(4) 

İstanbul avrupa yakası gezi yeme içme

tulumba #1580955 
Selamlar,

Arkadaşım istanbul'u gezmek istiyor. Anadolu yakasını halledebiliriiim, ama asıl turistik yerler karşıda. Klasik yerlere giderken nerede yemek yemeliyiz, tatlı yemeliyiz, tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Yılbaşı için unisex hediye

tulumba #1573141 
Selamlar,


İş yerinde bu sefer hediyeleri kime vereceğimizi bilmeden alıp hediyeleşme sırasında numara çekerek yapılacak. Normalde isim çekilse erkek için gömlek kadın için çanta alınıp konu kapanır. Ama şimdi herkesin hoşuna gidecek ne olur bilemedim. Tavsiyeleriniz nelerdir? Bütçe 300-400 olarak belirlendi.

Genel olarak termos, kutu oyunu konuşuluyor. Ama direkt hangisini bu fiyat aralığında bulabilirim, bu konuda da destek litfiiiin

Şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

Dalaman datça

tulumba #1563821 
Selam,


Dalaman havaalanından Datça'ya en uygun fiyatlı olarak nasıl gideriz? Shuttlelar için önceden bilet almak gerekli mi? Yol tecrübelerinizi paylaşın litfin
(1) 

Ehliyet sınavı giriş belgesi

tulumba #1554504 
Selamlar,

Yarın e sınava gireceğim. Son bir giriş belgesine bakayım dedim. 2 mühür yeri var biri il/ilçe onay, diğeri de kurs onay. İnternette bakınca 2 mühürlü imzalı olan sınav giriş belgesinden bahsediliyor. Benim giriş belgesinde sadece kurs onayı imzalı. Bu il/ilçe onay mühür kısmı sınavda belgeyi teslim edince kontrol edildikten sonra mı mühürleniyor yoksa kurs 2 imzalı olarak mı giriş belgesini vermesi gerekiyordu?

Deprem için gerekli malzemeler

tulumba #1549469 
Merhabalar,

Antakya il jandarmaya bağlı afad bölgesinde çalışan bir kişinin ilettiği ses kaydında ihtiyaçlarını belirtti. Çoğu dernek ihtiyaç listesi açıkladı.Ama yine de belki kendi içinde yardım toplayanlara fikir olması açısından paylaşıyorum.
Doğalgaz ve elektrik olmamasından dolayı battaniye ihtiyacı çok fazla.Battaniyeler hem yere hem de ısınma amacı ile üste örtülüyormuş.
Yerler ıslak olduğu için battaniyenin altına konulacak bir şey(alüminyum vs)
Pille çalışan fener ve pil
Powerbank
İç giyim(özellikle kadınlar için)
Kalın çorap, kalın kıyafetler
Gelen kıyafetlerin yazlık kıyafet olduğundan bahsetti.
(4) 

Gaziantep depremi

tulumba #1549305 
Arkadaşlar neler olmuş, gaziantepde bi arkadaşıma durumunu sordum, çok şükür hayattalar ama yağmurun altında bekliyorlarmış. Nasıl bir fiyasko, bu insanları niye kimse bir yere yönlendirmiyor? Uzaktan nasıl yardım edebiliriz,
(4) 

Tez

tulumba #1547471 
Selamlar,

Yahuuuu bu tezi nasıl yazdınız? Bir tavsiye bir şey verin. Okuldan atılıcam böyle hiçbir şey yapmazsam. Altı üstü yazıya dökücem ama elde hiçbir şey yok. Makaleler duruyor öyle kenarda. Okuyup introyu bile yazmadım. İşten gelip yazabiliyor musunuz? Ya da kütüphaneye mi gitmek gerekir?
(1) 

Migren ve Mg

tulumba #1546491 
Selamlar ifinim,


Migren belasını çeken ve magnezyum takviyesi kullanan var mı?

Ekşide de yazılmış. Bir sürü çeşidi varmış magnezyumun. Migren için n-asetil taurinat magnezyum (ata mg) iyi yazılmış. Sizlerin tecrübelerini öğrenmek isterim. Fayda etti mi? Hangi takviyeyi kullandınız?

Şimdiden tışıkkırlır
(4) 

Sokak kedileri için mama önerileri

tulumba #1545305 
Selamlar,

Sokak kedileri için mamayı petshoptan kilo ile alıyordum. Zamlardan min etkilenmek için internetten 15 kgluk alayım dedim. Hangi marlayı önerirsiniz? Neye dikkat etmem gerekiyor? Amazonda Goody, trendline marka görüyorum. İyi midir, nasıl bilirsiniz


Şimdiden tışıkkırlırrr
(5) 

Motivasyon etkinliği

tulumba #1542403 
Selamlar, firmaların yapmış olduğu motivasyon etkinlikleri için ne düşünüyorsunuz?
(5) 

Pandemide erasmus

tulumba #1466849 
Merhaba,
Seneye tez döneminde erasmus programına katılmak istiyorum. Ama bu pandemi, işleri zorlaştıracak gibi. Anlaşmalı üniversitelerin bazıları 2020-2021 eğitim yılında coronadan dolayı exchange öğrenci kabul edemediklerini duyurdular. Kısacası seneye de aynı durum geçerli olabilir.

