(1) 

ptt yurtdışı kaybolan kargo

ozgur bir kusun hatirati #1551851 
etsy’den satış yapıyorum, navlungo’yla ortalama kargo firmalarını tercih ediyorum yollarken, bu defa dur ya belki abartıyorlardır bir de ben deneyeyim diye ptt’yi tercih ettim, ama tabiki şikayet edilen her şey başıma geldi.
13 şubatta gönderdiğim kargo 15’inde güya yurtdışına sevk edildi, o günden beri de haber yok. ptt yurtdışına sevk olmuş bilmiyoruz artık diyor, ben anlamadım yani ülkeden çıkınca allaha mı emanet bu kargo? navlungo da ne işe yarıyor asla anlayamadım, bizim gümrükte mi uk gümrüğünde mi takıldı, ne oldu, hangi noktada nasıl kayboldu diyorum ben bilemenko diyorlar, sahi niye kullanıyoruz biz bu aracıları? 24 iş günü dolunca bakarız diyorlar.
gitti kargom ya, işin kötüsü müşteriye ayıp oldu, sürekli müşterim, mahçup olacağım, olumsuz yorum alacağım, star seller’ım..
var mıdır yapılabilecek bir şey? nerelere sorabilir miyim? gümrüğe sormak diye bir şey var mı?
(3) 

ishal kedi

ozgur bir kusun hatirati #1551617 
öncelikle herkese selam, uzunca bir sorum olacak.

bir tanıdık sokakta bir kedi buluyor. kedi tir tir titrer halde ve ishal. fatih yaşam veterinere götürüyorlar, tahliller yapılıyor fiv, gençlik hastalığı gibi ölümcül bir şey mi bakmak için, çıkmıyor. ama yüksek derecede enfeksiyon var diyorlar. antibiyotik ve serum veriliyor yaklaşık 10 gün. çocuk iyileşir gibi oluyor ama alan kişinin hiç kedi bakma deneyimi yok, mamayı değiştiriyor o arada, hayvan gene ishal oluyor, tekrar yaşam vet’e götürüyorlar, tahlil yapılıyor, enfeksiyon nerdeyse bitmiş deniyor, ama hayvan halsiz olduğu için serum veriliyor, probiyotik veriliyor eve gönderiliyor. ama ishal devam ediyor.
bu defa başka veterinere götürüyorlar, vet tahlil ve röntgen istiyor, ama çok masraflı oldu deyip kabul etmiyorlar. vet de diğer tahlillere dayanarak bir ilaç ve probiyotik tedavisi veriyor 4 günlük. kedi ilacı alır almaz iyileşiyor, ishal duruyor, ama 4. gün dün bitti ve kedi bu sabah yine ishal. kediyi alan kişi ben artık uğraşamam ya biri alsın ya da sokağa bırakıcam diyor. şimdi zar zor bir yer bulduk. ama kedinin iyi bir vete gitmesi gerekiyor. tercihen kadıköy’de bir yer tavsiyesi veren çıkar mı acaba?
başka önerileriniz varsa onlara da açığım.
(4) 

instagram gözükmezliği

ozgur bir kusun hatirati #1540044 
herkese selam,
zar zor 2 bin takipçiye ulaştığım çok tatlı bir sayfam var, ama etkileşimim neredeyse yok. reklam veriyorum beğeni yağıyor, atıyorum 500 kişi beğeniyor, yorum yağıyor, mesajlar geliyor, ama takipçi 3-5. reklamları ilgili kişilere, hedef kitleye ulaştıramıyorum sanırım. bu işlerle ilgilenen sayfalara baktım biraz, hep beylik laflar “hedef kitleye yönelik reklam verin” falan, e bilmiyorum ki öyle yaptığımı düşünüyorum zaten.
reklam dışında düzenli paylaşım yapıyorum, hikaye atıyorum, zaman zaman anket yapıyorum, reels çekiyorum ama iki aydır tek bir reelsim bile keşfet’e düşmedi. yoğun saatlere, görüntü kalitesine, şunu yapın bunu yapmayın dedikleri ne varsa dikkat ettim.
insanların gözüne soka soka yaptığım şeyi satmaya çalışmıyorum, yani amacım satışlarımı artırmaktan çok beğenilmek. yaptığım şeyi güzel yapıyorum çünkü, beğenilmesini görülmesini istiyorum.
kısacası ben bu algoritmayı anlayamadım. görünmezim resmen. acaba yardımcı olabilecek birisi var mı bana, ne yapmalıyım, ne yapabilirim?
(8) 

robot süpürge

ozgur bir kusun hatirati #1498165 
geçen nisandan beri xiaomi robot vacuum mop p modelini kullanıyoruz. ilk alındığında da ikea’nın şu tüylü halılarının kenarına takılıp çıkamadığı oluyordu ama genel olarak sorun yoktu. hele yazın tüm halıları kaldırınca baya rahat ettik canavar gibi süpürüp sildi her yeri. ama şimdi birkaç gün önce halıları tekrar serdim, robot sanki unuttu evi, nerdeyse hiçbir halıya çıkamıyor, etrafında tur atıp atıp temizlik bitti deyip istasyona dönüyor ya da halı yokmuşçasına kenarlarını süpürüp gidiyor. birkaç kez resetledim ama yok, olmuyor. kaldırıp atıcam yani o kadar sinir ediyor beni. yok mu bir çözümü? nasıl çıkartıcam ben bunu yine halılara?
(3) 

fayans folyosu

ozgur bir kusun hatirati #1494920 
köydeki evimize ufak rötuşlar yapmayı düşünüyorum da, eski fayansların üzerine şu linkteki gibi yapışkanlı folyolardan yapsam da havası değişse diyorum, kullanıp memnun kalan var mı acaba? veya daha farklı önerisi olan var mıdır acaba?

m.n11.com
(4) 

icra durumunu nasıl öğreneceğim?

ozgur bir kusun hatirati #1471997 
yılan hikayesine dönen bir para iadesi meselesi var da.. şuradan okuyabilirsiniz:
eksisozluk.com
noterden cayma hakkı kullandık, parayı vermediler, tüketici hakem heyetine gittik, lehe karar çıktı, para yine yatmayınca icraya verdik. daha önce hiç icralık bir durumum olmadı, tamamen cahilim. o yüzden süreci de anlayamadım. icra dairesi e-devlet’ten takip edin dedi ama dosya açık olarak görünüyor sadece, para ödendi mi ne oldu belli değil. açık olması taleple kapattırılan bir şeymiş anladığım kadarıyla, yani ben ya da onlar gidip bu iş bitti deyince kapatılcak.
icra dairesi asla ama asla telefonları açmıyor, kalkıp gidemiyorum da başka şehirdeyim, annem de gidemiyor, yaşlı..
deneyimi olan arkadaşlara sormak isterim. e-devlette görebilecek miyim durumu, “parayı verdiler, iş tamam” yazacak mı? yoksa illa kalkıp gitmeli miyim? nasıl takip edip, nasıl anlayacağım güncel durumu? bu arada 2 ay kadar oldu icraya vereli.
(4) 

ekşi maya baget ekmek

ozgur bir kusun hatirati #1448417 
çok güzel ekmekler yapıyorum (mayamekşi tarifiyle) ama şimdi bir baget yapmak istiyorum.

elinde iyi bir tarif olan var mı acaba?
(1) 

bu çocuklara ne oldu?

ozgur bir kusun hatirati #1438658 
kedilerimizden biri iki gündür kusuyordu, dün veterinere götürdük kontroller yapıldı, röntgen çekildi, bağırsakta tıkanıklık olduğu ortaya çıktı. kusmayı önleyecek bir iğne ve lavman yapıldı. neyse eve geldik kumuna koyduk biraz durdu çıktı bi daha girdi bir şey çıkmadı, sonra kutuya baktım gelirken yolda kutusuna yapmış kaka.. ilaç da bacaklarına akmış biraz. zaten müthiş alıngandır, çok bozuldu.
diğer kedimiz de onun yavrusu. dün veterinerden geldiğimizden beri küçük olanla araları gergin, normalde çok sevişirler. küçük olan annesine tamamen yabancı bi kedi gibi davranıyor, kıııhhhlar, tısslar havada uçuşuyo, her biri diğerini görebilceği konumda pusuda, yere yakın yürüyorlar. gerginlik arttı.
ilaç kokusundan mı tanımıyor anasını? gittik geldik evin havası değişti.
ne yapsak da barıştırsak?
(4) 

kediyi bitkilerden uzak tutmak

ozgur bir kusun hatirati #1422405 
bizimkilerden biri her türlü yaprağın fanı. bitki göz önünde olursa illa bir diş atıyor.
biraz googleladım limon yağı ve lavanta yağı veya limon yağı ve okaliptus/nane yağını suyla karıştırıp yapraklara sıkın demişler. bu yağları aldım ama acaba bitkilerin yapraklarındaki gözenekleri falan tıkar mı bu yağlar? bir de deneyen var mı acaba bu bahsettiğim karışımı? veya sizin bir öneriniz var mı?
(5) 

çömlek saksı

ozgur bir kusun hatirati #1421040 
www.jungleous.com

şu sitedeki gibi çömlek saksı almak istiyorum, bildiğiniz bir yerler var mı acaba?

niye burdan almıyorsun derseniz, bir ay kadar önce instagram üzerinden almıştım bir liste yollamıştı bana, siteye yükleyince %50 zam yapmış saksılara..
(7) 

misafirlik

ozgur bir kusun hatirati #1415086 
ilk günden beri kendimizi eve kapattık markete bile gitmiyoruz, ben zaten işsizim eşim de evden çalışıyo, online alışveriş yapıp her şeyi dezenfekte ediyoruz, gelenimiz gidenimiz yok, korunaklıyız yani.
yakında oturan ablamlar da aynı şekilde, evden çalışıyorlar, markete bile çıkmadılar.
yarın gelip sizi alayım arabayla bize gidelim diyor. sitede oturuyolar, asansöre falan binilcek.
anksiyetem ve panik atağım var, tedirgin oluyorum düşündükçe ama yeaa nolcak evden çıkmışlığımız yok, kapıdan alıp kapıya bırakıcam modunda ablam falan.
bilemiyorum altan, siz olsanız gider misiniz?
(7) 

nereden alıyorsunuz?

ozgur bir kusun hatirati #1409402 
kedinize köpeğinize nereden alıyorsunuz mamayı?
ben nerede kampanya varsa ordan alıyordum bugüne kadar, en son 11.11 indiriminde çok uyguna almıştım n11’den ama satıcı çuvala koyup yollamış allaha emanet gelmiş mama. taksit olduğu için n11 gittigidiyor veya hepsiburadayı tercih ediyorum ama ne kampanya ne indirim var, iyi bir satıcı da yok kaldım öyle. 350-400 liralık mama harcaması yapmayacaksam markamamayı tercih ediyorum. ama mamalar almış başını gitmiş bir iki ayda.
siz nerelerden alıyorsunuz?
(7) 

hangi mama?

ozgur bir kusun hatirati #1407742 
veteriner kedilerin sağlığı için aynı mamanın uzun süre kullanılmaması gerektiğini söyledi, değiştirilse daha iyi olurmuş. biz bir süredir nd kısır kedi maması veriyoruz (öncesinde royal canin). şimdi ne alsak bilemedim. matisse, proplan, felicia? var mı bir tavsiyeniz?
(5) 

lens seçimi

ozgur bir kusun hatirati #1381727 
15 yıldır lens takan biri olarak bir süredir göz kuruluğu yaşıyorum. bugüne kadar hemen hemen bütün lensleri denedim. bir iki yıldır oasys kullanıyorum o da eeh işte. 2 hafta dolunca konforu anında 4te 1e düşüyo, ama dünya para verip 2 haftacık kullanabilmek müthiş canımı sıkıyo.
sorun şu ki bcim 8.9, acua’lar tak deyip gözümden düşüyor hiç kullanamıyorum. biofinity 8.6 olmasına rağmen eh işte idare ediyor ki bu sefer ona dönmeyi düşünüyorum. bir de biomedic 55 gördüm, oksijen geçirgenliği oldukça düşük. deneyimleriniz nasıl kullananlar? yoksa biofinity alıp geçeyim mi?
bu arada 2.75-4.50 miyobum. her akşam lenslerimi çıkartıp gözlük takarım.
(4) 

süne zararlısı

ozgur bir kusun hatirati #1378949 
istanbul’un göbeğinde fatih’te süne akını yaşıyoruz. ilk kez geçen yıl evimizin yanındaki yeşil alandan tek tük gelmeye başladılar, belediyeyi aradım gelip ilaçladılar. bu yıl yine tek tük görünüyorlardı ama birkaç gündür terasta örümceğe benzer böcek ölüleri görünce detaylı bir incelemeyle süne yavrusu olduklarını gördüm. terastaki çiçekleri kontrol edince bir baktım ki hepsinde 3-5 süne var! bitki ilacı işe yaramıyor. yine belediyeyi arasam hem aşağıyı hem terasımızı ilaçlarlar mı? ne yapsam? tiksintimden terasa çıkamaz oldum.
(18) 

kilo veremiyorum

ozgur bir kusun hatirati #1377717 
12 gün önce 1200 kaloriyi aşmayacak bir diyete başladım. ekmek, tatlı, paketli gıda yok. kalori açığım kalırsa çiğ kuruyemiş yiyorum. örneğin bir günde yediklerim aşağı yukarı şöyle:
sabah: 1 haşlanmış yumurta, peynir, 2-3 zeytin, hindi füme
ara: 2 ceviz, 2 kayısı kurusu
öglen: müsli veya bir önceki akşamdan yemek kaldıysa 3-4 kaşık yemek
ara: bazen yoğurt bazen hiçbir şey
aksam: sebze yemeği veya ızgara et, salata
ara: şeftali
porsiyonlarımı ölçüyorum, dev tabaklar yemiyorum, yani örneğin 20 gr peynir yiyorum. bir gün pilates bir gün jillian yapıyorum ağırlıksız. 2 lt’den az su içmemeye çalışıyorum.
sonuç olarak 12 gün sonra bugün tartıya çıktım ve 1 kilo dahi veremediğimi gördüm. neyi yanlış yapıyorum? çok daha gençken iki gün bir şey yemesem 3. gün 3 kilo vermiş olurdum, anladık metabolizma yavaşlıyor da insan bi 300 gr da mi vermez yahu?
yaş 31, 1.68 boy, 73 kilo.
(8) 

kedilerin mamasini ayirmak

ozgur bir kusun hatirati #1342430 
kedilerimiz biraz tombik olmuşlar, veteriner zayıflamaları lazım dedi. simdi sorun şu ki biz bu arkadaşlara tabak boşaldıkça mama dolduruyorduk, birkaç gündür sabah 60 akşam 60 gr mama veriyoruz. ama bir tanesi mama biticek telaşıyla soluksuz yiyo, o kadar uyanık olmayan diğerinin de hakkını yiyo tabi bu arada. şimdi mamayı koydum, 10 dk içinde 4 posta yedi. nasıl ayırıcaz biz bunların mamaları?
(6) 

pencere tam kapanmıyor

ozgur bir kusun hatirati #1310357 
pencerenin alt tarafı tam oturmuyor, esiyo ordan. baktım conta pervazdaki yerine girmiyor geride kalıyor, biraz etrafındaki vidaları falan sıkıştırdım, iç bantta da bir aşınma veya gevşeklik yok.
çerçevede bir esneme var gibi.
menteşeden mi ayarlamak lazım yoksa sorun başka bi şey mi?
ne yapmak lazım acaba? bilen çıkar mı?
(9) 

kedimiz bize küstü, artık mırlamıyor

ozgur bir kusun hatirati #1303832 
bayramda 5 gün iki kedimizi (anne-kız) yalnız bırakıp memlekete gittik. daha önce maksimum 3 gün yalnız kaldıkları olmuştu, daha uzun bırakmamız gerektiğinde mutlaka bi arkadaşımız eve uğruyordu, bu defa kimseyi bulamadık. sularını mamalarını bol bol bırakıp gittik..
geldiğimizde ikisi de biraz ürkekti, yanımıza yavaş yavaş geldiler bol bol sevdik. şimdi eski düzende pek değişiklik yok gelip bacağımıza sürtünüyorlar, yanımızda takılıyorlar ama bir tanesi (anne olan, ki daha alıngan mizaçlı olan aynı zamanda), sevdiğimde mırlamıyor, önceden daha elim ona yaklaşırken motoru çalıştırırdı. diğerinde hiç sorun yok, aynı sevecen,hemen affetti bizi.
sanırım hala kırgın ve üzgün. nasıl düzeltiriz aramızı?
(4) 

yanık

ozgur bir kusun hatirati #1299345 
birkaç saat önce bileğim sıcak tencereye değip yandı, hemen suya tutup balmumlu bir krem sürdüm (daha önce ufak yanıklarda kullanıp izsiz atlatmıştım), sızıda hiçbir azalma olmayınca kağıt peçeteye buz torbası sarıp aralıklarla tutmaya başladım, yanma azalmayınca silversin alıp onu sürdüm sanki yanması arttı.
kabarcık vs yok büyük bir yanık değil ama yanma hissi geçmiyor, ne yapmalı?
1

mobil görünümden çık