(6) 

Bilgisayardan anlayanlar-Bilgisayar tavsiyesi

sydney #1568049 
Emektar bilgisayarım ölüyor.. Genelde dizi-film izlemek, tarayıcıda sörf yapmak ve nadiren the sims oynamak için kullanılabilir bir şey arıyorum.

İşlemci hızı, disk kapasitesi, ram'i ne kadar olmalı? Başka nelere dikkat etmeliyim?

Huawei ve hp baktım şu ana kadar.

Bütçem max 20k civarı, en fazla 1-2bin daha zorlayabilrim ama 20 altı olsun mümkünse. Ayrıca şunlar nasıl?

hizliresim.com

hizliresim.com

hizliresim.com

hizliresim.com
(3) 

İstanbulda gerçek dondurma

sydney #1564295 
Kremayla değil, gerçek sütle salep ile yapan var mı?
(1) 

Bu program neydi?

sydney #1563124 
Bilimsel bir programdı, her bölümde sorulan enteresan sorulara cevap arayan orta yaşlı siyah saçlı gözlüklü bir abi vardı. Net hatırladığım bir bölümde 1 günde en fazla kaç kilo verilir amacıyla adam tıraş oluyor, ağda yaptırıyor, ter atmak için koşuyor ama asla su içmiyordu. (Bu arada mythbusters değildi)
(2) 

Norwegian airlines ile uçan oldu mu?

sydney #1561650 
Low-cost firma olduğu için check-in konusunda nasıl aksiyon alıyoruz? İlla kendimiz fiziksel mi basmalıyız check-in belgesini yoksa sadece havaalanından mı yapabiliyoruz? Veya online imkanları var mıdır
(2) 

Son elli-altmış yılı anlatan tarih kitabı

sydney #1559045 
Batı merkezli son 50-60 yıla yönelik tarih kitabı öneriniz var mıdır? Ülkeler ve yürüttükleri politikalarla ilişkili elbet

Acil satılık Boys noize 19 mayıs

sydney #1557812 
Sağlık sebebinden gidemediğimiz zorlu psm boys noize biletlerimi satıyorum. Aldığım fiyata, bilet başı 400’e satıyorum.
(4) 

Kıbrısa girerken kimlik vs pasaport

sydney #1553881 
Pasaportumu götürmeme gerek yok değil mi? Çipli yeni kimlik yeterli mi?
(1) 

Ticketmaster konser bileti

sydney #1552161 
Yurtdışında bir konser için ticketmaster’dan bilet alacağım, bilmem gereken ekstra bir şey var mı? Biletix’in sahibi olduğunu biliyorum güvenilirdir herıld?
(3) 

Yüzde artış matematiksel

sydney #1552061 
Şimdi şöyle bir sorum var. Örnek üzerinden gideceğim.

Mesela bir şehirde kedi sahibi olan kişi oranı %9’muş. Beş yıl sonra bu oran aynı şehirde %18’e çıkmış.

Biz kedi sahibi olan kişi “sayısı” mı %100 arttı deriz,
yoksa kedi sahibi kişi “oranı” mı %100 arttı deriz?

Ve %100 artış olmuş değil mi.
(6) 

Sephora parfümün sahte olma ihtimali var mı

sydney #1550815 
Daha 1 hafta önce hugo boss eau de parfum aldım ama hiççç kalıcı değil. Sahte olabilir mi?
(2) 

Sözlüğe girilmiyor mu?

sydney #1550597 
Sb, ben giremiyorum birkaç saattir
(1) 

Karlı buzlu yol

sydney #1549153 
IST havalimanına gitmek için anadolu'dan 2. köprüyü kullanmak mı daha güvenli olur yoksa kuzey marmara'dan 3. köprü üzerinden gitmek mi?
(3) 

Formula 1: sizce sürpriz ne olur?

sydney #1546840 
Sizce bu sezon hangi sürpriz olay meydana gelir? Ben başlayayım, Esteban Ocon'dan bir Grand Prix'de birincilik bekliyorum. İnternette Haas'tan ilk 5 bekleyenler gördüm, kısmet :D ama olmaz bence. Veya Lewis'ten come back gelir mi? Biraz fikir fırtınası yapalım :)
(2) 

Burada karşı taraf ne demek istemiş?

sydney #1545605 
Hence my request…so I live it up to you the best course of action.
(8) 

Yılbaşında taksi bulunur mu?

sydney #1545603 
Normalde bile istanbulda bulamıyorum ben. Yılbaşında da bulamam, sırf sinir stres olmasın diye (misafirim geliyor yurtdışından bide) arabayla çıkmayı düşündüm, alkol almayı düşünmüyorum bu yüzden.

Sizce trafik mi daha fena olur yoksa taksi bulmak mı? Bir de anksiyetik bir insanım çevirmeye girersem çok korkarım içmemiş bile olsam.

önceden bir taksiciyle anlaşıp taksimetre kaç yazarsa üstüne 100₺ atıcam mı demeliyim illa

Vfs ticari vize / turist vizesi

sydney #1545568 
Ticari vizeye başvuracağım. Ama yanlışlıkla turist vizesi randevusu aldım vfs’den. Bildiğim kadarıyla ciddi bir problem yaşanmıyor, çünkü aynı saate ticari de vardı, sayfa çökünce tekrar alırken kazara turist işaretledim. Sorun olur mu?
(2) 

Elektrogitar guruları

sydney #1542072 
Seneler evvel klasik gitar ve ukulele çalmıştım. Şimdi elektro perileri geldi. Zuhal müzikten amfili gitarlı bir set veya ikinci el gitar alayım diyorum. Amfi işleri beni korkutuyor şimdi apartmanda kulaklıkla çalmak lazım. Dönüştürücüyle hallolur mu? Bir de çok ekstrem parçalarda gözüm yok, iki üç hoşuma giden parçayı çalsam kâfi. Kurssuz derssiz tablara bakarak çalar mıyım ne dersiniz?
(5) 

Sabihanın kendi otoparkı yok mu, varsa çok mu dolu?

sydney #1539913 
Sb, Sabah 5.30’da orada olmak suretiyle
(2) 

iphone (tüm dosyalar kayboldu)

sydney #1536628 
Babam yeni iphone’a geçti. Eski telefonu patronun oğluna vermişti. O telefondan her şeyi silmişti ama icloud hesabı açık kalmış. Şimdi yeni telefondan bir anda tüm notları fotoları gitmiş. Bu patronun oğlu acaba sildi de ondan mı babamın yeni telefondan da gitti? Çocuk kendi apple hesabına giriş yapmadan babamınkileri mi sildi? Lütfen yardım, adamın tüm şifreleri gitti
(2) 

Bu ne bitkisi?

sydney #1536256 
Saksıya karışık bir şeyler ekmiştim, bu çıktı ama ne olduğunu anlayamadım. Odunsu gövdeli olduğu için yabani ot gibi gelmedi fakat güçlü büyüyor

www.hizliresim.com

www.hizliresim.com

www.hizliresim.com

ön okuyucu (beta-reader)

sydney #1532570 
Yazdığım 1.5 sayfalık bir mini öykü kesitini okuyup yorumlamanızı isteyeceğim. Genre fantastik. İlgisini çeken ve yapıcı yorumlarda bulunabilecek birileri varsa yeşillendirebilirler :)
(2) 

low carb beslenirken ne kadar meyve yiyebiliriz?

sydney #1531956 
Tahılı uğurladık. Arada karpuz, muz filan abartmamak kaydıyla low-carb life style için caiz midir?
(3) 

proteinocean (püskevitli)

sydney #1531626 
Nasıl bisküvilisi güzel mi? Kahvaltıda yoğurda karıştırıp yemek gibi planlarım mevcut. Mesela fellas'ın protein tozu çok şekerli, evden ırak, aman yarabbi bir tada sahipti. Neyse ki 150 gramdı da zorla bitti. Bu nasıl?
(4) 

Bertrand russell’dan ne okuyayım

sydney #1530983 
Demeçlerini okuyup sevdim ama kitaplarından hiç okuma yapmadım. “Şununla başla” dediğiniz bir öneriniz var mı?
(2) 

şarkının kalitesi (spotify vs youtube)

sydney #1529831 
Normalde headphone ile spotify'dan dinliyorum ama bass'lar ve beat'ler açık biçimde youtube'daki offical müzik videosunda daha iyi geliyor. Bunun çözümü var mı? Quality options gibi bir şeyler?
(2) 

Gayrettepe metrodan zorlu’ya üst geçit vs var mı?

sydney #1528367 
Yoksa levent durağında inip yürümem mi lazım?
(1) 

Bu kediye nolmuş?? (Resimli)

sydney #1526571 
Kampüsteki bir kedi

www.hizliresim.com
(3) 

ekrandaki ölü piksel mi? (resimli)

sydney #1519229 
6 yıllık asus bilgisayarımın ekranında birkaç hafta önce yatay, çubuk şeklinde tek sıra piksellerden oluştuğunu tahmin ettiğim siyah bir çizgi oluştu. Yalnız günler geçtikçe bu çizgi nokia'nın snake oyunundaki gibi uzamaya başladı. Ne oluyor acaba ekranıma? :(

www.hizliresim.com
(8) 

Ben ne yiyeceğim?

sydney #1517474 
Bir sağlık sorunumdan ötürü birkaç hafta sebze/meyveyi kısıtlamam gerekiyor. Buna salça vs. dahil. Ve akdenizin kızı olarak sebze meyve hayatımda ciddi yeri olan şeyler. Peki ben ne yiyeyim? Yurtta çok yemek pişiremiyorum bunu göz önüne alalım. Her gün tavuk köfte pişiremem ama haftada 2 falan belki. Aklıma başka peynirli sandviç geldi. :( sağlıksız şinitzel nugget çiğköfte filan da olmaz maalesef.

Başka neler olabilir?
(2) 

Tarih dergileri

sydney #1517124 
Tarihle alakalı bir dergiye abone olmak istiyorum. Ama hem türkiyede hangileri mevcut fikrim yok denecek kadar az hem de malum kesime yanlayan bir dergi olsun istemiyorum (yanlışlıkla böyle bir dergi almıştım djkd) Önerileriniz var mı acaba?

Ayrıca tarih için dergi harici keyifli başlangıç kitapları vb. önerisi de alabilirim
(6) 

Zorlu psm konser

sydney #1509260 
Zorluya çoook sevdiğim bir sanatçı geliyormuş. Hemen biletimi kaptım ön sıradan. Klasik müzik sanatçısı olduğundan turkcell sahnesinde yer alacakmış. Albüm, vinyl filan imzalatmam mümkün olmaz heralde dimi :/ aşırı hayranım :(
(1) 

icra

sydney #1500125 
Merhabalar, kötü bir dil kursuyla sözleşme imzaladım. Güya ilk ders demo olacaktı diye kapora verdim hatta. Sonra ders o kadar kötüydü ki yarısında çıktım. İptal etmek istediğimi söyledim. Elbette hayır dediler 2000₺ ödememi istediler. Ben de daha sözleşme imzalayalı 3 gün olduğundan Meb’in özel kurslar yönetmeliği 56. Maddesi gereğince 7 günden kısa zaman içerisinde yükümlülük kabul etmediğime yöneliik bildirimde bulundum.
Önce hukuk birimi vs diyerek gözümü korkutmaya çalıştılar. Ben de ödemeyeceğim, size ilgili bilfirimi yaptım, bana geri dönüş sağlamayan sizsiniz dedim. Mailime size döneceğiz diye cevap gelmişti. Ama dönmediler pek tabii.
En son izmir bilmemkaçıncı icra dairesine dosyanız verilmiştir diye whatsapptan mail attılar. 1 ay oldu heralde, edevleti sürekli kontrol ediyorum, icra takibi yok henüz. Gelirse de itiraz edeceğiz babamla. Öğrenciyim bu arada. Başıma en kötü ne gelebilir? Böyle işgüzar kurumlara fırsat vermemeye kararlıyım. İcraya itiraz edince düşer dedi avukat arkadaş. Ama tecrübesi olan varsa size sorayım.
Teşekkürler
(2) 

