(4) 

Cephane Kutusu (Ammo Box) nerden bulunur?

raj #216335 
"20MM" metal cephane kutusu arıyorum. (17x7x15inch boylarında) Türkiye içinde bu tarz askeri ekipmanı bulabileceğim neresi var?
(9) 

bıçak taşımak

raj #146749 
şimdi efendim, amatör dağcı ve outdoor insanı olduğumdan, rescue knife denen kısa bıçaklardan bir tane edindim. en.wikipedia.org

ben bunu nereye sokabilirim, nereye sokamam? işin aslı "yanımda bıçak taşıyım nıhıhı" insanı değilim, ancak outdoor dahil her yere her işe kullandığım çantamın içine atıp orda dursun istiyorum, "işim düşerse nerde olduğunu bileyim" mantığı hakim buna.

ancak bir geyik vardı zamanında işte "şu kadar boyuta kadar kesici aleti taşımak yasal bık bık" şeklinde. "2 parmağı geçmiyorsa bıak kısmı sorun yok" şeklinde falan değişik türleri var.

nedir bunun mevzuatı? atıyorum alışveris merkezine falan girerken çantada ötücek bu bıçak, adamlara teslim mi etmem lazım yoksa "bu boyutu yasal alıcam yanıma" mı demem lazım?

bu ve bunun gibi bıçak taşımakla ilgili sorularıma cevaplar arıyorum.
bıçak şudur: ecx.images-amazon.com
(2) 

in my dream şarkı nakaratı

raj #134837 
şimdi efendim radyo pek dinlemem. ama bugün spor yaparken bir şarkı çaldı, zannedersem yeni bir hit falan olacak çünkü power fm'de çalıyordu.

hareketli bir disco dans şarkısı gibin (clubber ayarı diyim siz anlayın), vokaldeki hatun bol bol "in my dream" diyordu.

nedir bu şarkının adı sanı?
(1) 

26 kasım 2009 günü tatil mi?

raj #110033 
Soru şu: 26 Kasım 2009 günü "resmi tatil" midir? Nedir?

Vapur v.b. tarifelerine bakarken Perşembe gününü tatil olarak mı hesap etmeliyim nedir?
(1) 

bad sector'ler hangi sector'de gezerler. [reloaded]

raj #102041 
not: bu soruyu daha önce de sordum, ancak istediğim cevabı değil başka cevapları aldım. tatmin olmadım bu sebeple yine soruyorum.

chkdsk tarafından full scan sonucunda hdd yüzeyinde 8kbyte bad sector olduğu söylendi. bu bad sector'lerin disk yüzeyinde nerede olduğunu, tam olarak hangi sector'un bad olduğunu nasıl öğrenirim.

örnek olarak "sector no: 1140000034-1140000035 aralığı bad sector" diyecek kadar babayiğit, delikanlı bir program arıyorum.
s.m.a.r.t. veya başka herhangi bir yolla, tam olarakk hangi sector'ler bad sector'dur, bunu nasıl bulurum. bad olduğu bilinen sector'un tam adresini nasıl öğrenirim.

Lütfen buna cevap verin, bad sectoor heal olur olmaz tartışmasına girmek istemiyorum.
(3) 

bad sector'ler hangi sector'de gezerler.

raj #101044 
it crowd insanları!

elimde bad sector barındıran bir hdd var. chkdsk /x /r sonucu (ve 6 saat süren taramanın ardından) bu hdd'de 8kbyte bad sector görünüyor. allocation unit size ise 4096bytes olduğuna göre bu hdd'de 2 block bad sector var anladığım kadarıyla.

elimde hdd regenerator isimli güzel bir program var. bu program bad sector'leri onarıyor ve şu şekilde çalışıyor, ya 0. sector'den başlıyor ve bütün drive'ı tarıyor veya siz bu drive üzerinde bir sector belirtiyorsunuz ve aramaya ordan başlıyor.

