(1) 

Mangalın hazır geldiği piknik Tesisleri

lideraydin #1581337 
İstanbulda mangalın hazır geldiği, bizim sadece eti ve içecekleri getirdiğimiz tesis nerelerde var. Mümkünse avrupa yakası. Hatta Göktürk tarafları iyi olur. Teşekkürler.
(1) 

Farklı insanların aynı yere cevap verdiği İnternet uygulaması

lideraydin #1580610 
İşleyiş şöyleydi, birisi bir oda oluşturuyor ve bir soru veya fikir soruyor. O odaya girenler de cevap veriyor. Üst tarafta bir pano var cevaplar o panoda listeleniyor karışık bir şekilde. Aynı cevap ne kadar çok yazılırsa o kadar da büyüyor puntosu aynı zamanda.
Umarım anlatabilmişimdir. Neydi bu site?
(2) 

Trafik cezasına zaman aşımı itirazı

lideraydin #1568607 
Özellikle avukat arkadaşlara sormak istiyorum. İnternette tebliğ süresi 10 gün diyor ve bendeki ceza ile tebliğ arasında neredeyse 2 ay var. Bu durumu kullanarak kesilen cezayı iptal ettirme şansım var mıdır? Teşekkürler.

e-kitap pdf arıyorum

lideraydin #1567164 
"Mavisel Yener İle Masal Atölyesi" kitabını arıyorum fakat bir türlü bulamadım. Nasıl bulabilirim? Teşekkürler.
(2) 

xbox one internet olmadan kullanılır mı?

lideraydin #1558369 
satın aldığım oyunlarımı internet olmadan oynayabilir miyim mesela? game passten bahsetmiyorum. veya cd'sini aldığım oyunu xbox'ta internet yokken oynayabilir miyim? forza horizon 5 için özellikle merak ediyorum. teşekkürler.
(1) 

Reçete okuyabilen arkadaşlar bakabilir mi?

lideraydin #1539977 
Cipro ve arvelesi okudum ama üst tarafta ne yazdığını anlayamadım yardımcı olur musunuz?

Turknet gigafiber ne zaman aktif olur?

lideraydin #1539845 
Binamıza turknet gigafiber altyapısı çekildi ve bina girişine de kutu konuldu foto ekledim. Bu işlemler olalı yaklaşık bir ay oldu ama hala aktif olmamış. Adresimi sorguladığımda vdsl hizmeti alabileceğimi söylüyorlar. Acaba aranızda benzer durumda olan varsa bilgi verebilir mi bana, kutu konulduktan ne kadar süre sonra aktif oldu? Teşekkürler.
(3) 

Vdsl modem önerisi

lideraydin #1534626 
Türknet'e geçiyorum arkadaşlar. Vdsl modem olarak kendi modemlerini 820 liraya veriyorlar. Verdikleri modem de "zyxel vmg3625-t50b".
Bu fiyatın altında kopma, bozulma gibi sıkıntılar çıkarmayacak vdsl modem önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
(5) 

Telefon konuşmasını kaydetme uygulaması

lideraydin #1525845 
Daha önce xiaomi mi 6 kullanıyordum ve bu cihazın telefon uygulamasında istersem her aramayı kaydettirebiliyordum. Şimdi xiaomi 11t pro'ya geçtim fakat xiaomi artık kendi telefon uygulamasını değil google'ın uygulamasını kullanıyor ve bunda da kaydetme özelliği yok. Benim sizden isteğim bu işi düzgün yapabilecek bir uygulama önermeniz. Bir kaç uygulama denedim ama genelde doğru düzgün kayıt almıyorlar. Memnun olduğunuz uygulama tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
(4) 

Azitro, tetradox ve azosilin

lideraydin #1508264 
Kullandığım ilaçlar bunlar. Malum yılbaşı geldi alkol kullanırsam sıkıntı yaşar mıyım?
(2) 

idrar ve kan tahlili sonucum

lideraydin #1508087 
anlayan birileri yorum yapabilir mi acaba? şimdiden teşekkürler.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(2) 

Babamın patoloji sonucunu yorumlayabilir misiniz?

lideraydin #1492542 
Babam çorlu devlet hastanesinden patoloji sonucunu almış fakat yakın tarihe randevu alamadığı için sonuçları doktora gösteremiyor henüz.

Anlayanlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

Edit: resim net çıkmamış link bırakıyorum.
www.resimyukle.org
(4) 

Fotoğraftaki yer neresi?

lideraydin #1481669 
Google üzerinden biraz araştırdım ama bulamadım bir türlü. En azından hangi ülke olduğunu bulursanız sevinirim.
(4) 

Bu hangi hayvan?

lideraydin #1475345 
Bu hayvanın adını bilen var mı?
(4) 

Kan tahlili sonucum hakkında

lideraydin #1473250 
Plt ve hemoglobin hakkında yorum yapabilir misiniz arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.
Ciniyet: kadın
Yaş: 30
Boy: 160
Kilo: 58
(1) 

cyberpunk 2077'deki garip bug

lideraydin #1457613 
çok basit ama garip bir bug oluyor bir türlü çaresini bulamadım.
girmem gereken odanın kapısı açılmıyor. npc'ler giriyor benim de girmem gerekiyor görevin devamı için ama giremiyorum. internette araştırdım aynı sorunu yaşayanlar var ama çare bulan yok.

olayın videosu: www.youtube.com
(4) 

Android Studio Kotlin textView.text sorunu

lideraydin #1452709 
internet üzerinden kotlin ile ilgili bir eğitim alıyorum fakat eğitim videosunda yapılanları yapmama rağmen resimdeki gibi sorun yaşıyorum. videoda herhangi bir sıkıntı olmazken bende textView.text yazında hatalı olduğunu söylüyor program.
bunun sebebi ne olabilir?
(2) 

The Umbrella Academy Klaus ve Dave nasıl birlikte savaştı?

lideraydin #1438624 
Ben bu kısmı anlayamadım arkadaşlar. Ne ara bu ikisi Vietnam'da savaştı da Dave öldü de sonrasında zamanda geriye gidildi? İlk sezonda oldu da ben mi hatırlamıyorum?
Yani 89 doğumlu olan Klaus 61 yılına gidiyor sonra Dave'i görüyor sonra bir anda flashback ikisi birbirini sevmiş ve Dave ölmüş. Çözemedim valla.
(5) 

Telefonumun ekranındaki sorun!

lideraydin #1422103 
Nasıl oldu bilmiyorum ama telefon ekranım fotoğraftaki gibi oldu. Sıvıyla temas etmedi veya düşmedi. Masanın üzerindeydi yemek yedim geldim bir baktım böyle olmuş. Sorun nedir ve nasıl düzelir? Teşekkürler.
(2) 

bu sözü söyleyen filozof kim?

lideraydin #1418737 
yıllar önce duymuştum, sanırım bir filozofun sözüydü. hatırladığım kadarıyla dönemin gençlerini eleştiriyordu. şimdiki gençler çok umursamaz, yeni nesil vurdumduymaz, bunlardan adam olmaz gibisinden.
bu mantıkta bir söz söyleyen filozof var mı? varsa ismi nedir? teşekkürler.
(6) 

Bilgisayarım Çok Geç Açılıyor

lideraydin #1337613 
evet arkadaşlar ekranın fotoğrafını da çektim. anakart modelinin yazdığı ekranda çok bekliyor pc yaklaşık 10 dk bekliyor orada. sonra masaüstü geliyor. masaüstü geldikten sonra sıkıntı yok. boot sürecini nasıl hızlandırabilirim. acaba anakartımda sorun mu var. anakartım: MSI H110M PRO-VD

s2.eksiup.com
(4) 

750W güç kaynağı olan pc'ye UPS arıyorum

lideraydin #1249615 
evet arkadaşlar bende bir gaming pc var. güç kaynağı 750W. fakat bizim buralarda elektrik altyapısı çok kötü. sık sık git gel oluyor elektrikte.
UPS işlerinden de pek anlamıyorum bu sebeple buraya sorayım dedim. bana uygun bir ups söyler misiniz? bütçe 200-300 arası.
(1) 

anakart ve RAM uyumu hakkında

lideraydin #1238686 
benim anakartım 2133 mhz, bir tane de 2400 mhz'lik 8 gb ramim var. evet ben de biliyorum boşuna 2400 mhz almışım o rami ama sorum o değil. benim sorum şu: ikinci bir ram almayı düşünüyorum da acaba bunu 2133 mhz alsam bir sorun yaşarmıyım? yani ramlerin biri 2400 diğeri 2133 mhz olursa sıkıntı çıkarır mı?
(8) 

Windows 10 son güncellemeden sonra aktifleştirilmiyor

lideraydin #1234436 
arkadaşlar pek çoğunuzun bildiği gibi kısa süre önce windows 10 fall creators update çıktı. ben de güncelleme yoluyla yükledim bu update'i. fakat artık windowsumu etkinleştiremiyorum. eskiden basit bir activator ile veya toolkit ile kolayca yapılıyordu, şimdi onlar işe yaramıyor. masaüstümün sağ alt köşesine uyarı yerleşti resmen. neyse çok uzattım konuyu. varsa çaresi kurtarın beni bu dertten lütfen.
(4) 

Önceki Windows Sürümünüz Geri Yükleniyor Döngüsü

lideraydin #1195408 
elimde ASUS E402SA Laptop var. Açmaya çalıştığımda ASUS yazısından sonra hızlıca bir pencere açılıp kapanıyor ardından gene hızlıca "önceki windows sürümünüz geri yükleniyor" yazıp bilgisayarı resetliyor. Sonrasında hep aynı şey oluyor. BIOS'a girdim, Fast Boot ayarı Enable'dı onu Disable yaptım. Boot Options #1'de bir tane seçenek var zaten onda da "Windows Boot Menager (P0: SanDiskSD8SBAT128G1002)" yazıyor. Yani ne yapacağımı bilemiyorum. En azından sorun donanımsal mı yazılımsal mı? Bunu anlasam yeter bana. Bu arada bilgisayarda sadece 128GB SSD var.
(1) 

CS:GO Çalışıyor Ama Açılmıyor

lideraydin #1188121 
Evet kütüphanede oyunun yanında çalışıyor yazıyor hatta görev yöneticisinde de çalıştığını görüyorum fakat bir türlü açılmıyor. Görev yöneticisinden sonlandırıp bir daha denedim bir şey değişmedi. Steam'i ve bilgisayarı kapatıp açtım sorun devam ediyor. Ekran kartım RX570 ve en güncel driver yüklü. Sorun nerede acaba, ne yapmam gerekiyor?
(7) 

Asus RX 470 Ekran Kartım Devre Dışı Kalıyor

lideraydin #1185211 
Evet arkadaşlar yüksek grafikli oyun oynadığımda bir anda görüntü gidiyor. ekran kartımın ışıkları yanmaya devam ediyor fakat takılı değilmiş gibi davranıyor bilgisayar. Görüntüyü de anakarttaki DVI'dan alabiliyorum, ekran kartı görüntü vermiyor. Anca restart atınca düzeliyor.
Anakartım MSI H110M PRO VD
Güç kaynağım FSP 650W 80+ Bronze
Sorun tam olarak nedir acaba?
Bu arada fanlarını ve sıcaklığını kontrol ettim bir sıkıntı yok gayet normal onlar.
(4) 

oyunlarda no signal hatası alıyorum

lideraydin #1177100 
ne zaman olacağı belli olmuyor ama özellikle yüksek grafikli oyunlarda ara sıra bu oluyor. sanki hdmi kabloyu çıkarmışım gibi oluyor. ne yapsam da görüntü geri gelmiyor. düzelmesi için de restart gerekiyor. ekran kartım asus amd rx 470. ısınma sorunu olduğunu düşünmüyorum msi afterburner kullanıyorum sıcaklık 60'ı geçmiyor. güç sıkıntısı olabilir dediler ama bilemiyorum. ekran kartımda 6 pin var ve 6'sı da takılı. güç kaynağım da fsp hydro 700w bronze. acaba ekran kartım mı bozuk? bu arada ana kartım h110m pro
(3) 

pc kapalıyken usb'den güç almak istiyorum

lideraydin #1170854 
evet zaten ne istediğimi başlıkta anlatmış oldum. ben bunu daha önce başka bir bilgisayarda biostan yapmıştım. fakat şimdi kendi bilgisayarımda yapamıyorum. daha doğrusu biosta bulamıyorum.
anakartım msi h110m pro-vd içinde mouse olan bioslardan.
(5) 

ekşi sözlük hesabım çalındı

lideraydin #1163650 
dün fark ettim bu durumu. hesabıma giremeyince ve şifremi unuttum işe yaramayınca önce bir hata olduğunu düşündüm ve ekşi sözlük iletişime yazdım. kısa bir süre sonra fark ettim ki hesabımdan yeni entryler yazılıyor. hesap aktif olarak kullanılıyor. benim yazdığım yüzlerce entry silinmiş ve iki gün içinde yüze yakın yeni entry girilmiş. tekrardan iletişime geçtim sözlükle, fakat daha dönüş olmadı.
benim asıl anlamadığım, benim mailime hiçbir bilgi gelmeden nasıl olur da şifrem veya e-posta adresim değişir. bence hesabımı benim bir hatam ile değil, ekşi sözlüğün bir açığını bularak ele geçirdiler.

bu arada hesabımın adı "sankhyam".
eksisozluk.com

tabi şimdi hesabımı kullanan kişi çaldı demiyorum. çalanlar ona satmış olabilir. sözlükten okudum böyle şeyler olabiliyormuş.

neyse umarım en kısa zamanda mağduriyetim giderilir.

eğer bir öneriniz varsa söyleyin lütfen.
(2) 

Eski bir oyun arıyorum

lideraydin #1135692 
yıllar önce oynadığım bir oyun vardı. adı dynablaster(bomberman). geçenlerde ekşide denk geldi de youtube'da bir velet oynuyodu bu oyunu.
video bu www.youtube.com
ekşideki başlık da bu eksisozluk.com

şimdi diceksiniz ki oyunun adını biliyosun indir oyna. asıl sorun da bu oyunu indiriyorum fakat bir türlü çalıştıramıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.
(1) 

Samsung galaxy s7 reklam müziği

lideraydin #1089616 
arkadaşlar hani samsung'un su geçirmeme temalı reklamı var ya. bu aralar çok veriliyor tv'de. eleman kıza numarasını veriyor sonra da kızın aramasını bekliyor. en son telefon suya düşüyor. komik bi müziği var. işte o reklamdaki müziği arıyorum. işin aslı müziği geçtim reklamı bile bulamıyorum nette.
müziği veya reklamı bulursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.
(2) 

İphone mail yedekleme

lideraydin #1081233 
bilgisayarımdan gmail hesabımdaki mailleri sildim, hatta çöp kutusundan da sildim ve bu sebeple artık ulaşamıyorum maillerime. Ancak iphone'umda hala duruyor mailler, yaklaşık olarak 3500 tane mail var. sorum şu; icloud ile veya başka bir yöntemle o maillere tekrar bilgisayarımdan ulaşabilir miyim?
(12) 

Geometri sorusu

lideraydin #1040202 
şu soruyu çözebilir misiniz? Alan(ABC)'yi istiyor.

Edit: arkadaşlar kenardaki verileri eklemeyi unutmuşum şimdi fark ettim ve ekledim.

@candoguaydin evet dediğiniz gibi olucak. çok zeki bi arkadaşa benziyon sen bir de çözümünü yollarsan tam olacak.
(10) 

Matematik köklü soru

lideraydin #1031305 
Bu sorunun çözümü nasıldır dostlar.
1

mobil görünümden çık