(25) 

nereli olduğunuz sorulunca?

dedim ben sana #1221522 
hangisi;

1- il söylüyorum.
2- ilçe söylüyorum.
3- ikisini birden söylüyorum.
(13) 

tektaş istemiyoruz diyelim ki

dedim ben sana #1212075 
ne takıcaz zarif ve şık? pırlanta çok abartılıyor tamam katılıyorum olası bi durumda satmamız icap ederse para da etmiyor. e biz ne takıcaz. değerli taş olsun, tasarım, sadelik, şıklık, zerafet arıyoruz e her kıyafetimizle de uysun istiyoruz, biraz da ekonomik olsun kesemize uysun istiyoruz. var mı böyle değerli taşlı olan yüzük, kolye, küpe? sıradan olmayalım derken kezbana da dönmeyelim ama.
(8) 

mesela çocuğunuz sizinle aynı inanca, siyasi görüşe vb sahip değil...

dedim ben sana #1210907 
ilişkileriniz nasıl olur?
yaşamınız nasıl olur?
hayatınızdan öteler misiniz yoksa minimum düzeyde mi görüşürsünüz?
fikirlerinin, inancının değişmesi için uğraşır mısınız?
not: çocuğun yaşı farketmez.
(4) 

fal baktırma

dedim ben sana #1209823 
bağdat caddesinde symbol cafe'de serkan varmış. inanılmaz fal bakıyor diyor gidenler. her şeyi bildi isim verdi hiç beklemediğim yerde dediği oldu falan diyorlar. fala inanmam ama bi gideyim diyorum. daha önce arkadaşlar arasında geyiğine bakardık fala ve söylenilenleri ben hiç hatırlamam. şimdi serkan'a gittiğimde de şöyle şöyle olacak dediklerini büyük ihtimalle hatırlamıycam. cafelerde nasıl oluyor bu fal bakma işi bilmiyorum. izin isteyip ses kaydı alabilir miyim? sorsam tersler mi? bozulmayayım durduk yere.
(3) 

tatil önerisi

dedim ben sana #1198103 
duyurunun sevgili gezginleri
malum yaz geliyor. ben bi tatil planı hali yapmadım. çok sıcak sevmiyorum. deniz, kum, güneş tatiline de pek sıcak bakmıyorum. 5000lira civarı bi bütçe ayırabilirim. 2-3 hafta kadar kalabilmeliyim. tek bi yer olması şart değil. yurtiçi-yurtdışı olabilir. yurtdışı biraz zor bilet fiyatları tavan yapmıştır diye tahmin ediyorum. tur da olabilir. her türlü fikre açığım. şimdiden teşekkürler :)
(11) 

evli arkadaşa ikeadan ev hediyesi ne alsam?

dedim ben sana #1189742 
en yakın iki arkadaşımdan biri. çok ters bi zamanda evlendi düğününe gidemedim. ilk defa evine misafir olacağım. düğün hediyesi mahiyetinde çeyrek altın götüreceğim. evini de ilk defa göreceğim için bişeyler almak istiyorum. ikeayayı seviyor evindeki koltuk, sehpa falan bi kaç şeyi ordan aldığını söylemişti. işine yarayacak bişey olsun istiyorum. 50-60 lira bandında ne alabilirim ikeadan?
(2) 

aliexpress sipariş hakkında

dedim ben sana #1189414 
20 nisanda 4 farklı satıcıdan ürün sipariş ettim. kartımdan ödemenin yapıldığına dair de mesaj geldi. farklı satıcılardan olan ürünlerin 2si tam 15 gün sonra 2si birlikte elime ulaştı ve onayladım, 2si gelmedi ama. az önce gelmeyen ürünlerin ödemesi yapılmadığı için sipariş iptal edildi diye mail geldi. bu ürünlerin postaya verildiğine dair de mail gelmişti bana siparişi verdikten 2 gün sonra. nolcak şimdi bu ürünler bana ulaşmayacak mı? satıcıyla irtibata geçebilir miyim? napmam lazım?
(6) 

desa kadın ayakkabı

dedim ben sana #1188912 
şimdi ben uzun zamandır siyah casual resmi kıyafetlerle giyebileceğim bir ayakkabı arıyordum desa'da buldum fiyat da uygun olduğu için beğendim açıkçası. kendisi şöyle bişey;
www.desa.com.tr

bununla birlikte bi de yazlık ayakkabı beğendim o da şöyle;
www.desa.com.tr

2. üründe %40 indirim var internet sitesinde. ama şöyleki 2. linktekinin numarası yok.
ben şimdi bunu şubelere sorsam numarasını buldurabilir miyim?
şubelerde de aynı indirim geçerli midir?
ayakkabıları beğendiniz mi?

teşekkürler =)
(1) 

Bursa İhsaniye sosyete pazarı

dedim ben sana #1188515 
hangi gün tam olarak nerede kuruluyor bu pazar bilen var mı?
toplu taşımayla nası ulaşabilirim?
İstanbul'daki salı pazarı gibi çeşitlilik ve uygun fiyatlı ürünler bulabilir miyim?

teşekkürler (:
(3) 

sadece Dubrovnik için Schengen almaya değer mi?

dedim ben sana #1186608 
Arkadaşımla bi balkan turu planlıyoruz. Rotada schengen ülkesi bi tek Hırvatistan var şehir olarak Dubrovnik. Akşam bi kaç saatlik olarak öngörüyoruz. Bana değmezmiş gibi geliyor ne düşüyorsunuz?
(5) 

insanlar neden hep fiyat soruyor?

dedim ben sana #1186435 
eski yeni her şeyin fiyatını soruyorlar çevremdekiler. spor salonuna ne kadar veriyorsun, saatini kaça aldın, geçen yaz gittiğin yurtdışı tatiline ne kadar harcadın, pantolonunu nerden kaça aldın, ayakkabına ne kadar verdin vs vs. Her şeyin parasını neden öğrenmek ister ki insan? Bir değil iki değil hepsi böyle. Biri bişey aldıysa ve yeniyse güle güle kullan derim ben bana ne kadar verdiyse o kadarlık değer biçmiş ki vermiş sen verirsin vermezsin kimseyi ilgilendirmez. Niye para odaklı yaşanıyor hayat bu kadar mühim bişey mi?
(3) 

manikür

dedim ben sana #1185089 
şimdi ben hiç manikür yaptırmadım. dışarda bi yere yaptırmak istiyorum ama düzgün de bi yer olsun istiyorum.

nereye yaptırılır?
ne kadar sıklıkla yaptırılır?
ortalama fiyatlar nasıl?
(5) 

hazır çözünebilir kahve ile öğütülmüş kahve çekirdeği arasındaki fark?

dedim ben sana #1184722 
bahsettiğim hazır kahve 3ü1arada değil jacobsun falan kavanozda satılan kahveleri tarzında olanlar. onların konsepti sıcak suya karıştırıp içmek diğeri ise demleme usulu ile. peki hazır kahve ile arasındaki fark ne? tadları arasında çok büyük farklar var mı?
(3) 

kapadokyanın tadı en güzel ne zaman çıkarılır?

dedim ben sana #1184354 
malum haftaya 1 mayıs nedeniyle 3 tam günlük tatil var. bunu değerlendirip gitsem mi diyorum. balon turu falan da dahil olacak işin içine. ama havalar malum bu sene soğuk gidiyor çok tadını alamam mı acaba diye de düşünüyorum bi yandan.

yoksa eylül ayının sonlarına doğru havalar ne sıcak ne soğukken bi haftasonu kaçamağı mı yapsam? ne dersiniz? gidenlerden özellikle tavsiye bekliyorum. karar vermem lazım kısa süre içerisinde.
(2) 

kaçamak öğün

dedim ben sana #1183809 
sonunda diyetisyenimden kaçamak öğün kapabildim. haftada bir gün öğle veya ara öğünde kaçamak yapabilirsin spor yaptığın güne denk getirirsen daha güzel olur dedi. ne istersem yiyebilir miyim dedim evet dedi. tabi benim gözüm döndü şimdi :)

ne yesem sizce?
(6) 

duyuru kızlarına soruyorum; yüz bakımınız için neler yapıyorsunuz?

