(1) 

Roma tavsiye

ted #1582026 
Haziran'da Roma'ya konferans amacıyla gideceğim, konferans haftaiçi 5 gün sürecek ve her gün 17.30'da bitecek. Konferans başlamadan önceki gün sabah gelip konferans bittikten sonraki gün akşam dönmeyi düşünüyorum. Açıkçası yeni belli olduğu için plan yapmaya başlamadan sormak istedim. Vakit kısıtınız böyle olsaydı siz nasıl değerlendirirdiniz? Özellikle o iki ayrı günde neler yapardınız?
(2) 

Belçika'da doktora

ted #1581509 
Belçika'da doktora yapma ile ilgili bir sorum var. Şimdi doktora danışmanım olmayı kabul eden bir hoca buldum, hoca ayrıca 2 jüri üyesi ayarladı. Resmi başvuruyu yapacağım ancak şöyle bir problem var. Hoca şu an funding'inin olmadığını ve arayacağını, ancak benim de aramam gerektiğini söyledi. Ancak süreç
diğer ülkelerden farklı olduğu için kafam karıştı biraz. Funding bulmak için mayıs ayı geç mi? Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
(3) 

word form doldurma

ted #1580972 
word'te hazırlandığım bir formu doldurmam gerekiyor ancak form çok kötü hazırlanmış. yazsam gereken yerleri yazdığımda form kayıyor vs. Formu minimum değiştirerek kaymasını engelleyerek nasıl doldurabilirim?
(1) 

Sınava çalışmak için en iyi LLM

ted #1580129 
Aslında chat gpt 3.5 işime yarıyor ama bazı görselleri atmam gerekiyor bu noktada işime yaramıyor. Görsel de işleyebilen llmlerden hangisi en iyi?
(2) 

schengen bölgesine valizde taşınabilecekler hakkında bir soru

ted #1579235 
bagajda tartı götürebilir miyim? hem akıllı tartı hem de mutfak tartısı. bir de ben ketojenik diyet yapıyorum, paketli kuruyemiş götürebilir miyim toplam 3-4 kg olacak kadar?
(5) 

İtalya vizesi ve oturum izni hakkında bir soru

ted #1578237 
Şimdi benim 1 yıllık d tipi multi giriş vizem var. Oturum iznine başvurdum ancak daha çıkmadı. Türkiye'ye gelsem tekrar İtalya'ya girişte bir sorun olur mu?
(8) 

İtalya'da ucuz olup Türkiye'de pahalı olan neler var

ted #1578068 
Şu an İtalya'dayım da Türkiye'ye döneceğim. Dönerken işte aileme yükte hafif pahada ağır, İtalya'da Türkiye'ye göre daha ucuz bir şeyler götürmek istiyorum. Neler olabilir? Her tavsiyeye açığım.
(5) 

amazon iadesi hakkında

ted #1577920 
amazon'dan bir noise cancelling kulaklık aldım 10 gün önce. biraz kullandım ama yorumlarla pek alakası yok. noise cancelling özelliği çalışmıyor gibi bir şey. yani bir hata olduğunu sanmıyorum da biraz reklamlara kandım gibi bir şey oldu. kutuyu açtığım vs. için iade edemiyor muyum nasıl oluyor? fark var mıdır bilmiyorum ama yurtdışındayım.
(4) 

lidl market kalite

ted #1576097 
merak ettiğim bir şey var. bu lidl gibi marketlerin kendi ürünleri oluyor ya onların kalitesi türkiye'deki hangi markalara denk geliyor genelde?
(4) 

film tavsiyesi

ted #1576005 
eskiden çok film izliyordum ama son zamanlarda iş güç fırsat bulamadım, bir de üstüne dikkat dağınıklığım da arttı bu yüzden film izlemeyi bıraktım neredeyse. şöyle 2 saatten kısa, başlayınca sonunu merak ettirip bana tekrar film izleme alışkanlığı kazandıracak iyi filmler önerebilir misiniz? aksiyon filmlerini çok sevmiyorum.
(4) 

AI ile İngilizce konuşma becerisini geliştirme

ted #1575470 
Bu tarz uygulamalardan hangisi iyi bir bilginiz var mı?
(3) 

anal fistül ihtimalini azaltmak

ted #1574337 
Yurtdışında yaşıyorum, geçen ay perianal apsem vardı, ben doktora gidemeden patladı. Doktora gittiğimde ise doktor bana antibiyotik vs. verdi, sonrasında bir problem olmadı. Doktor çok İngilizce bilmiyordu, bana genel olarak her şeyi çevirerek anlattı o yüzden soramadım. Şimdi internette okuduğum kadarıyla perianal apse sonrası anal fistül oluşma ihtimali az değilmiş, kendi kendine patladığında ise bu aran çok daha yüksekmiş. Benim anal fistül ihtimalini azaltmak için yapabileceğim bir şey var mı? Bir de okuduğum kadarıyla anal fistül oluştuğunda kronikleşmediyse ilaç tedavisi ile kurtulmak mümkünmüş. Peki bende anal fistül oluşursa direkt fark eder miyim yoksa bu benim sadece kronikleştiğinde fark edebileceğim bir şey mi?
(4) 

yurtdışında arkadaş bulma

ted #1573909 
milano'dayım doktoraya başladım, sınıftakiler hep italyan, konuşuyoruz öyle ama kimse için arkadaşım diyemem. kendim de ultra introvert birisiyim, benim için arkadaş bulmak türkiye'deyken de zordu. nasıl arkadaş bulabilirim?
(5) 

vpn tavsiyesi

ted #1573858 
mümkünse ucuz kaliteli bir vpn tavsiye edebilir misiniz?
(2) 

Streaming Platformlarını yurtdışında kullanma

ted #1572623 
Türkiye'de yapılan aboneliği yurtdışında yine Türk banka kartı ile ödeyerek kullanmak/kullanmaya devam etmek mümkün mü? Mümkünse hepsi mi, hangileri?
(3) 

hemoroid mi

ted #1572486 
normalde çok alkol alan birisi değilim ama 3-4 gün içinde yüksek miktarda şarap içtim. son bir - bir buçuk gündür tuvaletimi yapmakta zorlanıyorum. hemoroid midir, ne yapmam lazım? Farklı bir ülkede olduğum için direkt doktora gitmeden buradan sorayım dedim.
Not: Fotoğraflara falan baktım hemoroid ya fissur değil gibi ancak kızarıklık ve şişme var, buna ek olarak ayrıca idrar çıkartırken de zorlanma var.
(1) 

Türk damak tadına uyan İtalyan peynirleri ve etleri

ted #1572115 
Türk damak tadına uyan İtalyan peynirleri ve etleri hangileri? İtalya'dayım da biraz deneme yanılma yöntemini uyguluyorum, bazılarını sevdim ama bazıları da bana hitap etmedi. Siz hangilerini seviyorsunuz?
(3) 

Euro kredi kartı borcunu başka banka euro hesabı ile ödeme

ted #1571609 
Şimdi ben 2 bankayı kullanıyorum, TEB ve İş Bankası. TEB bankası hesabımda Euro var. Euro bazlı bir ödeme yapmam gerekiyor ancak TEB kartı ile deneyince hata veriyor. İş bankası kredi kartı ile ödesem, Euro ekstresi de açık, bu kredi kartı borcunu direkt TEB hesabından ödeyebilir miyim?
Diğer sorum da bir bankadan diğerine direkt Euro transferi yapabiliyorsak ne kadar fee alıyorlar?
(2) 

İtalya d tipi multi vize

ted #1569599 
İtalya d tipi multi giriş vize sahibi olmak schengen bölgesine giriş hakkı veriyor mu? Sitede aşağıdaki yazıyor ancak buraya da yeni geldim ve daha önce başka bir ülkeye gitmediğim için bir problem olmaması adına emin olmak istedim.

www.esteri.it

Holders of D visas can circulate freely in Schengen States other than the one that issued the visa, for a period not exceeding 90 days every six-month period only if the visa is still valid.

Google maps çevrimdışı kullanma

ted #1569414 
Ben şimdi kullanmam gereken bölgeyi indirdim ancak çevrimdışı olduğumda metroları vs. göremiyorum. Metronun vs. saat kaçta geleceği ile değil de hangi metro nereye gider, hangi yöne binmeliyim vs. onunla ilgileniyorum aslında. Bunu Google maps ile yapamaz mıyım? Veya hangi uygulamalarda bunu yapabilirim?
Şehir: Milano
(4) 

milan bergamo airport - duomo - sim card

ted #1569205 
1-Milan Bergamo havalimanında sim kartı almak mümkün mü? Mümkün değilse duomo çevresinde alabileceğim yerler var mı? Hangisini ödersiniz?
Hangi saatlerde kapanıyor bu yerler?