Asoiaf soruları -spoiler-

sydney #1494717 
ASOIAF serisinde hangi önemli olaylar olacak sizce?
Sorularım buz ve ateşin şarkısı kitap serisine göre, diziye göre değil

-spoiler-

Aegon sahiden Blackfyre çıkabilir mi?
Jon %90 dirilecek, peki tahtta hak iddiası olur mu L+r=j denkleminden?
Sansa harry hardyngle evlenir mi? Bana harry çok gidici gibi geliyor. Tuhaf kaçabilir ama bence son kitapta, a dream of spring’te sansa jon ile evlenecek..
Lady Stoneheart ne olacak?

-spoiler-

Tikler sabaha :)
(1) 

Almanca sorusu

sydney #1494570 
Guten morgen!
“Versuch es doch mal” nasıl oluyor da “give it a try” oluyor? Ya da başka bir şey mi? Sözcük sözcük anlatır mısınız :)
(14) 

Tır sevdası

sydney #1479082 
Ekşide çok sık görmeye başladım, tır şoförlüğü sevdası, euro truck simulator diye bir şeyler falan.. Bunun kaynağı/nedeni nedir? :D uzun yol huzuru filan mı yoksa?
Lisedeyken seneler evvel bizim sınıftaki erkekler çok goygoyunu yapardı çünkü ama nette de görmeye başlayınca merak ettim böyle ortak bir sevda mı bu erkekler arasında? :D
(2) 

Kitap önerisi

sydney #1476532 
Sırça fanus tadında bir kitap öneriniz var mı
(1) 

amazon-prime

sydney #1467393 
Birine böyle 4-5 aylık amazon-prime hediye etme gibi bir şansım var mı? Netflikş'in marketlerde kartı vardı mesela, amazon'un da bu tip (elektronik/fiziksel fark etmez) bir hizmeti var mı?
(2) 

Clubhouse ile alakalı bir soru

sydney #1466682 
Davetiyem var. Açıkçası hiç aklımda yokken arkadaşımın daveti aklımı karıştırdı. Benim sorum şu: üye olduğumuzda rehberimize bildirim mi gidiyor? Ya da rehberimizde kimlerin üye olduğumu görüyor muyuz?
(1) 

movie maker tadında basit - ücretsiz uygulama var mı

sydney #1465046 
Kırpacağım, üzerine yazı ekleyeceğim başka da bir şeye ihtiyacım yok. Aksi takdirde movie maker indireceğim :D

not: fiyatı cüzi ise ücretliye de okeyim ama premier pro gibi uygulamaları kaldırmıyor bilgisayarım
(4) 

Tarih belgeseli

sydney #1464762 
Üzerime tarih belgeseli (yerli-yabancı fark etmez ama ingilizler bu işi biliyor) atar mısınız? Lütfen II.Dünya savaşı belgeseli, führerin uzaylıları vb. olmasın. Teşekkürlerr
(8) 

Soygun temalı film önerileri

sydney #1463404 
Evet kumarhane vesaire temalı soygunlu film önerilerinize açığım.
The Italian Job'ı çok severim örnek olarak. Karanlık olmaması tercihim
(4) 