dedim ben sana #1182068 
geçen gün sephoraya gittim cilt analizi için. yüzünüz çok yağlı ve çok nemsiz dedi. yağlı bir cilt nası nemsiz oluyor bilmiyorum. t bölgem yağlı ve aynı zamanda saçtaki kepek gibi pullanıyor. ne yaptıysam geçiremedim bi türlü. bu bölgede aynı zamanda irili ufaklı sivilcelerim de oluyor. daha öncede bi duyuruda söylemiştim aşırının aşırısı hassas bi cildim var. 10 dakika yürüsem pancar gibi oluyorum. genelde de suratım hep kırmızı.

daha öncesinde la roche posay toleriane yıkama kremi, termal su, toleriane ultra fluide ve kerium ds creme kullandım. yıkama kremi cildimi inanılmaz gerginleştirdi hiç beğenmedim. kremleri de sürünce yüzüm domatese dönüyordu o yüzden bıraktım.

sephoradaki görevli bana 7-8 tane ürün gösterdi. arındırıcı yüz yıkama jeli, kil maskesi, tonik, göz çevresi kremi, günlük nemlendirici vs vs. 750 lira fiyat çıkardı. hiç birini almadan çıktım. bu konulara çok uzağım belki cildim için gerçekten kullanmam gerekli ama o kadar para verirsem de benim bütçem ciddi manada sarsılır.

dermotologa gitsem diye düşündüm sonra ulan oraya ne hastalıklı insanlar geliyor seninki onların yanında dert mi hem doktorunda güzellik malzemelerinin hepsinden nası haberdar olmasını bekliyorsun diyip vazgeçtim.

siz günlük neler yapıyorsunuz neler kullanıyorsunuz? gerçekten 7-8 ürün kullanmaya gerek var mı? yıkama jeli, nemlendirici ya da güneş kremi ve haftada bir peeling yeterli olmuyor mu? yüzümdeki bu sorun için gerçek bi yönlendirmeyi neresi yapar? güzellik merkezleri de hep para tuzağıymış kapitalist bir oyunmuş gibi geliyor.

çook uzun yazdım biliyorum affedin ama bu konudan çok rahatsız oluyorum artık.
(3) 

lacivert bilekte kumaş pantolon kombini

dedim ben sana #1179783 
ayakkabı ne giyilir. klasik olması tercihim. üst olarak ne renk tercih edilmeli beyaz hariç. link falan da olur marka da verebilirsiniz.

kadın kişisi için.
(2) 

fi izleyememe

dedim ben sana #1179566 
dizinin sekmesindeyken dizi akmıyor sürekli donuyor kasıyor başka bir sekmeye geçiyorum konuşmalar gayet akıcı bir şekilde ilerliyor. nedir bunun derdi sabahtan beri çıldırttı izletmedi bir türlü diziyi manyak internet.
(5) 

mi band 2 vs gear fit 2

dedim ben sana #1177971 
-çok gerekli mi bunları kullanmak?
-diyet ve kendi çapında spor yapan biri olarak alırsam faydasını görür müyüm?
-tam özellikleri nedir kıyaslarsak?
-gear fit 2 samsungla uyumluymuş lg kullanıyorum benim telefonda da işe yarar mı ki?
fiyat çok mühim değil ama faydasını görmeyeceğim çok da lazım olmayan bişeye para da vermek istemiyorum. engin bilgi ve deneyimlerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim.
(3) 

falcı bacı uygulaması

dedim ben sana #1167800 
telefonum android bu uygulamayı yükleyince telefonum sapıtıyo whatsappta falan yazı yazmaya calısınca telefon goz kırpıyo bi saniyeliğine ekran kararıp tekrar geliyo klavye kayboluyo. sonra uygulamayı kapattıgım ve arkada calısanlar arasından kaldırdıgım halde yıne baktıgımda arkada açık oluyo neden olabilir?
(4) 

lazer fiyat hakkında

dedim ben sana #1165581 
bugün bi yerle görüştüm. gayet merkezi bi yerde temiz bi iş yerine benziyordu. tüm bacak+genital+koltukaltı 8 seans+2 rutus peşin 750 lira dedi. paket kampanyasıymış tek tek seans almak istersek daha fazla çıkar diye kendilerince yaptıkları bi fiyat listesini gösterdiler. epeydir aynı yerde hizmet veriyorlar önünden geçtikçe görüyordum ama içine hiç girmemiştim. nasıl sizce fiyatları?
(1) 

blueberry hk.

