(Anket) - Organik Gıdaya Yönelik Satın Alma Niyetleri

nhk ni youkosu #1579441 
Merhabalar,
Eşimin yüksek lisans tezi için gerekli olan, organik gıdalara yönelik satın alma niyetlerinizi soran bu anketi doldurarak destek verirseniz çok seviniriz. (Yaklaşık 10dk'nızı alacaktır)

Anket (İngilizce): forms.gle
NOT: Artık yalnızca öğrenci olanlar yaparsa seviniriz, çalışan/profesyonel çok kişi oldu artık dengeyi korumamız lazım.
Teşekkürler :)

Sevgili duyuru moderasyonumuz, başlık bir süre sabitlenebilirse çok iyi olur. Teşekkürler.
(2) 

Wise tam olarak ne işe yarıyor?

nhk ni youkosu #1579219 
Wise denilen şey Revolut, Monzo gibi bişey mi?

(İngiltere'deyim) Ben Türkiye->İngiltere para transferini az fee ile yaparım diye açtım fakat bu yine İngiltere ibanı veriyor. E o zaman kendi bankama swift yaparım ki aynı şey?

Ben şöyle bişey hayal etmiştim, bunların Türk bankalarında hesabı var ben havale yapar gibi gbp'yi bunlara göndereceğim ve o karşı tarafta İngiltere'de hesabıma geçecek. Gibi gibi. Yok mu böyle servis?

edit: sanırım sadece TL gönderip karşıda çevirmek gerekiyor. Revolut TL için bile İngiltere merkezli iban veriyormuş mesela.
(2) 

WH - Watt Hour karşılaştırması

nhk ni youkosu #1578705 
İki batarya var, biri 99WH diyor ve 14.8V 6700mah yazıyor.

diğeri 15V/3A, 20V/3.25A gibi şeyler yazıp 20000 mah diyor. WH belirtmemiş ama millet ~70WH demiş.

1. Telefon-laptop vs. şarj edersek hangisi daha çok şarj edebilir? Mah'a mı bakacağız WH mı?

2. Güç gerektiren bir ışık çalıştıracaksak hangisi iyi? İkisi de "65W Power Delivery" diyor.

amzn.eu
amzn.eu
(3) 

Tetanoz aşısı ne kadar koruyor?

nhk ni youkosu #1577339 
2013'te ve 2019'da (askerde) tetanoz aşısı oldum. Çocukken olduk mu hatırlamıyorum. İnternette 3 doz olmalı vs. diyor ama ben bu şekilde 2 kere olmuş olsam, koruyor mu?

Geçen gün kafama metal parça çarptı ve derimi sıyırdı kanadı, tetanoz aşısı olmalı mıyım 2019'daki korur mu merak ediyorum. 5 yılı dolmadı daha.

edit: merak ettim 91'liler çocukken zorunlu tetanoz aşısı var mıydı olduk mu acaba?
(6) 

Hafize Gaye Erkan

nhk ni youkosu #1575972 
Başarılı biri miydi?
Klasik malum partili miydi? (yoksa alakası mı yok?)
Babasıyla ilgili muhabbetler çıkmıştı hiç takip etmedim açıkçası, şimdi istifası sonrası merak ettim neydi ne oldu özetleyebilecek varsa çok sevinirim.

aslında 1 Nisan sonrası Şimşek de dahil bu kişilerin gideceği ve eski politikalara dönüleceği tahmin edilen bir şeydi ama şu an ne oldu merak ettim.
(1) 

(Havacılara soru) Bu uçak fazla mı hızlı gitmiş?

nhk ni youkosu #1575741 
www.flightradar24.com
Şu uçuş 2sa 49dk sürmüş. Normalde THY Pegasus falan 3sa 15dk veya bazen 4'e yakın sürede gidiyor. Onlar da A320-A321 kullanıyor.

Airbus A321-271NX
bu uçağın max speed'i ne? İnternette 903 km/h (488 kts) falan çıkıyor.

Bu linkten baktığımda bir ara 540kts'ye çıkmış görünüyor. Acaba airspeed ground speed farkından dolayı mı böyle bi durum var yoksa pilotlar maxspeed'in üstüne mi çıktı, veya böyle gereğinden hızlı gitmeleri uçağın daha çabuk deforme olmasına sebep oluyor mu mesela?
(daha sonra 3:26 süren uçuşlar vs. olması gerektiği gibi 440kts'lerde hep)

merak ettim. teşekkürler.
(1) 

c# öğrenmek ve MacOS için IDE

nhk ni youkosu #1573649 
Normalde Unreal Engine ile bişeyler yapmaya çalışıyordum ama mobil oyun işleri için Unity ve C# lazım gibi anladım. Ayrıca daha akılcı/kolay diyorlar. Yıllaaar önce C öğrenmeye çalışıp sevmeyip 3D programlara yönelmiştim ama yazılım bilmemek insanı kısıtlıyor. Tekrar denemek istiyorum.

1. c# öğrenilir mi? :D sıfırdan ama gerçekten sıfırdan nereden başlanır sizce? Codecademy vb. sitelere bakıyorum biraz.

2. Elimde sadece Macbook var, Visual Studio öneriyorlar ama indirme dosyasını bulamadım sitesi illa Windows versiyonunu gösteriyor, "Visual Studio CODE" adlı şeyi indirtiyor, o da bilmeyen için zor sanırım çünkü kodu yazıp play'e basıp çalışıp çalışmadığını denemek istiyorum. Olmuyor. Online birkaç site buldum onlar okey, ama birinde çalışmayan kod öbüründe çalıştı bu tür şeyler neden oluyor hiçbir fikrim yok.

Tl,dr: Nereden başlayayım ve hangi -mümkünse bedava- IDE'yi kullanayım? Ide terimini de dün öğrendim bu arada :D
(2) 

İngiltere'den Türkiye'ye getirilebilecek ucuz bir şey var mı?

nhk ni youkosu #1572574 
Eskiden Playstation falan getirirlerdi ama diskli olanların fiyatı dengelenmiş sanki. Fakat disksiz ve slim 14200 tl gibi. Getirip kârla satılır mı sizce?

Biraz ucuz olsa kardeşime vs. iphone getirirdim ama şu an 20 bin ekleyince bile Türkiye fiyatıyla aynı gibi veya çok yakın oluyor. Macbooklar da yakın.
(3) 

Fotoğraftaki şey ne olabilir? (İğrenç olabilir, ölü bişey gibi)

nhk ni youkosu #1568815 
Bulaşık/Çamaşır makinesi koyulacak bir yer var üstü tezgah yanı dolap, o kısım boştu borulara vs. bakarken öbür açıklıkta şöyle bir şey gördüm, çok organik görünüyor ama ne ola ki bu? Ölen bir hayvan desem değil, böyle bişey deri değiştirmiş desem çok acayip. Bi dolgu malzemesi falan olsa neden orada olsun? Bozulmuş bir yiyecek falan mı veya acaba, fikri olan var mı?

drive.google.com

Eve yeni taşındık, bi yer kaplaması mevzuları vardı onunla ilgili mi acaba.
(4) 

Hala düğünlere telgraf gidiyor mu

nhk ni youkosu #1566306 
Son yıllarda hiç görmedim duymadım (kendi nikahım/düğünüm dahil), fakat yakın bir arkadaşımın düğününe katılamayacağım bari okunacak öyle bir metin mi göndersem dedim :D Gidiyor mu bu hala bilen var mı?
(6) 

İngiltere'de ucuz otomobil alacak olsak

nhk ni youkosu #1565075 
4-5 bin pounda kadar üzmeyecek "otomatik" bişey bulur muyuz oradakiler ne diyor merak ediyorum :) UK'deki arabaların çoğu manuelmiş o biraz korkuttu.

autotrader sitesinden baktım 2006-7-8 ford fiesta/focus, citroen c3, vauxhall (opel) corsa, honda jazz falan çıkıyor. Toyota Aygo çıkıyor Yaris'in de alt versiyonu mu bilmiyorum.

mesela yüksek kmde Auris var:
www.autotrader.co.uk

Corsa çok çıkıyor nedense:
www.autotrader.co.uk

Eylül'de gidip minimum 1 yıl kalacağız, alıp ileride gerekirse satsak sigortasıyla falan çok pahalıya gelir mi bi bakıyorum, ne alınır bilen birine bi sormak istedim. (birkaç model belirlesem gidince istersek bakarım işte)
(6) 

Evlilik yıldönümü kutlamalık mekan (Suadiye'de olursa süper olur)

nhk ni youkosu #1564280 
İtalyan restoranı tarzı bir şey bakıyorum, sanıyorum Fransız restoranı olan bir öneri geldi Neni Brasserie diye orası aklımda. Ama İtalyan olsa ve Suadiye civarlarında olsa harika olur.

Teşekkürler :)

edit: Moda, Kadıköy falan da güzel.
(1) 

Uçağa fazlaca pil sokmak? (Pegasus)

nhk ni youkosu #1563740 
3 kişiyiz, yanımızda şunlar olacak pil kapasitesi olarak üst limite geçmiyor ama hepsini kabine mi (çantalarımıza paylaşarak) almalıyız? Bazıları bagaja girebiliyor mu?

- 20000 mah powerbank
- 10000 mah powerbank
- 3x Sony NP-F kamera bataryası 71.8Wh (9700mah)
- 26500 gimbal pili
- 2x Fuji kamera bataryası (çok daha küçük)
- dahili li-ion bataryalı led ışıklar
- Macbook pro

cdnp.flypgs.com
şuna göre alete takılı olmayan pil kişi başı 2 tane olabiliyor gibi. Ama ışığa veya kameraya takmak alete takılı kabul ediliyor mu mesela?
(3) 

Yazın öğle vakti yanmamak için uzun kollu ne giyilir?

nhk ni youkosu #1561762 
3 gün güneş altında çekim yapmam gerekecek. 50 faktör güneş kremi cepte ama uzun kollu ve yakalı(kapüşonlu?) ince keten vs. bişeyler var mı ki? Hiç görmedim ama bilen varsa bir isim-marka bir şey söyler belki diye soruyorum.

Teşekkürler
(6) 

"Vergiden kaçınmak" etkili bir çözüm mü?

nhk ni youkosu #1561634 
İki senaryo düşünelim.

1. Maaşlı çalışan. Aylık brüt kazancı/maaşı 40 bin tl olsun.

2. Freelance çalışan. Aylık kazancı 40 bin tl ama bunun üzerinden vergisini kendi veriyor. Aldığı laptop, kamera bilmemne gerekliliklerini vergiden düşüyor.

Yıl sonunda ikinci opsiyon daha karlı mı? Yoksa şirket giderleri daha mı yüksek? Her halükarda ikisi de aynı harcamaları yapıyor ama ikinci bunu vergiden düşebiliyor bu yıl sonunda cebine daha fazla para kalmasını sağlıyor mu merak ediyorum.
(2) 

Skechers vs. Derimod vs. Greyder :D

nhk ni youkosu #1560712 
Şaka gibi ama evet, üçünün yazlık hava alan spor ayakkabıları aynı fiyat 1799tl civarı.

Daha önceki Skechers'ımı severdim ama birkaç yıl sonra baş parmağın ucundan yırtıldı incecik hava alan kumaş zaten. Kumaş-taban vs. olarak sizce hangisi? Yine global markaya mı gitmeli yoksa yerli malı yurdun malı mı? (bari daha ucuz olaydı)

Hani skechers 10 dolarlık malzemeyi itelerken diğerlerinin daha düzgün üretilme ihtimali var mı onu merak ediyorum

edit: ayrıca bir saçmalık var ben yıllar önce skechers'ı 600 veya 900 lira gibi bişeye almıştım şu an en az 4-5 bindir diye düşünürken şubede 1700-3400 arası gördüm. 3000 küsur olanlar benim eskisinin dengi belki de.

ParibuCineverse Sinema bileti satışını ne kadar önce başlatıyor?

nhk ni youkosu #1560615 
30 Haziran'da Indiana Jones geliyor, sonra Mission Impossible ve Oppenheimer. Salonlar ne zaman netleşip bilet satışı başlıyor? Imax'ten yer kapmaya çalışayım.
(1) 

İngiltere Student Dependant vizesine başvuran var mı?

nhk ni youkosu #1558085 
Bir belge checklisti falan yok hiçbir yerde, ne belgeler yüklediniz neler gerekiyor bir sormak istedim.
(6) 

Bankadan dolar çekmek için haber vermek

nhk ni youkosu #1554673 
Sabah gidip soracağım ama yine merak ettim, 10 bin dolara yakın bir para çekmek için bir gün bekletirler mi yoksa direkt verirler mi? Deneyimlerinizi merak ettim.

edit: pazartesi çarşamba cuma günleri araç geliyormuş, öncesinde haber vermek mantıklıymış. Kasada çeyreği kadar para vardı onu aldım şimdilik :D

WhatsApp ios->android geçişleri artık sorunsuz mu?

nhk ni youkosu #1553011 
ios'tan android'e ve tam tersi geçiş artık mümkünmüş peki pratikte sorunsuz oluyor mu her şey?
faq.whatsapp.com

2019'a kadar google'da android yedeği var,
sonrasında icloud'a ios yedeği var :D

şimdi bir yıllığına falan androide geri dönüp sonra belki geri ios'a dönebilirim. Eski geçişte tüm mesajları kaybetmiştim* şimdi sorunsuz kayıpsız geçebiliyorum değil mi? (*aslında şimdi androide geri dönünce o eski yedekleri yükleyebilir tabii :D)
(4) 

Kapalıçarşıda döviz ne civarda?

nhk ni youkosu #1552873 
Mesela biz alırken banka 19.28'den veriyor şu an. Yüzyüze alırken çok daha düşüğe alabilen var mı?
(4) 

"bin" neden yazıyla yazılıyor?

nhk ni youkosu #1550535 
Haberlerde "3 bin 85 kişi", asgari ücret "8 bin 750 tl" oldu gibi yazılıyor hep. Bununla ilgili bir kural var mıydı yoksa haberci uydurması mı?

neden 3085 veya 8750 değil?

Mesela düz "1300"ü "bin 300" yazıyorlar ben bunu sürekli 300 gibi görüyorum.
(6) 

Ortodonti için sağlam diş çektirmek mantıklı mı

nhk ni youkosu #1549783 
Geçen hafta Invisalign (dişe geçen şeffaf plaklar) ile diş düzeltmek için bir göstermiştim röntgen çekilmişti.

Öncelikle işe yaramayan iki yirmilik çekilecek.(diğer ikisi gitmişti zaten) Sonra gerekirse alttan bişeyler daha çekilecekmiş. Hep "sağlam diş çekilmemeli, dolgu-kanal tedavisi vs. ile kurtarılıp korunmalı" kafasıyla giderdi diş hekimleri. Sırf estetik bir tedavi için çektirmek mantıklı mı sizce? Tabii dişler düzelince çürümesi zorlaşıyor diş taşı oluşumu azalıyormuş.

Alt dişlerim baya önlü arkalı falan çarpık böyle görünmez şekilde çözülebiliyorsa çözülsün demiştim.
(14) 

Deprem sonrası otoparka inmek

nhk ni youkosu #1549539 
Bir olası senaryo da benden:

Deprem bitti bina yıkılmadı, direkt dışarı çıkabiliriz veya en alttaki otoparka gidip arabayı alıp çıkabiliriz (ama ya bina üstüne çökerse veya merdivenler sıkıntılıysa? otopark kapısı açılacak mı o da bir sıkıntı)

Fakat arabayı almak uyumak, başka yere gitmek vb. için iyi olacak.

ne yaparsınız?
(5) 

İngiltere - İş - Sponsorluk

nhk ni youkosu #1547168 
İngiliz şirketleri sponsorluk işine kötü mü bakıyor?

Hollanda'ya, Almanya'ya vs. giden arkadaşlarımız var. Aslında İngiltere'ye de var ama o biraz şans olmuş gibi.

Genelde duyduğum İngilizlerin sponsorluk işine sıcak bakmadığı. Peki yeni çıkan "graduate visa" ile master sonrası 2 yıl kalıp çalışılsa sonra vizen bitti git mi derler yoksa beğendiği çalışana sponsor olurlar mı acaba?

Avrupa'da başarı hikayeleri duyuyoruz ama İngiltereye gidenler iş bularak değil daha çok Ankara anlaşmasıyla gidenler olduğu için sponsorluk vb. vize ile ilgili olayları duyamıyoruz.

edit: ek olarak, birkaç yıl sonra İngiltere'de startup nasıl kurulur diye başlıklar açabilirim burada :D gidince highly skilled worker'a geçemezsen diğer yol startup, asgari sermaye olayı yok o güzel ama çeşitli kurumlardan onay almak gerekiyor.
(5) 

Mac Studio / Mac Mini ikinci elde çok değer kaybediyor mu?

nhk ni youkosu #1545747 
Apple ürünlerini (macbook, iphone) ileride güzel bir değere satabiliyoruz fakat ilk defa Mac Studio alma niyetindeyim.

Bunu ileride benden alacak kişi profesyonel biri olmalı, o sebeple macbooklar kadar hızlı ve güzel bir değere satılamıyor mu bunlar? Öyle bir şey duydum size sormak istedim.

Ocak'ta alırsam gerekirse yıl sonuna doğru satacağım çünkü.

Aynı fiyata alınacak macbook pro 'M1 Pro' işlemcili, Studio 'm1 Max' işlemcili oluyor fark büyük :/
(2) 

Alman şirketine son iş görüşmesi sonrasında mail atmak?

nhk ni youkosu #1543080 
Eşim Almanya'daki bir şirketle üç görüşme yaptı, üçüncünün son görüşme olduğunu söylemişlerdi. Bir hafta geçti ses yok (normalde süreç çok hızlı ilerledi birkaç gün arayla vs.)

"Aklınıza takılan bir şey olursa görüşebiliriz" tarzı bir mail atılır mı ne yapmalı? Olumsuz olanlar hemen döndü, bunların düşündüğünü veya başkalarıyla görüştüğünü mü anlamalıyız?

teşekkürler
(1) 

Almanya Blue Card (Master?)

nhk ni youkosu #1541585 
Eşime bir iş görüşmesinde HR manager "masterın henüz bitmediğinden Blue Card alman gecikebilir" demiş.

Fakat lisans denkliği göstererek alan var diye biliyorum, yok mu? Gerekli maaşı alarak iş sözleşmesi yapsak yeterli gibi düşünüyorduk ama gitmiş olanlar/almış olanlar yazarsa çok sevinirim.

www.make-it-in-germany.com
şurası yabancılar için resmi site diye biliyorum. Sadece Higher-education demiş.

Şu PC ne kadar eder?

nhk ni youkosu #1537806 
Birkaç ay içinde 4 yıllık PC'mi satmayı düşünüyorum. Şu an ortalama kaç ediyordur size sormak istedim ona göre üstüne ne kadar koymam gerekecek plan yapacağım. İşlemci ve ekran kartını mı baz almak lazım sahibindenden baksam birkaç parça farklı olacak neye göre fiyat düşünmek lazım?

Anakart: ASUS PRIME Z370-A INTEL Z370
İşlemci: INTEL Core i7-8700K Coffee Lake 3.70GHz-4.70GHz, 12MB, 95W, 6/12
GPU: EVGA GeForce GTX 1080 Gaming ACX 3.0, 8GB GDDR5X
Güç: FSP HD700 Hydro 700W 80+ BRONZE
RAM: 32GB (2x KINGSTON HX424C15FB/16 HyperX Fury Black DDR4-2400Mhz C15 16GB)
Soğutucu: NOCTUA NH-U12S INTEL & AM4/
Kasa: PHANTEKS P350X TEMPERED GLASS BLACK ECLIPSE P350X (PH-EC350PTG_DBK)

Teşekkürler :)

(Diskleri ve ekranı verir miyim bilmiyorum onları eklemedim. Bu hala iş gören bir video kurgu bilgisayarı aslında. Oyuncular almaz zaten sanırım.)
(1) 

Banka Altın Günleri ve Kad-Sis

nhk ni youkosu #1533139 
Düğün sonrası altınlarını bankaya veren veya kadsis ile bankaya yatıran var mı?

22 ayar altınları 24'e çevirirken biraz yuvarlama yaptıklarını ve azıcık oradan kayıp olduğunu duydum. Başka bilmem gereken bir şey var mı?

deneyimleyen vardır diye sormak istedim.
(1) 

Geçerli pasaport varken pasaport başvurusu

nhk ni youkosu #1532302 
Sistem randevu vermiyor, nüfus müdürlüğüne gidince hallediyorlar mı? Siz nasıl çözdünüz? (kimlik değiştirme randevusu var, o şekilde gideceğiz)
(1) 

Birleşmiş kimlik+ehliyetin tipi nasıl?

nhk ni youkosu #1532079 
Yurtdışında "bu ehliyet ve ülkenizde 3/6 ay geçerli" dediğimizde o ülkenin anlayacağı şekilde mi?

Bana ayrı ayrı üstünde "Driving Licence" yazan kart daha mantıklı gibi geliyor ama birleşmişte de yazıyor mu merak ettim.
(9) 

Kirasına %25 zam yapan var mı?

nhk ni youkosu #1531876 
Yoksa herkes mi orta yolu buluyor veya tüfe yapıyor?
(1) 

Ateş + terleme?

nhk ni youkosu #1530736 
Bugün kan testi, tomografi ve pcr yapıldı doktorla yarın görüşeceğim fakat, dün ateşlenince üşürken, şu an terliyorum ama bakınca 38.1 derece ateşim görünüyor. Üşümem gerekmez mi? (alet de dandik olabilir şu an 37.6 çıktı)

Bu nasıl bir semptom ne demek bilen var mı acaba?
(8) 

4.doz aşı hakkında

nhk ni youkosu #1529243 
Dünyada 4.dozu yani ikinci booster'ı olan var mı?

2019 model virüsten üretilen şey hala etkili mi araştırma gördünüz mü hiç?

Bir arkadaşım (3 biontechli) baya sert geçirdi ama üçüncü aşıdan 6-7 ay geçmişti. Gerçekten o sürede etkisi geçiyor mu yoksa zaten pek etkili değil mi, veya aşısız olsa çok daha kötü olacaktı da 3 doz anca "ağır" seviyesine mi düşürebildi... bir sürü ihtimal var.

Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

edit: ben açıkçası mutasyona uğramış virüsle hazırlanmış aşı gelse onu olmak isterim.
(2) 

Havaalanında döviz kuru ne kadar fark eder?

nhk ni youkosu #1528243 
Bir arkadaşa döviz yollayamıyorum galiba tl yollayacağım ülkeden çıkarken alıp gidecek.

Havaalanındaki bürolarda ne kadar komisyon alıyorlar acaba?

Bir de orada şubesi olan bankaysa aslında internet şubesinden alsa oradan çekebilir sanki? Bu seçenek daha mantıklı değil mi? (Sadece Halkbank var dedi özel bankada hesabı olmadığı için bu sıkıntıyı yaşıyoruz:)

Teşekkürler

Fujifilm X-T4 Body (Satılık)

nhk ni youkosu #1525982 
20.10.2020'de Fujifilm Kadıköy'den aldım 20 Ekim 2023'e kadar garantisi devam ediyor.

Covid dolayısıyla pek evden çıkamamış tertemiz makine. Sadece bir kısa belgesel için video çekimlerinde kullandım, çok az foto çektim 1951 shutter.

Üst modele geçmek için satıyorum. Kutusu, askısı, usb-c'den 3.5mm'ye dönüştürücüsü, pili, faturası her şeyi duruyor.

fiyat: 21.000 tl
İstanbul içi elden teslim.
(1) 

Vize başvurusunda hisse senedi/Fon

nhk ni youkosu #1523236 
Vize başvurusunda (2 yıllık eğitim vs için) hisse senedi veya fonlarını varlık olarak gösteren var mı? Kabul edildi mi?

Maaş dökümü + bankada 4 aydır bekleyen parayı göstereceğim ama kriptoradaki paramı da çekip birkaç fona yatırsam onun belgesini mi koysam diyorum. Banka bir belge verebilir mi onunla ilgili? Sizce oluru var mı?

(direkt döviz hesabıma atmama sebebim--> "bir anda bu para nereden geldi?" demesinler)
(1) 

Kredi kartı maksimum limit

nhk ni youkosu #1519921 
Miles & Smiles almak istiyorum ama başka kartlarım var, toplam kart limiti maaşının 4 katını geçemez gibi bir durum vardı değil mi?

Başvurayım ne limit veriyorlar göreyim mi yoksa önce başka bir kartı kapatayım/limitini düşüreyim mi?

bilen vardır diye sormak istedim. Teşekkürler :)
(5) 

Instagram'da Makbuz Paylaşan Tipler Hangi Batağa Düşmüşler?

nhk ni youkosu #1519610 
Son zamanlarda birkaç kişide gördüm.

"X beye teşekkürler 5 bin koydum 80 bin çektim kazanmak isteyen varsa yardımcı olurum" tarzı şeyler.

Bunlar nereye para kaptırmış da kimi keklemeye çalışıyor çok merak ediyorum. Sistemi bilen var mı? Çok kötü photoshoplanmış makbuzlar paylaşıyorlar :D Direkt hacklenmişler mi yoksa?
(2) 

Kriptopara - 10k dolar - varlık barışına gerek var mı?

nhk ni youkosu #1517911 
10 bin dolar incelemeye takılır mı? ilk defa böyle bir miktar bozduracağım. Özellikle Btcturk vs. bir anda büyük para girişi/çıkışı olunca hesabı dondurup soruyormuş. (mesela benim yıllık maaşımdan çok bu)

Bazıları FTX borsası üzerinden swift ile çekiyormuş. Varlık barışı belgesi falan da doldurup. Sizce yapmalı mı?

Diğer seçenek usdc bozdurup TL çekmek(btcturk, paribu vb. belki bölüştürebilirim?), sonra bankadan tekrar dolar almak. (bi miktar kayıp olacak)
(4) 

Vize belgeleri için hangi banka daha yardımcı?

nhk ni youkosu #1517201 
Zamanında ING Bank İngiltere'nin istediği şekilde belge vermemişti.(hesap cüzdanı vermişlerdi ama bank letter mı her neyse şu kadar aydır şu hesapta şu kadar parası var zımbırtısını tam veremiyoruz demişlerdi)

Teb ve Yapı Kredi ile deneyimleyen oldu mu? veya Garanti? Hangisi sorun çıkarmadan çıkarıp veriyorsa parayı orada bekleteyim. TEB'de şu an.

teşekkürler
(2) 

Yandex Email - Nereye taşımalı? Taşımalı mı?

nhk ni youkosu #1516082 
Rusya'ya olan yaptırımlar malum. Ben zamanında kendi domainimin mailini yandex mail'e ayarlamıştım böylece gönderdiğim mailler spam'e düşmüyordu ve bedavaydı(hostingin kendisi-roundcube vs. spam'e düşüyordu falan)

şimdi yaptırımlarla maile erişememe vb. şeyler olabilir mi ki? Mailleri yedekleyip başka bir servise mi aktarsam, ne tavsiye edersiniz?

Google paralı ve gerek yok iş değil kişisel mail aslında :/
(14) 

Yarın toplu taşımada maske takacak mısınız?

nhk ni youkosu #1515465 
Basit bir anket yapmış olalım.

Ben marmaray kullanıp haftada birkaç kez farklı grup öğrencilerle bir araya geliyorum. Takmak isterim ama bi noktada takmayacağım sanırım.

edit: bakan şimdi mesafe korunamıyorsa; uçakta, okulda, sinemada maske devam dedi ama kimse umursamaz gibi geliyor bana. Takmayana pek bişey denebileceğini sanmıyorum.

edit2: bugün herkes takıyordu çok iyi.
(4) 

Nikah - Memur hangi belediyeden gelir?

nhk ni youkosu #1511458 
İkametimiz Maltepe ve Kartal'da, Sarıyer'de mekan ayarlasak memuru ayarlamak için Maltepe Belediyesine mi gitmeliyiz yoksa Sarıyer Belediyesine mi?

Arayınca açmıyorlar belgeleri vermek için randevu alsak çok geç olabilir önce buraya sormak istedim.

(not: başka belediyeye kaydolursak önce kendi belediyemizden izin belgesi gerekiyormuş galiba, onu yaparız. Merak ettiğimiz atıyorum Maltepe adresi kaydedip Sarıyer'e memur mu yolluyor veya ortak ÖSYM tarzı bir ağ var memurlar oradan yakın yerlere görev mi talep ediyor nasıl oluyor bu iş :D)
(6) 

Nişan Müziği Playlisti yapalım mı?

nhk ni youkosu #1509784 
İsteme-söz-nişan her şey bir arada bir şeyler yapacağız. Arkada ne çalsın? Bir mekan ayarladık müziği siz getirin dediler.

Böyle babamların zamanından kalma 80'ler müzikleri, ne bileyim eski Fransızca şeyler falan olur bence. Spotify'da şöyle bir baktım millet Edis koymuş yav, mesajlı Türk şarkıları koymuşlar aman aman. Böyle sakin tatlı müzik gerekiyor gibi bize. (Film Soundtrack'lerini mi karıştırsam acaba?)

Siz ne dersiniz? Youtube spotify vb. linklerinizi veya isimleri bekliyorum :) çok teşekkürler

Samsung 49" CRG9 Odyssey - 5120x1440 120hz HDR QLED Oyuncu Monitörü

nhk ni youkosu #1509615 
Açılmamış kutusunda 49" müthiş bir oyuncu monitörü. Daha kutusunu açmadan satma kararı aldık. Çok büyük ve bize gereksiz. (indirimli bir şekilde bulup almıştık açıkçası ben kurgu işleri için kullanırım diyordum ama şu an gereksiz ve oyuncu biri -masasında kocaman yeri olan biri- alsa daha mutlu olur)

Samsung 49" CRG9 Odyssey LC49RG90SSMXUF

49 inç 32:9 oran, kavisli ekran
5120 x 1440 çözünürlük
1.07B renk desteği (10bit)
120hz, Freesync 2
%125 sRGB %92 Adobe RGB

Detaylı bilgi için Samsung’un sitesine bakabilirsiniz.
örnek inceleme: www.youtube.com

12 bin tl düşünüyoruz. İlgilenen varsa konuşuruz.
(2) 

Nikah günü alma hakkında

nhk ni youkosu #1508628 
Temmuz Ağustos gibi evlenmek isteyen biri ne zaman gün almalı/alabilir?

Kadıköy Belediyesini aradım sürekli meşgul, bir ara gidip soracağım ama deneyimleyenlere şunu sormak istedim:

Sağlık raporu 6 ay geçerliymiş. 6 ay öncesinde raporu alıp başvuruyu yapsak hemen o gün nikah gününü netleştirebiliyor muyuz? Sizin deneyiminiz neydi? Belediyeler belgeleri teslim etmek için randevu veriyor ama sonrasında salonda gün ayarlama ile ilgili hiçbir şey dememişler. İstanbul'da günler çabuk doluyor diyorlar o yüzden bir gerildik.
(5) 

Masaüstü vs. MacMini Elektrik Faturasına Etkisi

nhk ni youkosu #1508406 
Evde genelde pc ile çalışıyordum fakat idle konumda bile 150-200w tüketiyor sanırım. (i7 8700k, gtx1080) sırf işlemciye baktığımda idle 40w, full güçte 95w çıkıyor.

Mac Mini m1 full yükte 25w, basit şeylerde 3-5w çekiyor sanırım.

Elektrik faturasında fark edilir bir etki olur değil mi? PC'yi satıp Mac Mini mi alsam? Hem sessizlik artısı da hoşuma gidiyor açıkçası. (çok güç gerektirecek bişey artık pek yapmıyorum. Gerekirse de en kötü gidip render alacak birini bulacağım artık veya m1 ile yetineceğim mesela. Gerçi pc'de 32gb ram var, 1080 var falan m1 alınca 16gb ram'e tıkılı kalabilirim ama öncelikle şu elektrik konusunu bir öğrenmek istedim:)

teşekkürler
(4) 

İstanbul'daki En Düzgün Sinema Salonları (The Matrix Resurrections)

nhk ni youkosu #1504928 
Yeni The Matrix'i nerede izleyelim dostlar?

Avrupa'da Kanyon, Zorlu veya İstinye Park'taki Cinemaximum hala iyi mi? En son Dune'a gidenler İstinyepark Imax'ten şikayet ediyorlardı mesela.

Anadolu'da Hilltown veya Akasya'daki mi iyi? Cinemaximum olmayan bir seçeneğimiz var mı mesela?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık