(3) 

spotify öğrenci

hknty #1556491 
öğrenci aboneliği için okul sisteminden kimlik onayı istiyor ancak bu hangi sistem tam olarak? birçok şeyi denedim onaylayamadım.
(1) 

ekrem imamoğlu

hknty #1556308 
12.00’de Zonguldak
14.00’te Bartın
18.00’de Manisa’dayız

twitter.com

bu kadar kısa sürede nasıl bu şehirlerde olabiliyor? manisa'da havaalanı yok. izmir'den manisa 1.5 saat falan en iyi ihtimalle. helikopterle mi gidiyor?
(3) 

kaş almak

hknty #1556217 
erkekler elmacık kemiği tüyleri ve şakaklarınızdaki tüyler için bir şey yapıyor musunuz? yapıyorsanız ne yapıyorsunuz?

bu sorum kadınlara daha çok. kadınlar kaşlarını ve varsa elmacık kemiği bölgesindeki tüyleri nasıl alıyorlar? böyle çizgiyle ayrılıyor gibi oluyor. aldıkları bölgelerde hiç tüy kalmıyor bunu nasıl yapıyorsunuz?

yüz tüyleri için bir makine almıştım. genel olarak şakak ve elmacık kemiği tüylerini alıyor ama biraz yoluk yoluk kalıyor. cımbızla da hepsini alamam. hem alınmıyor hem de çok. mikro ölçekte biraz. dibime girilmezse belli olmaz ama yine de almak istiyorum. ne yapayım? kaşlarıma dokunmayacağım sadece bu bölgelerdekileri almak istiyorum.
(7) 

diş tedavisi

hknty #1556069 
yakın zamanda kanal tedavisi ve dolgu yaptıran var mı? ne kadar tutuyor aşağı yukarı? diş hekimine gidince fiyat veriyorlar mı? yani tedaviye başlamadan önce sadece bilgi veriyorlar mı?

küçükken çok diş çektirmiştim. hatırlıyorum da uyuştursa da acırdı. hala devam ediyor mu bu? acı oluyor mu?

bir de 4 tane çürük var. 2 tarafta da 2 tane. aynı anda yapmaz sanırım. ne kadar sürer? 2 hafta falan gidip gelmem gerekmez değil mi?

bize değil dişçiye sor demeyin lütfen. gidicem ama kaba haliyle bilgi alayım dedim gitmeden.

kulaklık

hknty #1555997 
kablolu kulaklık kullanıyorum ancak telefona takınca görmemeye başladı. bilgisayarda sorunsuz çalışıyor. ancak telefona başka bir kablolu kulaklık takınca o da çalışıyor. :d sorun ne olabilir?
(4) 

akademi sorusu

hknty #1555996 
şöyle bir şey gördüm. "yayınlanacak ve çok atıf getirecek makale konusu bulma" biri bu konuyla ilgili tavsiyeler vs. vereceği bir zoom konferansı yapacakmış sanırım.

bir akademisyen tabii ki makalelerinin yayınlanmasını ve atıf almasını ister ancak bu söylemde bir sıkıtı yok mu? tamamen "atıf getirecek" konulara odaklanmak ne kadar bilim kaygısıyla yapılır? akademisyen olmadığım için bilemiyorum. kademisyen temelde onu meraklandıran konularda çalışmalar yapmamalı mı?
(7) 

oturmaktan popom ağrıyor

hknty #1555900 
günde min. 10 saat oturarak çalıştığım için popom ağrıyor. nasıl bir sandalye almalıyım? aldımda sünger var yine ağrıyor. :( çalışmayı seviyorum ama ağrıdan dolayı kalkmak zorunda kalıyorum. nasıl bir sandalye ağrıtmaz? sizde de ağrıyor mu?
(7) 

bayram

hknty #1555457 
bayramda bayramlaşmaya gelen çocuklara para vereyim diyorum ne kadar verilir? 3-5 lira bozuluk mu kağıt para mı?

iyi bayramlar bu arada.
(4) 

banka sorusu

hknty #1555333 
kredi ödemesi vardı. yatan maaştan her ay kredisi ödemesi çekiliyordu. maaşın hepsini çekmek istersem de kredi tutarını çekemiyordum. ancak bayram sebebiyle maaş erken yattı. sanırım ondan dolayı maaşın hepsini çektim. şu an hesapta para yok. ödeme günü gelince kredi için para olmayınca ne olur?
(4) 

bekar ve kaslılar

hknty #1555025 
spor için yemekleri her gün mü hazırlıyorsunuz? hazırlıyorsanız günde kaç dakika yemek hazırlama ve bulaşığa vakit ayırıyorsunuz? ya da 7daysmealprep gibi belirli günlerde birkaç günlük yemek mi hazırlıyorsunuz?

bir de her gün tavuk, pilav, yumurta döngüsünde mi ilerliyorsunuz? bu şekilde tek tip beslenmek hep sağlıksız hem de bunaltıcı değil mi?
(20) 

tıp fakültesi doktora

hknty #1554178 
doktorlar arasında şöyle bir geyik var. tıp fakültesinden mezun olmak doktoraya denk falan diyorlar. bence saçmalık da nereden çıktı bu? 6 yıl okumaya dayanarak mı söylüyorlar?

sonuçta doktora eğitiminin amacı lisanstan farklı. süreden bağımsız olarak bir lisans eğitimini doktora ile denek tutmak saçma.
(1) 

cilt serumu ve güneş koruyucusu

hknty #1553102 
aha, bha serumlardan kullanıcam. ancak güneş kremini mutlaka kullanın diyor herkes. hatta evdeyken bile kullanmak gerekiyorsmuş sanırım. bilgisayarda bile uv ışınları varmış. ancak güneş kremini 2-3 saatte bir yenileyin yazıyor üzerinde.

bu serumları kullananlar sürekli güneş kremi mi kullanıyor? çok uğraştırıcı değil mi? her gün kullanmak bile zorken bir de 2-3 saatte mi yenilicez?
(12) 

araç karaborsası

hknty #1552757 
aşağıdaki duyuruyu görünce merak ettim. otomobil ve motorların böyle liste fiyatından daha yukarda satılmasının nedeni nedir? araç yok desek pandemi varken tamam ama 3 yıl oldu. çip krizi de bitmedi mi?

diğer taraftan markalar bunu denetleyemiyor mu? şikayet edince bir yaptırım uygulanıyorlar mı?

çok ciddiyim internet çağında insanlar organize olup tepki gösteremiyor mu? araç alacak 100 kişi organize olabilir sosyal medyadan. 100 binlik motora 140 bin istemek ne demek ya?
(1) 

hızlanmak için yavaşlamak

hknty #1552555 
birçok şeyi çok hızlı yapıyorum. ancak bundan dolayı bazı şeyleri kötü yaptığımı farkettim. ancak yavaşlayınca daha iyi odaklanmış oluyorum. daha titiz iş çıkardığım için de hata payım azalıyor. böylece daha kısa sürece bitiyor işler. ama hızlı yapmaya çalışırsam hem verimsiz oluyor hem de hatalardan dolayı süre daha da uzuyor.

mesela sınavda soru çözerken hep hızlı hızlı çözerdim. ancak hızımı %50 azaltsam da belki yetişecek. çünkü hata payı azalıyor. spor yapıcam diyelim. hareketleri hızlı hızlı yapıyorum. halbuki hızımı %50 azaltsam hareket daha da verimli olacak. mesela hızlı konuşurum. bundan dolayı kelimeleri yutabiliyorum ve anlaşılmaz oluyorum. bu her şey için geçerli.

yavaşlayınca daha iyi sonuç alıyorum. üstelik çok keyif almaya başlıyorum ama sürekli bir şeylerin yetişmeyeceği hissiyatı var.

bir de şunu farkettim. insanların büyük bir bölümü benim kadar aceleci, sabırsız değil. çoğunun aceleci hali benim normalim.

bu tarz bir durum yaşayan var mı? mesela bir şey okurken, yazarken hızlı hızlı mı gidiyorsunuz. bundan dolayı okuduğum şeyde çok şey kaçırabiliyorum.

mesela bir kişi şöyle çalışıyor olsun. -> . . . . . .
bende şöyle oluyor. -> . . . . . . .

bence 1.si daha doğru.
(9) 

bu adamlar nasıl zengin oluyor?

hknty #1552473 
www.instagram.com

şu çocuk nasıl bu kadar para kazanmış? görüyorsunuzdur bu insanları. youtube reklamlarında çıkar ve "laptop'ımla nasıl 500 bin dolar kazandım, dünya'nın her yerinden çalışıp zengin olun" gibi hayal satıyorlar.

gerçekten dropshipping yaparak mı bu paraları kazanıyor, eğitimlerini satarak mı yoksa başka bir şey mi?

hayal satıyorlar bence o ayrı ama bir şekilde eleman baya para kazanmış. nasıl kazanmıştır bu paraları? bahsettikleri gibi olduğunu pek sanmıyorum.
(3) 

cilt serumu

hknty #1552375 
şu cilt serumu, asitler dikkatimi çekti son zamanlarda. baya paylaşan gördüm. t bölgesinde siyah noktalar var ve ne yapsam tamamen geçmedi. pek cilt sorunum yok sadece bunlar sorun.

şuradan sırayla hepsinden 1 ürün alıp rutin oluşturucam. kullanımını falan araştırdım.

thepurestsolutions.com

ancak şu kafamı karıştırdı.

1-
su serum benim aradığım şey gibi. siyah noktaları azaltmış kullananların.

thepurestsolutions.com

ama şunda da siyah nokta falan diyor.

thepurestsolutions.com

bu iki serumdan hangisini alayım? ya da ikisini de alayım mı? ikisi aynı anda kullanılmazmış sanırım. aşırı etkisi olmasın.


2- cildi hassaslaştırıyormuş. fiziksel peeling yapmayın falan diyorlar. erkekler traş olunca da zarar vermez mi? traş da peeling gibi tahriş ediyor sonuçta.
(5) 

sigorta sorusu

hknty #1552172 
sigortalarda sanırım üst limit diye bir şey var. mesela depremde de duydum. ev 2 milyon ama sigorta 300 bin veriyormuş falan. bunun sebebi nedir? kağıt üzerinde evin değeri düşük gösterildiği için mi?

yoksa sigortalar başka nedenden dolayı bir üst limit mi belirliyor? bu çok saçma değil mi? 2 milyonluk arada için 300 bin lira ödeyecekse mesela sigortanın bir anlamı kalmıyor zaten 300 binlik kayıp için belki sigorta bile yapılmaz. nedeni nedir bunun?
(5) 

oscar töreni

hknty #1552092 
nereden takip edelim?
(2) 

deprem

hknty #1549259 
kandilli'nin sitesindeki büyüklüklerden hangisi önemli? ML mi yoksa Mw mi? 40'tan fazla 3 üzeri deprem olmuş ML'yi baz alırsak. ve hala oluyor. yoksa Mw'ye mi bakmak lazım?

bu kadar uzun süren ve çok artçısı olan deprem olmuş muydu daha önce?

www.koeri.boun.edu.tr

ağrı

hknty #1548998 
kalbimde değil sanırım ama kalbimin olduğu bölgenin üzerinde çizgi çeklinde bir ağrı var. 4-5 yıldır oluyor ara ara. kalp doktoruna gittim. bir şey yok dedi. son 3-4 aydır arttı. çizgi şeklinde sol koluma doğru da bir uyuşma oluyor. kalp krizi değildir değil mi? hangi doktora gitmem gerek bu sorun için?

kalbimin üzerinde değil sanırım ağrı. resimdeki kırmızı çizgide ağrı ve mavi çizginin olduğu yerlerde uyuşma oluyor.

imgur.com
(5) 

uçak bileti fiyatı

hknty #1548708 
bilet fiyatları bizim tarayıcıdaki aramalarımızdan dolayı artabilir mi? pegasustan bilet alacaktım 1000 liraydı. alana kadar bu uçuşta yer kalmadı uyarısı verdi. sonra güncelledim sayfayı 1000 liradan 1300 liraya çıktı. neden bir anda arttı?

zahmet olmazsa pegasus'un 1 şubat çarlamba izmir-ankara 18:45 - 20:00 uçuşunun fiyatına bakabilir misiniz? şu an 1354 görünüyor bende. 10 dk önce 1000 lira falandı.
(5) 

nefes alınca kalp tarafında batma

hknty #1548347 
bu sanırım birçok insanda oluyor ve kalp krizi sanılıyor. bu tam olarak nedir? derin nefes alınca kalp tarafında bir batma oluyor ya ara ara. daha sonra kütleme benzeri bir şey olup geçiyor. bu nedir?
(4) 

tavan sıvası

hknty #1547336 
tavan rutubetten dolayı kabardı. su sorununu çözdük ve kurudu. sıva yapılması gerekiyor. çok büyük değil diye ustalar gelmiyor sanırım. sorucam 1-2 yere daha. ama olmazsa kendim girişeyim mi? banyo ve mutfağın tavanlarının yarısının kazılıp sıva yapılamsı gerekiyor. daha önce biraz yapmıştım bir yere ama derin olduğu için kapatmak zor oldu ve yamuk oldu.
(2) 

yüzdeki tüyler

hknty #1547003 
erkekler elmacık kemiği ve şakaklarınızdaki tüylerini alıyor musunuz? alıyorsanız neyle alıyorsunuz? tüy alıcı bir makina aldım ama çok mikro düzeyde almıyor. biraz kalıyor ve garip duruyor bu zaman da.
(4) 

buna ne deniyor

hknty #1546563 
bir çeşit ad hominem. karşıdaki görüşe cevap veremeyip onu yaftalamak. mesela siyasetçiler yapar. en ufak bir muhalif görüşte bu kişiyi "düşman, dış mihrak, şucu, bucu" diye yaftalarlar. böyle olunca da artık konuşan bir "düşman" olduğu için söylediğinin bir önemi yoktur. çünkü düşman yalan söylüyordur. bunu karşılayan bir kavram var mı? vardır bence.

bir de şöyle bir şey vardı. tam hatırlamıyorum. "x'i öldürmeden önce bir böceğe dönüştürmek" mesela birisine zarar vermek istiyorsunuz ancak önce onu kafanızda düşmanlaştırıyorsunuz, böcek haline getiriyorsunuz ve ondan sonra zarar veriyorsunuz. o noktada zarar verdiğiniz bir böcek olduğu için daha az vicdan azabı çekiyorsunuz ve karşıdakini saf dışı bırakmaya çalışıyorsunuz. muhalif birine durduk yere "fetöcü" demek, doktor ve öğretmenlerin en ufak eleştiriyi "doktor, öğretmen düşmanı" olarak yaftalaması benzer durumlar. bu böceğe dönüştürmekle ilgili anekdotu bilen var mı?
(12) 

iade

hknty #1545397 
amazon'dan bir ısıtıcı aldım. 1-2 gün kullandım. bir de kurarken vidayı yanlış yere takmışım alt tarafında ufak bir şekilde boyası soyuldu. vida izi kaldı. iade edip başka bir modelini almak istiyorum. bunun kademe ayarı yok çünkü. amazon alır büyük ihtimalle ancak etik mi bu yaptığım?


1- iade edeceğimi bildiğim halde dün bir 8 saat kadar kullandım. bundan dolayı da iade etmesem mi diyorum.

2- etik gibi geliyor sonuçta yalan söylemeyeceğim ve kontrol edecekler. sorun edecekleri bir şey olursa zaten kabul etmezler. ancak emin olamıyorum.

iade edip başka bir modelini alayım mı, kalsın mı? ürün alıp, kullanıp son gün iade edenler var ama suistimal etmek istemiyorum.
(7) 

ısıtıcı

hknty #1545044 
yağlı radyatörler nasıldır? 20 m2 odayı ısıtır mı?

www.koctas.com.tr
(6) 

Modem

hknty #1544837 
Eski modemde sorun var diye yeni modem aldım. Bağladım ancak adsl ışığı yanmıyor ve İnternete bağlanmıyor. Nerede hata yapmış olabilirim?
(3) 

modem

hknty #1544595 
modem alıcam da dikkat etmem gereken bir şey var mı? şunlar nasıl? hangisini alayım?

1- www.amazon.com.tr

2- www.amazon.com.tr
(2) 

twitter engel

hknty #1544325 
twitter'da biri bizi engellediği zaman etkiketli olduğu mention'a yazdığımız cevap tweet'i görebiliyor mu? herkes saçma sapan laf soktuğunu sanıp engeli basıyor. cevap yazdım görmüş müdür?
(3) 

modem

hknty #1544088 
modem 4 dakikada bir reset atıyor ve 4-5 dakikalığına internet gidiyor. periyodik olarak böyle. neden olabilir? telekomu aradım modemi değiştirin dedi. donanımsal mıdır? modemden midir gerçekten? saçma geldi. bozuk olsa hiç çalışmaz diye düşünüyorum.
(2) 

ısıtıcı tamiri

hknty #1542791 
şu linkteki gibi bir elektrikli ısıtıcı var. rezistansını değiştirdim. içini açıp baktım kopmuş bir kablo da yok. ancak çalışmıyor. neden olabilir?

www.kumtel.com
(2) 

İstatistik sorusu

hknty #1542298 
Ben 4.65 buluyorum. Çözebilir misiniz? Şıklarda yok

"bir atletin yarış öncesi son 11 günde koştuğu mesafeler 5, 15,18,8,6,14,20,17,13,15,12 km dir. Atletin koştuğu mesafelerin standart sapması nedir?

Şıklar
23.80
15.68
4.88
5.68
1.48
(10) 

kredi kartı limiti

hknty #1540969 
kredi kartı kullanmadım. kart limiti aylık harcama limiti mi oluyor yoksa aylık ödeme limiti mi? mesela 5 bin lira limiti olan bir kartta tek seferlik alışveriş mi mi max. 5 bin oluyor yoksa aylık ödemeler mi max 5 bin olabiliyor?
(3) 

modem sorunu

hknty #1540353 
modem belirli aralıklarla kapanıyor. elektrik gidiyor ve 4-5 dakika sonra kendiliğinden geri geliyor. bir süre sonra tekrar gidip 4-5 dakika sonra geri geliyor. neden olabilir?
(4) 

cilt bakımı

hknty #1539619 
cilt bakımı için ne yapıyorsunuz? siyah noktalar var. peeling yapınca geçiyor. ancak peeling ve tonik kullanınca soğuk havalarda cildim geriliyor, parlıyor. (yağdan dolayı değil. ya oranı düşüyor zaten) bu görüntü de rahatsız ediyor. nemlendirici sürünce de parlamaya devam ediyor.

böyle gerilme, parlama olmadan temiz bir cilde sahip olmak için ne yapmak gerekir?
(8) 

türkiye'deki yabancılar

hknty #1539119 
antalya'nun rus işgaline uğraması diye bir başlık vardı geçende. yine araplara ev satılıyor sürekli. gelirlerine göre ucuz olabilir de bu insanlar neden buradan ev alıp kiralıyor? burada çalışmıyorlar ki. şöyle de bir ilan gördüm.

www.sahibinden.com

bir euro/dolar kazanan biri bu evi rahatlıkla kiralar ama neden burada yaşasın? ya da burada, antalya'da yaşayacak ruslar ne iş yapıyor? bu ilanların amacı nedir?
(4) 

internet kablosu

hknty #1539016 
internette sorun olduğu için internet bağlantı kablosunu değiştirmişler. elektrikçi mi yaptı telekomdan mı yaptılar bilmiyorum. duvardan bir delik açılmış ve modeme bağlanan kablo duvardan geliyor. duvarın içinden gidip duvardaki prize ulaşmıyor. bundan dolayı evdeki diğer prizlerden internete bağlanmıyorum. (ethernet kablosuyla bağlanıyorum.) bunu nasıl düzeletebilirim? düzeltilmesi gereken nedir? tesisat mı? telekom mı yapıyor bunu elektrikçi mi? kendim yapabilir miyim?

tiktok hesabı

hknty #1536730 
şu kızın tiktok hesabını nasıl bulabilirim?

twitter.com
(3) 

yanmayan lamba

hknty #1536232 
mutfaktaki lamba yanmıyor. mutfaktaki prizlerde sorun yok. elektrikli aletler çalışıyor. sadece lamba yanmıyor. ampülü değiştirdim ama yine yanmıyor. ampülden kaynaklanmıyor sanırım. kendim tamir edebilir miyim elektrikçi çağırmadan? sorun ne olabilir?
(5) 

part time iş

hknty #1535944 
öğrenciyim. part time iş için h&m'e başvurdum olumsuz geri dönmüşler. neden olabilir? çalışan var mı daha önce? başvuru formunu online kendi sitesinden doldurdum. yaş, fotoğraf gibi kişisel bilgiler yoktu zaten. o yüzden kişisel nedenlerle değildir. çok da bilgi istemediler gerçi. şehir, numara, birkaç işle alakalı soru. hepsine de olumlu cevap verdim ama olumsuz oldu. sadece bu alanda iş tecrübesi yok.

lostra

hknty #1535910 
lostra'lar gerçekten işe yarıyor mu? bir tane botum var. hiçbir sorunu yok. ancak rengi biraz soldu. bir de baya suya, toprağa girdiğim için biraz koku yapıyor. ne kadar temizlesem de çıkmadı. başka ayakkabımda bu koku yok. bunu da giderir mi lostra bakımı?

izmir'de önerebileceğiniz bir yer var mı? ya da kargo ile gönderilen, sosyal medya hesabı olan bir yer de olur.
(4) 

iş başvurusu

hknty #1535696 
iş başvurusu yaptınız ve aradılar. eğer aradıklarında işteyseniz ne yapıyorsunuz? konuşuyor musunuz? ya da o an müsait değilseniz ne yapıyorsunuz? sonra arar mısınız demekte bir sıkıntı olur mu?

çalışırken nasıl iş görüşmesine gidiyorsunuz? çalıştığınız yere görüşmeye gidicem denmez herhalde. o aralar birden fazla görüşmeye gidilirse de dikkat çeker sanırım.
(4) 

konut projesi

hknty #1535599 
bu projenin yapılacağı bölgeler merkezden çok uzak değil mi? tamam merkezde yer yoktur ama buralarda yaşamak zor. mesela izmir'de tire, selçuk, kiraz gibi yerler. güzelbahçe gibi daha merkeze yakın yerler de var ama onlar bile pek yakın değil. buralarda yaşansa merkeze, işe nasıl gidecek insanlar? özel araçla bile uzun ki toplu taşıma bile ne durumda bilmiyorum.
(4) 

elektrikli scooter

hknty #1533695 
bu caddelerde kullanılıyor değil mi? nereden kullanmak gerekir? şeride girmeden yolun kenarından mı? bu da tehlikeli değil mi? ufak bir deneyim dedim arabalar yakından geçiyor baya. bir de kaldırımın dibinden sürünce ara sokaktan çıkmadan önce yola bakmak için burnunu çıkaran bir arabaya çarpacak kadar yakın sürülüyor. bundan dolayı ara sokaklardan çıkan bir arabaya çarpmak çok olası değil mi? ama caddelerde kullanılıyor sanırım.
(1) 

şirket isimleri

hknty #1533131 
şu şirketlerin isimleri neden böyle?

mckinsey and company. (buradaki company hangi anlamda ve birebir çevirince mckinsey ve şirketi gibi garip bir anlamı oluyor. burada nasıl bir anlamda kullanılıyor?)

Strategy& var bir de. sonundaki & işareti neden var?

ÜNLÜ & Co var bir de. sonuncaki co, company'nin kısaltması mı?
(2) 

araba ve evde kredi konusu

hknty #1527235 
ev ve araba satışı yapılırken sanırım daha az vergi ödemek için gerçek değeri düşük gösteriliyor. bir araba ilanında şöyle bir şey gördüm.

"KASKO DEĞERİ:181,000 tl

KULLANILABİLİR KREDİ:126,000 tl"

neden kasko değeri kadar kredi kullanılmıyor? kasko değeri satış fiyatı değil mi? bankalar ne kadarı kadar kredi veriyor?
(1) 

ayakkabı

hknty #1526949 
şu ayakkabı casual mı spor mu? kotla falan mı giyilir chino'yla falan mı?

www.morhipo.com
(2) 

telekom tarife iptal

hknty #1525797 
tarife değişikliği yapıcam mesaj ve uygulama üzerinden yapamadım. müşteri hizmetlerini aramak istemiyorum. nereden yapılıyor?
(2) 

burası neresi

hknty #1524441 
şu çekim yapılan site hangi site olabilir?

youtu.be

mobil görünümden çık