dedim ben sana #1151301 
migroslarda indirimdeymiş gidip alıp dondurucuya atsam mı yoksa metrodan hazır dondurulmuş mu alsam? besin değeri açısından fark eder mi?
(10) 

deri eldiven kadın

dedim ben sana #1148830 
bir deri eldiven sorusu da benden gelsin.

www.beymen.com

senelerdir kırmızı deri eldiven arıyorum bı türlü bulamıyorum. alternatif gibi geldi ama bilemedim.

Edit: linkle ilgili sıkıntı var sanırım, fotoğraf ekledim.
(4) 

kumunda oturan kedi

dedim ben sana #1145086 
Kizginlikta olan disi bir kedim var. 1 yasini yeni gecti. Daha once hic boyle yapmamisti meraklandim simdi. Kabin girisine arkasini donup oturuyor. Cik hadi dedigimde elimle mudahele edince cikiyor. Evde ikimizden baska kimse yok. Kizginliktan yaptigini varsayiyorum. Oturmasina mudahele etmesem mi bilemedim ama orda oturmasina gonlum razi olmadi.
(6) 

powerbank mi yoksa yedek batarya mı?

dedim ben sana #1143440 
arada sırada olsa gezmeye falan çıktığımda şarjım yetmiyor. oturup bi yerde dolmasını beklemek de zaman kaybettiriyor. hangisini alsam bilemedim ama. ya da ikisini de mi alsam napsam var mı tavsiyeniz? aliexpressten alıcam bu arada dolar da aldı başını gidiyor.
(7) 

filtre kahveye nasıl alıştınız?

dedim ben sana #1141901 
çayı senelerdir şekersiz içiyorum. türk kahvesini de sade içerim. 3ü1 birarada falan içemiyorum fazla şekerli geliyor. ama şu lanet olası filtre kahveye bi türlü alışamadım. zehir gibi geliyor tadı. sütle falan belki ama onda da sütü daha fazla koymam gerekiyor filtre kahvenin bi manası kalmıyor öyle olunca da. aromalısını falan da denedim ama ı ıh içemiyorum bi türlü. siz nası alıştınız? var mı buna alışmanın bi yolu yordamı?
(4) 

fotoğraf basımı

dedim ben sana #1139560 
yazın çıktığım seyahatte epeyce bi yer görme fırsatı buldum. her şehirden bir fotoğraf seçip bastırmak istiyorum. ama fotoğraflar biraz orijinal olsun basım açısından. fotoğrafın altında da o şehrin adı yazsın diyorum. salon duvarımda hiç bi şey yok elimde aşağıda resimleri olan ipten yapılmış top lambalar ve renkli küçük mandallar var. lambaları duvara sabitleyip aralıklarla mandallara fotoğrafları asayım diyorum. fotoğraflar telefondan çekilmiş. basım türleri var mıdır bilmiyorum ama nası bişey tercih etmeliyim bi fikrim yok. değişik fikirlere de açığım.

hizliresim.com
hizliresim.com
(7) 

sorum kadinlara: isyerinde rahat klasik ayakkabi tercihiniz nedir?

dedim ben sana #1134728 
Isyerinde skechers giyiyorum. Sag ayagimda topuk dikeni var o yuzden ne fazla ayakta durabiliyorum ne de spor ayakkabisi disinda baska bir ayakkabiyla rahat edebiliyorum. Gelin gorun ki bazen resmi giyinmemiz gerekiyor ve resmi kiyafetlerin altina giyecek klasik bir ayakkabim yok benim. Tabani rahat, gorunusu babanne ayakkabi tarzinda olmayan, siyah normal bi ayakkabi ariyorum. Magazalarda hep babet var ya da yururken tabanlarimi rahatsiz eden ayakkabilar mevcut. Neyse cok uzattim sadede geliyorum.

Sizin klasik ayakkabi tercihiniz nerelerden oluyor, nerelere bakayim da rahat edecegim bir ayakkabi bulayim kendime.
(5) 

fiyat farkına 1 yıl garanti değer mi?

dedim ben sana #1133692 
şimdi beğendiğim bi saat var. hepsiburada da bi satıcı ile saatvesaat arasında 100 lira fark var. hepsiburadadaki satıcıda garantisi 1 yıl iken saatvesaatte 2 yıl garantili. bugün saatvesaat mağazasına gidip ürünü deneyip beğendim. bizden alırsanız her türlü yardımcı oluruz dedi adam renk değişmesi, pil bitmesi vs. ama internetten herhangi bi mağazadan alınmış üründen sorumlu olamayız diye belirtti.

100 liralık farka kurumsal bi firmadan artı bir yıl garantili almaya değer mi? siz olsanız napardınız?
(16) 

yaş farkı min - max ne kadar olmalı?

dedim ben sana #1121235 
kadın şu yaşta erkek şu yaşta diye örnek vererek açıklarsanız da güzel olur.
(1) 

aliexpress alışverişleri

dedim ben sana #1119126 
neler alıyorsunuz?
alırken nelere dikkat ediyorsunuz?
ürünleriniz ortalama kaç günde geliyor?
sana kart kullanıyor musunuz?
ödemeler hemen çekiliyor mu yoksa ürün gelince mi oluyor?

teşekkürler :)
(5) 

flash diskim bozulmuş mu?

dedim ben sana #1118622 
geçenlerde farklı bi bilgisayara takmıştım. içinde hiç bişey yok gözüküyor. sağ tıklayıp özellikler dedim dolu ve boş alan 0 mb diyor ikisi içinde :/ bozulmuş mu? tamir olanağı var mıdır?
(2) 

kedi tüy dökümü azalması için

dedim ben sana #1117485 
benim kıza dokundukça elime sürekli tüy geliyor yüzüne bile dokunsam böyle. eskisinden daha çok dökülüyor bariz bi şekilde. furminatörle de taraktıkça nerdeyse yastık dolduracak kadar tüy çıkıyor. gerçi furminatör de ustura olduğu için taradıkça tüy olması normal gibi geliyor da ama yine de çok dökülüyor.

malt, vitamin, konserve ya da başka bişey neler yapıyosunuz? acana pasific mama kullanıyoruz. yemesinde içmesinde de herhangi bi problemi yok. nası en aza indirebiliriz bu tüy dökümünü? eşyaları silkelemekten anam ağladı artık her türlü tavsiyeye açığım.
(8) 

kizlar yuzunuze neler uyguluyorsunuz?

dedim ben sana #1116497 
Asiri hassas bi cildim var. 10 dk tempolu yurusem suratim kipkirmizi oluyor. Nemlendirici kullansam asiri terletiyor silmek durumunda kaliyorum boylece kreme verdigim para cop oluyor.

Diyelim ki haftasonu disari cikmayacaksiniz yine de temizleme jeliyle yuzunuzu yikiyor musunuz? Tonik, peeling vs.

Gunluk rutininiz var mi yuzunuzle ilgili? Sabah ogle aksam?

Surekli sivilcelenen ve bu yuzden lekelenen bi yuzum oldu ne yapayim da bunun onune geceyim?

Bakiyorum herkesin yuzu bebek gibi çilsiz ,lekesiz, sivilcesiz nasi basarabiliyorlar bunu? benimki neden bu kadar problemli :/
(24) 

kendinize bu aralar almak istediginiz ne var?

dedim ben sana #1115691 
Mesela ben uzun suredir bi swatch saat begeniyorum ve istiyorum. Bazen alacak param da oluyor ama erteliyorum hep baska seylere oncelik veriyorum ve almiyorum ustelik ertelememin de belli bi nedeni yok. Sizin de var mi boyle cok isteyip de hatta paraniz oldugu halde almayi ertelediginiz bisey?
(19) 

ter kokusu sevilir mi?

dedim ben sana #1115436 
kendinizin ya da bir başkasının ter kokusunu seviyor musunuz?
tişörtünüzü ya da başkasının terli tişörtünü kokladığınızda beğendiniz oluyor mu?
(1) 

akşama ne yemek yapayım?

dedim ben sana #1110253 
buzdolabında iki tane patlıcan, havuç, iceberg, domates, salatalık, maydanoz, dereotu, ton balığı, yoğurt ,difrizde tavuk, kıyma, balık var. dün ali nazik yaptım. bugün ne yapayım? kafamdan tonbalıklı salata geçiyor hiç uğraşmıyım diyorum ne dersiniz?

dipnot: tek kişiyim.
(3) 

kedi kusması

dedim ben sana #1109862 
sabah 5.30 gibi kedim kustu bi parça midesinin öğüttüğü mama bi kısmı da öğütülmemiş mama çıkardı. içinde tüy falan yoktu iyice baktım. sonrasında hareketleri normaldi. su içti biraz daha uyudu. şimdi o içtiği suyu da kustu. hemen veterinerimizi aradım. bugünlerde hava çok sıcak geceleri de terasta oturuyoruz birlikte. acaba farketmeden böcek gibi bişey yemiş olabilir mi terastan diye sordu görmedim dedim ama olabilir yani belki o dokunmuştur takip edelim dedi. şimdilik sevdiği şeylerden tavuk, yumurta gibi verin tekrar kusarsa kliniğe getirin dedi. şimdi tavuk haşlıyorum daha başka ne yapabilirim?
daha 11 aylık aklım çıktı ya insan böyle durumlarda ne kadar çaresiz kalıyormuş :(
(2) 

Bursa'da iyi kokoreçci

dedim ben sana #1109300 
duyurunun sevgili gurmeleri,
bi iki gündür canım acayip kokoreç yemek istiyor. Bursa'da tavsiye edebileceğiniz yer var mıdır? internette en çok Ankara Yolu üzerindeki Çınar Kokoreçi tavsiye etmişler gidilir mi? Heykel civarında olan yer varsa tavsiyelerinize açığım.
(7) 

ellerde mi mikroplar daha çoktur ayaklarda mı?

dedim ben sana #1108890 
sebebi?
(7) 

hadi bana isviçre tatil planı yapalım

dedim ben sana #1108685 
malum izni serbestisi çıktı. kurban bayramında 4-5 günlük bi kaçamak yapsam diyorum. fakat isviçre hakkında hiç bi fikrim yok. daha önce giden, gören, bilen, gidilmesi gereken yerler, ne yenir ne içilir her türlü tavsiyeye açığım :) bir de bütçe çıkartırsak çok memnun olurum.
(7) 

şemsiye nerden alınır?

dedim ben sana #1108179 
malum mevsim yaz ve fiyatlar düşmüşken bi tane alayım diyorum. benim emektar en sonra bir fırtınada ters dönüp hakkın rahmetine kavuştu. çantaya sığması ve dayanıklı olması yeterli. tavsiyelerinize de açığım.
(4) 

kedi iç-dış parazit hk.

dedim ben sana #1107804 
veterinere gitmeden önce bunları kendim yapabilir miyim acaba diye düşünüyordum. hem iyice ağırlaştı toplu taşımayla götürüp getirmek zor oluyor hem de maddi olarak daha ekonomik olacağını düşünüyorum.

iki gün önce gittik kliniğe veterinerimiz dış paraziti uyguladı. iç parazit diğer ayda uygulanacak ben size vereyim siz ensesine aynı bu şekilde damlatın dedi. bişey olmasın dedim yok bişey olmaz dedi.

-iç parazit ilacının adı profender. hep iğne yapıyorlardı biraz işkillendim açıkçası. var mı piyasada böylr bi iç parazit damlası?
-madem evde kendim uygulayabiliyorum ben bu ilaçları nerden bulabilirim?
-herhangi bi sakıncası olur mu kedim için?
-karnesine işlerden bandrol gibi bişey yapıştırıp veterinerin kaşesi basılıyordu o kaşe basılmazsa herhangi bi sorun olur mu?
(9) 

internetten kitap alışverişi

dedim ben sana #1106739 
yüklü miktarda kitap alışverişi yapacağım. aradığım kitapların büyük çoğunluğu kitapyurdu ve idefix'de var. bi kaç tanesi birinden birinde yok. çoğunluğunu hangi siteden almam daha iyi olur? bana ne gibi fayda sağlar?
(12) 

polardaki kedi tüyü

dedim ben sana #1105347 
tatile çıkmadan önce koltukların üzerini polarla kapatmıştım. benim velet bütün tüylerini bırakmış polarların üstüne. ne kadar silkelesem de tamamen arınmıyor tüyler. makinaya atsam daha beter olacakmış gibi bi his var içimde. yıkamadan önce sorayım dedim. poları tüylerden nasıl temizleyebilirim fikri olan var mı :/
(9) 

falafel icin sos

dedim ben sana #1097093 
Suriyeli bi lokantadan aldim tatmak icin, sicakken superdi fakat soguyunca cok kuru geldi. Sanki yaninda bi sosla yenirse daha iyi gidermis gibi geldi bana. Siz nasi tuketiyosunuz falafeli? Yaninda ne yesem ki?
(11) 

tatil zamanlarinda yanina arkadas bulamamak

dedim ben sana #1096323 
Calisan biri olarak 2-3 gunluk tatilleri bile yakin yerlere giderek degerlendirmeyi seven bi insanim. Tatil oncesi ay bi daha nereye gidersen bana da yaz beraber gidelim diyen tipler haber verdigim zaman ayh canim ya sevgilimle suraya plan yaptik, pardon annemgillerin yanina memlekete gitcem, sevgilim izin vermiyo gelmek cok isterdim, canim ya hic param yok baska sefere insallah bla bla dedikten sonra her tatilde oldugu gibi tek basima tatile cikiyorum. Dondugumde de ne gezdin be, ne yedin be, ben de yaninda olcaktim var yaaa gibi sacma sapan cumleler kuruyorlar. E gitmeden once ben sana haber verdim gel beraber gidelim dedim milyonlarca sacma sebep sunup gelmedin benimle napsaydim evde mi otursaydim. Ufaktan sanki hazmedemiyorlarmis gibime geliyor.

Neyse zamanla tek basima tatillerden keyif almaya basladim ben. Kendi zevkime gore istedigim yere gidiyorum, gittigim yerlerdeki mekanlarda istedigim kadar vakit geciriyorum birilerini beklemiyorum ki buna cok uyuz olurum, istedigim seyleri yiyorum kizlar genelde onu yemem bunu sevmem triplerine girdiklerinde geriliyorum cunku, pansiyonda kaliyorum konforunu dert etmeden, yoredeki insanlarla samimi oluyorum cekinmeden vs.

Evet bunlarin hepsini tek basima yapmaktan zevk aliyorum ama keske ortak gezme anlayisimin oldugu biri olsaydi da daha cok eglenseydim, bu gorduklerimi yorumlayip paylasabilecegim birisi olsaydi yanimda diye de dusunmeden edemiyorum.

Boyle bi tatil arkadasligi platformu var mi? Seyahatlerinde yanina arkadas arayan ya da yabanci birisiyle gezmek isteyen gibi.

Uzun yazdim kusura bakmayin.
(30) 

yenidogan bebegi tuzlamak

dedim ben sana #1096258 
Eskiden boyle adetler varmis hala devam ettirenler de var bildigim kadariyla merak ettigim bilimsel bi aciklamasi var mi? Tuzlamak, ballamak yenidogmus anne sutunden baska bisey yemeyen bi bebege bunu yapmaktaki amac nedir?
(2) 

Sephora

dedim ben sana #1096119 
Tester olarak ne aliyosunuz direk istiyo muyuz yoksa nelerin testeri ver mi diye soruyoruz? Tesekkurler
(16) 

duyuruda kimlerin cevaplarını önemsersiniz?

dedim ben sana #1091828 
kendi duyurunuzda ya da başkasının açtığı bi duyuruda kimlerin cevaplarına güvenirsiniz? neden?

mobil görünümden çık