(2) 

Aranzda bu parçayı bilmeyenler olduğunu biliyorum. [Tiamat][Metal]

celeron 300a #688408 
(3) 

Ejderha uzmanlarına

celeron 300a #688215 
Altın toplama / bulduğuna çökme olayı sadece Smaug ile mi ilgili, değilse sadece Tolkien evreninde mi geçiyor ? O da değilse DND'de veya diğer FRP alemlerinde bu muhabbet var mı ? Kısaca nedir ne değildir ?

Bonus: Görüldüğü üzere dragon fear Beckham'a sökmüyor.
(2) 

HDD ne arar la ?

celeron 300a #684703 
Windows kurarken hata verdi, yeniden başlattım bu sefer de sabit diski görmedi, BIOS'a gittim "ne diski ? yok öyle bişe" diyor.

Atayım mı çöpe yoksa denenecek bir şeyler var mı ?
(1) 

Bu hangi parçaydı ?

celeron 300a #682970 
www.youtube.com

başından başlarsa 32. saniyede gireni soruyorum.
(3) 

Neden duyurularınızın cevaplarını özel mesajla istiyorsunuz ?

celeron 300a #680331 
Bilmediğiniz için çekiniyor musunuz ? Utanç verici falan mı geliyor ?

Sağlık sorunu, kişisel bilgi vermek gereken bir durum vs. anlaşılır şeyler; ama tek kelimelik ingilizce çeviri, çalışmayan oyun, ne bileyim photoshop falan neden böyle soruluyor ? Bir racon var da ben mi bilmiyorum ?
(13) 

"Hacı şu bas gitarı bir dinlesene..."

celeron 300a #678868 
...dediğiniz parçalar, ama türkü veya özgün müzik ? Uzmanı değilim ama mesela aldırma gönül'ün baslarını pek beğenmişimdir hep.
(3) 

Basit PL/SQL sorusu

celeron 300a #674571 
Pek DB adamı sayılmam, bugüne kadar Excel'e çıkarıp işimi görüp batch update'lerle hallettim ama bugün artık tak etti. Şimdi şöyle bir şey yaptım, tablo basit:

testtable

id text
-- ----
3 hede
5 hödö
8 sabri

text sütununun sonuna '_X' eklemek istedim: pastebin.com

soracaklarım şunlar:

1- olay biraz amele işi mi ? satır satır gitmenin daha pratik bir yolu var mı ? çünkü rownum kullanılamıyor - ya da ben beceremedim.

2- ben her yerde variable kullanmak zorunda mıyım ? mesela 7. satırda:

text=select text from testtable where id=i||'_X'

yapamadım, mecburen t diye bir değişkenle hallettim. bir kere içeri girince fonksiyon içinde select kullanamıyor muyum ?
(3) 

Tavukla kırmızı şarap ?

celeron 300a #671985 
Yanına içmeye değil de yemeğine demek istiyorum.

İnternetlerde tavuk soteleri hep beyaz şarapla yapmışlar, bir tane kırmızılı buldum oda fazla egztoik geldi. Kırmızıyla da olur mu yoksa fantezi yapmaya gerek yok mu ?
(10) 

Kırılsa duramaz mıydım ?

celeron 300a #669861 
3-4 gündür resimde işaretlediğim yerler ağrıyor. Yani sırt-boyun sabit, omuz kol kısmı değişken. Bu şekilde geniş bir alan olunca nörolojik diye korkmaya başladım, ortopediste mi gideyim nörologa mı ?

Fikir vermesi açısından, hayatım bilgisayar başında geçti, uyanıksam genelde sandalyedeyim. Meslek yazılım, yine bilg. başında. Sırt çantası var 1 yıldır, ağırca bir notebook, ama genelde sağa takmıyorum. Sıcak duş iyi geliyor. Dinlenmek iyi geliyor; rahatsızlık genelde sabah yok, akşama doğru var. Pek yavaş bir adam değilim, atletik sayılırım ama yaşam tarzı hareketsiz.

Omurgamdan / omuriliğimden korkmaya başlamalı mıyım ?
(2) 

Kına bulamıyorum.

celeron 300a #657713 
İvedi şekilde kıçıma yakmam gerekiyor.

En son Eminönü'nün de altını üstüne getirdim, yok yok yok. Resmen İstanbul'da kına kalmamış. Nereden bulayım ?
(6) 

Sözlük için troll blacklist.

celeron 300a #597389 
Geçen gün öyle aklıma geldi, şimdi bir daha okudum "harbi lan mantıklı demişim" dedim, buraya da şey etmek istedim belki dikkat çeker: eksisozluk.com

biraz daha açayım, adblock'un online canlı listesi gibi sözlük için bir troll veritabanı olsun. atıyorum 100 (attım) yazar tarafından troll denen yazarlar, bu listeye düşsün. ben buradan manüel güncelleyeyim troll listemi. ha canlı güncellense en süper olur tabi sedet'in bu kadar uğraşacağını sanmıyorum. şu haliyle belki yeterince ilgi toplarsa bir şekilde sedet'e ulaştırabiliriz.

şimdi de ekliyoruz da ben hangisine yetişeyim, ekle ekle nereye kadar falan. bu mantıklı geldi, hem bu adamların motivasyonunu kırmak için, hem de sözlüğü temiz tutmak için.
(8) 

Camper ayakkabıları ve gizli cemiyet.

celeron 300a #543189 
Bir iki hafta önce ayakkabı aldım. Denedim, satış görevlisine "Tamam, bu olsun." dedim, kutuya koyarken "Daha önce Camper giydiniz mi hiç ?" diye sordu. Ben de orta halli bir sosyopat olarak tonlamasında manidar bir hava sezdim, "Tabi tabi daha önce de vardı." dedim, cevap "Ha o zaman biliyosunuzdur." oldu ve elinde kutuyla kasaya doğru yöneldik.

O günden beri önüme gelene soruyorum desem yeri. Uykularım kaçıyor. Bu bilmediğim şey nedir ? Ne olabilir ? Bezner bir şey sorulan var mı aranızda ? Artık son derece gizli bir cemiyete mi üyeyim, illuminati mi nedir, aydınlatın beni.
(2) 

BMW sevenler, M3 sevenler

celeron 300a #536458 
Bir kaç hafta önce Yeditepe Ünv'nin oralarda beyaz bir M3 gördüm, son nesil. Şimdi olay şu:

Kapı atlarında kırmızı-mavi şeritler var (baya büyükçe), çamurluklarda ve bagaj kapağında da Nürburging'in krokisi ve "Tested on Nürburgring" ifadesi var. Bunlar haricinde pek fark göremedim, belki etekler farklı gibiydi.

Bu modeli bilen eden var mıdır ? İnternetler'e baktım ama pek bir şey bulamadım. Sonradan yaptırmış diyeceğim ama bana stock gibi geldi.
(1) 

Database indeksleme

celeron 300a #488578 
Ortalıkta pek database admin olmayan bir yerlerdeyiz: bir tablomuz var, 20 bin satır civarı, uygulamamız hızlansın istiyoruz, sık sorgulanan tablolarda indeks oluşturalım dedik.

A: Sık sorgulanan query'lere göre her sütun için ayrı indeks oluşturmak gerek (toplam 10 adet sık kullanılan query'mizde a,b,c sütunları baya bir kullanılmış, bunları 3 ayrı indekste derleyelim.)

B: Sık sorgulanan query'lere göre spesifik indeksler olmalı. ("select a,b,c from tablo" çok geçiyor, bu üçüne bir indeks olsun. bi de "select d,e from tablo" da çok kullanılmış, bi indeks de buna olsun)

bunlardan hangisi haklı ? bir de şu var yalnız:

C: abi oracle 50 bin satıra kadar falan şeyine bile takmaz, indeks olmuş olmamış çok bir şey farketmeyecek.

kim haklı ?
(7) 

Eğlenelim - Öğrenelim: Kaşıklarda bir şeyler var.

celeron 300a #487178 
Peki bunlar neler ?

i.imgur.com
(2) 

Beşiktaş'ta internet cafe.

celeron 300a #480526 
İşyerinde koca adamlar gaza geldik Half-Life oynamaya karar verdik crossfire. Beşiktaş'ta şöyle ergeni az, şekli şemali düzgün bir internet cafe önerebilir misiniz ?
(1) 

Basit (?) SQL

celeron 300a #448418 
Bir sütunun belli bir değerinin tabloya oranı lazım. Şöyle anlatayım:

# değer
- -----
0 true
1 false
2 false
3 true
4 true
5 true
6 false
7 false
8 false
9 true

benim aradığım değer, 5 true var, 5/10=0.5

2 select count ile böldürmeye çalışıyorum ancak beceremedim. mümkün mü bu, nasıl yapayım ?
(2) 

Excel ve web query

celeron 300a #417853 
merkez bankasının döviz kuru arşivi şu şekilde: örneğin 12 temmuz 2011 için:

tcmb.gov.tr/kurlar/201107/12072011.html

şimdi bana gereken şu: bir hücredeki tarih için (5 ocak 2009) gerekli euro kuru 05012009.html'den gelsin, ilgili hücredeki formülde işleme girsin.

bu sayfalarda tablo ile değil, tab'lar ve break'ler ile oluturulmuş bir gösterim var. web'den veri al ile alınca excel hiç bozmadan hallediyor gerçi, ancak ben ne yapayım da değişkenlere bağlı bir web query oluşturayım ?

sıfırdan anlatmanızı beklemiyorum, gerekli bilgilere dair ipuçları, "şunu şunu bilmen, şöyle yapman lazım" dediğiniz şeyler varsa süper olur.
(3) 

Galatasaray, Kürtlük ve cemaat üzerine:

celeron 300a #409817 
Öncelikle belirteyim:

* GS taraftarıyım diyorum ama şu an 11'i sayamam. Futbola çok yakın bir adam sayılmam.
* Siyasi veya değil, tartışma başlatmak amacında değilim.
* Çok bariz bir şey soruyor ve harbi cahil gibi görünüyor olma ihtimalim var, öyleyse mazur görün.

Soracağım şu ki "GS Kürt takımı" lafının dayanağı nedir ? Yani öyle mi değil mi onu sormuyorum bile; kim ya da ne yüzünden böyle deniyor ?

Peki cemaat takımı neden deniyor ? Şike muhabbetinde pek lafı geçmediği için mi ? Bunun da çıkışı nedir kimdir ?

Bonus: Fener'e Tayyip falan Fener'li diye mi böyle bir kapak çizildi ? p.twimg.com
(4) 

Bu nedir ?

celeron 300a #405561 
imm.io

Acıbadem hastaneisnde kayıt şeysinin arkasındaki bu makine ? Tavana giden bir boru, aşağı açılan bir boru, altında da bir sepet var. Üstünde 1-9 tuşlar bir de küçük LCD.
(2) 

Geçen sorduğum piyano

celeron 300a #400337 
ile kastırdığım parçanın düzgün kayıt hali. Şansımı tekrar deniyorum:

nebuyane.tumblr.com

edit: 108 kez bakılmış 38 kez dinlenmiş, çok kırıldım.
(9) 

Ben ne çaldım ?

celeron 300a #399108 
İnsan gibi kaydedemediğim için mazur görün, teknik olanaksızlıklar.

Bu metni alıp: pastebin.com
Buradaki piyanoya yapıştırıp: www.buttonbeats.com (biraz geç yükleniyor)

150 interval ile çalarsanız ve ne olduğunu tanırsanız harikasınız. Tanımazsanız ise hiç sorun değil, aynı şekilde harikasınız.
(1) 

Postmodernist teknoloji meraklısının dramı.

celeron 300a #399050 
Kendimce nedenlerden ötürü geri kaldığım bazı alanlarda aşağıdaki soruların cevaplarına ihtiyacım var:

1- Geçenlerde açtığm twitter hesabıma, (üstelik sadece o hesabı açmak için oluşturduğum bir e-mail adresiyle yaptım bunu, kullanıcı adı da tamamen yeni) 10 saniye içinde 3 follower isteği nasıl geldi ? twitter mı zorla istek göndertti ? Eğer bunlar bot ise spam ise naptılar da yeni kullanıcı hareketini görebiliyorlar ?

2- Smartphone'larda ücretsiz app'lar hakkında: "Shazam telefon verilerine erişsin mi ?" sorusu tam olarak hangi verilerden bahsediyor ? Sadece shazam için değil, genel olarak güvenilir app'ler ile güvenilir olmayanları nasıl ayırabilirim ? Yıldızlara, yorumlara ve download sayılarına itimat etmeli miyim ?
(5) 

Sağlık ağları

celeron 300a #391005 
Daha iyi bir başlık bulamadım. Şimdi benim aradığım, Türkiye'de ya da dünyada sağlık kurumları arası bilgisayar ağları, neler var, kimle kim nasıl bağlı ?

Türkiye'de eczaneler ve SGK arası bir ağ var bu belli, ama anladığım kadarıyla başka bir şey yok. Avrupa'da Amerika'da durum nasıl ? Hede hastanesinden girip, hödö hastanesinde kaç yoğun bakım hastası var diye bakabileceğim, ya da Ahmet insanını seçip muayene, tedavi, ilaç geçmişine erişebileceğim bir altyapı var mı dünyada ?

Olmadı, diğer ülkelerde kullanılan benzer ağların adları, aramamda yardımcı olacak anahtar kelimeler de olur.
(2) 

Alp er tunga

celeron 300a #387824 
Öldi mü ?
(6) 

Yine bir "Bu araba alınır mı ?"

celeron 300a #387397 
Ben 10 yıl kadar geç doğdum.

www.sahibinden.com

Bu araba alınır mı ? Yoksa masrafı her türlü girer mi ?
(10) 

Sizce hangisi ?

celeron 300a #383412 
i.imgur.com

Fotoşok mu, perspektif-göz aldanması olayı mı, Ken Block mu ? Nasıl ya nasıl ?

edit: farklı bir açı i.imgur.com
(7) 

Y2K sendromu nedir ?

celeron 300a #382508 
Aslı var mıdır ? Bilgisayarlar hakkaten çöpe mi gidecek, neler olacak, dijital kıyamet diyorlar, neden yani olayın aslı nedir ?
(4) 

Need for Speed High Stakes

celeron 300a #382507 
Nasıl hakkaten Level'in övdüğü kadar iyi mi ? Yarın almayı düşünüyorum...
(2) 

Şu aralar MTV'de ikide bir çıkan kız ?

celeron 300a #382506 
Derste canı sıkılıyo arkadaşlarıyla kalkıyolar bütün sınıf sonra bütün okul dans ediyolar, parti havası. Klibin sonunda bakıyoruz meğersem hayal kuruyomuş. Hangi şarkı bu zırt pırt çıkıyo her gün ?
(1) 

Superonline bu gece düşüyor mu sizde de ?

celeron 300a #382505 
Hız 50666 ama yarım saatte bir bağlantım kopuyor, 0822 211 1201'den bağlanıyorum daha iyi bi numara var mı elinizde ?
(17) 

Bu başlıkta iç çamaşırımızın rengini yazıyoruz.

celeron 300a #380114 
Benimki pembe-siyah-gri kareli ekoseli falan. Sizinki ?
(16) 

Bazı duyuruların niteliksiz olduğunu düşünüyorum.

celeron 300a #380095 
-Napıyonuz ?
-Ne çalıyo ?
-Sabah ne yediniz ?

Bu duyurular bence saçmalıktan başka bir şey değil. Nasıl ki "soruya cevap değil" diye bir şikayet sebebi var, bunlar için de benzeri olmalı ve silinmeliler. Ha dersin ki:

"Ben yeni müzikler istiyorum, neler popüler ? Siz neler dinliyorsunuz ?"

...canımı ye. Ama logosu nazar boncuklu forumlardan çıkma başlıkları ben buraya yakıştıramıyorum. Bana sie elitist entel derseniz de kabul, hala arkasındayım bunun.

Bu da anket: sites.eksiduyuru.com
(18) 

Duyuruları silmek.

celeron 300a #378426 
Kendi kendine sildiğimiz duyurular. Herkesin nedenleri olabilir ama ben bazen bütün duyurularını silmiş, üstelik aktif sayılabilecek kullanıcılar görüyorum ve merak ediyorum. Nedir yani niyedir ? Cevapladıklarımda da oluyor. Adam cevabını alınca duyurusunu siliyor. Duyuru'da ne kadar soru ve cevap olursa o kadar büyük bir başvuru kaynağı niteliği taşıyacağından ben bu olaydan hazetmiyorum. Arz ederim.

sites.eksiduyuru.com - Anket. Yorum ve şık ekleme kapattım, tartışma oraya dağılmasın diye. Benim öngöremediğim sebepleri burada açıklamaktan çekinmeyiniz.
(4) 

anti google - facebook

celeron 300a #373063 
ben bu adamları sevmiyorum. kendimce nedenlerim var o ayrı hikaye. soracaklarım şunlar:

1- google'ın cookie'lerinden kurtulmak ? - sadece browser ayarlarından cookie'leri reddedince bir sürü şeyden mahrum kalınıyor, ben john doe olarak kullanamaz mıyım google'ı ? bir eklenti, ya da ona benzer bir çözüm var mı ?

2- sitelerdeki facebook yorumları modülleri, twitter modülleri, genel anlamda sosyal boklar - bunlardan nasıl kurtulabilrim ? ben sadece içeriği görmek için facebook'tan 35 request cevabı beklemeyeyim istiyorum, sayfam yüklensin istiyorum. baaazı eklentiler buldum ancak tam memnun olamadım. buna kasmış "şu iyidir" diyecek olan ?

3- bu benim gibi paranoyak ruh hastalarının bir grubu bişeysi var mı ? arkadaş edineyim.
(2) 

duyuru'da bug buldum.

celeron 300a #358575 
aferim bana:

d&r
black & decker

böyle "&" karakteri olanlar doğru linklenmiyor. yoksa bu bug değil feature mı ?
(1) 

doktor veteriner embriyolog biyolog vs'lere sorarım:

celeron 300a #353948 
imgur.com - bu nasıl şimdi ?

ben bugüne kadar yumurtayı hep tek bir üreme hücresi olarak bildim, yanlış mı bildim ? o sarının içindeki yapılar nasıl oluşuyor ?

bir tavuk yumurtasının kabuğunun içinde başka hücreler mi var ki bölünerek tavuğu oluşuruyor ? eğer içerde "anlam taşıyan" tek şey DNA ise o tavuğu oluşturan hücreler nereden geldi ?

kısaca kocaman bir protein topunun içine DNA atmam tavuk oluşması için nasıl yeterli oluyor bilen var mı, yoksa ey yumurtaya can veren allahım mı demem lazım ?
(7) 

Uçağın uçması

celeron 300a #348040 
www.grc.nasa.gov

Aynen bu şekilde sabit hızda uçuyorum. Derken tam güç verdim, hızlanıyorum: e kaldırma kuvveti niye artmıyor ? Hızlanan uçak niye aynı zamanda yükselmeye başlamıyor ?
(1) 

Videodaki parça

celeron 300a #346035 
Zaten biliyor olabilenler için Yetenek Sizsinzi'de Burhan Güneş adında bir eleman:

tinyurl.com

Hayır Google'dan aradım çakallar keyword'leri şişirmiş hep bulamadım.
(16) 

kedi bakıyorum ama sorularım var

celeron 300a #344742 
şimdi arkdaşm şehirdışına çıkarken bana bıraktı kedisini, nazlı adında 2 yaşında bi sarmann.

tasması yoktu, evimde zemin katta kaybolur diye korktummm bende böyle bi tasma taktım ama araba anahtarlığı o şimdi, ağır olması sorun olur muuu ? hem çok mu sıkı olmuş sizce ? çünkü çıkarmaya çalışıyor sanki bi de öksürür gibi yapıyo o yüzden eminolamadım? yürümesi falanda tuhaflaştı tasmadan sonra..

bi de resim de belli olmuyor sanırım ama bi gözü kızarık ve suluydu biraz, (bize göre sol gözü) yakından baktığımda sanki kum varmış gibi çapaklar vardı. onları temizledimm, limon damlattım 3-5 damla, iyileşir gibi oldu ama kızarıklık biraz daha arttı. bu sabah bende tekrar limon damlattım (bu sefer 2 gözünede nolur nlmaz diye) ama düzelme olmadı. ciddi bir şey varmıdır ? veterinerlik fln.. ?

yıkamak için: şimdi ben bunu yıkamaya çlıştm ama bktım hiç niyeti yok, patilerini birbirine bağladım, su dolu lavaboda prille yıkadım yaramazı mecburenn =) ama çok çırpındı çok miyavladı... bunun daha kolay bi yolu yok mu ?

son sorum: ne zaman evin kapısını açık görse (ben girip çıkarken msela) hayvan deli gibi kapıya atlıyor dışarı çıkmaya çalışıyoo sanki evden kaçmak için fırsat kolluyor niye anlamadım. acaba bana alışamadı mı ?
(6) 

Notebook seçmece - burda seçilmişi var.

celeron 300a #339406 
A: i7-2670QM (6 MB cache), 8 GB RAM, 750 GB HDD
B: i5-2430M (3 MB cache), 6GB RAM, 500 GB HDD

ark.intel.com
i.imgur.com

diğer herşey aynı. 460 TL farka değer mi ?

* almışken iyisi olsun mu harbi.
* oyun oynanır diye tahmin ediyorum. genç falan.
* video düzenlemeyen insan fark eder mi ?
* tamam da fark 460 TL'lik mi ?
(1) 

SWF arıyorum

celeron 300a #338977 
ya dün ya önceki gün sözlütke gördüm ama bir daha izini bulamadım, GS FB'yi yenmiş denince aklı çıkmış şekilde dans etmeye başlayan bi eleman vardı ?
(1) 

Uçakçılar, uçak sevenler:

celeron 300a #324150 
Assault Horizon oynuyorum, F-22'nin sırtında motorların az önünde açılıp kapanan hava girişleri görüyorum. İnternetlere koşuyorum hemen, bunların "overpressure doors" olduğunu öğreniyorum. Sorna şu forumu görüyorum:

www.f-16.net

Burada da "yok abi bence öyle değil böyle" diyen insanlar görüyorum. Sayfadaki ve Google'daki fotoğraflara göre diğer bazı uçaklarda da varmış üstelik. Tam oalrak nedir bunun olayı bilen var mı ? Ne işe yarar ?
(2) 

Anne Lamer oldum ama sniffleyemiyorum.

celeron 300a #324144 
Kablosuz modem, ben, ve başkası var. Bu başkası wireless ile benim LAN'ımda. İkimiz de modeme bağlıyız.

Free HTTP sniffer ile sadece kendi bilgisayarımı görüyorum.

1- Diğer bilgisayarın trafiğini görememem normal mi ? Yoksa Zaten normali bu mu ?

2- Eğer öyleyse diğerini sniffleyebilmek için trafiğin benim üzerimdem dolanması şart mıdır ?

3- ARP Spoofing mi yapmalıyım ? Eğer yapmalıysam Win 7 firewall'u engel olur mu ? Windows 7 çakozlar mı durumu ?

4- Bu işin en kolay çözümü nedir ? Önerdiğiniz çözümlerde kullanılacak programları da tavsiye ederseniz maynak mutlu olurum.

*Kötü bir niyetim yok. Birisinin bi haltlar karıştrıdığını sanıyorum sadece.
(1) 

yarım cümle ingilizce sorusu:

celeron 300a #321197 
(hedele hödölö) - which is quite a complicated story that i'd like to talk about later.

mı, yoksa "... talk later about." mu ? komple farklı bir şekilde baştan yazmak isterseniz de gayet olur.
(4) 

Sigara bırakanlar.

celeron 300a #313491 
Ben de aranıza katıldım.

Şimdi sabah sigarasını asla atlamayan, sigarasız kalmamaya çok özen gösteren, günde 1 paket içen insandım. 5-6 yıl böyle geçti. Baya özdeşleşmiştim yani sigarayla.

Bugün 1 hafta olacak. Yalnız şöyle bir olay var, benim canım sigara istiyor, ama bildiğin yani. Hani "of sigara içmem lazım" olayını demiyorum, ilk 2-3 gün baya bunaltıcı geçti ama şimdi öle kriz olayı yok. Ancak beynimin bi kenarında "ben sigarayı bıraktım" yazan neon bi tabela var, sürekli yanıp sönüyor. Aklımdan çıkmıyo ki abi hiç ? Ne olacak bu böyle mi gidecek hep ? Niye düzelmiyorum lan ?

Bir de şunu eklemek isterim, son 1-2 yıldır burnum tıkalıymış ve haberim yokmuş. 3-4 gün içinde farketti resmen.
(9) 

bi dizide bi kız

celeron 300a #306808 
dizi olduğundan bile emin değilim. film de olabilir. kız böyle, saçı asimetrik kesilmiş, rihanna gibi. bu kız ya doktor, ya hemşire. ambulansa mı ne biniyo. sahne bu abi. bu nasıl iğrenç bi sormaktır, ama bu yani başka bişe göremedim o an.
(14) 

diyalog okuyup yorumlamaca

celeron 300a #240774 
x: kız
y: ben
edit: yaşlar 24

hiç bir "yazma" vs muhabbeti yok, yemin ediyorum. cümleler bire bir değil, ama garanti ediyorum anlamda en ufak kayma yaratmayacak şekilde.

(x resim gönderiyor. saç rengi göstermek için. 4-5 kız var.)

y: çizmeli güzelmiş

x: ay lütfen
x: erkek muhabbeti yapma bana
x: en sevmediğim şey

y: "güzel" demek mi erkek muhabbeti ?

x: evet
x: sonuçta kanka falan değiliz
x: böyle bildirimlerde bulunman gereksiz

y: dur burdan anladığım şu
y: bi kızı güzel bulduğunu kankan olmayan başka bir kıza söylemeyeceksin
y: bu mudur ?

x: evet

y: peki

x: hem evli zaten
x: şansına küs

y: al işte
y: ben de bundan nefret ediyorum
y: senin o kızın medeni halini bildirmen gerekli mi sence ?
y: buradan anlıyorum ki sen benim şu an "kim, tanıştır, ayarla" yolu yaptığımı düşünüyorsun
y: ve bu über itici bir şey

---

iki seçenek sunuyorum ben size şimdi

1- abi tipik erkeksin işte ne bık bık ediyosun ?
2- kızın muhakeme yeteneği lise-1 ayarında.

arzu ettiğiniz başka açıklamalar eklemekten çekinmeyinz.

edit: bi de konuşmanın ilerleyen kısımları var, karışık oralar. özeti şuna geliyor: "sen tanımadığın insanların bulunduğu bir resimden, domates seçer gibi beğendiğin birilerini bana söylememelisin çünkü samimi değiliz."
(11) 

fizikçiler, fizik sevenler, astronomlar; hele bi bakın.

celeron 300a #234954 
deprem oldu; dünyanın ekseni oynadı, dönüş hızı değişti, günler bilmem kaç mikrosaniye kısaldı hani.

e dünya'nın kütlesi aynı, uzaydan kimse de gelip ittirmedi. noldu açısal momentumun korunumu ? ben uzaya çıksam; ne doğrusal ne açısal hiç bir momentumum olmasa; kendi başıma dönmeye başlayabilirim bu mantığa göre ? ya da debelene debelene ışık hızına çıkar giderim ?

edit: ya da şöyle bi analoji: bi futbol topunu çıkardım uzaya. topun içinde kurbağa var. kurbağa içerde kıymaeti koparsa, zıplasa çarpsa oraya buraya, olay bittiğinde bu top yine bıraktığım yerde hareketsiz duracak diyorum. yanılıyor muyum ?
(3) 

bahçe işleri, kazma kürek falan anlayanlar

celeron 300a #234306 
şimdi yeni aldığım bazı ufak ağaçlar için bahçemde bir çukur kazmak istiyorum. kabaca 2m*1m*2m gibi olacak. 4 metreküp yani toprak. ne kadar zamanımı alır ? sadece kürek işimi görür mü ? tek başıma halletmem gerek yardımsız.

mobil görünümden çık