takdir edersiniz ki saatler harcamadak istemiyorum ve bu programa "şu sector'den başla" diyerek tam da bad sector'un olduğu yerden başlatmak istiyorum.

kısacası bad sector'lerin hdd üzerinde tam nerede olduğunu, hangi sector'ler arasında olduğu bilgisini nasıl bulabilirim, ki programın buraları aramasını isteyeyim?
(4) 

lateks maske tamiri, bakımı

raj #91399 
ey duyuru'nun teknik insanları,

elimde bir lateks maske var (gaz maskesi, orjinal, '71 sscb yapımı) yalnız bu maskenin kafayı saran yan ve arka taraflarına çatlamalar, yer yer de açılmalar var, giyilmesi durumunda bu çatlaklar kesinlikle genişleyecekler.

bunların tamiri nasıl olur? maske bildiğiniz bisiklet iç lastiğiyle aynı maddeden yapılmış gibi görünüyor. çoğu yabancı forumda bu tür giysilerin tamiri için bisiklet lastiği tamir etmekle kullanılan aynı yönetmi kullanın demekle kalıyorlar, ancak nedir bu yöntem? nasıl yapılır bu tamirat? yama yapacağım anladığım kadarıyla, bana bu konuda yol yordam gösterecek biri var mıdır? sadece maske tamiri değil, rubber-latex ile uğraşmış herkesin her türlü önerisine açığım.

aramaya inan falan demeyin, kendim aradım yeterince okudum ettim, yani temel bilgi sahibiym. ancak elimdeki maske tarihi bir obje ve ender bulunuyor. o sebeple tamiri sırasında alabileceğim her ufak ipucuna aç vaziyetteyim, işte tam da bu sebepten bileniniz edeniniz varsa çekinmesin yazsın. sadece bana "aramaya inan" falan demeyin yeter.
(5) 

Depeche Mode konseri olası playlist

raj #71325 
Duyuru'daki devotee'lere sesleniyorum.

Olası Depeche Mode konser playlist'i nedir? DM pek bilmeyen kişiye bilet alındı, bari 2-3 şarkı bilsin de gelsin, en azından kulağına tanıdık gelir dedik. Nedir, sizce playlist'te neler çalar vs.

klasik şarkıları çalar demeyin, şu-şu deyin, bak bende dvd'leri var orda şunlar çalmıştı vs diyin. Destekli yani, "abicim adamlar klasikleri çalacaklar işte, enjoy the silence falan beaa moruk" demeyin, amaca hizmet etmez.
(5) 

tırmanış ipi makara sistemleri ve deprem

raj #70762 
Selam olsun size sözlükteki outdoorcular,

Efendim benim şöyle bir fikir geldi aklıma, dahası rüyada gördüm (2-3 gün önceki 4.1 marmara depremi gecesi), diyelim deprem oluyor, ben de hemen uyanıp daha önceden hazırlanıp ipe bağlanmış bir kolon'u (veya harness, bel ve bacaklara bağlanan, tırmanış ipleri ve karabinanın asıldığı ekipmandan bahsediyorum) en kısa zamanda giyiyorum, daha önceden hazırlanmış deprem çantasını sırtıma alıyorum ve kendimi camdan aşağı bırakıyorum.

Şimdi efendim öyle bir makara sistemi olmalı ki 70-90 kilo ağırlığı 3. veya 4. kattan aşağı bacaklarımı kırmayacak bir hızda indirsin, bu nasıl yapılır esas soru budur.

Ben sadece kış dağcılığı ile uğraştığım ve buz duvar tırmanışı yapmadığım için kaya tırmanıcıların ve buz duvarcıların kullandığı bazı ekipmanlra yabancıyım. Yukarıda bahsettiğim sistemi sağlyan kendinden makara veya frenli kolonlar mevcut mudur? Veya bu sistemi kolon üzerine yapmak zor oluyorsa/mevcut değilse ev içinde oda duvarına sabitlenmiş kendinden hız kesen bir makara sistemi yapılabilir mi?

Sonuçta amaç deprem anında pencereden aşağı makul bir hızda ve sırtımda çantamla inmek ama bu sırada ipi ben ayarlamak istemiyorum; malum deprem anı, titreşimden elim kaysa ip boşalsa gibi durumları risk almak istemiyorum.

Nedir nasıl olur, fikirlere açığım.
(9) 

bilgisayar nereden toplanır? [kadıköy-istanbul]

raj #55012 
çok sayın duyuru insanları,

şimdi ben karar verdim, süper sistem toplayacam (süper sistem dediğim sadece cpu+anakart+ram+vga, hdd'si eski 40gbyte, kasa bile almayacam 2 hafta açık duracak masa üstünde) ama bunları nereden alsam diyorum.

pc gold başlığına baktım millet öfke kusmuş, nefret etmiş, kafam karıştı nerden alsam dedim kendime. 2 senedir de pc parçası almıyorum, piyasaya uzak kaldım. bana kadıköy-istanbul'da nereden pc parçası alınır, nerye güvenilir, neresi fiyat olarak avantajlıdır onu söyleyin.

not: kafamda ne alacağıma karar verdim, biliyorum olayı yani. merak ettiğim esas nokta hangi dükandan alayım, neresinin kampanyası birşeysi var, neresinin satış elemanı insana faydalı oluyor, indirimde ürün flan varsa öneriyor vs vs.
(3) 

USB Memory Stick, Data Encryption, Firefox ve Autorun. İlginizi Çektiyse Buyrun Yardım Edin

raj #48167 
Sayın Kartacalılar;

Durumumu en kısa şekliyle özetlemek için önce şu anda elimde neler olduğu ne nasıl çalıştığını sonra da ne olmasını istediğimi anlatacam.

Mevcut durum.
*elimde 4gbyte kingston usb bellek var, buna mozilla firefox ve firefox porfilim yüklü
*usb bellek her takıldığında autorun.inf "shellexecute=".\Firefox\firefox.exe" -profile .\Firefox\profiles\" komutunu çalıştırıyor, böylece firefox, benim profilimi de yükleyip otomatik açılıyor.

Tahmin edeceğiniz gibi bu durumun riskleri var; firefox porfilimde pek çok şifre yüklü ve öyle kalmasını istiyorum, okul-ev gidip gelirken firefox'umu da yanımda taşımak istiyorum. Ancak çalınma durumunda sözlük hesabım ve e-mail hesabım dahil her şeyin şifresinin gidecek olma ihtimali korkutucu. Bu riskleri en aza indirmek için şöyle bir sistem düşünüyorum:

*usb bellek içindeki firefox dizini ve altındaki her şey şifrelenir, böylece buna ulaşmak isteyenin şifre girmesi gerekir
*usb bellek takıldığı zaman holivud filmerindeki gibi ufak bir ekran çıkar, bana şifre sorar, ben şifreyi yazdıktan sona firefox ve benim profilim otomatik olarak açılır.

yani şunu istiyorum, firefox verilerim şifrelensin, ben usb yi takınca şifre gireyim, ondan sonra firefox normal biçimde açılsın, şifreyi bilmeyen de dizini açamasın.

şimdi ben de biliyorum her türlü şifrelemenin -yeterli zaman verilirse- kırılabileceğini, ancak kimse yerde bulduğu usb'nin içindeki firefox klasörüne girmek için 2-3 saat şifre kırmaya kasmaz, bu ülkenin "lAm3r"ları biraz tembeller (neyse ki bilgisayar manyağı otaku'lar yok bu ülkede) ve düşünceme göre 1-2 bilemedin 3 saat uğraştıktan sonra vaz geçecekler. firefox içindeki profil bilgime ulaşamasınlar yeter, format atıp usb belleği kendileri kullansalar umurumda değil.

sorum şöyle devam ediyor, bu dediğim yapılabilir mi? nasıl olur?

not: google'a ve aramaya inandım ancak ilk denemelerimde kafamdakine benzer bir şeye rast gelemedim.
(10) 

soğuk algınlığı - acil ayağa kalkmak

raj #43549 
Sayın duyuru insanları,

Bu akşam organizatörlüğünü yapmam gereken michael jackson zirvesinden önce 39derece ateş ile yatıyorum. Dün (cuma) akşam nispeten daha düşük olan ateşim bütün çabalarıma karşın arttı, fakat akşamki zirveye gitmem de gerekiyor (bir zirve düşünün ki organizatörlerden biri evde yatıyor olsun,)

Şimdi bu sorunun daha önce sorulan duyuru sorularından farkı şudur:
bu akşam saat 4-5 gibi ayağa kalkıp gece de zirvede ayık kalabilmem lazım. beni hemen ayağa kaldıracak hızlı, etkili bir yöntem biliyor musunuz? (yan etkileri boş verin, pazar bütün gün yatarım farketmez)

grip değil bildiğiniz soğuk algınlığı yaşıyorum.

dediğim gibi: hızlı, etkili, yan etkileri fark etmez.

bir daha düşündüm de, acil yardım lazım, her türlü fikre açığım.

not: durumun aciliyeti göz önüne alınırsa moderatörlerden ricam (eğer mümkün ise) kısa bir süre için (öğleden sonra 4-5'e kadar) bu duyuruyu tepeye sabitlemeleridir.
(6) 

turkcell tavuğu neden siyah?

raj #38767 
soru şudur; türkcell'in istanbul otobüs duraklarındaki falan türkcell reklamındaki tavuk siyah olmuş. birileri üzerini spreyle falan boyamamış, türkcell siyah tavuklu afiş asmıs.

sebebi nedir? neden afrikalı gibi, ninja gibi siyah bir tavuk var orda?

ramazandan dolayı millet tavuk görmesin iştahı açılmasın diye öyle yapıldıysa da yuh diyorum, tavuğa benzemeyen cgi tavuğuna bakıp da iştahı gelen adam zaten müslüman olmasın. gitsin çocuk orucu tutsun.

evet bilen eden var mı?
(1) 

changeling storyteller'ı

raj #36410 
yıllar sonra changeling oynamam geldi, etrafta var mıdır iddialı changeling storyteller'ı?

il istanbul, (bütün türkiye'yi istanbul'dan ibaret zanneden bir salaklığa düştüm zannedersem belirtmemişim demin bu bilgiyi)
(3) 

nette resim (tek renk siluet)

raj #29415 
şimdi nasıl tarif edeyim, hani 2 renkli (siyah-beyaz) jpg lerin bulunduğu bir site var mıdır bildiğiniz?
ama şöyle bir şey lazım, mesela siyah t-shirt üzerine beyaz baskı yaptıracam. sadece dış hatları belli eden bir şey arıyorum. viking miğferi, viking baltası veya bir viking savaşçı silueti.

bedenin dış hatları belli olsun ama başka detay olmasın. yani adamın sadece vücudunun dış çizgilerini istiyorum. balta için de miğfer için de aynı.

hadi buldurun be sözlük.
(3) 

electro-goth

raj #28030 
şimdi sayın sözlük insanları, ince ihtisas gerektiren bir noktaya parmak basıyorum.

bana güzel electro goth gruplar buldurun be sözlük. hep listemdeki aynı elektro-goth şeyleri dinlemekten sıkıldım, ama "hah şunu da deneyeyim" diyip de blackmetal çıkınca bozuluyorum.

bana öyle bir müzik lazım ki hem böyle techno gibi olsun ama gothic olsun. anlatamadım zannedersem, hızlı temposu olsun, insanı kıpraştırsın ama karanlık atmosferi olsun.
darkwave de diyorlar buna. temposu yüksek, atmosferi karanlık. haydi canlar size güveniyorum.
(10) 

sigara külü-gümüş parlaması ilişkisi

raj #25130 
şimdi ben birden meraklandın sayın sözlükçü, bu sigara külleri falan gümüşü nasıl parlatıyor diye. yani bana demeyin "abi parlatmaz o kül, şehir efsanesi bunlar" falan demeyin, yazın yüzüğümü parlattım kül ile, bildiğin parladı, işe yarıyor yani.

bunun arkasındaki olay nedir? yani kimyasal olay nedir, neler dönüyor? oksitlenmeyi nasıl alır bu sigara külü? mühendis değilim ama açıklarsanız anlarım. nasıl oluyor bir anlatın sayın mühendis sözlükçüler, kimyager sözlükçüler.

sevgi ve ışıkla bla bla.

edit: kül yerine izmarit yazmışım kafa dalmış, onu düzelttim.
(11) 

gayda iskoçya irlanda...

raj #24958 
arkadaşlar benim feci şekilde böyle iskoç tınıları, özellikle gayda tınıları, irlanda ezgileri falan dinleyesim geldi. ama ben bilmem bu müziğin güzeli nedir, iyi albüm isimleri nelerdir. adı çıkmış sanatçılar kimlerdir bilmem.

içimizdeki iskoçlara, irlandalılara sesleniyorum. istediğim şarkılar etnik olacak, folklorik olacak. eski halk ezgileri olacak. böyle braveheart'a highlander'a falan arkaplan müziği olacak şeyler istiyorum. ama bu bahsettiğim filmerin müziklerini de söylemeyin bana, onları biliyoruz.

hani böyle o kültürün ezgilerini çalıp albümde toplayan grupları falan istiyorum, modern tınılar olmasın.

hadi be içimizdeki irlandalılar, iskoçlar, bi buldurun be.
(7) 

rapidsare öldü mü?

raj #22968 
rapidshare'a n'o'luyor bilen var mı?

www.rapidshare.com açılıyor ancak premium zone'a giremiyor.
(ssl.rapidshare.com)

Unable to connect uyarısı alıyorum.

ne iş bu? bir tek bana mı oluyor? başka kimlere oluyor? neden bu sıralar çok olmaya başladı? vardır bir bileniniz hadi canavarsınız... aslansınız kaplansınız.
(5) 

winsxs nasıl silinir veya azaltılır?

raj #16655 
laptop'umda vista home premium 32bit edition kullanıyorum (bana kalsa xp kullanırım ama laptop'ta vista yüklü geldi, eğer xp yüklersem laptop'un garantisi bitiyor, bu sebeple vista'ya mecbur kaldım, burasını kurcalamayalım lütfen içim acıyor zaten)

windows'un içinde winsxs (%windir%\winsxs) diye bir klasör mevcut. klasörün isim anlamı windows side-by-side ve içinde, yüklü-yüklenmiş-silinmiş-silinmemiş bütün programların dll'lerini vs saklıyor. böylece windows dll gerekince kendi içinde arıyor, alaksız yerlere bakmıyor.

sıkıntı şurda, bu klasör yaklaşık 9Gbyte boyutunda ve deli yer kapatıyor, üstelik büyüyor da (bkz: surekli buyuyor efendim durduramiyoruz). Bunu silmek istiyorum fakat değişik forumlarda buradan silinecek dosyaların vista'yı yamultacağını okudum. söylenene göre vista bu klasörü otomatik olarak düzenliyor ve alanını ufaltıyormuş ama ben daha ufaldığını görmedim (bkz: at yalani sikeyim inanani)

Buradan düzgün bir biçimde, güvenli dosya kaldırmanın yolu var mıdır? nedir? nasıl olacak bu işler? winsxs benim laptop'u ele geçirmeden bu işe nasıl dur diyecez? bir el atıverin bir yardım.

not: windows'un kendi disk cleaner'ı buraya ilişmiyor. yani "abi disk temizlemeyi aç o halleder" demeyiniz, denedik.
1

mobil görünümden çık