(9) 

Bu yaz için toplam kaç parça almışsınızdır?

ms brownstone #1374507 
Bu sene yazlık parçalar mağazalarda yer ettiğinden beri neler aldınız kendinize yazlık? Tişört, şort, pantolon, elbise, mayo, bikini... Hepsini düşündüğünüzde yazlık alışverişiniz ortalama kaç parçadır? Tek tek yazsanız daha da güzel olur hatta.
(3) 

Annemi arayamıyorum

ms brownstone #1373593 
Dünden beri annemi aradığımda önce 1-2 saniye çalacakmış gibi olup sonra meşgul çalıyor. Rehberimdeki diğer insanları arayabiliyorum, diğer insanlar da annemi arayabiliyor ama sadece ben arama yapamıyorum. Yanlışlıkla engelledi mi falan dedik ama öyle bir şey de yok. Ne olabilir sebebi? Ve tabii nasıl çözebiliriz?
(1) 

Yunan Adaları'na Geçerken

ms brownstone #1371120 
Limanda yurt dışı çıkış pulu alınabiliyormuş ama ben yarınki yolculuğum için bugün havaalanına gitmişken ordan alsam yarın o pulu kullanabiliyor muyum? Tarih ya da geçerlilik süresi gibi bir şey oluyor muydu bu pullarda hatırlayamadım da.
(11) 

Yıllık izniniz kaç gün?

ms brownstone #1369889 
Yılbaşından beri kaç gününü kullandınız ve bu izin kullandığınız dönemlerde neler yaptınız?
Yapmak istediklerinizin ne kadarına yetiyor bu izin günleriniz?
(2) 

Midilli ve Sakız soruları

ms brownstone #1369621 
Önümüzdeki hafta bu iki adaya gidiyoruz. Sakız'da 2 gece kalacağımız kesin ama Midilli için karar verebilmiş değilim henüz. Midilli'de 1 gece kaldıktan sonra 2 geceliğine Sakız'a gidip ordan Ayvalık'a dönmek mi yoksa Sakız'dan sonra Midilli'ye 1-2 gece daha ayırmak mı sizce? Yani Sakız'ın 2 gece kapladığı bir gezide Midilli'nin hakkı nedir adsdf. Böyle basit bir şeye takıldığım için Midilli biletlerini ayarlayamadım henüz. Gidip dönenlerden cevap bekliyorum. Araba kiralamayacağız büyük ihtimalle. Buna göre cevap verirseniz sevinirim.

Bir de bu iki adadan damla sakızlı bir şeyler dışında ne hediye getirsem güzel olur birkaç yakınıma?
(20) 

Hiç tek başınıza konsere gittiniz mi?

ms brownstone #1366973 
Yalnızken nasıl geçti konser? Birinin eksikliğini hissettiniz mi?

Ben aşırı istediğim birkaç konseri sırf o konserlere gelecek biri olmadığı için kaçırdım zamanında. Sonradan çok koydu. Şimdi de Glenn Hughes konserine gitmek istiyorum ama şu an kimse yok benimle gelebilecek. Zaten bu zamana kadar emin olup bilet alamadığım için iyi yerleri de kaçırdım hep ama bu kez tek başıma gidesim var biletler için daha da gecikmeden.

Daha önce bu deneyimi yaşayanlar gazlasa ya beni biraz.
(4) 

Güney Fransa Önerileri

ms brownstone #1360682 
Sadece Nice ve Marailya'da konaklayıp yakın yerlere günübirlik gitmeli bir tatile çıkıyoruz ama görmek istediğimiz o kadar çok yer var ki bazılarını elemek zorunda mıyız diye düşünmeye başladım. Bir yandan da ben yurt dışında bir şehre gidince en az 4-5 gün orda vakit geçirip şehri tanımayı seviyorum. Hiçbir tatilimde kısıtlı zamanımda çok fazla şehir gezmeye çalışmadım hiçbir zaman ama konu Güney Fransa olunca her sahile gidesim geldi.

Cannes, St Tropez, Monte Carlo, Eze, Antibes... Çok fazla yer var gitmek istediğimiz ama hangilerine öncelik versek ki? 3 gece Nice ve 2 gece de Marsilya'da kalacağımızı da düşününce en mantıklı rota için gidip görenler yardımcı olabilir mi acaba?
(3) 

Prag'dan ne hediye getirebilirim?

ms brownstone #1358282 
Yarın Prag'a gidiyorum ve başta annem olmak üzere ufak tefek bir şeyler almak istediğim birkaç kişi var. Her yerde satılan ve diğer bütün şehirler gibi üstünde şehir ismi yazan ıvır zıvır hediyelikler dışında orijinal bir fikri olan var mıdır?

Bu arada hediye dışında Prag'a dair her türlü orijinal fikri de alabilirim. Teşekkürler şimdiden.
(6) 

Bıçak, makas gibi şeyleri çöpe nasıl atıyoruz?

ms brownstone #1357888 
Diğer çöplerle birlikte atamıyorum çünkü kedi ve köpekler karıştırabiliyor maalesef çöpleri. Hayvanların yaralanma ihtimalini yok edecek ne yapıyoruz da kurtuluyoruz bu çöplerden?
(5) 

Evden çıkmayınca gelen beyin uyuşması

ms brownstone #1355913 
Haftalar sonra ilk kez bir gün hiç evden dışarı çıkmadım bugün. Sanki beynim uyuşmuş gibi hissediyorum şu an. Sabahtan beri elimde telefon var çünkü. Evde olup da işe yarar hiçbir şey de yapmadım. Bazen böyle evden çıkmadan günlerce yatmak, dış dünyadan soyutlanmak falan istiyordum ama bugün bir güncük bile bunu yaşayınca sanki beynimin içinde karıncalar yürüyormuş gibi bir his gelmeye başladı saatlerdir. Yemek bile yemeden mal gibi bir gün geçirdim elimde telefonla. Kendimden tiksindim yemin ederim ya.

Siz de yaşıyor musunuz böyle bir şey? Yani evde bu kadar kalitesiz zaman geçirmek, evde dinleneceğini sanarken bomboş bir günle beynini uyuşturmak falan sizin de başınıza geliyor mu? Böyle iğrenç günlerden sonra nasıl geliyorsunuz kendinize?
(13) 

Bu yaz ne yapıyorsunuz?

ms brownstone #1355254 
Biraz tatil düşünelim de keyiflenelim. Belli mi tatil planları? Kim nerede 2019 yazında?
(2) 

Birkaç saat sonra Paris'e gidiyorum

ms brownstone #1346985 
Ama fark ettim ki hiçbir plan yapmamışım. Yani asıl gideceğim yerler belli tabii ki ama gün gün planlamadım hiçbir şeyi net olarak. Meşhur metro ağını bile incelemedim hiç.

Kendim bile bu sefer hiçbir şeye hazırlanmamışken sizlere sormak tuhaf olacak belki ama yakınlarda gidenler vardır diye sormak istedim. Klasik gezilecek yerler dışında aklınıza gelen herhangi bir öneri, uyarı ya da bir hatırlatma var mıdır Paris'e dair?
(2) 

Ekonomiden hiç anlamayan bir insan olarak

ms brownstone #1346503 
Herkesin ''döviz al'', ''altın al'' öğütlerinin üstüne maaş hesabımın bulunduğu Ziraat Bankası'nda an itibariyle dolar hesabı açıp bir miktar dolar aldım. Aynı bankada 1 senedir falan euro hesabım da var ama euro daha çok Avrupa'ya gidip geldikçe kullanabildiğim bir para olduğundan yatırım hesabı gibi düşünmüyorum onu pek. Ara ara birkaç bin tl karşılığında euro alıyorum aklıma estikçe. Dolar hesabında yatırım amaçlı para atmak daha mantıklı geliyor ama dediğim gibi aslında hiç anladığım bir konu değil. Ordan burdan duyup okuduklarımla iş yaptım yani biraz.

Şimdi sizce mantıklı mı bu zamanda dolar hesabı açmak? Ya da aynı bankada farklı döviz hesaplarının olmasının iyi ya da kötü bir tarafı var mıdır? Siz nasıl takip ediyorsunuz bu işleri? Sözlüğe bir giriyorum herkes euro, dolar ile falan oynuyor her gün. Benimse hiçbir şey anladığım yok bu yatırım işlerinden. Sizler nerelerden bilgi sahibi olup neler yapıyorsunuz anlatsanıza biraz.
(2) 

Yine bir Schengen sorum var

ms brownstone #1340266 
Organize gezinin onay belgesi (konfirmasyon) (veya yapılacak program hakkındaki aşamaları anlatan belgeler)

Vfs'nin Fransa için listesinde böyle bir madde var ama istenen şeyin ne olduğunu tam olarak anlamadım. Ben zaten sadece Paris'e gideceğim için "şu tarihte şurdayım, bu tarihte burdayım, tren biletlerim de bunlar" gibi bir durumum yok. Ne yazmam gerekir ki şu durumda "program hakkındaki aşamaları anlatan belgeler" adı altında?

Konsolosluğa sadece "şu tarihler arasında Paris gezisi planlamaktayım, seyahatim boyunca x otelinde konaklayacağım ve masrafları kendim karşılayacağım" gibi bir dilekçemsi yazsam yeterli olur mu? Google görsellerde böyle şeyler gördüm çünkü hep asds.

Yakında Fransa'dan vize alan varsa bir aydınlatabilir mi beni?
(2) 

Yakınlarda Fransa'dan vize alan var mı?

ms brownstone #1339108 
Evrak listesinde iş yerinden alınacak belgeler için Fransızca ya da İngilice olmaları gerektiği yazılmış ama İnterrail Türkiye grubunda Türkçe evrak verdiğini falan yazmış insanlar. Bizim hastaneden de pek bir beklentim olmadığı için Türkçe evrak vermenin bir sakıncası olur mu merak ediyorum. Yakın zamanda Fransa'dan Schengen alan varsa yazabilir mi evrakları hangi dilde teslim ettiğini?

Sonuçta bankadan alacağım bütün belgeler ya da yıllık izin aldığıma dair form da Türkçe olacak. Çalışma belgesi vs de Türkçe olsa sorun yaşar mıyım ki?
(8) 

Schengen hakkında saçma bir sorum var

ms brownstone #1337551 
Şimdi ben Fransa'dan başvuracağım ama başvuru formunda bir şeyden emin olamadım. Önemli mi değil mi onu da anlamadığım için sizlere sorayım dedim.

Formda son alınan Schengen'le ilgili kısımda "o zaman sizden parmak izi alındı mı" gibi bir soru var. Ben de en son İspanya'dan Schengen almıştım geçen yaz ama bu parmak izi olayını hiç hatırlamıyorum. Ama "evet" ya da "hayır" olarak işaretlemek zorundayım. Ne yapsam şimdi sizce? "Hayır" deyip de tekrar parmak izi vermek daha mantıklı şu an hatırlamadığım şeye "evet" demekten ama vermişsem de yalan olacak.

Bu arada 2 tarafı da aramayı denedim ama asla cevap alamadım telefonlarıma. Bls ya da Vfs'ye sormak konu dışı yani şu an.
(3) 

Belediyelerin sokak köpeklerini toplaması

ms brownstone #1337467 
Daha önce aynı soruyu sormuştum burda ama gerçekten bu işin doğrusu, aslı nedir hiç emin olamadığım için tekrar soruyorum.

Bu belediyeler nasıl topluyor bu hayvanları? Mesela kısırlaştırılmaları konusunda hemfikirim ama o kısırlaştırmaya giden hayvan hangi süreçlerden geçiyor? Çağırınca atlayacak hali yok sonuçta köpeklerin araçlara ama şu kendi halinde masumca takılan hayvana bir anda uzaktan saçma sapan uyuşturucu iğne atma saçmalığı bu işin doğal yolu mu yani?

