(8) 

ne yapilabilir

brad pitt #1192635 
Merhaba.

Benim arkadasim pek yok. 1 2 tane. Onlarla da arada bir gorusebiliyorum. Konumuz buna cozum degil ama. Bu boyle yani. Bi ara uzerine cok dusundum artik vazgectim. Alistim.

Gectigimiz 3 gunluk tatilde ben hic bir sey yapmadim. Cekingen biriyim. Cok asiri ozguvenim yok. 3 gun de evde oturdum. Uzuldum falan.

Ben 3 4 ay once ingilizce kursuna kayit olmustum hafta sonlari. Hobi ve sosyallik olsun diye, kuru bitti onun da. Devam edicem ama. Ingilizceden once, mesgale olmasi sebebiyle :)

Fark ediyorum ve istiyorum ki sosyallesmem lazim. Heo evde kalmak, hep dusunmek daha kotu hissettiriyor. Ama ne yapablirim bilmiyorum.

Hafta ici aksam 7 de evdeyim. Ne yapabilirim.
Hafta sonu kursum 1 de bitiyor. Ne yapabilirim.

Bostancida oturuyorum. Biraz cekingenim de. Cok ozguvenli karisamam ortamlara falan. Ama bi yandan da instagram hikayelere baktikca keske ben de oyle olabilsem diyorum. Herkes bi yerlerde. Herkes caddebostan sahilde. Benim gidicek kimsem yok :)

Tesekkur ederim. Iyi haftalar dilerim.

Hafta sonu kursum 1 de
(3) 

oxford bookworms stages

brad pitt #1191238 
Hangi stage hangi seviyeye denk geliyor bilen var mi. Cidden aradim da internette ama farkli sekillerde yazilanlar da var.

Stage 1 starter
2 elementery
3 pre inter
4 intermediate
5 upper inter
6 advanced

Bu mudur? Bazilarinda 1 ve 6 yok mesela. Veya 1 den 5 e kadar var stages.
(3) 

ingilizce seviyeye gore roman hikaye kitabi

brad pitt #1191027 
Selam.

Seviyeye gore ingilizce hikaye kitabi veya roman var mi. Yaziyor mu ustunde atiyorum up.inter diye. Nereden alabilirim internetten.
(5) 

Digiturk'u iki odaya baglamak

brad pitt #1189560 
Ama su sekilde. Yan oda uygulamasi falan almadan. Salonda var diyelim. Salonda ne aciksa iceride de o acik olsun istiyorum. Digiden geken kabloyu coklayinca bu mumkun sanirim. Ama asil sorun su.

Salonda digi cihazi calisiyor diyelim. Av2 digi var. Ama av1 acik ve orada da teledunua var. Yani digi acik ama tv de teledunya izleniyor. Diginin kablosuyla icerde yayin alan kisi, digi yayinini izleyebilir mi. Bu mumkun mu?
(3) 

Yemekten sonra elma yenir mi

brad pitt #1188864 
Cidden buna kafam takiliyo. Tabi ki diyet yaoan biri icin. Aksam yemegimizi yedik 8 de. 11 12 gibi yatiyoruz. 9 10 gibi bi avuc badem mi yesek, guzel bi yesil elma mi yesek, muz mu yesek. Yoksa kesinlikle bir sey yeme mi dersiniz. Diyette olan biri icin tabi. Bi nevi ara ogun gibi. Tatli yok. Etkisi cok mudur yoksa bir sey olmaz kilo yapmaz statusunde midir.
Tesekkurler.
(9) 

Vize ne kadar onceden alinmali

brad pitt #1188690 
Macaristan icin orange dan daha once yurt disina cikmamis 2 kisi vize alacak. Agustos sonu yolculuk. Vize basvurusunu ne zaman yapalim?
(6) 

Evde kardiyo sorusu

brad pitt #1188590 
Selam. Ben 2 3 ayda 10 kilo verdim. Diyet yaptim sadece. Spor yapmadim. 2 3 haftadir diyeti sekteye ugrattim. Bira ictim duzensiz biseler yedim ara ara. Hani tamamen yikip gecmedim ama o 2 3 aydaki kararlilik yoktu. Ve evet 10 kilo verirken fiziken de kuculdum.

Azalmis da olsa halen ciddi bi gobek var. Yarindan itibaren haziran sonuna kadar yine diyete giricem. Yaptim yine yaparim sorun degil.

Sorun spor. Bu konuda yardim istiyorum. Yaglarim biraz daha azalsin istiyorum. Istiyorum ki 2 3 kilo daha vereyim 1 1.5 ayda. Imkansiz degil yani.

Ben it de calisiyorum ve oturarak calisiyorum. 7 de evde oluyorum. 8 de yemek yiyoruz.

Ben nasil spor hareket kardiyo yag yakici bisey yaparim. Spor salonuna tek gitmem biliyorum. Yuru desen yemege kadar e eve yorgun geliyor insan kolay degil. Ne bileyim yemek yiyip de tempolu 1 saat yurumek gerek. Cidden kolay degil yoruluyor inaan yemek de yiyince 1 saat oturayim istiyor insan.

Ben bulamadim. Guzel ve etkili bir fikir bulalim da yarin icim rahat baslayayim.

Tesekkur.
(4) 

Duyuru whatsapp gruplari

brad pitt #1187752 
Ingilizce
Tarih
Psikoloji
Bilim, uzay, fizik bazli gruplar var mi. Alsaniza beni de.

Brad. Brad pitt.
(4) 

Kardesim nerede calisabilir

brad pitt #1187229 
Aslinda adim adim ne yapalim nasi yapalim fikir verirseniz sevinirim.

Kardesim 18 yasinda uninin ilk senesinin sonlarinda. Istanbulda. Ailecek kaliyoruz. Yonetim bilisim sistemleri okuyor. Erkek. Sosyal bi cocuk baya. Iyi hos konuskan iyi yani.

Bu bizim buralarda bostanci taraflatinda bir cafe barda calisiyordu. Sigorta falan yok. Aylik guzel de para geciyordu eline tabi o yasa gore. Ilk bi de. Neyse ergen de oldugundan icki sigara falan aksamlari orada calisiyordu. Yavastan bu cafe sahipleri ile biraz sorun yasiyorlarmis ayriliyor oradan.

Biz istiyoruz ki aksama kadar uyumasin. Hem sigortasi baslasin.hem de harcligini cikarsin.

Ne yapalim?

Once bi cv mi hazirlayalim. Benim aklima direk komsufirin geldi. Buraya basvurmak part time. Siz ne dusunuyorsunuz. Nerelere ve nereden basvuralim. Kapisina mi gitsin. Kariyer linkedin vs mi. Ne diyosunuz.

Tesekkurler.
(4) 

Counter strike

brad pitt #1186938 
Selamlar tekrar. Ben laptopta hic oyun oynamiyorum, telefonda da. Useniyorum yeni bir sey ogrenmeue ondan heralde.

Neyse.

Laptopta botlarla falan kendim veya ne bilim disaridan biri baglanirsa onlarla falan oynayabilecegim, bir counter 0yunu var midir.

Torrentz ye yazdim counter diye bir suru cikti :) en yenisi guzeli kolayca kurulup botlu falan oynanani hangisidir. Bilenler yazabilr mi?

Tesekkurler.
(4) 

Hanimlar bakabilir mi

brad pitt #1186898 
www.defacto.com.tr

Plaj elbisesi ariyorum hediye alacagim da, morhipo turevlerinde bulamiyprum. Yok yani hic bi markada. Sizin onerdiginiz bir marka veya direk link var mi? 50 liraya kadar alirim sanirsam. Tesekkurler.
(2) 

Engelli hayati

brad pitt #1186534 
Arkadaslar selamlar. Yuzde 91 engel orani ile engelli olan bir bireyin, elde ettigi sosyal ve mali haklar ile ilgili bilgi alabilecegim biri var mi.

Maddi ve manevi olarak bilgiye ihtiyac duyuyoruz.

Manevi olarak saglik hizmetleri, okul is durumu.

Maddi olarak vergi, arac alimi gibi indirimler.

Tesekkurler.

Buradan veya sozlukten bilgi alabilecegim kisi veya baslik soylerseniz yazmis kadar mutlu edersiniz.
(7) 

Sifir arabaya tup taktirma

brad pitt #1185149 
Selamlar.

1. Sifir araci dizele para vermek yerine benzinli ayni donanimla 15 bin tl asagiya alip tup taktirmak mabtikli mi. Peugeot 3008 mesela.

2. Brc veya atiker falan kac tl. Hic bulamadim.

Tesekkurler.
(1) 

Dp den cakma parfum mu, zara dan parfum mu

brad pitt #1184780 
Ve neden.
(4) 

Sevgili aramak degil bu sanki

brad pitt #1184538 
Oyle oldugunu dusunmuyorum. Yaniliyor muyum?

Ama insan kendisine deger verebilecek birini, kendisini dusunen birini, merak edecegin deger verecegin birini istiyor. Bazen kotu hissediyorum. Lan ortada bir sey yok sorun varmis gibi yipratiyorsun kendini diye. Ama ne bileyim. Cok sukur isim var. Isimi seviyorum bazen sorunlar yasasak da.

Sosyal cevrem cok yok. Vaktin cogu is. Is de IT tarafi. Muhendis olmayi ailemi gururlandirmak icin istemistim aslinda. Benim su anki isimi yapmami sagladigi icin mutluyum. Zordu askerlik, olaylarin oldugu zaman diyarbakirdaydim 5 ay.

Biraz ic dokme gibi oluyor kusura bakmayin. Bunlari konusabilecegim biri yok hayatimda.

1 sene once oldu son iliskim. Benden 8 yas buyuk bir kadinla. Bu degildi ama sanki bitmesini saglayan. Bilemiyorum. Yasitlarimin tamami evleniyor cok ilginc. Ben kendimi orada goremiyprum. Bugun arkadasim ve kardesi vardi yanimda. Cocuk bildiginiz. Universiteye gidiyormus. Inanilir gibi degil. Insan bazen fark ediyor. 27 yili doldurmusum..

Neyse.

Ataturku severek onun gibi yasadiginiz guzel bir gun ve hayat dilerim.
(5) 

Engelli raporu ile araba almak

brad pitt #1183709 
Bunun hakkinda zamaninda bize verilen oranla alakali sorular sormustum. Yine danismam gerekiyor.

Eksideki basligi ve burada eski duyurumu bulamadim. Ucurdular ya benim sozluk hesabimi. Neyse.

Bilen arkadaslar bana ozel mesaj atabilir mi veya buraya yazabilir mi. Kac oran lazim. Nasil aliniyor. Kac para dusuyor. Vs.. Ve bu konuyla ilgili basliklari bulabilen varsa link atabilir mi.
(4) 

Bu valizler nasildir kaliteli mi dandik mi

brad pitt #1183384 
Nasil bilirsiniz. Kullanan veya sunu al sen onu bosver dediginiz var midir.

Ben bunu buldum uygun 2 tane hem annem ve kendime.

Ne dersiniz.

www.hepsiburada.com

My valice 1 orta boy, 1 kabin boy, 120 tl.
(5) 

Napiyosunuz

brad pitt #1183295 
Dunden sonra cok moralim bozuk. Sesim cikmiyor bogazim dugumleniyor sanki. Haksizliklar adaletsizlikler yasananlar soylenenler. Korkuyorum da ailem adina. Cok uzuluyorum da. Oyle iste.

Sizde ne var ne yok.
(16) 

Aylik 2500 tl alan birinin 700 liraya saat almasi

brad pitt #1181998 
Gereksiz ve asiri luks mu. Ayrica bi saate o kadar para verilir mi.
(3) 

Toeic tecrubesi bilgisi olan var mi

brad pitt #1181548 
Selamlar.

Toeic icin deniyor ki sozlukte de, yabanci dil sinavlarinjn en kolayi. Benim calistigim kurumda gecerliligi var bu sinavin. Ingilizce seviyem intermediate. Sinav hakkinda okuduklarim ve duyduklarim var. Sozlukten sutlandim sozlukte basliga girip arkadaslara ozel mesaj veya normal mesaj atamiyorum.

Bir kac sey var kafamda sizlere danismak istiyorum.

1. Nasil calismak lazim. Kitabini mi bulup almak lazim. Deneme mi bulup cozmek lazim.

2. Sen toeic i gec yds ye calis mi dersiniz. Daha uzun vadede dusunmek icin.

3. Nasil gelistiririm ingilizce mi. Gramer kitabi mi, paragraflarin oldugu kitap mi, alistirmali kitap mi, normal hikaye kitabi mi. Ne yapmaliyim.


Kusura bakmayin cok detayli soruyorum. Okb bazen iyi bazen kotu. Netlesmeden her sey bir seyi yapmam mumkun degil. Her seyi ogren, yapacagin sey ve sonucu belli olsun ki basla gibi durumlar var. Elimde degil.

Tesekkurler.
(3) 

Ingilizce calisma ve okuma kitap onerisi

brad pitt #1181490 
Pre inter, intermediate seviyesinde bi kitap onerisi istiyorum sizden. Gramer kelime okuma parcasi alistirma tense falan filan olsun icinde. Bol soru yapi tens alistirmalari falanlar filanlar. Kurs ile iyi olur hem pratigim kelimem de gelisir.

Cok tesekkurler.
(5) 

Hastaneye ulasim ve bitaksi hakkinda bir soru

brad pitt #1181219 
Selamlar. Babam yuruyemiyor benim. Yarin kartal devlet hastanesinde saglik kuruluna girecek. Aylar oncesinden randevumuz varmis.. arabamiz tamirde. Babami annem hastaneye nasil goturebilir.

Maltepe saglik hizmetleri var aradim. Dediler kayitla calisiyoruz ve yarina dolu. Ama dediler siz gidisi hallederseniz arayin donusunuzu saglariz.

Bostancidan taksi ile kartal devlet biraz fazla yazar. Bitaksi ile ilk kullanimda 19 tl tl indirim var ya. Bkm express kullanirsan. Onu yapalim dedim. Ben iste olucam ve benim bkm express im var. Ben iste olucam.

Ben isyerindeyken bkmexpress ile odeme yapip eve taksi cagirabilir miyim. Uygulamanin icinde arastirdim bulamadim.

Tesekkurler.
(2) 

Google drive sorusu

brad pitt #1181158 
Google drive iyi bir sey yaparak tahmin ediyorum google hesabimin acilmis oldugu her cihazdaki her mp3 ve fotografi drive a yuklemis. Bu guzel.

Ancak drive im, benimle paglasilanlar, google foto klasorlerinde bunlar gozukmuyor. Binde biri var belki de oralarda. En son hanesine tikladigimda indikce iniyor var olan her sey gozukuyor. Ama sonuna kadar inmek imkansiz.

Ben hepsini bilgisayarima indirmek istiyorum. Nasil gapicam bilmiyorum. Tek aklima gelen en son hanesinde surekli asagi cekerek daha eskilere gidip hepsini secmek.

Ama sonu gelmiyor. Indikce yine iniyor. Ne yapabilirim.
(3) 

Aptalca olabilir soru ama

brad pitt #1179617 
Sorayim zira belki direk bilenler olabilir.

Annemin new balance spor ayakkabisi var 38 numara. Iki tane de normal ayakkabisi var spor gibiler converse gibi. Biri 38 biri 38.5 numara.

Babet aldim internetten. 38 aldim. Uyar mi :(

10 gune gelir. 1 mayista ben anneme vericem dogum gunu. E iade suresi falan da gecmis olcak. Oyle yani :/
(4) 

Iyilestirelim

brad pitt #1178973 
Lutfen bi sure ustte kalsin..

Twitterda bu fotoyu yapan kisiyle konustum ve ihtiyac ciddi. Lutfen yardim edelimbaz demeden. Bi sigara parasi atalim en kotu.

Iletisim bilgileri ve kedicigin yasadigi kaza ve tedavi ile ilgili bilgiler burada.

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com


iş bankası iban:
TR28 0006 4000 0014 2011 1817 41
İPEK DEMİR
(8) 

150 tl ye kadar gunes gozlugu

brad pitt #1178420 
Kaliteli olsun ya. Wayfarer modeli. Adi neyse. Onerilerinizi rica ediyorum.
(1) 

Bu gozluk sadece atasunda mi var

brad pitt #1177956 
Mustang mu1680 modeli. Bakmadigim optik site alisveris sitesi kalmadi. Atasunda 220 tl. Veremem bu kadar. 170 180 maks. Tam da yuzume uydu. Yamuk yuzum o yuzden hepsi uymuyo djjdjd. Nasi bulurum ben bunu. Yardimci olur musunuz.

www.atasunoptik.com.tr
(5) 

Gozluk bulmaca begenmece

brad pitt #1177731 
Selam.

Bugun gittim sunu begendim denedim de.

Mustang mu 1680

www.atasunoptik.com.tr

1: guzel mi.
2: 220 tl.

3: bunu orjinal olarak en ucuz nereden nasil alabilirim. Hepsibuarada trendyol n11 baktim bunu bulamadim.

200un altina insem 180 falan direk alabilirim bi yardimci olursaniz sevinirim.

Tesekkurler.
(6) 

Ingilizce pratik nasil yapiyorsunuz

brad pitt #1177340 
Hem yazmak icin hem konusmak icin.

Ne bileyim yabanci arkadasiniz mi var yazisip konustugunuz. Yurt disinda yasayan veya. Veya bi whatsapp grubu. Veya bi application.

Benim buyuk eksigim var bu konuda. Ne yapsam bilemedim.
(1) 

Eti ickiyi getir onlar yapsin yeri

brad pitt #1176276 
Mangal yani. Neresi var istanbul anadolu yakasinda boyle yer. Alkol sart degil. Olmasa da olur. Uygun olursa daha iyi olur. Acik hava boyle.

Bi de bu olayin konsepti nasil oluyor. Kisi basi para mi veriyoruz. Her seyi ickiyi eti ben getorebiliyomuyum.

Yardim pls.

Ben bunu buldum internete yazinca mesela.

www.zomato.comçesi-hasanın-yeri-et-mangal-yakacık-istanbul/menu
(2) 

Orjinal mi cakma mi alalim | gio armani acqua

brad pitt #1175725 
En uygun 220 tl ye var 100ml. Cok yuksek bu. Taksit de olmuyor. E napacuk.

Dp den 30 liraya almak cok mu zararlidir. Tenime falan sikiyorum hep. :/
(4) 

Uber mi bi taksi mi

brad pitt #1175452 
Uberde mi var ilk yolculuk bedava. Yorumlarda hep goygoy donmus uberin. Herkes kod yazmis 100 200 tl lik yolculuk bedava falan. Hangisi?
(3) 

Gozluk ve parfum sorulari. Erkek icin.

brad pitt #1175326 
Selamlar. Guzel ve keyifli bir hafta sonu dilerim.

Sorularima verir bolca fikir ve oneri iletirseniz sevinirim.

1. Neden esse parfumleri ayni urunu minimum 50 tl daha asagi satiyor. Hani buyuk magazaya kiyasla degil. Muadillerine kiyasla. Suphe cekiyor. Bilginiz var mi. www.hepsiburada.com

2. Ben gunes gozlugu almak istiyorum. Wayfarer modeli. Internette daha uygun ama ben nereden bilebilirim ki yuzume olup olmayacagini. Ne onerirsiniz. Bunlarin boyu vs oluyor mu. Dukkandan begenip internetten bulmak gibi bir sey oluyor mu gozlukte. Siz ne yaoarsiniz.

3. 100 150 ye cikabilirim maksimum gozluk icin. Nereye gidip almami onerirsiniz. Replika kaliteli var mi bildiginiz satan bir yer istanbulda. Kaikoyde mesela.

4. Parfum ekleyince sepete taksit yapmiyor. Nedendir.

Tesekkur.
(3) 

Kaliteli cakma gozluk nereden alinir

brad pitt #1174041 
Gorenlerin orjinal oldugundan suphe etmeyecegi, aha sunun gibi olan, markasi falan da yazan gozluk nereden alinir. Kadikoy de olur karsisi da olur. Yer mekan dukkan belirtmenizi rica ederim.

www.saatinadresi.com

Max 100 e kadar cikarim ama cikmasam daha iyi 50 60 ideal.
(2) 

Facebook lite messenger?

brad pitt #1173396 
Facebook cok buyuk. Ve cok guc harciyor. Messenger indirilmeyince mesajlar kismini acmiyor telefon. Lite nasil. Bi tek onu indirsek mesajlari da ebilir kullanabilir miyiz. Diger mesajlar falan da.
(1) 

Samsung j7 ekran kilifi nerede

brad pitt #1171764 
Gecici bir telefon buldum is telefonu. Idareten onu kullanicam da. Basina bir sey gelsin istemiyorum.

Ekran koruyucu taktirmak istiyorum. Bi de takiliyosa arkasina yaptirmak istiyorum. Anadolu yakasinda nerede ne kadara yaptirilir yardimci olur musunuz is cikisi yaptirayim. Maltepe bostanci kartal kadikoy fark etmez. Iyi olsun da.

Tesekkurler.
(4) 

yurtdışı telefon sorusu

brad pitt #1171540 
selamlar.

bu iş nasıl oluyor?

yani diyelim ki amerikadan gelecek birini bulduk. adama dedik ki git telefon al. illa onun pasaportuna mı işlenmesi gerekiyor? tam bilmiyorum konuyu.

benim de pasaportum var diyelim. ama vize falan filan yok. geçerlilik tarihi var ama pasaportun.

adam bana telefon alıp, bizim ülkeye sokabiliyor mu? ekstra vergi mi ödeniyor? nasıl olur bu iş?
(2) 

Yeni telefon mu, tamir mi

brad pitt #1171521 
Huawei g8 var bende.

Dustu ekrani kirildi biraz. Dokunmatigi vs calisiyor ama.

Pili nasil oldu neden oldu bilmiyorum yarim gun gitmeye basladi. Normalden cok cabuk bitiyor. Ve power tusu bozuldu. Zor basiyor. Bunlar kirilmadan once de vardi. Ama kirilinca saniyorum kirildi diye oldu deyip bana kitlerler.

Ben telefonu 1200'e almistim sifir. Huawei sitesinden bakiyorum. Ekran 350 tl, pil 50 tl diyor. Guc tusu yazmiyor. Buna iscilik dahil degilmis. Totalde sanki 500 tl tutacak gibi.

Telefonu kendi servisinde yaptirmak mi mantikli ve dogru, yoksa yeni telefon almak mi.

Fikir ve onerilerinize ihtiyacim var. Bilgilerinizi de yazarsaniz sevinirim.

Mayista telefonum 1 yilini dolduracak.
(10) 

Bugun dogum gunum

brad pitt #1170774 
Depresif, asosyal ve arkadassiz sevgilisiz genius pitt 27'yi bitirdi galiba. Ben hala moralim bozukken annemin yaninda olmak istiyorum. Hic buyumedim. Adam olamiyorum. Olmak da istemiyorum. Saglikli seneler size de.
(2) 

Sozlukten sutladilar beni

brad pitt #1170497 
Sozluk degil de buraya giremeyince bi kotu oldum. Daha gercek geliyor burasi, ondan heralde.

Nasilsiniz. Iyisiniz insallah. Galatasaray da kotu odaklanacak bir sey kalmadi.
123456   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık