(1) 

Kıbrıs Balayı Tatili Önerisi

komoxti #1531983 
Selamlar,

Eylül'ün ilk haftasında düğünümüz var ve balayı için Kıbrıs'ı düşünüyoruz.

Kıbrıs'ta nerede hem konforlu hem de bütçeyi sarmadan kalabiliriz?

Nerelere gitmemizi önerirsiniz?

Otel fiyat ve kampanyalarını nereden daha iyi takip edebilirim?

4-9 Eylül arasında düşünüyoruz.
(1) 

KYK Borc Yapılandırması

komoxti #1475511 
Herkese selam,

Benim Yeditepe Vergi dairesine 2017'den devreden KYK borcum var. Bu zamana kadar hiçbir işlem yapmadım.

Ama artık borcumu tamamen tek seferde kapatmak istiyorum. Bunun için yapılandırma yapıp faizler harici ana parayı ödeme mümkün mü ? Vergi dairesine gitsem bu kolaylığı sağlıyorlar mı ?
(1) 

Sigartalı Çalışırken Şahıs Şirketi Kurmak

komoxti #1461160 
Selamlar. sigortalı çalışırken aynı anda şahıs şirketi açılabiliyor. Kafama takılan soru ise şu. Benim şirket açtığımı çalıştığım firma muhasebesi görebiliyor mu sistemde ?
(1) 

korona sürecinde iş yerini şikayet

komoxti #1429086 
arkadaşlar bir kız arkadaşımın başından geçen olay ile ilgili sizlerden öneri ve yardım almak istiyorum.
arkadaşım gratis mağazasında çalışıyor. korona sürecinde bir süre kapalı kaldı mağazaları ve normalleşme süreci ile cadde mağazası olduğu için tekrardan açtılar.
bu süreçte mağazadaki çalışma arkadaşlarından birisine korona teşhisi konuldu ve test sonucu pozitif çıktı. aynı gün mağaza çalışanlarının hepsi teste girdi ve sonuçlar negatif çıktı. 14 gün evlerinde karantinada kalmaya başladı bütün çalışanlar. bu süreçte mağaza yönetimi biraz saçma tavırlar sergiliyor.
1- teste gönderilen bütün çalışanların test ücretini kendilerinin karşılamasını söylediler.
2- bu 14 günlük karantina sürecinde çalışmadıkları için ücret kesintisi olmasını istemiyorlarsa, bu 14 gün için geriye dönük rapor almalarını söylemiş. tabi bu mümkün değil, hiçbir kurum geriye dönük rapor vermiyor. eğer rapor almazlarsa 14 gün yıllık izinden keseriz ve çalışılmayan 14 günün ücretini de ödemeyiz demişler. rapor almalarını da teste gittikleri gün değil çok sonradan söylüyorlar.
3- ayrıca mağazayı da sadece 2 gün kapalı tutup tekrardan açmışlar. farklı mağazalardan eleman getirip çalışmaya devam etmişler. mağaza müdürü bu kapalı kalma sebebini de korona vakası olduğu için değil, ilaçlama dezenfektan çalışması için yaptıklarını belirtip müşterilere resmen yalan söylüyormuş.

şimdi arkadaşım zaten oradan ayrılmak istiyordu. ama bu mide bulandırıcı şeylerden sonra bütün haklarını alarak ve bu yapılanların cezasız kalmamasını sağlayarak ayrılmak istiyor. nasıl bir yol izlemesi gerekir? tavsiyelerinizi dinlemek ve yol haritası oluşturmak isterim.
(1) 

Enpara Kredi Faiz Oranı Yapılandırması

komoxti #1380372 
Merhabalar, enpara üzerinden geçen sene bu zamanlarda 20.000 tl dolaylarında kredi çekmiştim. Kredi faiz oranı ben çekerken %2,10 dolaylarında idi.
-mecbur bu oranlardan çekmek zorunda kaldım, acil ihtiyaçtı maalesef-

şimdi ise faiz oranları düşmüş iken ( %1,59 an itibariyle ) faiz yapılandırması istedim müşteri hizmetlerini arayarak. ancak bana verdikleri yanıt "bankanın almış olduğu karar ile kredi faiz oranlarında yapılandırma işlemi gerçekleştiremiyoruz. bunun yerine yeni oranlardan kredi çekip eski kredinizi kapatabilirsiniz." oldu.

kredi sözleşmemi detaylıca incelediğimde şu ibare geçiyor.

"Kredi ilişkiniz boyunca Enpara.com Çözüm Merkezi'ni arayarak ödeme planınızda Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'da
belirtilen kurallar çerçevesinde sadece 1 defa faiz oranı ve/veya vade değişikliği yapabilirsiniz. Bu işlem için sizden hiçbir masraf veya
ücret talep edilmez."


Bu durum daha önce başından geçen veya konu hakkında bilgili olan varsa yardımcı olmanızı rica ederim.
(8) 

Başlangıç Arabası Önerisi

komoxti #1336141 
Arkadaşlar merhaba. başlıkta da belirttiğim gibi kendime araç almak istiyorum.
araba sürme konusunda çok tecrübeli değilim ve alacağım ilk arabam olacak. acemiliğimi atmak için nasıl olması gerektiği hakkında öneri almak istiyorum.

Bütçe: 25 bin civarında.
1

mobil görünümden çık