2-duomo'ya gitmek için en mantıklı ulaşım şekli ne? Flixbus vs. İnternetten bilet almasak orada alsak olur mu?
(3) 

uçak yolculuğu hk. bir soru

ted #1569079 
ilk kez uçak ile seyahat edeceğim, pegasus ile yurtdışı. online check-in yaptım. check-in yapmam gerekiyor mu? havalimanında sırası ile hangi aşamalardan geçmem gerekecek?
(3) 

döviz nereden alınmalı (küçük yer)

ted #1568563 
çok değil biliyorum ama 2500 euro civarı euro almam lazım. şu anda küçük bir yerdeyim, nüfusu 30 bin falan. direkt bankadan alabilirim ya da kuyumcudan alabilirim. döviz bürosu yok sanırım burada. aldığım euro'yu da bankada euro hesabına yatırmam lazım. kuyumcuda kur bankaya göre nasıldır tahminen? bir de haftaya istanbul'a geleceğim direkt o zaman döviz bürosundan mı alsam acaba?
(6) 

italya'ya taşınacağım yanına mutlaka al dediğiniz neler var

ted #1568071 
eğitimime italya'da devam edeceğim, ilk yıl bir öğrenci rezidansında kalacağım. yanıma mutlaka almam gereken neler var? biraz video seyrettim listelere vs. baktım ama mutlaka atladığım bir şeyler vardır. neler olabilir sizce?
(1) 

apostil

ted #1567834 
iseeu parificato belgesi almak istiyorum da belgeler italyancaya çevrilmiş ve apostilli olması gerekiyormuş. bugün kaymakamlığa gittim ama hiçbir belgeye apostil yapmadılar, işte gelir belgesi vardı mesela ama belgeyi onaylayan kişinin apostil yetkisi olması gerekiyormuş vs. öyle dediler, ya da e-devlet'ten alınan belgeler kabul olmuyormuş. şimdi belgeler noter onaylı tercüman tarafından çevrilse apostil yaparlar mı? benim yapmam gereken şey nedir?
(4) 

İtalya vize ö harfi

ted #1567741 
ö harfinin o olarak mı yoksa oe olarak mı yazılması gerekiyordu?
(5) 

taşınma öncesi su, elektrik, doğalgaz iptali

ted #1567663 
haftaya çarşamba taşınacağım. bunları ne zaman iptal etmem lazım? su ve elektriği taşınacağım gün taşındıktan sonra iptal etsem oluyor mu?
(2) 

türknet iptal kaç gün sürer

ted #1567661 
modemleri de bende. kaç günde iptal olup modemi de alırlar?
(1) 

vizem tahmini ne zaman açıklanır

ted #1567257 
7 hafta önce italya ulusal vizesine başvurdum, uçak biletine 3, derslerin başlamasına 4 hafta kaldı. sizce tahminen ne zaman açıklanır?

ps: turist vizelerinde son gün vize çıkan vs. çok görüyorum. ulusal vizelerde de bu oluyor mu?
(1) 

bu ödemeyi en kolay nasıl yapabilirim?

ted #1566816 
500 Euro ödemem gerekiyor, sistem kredi kartı vs. girmeye izin veriyor.
Daha önce direkt ödediğimde çok yüksek bir kurdan çekmişti.

Mümkünse kredi kartı ile ödeyip taksit yaptırmak istiyorum.
Hem de olabilecek en düşük kurdan çeksin istiyorum. Bu ikisini birlikte yapmak mümkün mü?
(2) 

tamamı yenilmeyen ürünlerin besin değeri

ted #1566486 
örnek üzerinden sorayım. şimdi diyelim kabuklu antep fıstığı'nın paketinin üzerinde 100 gram 600 kalori yazıyor olsun. kabuklu haliyle mi 600 kalori olmuş oluyor yoksa kabuksuz 100 gramı mı 600 kalori demiş oluyorlar? veya örneğin ton balığı konserveleri, örneğin paketin üzerindeki besin değerine yağ da dahil mi?
??
(1) 

Q1-Q2 vs. dergi puanı

ted #1565605 
Şimdi birçok ilanda böyle şartlar görüyorum. Diyelim ben X alanında çalışıyorum ve X alanında bir makale yazdım ve Y, Z alanlarında Q1 alan bir dergiye gönderdim. Bu dergi X alanında da makale kabul ediyor olsun. Derginin Q1 vs. olup olmadığı için hangisini kullanıyorlar bilmiyorum ama diyelim ki Scimago'da dergiye baktığımızda X alanı çıkmıyor ama diğer alanlarda Q1. Bu durumda puanlama genelde nasıl oluyor? Spesifik bir durum için sormuyorum herhangi bir şey için örnek verebilirsiniz, dr. öğretim üyesi ilanı, doçentlik vs.
(5) 

ingilizce konuşulmayan ülkede ingilizce

ted #1565364 
şimdi ingilizce seviyem iyi ama ingilizce konuşmam kötü. örneğin ielts'ten 7 aldım (reading:8.5, listening:7.5, writing:7.0, speaking 5.0).
günlük hayatta neredeyse hiç ingilizce konuşmuyorum, örneğin işte son bir yılda sadece doktora mülakatlarında konuştum.

bu sınavdan önce bir kere daha ielts almıştım onda da speaking 5.5 gelmişti.

şimdi anadili İngilizce olmayan bir ülkeye taşınacağım da İngilizcem konuşa konuşa direkt gelişir mi yoksa benim yine üstüne düşmem gerekir mi?
(1) 

bir keto sorusu

ted #1565208 
7 gündür keto yapmaya çalışıyorum. ilk 4 gün tartıda ağırlığım 3 kg azaldı ama sonra durdu. ketosise girdim mi diye test yapmadım. karbonhidrat tüketmedim ancak aldığım yağ oranı çok yüksek olsun diye uğraşmadım. bu şekilde ketosise girebilir miyim?
(3) 

valiz tavsiyesi + kabin bagajı hakkında bir soru

ted #1564756 
20 kg eşya için valiz tavsiyesi alabilir miyim?

bir de şimdi pegasus'ta bilete bakıyorum 20 kg bagaj hakkım var, buna ek olarak bir tane de kabin bagajı hakkım var yazıyor. bunlara ek olarak bir de yanıma sırt çantası alabiliyor muyum?
(2) 

Milano, Pavia ya da Brescia'da yaşayan var mı?

ted #1564079 
Milano, Pavia ya da Brescia'da yaşayan var mı?
Bazı derslerim Cattolica'da bazı derslerim Bicocca'da olacak.

Uygun fiyatlı bir oda arıyorum, Milano'nun hangi bölümlerine bakmalıyım?

Şu anda İstanbul'da yaşıyorum ve okula vs. giderken trafikte uzun süre geçirmeye alışığım. Bu sebeple Milano'ya yakın Pavia, Lodi, Brescia vs. gibi yerlerde mi ev tutsam diye düşünmeye başladım. Buraları tavsiye eder misiniz veya bunlara benzer tavsiye edebileceğiniz yakın şehirler var mı?

Mesela şöyle bir şey buldum. Pavia'da tren istasyonunun hemen dibinde. Böyle bir tercih yapsam pişman olur muyum?

www.stanzasemplice.com
(1) 

vize başvurusu fotokopi

ted #1563109 
imzalı belgelerin fotokopisini çektirmek yerine iki tane çıktı alsam mesela ikisini de imzalasam olur mu?

italya'da doktora yapan var mı

ted #1562945 
sb. sormak istediğim bazı sorular var.
(1) 

bilet ücreti iki kere çekildi

ted #1562328 
tcdd'den bilet alıyordum, kod geldi girdim hata verdi. tekrar kod gönderdi onu da girdim ikisinde de para çekilmiş. tabii ortada tek bir bilet var. ne yapmam lazım?
(1) 

bu belgeler bizde neye karşılık geliyor? + İtalyanca tercüme bürosu tavsiye

ted #1561836 
* herhangi bir real estate sahibi olmadığımı gösteren bir belgeye ihtiyacım var. ne alabilirim ve nereden alabilirim?

* income tax declaration for 2022

+ İstanbul Anadolu yakasında İtalyanca tercüme bürosu tavsiyesi alabilir miyim?
(1) 

ISEE Parificato

ted #1561631 
bu belgeyi daha önceden alan varsa sormak istediğim bir şey var. bu belgeyi online ya da Türkiye'den alabiliyor muyum?
(13) 

italya 1200 euro

ted #1561170 
milano'da aylık 1200 euro yeterli olur mu? okulun konaklama imkanı var ve çıkarsa 375 euro gibi bir fiyata kalabiliyorum.
(1) 

tax deduction

ted #1560606 
doktora kaydında hangisini seçmem lazım biraz kafam karıştı da emin olmak istedim.

The amount due:
must be subjected to tax deductions
must not be subjected to tax deductions


AVOIDANCE OF DOUBLE TAXATION
For the purposes of the Convention between Italy and ... for the avoidance of double taxation I, the undersigned, declare not to be resident or have a fixed place of work in Italy and ... not to be obliged to fill in a tax return in Italy and therefore I demand to apply the tax system contained into the Convention between Italy and ... for the avoidance of double taxation.
Attached are original statements to prove residence in issued by the fiscal authority of my country of origin.
(3) 

IELTS speaking

ted #1558205 
İngilizceyi kendi kendime öğrendim.
Hiç çalışmadan (sadece 3 tane task 1 essay yazdım o kadar) IELTS'e girdim ve notlarım aşağıdaki gibi. Günlük hayatta İngilizce kullanıyorum ama hiç konuşmuyorum.
R:8.5, L:7.5, W:7 ve S:5.
Speaking puanımı bir ayda nasıl arttırabilirim? En az 6 veya 6.5 puana ihtiyacım var.
(3) 

müşahitlik hk.

ted #1557684 
devlet üniversitesinde çalışan bir araştırma görevlisi türkiye gönüllüleri müşahiti olabilir mi?
(2) 

ingiltere doktora bursu

ted #1557154 
Geçen gün iki hoca ile mülakatım vardı, teklif vereceklerini düşünüyorum ancak dediler ki biraz geç başvurduğun için burs kalmadı, son bursu geçen hafta verdik, eğer teklifi reddeden olursa sana verebiliriz dediler ama zaten 3 kişiye burs veriyorlardı, kimsenin reddetmeme ihtimali yüksek. Teklifi seneye erteleyip seneye burslara başvurabilirsin dediler, biraz baktım bursların çoğunun başvuru tarihi geçmiş. Bu saatten sonra bu yıl için burs bulmam mümkün değil mi?
(2) 

araştırma görevliliği istifa ve yıllık izin

ted #1556027 
yurtdışında doktoraya gitmek için istifa etmeyi planlıyorum. araştırma görevliliğinin ikinci senesindeyim. ilk yıl için 20, ikinci yıl için 20 gün izin hakkım olduğunu ve kullanmadığımı varsayalım.
1- istifa etmem durumunda kullanmadığım izin haklarının parasını almam mümkün mü?
2- eğer mümkün değilse ilk izin hakkını kullanmalıyım ancak ikinci yıl dolmadan istifa etmiş olacağım. bu durumda sadece ilk 20 günü kullanma hakkım mı oluyor yoksa ikinci yıla giriş yapmış olmam sebebiyle ikinci yılın 20 gün hakkını da kullanabiliyor muyum?
3- istifa etmem durumunda ne kadar süre daha çalışmam gerekiyor?
ps: devlet üniversitesi
(7) 

ikametgahı geç güncellemenin cezası var mı

ted #1552511 
ikametgahım şu anda yaşadığım evde değil. bunu 1.5 yıl sonra güncellemenin bir cezası var mı?
(3) 

bina güvenlik sorusu

ted #1549848 
son depremde şaşırdığım şeylerden bir tanesi yeni binaların da yıkılması oldu. ev kiralarken açıkçası sadece yeni olmasına dikkat etmiştim. sektörde olanlar varsa istanbul'daki yeni binalar nasıl yapılıyor bilen var mı? son 2-3 senede yapılan, giriş katında dükkan vs. olmayan, çevredeki binalar ile arasında en az 3-4 metre boşluk bulunan ev genel olarak güvenlidir diyebilir miyiz? benim kiracı olarak evin nasıl bir zemin üzerine yapıldığını öğrenme şansım var mı?
(4) 

kırışık bir belgeyi taratma

ted #1545801 
elimde bir belge var ve taratmak istiyorum ancak belge çok kırışık. bu belgeyi kırışıklıkları mümkün olduğunda azalacak olarak taratmak istiyorum. fotokopi makinesi ile taratırsam mı daha iyi olur yoksa herhangi bir uygulama ile taratırsam mı?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık