(1) 

Ekranı Kırık Telefondan Veri Kurtarma

marsli gocmen #1581995 
Telefonumun ekranı tamamen kırıldı ve koptu. Telefonumdan veri kurtarmam lazım. Normalde telefonu USB ile bilgisayara bağladığımda, telefon üzerinden "Dosya Aktarımı" seçeneğini seçiyor ve dosyaları görebiliyordum. Fakat bu imkanım kayboldu.

Telefondaki dosyaları görebileceğim başka bir yol var mı? Markası Huawei.

İnternette aradım fakat düzgün bir bilgi bulamadım.
(3) 

Memrise yaşam boyu üyeliğe değer mi?

marsli gocmen #1580735 
Biraz önce memrise indirdim. Pro seçeneklerinde 3937 liraya yaşamboyu üyelik teklifi sundu. Yıllık 2500, aylık 600 (ohannes). Sizce değer mi bu paralara? Bana çok gibi geldi ama...
(2) 

Mikrofon önerisi

marsli gocmen #1579643 
Ev ortamında kaliteli bir şekilde ses kaydetmek için f/p mikrofon önerisi verebilir misiniz?
(2) 

Videonun kalitesini kaybetmeden boyutunu büyütmek için program/site

marsli gocmen #1579469 
1080p videoyu kalitesizleşmeden 4K yapmak için tercihen yapay zeka destekli program ya da site önerisi olan var mı? Ücretsiz ya da abonelik istemeyen tek seferlik uygun bir ücret ödenen bir site olabilir..
(2) 

CERN'i nasıl ziyaret edebilirim?

marsli gocmen #1576389 
visit.cern bu sitede diyor ki, (çevirdim)

"Aileler, bireysel ziyaretçiler ve küçük gruplar (12 kişiden az) üç interaktif sergimizin yanı sıra bilim gösterileri ve filmlere (müsaitlik durumuna bağlıdır) ücretsiz olarak erişebilirler. Ayrıca, rehberli turlara ve laboratuvar atölyelerine ilk gelene ilk hizmet esasına göre kaydolabilirsiniz. Pazar günleri, rehberli turlar ve laboratuvar atölyeleri yalnızca aileler, bireysel ziyaretçiler ve küçük gruplar için ayrılmıştır. ... Aileler, bireysel ziyaretçiler ve küçük gruplar için çevrimiçi rezervasyon yoktur."

Yani İsviçre'ye gidip CERN'in kapısına dayansam alacaklar mı içeri? Bilet milet bir şey yok mu? Başka sitelerde ziyaretçi kartından bahsediyor ama bilgi bulamadım.

Bilen varsa anlatsın lütfen.
(1) 

YouTube'da telif yememek için en fazla kaç sn'lik alıntı yapmak lazım?

marsli gocmen #1575497 
Yeni videomda Gora filminden ufak bir sahne kullanmak istiyorum ama telif yemek de istemiyorum. 3-5 saniyelik kesite telif atılır mı?
(4) 

çamurlu bez ayakkabının lekesi nasıl çıkar?

marsli gocmen #1572308 
beyaz bez ayakkabılar çamura girip lekelendi. normal yıkama metotlarıyla çıkmadı. çamaşır suyu kullansam çıkarır mı yıpratır mı?
(3) 

SIM Kart takmadan hat yönlendirme (Turkcell)

marsli gocmen #1572062 
Geçici olarak numaramı kullanamayacağım. Bu süre zarfında hattıma gelen çağrıları başka bir numaraya yönlendirmek istiyorum. SIM kartım takılı değil fakat Turkcell uygulaması yüklü. Uygulamadan yapamaz mıyım yönlendirme işini? Aradım lakin bulamadım.

SIM kartı takmakla uğraşmak istemiyorum sırf bunun için. Telefonun kendi iğnesi yanımda yok, kart yuvasını açmak için ataçla mataçla bir ton uğraşmak gerekiyor. Yardım eden olursa makbule geçer. Teşekkürler.
(2) 

Kanal tedavisi sonrası diş köküne dokunulunca garip his

marsli gocmen #1568839 
Kanal tedavisi yaptıralı yıllar oldu. 5 ya da 6 yılı geçti. Hiçbir sorun yoktu. Fakat tam o dişimin üstünde, diş etinin dudak içiyle birleştiği yerde bir noktaya dokunulunca dişte garip bir his oluşuyor. (Yeni mi olmaya başladı yeni mi fark ettim onu bilmiyorum.) Ağrı-acı gibi değil de sanki diş içeriden itiliyormuş gibi. Ayrıca tam o noktada parmak ucuyla hissettiğim hafif bir şişlik var.

Bu normal mi. Yoksa orada enfeksiyon oluştuğu anlamına mı gelir?

Dişçiye gitmeye korkuyorum çünkü bu kadar yıl sorun çıkarmamışken yeniden söktürmek zorunda kalırsam diye... Yanlış mı yapıyorum?
(1) 

Vize başvurularında altın ya da yatırım hesabı gösterilebilir mi?

marsli gocmen #1568006 
Vize başvurularında vereceğimiz banka hesap dökümü illa ki Euro ya da Dolar mı olmalı? Altın cinsinden banka hesap dökümü ya da yatırım hesabı dökümü gösterilebilir mi?

İtalya vizesi apostilli belge mevzusu nedir

marsli gocmen #1567799 
Erasmus için İtalya vizesi alacağım. İzmir ofisinden randevu oluşturdum. Gerekli belgelerde program kayıt belgesi için diyor ki "Eğer İzmir Konsolosluğuna başvuruda bulunacak iseniz bu evrakın apostille yapılması gerekiyor"

Benim dümdüz bir kabul mektubum var, bir de üç imzalı learning agreement'ım. Bunlar geçerli değil mi yani? Ne yapmam gerektiğini anlamadım.

Satılık Ev Eşyaları (Satıldı)

marsli gocmen #1564481 
Satılık,
- Gardrop
- Aynalı komodin
- Bulaşık makinesi
- Bisiklet vardır.

Lokasyon Konya. Fotoğraflar ve ayrıntıları özelden veririm. Fiyat tekliflerine açığım. Alacak kişinin eşyaları gelip alması gerekmektedir.

Edit: Satıldı.
(3) 

Wordpress tabanlı web sitesinde bozuk görünüm

marsli gocmen #1563804 
Websitesi admin girişiyle girdiğim zaman normal görünürken, dışarıdan bir ziyaretçi gibi girdiğimde bozuk bir görünüme sahip oluyor. Sebebi nedir?

Giriş yaptığımda normal tema görünümü: www.hizliresim.com

Bozuk görünüm: www.hizliresim.com
(5) 

Eski pasaportlar hakkında iki soru

marsli gocmen #1560575 
1- Yeni pasaport çıkarırken eskisi gösteriliyor. Ya eski pasaportların sayısı birden fazlaysa? Atıyorum, 2011'de pasaport aldım 2021'de bitti. Aynı yıl yine çıkardım 2023'te bitti. Yine yenilerken 2011'de çıkardığımızı da göstermek zorunda mıyız?

2- Eski pasaportu defter olarak kullanabilir miyim, içini karalayabilir miyim?
(2) 

Wordpress tabanlı web sitesinde menünün mobilde çalışmaması

marsli gocmen #1537143 
Önceki temam cortladığı için görünüşünü oldukça hoş bulduğum Activello temasını yükledim.

Ancak mobilde menü açılmamaya başladı. Masaüstü versiyonda sorun yok.

İngilizce olarak arattığımda temanın kronik sorunu olduğunu anladım. Birçok kişi aynı sorunu bildirmiş. Çözüm olarak tema dosyalarından navbar satırını güncellemek, bootstrap dosyalarını güncellemek falan önerilmiş yaptım ama işe yaramadı. Temayı değiştirmek de istemiyorum çünkü çok hızlı ve bu mevzu haricinde hoş.

Ben de ekşi duyuru ahalisine geldim. Kodlamadan, web site tasarımından anlayan bir uzman çıkacak ve sorunu çözecek, inanıyorum.

Edit: ensar'a çok teşekkür ediyorum. Sorun çözüldü.
(4) 

Latince bir deyişin uyarlaması

marsli gocmen #1529980 
Eski roma'da "quis custodiet ipsos custodes" (koruyuculardan kim koruyacak) şeklinde bir söz var.

Bu sözü "kurtarıcılardan kim kurtaracak" anlamına gelecek şekilde söylersek cümle nasıl olur?

Edit: Orijinal deyimin anlamı "Koruyucuları kim koruyacak?"mış. @akhenaten'e teşekkürler.
(5) 

Komşuyu rahatsız etmeden matkap işi yapma

marsli gocmen #1528219 
Matkapla çalışmam gerekiyor ama komşulara ses gitsin istemiyorum. Evde kendi imkanlarımla nasıl ses yalıtımı sağlayabilirim?
(3) 

Kanal tedavisi sonrası ağrı ve civar dişlerde garip baskı hissi: Normal mi?

marsli gocmen #1523808 
Geçen hafta sağ üstteki, köpek dişinin iki arkasındaki dişime kanal tedavisi yaptırdım. İlk seansta kanallar temizlendi. Cumartesi günü dolum yapılacaktı. Cumartesiye kadar hiçbir problem yoktu.

Cumartesi diş hekimi geçici dolguyu açtı, içine bir şeyler yaparken bir an acıdan zıpladım. Anestezi yaptı, röntgen çekti. Meğer benim kanal görünenden daha uzunmuş. Biraz daha ilerledi geçici dolgu koydu. Perşembeye (o günden beş, bugünden üç gün sonrasına) randevu verdi.

İşte bundan sonra sıkıntı başladı. Anestezinin etkisi geçer geçmez ağrı başladı. Çürük ağrısı gibi bir ağrı. Ağrı kesicisiz durabiliyorum ama zorluyor. 52. saati doldu şu an. Ağrı ufaktan var, ağrının şiddeti giderek azalıyor ama sağ üst dişlerimde tuhaf bir baskı hissi de var.

Nasıl desem. Ön iki dişimden solda olanın verdiği hisle sağda olanın verdiği his farklı. Ve ön sağ diş, köpek dişi, aradaki sağlam azı dişinde sanki içten birisi itiyormuş gibi bir baskı hissi yahut dokunmaya hassasiyet var.

Bu normal mi? Sebebi nedir?

Diş hekimine de danışacağım tabii ki ama buradaki hekimlerden de görüş almak isterim...
(2) 

Mobil verinin girdiği siteye, Wi-fi ile giremiyorum!

marsli gocmen #1521771 
Sorunun özeti başlıkta. Bazı sitelere (bazı sitelere dediğim tek bir siteye aslında... kendi siteme...) wi-fi bağlıyken giremiyorum. Mobil veriyle çok hızlı giriyor. Bunun çözümü için araştırma yaptığımda modem arayüzünden MTU ayarı yapılması gerektiği bilgisiyle karşılaştım, ama modem arayüzünde MTU ayarı yok. Ne yapacağım?

Kablo NetMaster kullanıyorum.

Web siteye mini oyun eklemek

marsli gocmen #1520672 
Wordpress tabanlı bir websitem var. Yazılarımı yayınlıyorum. Siteyi düzenlerken aklıma bir fikir geldi: statik ana sayfaya bulmaca tarzı bir şey koymak ve bulmacanın sonucuna göre, ortaya ziyaretçiyi ilgisini çekebilecek bir yazıya götüren bir bağlantı çıkarmak.

İlgili eklentileri inceledim ama pek beğenmedim. Kendim kod yazabilir miyim acaba - evetse nasıl? Ya da sizin önereceğiniz bir eklenti var mı?

Siteyi yavaşlatmayacak bir şey olması da önemli.
(2) 

Konya > BÜSANdan Selçuk Üni'ye nasıl gidilir?

marsli gocmen #1513708 
BÜSAN'dan Selçuk Üniversitesi'ne herhangi bir toplu taşıma aracını kullanarak nasıl gidilir ve nasıl dönülür?
(2) 

Tutunamayanlar'ın İngilizce çevirisinden bir cümleye ihtiyacım var

marsli gocmen #1511338 
Selamlar, elinde Tutunamayanlar romanının İngilizce çevirisi olan varsa şu cümlenin karşılığını yazabilir mi: "Kötü bir resim asarım korkusuyla hiç resim asmadım, kötü yaşarım korkusuyla hiç yaşamadım."

Alıntılamam gerekiyor ama kitaba ulaşamıyorum.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
(2) 

Kronik göz ağrısı için doktor önerisi

marsli gocmen #1510652 
Merhabalar
Bir yakınım uzunca bir süredir göz ağrısı çekiyor
Ama ayda bir ya da iki kez çok şiddetli bir şekilde bastırıyor
Nörolojiye ve göz doktoruna gitti. Beyin filmi çektiler. Hiçbir şey çıkmadı.
Konya ve civarı öncelikli olmak üzere doktor, hastane önerilerinizi rica ediyorum.
(2) 

Redbubble'ın Türk muadili var mı?

marsli gocmen #1503407 
Redbubble, kendi tasarımlarınızı yapabileceğiniz ve tişört, kupa, ıvır zıvır birçok ürün halinde satışa sunabileceğiniz bir site. Ürün görsellerini otomatik oluşturuyor. Siz sadece tasarımı yüklüyorsunuz.

Örnek: redbubble.com

Bu sitenin bir Türk muadili var mı? İnternette kendin tasarla siteleri var ama gördüğüm kadarıyla hiçbirinde satışa sunma seçeneği yok.
(1) 

müdek akredite

marsli gocmen #1502618 
avustralya yeni mezun mühendis vizesini araştırdım. şartlardan biri abet ya da müdek listesinde mezun olduğumuz okulun yer almasıymış.

benim okulum listede var ama akreditasyon tarihi, benim mezuniyetimden dört ay sonra başlıyor.

şimdi diplomam akredite sayılıyor mu sayılmıyor mu?

eğer sayılmıyorsa saydırmanın yolu var mı?
(6) 

Cümleyi doğru mu çevirmişim? İngilizce bilenler bakabilir mi?

marsli gocmen #1501309 
Cümle şu: "Acı çekmemek için hayatının kontrolünü eline almak isteyen bir insan ne kadar başarılı olabilir?"

Şöyle çevirdim: "How successful can a person who wants to take control of his life in order not to suffer be?"

Mantığım: How successful can a person be? + a person who wants to take control of his life in order not to suffer

ama gözüme tuhaf gözüktü

doğru mudur bu?

duyuru yanıt alınca kendini imha edecektir,
bu yüzden şimdiden yanıt verecek susere teşekkür ediyorum ^^
(4) 

Siteler aracılığıyla yapılan freelance işin vergisi

marsli gocmen #1492198 
Sadeceon, BiOnluk tarzı siteler aracılığıyla freelance iş yapıp gelir elde ettiğimizde bunun fatura kesmesini, gelir beyanını, vergi ödemesini vs. biz mi yapıyoruz, yoksa site kendisi mi hallediyor?

Mendelssohn Çiy şarkısının orijinal adı?

marsli gocmen #1491957 
Korolarda söylenen bir şarkı var

Yağmıştı çiy bir bahar gecesi
Renk renk o çiçeklerin üstüne
... diye devam eden.

örnek link:
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

nota linki: www.erdemefe.com

bu şarkının almanca adı ne? hangi senfoninin içinde? gece gece kafama takıldı.
(1) 

Trabzon'da kalacak yer?

marsli gocmen #1488916 
İki aile (5 yetişkin + 2 çocuk) olarak Trabzon'a gezmeye geldik ama planlama dehası olduğumuz için önceden kalacak yer ayarlamadık. Şu an nereyi arasak "dolu" diyor. Yardımlarınızı bekliyoruz.
(5) 

Dün açtığım sitenin 2018'de erişime engellenmesi

marsli gocmen #1488181 
Dün Godaddy'den bir alan adı aldım. Daha siteyi düzenlemedim bile "web siteleri + pazarlama araçları" diye basit bir paket aldım sadece her şey taslak.

Bugün bir bakayım dedim nasıl görünüyor. Karşılaştığım manzara ektedir.

"...net, 30/01/2018 tarihli ve 490.05.01.2018.-44889 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir."

Bu ne şimdi? Neden kaynaklanıyor, neyi yanlış yapmış olabilirim? Ben ne yapacağım?

- Siteyi devam ettirebilmem için bir şans var mı? BTK'ya mı başvuracağım, nasıl olacak?
- Eğer siteyi devam ettiremeyeceksem alan adını iptal ettirip parayı geri alabilir miyim? Alan adına verdiğim paranın üstüne bir bardak soğuk su mu içeceğim yoksa?

Yardımlarınızı bekliyorum...
(3) 

Wordpress PHP sürümünü güncelledim ama uyarı gitmiyor

marsli gocmen #1486694 
Wordpress sitemde "Sitenizde eski bir PHP (7.2.34) sürümü kullanılıyor, güncellenmesi gerekiyor" diye uyarı çıkıyor.

Fakat CPanel'e girdiğimde PHP sürümünün güncel olduğunu görüyorum. 7.4'tü. Hatta garanti olsun diye 8.0'a güncelledim. Fakat sitedeki uyarı hâlâ gitmedi.

Nerede yanlış yapıyorum?
(4) 

Ankara Gar'dan Esenboğa E-YDS Sınav Merkezine Nasıl Gidilir

marsli gocmen #1481193 
Arabam yok. Trenle geleceğim. Ankara Gar'dan Esenboğa E-YDS sınav merkezine giden otobüs, dolmuş, metro vs. var mıdır varsa hangileridir? Teşekkürler.
(1) 

Crowdfunding Kampanyası Tanıtım İpuçları

marsli gocmen #1480043 
GoGetFunding sitesinde birkaç gün önce bir fonlama kampanyası başlattım. Kampanya hayati bir şey değil ama ilgi çekeceğini düşünmüştüm. Lakin üç gün geçti ama sıfıra sıfır, elde var sıfır. Bir dolar bile bağış alamadım.

Daha önce bu tür bir kampanya yürütmüş olan var mı? Eğer başardıysanız, tanıtım ve başarı ipuçlarınızı paylaşabilir misiniz?

Kampanyayı İngilizce hazırladım.

Ayrıca sizce sanal dilencilik mi yapıyorum? "berk'e scirocco alıyoruz, buket'iü Amerika'ya götürüyoruz" tarzı bir şey değil. Edebiyatla ilgili bir proje. Miktar da dolar olduğu için cüzi. Ama içim %100 rahat etmedi açıkçası.
(2) 

WordPress web siteme giremiyorum, yardım edin (ÇÖZÜLDÜ)

marsli gocmen #1435207 
Bugün website açtım.

...com/wp-admin sayfasından giriş yapılıyordu.

Bu urlyi değiştirmek istedim, WP Hide Login eklentisini yükledim ama şöyle bir salaklık yaptım:

Eski giriş: wp-admin
Yeni giriş: wp-admin (evet bunu değiştirmeyi unuttum aptal gibi aynısını girdim)
yönlendirme: geçersiz bir yer

Admin giriş sayfamı kendi elimle geçersizleştirmiş oldum ve şu an siteme giremiyorum. Ne yapabilirim? Siteme bir daha asla giremeyecek miyim?

Edit: CPanel üzerinden phpMyAdmin kısmına girdim. wp_options diye bir seçenek var kenarda, oradan "active_plugins" kısmını arattım ve girdim. Wp Hide Login eklentisini kaldırdım. Ve admin sayfasına ulaştım.
(2) 

bir youtube videosu arıyorum! (bulundu)

marsli gocmen #1434060 
- video türkçe.
- gerçek bir yaşamöyküsü hakkında, ancak filmi de yapılmış sonradan bu yüzden filmden görüntüler kullanılmış. fötr şapka falan var karakterlerde. 17. yy'da, avrupa'da geçen bir film olma olasılığı yüksek.
- bir adam, bir mahzene kapatılmış 14-15 yaşlarında bir çocuk buluyor
çocuk konuşmayı ve yürümeyi bilmiyor. uzun yıllar, muhtemelen bebekliğinden beri orada. hatta oradan ilk çıktığında elinde oyuncak ufak at var. adam çocuğa uzun uğraşlarla konuşmayı, yürümeyi öğretmeye çalışıyor bir parça başarıyor da. çocuk da hevesli, öğreniyor. ama çocuğun asıl kimliği hiç ortaya çıkmıyor. yalnızca bir mektup varmış koynunda mahzenden çıktığında. o mektuptan yola çıkarak kraliyet ailesinden olduğunu tahmin ediyorlar ama bu sadece söylenti ya da basit bir ihtimal gibi kalıyor
günümüzde çocuğun mezarından dna alarak kıyaslıyorlar ve kraliyet ailesinden olduğu ortaya çıkıyor. yaş konusundaki ayrıntıyı yanlış hatırlamam olası. ama kalan birçok ayrıntı çok net.

lütfen videoyu bulmama yardım edin...
1

mobil görünümden çık