Bugün yine belediye ekiplerini gördüm köpek yakalamaya çalışırken. Yine o uzaktan atılan uyuşturucu iğnelerden vardı ellerinde. Adama "bu işi belediyede veteriner hekimin yapması gerekmiyor mu" diye sordum, veteriner olduğunu söyledi. Ama hiç inanmadım ya. Daha önce yavru bir kediyi nasıl korkutarak yakalayamadığını ve bir işletmeye kaçan hayvan için "buranın sahibi hayvansever, o bakar ona" dediğini biliyorum. Şimdi kimseyi dış görünüşüne göre yargılamak falan da istemiyorum ama bence gayet sıradan belediye çalışanıydı o adam da. Yanındakilerden kılık kıyafet anlamında da hiçbir farkı yoktu. Ki diyelim ki veteriner, yine de normal mi yani o garibanları bu şekilde yakalama yöntemi?

Bu arada adam dün parkta bir köpeğin bir çocuğu ısırdığını bu yüzden hepsinin aşılanıp geri getirileceğini söyledi. Şimdi biz sokaktaki köpekler kısırlaştırılsın, hem kendileri hem herkes için aşıları tam olsun istiyoruz tabii ki ama bu olayın içyüzü nasıl oluyor? O masumlar sadece böyle insanlık dışı yollarla mı aşılanıp kısırlaştırılabiliyor? Bu olayın doğrusu ne ve yapılması gereken ne? Böyle durumlarla karşılaştığımda o kadar kitlenip kalıyorum ki ne yapacağımı bilemiyorum. Var mıydı o köpekler için yapabileceğim bir şey? Allah aşkına bilen birileri aydınlatsın. Her gün hayvanlara yapılanları okuyup gördükçe kafayı yiyecekmiş gibi hissediyorum artık. Mama, su verip başlarını okşamak dışında yapabileceğimiz bir şeyler varsa bilelim. :(
(5) 

Paris ve Strazburg gezisi

ms brownstone #1336864 
Mart ayı için pazar gidiş cuma dönüş biletlerimiz var. Toplam 5 gece 6 gün yani. Uçakla Paris'e inip Paris'ten döneceğiz ama Strazburg'a da gitmek istiyoruz. Yalnız 5 geceyi ne şekilde böleceğimize karar veremedik hala. Aynı gezide iki şehri de görenlerden fikir almak istiyorum.

Paris için klasik görülecek yerler dışında gitmek istediğim kitapçılar, Morrison'un mezarında hacı olmak falan da var kesinlikle yapmak istediklerim arasında asfsd. Bu nedenle klasik görülecek yerleri kapsayan 2-3 günden daha fazla zamana ihtiyacım olabilir. Ama Strazburg'un güzelliğini düşündükçe orayı da 1 günde şöyle bir dolaşıp geçmek istemiyorum. Colmar'a da geçmek istiyorum zaten.

Paris daha uzun süreli olacak şekilde bu 5 geceyi 3+2 mi yoksa 4+1 şeklinde mi bölelim şimdi sizce?
(7) 

İlk kez heveslenip bi ajanda aldım kendime

ms brownstone #1334533 
Ama o kadar düzensiz bir insanım ki ajanda nasıl kullanılır bilmiyorum asdfds. Böyle her gününü düzenli olarak yazabilen ve aradan aylar yıllar geçince kendilerine o günlerini hatırlatacak bir şeyler bırakabilen insanlara özeniyorum ama ciddi ciddi ajanda nasıl kullanılır bilmiyorum sanırım.

Siz nasıl kullanıyorsunuz ajandalarınızı? Önceden gününüzü planlayıp mı yazıyorsunuz? Yoksa gün sonunda yaşadıklarınızı falan mı yazıyorsunuz? Ya da neler yazıyorsunuz? Ajanda nasıl kullanılır kısacası?
(5) 

Diyelim ki Avrupa'da tek bir şehre gidiş dönüş biletiniz var

ms brownstone #1333502 
Ama siz o şehre 2-3 saat uzaklıktaki başka bir şehri daha görmek istiyorsunuz 1-2 gün. Böyle durumlarda gitmek istediğiniz diğer şehre tatilinizin hangi aşamasında gidiyorsunuz?

İlk gün uçaktan iner inmez mi geçiyorsunuz? Ya da tatilin sonunda geçip son gün trenle falan direkt uçak biletinizin olduğu şehre mi dönüyorsunuz? Yoksa ikisini de yapmayıp tatilin ortasında bir yerlerde o şehre gidip sonra tekrar dönüş uçağınızın olduğu şehre gelip o şehri birkaç gün daha gezmeyi mi tercih ediyorsunuz? Uçak kaçırma riskini, günün yolda ölmemesini vs düşününce ve en az yorucu olanı bulmaya çalışınca mantıklı olan hangisi sizce?

İlk gez gidiş dönüş uçağımın aynı şehirde olduğu ama farklı bir yere daha gitmek istediğim bir gezi planı yapıyorum ve tren biletini ne zamana alacağıma karar veremedim. Tren biletleri için en makul zamanı belirleyip artık şu biletleri almak için yorumlarınızı bekliyorum.
(4) 

İngilizce dışında herhangi bir dil için kursa gittiniz mi?

ms brownstone #1332413 
Gittiyseniz hangi dil için hangi kursa gittiniz? Kursa hangi seviyede başladınız ve şimdi o dile ne kadar hakimsiniz? Kursa gitmekten memnun kaldınız mı sonuçta? Son olarak da o dili öğrenmek için en büyük motivasyonunuzu, o dili çalışmaya ne kadar vakit ayırdığınızı falan yazarsanız süper olur.

İngilizce dışındaki herhangi bir dili kurs yoluyla öğrenmeye çalışma serüveniniz ve sonucu hakkında her şeyi merak ediyorum kısacası.
(21) 

Uçağa binme fikri ile aranız nasıl?

ms brownstone #1330976 
Ben her seferinde günler öncesinden gerilmeye başlıyorum ve her seferinde ciddi ciddi ölmek üzere biniyorum uçağa asdca. Hem yükseklik korkum hem klostrofobim var. Hiçbir şekilde diğer birçok insan gibi yayılıp da uyuyamıyorum mesela uçakta. Uçağın tekerleri yere değdiğinde de istemsizce sesli bir şekilde "oh" çekiyorum. Şimdi yazınca bana da saçma geldi ama mesela dün gece rüyamda mart ayında yapacağım uçuşu gördüm. Pilot sayko çıkıyordu ve uçağa taklalar attırıyordu. Bugün 6 Ocak ve ben marttaki uçuşum için böyle saçma bir kabus görüyorum. Şaka gibiyim ama durum bu.

İşin kötü yanı da seyhat etmeyi aşırı seviyorum. Hatta şu an hayatta bana zevk veren ilk şey diyebilirim. Bir yandan da tuhaf bir şekilde uçak yolculuğunu seviyorum galiba içten içe. O başka yere ulaşacak olma hissi, dönüşte alçalırken özellikle akşamsa İstanbul'u izlemek falan da çok hoşuma gidiyor. Tam bir sevgi nefret ilişkim var yani uçaklarla.

Sizde durumlar nasıl? Var mı benim gibi korkaklar aramızda? Daha da ötesi önceleri korkup da daha sonra korkusunu yenebilen var mı? Anlatsanıza gökyüzünde insan yapımı bir araçta nasıl korkmadan durabildiğinizi. :(
(4) 

Kadınlara hediye sorusu

ms brownstone #1328049 
The Body Shop, Lancome gibi markaların yılbaşı hediye setleri size hediye olarak gelse mutlu olur musunuz? Hazır bir seti hediye almak biraz basit mi sizce yoksa sevinir miydiniz böyle bir hediye alsanız yılbaşında?

Bir de bunlarda birkaç çeşit var. 3 farklı parfüm içeren; duş jeli, duş peelingi, şampuan vs içeren ve güzel bir makyaj çantasıyla birlikte el kremi, lipbalm falan içeren. Hangisi yılbaşında hediye etmek için en güzeli sizce?
(19) 

Kim bu insanlar

ms brownstone #1325288 
1 saate yakındır İstanbul'un en kalabalık Starbucks şubelerinden birinde oturuyorum. Hafta içi bu saatte bütün masalar dolu. Oturanların çoğu yalnız bir de. Sadece bir çift ve iki arkadaş var birlikte, bunların dışında bir sürü tek başına oturan insan var ben de dahil.

Şimdi bakıyorum da öğrenci falan olamazlar çünkü çoğu benden büyük bence. Emekli hiç değiller çünkü gençler. Çok zenginler desek o da değil bence. Hepsi mi zengin yani?

Bir de bugünkü öylesine burda denk geldi ama ne zaman kırk yılda bir hafta içi dışarda olsam bütün mekanlar dolu nerdeyse İstanbul'da. Allah aşkına bu insanlar kim ya? Kimse mi çalışmıyor gerçekten çok merak ediyorum. Bir yolu, sırrı falan varsa bunun bilen söylesin. :(

"Ee sen de ordasın" diyecek olursanız ben pazar günü 24 saat nöbet tuttum da geldim. :(
(19) 

Evde olduğunuz zamanlarda

ms brownstone #1320908 
Dışardan ne sıklıkla yemek söylüyorsunuz? Çok aç olsanız da kendi yemeğinizi kendiniz mi hazırlarsınız yoksa sık sık dışardan sipariş mi verirsiniz?
(11) 

Kaliteli şemsiye nerden bulunur?

ms brownstone #1320340 
Favori şemsiyemi şu an şehir dışında olan bir arkadaşımın arabasında unuttuğum için acilen şemsiye almam lazım. Birkaç kullanımda rüzgardan her tarafı dağılmayacak kaliteli ve mümkünse sırt çantasına falan sığacak ufak tefek bir şemsiyeyi nerden bulabilirim?

Eve çok yakın Rossmann, Gratis vs var ama oralarda satılıp satılmadığından ya da satılanların kalitesinden emin olamadığımdan sizlere sorayım dedim. Daha iyi bir yer varsa eve giderken avm'ye uğrayıp alabilirim.
(10) 

Vücudunun mehtelif yerlerinde dövmesi olanlar

ms brownstone #1318468 
Klasik dövme yaptırma acısı muhabbeti ile ilgili bir sorum var size.

Şimdi ben iğne fikri konusunda 5 yaşındaki bir çocuktan daha soğukkanlı olamayan saçma sapan bir insanım. Kan vereceğim zaman günler öncesinden gerilmeye başlıyorum hatta verdikten sonra 3-4 gün hep o iğneyi düşünüp kolumu hareket ettirmeden felçli gibi takılıyorum. Ben de ne kadar saçma olduğunun farkındayım ama maalesef elimde değil, aşırı derecede geriyor beni iğne fikri.

Bir yandan da yıllardır yaptırmak istediğim dövmeler var kafamda. Sırf dövme yaptırmış olmak için de istemiyorum, gerçekten benim için ciddi anlam ifade eden bazı şeyler dövme halinde dönüp duruyor kafamda. Ama işte yukarda anlattığım saçma bir durumum var. Sizce dövme yaptırabilir miyim ben yoksa kolumda bir çizikle falan ortamdan kaçar mıyım? Gerçekten çok acıtıyor mu ya? :(
(9) 

Evde olmak mı dışarda olmak mı?

ms brownstone #1309667 
Hangisi sizce? Ve evde olmaksa evde, dışarda olmaksa dışarda neler yapmak?

Son olarak da bu hafta sonu için hangisi?
(9) 

Ve yaz bitti

ms brownstone #1308021 
Bugün sonunda üşüyüp çok ince de olsa bir hırka giyince koca bir yazın daha bitip gitmesi çok tuhaf geldi bana. Normalde yaz mevsimini hiç sevmem ama bir yaz daha istediğim gibi tatil yapamadığımdan herhalde bitişi biraz ani oldu benim için.

Herkes doyabildi mi peki tatile? Nerelere gittiniz, neler yaptınız bu yaz? Sizlere neler hissettiriyor biten yaz mevsimi?
(4) 

Bu düşüncelerim aptalca di mi?

ms brownstone #1306535 
Şimdi bizim 4 senedir herkesten çok sevdiğim bir köpeğimiz vardı. 2.5 ay önce kaybettik maalesef kendisini. Hala her gün en iyi ihtimalle gözlerim doluyor, kötü ihtimalle de hüngür hüngür ağlıyorum 2.5 aydır. Onunla yaptıklarımız kadar yapamadıklarımız da geliyor her gün aklıma. Mesela annemler onun için yıllar sonra bir yazlık almışlardı ama o göremedi yazlığı ya da ben izinlerimi onunla vakit geçirmek için ayarlamıştım ama onu son bir kez göremedim gibi şeyler dolaşıp duruyor sürekli aklımda.

Bu acıyı en üst düzeyde yaşadığım o ilk günlerde bir duyuru açmıştım burda ve o zaman çoğu insan başka bir köpek daha sahiplenmemiz gerektiğini söylemişti ama o zamanlar acısı çok tazeyken böyle bir şey düşünmemiştik hiç. Hala da hazır hissetmiyorum kendimi 10-12 sene başka bir köpeğe bakabilmek için ama ani bir cesaretle geçici bir yuva aranan ve bizim köpeğimize çok benzeyen bir köpeğe geçici yuva olmayı kabul ettik 3 haftalığına.

Yarın gelecek şimdi bu köpek bize. Ben yarın nöbetçi olduğum için pazartesi tanışacağım kendisiyle. Bir hevesle mamasını aldık, evde nerede yatacağını falan planlamaya başladık ama saçma sapan bazı düşüncelerimle içim bi buruk sanki.

Bizim köpeğimiz annemlerle farklı bir şehirde yaşıyordu ve biz onu kendi evimize almak istediğimizde annem "siz bakamazsınız, evde olmaz" vs diyerek karşı çıkıyordu. Onların yanında da bahçede yaşıyordu zaten. Ve maalesef köpeklerle pek anlaşamayan ve kedilere tam anlamıyla düşman bir köpekti. Bu yüzden Moda, Caddebostan gibi sahillere götürmeyi çok isteyip de götürememiştim onu hiç çünkü o kadar hayvanın olduğu bir ortamda çok zorluk çıkarırdı.

Şimdi yeni gelecek köpek bizim kendi köpeğimizin annemlerle bizi ziyarete geldiği zamanlar dışında kalamadığı evde kalacak, sürekli aklımdan geçen planlarla bizimle sahil sahil dolaşacak. Onu da tabii ki çok seveceğimden hiç şüphem yok, hatta sadece 3 haftalığına geçici yuvası olacağımızı bildiğim halde beni tanıyan herkes "ona da çok bağlanıp ağlarsın arkasından" falan demeye başladı ki gerçekten sokakta 2 dk oynadığım köpeğe bağlanan bir insanım. 2 hafta sonraya yapacağım tatil planımı falan da hep iptal ettim köpekle vakit geçirmek için, yani gerçekten hiçbir şeyi sakınmam ondan da. Ama sanki içim böyle saçma sapan bir şekilde buruk. Sanki başka bir köpeğe yapacağım şeylerle kendi köpeğimize ihanet ediyormuş gibi hissediyorum. Keşke her şeyi ona ya da onunla yapabilseydim diyorum. Biliyorum saçma bir düşünce ama başka bir köpeğe dokunduğumda bile "keşke o olsaydı" diye geçiriyorum içimden.

Bir sorum da yok galiba ama benzer şeyleri yaşamış birileri vardır belki diye tavsiye almak istedim biraz. Çok mu saçmalıyorum sizce? :(
(17) 

Öz güveninize

ms brownstone #1302994 
10 üzerinden kaç puan verirsiniz? Sebepleriyle yazar mısınız lütfen?

Bu arada doğrusu "özgüven" mi yoksa "öz güven" mi diye araştırdım ama çok emin olmamakla birlikte başlıktaki hali doğru haliymiş gibi anladım. Doğru mudur bu?
(10) 

20'li yaşlarınızdan sonra

ms brownstone #1300975 
Özellikle de 20'lerin 2. yarısından sonra sıfırdan öğrenmeye başladığınız bir şeyler oldu mu? Sıfır temelle öğrenmeye başladığınız yeni bir dil, daha önce elinize bile almadığınız bir enstrüman, daha önce hiç denemediğiniz bir spor dalı vs. her şey olabilir bu.

Öğrendiyseniz buna kaç yaşında başladınız? Ne kadar vakit ayırdınız bu iş için? Ne şekilde öğrenmeye başladınız ve ne kadar ilerlediniz?
(16) 

Bu devirde kredi kartı sahibi olmamak tuhaf bir şey mi?

ms brownstone #1300527 
Benim hayatım boyunca kredi kartım olmadı. Para sıkıntısı çektiğim bir öğrencilik hayatım olmadı hiç, babamın maaş kartı elimin altında olurdu hep. İnternetten bir şey alacak olsam da babamın kredi kartıyla alırdım. Zaten çoğu yerde banka kartımı kullanabiliyorum internette. Çalışmaya başladıktan sonra da kredi kartı almadım. Yine aynı şekilde devam ettim hayatıma. Telefonum, uçak bileti vs. gibi biraz pahalı bazı şeyleri bile nakit aldım hep.

Ben kredi kartımın olmamasını her zaman iyi bir şey sanıyorken geçenlerde bir arkadaşımın bankada çalışan eşi bayağı şaşırdı benim durumuma. Çocuk resmen inanamadı bu yaşıma kadar kart kullanmamış olmama. İhtiyacım olsa, kredi çekmem gerekse vs. hiçbir bankanın kredi vermeyeceğini, kredi puanımın muhtemelen sıfır olduğunu söyledi. "Gerekirse ayda bir tane çikolata al ama yine de kredi kartın olsun, yeter ki o bir çikolatayı düzenli öde" falan dedi.

Şimdi çift olarak beni sürekli darlıyorlar "kredi kartı aldın mı" diye asdsd.

Sizce tuhaf mı gerçekten kredi kartı kullanmadan bu yaşa gelmiş olmam? Ben hiçbir zaman eksikliğini hissetmemiştim ama bu kadar elzem mi yani?

Sizin kredi kartınız var mı? İyi bir şey mi bu kredi kartı?
(13) 

"Hayatını yaşamak"

ms brownstone #1298902 
Sizce bu tam olarak nedir? Şu yaşlarınızda ne yaparsanız kendinizi hayatınızı yaşamış sayarsınız? Neleri gerçekleştiremezseniz sizin için o hayat iyi yaşanmamıştır?

"Hayatı yaşamak" konusunda dilediğiniz her şeyi yazabilirsiniz. Hatta yaşınızı da yazın lütfen.
(1) 

Bu akşamki Joe Satriani konseri

ms brownstone #1297120 
Gidemeyeceğimi düşündüğüm için bilet almamıştım fakat şu an gitme şansım var ve çok istiyorum kanlı canlı görüp dinlemeyi. Ama tabii ki biletim yok şu an. Küçükçiftlik'in önünde bilet satışları devam eder mi acaba konser saatine kadar yoksa Biletix'e mi gitmem lazım konserden önce? Konser alanında olan birileri varsa cevap verse de ben de ona göre çıksam evden. Teşekkür ederim şimdiden.
(21) 

Sizin de kıyafet dolabınız gereksiz bir dünya şeyle dolu mu?

ms brownstone #1293949 
Dolabımı toplamaya kalktım ve işin içinden çıkamadım. Çok kıyafet alan bir insan değilim zaten ama dolabım biraz küçük. Artık kanepenin altına falan tıkıştırdım kıyafetlerimi. 10 sene önce aldığım uyduruk tişörtler bile duruyor yazın evde giyerim diye ya da taa üniversiteye başladığım ilk sene kilo aldığım dönem aldığım saçma sapan ve şimdi bana 2 beden falan büyük kotlar bile hala dolabımda.

Aslında çoğundan kurtulmak istiyorum ama "giyer miyim acaba" diye de düşünüyorum bir kısmı için. Öyle çok güzel ya da şimdi birinin giyeceği şeyler de yok haliyle 10 sene önce alınanlar arasında falan. Olsa da ihtiyacı olan biri yok zaten çevremde. Kadıköy'de belediyenin topladığını biliyorum ama oraya da koyulmayacak şeyleri ne yapsam bilemedim. Bir ara H&M kampanya yapmıştı, eski kıyafetleri almıştı geri dönüşüm için. O zaman bir daha giymeme ihtimalimin en yüksek olduğu birkaç parça şeyi vermiştim ama şimdi böyle bir kampanya falan da yok herhangi bir yerde bildiğim.

Siz de böyle misiniz ya? Eskiden sevdiğiniz kıyafetleriniz şimdi böyle fazlalık konumuna geçiyor mu sizin için de? Napıyorsunuz onları? Kolay kolay vazgeçiyor musunuz ya da dolabınızda tutuyor musunuz? Vazgeçiyorsanız da nerelere veriyorsunuz?
(12) 

Bu acı geçecek mi gerçekten?

ms brownstone #1291616 
Köpeğimizi kaybettik. Daha doğrusu 5 gün olmuş o bu dünyadan gideli ama ben tatilde olduğum için benden gizlemişler. Ben dün öğrendim ve dünden beri hayatımın en büyük acısını yaşıyorum. Bir an olsun aklımdan çıkmıyor, sürekli anılarımız geliyor aklıma. 4 yaşında ve bildiğimiz hiçbir sağlık sorunu olmayan bir köpekti. Bir sabah annem yanına gitmiş ve cansız bedeniyle karşılaşmış. Ailemdeki herkesten bile çok seviyordum sanırım onu. Bir gün öleceğini düşünüp uzun uzun ağladığım çok olmuştu ama bu kadar erken olabileceği hiçbir zaman gelmemişti aklıma.

2 gündür hayatımın en zor anlarını yaşıyorum. O gülen yüzünü, top oynayışını, bizi uzun süre görmedikten sonra zorla patilerini avcumuza uzatışını ve daha bir sürü şeyi düşündükçe bir şeyler oturuyor içime. 2 gündür sanki evde yatmayı sevdiği yerlerden birinden başını uzatıp yanımıza gelecekmiş gibi geliyor. Hala inanamıyorum bir daha asla göremeyeceğime. İçim acıyor, düşündükçe canım yanıyor.

Eminim bu acıyı tecrübe edenler olmuştur aramızda. Geçiyor mu gerçekten zamanla bu? Nasıl alışıyor insan böyle güzel bir dostun yokluğuna? Biz bütün aile kahrolmuşken nasıl alışacağız şimdi bir daha onu göremeyecek olmaya?
(11) 

Dün gündem olup bugün hayatını kaybeden yavru köpek

ms brownstone #1288204 
Ben bunu atlatamıyorum ya. 2 gündür aklıma geldikçe ağlıyorum. O masum bakışları gözümün önünden gitmiyor hiç. Bu boktan ülkede hayvana şiddetin her türlüsünü gördük ama bu denli içim acımamıştı galiba daha önceki o iğrenç olaylarda bile. Dünyadan bihaber el kadar bir bebeğin 4 bacağının kesilmesi, yaşadığı o acı aklımdan çıkmıyor bir türlü. Gece rüyama da girdi, gerçekten delirecek gibi hissediyorum o bebeğin o anları gözümde canlandıkça.

Bir sorum da yok galiba aslında. Bu saatte nöbette tek başıma ağlarken buraya yazmak istedim. Hiç mi mutlu olmayacak bu hayvanlar bu ülkede? Ne yapıp ne etmemiz lazım bizim? Hiç mi yok çözüm önerisi Allah aşkına ya? Nereye kadar gidecek böyle?
(4) 

Galata - Şişhane - Taksim üçgeninde kahvaltı

ms brownstone #1286672 
Bu civarlarda tek başıma oturup da kahvaltı yapabileceğim ve en önemlisi güzel vejetaryen kahvaltı seçenekleri olan bir yer var mı?
(10) 

2014'ten sonra İstanbul'da ilk defa güzel konserler olacak ya bu sene

ms brownstone #1286595 
Siz hangilerine gideceksiniz?
(2) 

Barselona, Barselona

ms brownstone #1283940 
Yarın Barselona'ya gidiyorum ama hala gezi planımı netleştirebilmiş değilim. Yarından itibaren havanın da hep yağmurlu, hatta bazen fırtınalı olduğunu görünce moralim bozuldu zaten biraz. Nereye, hangi yağmurlu günü ayıracağımı şaşırdım.

Zaten gezilecek belli başlı yerler malum. Bunların dışında daha az billinen, benim de gözümden kaçmış olabilecek yer önerileriniz varsa alırım. Hatta yiyip içme konusunda da tavsiyelerinizi bekliyorum. "Şunu şurda yedik, çok beğendik" dediğiniz yiyecek ve mekanlara talibim.

Bir de Barcelona Card meselesi var sormak istediğim. Ulaşım ücretsiz falan ama en önemli eserlerin hiçbirine girişte ciddi bir katkısı yok gibi. 2-3 euro falan indirim oluyor sadece. Değer mi sizce bunu almaya? Yoksa şu T10 biletler falan işimizi görür mü?

Ve de en günü kurtarmalık sorum: Yarın El Prat'a inince ordan merkeze nasıl geçelim? Birkaç seçenek varmış ama en mantıklısı hangisi? Otelimiz La Rambla yakınlarında.
(4) 

Bana bi İtalya planı yapsak ya

ms brownstone #1283072 
Daha önce Bologna, Floransa ve Roma'yı gezdim. Şimdi yine Bologna gidiş, Roma dönüş uçak biletlerim var ama bu iki şehri tekrar gezmek yerine başka yerler görmek istiyorum. Sadece son gece Roma'da kalabilirim belki.

Aslında özellikle gitmek istediğim yerler var ama sadece 4 gece kalacağım için işin içinden çıkamıyorum. Napoli ve Puglia'yı görmeyi çok istiyordum mesela ama Venedik'i göresim de var. Bir de asıl daha güney tarafları çok merak ediyorum hatta Güney İtalya'yı uzun uzun gezmek istiyorum ama hem sadece 4 günüm var hem de euro'nun hali malum olduğu için güney'e inemem sanırım bu seferlik.

Şimdi İtalya'yı iyice gezenlerden, bilenlerden tavsiye istiyorum. Ben nerelere gitsem de şu 4 günü en güzel şekilde değerlendirsem?
(9) 

Şimdi 1 sene köle gibi çalışıyoruz ya çoğumuz

ms brownstone #1281219 
Sonra da o bir senede biriktirdiğimiz paralarla tatil yapıyoruz hani. O tatil için nasıl bir bütçe ayırıyorsunuz? Mesela bir maaşınızın ne kadarına denk geliyor ya da ortalama ne kadar parayı tatile ayırmak size normal geliyor?

Bu sene bütün paramı tatile ve konserlere ayırmak üzereyim ve asla hiçbirinden vazgeçmek istemiyorum da biraz diğer insanların nasıl yaptığını merak ettim. İsterseniz bu yaz yapacaklarınızdan da örnek verebilirsiniz. Buyrun istediğinizi yazın iş ve okul hayatından kurtulduğumuz o çok kısıtlı ve güzel günlere dair.
(8) 

Çizgi film, süper kahraman karakterli

ms brownstone #1280232 
Tişört, sweatshirt falan giyiyor musunuz? Ya da aksesuar kullanıyor musunuz?

Evet, 25 yaşındayım ve şu an bunu merak ettim çünkü hala nerde üstünde Şirinler, Mickey falan olan bir şey görsem almak istiyorum. Çoğunu evde giyiyorum tabii ama yine de benim olsunlar istiyorum.

Ben mi çok çocuğum yoksa bunları alan başka yetişkinler de var mı? Siz kullanır mısınız mesela?
Yaşınızı da yazsanıza.
(5) 

The Body Shop

ms brownstone #1279622 
Bu markanın ürünlerinden kullanan var mı aramızda? Kullanıyorsanız hangi ürünlerinden memnunsunuz, hangilerinden memnun değilsiniz?

Hayvanlar üzerinde asla test yapmadıklarını iddia ettikleri için artık bütün kozmetik alışverişimi burdan yapmayı düşündüm. Hazır internet sitelerinde indirim de varken alacaklarımı alayım dedim ama daha önce hiçbir ürünlerini kullanmadığım için sizlere de sorayım dedim. Alacağım şeyler yüz yıkama jeli, yüz ve vücut peelingi ve şampuan dışında varsa güzel birkaç saç bakım ürünü. Şimdilik özellikle baktığım başka bir şey yok ama tavsiyeniz olursa değerlendirebilirim alışveriş yaparken.
(1) 

Yakın zamanda İspanya'dan Schengen alan var mı?

ms brownstone #1279568 
Kaç günde çıktı vizeniz? Ne kadarlık verdiler?
Benim 2 haftayı geçti ve hala ses yok. Çok değil mi ya bu süre?
(3) 

Bir milyonuncu hediye sorusu

ms brownstone #1277351 
Hafta sonu başka bir şehirde ailesiyle yaşayan bir arkadaşımın evine gidiyorum. Geçen sene de yeni evlerine taşınmalarından birkaç hafta sonra gitmiştim ilk kez ama çok kötü bir zamana denk geldiği ve çok ani olduğu için elim boş gitmiştim. Şimdi giderken bir hediye almak istiyorum ama ne alacağımı bilemedim.

2 gün önce bu arkadaşın doğum günüydü bu arada ama birbirimize doğum günlerimizde hediye almayı bırakalı bayağı oluyor.

Şimdi eve bir şey mi alsam yoksa direkt arkadaşıma mı alsam acaba? Arkadaşıma bir şey bulurum da eve ne alınır ki? Aklınıza gelen güzel bir şeyler var mıdır aile evine götürmek için?
(2) 

Schengen Vizesi hakkında birkaç sorum var - Biraz acil

ms brownstone #1275839 
İlk Schengen başvurumu İspanya'ya yapıyorum ve kamuda çalışıyorum. Şİmdi bu 2 bilgiye dayanarak madde madde birkaç şey sormak istiyorum.

1- Schengen Başvuru Formu'na yapıştırılaracak fotoğraf biometrik mi olmalı? Zaten istenen evraklarda 2 biometrik fotoğraf var. Bu 3. fotoğraf da biometrik mi olacak?

2- Otel ve uçak rezervasyonları için ''mail çıktısı ya da ekran görüntüsü kabul edilmemektedir'' diye bir açıklama var. Ben Pegasus'tan gelen maildeki ''bileti yazdır'' ve Booking'den gelen maildeki ''onayı yazdır'' butonlarına tıklayıp çıktı aldım. Başka nasıl alacağımı da anlayamadım açıkçası zaten. Sıkıntı olur mu şimdi bunlarda?

3- Otel rezervasyonu için yolcuların tümünün isminin yer aldığı rezervasyon gerekiyormuş ama yukarda yazdığım şekilde aldığım çıktıda 2 kişi yazıyor sadece, isimlerimiz yazmıyor. Bu problem olur mu? Çünkü diğer türlü yazdıracak bir yer bulamadım resmen.

4- Buna özellikle kamuda çalışıp da yakın zamanda yurt dışına çıkanlar doğru cevabı yazarsa havalara uçarım herhalde. Şimdi istenen evraklar arasında ''işveren mektubu'' diye bir şey var. Açıklaması aşağıdaki gibi:

''Başvuru sahibinin iş vereni tarafından, iş yerinin antetli kağıdına yazılmış, ıslak imzalı ve kaşeli, kişinin seyahat edeceği tarihleri içeren dilekçe. Uçak otel rezervasyonları ile bu dilekçedeki tarihlerin birbirini tutuyor olması gerekmektedir. Mektubun bilgisayarda düzenlenmiş olması gerekir, el yazısı ile müdahale edilemez.''

Ben bunu bizim insan kaynakları'na sorduğumda ''bizde yurt dışına çıkanlar izin belgesi ve başhekim imzalı burada çalıştıklarına dair belge verdiler sadece'' dediler. Benim elimde de el yazısıyla doldurulmuş bir ''izin talep formu'' var ve bir de yarın alacağım, başhekimin imzaladığı ve orada çalıştığımı gösteren bir dilekçe olacak. Ben bunlara güvenerek hata mı ettim acaba? ''El yazısı ile müdahale edilemez'' diyor çünkü açıklamada.

Çok uzun yazdığımın farkındayım ama vize işlerinde çok tecrübesiz olduğum ve perşembe randevum olduğu için çok fena tutuşmuş durumdayım. Eğer yanlış yaptığım bir şeyler varsa yarın düzeltebilmeyi umuyorum. Özellikle kamuda çalışanların 4. maddeyle ilgili tecrübelerini çok merak ediyorum.

1 sene yıllık izin kullanamadıktan sonra ilk iznim olacak. Bildiğiniz 2 satır da olsa ne varsa yazsanız da beni İspanya'ya yollayabilsek ya. :(
(6) 

Şu vize cahiline akıl verebilscek birileri var mıdır?

ms brownstone #1274377 
Öncelikle eskiden yeşil pasaportum olduğunu ve hayatımda hiç vize almadığımı belirteyim.

Mayıs sonu için İspanya'ya bilet aldık ama ben bu vize işlerinin nasıl olduğunu tam olarak anlayamadım okuduklarımdan. Mesela İspanya vizesi için Bls'ye başvuru yapmak gerekiyormuş ama şunu anlamıyorum ben: vizemerkezi.com diye bir yerin reklamı var konsolosluğun sitesinde. Burası mesela o "aracı şirket" dedikleri şey mi oluyor? Ben aradığımda "evraklarınızı Bls'ye biz teslim edip biz başvurunuzu yapıyoruz" dediler ama mesela burası tek mi yani bu iş için? Eminim tek değildir ama başka hangi şirketlerin olduğunu, kimin iyi çalıştığını falan nasıl bilebiliyoruz? Şimdi zaten direkt konsolosluktan randevu alınamıyor ve bir de araya Bls giriyorken işin içine ikinci bir aracı şirket sokmak mantıklı bir şey mi? Sonuçta bir o kadar para da o şirkete veriliyor. Arada bir şirket olmadan almaya kalksam da yol gösterecek ya da eksiklerimi düzeltecek kimse olmuyor. Yani bu vizemerkezi.cım gibi bir şey çok elzem mi yoksa direkt evraklarla Bls'ye gitmekten çok bir farkı yok mu bunu anlamaya çalışıyorum.

Eğer böyle bir aracı kurum elzemse de neresi olmalı orası? Bunların da böyle işini iyi yapanları, bilinenleri falan var mı? Varsa neresi?

Çok saçma bir soru oldu farkındayım ama gerçekten kafamda bir şeyleri netleştiremedim ve adım atmaya ne şekilde başlayacağımı bilemedim. Yakın zamanda İspanya'dan vize alan birileri vardır umuduyla açtım duyuruyu. Varsa şu vize cahili bana bi anlatır mısınız nasıl yaptığınızı?
(8) 

Güzel bir gençlik geçirdiniz mi sizce?

ms brownstone #1273893 
Ya da geçiriyor musunuz?

Nedenleriyle, paylaşabileceğiniz tecrübelerinizle anlatır mısınız? Gençken yapmak istediğiniz neleri yapabildiniz? İstediğiniz halde yapamadığınız ve içinizde kalan şeyler oldu mu? Neler için "keşke", neler için "iyi ki" diyorsunuz geçmişinize dönüp baktığınızda?

Yaşınızı da yazarsanız çok güzel olur.

mobil görünümden çık