Benim merak ettiğimse şu, pandemi sürecinde erasmus yapmak akıllı işi mi? (Şimdi kendimi ikna etmeye çalışıyorum.)Tez döneminde gitmeyi planladığım için labda, hocalarla işim olacak sonuçta. Pandemi en fazla gezme tozma kısmında kısıtlar beni. Lisansta gidemediğim için içimde kaldı :D Biraz da hevesimi almak için gitmek istiyorum.

Pandemi sürecinde erasmus yapanların deneyimlerini merak ediyorum. Paylaşırsanız çok sevinirim.


Peşin peşin söylüyorum. Gitmek istediğimden tam emin olunca erasmus koordinatörlerine mail atıp onların yönlendirmelerini de isteyeceğim.
(7) 

Hepsiburada kargo

tulumba #1457251 
Merhaba,

20 Kasım'da hepsiburada'dan ürünler aldım. Bir kargom hariç tüm siparişlerim 2-3 gün içinde geldi. Gelmeyen ürünü ise satıcı ptt kargoyla vermiş. Ben ptt kargo ile ilgili bu kadar çok şikayet olduğunu bilmediğim için 1 hafta bekledim. Ama baktım hala sıkıntı var, hepsiburada müşteri hizmetlerine aradım. Şu an ürün kargoda olduğu için iptal işlemi yapılamıyormuş. Ptt kargo ürüne ne zaman iptal iade işlemi yapar?

Bir diğer sorumsa satıcıya mesaj atabiliyor muyuz?

Şimdiden söyleyeyim. Ptt'yi arıyorum ve tabii ki açmıyorlar. Koronadan dolayı şubeye de gidemeyeceğim.

Bir de ben siparişi verdikten sonra satıcı hepsijetle anlaşmış.Heralde çok şikayet aldı.

Kısacası ben ne yapayım da şu kargo işini halledeyim?

Şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

almanya dil okulu vizesi

tulumba #1399158 
Selamlar, mutlu yıllar.
Almanya'ya dil okulu vizesi ile gitmeyi düşünüyorum. Pasaport elime ulaşana kadar vize için istenilenleri toplamaya başlayayım dedim ve aklımda bir sürü deli sorular.
1. Nüfus kayıt örneğini e devletten direk türkçe alsak sorun olur mu? Sorun olursa google translate ile sayfayı mı çevireyim ne yapayım?
2. Seyahat sağlık sigortası için ne yapabilirim. Sgk AT 11 belgesinin dil okulu için geçerli olmadığı yazıyor. Bir yıllık bir dil kursu için en uygun nereyi önerirsiniz? Bir de sizin tecrübelerine göre ne kadara patlar?
3. Dil kursuna kayıt alınmasına dair kağıdı mail çıktısı alsam olur di mi? illa posta yoluyla gelmesini mi isterler?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
''Umarım ALMANYA DİL OKULU VİZESİ İÇİN 1 YILLIK VERMEZ,RÜYA GÖRME''ciler gelmez :D
(6) 

Yeni mezun iş durumları

tulumba #1387101 
Merhaba cınım duyurucular,
Yeni mezun bir kardeşiniz olarak uyduruk bir ilaç firması ile iş görüşmesi için sözleştik. Oh ne güzel derken bu firmada benzer pozisyonda çalışmış birine soralım dedik ve o kişi firmayı baya kötülemiş( ortamı iyi değilmiş, maaşları gecikmeli veriyorlarmış). Beni işe alıp almıcakları da belli değil zaten. Ama evdekiler görüşmeye gitmicem dememi bekliyorlar. Açıkcası ben en azından deneyip görmek istiyorum. En azından benim için tecrübe olur. Evde oturup daha iyi bir iş bekleyene kadar burada çalışsam daha avantajlı olurum gibime geliyor.
Sorum şu: İş tecrübesi olan abilerim ablalarım ne düşünüyorsunuz? Ne tavsiye edearsiniz?
Şimdiden teşekkürler!
(3) 

Komik photoshop sayfa, site

tulumba #1374924 
Selamlar ifinim, bu aralar photoshopta kendimce eğleniyorum. Komik photoshopların paylaşıldığı site,sayfa varsa önerir misiniz? Yerli yabancı farketmez. Yeter ki sürekli bir paylaşım olsun. Bunu ben de kendime yapmak istiyorum diyecek kadarr zekice de olursa süper olur. Kısacası istiyorum da istiyorum :D
(1) 

İş ilanlarında "genel başvuru"

tulumba #1371807 
Selamlar ifinim, yeni mezun iş arayan biri olarak iş ilanlarına baktığım da deneyimsiz müh ilanı çok değil. Şu aralar genel başvuru ilanlarını baya görüyorum da genel başvuru yaparak dönüş alan var mı? Gerçi gördükçe başvuruyorum önüme gelene.O evreye de geldim. Ama sanki hiçbie firma dönüş yapmayacak gibi.
(2) 

Hangi diziden bahsediyor?

tulumba #1342311 
Video şu: youtu.be
10.52den itibaren bahsettiği dizi nedir?Acayip merak ettim. Şimdiden tışıkkırlır!
(4) 

Tunalı?

tulumba #1317114 
Selam! Tiyatro öncesi yemek yemelik, kahve içmelik nereleri önerirsiniz Tunalı'da? Uygun fiyatlı üstüne de leziz yemekleri olan bir yer olursa süper olur. Şimdiden tışıkkırlırrr !
(9) 

Üniversite hayatı

tulumba #1313648 
Üniversite hayatınızda okul haricinde ne yaptınız/yapıyorsunuz?(öyle cafelerde,avmlerde takılmak yazmayın lütfen)
(4) 

klasik bir soru:orta seviye bir ingilizce nasıl geliştirilir?

tulumba #1308173 
Baştan söyleyeyim hiç yurt dışı demeyin.
İstiyorum ki yabancı(ingilizce) bir dizi ya da show programlarını alt yazısız anlayayım.
Şu ara yaptığım şey sözlük sayesinde öğrendiğim lyricstraning sitesinde şarkılar dinlemek,öğrenmek.Buna ek olarak tavsiye edebileceğiniz neler var?
Şimdiden tışıkkırlır sıpırmın
(1) 

Adatepe semt polikliniğine...

tulumba #1306900 
Pendik-kadıköy metrosoyla gitsek çok mu uzak olur?Metro durağından direk polikliniğe minibüs vs geçiyor mu?
(8) 

Toplu yaşamda titizlik

tulumba #1305720 
Yahu bu yaşıma kadar kendi iradesiyle temiz olan çocuk,genç görmedim. Hep ben temizlik delisi oldum. Şu sayıcaklarımın neresi delilik?
Özellikle toplu alanda baharatlı krakerler yerken arada parmakları da emcüklemek. Mide bulandırıcı. Hadi yapıldı, bari yıkansın,silinsin o eller.
Bunu baştan kabul ediyorum. Belki abartıyor olabilirim ama öksüren, hapşıran görünce baya huzursuzlanıyorum. Çünkü çoğu kişi kapatmıyor ağzını ya da burnunu. Ki ben bile hapşırıp öksürünce kendimden çok rahatsız oluyorum.
Bir de oda arkadaşım elini yıkamıyordu. Söyleyince sabunların ellerini kuruttuğunu söylemişti. Ayrıca ortak alanımızın olmadığını beni ilgilendirmediğini de söylemişti.Tuvalet odada. E şimdi ben bundan sonra tuvalet kapılarına nasıl dokunabilirim? Gerçi 5-6 yıldır toplu alanlardaki kapı kollarına dokunamıyordum. Tam yavaş yavaş attım üstümden derken yeniden huylandım.
Bir diğer sorum da siz bu tür şeylerde nasıl tepki veriyorsunuz? Ben mi insanların pislikten uzak durmalarını sağlıcam yoksa onlar mı neni bu pisliğe alıştıracak?
(1) 

Ankara tren garından atatürk yurduna(kyk) en kestirme nasıl giderim?

tulumba #1305686 
Selam, sb.
Bildiklerimi yazayım bunlara ek önerileriniz varsa süper olur.
İlk olarak gardan demirtepe durağına yürüyüp oradan dikimevi ve biraz yürüme ile yurt.
Bir başka bildiğim seçenek ise ego397 ile ankara hastanesi durağında inip yine yürüme ile yurt.ama bu otobüsün sefer saatleri de bana uygun değil be yazık ki.
Şimdiden teşekkürler!
(1) 

Instagram

tulumba #1298413 
Merrrhaba, instagram mesajlaşma kısmıyla ilgili bir sorum var. Bazen mesajlaşırken "şu an sohbete başlayabilirsiniz" yazısı çıkıyor.bu 2 taraf sadece aktifken mi çıkıyor yoksa ikisininde aynı anda birbirleriyle olan yazışmasındayken mi oluyor?
(1) 

Kahve falı

tulumba #1297353 
Merhaba, kahve falına bakalım dedik. Fincanı açınca yine hiçbir şey yoktu. Neden böyle oluyor?Telvesi azdır dicem ama fincan altı telve dolu. Çevremdekiler hiçbir şeyi kafaya takmıyorsun diye dalga geçiyorlar.Sizde de oluyor mu? faladdin attığım fotoğrafları reddetti.asdf Bir de faladdin gibi kahve falına baktırdığınız mobil uygulamalar var mı?maksak eğlenmek.
1

mobil görünümden çık