önemli tablolar ve ressamlar

sydney #1460709 
Bu tarz sanat hakkında çok detaya inmeden bilgi alabileceğim video vs online kaynak var mı? Çok güzel bir kitabım vardı ama maalesef pandemi yüzünden başka ilde kaldığı için okuyamıyorum. Youtube veya blog türü online öneriniz varsa çok sevinirim. Yani mesela matisse'in dans tablosu olsun altında kısaca işte eser sahibi, hangi akım ne zaman yapıldı gibi kısa kısa bilgiler olsun.
(4) 

Pikaptan müzik dinleyen var mı

sydney #1460285 
Memnun musunuz, artısı eksisi nedir? Çok sevdiğim bir albümün vinyl’ini görünce aklıma düştü.
(2) 

Kutsal bilgi kaynağı

sydney #1460163 
Bu tip bir başlık vardı yeni yakın, kaliteli yazarlar gerçekten kaliteli bilgi içeren entrylerinin bkz’larını alt alta giriyorlardı. Bulamadım şimdi, bir el atar mısınız biliyorsanız.
(3) 

Hatırlayamadığım zombili dizi

sydney #1458641 
Bir kız ve oğlan banliyö gibi bir yerde zombilerden kaçıyor. Sonra başka bir karakter aynı banliyöde bir otobüsün üstüne çıkıp orada aşağıda kalan zombilerden kurtuluyor. Dizinin sonlarına doğru zombileri bir yere çekip bomba atıyorlardı sanki :s Böyle birkaç yıl öncesinde ait bir diziydi. Birkaç karakterin açısından sırayla izliyorduk başlarından geçenleri. Küçük bir kız, uzak doğulu bir kadın vardı yan karakterlerden. Walking deaf ve onun spinoffu falan değildi. Neydi acaba?

not: banliyöde otobüsün üstüne çıkıyor dediğim sahne netflix’in Daybreak adlı zombili dizisinin posterine benziyor ama o değil kesinlikle 2019’dan eski benim dediğim
(2) 

Duyurunun gitar virtüözleri

sydney #1458310 
Yıllar önce kısa süre klasik gitar, geçen yıl da ara sıra ukulele tıngırdattım. İnanılmaz bas gitar öğrenesim var şu sıra. Hem blues ritimlerini hem rock ritimlerini çalabilen underrated bir kutsal enstrüman bana göre. Ancak hocaya gitme şansım pek yok gibi. İnternetten öğrenebilirim sadece.

Özellikle bas gitar çalmış kişiler yanıtlarsa daha iyi olur. Ve hayır, elektro almayı düşünmüyorum. Teşekkürler.
(5) 

Adını hatırlayamadım albüm kapağını hatırlıyorum

sydney #1457594 
Slow bir şarkıydı, albüm kapağında soluk sarı bir arka fon önünde birbirine sarılan iki kişi vardı ama bir tanesi hayalet gibi transparan bir siluetti. Sanırım bir kadın siluetine sarılan bir adamdı. Şarkının isminde ya da grubun isminde “blue” olabilir. Youtube’da dinlediğimi hatırlıyorum :/ Buldursanız ya şunu duyuru
(2) 

Spotify wrapped

sydney #1456005 
Açamadım bir türlü, 2020 listem var ama sayfa sayfa geçen, ilk 5i filan veren wrapped’i ortaya çıkaramıyorum, nasıl bakarım?
(8) 

Alıngan insanlar

sydney #1452884 
Alıngan insanlar bana biraz büyüyememiş ya da her şeyin kendi etraflarında dönmesini arzu eden insanlarmış gibi geliyor. Kötü niyetli değiller ama önceki cümlede dediğim gibiler. Sizce?
(4) 

Lo-Fi

sydney #1452838 
Lofi seven dinleyen var mı? Merak ettim. Seviyorsanız parça önerebilirsiniz, listeme eklerim.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık