(5) 

İş yerinde ne atıştırayım?

ofelia #1582309 
if besleniyorum, kahvaltı yok. ilk öğün 12-1 gibi, evden getiriyorum. sebze, salata, protein. bir önceki akşam ne pişirdiysem işte.

masa başıyım ama köpeğimle işe geldiğim için hareketliyiz, 10-15 dakika oyunlar, öğlen gölgede yürüyüş falan saat 15 gibi canım bi şeyler yemek istiyor.

bu isteği bastıramıyorum, çok da bastırmam gerekmiyor gibi geliyor, kilo problemim yok, yeme periyodu saatleri zaten.

ama ne yiyeyim? dondurma da yiyebilirim her gün ama istemiyorum. nispeten sağlıklı ve işlevsel olsun istiyorum.
çiğ kuruyemiş alıyorum biraz, bazen evden meyve getiriyorum.

var mı başka öneri? hazır alabilirim, evde yapabilirim. madem yiyeceksin bi işe yarasın şunu yersen şununa iyi gelir vs. gibi öneriler de olabilir.
(3) 

hepsiburada premium kart çıkarttıran var mı?

ofelia #1582006 
benim bi teknoloji alışverişi yapmam gerekiyor birkaç parça.
robot süpürge, hava temizleyici ve yiyecek kurutucu alacağım.
ha deyince alamadım şimdi ama hepsiburada çılgın gibi reklam çeviriyor, onun premium kredi kartını alırsam 12 ay taksit yapacakmış. dedim iyi, yapsın.

başvuruyorum bana diyor ki "sektördeki kart limitiniz dolu olduğu için kartınız basılamamıştır."

hiiiç kullanmadığım bi kart vardı baya yüksek limitli, gidip onu kapattım, hepsiburada hala aynı şeyi söylüyor.

sazan avi mi bu? bu kartı alabilen var mı aranızda?
(9) 

Evinize temizliğe gelen yardımcıya ne kadar ödüyorsunuz?

ofelia #1581353 
benim şimdi sıtkım sıyrıldı temizlik işinden, iyi kötü kendim yapıyordum ama ben beceremiyorum da onlar gibi.

hiç düzenli gelenim de yok kırk yılda bir her seferinde farklı birini buluyordum. ee o da saçma, başında duruyorsun, beğenmiyorsun, anlaşana kadar vakit geçiyor falan.

şimdi kafaya koydum, düzenli biri gelecek. haftada 1 ya da 2 hafta 1 gibi
çarşamba başlıyoruz. iş gününde gelecek, sabah karşılayıp işe gideceğim akşam eve gidip uğurlayacağım. evde de durmak istemiyorum temizlik yapılırken.

size fiyat sormak istedim. ev 3+1, 3 tane hayvan var (2 kedi 1 köpek)
1200 lira vereceğim. siz ne kadar eve ne kadar veriyorsunuz?
şehir izmir bu arada. şehir de söylerseniz sevinirim.

hafta 1 ve 2 haftada 1 seçeneklerinde hangisi daha mantıklı geliyor?
(8) 

Evcil Hayvan Sigortası Yaptıran Var Mı?

ofelia #1581149 
Selamlar, evcil hayvanı olanlar bilir, veteriner ücretleri çılgınlık seviyesinde.
Ben kayınbiraderim veteriner hekim olduğu için iç-dış parazit gibi ciddi maliyet kalemlerini ücretsiz hallediyorum, aşılar da aynı şekilde. Ama aynı şehirde olmadığımız için acil durumlarda yakınlardaki hayvan hastanesine gidiyoruz.

Geçenlerde zehirlenme tehlikesi ile gittik, 2700 lira tuttu söylemesi ayıp, kusturma, mide koruyucu ve vitamin yapıldı. Benim dünyalar güzeli kızımın canı sağ olsun, yeter ki iyi olsun ama bugün en kapsamlı pet sigorta paketi bile 5200 lira.

Ben de dedim ki acil durumlarda bu belirsiz maliyetlerle ya da fiyatların şoke eden kötü sürprizleri ile uğraşacağıma yılda 3-5 bin lira taksit taksit ödeyeyim kafam rahat olsun.

Ne dersiniz? Yaptıran var mı? Memnun kaldınız mı?_
(7) 

7-8 yaşındaki çocuklar neyi seviyor?

ofelia #1576723 
selamlar, promosyon ürünü olarak bir boyama kitabı tasarlıyorum.

hitap etmesi istenen yaş grubu 7-8 yaş. çizimlerin zorluk derecesini aşağı yukarı öngörüyorum onu ayarlayacağım ama o yaş grubu bu aralar neye düşüyor, en çok ne izliyor, ne seviyor bunu bilip ona göre tasarlamak istiyorum.

Çocuklar görünce en azından biraz yükselsin ya da tanıdık bi şeyler görsün istiyorum. mesela star wars falan yok de mi bu nesilde? yeğeni, çocuğu vs olup da fikir vermek isteyen olursa çok sevinirim.
(9) 

Bana kitap alıyoruz.

ofelia #1562208 
Dün doğum günümdü, Enpara kampanya yapmış 200 liraya 50 lira indirim. Ben şimdi kendime hediye olarak kitap alacağım ama ne alayım?
Amin maaulouf severim ama onda okuyacak kitap kalmadı
Savaş ya da büyük olaylar dönemi halkın günlük yaşantısı romanlarını severim yüzbaşı corelli'nin mandolini romanı ya da albert camus veba ya da orhan Pamuk veba geceleri gibi.
Bilimkurgu edebiyat severim kaplan! kaplan! gibi

Şiir severim yaşayan şairlerde gerçekten bir şans vermelisin dediğiniz bir isim de olur. Kaybettiklerimiz bitmiştir çünkü.

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Freelance grafik saat ücreti?

ofelia #1548367 
Merhaba, eski işim grafik tasarım. şimdi bi tanıdık bana ara ara iş vermek istiyor benim de boş zamanım var yaparım dedim. işler basit, fotoğraftan logo çizme, mock up ve dekupe. dün gönderdiği logoları 2 saatte çizdim biraz hamlamışım yoksa daha kısa sürerdi. şimdi benden fiyat istiyor. hiç bilmiyorum piyasayı. saatlik mi söylenir, iş bazı mı? saatlikse ne kadar demek lazım?
(4) 

Alibabadan Ürün Almak

ofelia #1545767 
İnternette biraz araştırdım ama makaleler konuyu reklama bağlıyor hep. Şimdi ben köpek eğitmeniyim. Bi köpek oyuncağı var ben bu oyuncağı derslerimde materyal olarak kullanıyordum. Sonra baktım bütün köpekler çok seviyor sahipleri de aynısından almak istiyor. Başlarda ürün sanal pazarlarda vardı benim öğrenciler topladı hepsini, bitti oyuncak. Petshop gezip 8-10 tane kadar buldum onları da aldığım fiyattan ben sattım öğrencilere piyasada da kalmadı. Alibabada ürün var. Ben şimdi bu üründen 100 tane almak istesem, şirket olmam gerekiyor mu? Ürün geldiğinde ne kadar vergi öderim nereden öğreniyorum?

Şuna da varım, “ben zaten bu işi sürekli yapıyorum. Alibabayı falan da iyi bilirim, sen bana ürünü söyle ben kendime sipariş vereceğim zaman seninkini de vereyim ücreti mukabilinde diğer konularına yardımcı olurum” diyen biri varsa o da olur.
(1) 

Atık camlar para ediyor mu?

ofelia #1544402 
Bir sürü cam biriktirdim evde, belediyenin cam kumbarasına atıyorum genelde ama bunlar az da olsa para ediyorsa çöp toplayan abiye vereceğim bu sefer. Onlar alıyor mu cam, hiç denk geldiniz mi?
(5) 

Karartma eylemi diye bir hareket duyan var mı?

ofelia #1513438 
Bugün yaşadığım ilden farklı bir ildeyim. Bir kafede kafe sahipleri arasında kısa bir diyalog duydum. Akşam 9 için sözleştiler. Bütün kafeler 5 dakikalığına ışıklarını ve ısıtıcılarını kapatacaklardı faturalara karşı bir eylem olarak. Yaşadığım yerde böyle bir şey görmedim. Sanırım yerel bir şeydi, var mı sizin yaşadığınız bölgelerde böyle şeyler? Aklıma tencere tava geldi.
(2) 

Organizasyon Uygulaması Lazım

ofelia #1513173 
Merhaba, 3 çalışanız. Farklı günlerde ve saatlerde 3 kişinin eğitimleri olacak mesela. Bir uygulama arıyorum. Herkes eğitim gününü, saatini uygulamaya girecek. Uygulama 3 kişide de girilen bütün bilgileri gösterecek. Mümkünse girilen görev yaklaştığında örneğin 1 saat öncesinde bildirim atacak. Görev tamamlandığında ya da bir değişiklik olduğunda da bildirim gitsin. Var mı böyle bir uygulama?
(5) 

Kedilerde Fip

ofelia #1511529 
Selam, bir kadıncağız geldi az önce çalıştığım yere. Kedisi fip olmuş. Yaklaşık 30 adet kediye bakıyormuş zaten evinde ve sokakta sayısız köpek. Biliyorsunuz işte çok var böyle insan.

Kedilerin mamasını falan kendisi alabiliyor, mama için sadece yakın çevresinden destek alıyor. Ama ilaç pahalıymış, bulunmuyormuş. Bir şeyler yapabilir misin dedi bana. Kedim var ama bu hastalıktan anlamam. Ona nasıl yardım edebilirim? Hastalık, ilaç, yardım toplama vs. herhangi bir konuda bilginiz varsa yazar mısınız? İlacı bulursam bir miktar almaya çalışacağım. İlaç gs 441 gibi bir şey.

İzmir Karşıyaka Bahariye'de mevcut eve ev arkadaşı aranıyor.

ofelia #1507691 
Arkadaşım ev arkadaşı arıyor. Kendisi sağlık çalışanı, nöbetleri vs. oluyor. Sabah gidiyor gece geliyor. Nöbeti yoksa gezmeye gidiyor. Sosyal bir insan. Arkadaş çevresi geniş onu söyleyeyim. Ama arkadaşları da ben ve bizimkiler. Düzgün insanlarız yani. Bu benim girizgahım idi. Onun arzuları ise ektedir.

"Merhaba.. evime temiz, düzenli, ortak yaşama uyum sağlayacak, eve gelen giden konusunda dikkat edecek kadın ev arkadaşı arıyorum. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, mini fırın, televizyon..vs olmak üzere tüm eşyalar mevcuttur. Bir tek gelecek kişinin kullanacağı odada perde harici eşya yok, yatak ve kişisel eşyalarını alıp gelebilir. Kendisine kumaş dolap da verebilirim. Ev eşyalarının kullanımı konusunda hassas dikkatli olup özenli kullanacak kişi olmalı."

Ev 5 katlı binanın 4. katında. Doğalgazlı, asansörlü. Çarşıya oldukça yakın. Arkadaş her yere bisiklet ile gidiyor. Temiz, titiz bir insandır.
Dileyen mesajını direkt bana atabilir ben kendisi ile görüştürürüm. Sağlıcakla kalın.

Piercing yaptırdıktan sonra kan bağışlamak

ofelia #1487801 
Bir arkadaşımıza kan bağışlamamız gerekiyor. Ancak bağış yapacak kadro 4-5 kişi, ben ve bir arkadaş 7 ay önce piercing yaptırdık. Kızılay 12 ay kan veremezsin diyor, haliyle arkadaşımıza faydamız olmayacak diye epey üzüldük.

Sonra bana saçma geldi 12 ay. Kızılayın listesine bakarsanız zaten kızılay her şeye 12 ay yazmış resmen.

Ben de yabancı kaynaklara baktım. İngiltere, İrlanda, Amerika, Avusturya ilk karşıma çıkan ülkelerdi. Hepsi piercing ve dövme sonrası için 3-4 ay demiş.

Ee saçma değil mi o zaman bizdeki 12 ay kuralı?
Tek kullanımlık steril iğne ile yapıldı uygulama. Bizim önümüzde açtı adam paketleri. Şırınga paketi gibi tek tek paketliydi hepsi. Her yer 50 kere dezenfekte edildi. Herkeste maske, eldiven vardı. Öyle dandik bir ortam değildi yani.

Yine de kızılayın bir bildiği vardır diyelim mi? Yoksa gidip kan verelim mi?
(3) 

Veterinerin muayenesini beğenmedim.

ofelia #1486409 
Sabah kedimi veterinere götürdüm, bildiğim bir yer ama asıl iş kliniğin sahibi veterinerdeymiş meğer, sabah o yoktu. Muayene eden veteriner elle karnının altından hiç muayene etmedi. İdrar kesesine ve bazı iç organlara bu şekilde dışarıdan dokunarak, sıkarak vs. bakabiliyorlar diye biliyorum. Ağzına, dişlerine bakmadı. Sadece ateş ölçtü. Kusma, yabancı cisim yutma var mı diye sordu. Ateşi yüksek diye antibiyotik ve ateş düşürücü verdi, yarın tekrar gelin dedi.

Şimdi bu muayene benim içime sinmedi. Öğleden sonra asıl hekimin geleceğini biliyorum. Yarını beklemeden tekrar gitsem mi? Sabah geldim içime sinmedi desem sabahki muayeneyi yapan hekime çok ayıp olur mu? Tekrar ateş ölçtüreceğim yarına kadar bekleyemezdim diyebilirim. Ne yapayım, götüreyim uygun bir dille içim rahat etmedi diyeyim insan gibi ne olacak? Sabahki hekim de genç ve tecrübesiz olabilir insanlık hali belki unuttu. Bu kliniği başka sebepten dolayı çok seviyorum da çalışanları üzmek istemem.
(2) 

Frp Oynatmak

ofelia #1478394 
Şimdi evdeyiz sıkılacağız vs. ya hani. Ben yıllar önce bir frp oynadım, acemi bir dm vardı ama çok keyif almıştık ve saatlerce oynamıştık.

Ben çok geek değilim, o evrenleri falan pek bilmem. Ama deneyesim var. Arkadaşlarımı online bir platformda toplayıp kendimce dm'lik yapıp frp oynatmak için nereden başlamam lazım? 10 saat hazırlanmak istemiyorum.

Çok fazla video ve forum var ben onların içinden 80 saatte çıkarım gibi geliyor, gözüm korktu. Bana hap bilgi lazım. Mesela bir senaryo, 5-6 karakterli bir hikaye ve temel olarak neler yapmam lazım bunun bilgisi başlangıç için yeterli mi? Ben nerelere baksam? Her türlü öneriye açığım. Derseniz ki öyle birkaç saatte öğrenilecek şey değil ona da tamam :( Başka bir şeyler düşünürüm o zaman.
(6) 

Çok sağlıksız beslenmedeki motivasyon tam olarak ne?

ofelia #1477009 
Kendimi kıstas alamıyorum çünkü ben de normalden fazla pimpirikli bir insanım. Yaşlanmak istemiyorum, 20 sene sonra da şu anki bedenimde olmak istiyorum, fiziksel olarak hep güzel olmak istiyorum vs. ona göre yaşıyorum elimden geldiği kadar.

Ama çevremdeki insanlar bana iltifat ediyorlar mesela yediklerime dikkat edebiliyorum diye, ee sen de yap diyorum hemen türlü türlü bahane. Ee o zaman niye öykündün ki şimdi, laf olsun diye mi?

Neyse asıl sıkıntı aile. Annem de babam da obez sınırında. Bunlar iftardan sonra hiç durmadan yemek yemeye devam ediyorlar. Masadan kalkılıyor tatlıya geçiliyor. Oradan meyve, oradan kuruyemiş, yatmadan hemen önce ayran... (onu da bir yerden öğrenmişler, ee ayran da bi kalori almaktır nihayetinde)

Size akıllı tartı alayım tartılırsınız dedim, o ürün baya gaza getiriyormuş. Annem niyetlendi babam diyor ki, "ben tartılmam ki onda"
Peki mübarek niye ya niye? Gelmişsin kaç yaşına, türlü çeşit hastalığın var. Kaç kere doktora gittik hepsi "az ye" diyor. Bu inat neden? Hangi düşünce yapısını değiştiremiyorlar? Bu iradesizlik mi başka bir şey mi? Yemek bağımlılığı mı mesela?
(9) 

Pek tanımadığınız birine hediye

ofelia #1476293 
Birine hediye almak istiyorum ama ne sever pek bilmiyorum. O yüzden size soruyorum, dur yere size ne hediye alınsa mutlu olursunuz? Çok spesifik cevaplar değil de böyle daha genel olarak hoşunuza gidebilecek şeyler söylerseniz çok mutlu olurum.

Hediye alınacak kişi ile ilgili bilgiler;
Erkek, 28 yaşında, veteriner.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
(14) 

İnsanlar biraz değişik mi?

ofelia #1475823 
Sabah kardeşimle asangöre bindik, maskeler takılı. İnerken asansör durdu bir kadın bindi maskesi takılı, binerken en ufak bir çekince göstermedi, bize de sormadı. (Ben genelde soruyorum içeride biri varsa. Zaten binanın en büyük asansörünü kullanıyorum, neyse.) Sonra asansör bir daha durdu bir kız binmeye niyetlendi maskesi var, kadın "dolu" dedi.

LOL, öyle sert söyledi ki sanki tuvaletteyken biri kapıyı zorluyor gibi. Sonra kardeşimle bana döndü "hayret bir şey ya, görmüyor mu işte asansör dolu" falan bir şeyler söyledi. 2 saniye durdum, dayanamadım, "ee siz binerken de bu asansör doluydu" dedim.

Bir bozuldu, bir anda buz kesti, eheheheh. Asansörden inerken de arkasına bakmadan uzaklaştı. (Binerken "günaydın" demişti nşa'da inerken de "iyi günler" derdi, demedi :))

Şimdi ben hödük müyüm? Yoksa kadın biraz gıcık mıymış? Sizce hangisi?
(14) 

Kışın Dondurma Yer Misiniz?

ofelia #1464726 
Az önce canım çok tatlı çekince iş yerinin dolabında dondurma bulup yedim ayıptır söylemesi. Normalde kışın hiç yemem.
Psikolojik olarak boğazım ağrımasın şimdi :) Siz yiyor musunuz? Bir şey olmuyor değil mi?
(2) 

Cambly'i nasıl bilirsiniz?

ofelia #1461183 
Zamanında daniel wellington saatleri çok beğenirdim ama almadım. Diyeceksiniz ne alaka cambly ile. Ben bu saatleri beğendiğim dönemde alakalı alakasız her türlü influencerin bileğinde görünce soğudum. 1000 liraya yakındı fiyatları her önlerine gelene hediye etmişler, dedim arkadaş bunu bu kadar bedava dağıtacağınıza biraz indirim yapsanız ya. Yani sen illaki o satış fiyatının içine bu sponsor dağıttığın ürünlerin maliyetini koyuyorsun, hee tabi tanınmak için yaptın ok, 3-5 değil ki 100lerce insan. Bir süre sonra değiştir kardeşim yaklaşımını.

Neyse cambly'i de yıllardır görüyorum. Hep de indirimde mübarek, hep bi yüzde 50 indirim kodu. Giriyorum en ucuz tarife aylık 300 liraya geliyor indirimle falan (yanlış mı bakmışım, şimdi yazınca yine çok geldi)
Şimdi ben o 300 lirayı hocaya mı, uygulamaya mı, influencer'a mı ödüyorum? Ya da indirim kodunu kullandığım kişi komisyon mu alıyor? Bu adamlar bize mi bu kadar pahalı? Değer mi?

Ayda 300 lira kendine yatırım yapmaya çok para değil ama benim böyle kendime yatırım bütçemde başka kalemler var ingilizce konuşma pratiği konusunu daha uygun yollu halletmek istiyorum. Var mı cambly'nin alternatifi?
(11) 

Fark yarattı dediğiniz bir diş fırçası var mı?

ofelia #1453816 
Bir arkadaşım story atmış geçen şu tahta saplı, fırçası da dışarıdan bakıldığında çok düz, şovsuz görünen diş fırçalarını diş doktoru önermiş de hayatı değişmiş. Öyle influencer falan değil normal biri, baya övmüş işte fırçayı.

Ben bunları bir süredir görüyorum ama hiç incelemedim. Bende de elektrikli olanlardan var. Fırçaları da değişik değişik, 3d beyazlatma bilmem ne. Siz ne yapıyorsunuz, ne kullanıyorsunuz?

Cidden denediğinizde "oo bu da ne güzelmiş, ağzım dişim bayram etti" dediğiniz bir diş fırçası var mı?
yoksa hepsi aynı mı?
bu elektrikli vızır vızır dönenlerin bir sakıncası var mı?
çünkü çok uzun zamandır kullanıyorum bırakayım mı artık?
(11) 

Kitap Önerisi Alabilir Miyim?

ofelia #1429991 
Hayatımın zor bir dönemindeyim, ne alaka kitapla diyeceksiniz. Ben son zamanlarda roman değil hep kaynak kitaplar okuyorum özellikle psikoloji ile ilgili. Ama kafa gidikken o kitaplar da gitmiyor, sürünüyor elimde aylarca. Bana biraz içimi ısıtacak şeyler lazım bu dönemde, roman olması tercihim. Öykü de olabilir. Dram olmasın, iyice içimi burkmasın, edebiliği güzel olsun. İç ısıtan kitap deyince mesela benim aklıma yıllar önce okuduğum Küçük Ağacın Eğitimi geliyor. Sonu falan kötü müydü hatırlamıyorum ama iyi hissettirmişti.

İşte bir el atsanız kitap kurtları olarak, birkaç roman alsam okurken biraz rahatlasam. Çok makbule geçer.

Şimdiden teşekkür ediyorum kıymetli vaktini ayıracak olanlara. Kendinize dikkat ediniz.
(1) 

Yiğit Özgür karikatürü arıyorum

ofelia #1400445 
Merhaba bu karikatürün dijital halini arıyorum. İçindeki kelime ve kelime grupları ile arama denendi, google görseller denendi, fotoğrafta milli piyangocu var o anahtar kelimeler ile denendi ama bulamadım. Bu uzun bir karikatürün bir parçası, yıllar önce fotoğrafını çekmişim ama kötü çekmişim. Şimdi dijital halini bulmak istiyorum. Var mıdır karikatürün adını bilen ya da bulabilecek olan?
(1) 

ShutterStock Üyeliği Olan Var Mı?

ofelia #1348776 
Merhaba, sadece 3 adet fotoğrafa ihtiyacımız var ancak Shutter aylık ve minimum 5-10 satın alım üyelikleri yapıyor. 5'lik üyeliği satın alırsak çok pahalıya geliyor. Aylık kotası yüksek olan, satın alma maliyeti uyguna gelen ShutterStock üyesi varsa ücreti mukabilinde 3 görsel satın almasını rica etsem?
(13) 

İfşa ^^

ofelia #1323302 
gitti
(7) 

Avokadoyu nereden alıyorsunuz?

ofelia #1314535 
Birkaç kere Şok marketlerden aldım, hem boyları küçüktü hem fiyatı uygundu. Ama onların cinsi farklı galiba. Böyle buruş buruş oluyor kabuğu, olgunlaştı zannediyorum ama içi çok sert. Kestikten sonra da kıymeti yok üzülüyorum. Migrostan aldıklarım daha güzel olgunlaşırdı ve onda tam olarak sevdiğim kıvama gelip gelmediğini anlardım.

Çiftliklerden alayım diyorum, internette güzel yerler görüyorum ama 4-5 tane bir anda almak mantıklı mı bilemiyorum. Bitiremem ki ben onu zamanında.

Siz nasıl ayarlıyorsunuz, nereden alıyorsunuz? Nasıl anlıyorsunuz mesela en güzel zamanını.

Ve evet bir avokado hakkında ne kadar konuşulabilirse o kadar konuştum.
Teşekkürler,
(3) 

İzmir yakınlarında ay tutulması nerede izlenebilir?

ofelia #1297011 
Eyy İzmirliler, İzmir'i bilenler akıl danışmam lazım. Ay tutulmasını izlemek için ışıksız bir yere gitmek istiyoruz ama gece vakti ve uzun saatler duracağımız için güvenli ve en azından tuvaletin olduğu bir yer lazım.

Aklımıza gelen seçenekler;
1. Foça, ama ışıksız olmaz gibi geldi.
2. Karagöl olabilir mi? Yolunu sevmiyorum gerçi.
3. Spil Dağı düşündük, hiç gitmedik. Yolu çok kötü diyorlar. Tesisler de kirliymiş. Ve açıkçası biraz uzak geliyor gözüme. Hava da soğuk olacağı için uyku tulumu, battaniye şart sanırım.
4. En son aklıma Sasalı geldi. Kuş cennetine doğru iyice gitsek uygun bir yer bulur muyuz?

Başka alternatif gelirse aklınıza yazar mısınız?
(1) 

N11 indirim kuponu

ofelia #1284301 
Merhaba, elinde n11'den 1000/1500 lira üzeri alışveriş için kullanmayacağı indirim kuponu olan varsa rica edebilir miyim? Teşekkürler şimdiden.
(5) 

Hgs sorusu

ofelia #1278164 
Araç aldım camında hgs etiketi vardı. Satan kişi sökmemiş. Sonra ben hgs'den geçtim kaçak olarak 2 gün sonra bankadan açtırdım hesaba da bağladım. Bakiye düştükçe otomatik yükler, başka bir şey yapmanıza gerek yok dediler. Etiketi aldım torpidoya koydum. Sonra ben hgs'den defalarca daha geçtim ama hep rahatım otomatik diye. Bugün başka araca benzin istasyonundan bakiye yüklerken gelmişken benim araca da yükleyeyim diye plakayı söyledim başka isme kayıtlı çıkıyor plakamın hgs'si.

Galiba hatam eski etiketi sökmemek. Tamamen bu konudaki cahilliğim... ama neden plakadan sorgulayınca hgs benim adıma değil bankadan hgs kaydı açtırmama rağmen? Eski geçişlerimin cezası olacak mı? Yoksa cezalar eğer kapattırmayı unuttuysa aracın eski sahibine mi gider? Bu mevzuyu banka mı çözecek ptt mi?
(2) 

Çenem çok ağrıyor

ofelia #1258024 
son bir haftadır çenem çok ağrıyor, ağrı sağ tarafta başladı, bugüne kadar çok şiddetli değildi geçer diye önemsemedim. şimdi bütün çenem inanılmaz ağrıyor. yutkunmaya çalışırken ağrı dayanılmaz oluyor.
geceleri plak kullanıyorum, ortodonti sonrası pekiştirme plağı. geçen fark ettim ki azı dişlerde plak aşınmış. sıkma kaynaklı olabilir mi diye söyledim bunu.
şimdi diyeceksiniz ki diş hekimine git ^^
sabah aldım randevu ama iptal oldu :(
ağrı kesici işe yaramıyor. kas gevşetici işe yarar mı?
geceleri dişlerini sıkma sorununu çözen var mı aranızda?
(17) 

Bir adet pembe burunlu ve ben ifşası <3

ofelia #1256917 
biz kaçtık, teşekkür ederim bütün yorumlar için, esen kalınız. ^^
(9) 

Eksik kalmak istemedim ifşası :)

ofelia #1247390 
《《 artık yok 》》
(8) 

Çeşitli çakallıklar barındıran bir araç sorusu

ofelia #1242692 
selamlar saygılar duyurunun eksperleri

araç arayışımız var. birinin aracı istediğim kriterle uyuyordu. sahibi dedi ki sadece çamurluk değişik bir tane de boyalı yer var. fiyatı da uygun söyledi.

biz fiyattan bir şüphelendik zaten. şaseden kaskoya sorduk bir kaza görünüyor dedi. sms sorgulaması yaptım. hasar kaydı 16bin liralık

yüksek diye değişen parça sorgulaması yaptım 2 mesajlık liste geldi. motor yazıyor, radyatör yazıyor, travers, tampon ilavesi, su deposu, çamurluk davlumbazı vs. hepsini yazmadım bile.

tam da bu soruyu yazarken bir şey dikkatimi çekti, işçilik bedeli 637 parça toplamı 15 küsür. bu kadar değişenin işçilik parası nasıl o kadar düşük onu anlamadım.

satıcı diyor ki sigortadan para almak için şişirilmiş bir rapor o. araçta sadece bir değişen bir boya var. yürürü güzel diyor -her satıcı gibi :)-

buraya kadar sabredenlere saygılar, sorular şöyle:

sigortadan para almak için yapılıyor mu böyle şeyler, ben aracı ekspere götürsem gerçeği öğrenebilir miyim? aracı alsam uzun vadede başıma bela olur mu?
(3) 

Yiyeceklere ya da kokulara verilen farklı tepkiler

ofelia #1236089 
Az önce ayıptır söylemesi ayran içeyim dedim. Dolaptan çıkardım ve bir yudum aldım. Neredeyse kusuyordum öyle iğrenç bir tadı vardı. Ben öyle yapınca annem de merak edip tadına baktı ve lıkır lıkır içti ayranı.

"Nasıl içiyorsun" diye sordum "ayranda sıkıntı yok" falan dedi dumur oldum. Bana göre bozulmuş, ekşi ve leş gibiydi o ayran. Kötü de kokuyordu. Daha önce de benzer bir şey yaşadım. Bir yüz temizleme köpüğü almıştım. O kadar kötü kokuyordu ki değil yüzüme sürmek o kokunun olduğu odada duramadım. Resmen genzimi yakıyor gibi hissetmiştim. Firmayı aradım ürün bozuk kötü kokuyor diye. Orijinalliğini ve tazeliğini sistemden teyit ettiler. Yine de "çok merak ettik ilk defa böyle bir şikayet alıyoruz ürünü gönderir misiniz" dediler. Onlar öyle deyince ben de etrafımdakilere koklattım. Herkes çok beğendi kokusunu.

Başına böyle şeyler gelmiş olan var mı aranızda? Merak ediyorum neden böyle farklılıklar olduğunu. Tamam koku beğenisi görecelidir ama bu beğeni ile alakalı bir durum da değil.
(14) 

"Bu sefer ifşaya yetiştim" ifşası

ofelia #1232306 
imha oldu ^^
(5) 

denize can yeleği ile girmek

ofelia #1205219 
çok iyi yüzme bilmiyorum ama tatile çıkacağım. kıyıdan girmek sıkıntı değil boyumu geçen yerlere gidemiyorum zaten ama yat turlarında insanlar atlıyorlar falan çok içimde kalıyordu.

bir de şelale, dev kazanı gibi yerlerde ya da tatlı sularda olmayı da çok seviyorum. ben de can yeleği aldım. 50 newton yazıyor. bu beni korur değil mi? bir dezavantajı olur mu bana? suyun üzerinde sürekli çabalamadan kalayım istiyorum amacım o. ya da şnorkelle aşağıyı sakin sakin izleyeyim yüzüstü suya yatıp mümkün mü böyle bir şey bu can yeleği ile.
(7) 

ps4 alayım mı?

ofelia #1204903 
bizim ps1'imiz oldu sadece küçükken, 2'ye bile geçemedik. çok oyun oynayan bir insan da değilim ama crash bandicoot geldi ve ben çok severdim onu çocukken. şimdi tekrar oynasam çok mutlu olurum ama bir oyun için ps4 almak mantıksız mı?

ücreti beni pek zorlamaz ama kısa süre sonra bir kenara atarsam verdiğim paraya üzülürüm. haftada 1-2 gün ben oynarım, kardeşlerimle ara ara toplanıyoruz, ayda 1-2 kere de onlarla oynayabiliriz. bir ihtimal de guitar hero seviyoruz onu da edinebiliriz. alsam mı? ya da 2. el durumları nasıldır ps4'te, en kötü onu da düşüneyim.
(5) 

İstanbul'da 2 gün için özel şoför.

ofelia #1202914 
İş için İstanbul'a gideceğim. 2 gün içinde en az 10 yere gitmem lazım ve bu yerler şehrin farklı uçlarında. otel değiştireceğim için eşyalarımı yanıma almak zorundayım ve bu şartlar altında iş görüşmelerine toplu taşımayla gitmek çok büyük eziyet olur bana. yanımda iş için taşımam gereken numuneler de olacak.

hal böyleyken ben dedim ki acaba 2 günlük araç+şoför hizmeti mi alsam. araç kiralama şirketlerinin böyle bir hizmeti var mı? uber kullanmak mantıklı olmaz sanırım her seferinde gittiğim yerde yeniden uber aramam gerekiyor galiba. taksi de çok pahalıya gelir. başka bir fikriniz var mı?
(2) 

iş geliştirme platformları

ofelia #1198809 
herkese günaydın sevgili insanlar, hepinize çok güzel bir gün diliyorum.
-ofisteki gereksiz neşeli sinir bozucu tip mode off-

globn diye bir iş geliştirme platformu varmış, dün bir arkadaşım paylaştı. ilk iki toplantıya gidebiliyorsun sonra üye olmak istersen yıllık 1700 lira. amaç yeni insanlarla tanışmak, iş ağını geliştirmek, yeni müşteri bulmak falan.

sözlükte biraz araştırdım benzer bir sistemle ilgili birazcık yorum var ama onlar da çok arada bıraktı beni.

daha önce böyle bir şey deneyen oldu mu? mantıklı geliyor mu kulağa? ben şu an zaten tam zamanlı çalışıyorum ama yaptığım işin dışında freelance yapabileceğim şeyler var, sosyal medya-metin yazarlığı-redaktörlük falan. hem çalıştığım yere hem de direk kendime bir yararı olur mu bu zımbırtının acaba?

iş adamları derneği var aynı mantıkla çalışan onların üyelik ücretleri çok yüksek tabi ama işe yaradığını biliyorum. bu henüz fakir olanlar için bir sistem gibi.

napayım, bir gidip ortama bakayım mı?
(5) 

Mayonezli patates cipsi

ofelia #1167236 
ketçaplı ruffles yerken aklıma geldi. bu patates cipslerinin kendinden ketçaplısı var da neden mayonezlisi yok? ben patates kızartmasını mayonezli yerim genelde. cipsi olsa alır denerim. öyle bir ürün olsa dener miydiniz?
(7) 

keten tohumunu nasıl yiyeyim?

ofelia #1138954 
keten tohumu yemeye başlayayım dedim. ama nasıl yiyeyim bilemedim.

internette öğütülmeden yenirse aynı etkiyi vermez demiş. makinada öğütürsem iyi olur mu? toz hale gelince ne yapacağım o tozu?

ben bunu direk kuru kuru çiğneyerek yerim oluru varsa. tadı hoşuma gitti. olur mu öyle?
1

mobil görünümden çık