(11) 

Kedinizle kampa gittiniz mi hiç?

Fusha #1425837 
Köpeğiyle giden biliyorum, kediyle gidilir mi?
(8) 

Kedinizin suyunu günde kaç defa tazeliyorsunuz?

Fusha #1425691 
Bu arada evdeki papaganlara da üvey evlat muamelesi yapıyor gibi hissettim kendimi, kuşların suyunu da sorayım bu vesileyle :)

Teşekkürler.
(2) 

Kilit barellerinin vidaları standart değil mi yahu

Fusha #1425684 
Sb teşekkürler
(5) 

Yavru kedinize ne zaman kuru mama vermeye başladınız?

Fusha #1425633 
Bizimkiler beş haftalık oldular. Haftaya yavaş yavaş geçeyim mi kuru mamaya?
(2) 

Bir arkadaşım 4 yaşındaki bir kediyi sahiplenmek istiyor alışma süreci nsl

Fusha #1425488 
Ben hep yavru kedi sahiplendim, tecrübem yok bu konuda. Sizce eve ve arkadaşımın ailesine alışır mi birkaç güne? Aile iki küçük çocuk ve anne babadan oluşuyor. Kedi erkek, kısır ve scotish fold.
(40) 

Ev sahibi-komsu şikayeti

Fusha #1425333 
Ev sahibim komşumuz aynı zamanda. Tek kişi var yani şikayet ettiğim.

Küçük bir kasabada yaşıyoruz. 30000 nüfus. Evimiz harika, bahçeli, dubleks. Ikiz evler. Hemen bitişiğimiz değil en sahibinin evi. Arada bir ev var. Neyse;

İlk gün (geçen sene yani) biz kiracı değil komşu istiyoruz dediler. Sık sık bize gelin, biz de size gelelim dediler.

BiZ de evde kedi besliyoruz sorun olur mu dedik. Hayvan seven insanı daha çok sever dediler. ( bunlar bahçede besleyecegimizi sanmışlar sonra anladık. Her gördüğünde, kedinin tüyü sizi hasta etmez mi falan diye milyon defa sordu adam. Karısından şikayetim yok)


Bahçede çeşit çeşit meyve ağaçları var, ilk haftalar hariç adam her gün kapısı olan bahçenimize gelip sulamaya başladı. Eşim acayip rahatsız bundan. Ben de onun kadar olmasa da rahatsızdim. Kendimi kandırmaya çalıştım seni zahmetren kurtarıyor, adam ağaçların bakımıyla uğraşmış bunca yıl, ben üç yıl oturucam diye ağaçların ölme ihtimalini mi göze alsin yani falan dedim kendi kendime )

Sonra bir gün gezmeden geldik eve. Adamın karısı, eşime bizim bahçenin dibinde ateş yakıp ekmek pişireceklerini söyleyip davet etti. Sonra orası rüzgar alıyor diye oradan bizim bahçeye geçip ateş yaktılar bize sormadan (kendi bahçeleri var zaten yahu) benim eşim acayip trip attı haklı olarak. Ben orta yolu bulmak adına gittim onlara çay verdim biraz sohbet ettim eve girdim. Bahçe mahremiyeti yok, sıfır.

Eskiden iki üç günde gelirdi adam bahçeye. Çoğu zaman gürültülü çalışıyor ki duyup da gideyim sohbet edeyim. Yardımdan ziyade sohbet istiyor. Bu günlerde her gün geliyor Coronadan dolayı sıkılıyor canı. Ben bahçeye inmiyorum çünkü evden çalışıyorum. Ama Ben de hemen her gün uğruyorum onların bahçeye ( genelde akşam 6 civarı) gitmediğim günün hesabını soruyor ertesi gün (bir iki aydır böyle, ise giderken böyle değildi.) Edit: ise giden benim, adam çalışmıyor

Aşırı yardım severler, ramazanda 20 günden fazla yemek verdiler iftar için. Inatla istememe rağmen.

İlk başta fazla samimiyet beklediklerini söylediler kendilerince ama ben bu kadar beklemiyordum çünkü Ankara'da ev sahibimiz karşı komşumuzdu ve bir gün varlığını hissetmedim yahu.

Bomba olay: bugün gittim bahçeye, uzaktan sesleniyorum müsaitler mi diye. Hem edep meselesi hem de teyze kapalı. Edit 2: onların bahçeye gittim.

Gittiğimde bir şeyler ikram ettiler yedik sonra dedi ki "karpuz aldım, alırken satıcıya biz iki eviz, bize büyük ver dedim" diyor bana. Iki ev dediği de ben yani. Bu arada ramazandan önce eşim memlekete gitti o yüzden bana yemek veriyolar vs.

Neyse karpuzu da getireyim akşam veya sen alırsın dedi. Neyse ben oturdum işlerimi yapıyorum pcden. Telefon çaldı ama yarım saniye. Dedim yanlışlıkla aradı sanırım. Beş dakika sonra bahçeye çıkan balkon kapısına vuruyor acele etmeden, yavaş yavaş gittim mutfağa, (mutfaktan bslkona çıkılıyor) bir baktım balkon kapısını açmış bekliyor elinde karpuzla. Ya bi sınır oldum. Bi sınır oldum. Bı şey de demedim. Suratsız bir şekilde teşekkürler dedim.

Ayrıntı eksik ama en önemlileri;

Bunların çocuklarınin ikisi yurtdışnda ikisi yakın bir şehirde.

O yüzden sen bizim evladimizsin falan diyorlar, hanımdan yüz bulamıyorlar o kadar, ona demiyrlar muhtemelen.

En önemlisi, bunlar bir ara tefeciyle sıkıntı yaşamış. Oğlunun biri zenginken baya fakir olmuş baya bir yıpranmışlar ailece, anti depresan fln kullanıyor. Edit3 ilaç kullanan ev sahibi, oğlunu bilmiyorum.

Buraya daha önce de yazmayı düşündüm ama hep vaz geçtim, çoğunluk büyük şehirlerde yaşadığı için küçük şehir komşuluğu Hk bilgi sahibi değildir diye düşündüm ama bugünkü olay olunca tutamadım kendimi.

Kötü yazı , imla hatası vs için kusura bakmayın. Sinirden kendimi döveceğim. Saat sekizdeki olayı atlatamadım hala.

Edit: genel bir imla ve anlam düzenlemesi yaptım. Hala hata vardır. Sinirim azaldı ama geçmedi.
(2) 

Hukuk ihracatı ne demek?

Fusha #1424562 
Şu videodaki şahıs ne demek istiyor?

twitter.com

Yanlış mı ifade ediyor yoksa yanlış mı anlaşılıyor?
(5) 

Devlet memuru parti üyesi olabilir mi?

Fusha #1423573 
Google'da aramadım çünkü bazı şeyler kağıt üzerinde farklı pratikte farklı olabiliyor. Örnek vermeye gerek yok ama devlet memuru şapka takmak zorunda kağıt üzerinde.
(2) 

Güneş enerjisi vakum tüpü değişimi sonrasında kullanım - usta meselesi

Fusha #1423504 
Güneş enerjisi ile su ısıtma sisteminde vakum tüpü diye bir şey var, onlardan bazıları bozuluyor veya kırılıyor, bu durumda değişim yapılıyor. Değişim yapıldıktan sonra hemen kullanılır mı yoksa beklemek mi gerekir?

Şöyle bir sebepten soruyorum; bugün bizim sistemde değişiklik yapıldı. Usta, henüz değişimi yapmadan ev sahibine demiş ki iki gün kullanmasın sistemi. Eve geldi, değişti bana bu konuda bir şey söylemedi, hatta denemek için sistemi açtık ve kapatmadık. Sonra ev sahibi ile sohbet ederken anladım ev sahibine kullanmasın dediğini. Ben de ustayı aradım, yok kullanabilirsin dedi. Şimdi hangi dediğine inanayım?
(9) 

1 aylık kedi yavruları ile uzun yola çıkmak

Fusha #1423480 
Nasıl olur ? Zorlanır mi hayvanlar?

Yol 26 saat, üç yavru bir anne. Anne uzun yola alışkın.

Edit: arka koltuk ful kediler için olacak. Ön tarafa geçmelerini engellerim bir şekilde, ön koltuğun altını falan kapatarak. Anne kedi öne geçse de sorun çıkarmıyor zaten ya yan koltukta ya da kucağımda gidiyor :)
(9) 

Game of thrones finalini neden beğenmediniz

Fusha #1423437 
Kitaba uymadığı için mi yoksa başka bir sebebi mi var?

Final olarak son bölümü de alabilirsiniz son sezonu da. Hatta son iki sezonda da kabuldür :)
(4) 

25 gün önce doğum yapan kedinin kızgınlığa girmesi

Fusha #1423008 
Bugün girdi kızgınlığa, bu kadar sık oluyor muydu yahu bu iş. İlk kızgınlığa girdiğinde masajla geçiştirdik, ikincisinde çiftleşme oldu. Üçüncüsü de bugün.

Kızgınlıktan sonra kısırlaştırma mı yapılıyor yoksa şimdi olur mu?
(7) 

vefat eden dayımın saatini ananeme vereyim mi? - korona

Fusha #1422959 
bugün ananemin covide yakaladığını öğrendim.

dayım 15 yıl önce vefat etmişti. ananem de dayımın saatini takardı hep. üç veya dört yıl önce dayımın saatini istedim ananemden. hem vereceğini tahmin etmiyordum hem de ben de çok severim dayımı. birkaç ay öncesinden bende bir pişmanlık başladı saati aldığım için(hiç ısrar etmedim ananeme saat için) neyse ananem, bana bir saat al öyle vereyim dedi. ben de bir köstekli saat aldım kendisine.

bugün annemi aradım, o laf arasında söyledi. bu yüzden çok iyi durumu diye anlamam lazım aslında. kötü olsaydı söylerlerdi bana diye tahmin ediyorum. istanbulda oturuyor benim aile ben çoook uzaktayım maalesef. istanbula gidebilirsem yasaklar vs kalkınca, saati versem dayımı hatırlatıp üzmüş mü olurum?

çok büyük bencillik yapmışım gibi hissediyorum, pişmanım.
(1) 

Pubg acemisi için en ideal kontrol tuşu dizilimi

Fusha #1422445 
Nasıl sizce? Oyunun kendi kontrolü ile oynadım idare eder, üç parmak oymadim idare eder. Acemiliği atamıyorum bir türlü. Ya da acemi olmama rağmen güçlü rakipler çıkıyor karşıma onu dert ediyorum sanırım. Üç haftadır oynuyorum bu arada
(4) 

Kanal önermek için belli bir entry sayısını asmak mi gerekiyor?

Fusha #1422205 
İki hesabım var biri 1000 entry üstü biri de 500 altı. İlkiyle kanal önerebiliyorum ikincisi nayn.
(10) 

Bahçedeki kedimiz 3 metre yüksekliğe doğum yapmış

Fusha #1421228 
Yavrular düşebilir biraz daha hareketlenince. Ne yapmalı?

Yavruları görmedim, tahminim 15 günlükler. Sürekli bahçeye balkona gelen bir kedi vardı. Geçenlerde balkondaki dolabın üstüne çıktı anlam veremedim, indikten sonra yüzeysel olarak baktım ben de bir şey göremedim ama bugün tekrar çıktı kedi ve yavruların sesini duydum. Annenin olmadığı bir ara aşağıya indireyim mi yoksa anne yavrular biraz daha hareketlenince indirir mi kendisi
(2) 

Yavru kedilerin gözünün farklı günlerde açılması normal mi?

Fusha #1421129 
Yavrulardan birinin gözleri açıldı, bir tanesinin tek gözü açıldı sonuncusunun ise iki gözü de kapalı. Şu an için endişe etmeye gerek yok sanırım ama bir hafta daha açılmazsa veterinere gitmek dışında ne yapabilirim? Şu anda bulunduğum ilçede karantina var ayrıca kedi köpekten anlayan veteriner yok.
Yavrular 15 günlük.
(5) 

En kolay tavuk but yemek tarifi

Fusha #1421005 
İlk pilavını geçen hafta yapan birine anlatır gibi anlatır mısınız :)

Fırın olur, tencere olur her türlü öneriye açığım. Kolay olsun lütfen :)
(4) 

Migrosun mama jndirimi ne zamandı?

Fusha #1421004 
Sb. Teşekkürler.
(3) 

Türkiye fed swap

Fusha #1420917 
Şu meseleyi bilale anlatır gibi anlatsaniza.

Bilaller iki oldu.
(3) 

Kedi tasması yapımı

Fusha #1420591 
Klipsli olanlardan yapayım diyorum ama uygun kumaş bulamadım. Kumaş konusunda yardımcı olsanız bi :)

Tasma takmam sebebim: kedim bahçeye çıkıyor, sahipli olduğu bilinsin kaçarsa (bu zamana kadar kaçmadı siteden, hatta evin bahçesinden bile çok nadir çıkıyor)

Bir de üç tane yavrumuz var üç dört ay sonra onları da bahçeye alıştırırım. Bu sıkıcı günlerde uğraş olur bana tasma vs
(3) 

Yavru kedileri ne zaman sevebilirim :)

Fusha #1420017 
Benim fıstık doğum yaptı 9-10 gün önce. İki üç günden beri hafif hafif okşuyorum kafalarını falan. Benimki çok yumuşak huylu, doğum anından itibaren hep yanımda olmak istedi. Yavruların olduğu kutu ile aynı odadayım çoğunlukla, kıskanma vs hiç yaşanmadı. Eldivenle yavruların başka memeyi emmelerini sağlamak için elime almam gerekti hiç kızmadı bu durumlarda. Kısacası iyi anlaşıyoruz bizim kedi ile :) minnak yavruları ufaktan ufaktan değil de ciddi ciddi sevmemek için zor tutuyorum kendimi. Ne kadar daha bekleyeyim elime alıp sevmek için?
(9) 

Halit Akçatepe'nin Kemal Sunal veya Tarık Akan'sız bir filmi var mı?

Fusha #1419954 
Şener Şen'in başrol olduğu veya kemal Sunal'ın vs olmadığı çok güzel filmleri var ama Halit Akçatepe'nin öyle bir filmi gelmiyor aklıma.
(14) 

Kendisini sevdiğiniz halde aromalısını sevmediğiniz neler var?

Fusha #1419596 
Ben örneğin muzu çok severim ama muzlu puding, pasta vs sevmem.
İnciri çok severim ama İncirli kolonya hiç sevmem. Sizin neler var böyle?
(8) 

Kedim beş gün önce doğum yaptı bugün çok keyifsiz

Fusha #1419410 
Kesin bir şeyi var ama anlayamadım neyi olduğunu. Bahçeye çıkmak istedi ben de doğumdan sonra çıkarmıyordum ama kıyamadım :( 25 dakika sonra geldi. Yürüyüşü falan normaldi. Yarım saat bir saat sonra kuytuda buldum. Yavruların yanında değildi. Uyuyor yavrular hala. Neyse seveyim dedim. Kafasını severken bişey olmadı ama kuyruğuna doğru oksarken kızdı baya bana şimdi de halsiz halsiz yatıyor. Sevmeye çalışıyorum halsiz bir şekilde bir metre öteye gidiyor. Ne olabilir ki ya? Üç dört aydır günün yarısından çoğunu bahçede geçiriyordu.
(7) 

25 günlük yavru kediyi anneden ayırma

Fusha #1419378 
Ya canım sıkıldı biraz. Benim kedi doğum yaptı, yeğenlerime falan foto attım ben de. Yavruları görünce heves etmişler. Babalarını darlamışlar. Enişte de işyerinin oradaki 25 günlük kediyi almış eve götürmüş. Bana aldıktan sonra haber ediyorlar. Şimdi anneye götürseler anne kabullenir mi?

Ben çok uzakta yaşadığım için ziyaret edemediler benim yavruları
(13) 

Kedim doğum yaptı, yavrular memeyi bulamıyorlar

Fusha #1418395 
İki yavru var şimdilik. Arıyor ama bulamıyorlar. Ben de eldivenle yardım ediyorum ama olmuyor. Ne yapmalıyım
(1) 

Life on Mars dizisinin devamı hangi diziydi

Fusha #1418095 
Sb teşekkürler
(2) 

Veterinersiz doğumda çıkabilecek sorunlar ve çözüm önerileri

Fusha #1417899 
Arkadaşlar kedim muhtemelen 7 gün içinde doğuracak. Tam ikinci aydayız şu an. Yaşadığım yerdeki veterinerlerin kötü olduğunu tecrübe ederek anladım büyükbaştan vs anlıyorlar. Yaşanabilecek büyük, orta ve küçük problemleri ve çözüm önerilerini konuşalım istiyorum. Hem bize hem başkalarına faydalı olabilir. Şimdiden teşekkürler.
(14) 

Kahve gurmesi olamamak

Fusha #1417588 
Şikayet ettiğim bir konu değil, sadece nasıl bir başlık sltinda sorayım bu soruyu bilemedim. Kahve ile ilgili yorumlar, entryler okuyorum. Kavrulduktan iki hafta sonra bayatlar, sonra tat alamazsın vs gibi yorumlar hep. Aman taze kahve alın, kendiniz kavurun, aman kendiniz ögütün vs vs. Ben hep öğütülmüş kahveleri alıyorum (çoğunlukla Tchibo, bazen Jacobs vs) bir yıl beklemiş kahveleri de acayip keyifle içiyorum. Siz bir kahvenin bayat olduğunu anlıyor musunuz? Üç dört yıllık bir kahve buldum geçenlerde. Valla bir tek onun bayat olduğunu anladım. Onun haricinde 1-2 yıllık kahvelerin bayat olduğunu bir türlü anlayamıyorum.

Ciks mekanlarda kahve icmisligim de var. Üçüncü dalga ama çok yaygın olanlardan değil. Onlarda içtiğim de aşırı farklı ve aşırı taze gelmiyor bana.

Benim çıkarımım şu; hiç taze kahve içmediğim için tazeliğin farkına varamıyorum.

Konuşma ihtiyacı hissettiğim için uzun uzun yazmış olabilirim. Malum karantina günleri. Tenks in edvins.
(9) 

Ercüment ovalı yediği linci hak ediyor mu?

Fusha #1417331 
Öyle olduğunu zannediyorum ama zan ne kadar önemli ki? Bilgi sahibi olan varsa yazabilir mi?

Aşı üreteceğiz, ilaç bulacağız vs dedi mi, ima mı etti?
(8) 

Do your worst ve that's just mean ne demek?

Fusha #1417259 
Do your worst, en kötüsünü yap diye biliyorum ama bir konserde mark knopfler, müzisyenlere diyor.

That's just mean için bağlamı hatırlamıyorum ama kötü bir anlama geliyor diye tahmin ediyorum sadece. Teşekkürler
(2) 

Saygısız ve ahlaksız demek hakarete giriyor mu?

Fusha #1416929 
Sb teşekkürler
(4) 

Game of thrones Kitaptan hangi sezon itibariyle ayrıldı?

Fusha #1416627 
Teşekkürler
(4) 

Sohbet etmeli oyun

Fusha #1416105 
Pubg oynuyoruz çocukluk arkadaşlarımla, ben sırf sohbet için oynuyorum :) başka bu tarz hangi oyunlar var arkadaşlarla sohbet edebileceğimiz?
(6) 

xiaomi-mijia-smart-home-ip-kamera-130 derece webcam olarak kullanılabilir m

Fusha #1415971 
Sb teşekkürler
(1) 

Erkek kedi 6-7 haftalık hamile kedi ile çiftleşir mi?

Fusha #1415546 
Çok iri bir erkek kedi var, ciftlesememis hala, gelene geçene sarkıyor, rahat bırakmıyor. Hamile kedilere de sarkıntılık yapar mı? iki tane 6-7 haftalık hamile kedi var. Onları rahatsız ettiğine denk gelmedim ama dişi sineğe bile kerkiniyor bu kedi :)
(6) 

Gazete haber metinleri berbat mı?

Fusha #1415275 
Çok saçma bir şey var bizim gazetelerde. Matbu gazeteler de öyleydi. İnternet gazeleri de öyle.

Örnek sallamasyon metin.

A ilinin, b ilcesinde 2 koy, c ilcesinde 4 köy, d ilçesinde 6 köy falanca tarihinde filanca sebepten karantina altına alınmışti bla bla bla vs vs vs. Bunun gibi üç dört cümle daha var diyelim. Bu kısmı bazen kalın punto ile yazıyorlar. Neyse hemen altına bu haber metninin 4-5 katı uzunluğunda bir metin var ve örnek olarak yazdığım metnin aynısı burada da var. Abi aynı şeyi niye yazıyorsunuz yahu? Yabancı gazetelerde böyle bir şey yok (okuduklarimda girmedim) nedir bu saçmalık. Yoksa bu olması gereken bir set mi?
(1) 

LPG indirimi pompaya ne kadar yansır sizce?

Fusha #1414173 
Biliyorsunuz LPG'de sabit fiyat yok. 90-95 kuruşluk indirimden söz ediliyor ama pompaya o kadar yansımayabilielir maalesef.
(1) 

Hamile kedinizde nasıl değişimler oldu?

Fusha #1413958 
Bizimki acayip kucakçı oldu. Eskiden hiç sevmezdi şimdi kucaktan inmiyor :)

Bir de eskiye nazaran çok fazla su içmeye başladı. Mamayı da daha fazla yiyo ama onu söylemeye gerek yok.
(2) 

Aşkı memnuyu okuyanlara - bihter Behlül'ü seviyor muydu

Fusha #1412122 
Yoksa adnanla evlendikten sonra mı sevmeye başladı, Kitapta nasıl?
(2) 

Facebook'tan video indirdim hangi uygulama ile açarsam ileri sarabilirim

Fusha #1411792 
YouTube'daki gibi beş saniye ileri sarma özelliğinden bahsediyorum. Yön tuşları ile. Facebook'ta o özellik bazen çalışıyor bazen çalışmıyor
(3) 

Word dosyasını sürekli üstte nasıl tutabilirim?

Fusha #1411789 
Bir film vs izlerken filmi ilerletmek için tıkladığımda word, Google chrome in altında kalıyor ya. Bunu nasıl hallederim
(5) 

Bu fiyatlara arabayı benzinde sürmek daha mı karlı :)

Fusha #1411384 
Sb teşekkürler.
(3) 

İstanbul havaalanından Ümraniyeye nasıl gidilir

Fusha #1410872 
Sb teşekkürler
(2) 

Rustik perdeyi kornise nasıl takabiliriz?

Fusha #1408715 
Duvarı delip boru, Demir vs takmsk istemiyoruz kiracı olduğumuz için. Kornise takma imkanı var mı bir şekilde?
(4) 

Ahşap panç takımı hakkında

Fusha #1408603 
Selamlar, görseldeki üründen aldım. Sağ üstteki alette matkap ucu da var fakat bir altındakinde matkap ucu olmadığı için delemiyorum küçük panç ile. YouTubeda baktım küçük parçalara için olanda da matkap ucu var çoğunda. Tahtanın üstünde sabit tutamıyorum kısacası öneriniz var mı
(5) 

Ucuz bir zımpara motoru iş görür mü?

Fusha #1407974 
Motor şu: youtu.be

Yapmak istediğim işlem su:youtu.be

Videonun 6:30 dakikasınsaki işlemi yapabilir miyim üstteki linkteki catpower zımpara motoru ile?

Not: süreyi ayarlayamadım, siz açar mısınız dk 6:30 u
(2) 

Epoksi kalıbı yapılan sert ve şeffaf malzemenin adı nedir?

Fusha #1407967 
Sb teşekkürler
(3) 

İsmet Özel okumaya hangi kitaptan başlamalı?

Fusha #1406627 
Düz yazısı da var mı İsmet Özel'in? Varsa şiir ve düzyazı için öneride bulunur musunuz?

mobil görünümden çık