Soundbar TV+ bağlantısı

issiz karga #1571667 
elimde eski bir pioneer plasma tv var. üzerinde amfi yok, ses almak için amfi bağlamak gerekiyor.

superonline tv+ kutusunu hdmi ile tv ye bağladım. Şimdi soundbarı optik dijital kablo ile soundbara bağlarsam ses alabilirim değil mi? mantıken alabilirmişim gibi geliyor, sonuçta ses tv+ kutusu üzerinden geliyor.

çok anlamıyorum bu işlerden ona göre soundbar yerine başka bir çözüm düşüneceğim, bilgi verebilecek arakadaşlara şimdiden teşekkürler.
(1) 

Alan Wake 2 alınır mı?

issiz karga #1571543 
ilk oyun mekaniği yüzünden inanılmaz derecede sıkmıştı, ışık tut, öcü öldür, ışık tut öcü öldür artık 2. yarısından sonra lanet okuya okuya bitirdim oyunu. sonra aynı evrende geçen control ü oynadım güzeldi, hikaye ortalamanın biraz üstü olsa da mekanikler zevkliydi. dlc lerde AW muhabbetine girmesi güzeldi. imdi AW 2 de durum nasıl? oyun mekaniği ilk oyun gibi mi? kimileri remake leri yapılan RE 2 ve 3 e benzetmiş oynanışı, eğer öyle ise yahşi, severiz RE 2 v3e 3 ü.

oynayanlar bilgilendirebilir mi?
(5) 

Kedi tırmalaması ve aşı

issiz karga #1569964 
Bankta otururken çok sokulgan bir kedi vardı, severken hani şu sevgi ısırıkları tırmalamaları olur ya onlardan biriyle elimede çok küçük kağıt kesiği kıvamında bir çizik bıraktı, minik bir damla kan aktı, hafif hafif yanıyor . Bana kalsa aşı olmam ama cehaletimin kurbanı da olmak istemiyorum gerek var mıdır sizce kuduz aşısı olmama?

Mekan deniz kenarı bu şekilde bir sürü sokulgan kedi köpek var.
(6) 

sıfırdan javascript öğrenmek

issiz karga #1569322 
benim bilader için kaynak arıyorum. amaç hobi, belki ileride belli bir noktaya gelirse game maker studio tarzı bir platformda oyun yaparız yada baktı çok sevdi başarılı oldu orta vadede kendini geliştirirse backend, frontend el atar ama bunlar şu anlık çok da önemli değil, önemli olan sıfır bilgiye sahip biri için türkçe -burası çokomelli- evet türkçe jscript video eğitimi bulmak. sıfır derken gerçekten sıfır bilgiye sahip yazılım konusunda.

net, açık, çok karmaşıklaştırmadan değişken nedir, veri tipleri, değişken atama, döngüler gibi yazılımın temel konularını ve mantığını aktarabilecek bildiğiniz eğitimler varsa lütfen paylaşın. önceden hazırlanmış slaytlar yerine uygulama odaklı bir eğitim tercih ediyoruz. btk akademi de ikitane teel seviye jscrip eğitimi var ama ikisi de başlangıç kısımlarını şişirdikçe şişirmişler, bol fasarya gibi geldi bana. bu arada bildiğiniz udey kursları da olur.

anahtat kelimeler türkçe, net, anlaşilir :)))
(1) 

Ekranı Kırık Laptoptan Görüntü Almak

issiz karga #1566084 
Selamlar duyuru ahalisi. Elimde eski bir laptop var, ekranı kırılmış. HDMI ve VGA bağlantı noktaları var. Sıfır SSD takılı, yeni formatlanmış herhangi bir işletim sistemi yüklü değil.

Şimdi, sıkıntı şu, herhangi bir monitöre bağladığım zaman görüntü alamıyorum. Görüntü derken hani şu bilgisayar açılırken çıkan siyah ekran vs.

İki bağlantı noktasınında bozuk olduğunu sanmıyorum, bazen laptoplar ikinci ekranı otomatik tanımayabiliyor, windows üzerinden tanımlamanız lazım, sanırım bunda da durum bu. E ekrana görüntü alamayınca işletim sistemi de kuramıyorum.

Ne yapabilirim, ne önerirsiniz? Bir işletim sistemi kurabilsem sorun kalmayacak.

not: bir monitör bir de cintiqten görüntü almaya çalıştım. ikisi de çalışıyor. hatta başka, ekranı sağlam bir laptopu monitöre bağladığımda ilk etapta monitör görüntü vermedi görüntü ayarlarından tanımlayarak görüntü alabildim monitörden.
(1) 

Yazlık için modem önerisi

issiz karga #1564687 
selamlar, senede yaklaşık 3 - 4 ay kaldığım yazlık ev için modem marka ve model öenerenilir misiniz?

not: fiber olup olmadığından emin değilim ama sanırım vdsl bağlantı destekleniyor.
not 2: dediğim gibi yazlk ev için olacak, abartı fiyatlı ürünlerden uzak durmak istiyorum.
(3) 

Yurtdışına Remote Çalışan Yazılımcı Maaşını nasıl alır?

issiz karga #1540170 
türkilizce başlık için kusura bakmayın. Arkadaşım yurtdışında bir firmada iş buldu uzaktan çalışmak için. Yalnız vergi konusunda bir yükümlülüğü olacak mı bu çocuğun? devlet baba takip eder mi? "gel bakalım sen şöyle, her ay bilmem kaçbin dolar sana neden yatıyor?" diye sorar mı? devlet vergi ödemesini isteyecek mi? Her ay maaşın yüzde bilmem kaçını devlete verme zorunluluğu olacak mı? Olacaksa nasıl yapacak bunu?
(6) 

2. kez Covid Pozitif Çıkmak

issiz karga #1533765 
ilk testi 17 sinde yaptırmıştım, pozitif çıktı, 7 gün karantina verdiler. dün, yani 25 inde 2. testimi yaptırdım, o da pozitif çıktı lakin arayan soran yok. karantinada mıyım, ilaca ihtiyacıom var mı, dururmum ne kimse aramadı. hayır zaten şu an ateş, halsizlik, öksürük namına hiç bir şeyim yok, turp gibiyim. nasıl pozitif çıktım onu da anlamıyorum. ek olarak ilk hastalık belirtisi ayın 12 sinde çıktı. yani hastalığımın 5. gününde test yaptırdım. şu an 14 gün geçti aradan ve dediğim gibi hiç bir belirti yok.

devlet babanın 2. kez pozitif çıkanlar için uyguladığı bir prosedürü yok mu? devletin bug ını mı bulduk?

not: bu arada tanı için Z03.9 demişler. ince işler mi söz konusu?
(2) 

Devlette Covid testi hala ücretsiz mi?

issiz karga #1532652 
soru başlıkta. sanki negatif çıkarsa ücreti alınacak diye bir değişiklik yapıldı diye hatırlıyorum ama ymuluyor da olabilirim, bilgilendirebilecek olan var mı?
(1) 

Malazan Book of Fallen Nasıldır?

issiz karga #1531062 
fantazya edebiyatını seviyorum ama zaman geçtikçe daha ciddi, biraz daha özgün şeyler arayışına girdim. misal drizzt gibi seriler çok yavan gelirken, gene wollfe nin ithakinni bastığı 4 lemesi (işkencecinin gölgesi, liktorun kılıcı vs...) çok hoşuma gitti yaratılan dünyanın ve anlatımın özgünlüğü bakımından. yine mesela kral katili güncesini ilk kitabın yarısında bırakmıştım ama dune serisi yerdenizle beraber tolkien in hemen arkasından gelir.

okuma zevkim aşağı yukarı böyle bir şeyken malazan serisini sever miyim?

not: drizzt romanları yada kral katili güncesi kötüdür demiyorum bana uymadı sadece.
(2) 

Devlet Hastanesinde Kan Tahlili Göstermek

issiz karga #1529529 
için MHRS den randevu alıyor muyduk yoksa doğrudan gidip hastanede ilgili birimin sekreterine tahlil göstermeye geldim diyerek kayıt mı yaptırıyorduk?

bir de tahlili illa muayene olduğumuz doktora mı göstermeliyiz yoksa başka hekime gösterebiliyor muyuz?
(2) 

Logitech vs Razer

issiz karga #1510151 
Razer Deathader v2 ile logitech g502 hero modeli arasında kaldım. kullanım amacı modelleme -maya houdini vs- ve oyun -her telden :)- arasında gidip gelecek. Razer deathadder essetial kullanıyorum şu an, çok rahat -palm grip kullanıyorum- ve başlangıçta çok iyiydi ama 2. yılın sonuna gelmeden bozulmaya başladı, şu an 3. yıl iyice bozulmuş halde. ergonomisi ve tuş yapısı bana çok uyuyor ama işte sütten ağzım yandığı için yine aynı şey olur mu diye şüphelerim var raze ile ilgili. öte yandan logitech ile ilgili görünürdeki tek sorunumsu tuş sayısının fazla olması, yan tarafta 2 tuş bana yetiyor, acaba sıkıntı çeker miyim diye şüphelerim var.

bu iki modelden birini kullanan arkadaşların yorum ve tavsiyelerini alabilir miyim?
(3) 

iş ve Oyun için Mouse önerisi

issiz karga #1509398 
ya arkadaş eskiden kıytırık mouse u bile alır 3 - 4 yıl kullanırdım. şimdi göya kaliteli marka diye para verdiğimiz ürünler dahi 1 - 2 içinde sonra patlıyor.

Razer Deathadder Essential almıştım iki buçuk sene önce, geçen sene çift tıklama, tıklamama belirtileri ile ilk bozulma emarelerini göstermey başladı. şuansa iyice gidik vaziyette. 300 - 400 tl civarında 1 sene sonra zortlamaycak mouse arıyorum. kullanım amacı da hem oyun hem iş -modelleme vs- bu fiyat aralığındaki mouse yorumlarını okuduğumda markadan bağımsız illa ki hemen hemen her üründe bir sorundan şikeyet edilmiş genelde. deneyimle sabit memnun kaldığınız yukarıdaki kullaanım amacına uygun ve bunu kaldırabilecek mouse önerisi olan var mı?
(7) 

imax'siz dune

issiz karga #1502142 
cinemax. dune u imax salonlarrından çıkarıp yerine sonsuzlar adlı salak filmi koymuş. çok sinirim bozuldu, fremenin deniz görmüş versiyonu olarak deli gibi bekliyordum filmi ama talihsiz olaylar sonucu geciktim. şimdi merak ediyorum dune u normal 3d de yada 2d de izlemeye değer mi? yani o koca perdede 2d izlemek istesek çikko bir çözünürlükle karşılaşır mıyız? yada standart 3d kafamızı öper mi? yoksa abartıyor muyum? gideyim mi yoksa malum ortamlarda remux versiyonunu falan mı bekleyeyim ne dersiniz?
(2) 

TES Online - SW tor - Neverwinter

issiz karga #1497880 
2 arkadaş sarıp sarmalayan co op oyun bulma başarısızlığımızdan sonra başlıktakilerden birine başlayalım dedik. Aylık üyeliklere para hiç niyetimiz yok, donanım haber ölücüsü gibi bedavacı takılacağız, en fazla TES in base oyununa para veririz. bu oyunları seçme sebebimiz ise evrenleri doğal olarak. sw ve d&d en hakim olduklarımız sonrasında TES geliyor. soru şu hangisine başlayalım? hangisi daha doludur? hangisi daha çok sarar? dancın mancın olaylarında oyuncu bulma sıkıntısı çeker miyiz? swtor da subs. olmadan ana hikayede ilerlenemiyormuş anladığım kadarıyla, diğerlerinde de bu olay var mı?

sevgiler, saygılar.
(5) 

Gömlek ve Kot için marka önerisi

issiz karga #1494638 
fiyat aralığı mavi civarında olursa iyi olur. gömleğe 300 - 400, kota 700 - 800 vermek gibi nyietim yok. senelerce levisin 504 modelini giydim, üretimden kaldırılınca da düzgün bir model bulamadım hala, mavinin marcus vs gibi modelleri andırıyo diyolla ama ekşide çok şikayet eden ver kalite konusunda.

öneriniz?
(6) 

Kendi kendine arapça öğrenmek

issiz karga #1491450 
dini amaçla değil, dilin ahengini kavramak, edebi yönünü incelemek için arapça öğrenmeye heves etim az biraz. en azından başlangıç aşaması diyeceğimiz seviyede kendi kendime nasıl öğrenebilirim? youtube da sayfalar varmış ama bilemedim. konu ile ilgili bilgim çok az her türlü tavsiyenizi bekliyorum.
(2) 

bilgisayar toplamak için güvenilir site / ekran kartı meselesi

issiz karga #1483878 
inventus var bildiğim, başka sayabilir misiniz? orada da ekran kartı yok nerdeyse. bu ekran kartı olmaması genel bir sorun mu acaba? yani rtx 3070 e 15bin fiyat çekiliyor, 2000 ler falan hak getire. evde modelleme ve render için iblgisayar toplayacağız, ekran kartı diğer bileşenlerden daha fazlaya geliyor.
(7) 

Ayakkabı -sporumsu- tavsiyesi / Lacoste u nasıl bilirsiniz?

issiz karga #1482317 
şekli şemali daha klasiğe yakın, sade spor ayakkabı arıyorum. gidip dağ tepe dolaşmayacağım, günlük giyilecek. lacoste ayakkabılar var ama indirimli halleri dahi eşşek yüküyle para. üstelik dayanıksız da demiş millet. akılda soru işareti oluşuyor alıp da 3 ay sonra yamulur patlar mı diye.

önerini nedir? lacoste alınır mı yoksa günlük kot gömlek altına giyilebilecek başka marka öneriniz var mı?

nasıl bir şey aradığımın kafanızda canlanması için link:

www.lacoste.com.tr

www.lacoste.com.tr

not: kot altına klasik ayakkabı giyilmez hurafesini ilk kim uydurduysa bu ülkede allahından bulsun, giydiği hiç bir şey üzerine oturmasın.
(1) 

Attack on titan bitti mi? -Anime- SPOİLER

issiz karga #1478207 
bıraktığımda en son cümbür cemaat duvarların dışına çıkıyorlardı. erwind di galiba, sarı pipi komutanın bir kolu kopmuştu. sezon arası gibi bir şey vermişlerdi. orada bıraktım özellikle izlemedim, sözlükte başlığını dahi takipten çıktım, bitince toptan izleyeyim diye.

şu an durum ne, anime bitti mi? kimileri bir final bölümü daha yayınlanacakmış diyorlar ama son durum nedir? başlayayım mı izlemeye?

not: spoiler veren dombilidir, taocudur.
(2) 

Bursada Veteriner - Kumru için

issiz karga #1467121 
uçamayan bir kumru bulmuşlar, evde şu an ama hiç tepkisiz öyle kutuda duruyormuş hayvan. Bursada bildiğiniz ilgilenecek veteriner var mı? yada belediye vs gibi kurumların ilginlenen birimi var mı?
(6) 

İzmir - Gaziemir ve Balçovada oturulabilecek semtler

issiz karga #1466146 
doğma büyüme karşıyakalıyım ama işte şu son deprem mevzuları yüzünden balçova, gaziemir taraflarına yerleşmeyi düşünüyoruz. malum bütün uzmanlar karşıyaka bayraklı çok tehlikeli diyor. oturulabilecek semt derken karşıyakanın alaybeyini, bahçelievlerini kastediyorum. orta direk vatandaşın yaşadığı, birbirine karışmayan, güvenliği nispeten yüksek... tabi deprem için de sağlam zemin olmalı.

tavsiyeleri yazacak parmaklarınız şimdiden dert görmesin :)
(4) 

Dosya paylaşım sitesi

issiz karga #1460180 
20 gb lık dosyayı birden çok çok çok ama çok fazla kişi ile paylaşmak için site arıyorum. indiren ve paylaşan için ücretsiz olması gerek. dropbox ücretsiz versiyonu 2 gb a kadar imkan tanıyor o yüzden yetersiz.

bildiğiniz, gördüğünüz, kullandığınız varsa bir zahmet atın şu fakirin üstüne.

NOT: FTP olmaz.
(6) 

Yunan Mitolojisi ile ilgili kitap önerisi

issiz karga #1460030 
aradığım akademik yada tarihsel tahlilleri içeren bir kitaptan çok oturup hikaye kitabı gibi en başından itibaren tanrıların, kahramanların hikayelerini okuyabileceğim bir kitap. son zamanlarda meşhur olan "ben, kirke" adlı kitap benzeri senaryolaştırılmamış, her şeyi olduğu gibi anlatan bir kitap var mı önerebileceğiniz? hatta yaşı yetenler bilir eskiden disney ansiklopedileri vardı, onun mitoloji cildinde tanrıların ve kahramanların(yunan) hikayeleri anlatılırdı, onun gibi.
(3) 

Monitörde bozulmalar

issiz karga #1458286 
3 - 4 gün önce de yazmıştım cevap alamadım belki daha fazla kişi görür diye tekrar yazıyorum cidden çözemedim sorun ekran kartında mı yoksa monitörde mi diye. internette kimi sorun monitör kaynaklı diyor kimi ekran kartı.

bilgisayarı ve monitörü açtığımda fotolardaki gibi renkli yatay çizgiler ortaya çıkmaya başladı 2 aydır. ilk başlarda bir iki taneydi ama zaman geçtikçe arttı, şu an ilk açıldığında 4 - 5 parmak yüksekliğindeler ama bir kaç dakika içinde azalarak bitiyor çizgiler, gün içerisinde tekrar ortaya çıkma gibi bir durum da yok.

display port yerine hdmi taktım yine çıktılar. çözünürlük yada yenileme hızını (normalde 2K / 144 hz) düşürürsem ortadan kalkıyor çizgiler ama kısa süre içinde tekrar eski ayarına getirirsem yine ortaya çıkıyor. elimde bir de wacom cintiq var onda böyle bir sıkıntı yok. onun çözünürlük ve yenileme hızı daha düşük (1080p / 30 yada 60 hz)

internette arattım her kafadan bir ses çıkmış bazıları benimki ile aynı sorun bile değil. sıkıntı ekran kartında mı yoksa monitörde mi onu bile anlayamadım. daha önce başına gelen yada bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim.

not: sürücüler güncel, başka bir ekran yada ekran kartı deneme imkanım yok.
(2) 

Espresso deryalarında yüzesim var, üzerime kahve atsanıza

issiz karga #1445134 
öncelikle söyleyeyim kahveye dair referansın starfu..ehem..buckstan öteye geçmiyor. lakin ben de insanım, benim de üniversite diplomam var ben de kahve içip içindeki ahududu notalarını tatmak, misk kedisinin bağırsaklarının kattığı nefaseti hissetmek istiyorum dedim ve bir moka pot aldım (?!)

hangi yörenin kahvesini almam lazım. kolobiya, guatemala, etiyopya, tatları fark eder mi? yoksa hepsi kahve mi? nereden alınmalı? boxxcoffee.com diye bir yer var alınır mı?

ha bir de espresso içme teknikleri hakkında. ben de 1.5 çaybardağı ölçüsünde fincanlar var bunlarda içersem fazla gelir mi? çarpıntı neyim gibi. içine bir çay kaşığı şeker atsam olur mu yoksa sonradan görme mi olurum?

hasılı kelam önerilerinizi bekliyorum.

not: tchibo yorumlarına baktım son kullanma tarihine yakın ürün gönderiminden şikayetçi bir çok kişi
(9) 

Sözlükte hakaret yüzünden uçurulma

issiz karga #1445013 
var mı? yani özel mesaj yoluyla değil, açık açık entry girerek size hakaret eden biri şikayet sonucu uçurulur mu? cevap olumluysa ortalama kaç kere açık açık şahsınıza küfür yemeniz lazım küfür edenin uçurulması için? özellikle belirtmek gerekir mi şikayet ederken "sevgili mod, bak bu şahıs bilmem kaçıncı defa bana küfür/hakaret ediyor, hani keyfiniz yerinde ve sizin için de uygunsa uçursanız ya" diye?

son olarak toplum olarak mı rezil/dengesiz vaziyetteyiz yoksa sözlük, afedersiniz, çok mu bozdu?
(2) 

Diskdünya mı zaman çarkı mı?

issiz karga #1443421 
tamam ikisi de fantastik kurgu ama biraz farklı kulvarlarda gibiler. uzun soluklu seriye başlayacak olsanız hangisini tercih edersiniz?

okuyanlar zaman çarkının ileriki kitapların olayın dağılmasından, sündürülmesinden şikayetçi anladığım kadarıyla. ciltler de maşallah kafam kadar. ayrıca basımını ithaki yapıyor, okumanın ortasında kitapların her an tükenip yeniden basılmama ihtimali var.

diskdünya da bana hep otostopçunun galaksi rehberi ayarındaymış gibi geliyor. yanlış olmasın otostopçuya bayılırım ama şu aralar o kadar geyik çekecek havada değilim. az ve öz tadında geyik olur ama, ona itirazım olmaz.

neyse şlte hangisine başlayayım
(4) 

Silinen entry ye hakaret davası açılabilir mi?

issiz karga #1442264 
diyelim ki biri bana açık açık hakaret ettiği bir entry girdi ve ben bunu şikayet ederek sildirdim. sonrasında bu hakaret eden kişiyi savcılığa şikayet etsem dava açılır mı yoksa entryler zaten silinmiş görülen bir hakaret durumu yok vs gibi bir sebeple dava açılmaz mı?
(1) 

Ekşi de moderasyonun sildiği entryler ne oluyor?

issiz karga #1437871 
misal gge yüzünden silindi entry. daha sonra gidip hakaret için şikayetçi olsak bilişim şube bu entrylere ulaşabilir mi yada sözlük verebilir mi?
(1) 

Sahibinden.com da alıcılardan kıllanmak

issiz karga #1433208 
yüzyüze olmayan misal GET li bir satışta alıcının adilik yapm ihtimali, imkanı nedir? iki parçadan oluşan bir ürün satıyorum, 2 saat arayla biri ilk diğeri ikinci parçayı ayrı satar mısınız diye 2 farklı kişden mesaj geldi. ben de kıllandım bu tesadüfe.
(2) 

Full Body Çalışma Programı - Ev için

issiz karga #1432312 
Başlangıç aşaması için şöyle bir program yaptım, ne eklenebilir ne çıkarılabilir? Misal military press in yanına dumbell ile enseye press koymanın mantığı olur mu? yönlendirirseniz sevinirim.

- Şınav -Bench Press yerine-
- Dumbell Curl
- Military Press
- Lateral Pull
- Seated Row
- Squat

not: lateral ve row direnç lastiği ile yapılacak.
not2: eldeki dumbell miktarı/ağırlığı sınırlı, barbell yok. Yine de 20 yada 30 kiloya kadar ağırlık temin edilebilir gerekirse.
(3) 

3 aylığına internet

issiz karga #1430249 
yazlık için internet isteniyor, ama taahüt olmadan sadece 3 aylığına, modem de yok. aklınıza gelen, bildiğiniz uygun fiyat veren bir firma var mı? en çok youtube ve netflix kullanılacakmış.
(8) 

Dolar ne olur?

issiz karga #1419691 
evvela yazayım. tamam, kimsein yazdığı yatırım tavsiyesi değil, laflıyoruz sadece. :)

dolar ne olur sizce, alıp başını gider mi yoksa bir şekilde para bulup 7 nin altına indirirler mi? belli bir miktar para var, en azından değer kaybetmesin diye değerlendirelim diyoruz ama bankalar bile bayrama kadar her an her şey olabilir, her şey belirsiz kafasında net bir şey diyemiyor.
(4) 

Üzerime traş makinası atsanıza

issiz karga #1418467 
Normalde sadece berberde traş olan biriyken geç davranıp Moser 1400 furyasını kaçırınca bildiğiniz ortodoks patriklerine döndüm.

şimdi bana moser 1400 gibi f/p ürünü bir traş makinası markası, modeli tavsiye eder misiniz?
(6) 

Superonline da hız artışı mı var?

issiz karga #1415181 
bağlantım 25 mbit ama dünden beri, torrentte 5 mbit leri görüyorum. öyle anlık çıkışlar da değil. bildiğiniz şu an 5 mbit le indiriyor.acaba karantina muhabbetine hız arttırımı mı yaptılar?
(1) 

Coronavirus Alışveriş Sonrası Video Linki

issiz karga #1414283 
Bir yada iki gün önce sözlükte rastlamıştım galiba. Amerikalı bir doktor alışveriş sonrasında paketleri, yiyecekleri nasıl eve sokmamız, nasıl temizlememiz gerektiğini anlatıyordu. Türkçe altyazısı da vardı.

Bilen, duyan, gören, favlayan varsa linki paylaşabilir mi?
(3) 

Tvden ses almak bu kadar zor olmamalı.

issiz karga #1411750 
elimde biraz eski bir plazma tv var. 5.1 destekleyen dvd player vasıtasıyla ses alıyorduk, dvd player bozulunca doğal olarak ses alamamaya başladık. en pratik şekilde nasıl ses alabilirim. elimde hali hazırda uçlarında herhangi bir jak olmayan 5.1 hoparlörler var. bunları kullanmam illa şart değil, 2 hoparlör bile olsa yeter. yada misal soundbar bağlayarak amfi olmadan ses alabilir miyim? buna benzer ucuz ve pratik çözümlere, önerilere ihtiyacım var.

örnek giriş:

hizliresim.com
(2) 

tirotoksikoz da metimazol kullanımı

issiz karga #1409138 
çok spesifik bir soru bilemiyorum duyuruda bu konu ile ilgili bilgi verebilecek olan hekim var mı, en azından hekim yakınınız varsa eğer sorarsanız çok sevinirim.

durum şu, tsh düşük t3 ve t4 referans değerlerin bir miktar üzerinde çıktı. dahiliyeci hekim hipertiroidi var sizde dedi ama e-nabız da tanı olarak tirotoksikoz yazmış. ilaç olarak da metimazol yazdı bir kaç gündür kullanıyorum.

sözlükte yamulmuyorsam bir kaç yerde metimazol tirotoksikozda kullanılmaz yazılmış, sanırım yazanlardan en az biri hekim. var mı böyle bir şey? varsa ben hekime ne diyeyim, egosuyla çarpışmadan nasıl ifade edeyim, sorayım? yoksa hekimi mi değiştireyim?
(2) 

Devlet Hastanesinde Tahlil - Görüntü Sonucu Gösterme

issiz karga #1409115 
tahlil, ultrason, röntgen sonuçlarımızı illa bizi muayene edip, yönlendiren doktora mı göstermek zorundayız? Başka bir doktordan randevu alıp gösterebilir miyiz sonuçları? yada randevu aldığımız doktor da görebilir mi?
(3) 

Kan Tahlilinde Tiroid Değerleri

issiz karga #1405880 
selamlar, bir yakınımız kan tahlili yaptırmış, bir şey yok diyor ama şüphelendik. eğer bir hekim arkadaş yorumlayabilirse sevinirim.

kan tahlili sonucunda

tsh 0,081 (0,27 - 4,27)

t4 1,78 (1 - 1,6)
t3 4,93 (2,6 - 4,4)

çıkmış hipertroid için endişe edilmeli mi?

ayrıca rdw, mon, pdw değerleri referans değeri üzerinde çıkmışken pct düşük çıkmış. istenirse paylaşanilirim.
(2) 

Fayans Ustası

issiz karga #1380829 
yevmiyesi ne kadardır aşağı yukarı? izmir için konuşuyorum.
(1) 

Windows Single Lang. Lisans ve HDD partisyonları

issiz karga #1371220 
ilk olarak şunu sorayım oem lisansların lisans bilgileri nerede saklanıyor? anakartta mı yoksa hdd nin bizim ulaşamadığımız rezerve partisyonlarında mı?

2. soru yuklarıdaki ile bağıntılı biraz. eski bir laptop var win 8 single lang yüklüydü, win 10 a geçirdim. yeni ürün anahtarı da istemedi. hdd ikiye bölünmüş vaziyetteydi. neyse efendim ben buna ssd taktım, win 10 da orada yüklü. disk yöneticisinden baktığımda ana kullanılabilir part lar dışında yığınla partisyon gördüm. msr ler gerekli onunla sorunum yok ama system, recover falan hepsinden farklı boyutlarda ikişer tane var. bunları silsem ne olur? birinci soru ile olan bağıntı şu windows oem lisans bilgileri buralarda saklanıyor olabilir mi? bu partisyonlar windows 8 zamanından kalma, win 10 ssd ile kuruldu çünkü.
(1) 

şu rapçi kimdi?

issiz karga #1369642 
türkçe rap yapan genç bir çocuktu. sıfatı, esmer saçlar 3 numara zayıfçana bir şeydi. bir klibi vardı yamulmuyorsam arabanın içinde geçiyordu, kafasını cama falan dayayıp söylüyordu, dünyanın sonu temalı bir şeydi galiba. genelde şarkıların sözleri boş değildi hatırladığım kadarıyla, yani edebi yönü güçlüydü.

farkındayım çok saçma bir tarif oldu ama belki çağırıştıran çıkar.
(2) 

Çift Kanal Ram Bellek

issiz karga #1368973 
sistem topluyorum şu aralar bunun gibi duyuruları çok açabilirim, kusura bakmayın, göz zevkinizi bozup, başınızı ağrıtıyorsam :)

32gb bellek alacağım yalnız bir satıcı da ramler kit olarak 16+16 satılırken diğerinde tek 16 olarak satılıyor. şimdi sorum şu dual çennıl ram kullanmanın avantajlarından yararlanmak için illa kit olarak satılan ram leri mi kullanmam lazım yoksa kit olarak satılmayan ama aynı marka model olan iki tane ram i takmam yeterli olur mu? yada benim bilmediğim ekelemek istediğiniz başka şşeyler var mı bu konuda?
(2) 

İnventus vs İnce hesap

issiz karga #1368971 
sistem topluyorum arayıştayım, ikisi arasında kaldım. inventusta topladığım sistem incehesaptakinden 1300 tl fazla. inventusu herkes övmüş, lakin 1300 tl de az değil 32 gb ram yada 2. m2 ssd çakılır bilgisayara.

tavsiyesi, fikri olan var mı?

not: kendin topla demeyin lütfen, yıllar yıllar evvel bir pentium 4 işlemcinin pinlerini yamultmuştum ana karta takacağım diye, o zamandan beri işlemcilere karşı fobim var :)
(6) 

monitör tavsiyesi

issiz karga #1368874 
masa üstü için bakıyorum. ara ara oyun da oynanacak, ağırlıklı olarak modelleme, render, grafik. o yüzden tn panel istemiyorum pek. aşağıda düşündüğüm bir model var. olmazsa olmazlarım 27"için 2k çözünürlük, 144 hz 1 ms gecikme, aslında istediğim her şey var. siz nedersiniz? bunun haricinde bu fiyata yada aşağısına önerebileceğiniz başka model var mı? günlerdir araştırmaktan nevrim döndü.


www.yukko.com
(9) 

Sözlükte çift tıklama

issiz karga #1368404 
sonnot: olay adblock la alakalıymış @aziz dostum jack in dediği gibi. adb yi kapatınca tek tıkla girilebiliyor. bilemiyorum neyin peşindesin kanzuk ama böyle büyücü, üfürükçü numaralarıyla bizi yıldıramazsın. o reklamları görmeyeceği!

2 gündür ancak çift tıklarsam bir başlığa yada linke gidebiliyorum. tek tıklamada hiç bir şey olmuyor.

bir de saçma sapan bir durum var, mesela bir sayfada A linkine/başlığına bir kere tıkladım, hiç bir şey olmadı, girmedi. B başlığına/linkine girmek için bir kere tıklamam yeterli oluyor. yani bir başlığa girebilmek için mutlaka iki kere tıklamak lazım, istersen ilk tıklamayı bir başlığa ikincisini gideceğin başlığa yap istersen de ikisini de gideceğin başlığa tıkla farketmiyor. her sayfa için böyle.

başına gelen var mı?

not1: cugıl Mykıro
not2: galiba herkes muzdarip. bir şeyler ekleyeceğiz derken bozmuşlardır kesin. ne demişler çok kurcalama ya yellenir ya mıçar.
(1) 

Artmayan download miktarı

issiz karga #1367702 
ismi lazım değil bir private tracker da download miktarımda hiç artış yok. upload miktarım sürekli artıyor ama download da tık yok, dolayısıyla ratiom sonsuz. bütün torrentler de freelech gözüküyor. böyle bir şey yaşayanınız var mı daha önce her hangi bir private tracker da?
(2) 

Win 10 Masaüstü uygulaması

issiz karga #1367676 
pratik kullanımı kolay bir uygulama öneriniz var mı? masaüstüm uygulama kısayolları dolu, görev çubuğu doldu taştı, şöyle masaüstünü ferahlatacak bir program önersenize.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık