(8) 

Kıyıda köşede kalmış romanlar?

m e b #1579131 
Selamlar.
Kendi alanında kıyıda kalmış güzel romanlar önerebilir misiniz?
Örneğin Türk edebiyatında Vedat Türkali - Bir Gün Tek Başına gibi, Rus edebiyatında Lermontov - Zamanımızın Bir Kahramanı gibi, Bulgakov - Usta ile Margarita gibi diğer eserlerden çeşitli yönlerden ayrılmış, kenarda kalan eserlerden bahsediyorum. Amacım, bu koskoca eserlere bilinmiyormuş gibi muamelede bulunmak değil ama nihayetinde matematiksel olarak revaçta eserler de değil diğer klasiklere göre. Bana böyle güzel romanlar önerebilir misiniz?

iphone için fotoğraf filtre uygulamaları

m e b #1570830 
merhaba.
ios için kullandığınız ve sevdiğiniz lightroom preset'leri içeren ya da daha sanatsal/zarif filtreleri olan ücretsiz ya da makul ücretli programlar var mı?

daha önce sordum ama yanıt alamadığım için tekrar paylaşıyorum.
(5) 

iphone'da bunlar mümkün mü?

m e b #1567885 
merhaba.

hayatımda hiç iphone kullanmadım, nasipse önümüzdeki hafta elimde olacak.
ancak aklımda birtakım sorular mevcut ki bunları apple çalışanları dahi net cevaplandıramadı, hep "zannedersem", "sanıyorum ki", "oluyor/olmuyor diye biliyorum" gibi muğlak ifadelerle cevap verdiler.

1. ben müzik konusunda hala eskisi gibi takılıyorum; beğendiğim müzikleri ya itunes'tan ya da çeşitli mecralardan indirip telefonuma atıp dinliyorum. spotify ya da apple music gibi abonelikleri istemiyorum. amacım sadece telefonun hafızasına itunes ile müzik dosyalarını atıp dinlemek istiyorum. icloud/itunes bulut gibi bir sistemden değil, direkt kendi hafızasına atıp dinlemek istiyorum. bu ne derecede mümkün?

2. android telefonumda nfc var; banka kartım yanımda olsa da olmasa da kullandığım bankanın uygulaması üzerinden nfc ile ödeme yapıyorum. aynısını iphone'da da yapabilecek miyim? (apple pay'den bahsetmiyorum.)
(5) 

iPhone fiyatları neden bu kadar saçma?

m e b #1566962 
Selam.
Bildiğiniz üzere iPhone 15 çıktı. 13 Pro Max, 14 Pro Max ve 15 Pro Max aralarındaki fiyatlara bakıyorum, resmen aralarında birkaç bin oynuyor. E millet niye 13 Pro Max'e 60 bin küsur vereceğime 14 Pro Max almasın? Hatta 14 Pro Max fiyatı şu an 15 Pro/Max fiyatına bile yakın satılıyor Teknosa vs gibi yerde.

Neden bu anlamsızlık?
(1) 

Papara'da isimsiz para göndermek/almak

m e b #1565393 
Merhaba.
Ben bu çevrimiçi cüzdan uygulamasına yabancıyım biraz. Bütün kimliğimi vs onayladım, hesabım sözleşmeli olarak geçiyor. Merak ettiğim şey şunlar:

1. Ben sadece Papara hesabını/karekodunu bildiğim birine yine Papara üzerinden para yollasam alıcı benim ad-soyad-numaram gibi bilgilerimi görür mü?
2. Ben aynı şekilde Papara hesabımı/karekodumu paylaşsam, karşı taraf para gönderince alıcı olarak kişisel bilgilerimi (ad-soyad-telefon numarası) görür mü?
(5) 

Demo iPhone'lardaki önden yüklü fotoğraflar neden daha kaliteli?

m e b #1562384 
Selamlar.
Nasıl tarif edeceğimi biliyorum ama teknolojik marketlerde iPhone incelerken dikkatimi çeken bir şeyler vardı. Hani önden yüklü fotoğraflar var ya, onların çekim değerlerine bakıyordum. Hangi iPhone ile çekildiğinden kaç MP kullanıldığı gibi bilgiler vs yazıyordu. Düşük MP ile bile, 11-12-13-14 ve ek olarak hepsinin Pro'ları ile çekilmişleri arasında netlik açısından o kadar net bir fark yoktu ve hepsi de birbirinden kaliteli idi.

Anlamadığım şey şu, bu fotoğraflarda oynama mı yapılmış yoksa gerçekten kaliteli mi o kadar? Eğer ikincisi ise 12 MP ile 24 MP arasında nasıl fark olmaz? Dış çekimde veya ön kamerayla bile çok kaliteli duruyordu her biri. Ama reel kullanımda 14 Pro bile o kadar güzel çekmiyor. Neden olabilir by?
(4) 

storytel'e yıllık abone oldum, iyi yapmış mıyım? :(

m e b #1560250 
selam.
deneme sürümü bile olmadan, ilk kez kaydolarak yıllık indirim ile birlikte 500 tl'ye abone oldum. sevdiğim seslendirenler de var ama iyi yapmış mıyım? kullananlar olarak memnun musunuz? :(
(1) 

bunu excel'de nasıl yapabilirim?

m e b #1559273 
merhaba.

diyelim ki aşağıdaki bağlantıdaki gibi bir takvim/tablo oluşturmamız gerekiyor.
şöyle bir senaryo için ne yapmam lazım?

a. her bir kişi sadece tek bir gün seçebilir.
b. her bir gün sadece iki kişi tarafından seçilebilir.

not: veri giriş değerini "x" veya tik olarak sağlayabiliriz.

benim asıl amacım excel'de seçili sütun ya da satırda sadece ama sadece İSTEDİĞİMİZ ADET kadar tercih yapılabilmesi, yeni veri girişinin yapılmasına engel olunması. hani yemek söylerken bize "en fazla üç adete kadar seçebilirsiniz" diyor ve istenen sayıya ulaşınca sistem yeni tercihe izin vermiyor ya, onu yapmak istiyorum.

i.hizliresim.com

yurt içi tur için güvenilir mecralar var mıdır?

m e b #1558959 
merhaba.

fırsat bu fırsat isimli oluşum/platform gibi yurt içi tur imkanlarını gösteren ve kolayca satın almamıza olanak sağlayan başka bir platform var mıdır?

fırsat bu fırsat'taki ilanlar çok net gibi gözükse de hiçbir netliği temelde yok, ya da ben anlamıyorum. tura ne dahil, ne değil, dahil olmayanlar için ne kadar ücret ödeyeceğimiz çok da açık değil. bir de tur satın alacağım ama "rezervasyon şart, uygunluk sorgulamanız gerekiyor." diyor. ben doğrudan içerik bilgisi net olan bir turu sepete ekleyip o tarihte gitmek istiyorum.

var mı önerebileceğiniz bu tarz site veya uygulamalar?
(2) 

erkek modasını nereden takip ediyorsunuz?

m e b #1553983 
merhaba.
uyumlu renkler, kombinler vs üzerine önerilerde bulunan bir instagram sayfası var mı bildiğiniz? siz nereden takip ediyorsunuz?

bir de kıyafetler üzerine uyumlu renklerin bilgisinin verildiği bir android uygulama var mı?
(4) 

kredi kartı asgarisi vs taksitlendirme hakkında.

m e b #1553720 
merhaba.

mesela benim 5000 tl'lik borcum var. aynı hesap kesimi içerisinde 1600 tl tutarında bir harcama daha yaptığımı ve bunu da 4 taksite böldürdüğümü düşünelim. benim, bu ay ödeme yapmam gereken asgari tutar %25 ise ben 1250 tl + 400 tl = 1625 tl mi öderim, yoksa 1250 tl + 100 tl = 1350 tl mi öderim? (faiz yok sayılmıştır.)
gerçek harcamalarım daha yüksek tabii.
(7) 

Duyuru hanımları veya yüz bakımı yapan beyefendiler bakabilir mi?

m e b #1553150 
Selamlar.
Yaş 32 olunca cilt bakımına merak sardım, belki yüzüm daha güzel durur diye. Eczane ve Gratis'ten birkaç şey aldım ama hepsinde de sabah akşam kullanılması yazıyor. Yardımcı olabilir misiniz hangi sıralama ile hangisini kullanacağıma dair? Ürünlerin görselleri aşağıdaki linkte. Cinsiyet erkek.

i.hizliresim.com
(5) 

Minik bir pasaport sorusu

m e b #1552489 
Selamlar.
Salı günü pasaport başvurumu yapmıştım, bugün kontrol ettiğimde "Pasaportunuzun basımı tamamlanmıştır." şeklinde bilgi gördüm. Benimki de mi aylar sürer gelmesi?
(1) 

IMEI kaydı - değişik bir durum

m e b #1550956 
Selamlar.
Yurt dışından alınma telefonum var. Bunun IMEI kaydını henüz yapmadım. Telefonu 2022'de aktif ettim ve mart ayında süresi bitecekti. Ama geçen ay SMS geldi, sayaç sıfırlanmış ve yeniden başlamış gözüküyor. Yeni yıla girdiğimiz için mi böyle? Başına gelen var mı?

Hatta IMEI sorgulayıp kalan günü görebileceğim bir yer var mı? E-devlet üzerinden sadece IMEI geçerliliğini ve kayıt dışı olup olmadığını sorgulayabiliyoruz.
(3) 

Beyoncé şurada hangi şarkıyı söylüyor?

m e b #1549248 
Iyi geceler.
Aşağıdaki linkteki videoda hangi şarkı çalıyor?
İlgili kısım 1:28'de başlıyor. Sözlerini anlayamıyorum da. Tur listesinde yer almıyor bu şarkı, Jay Z şarkısı muhtemelen :(
twitter.com
(33) 

doğal kaynakların aşırı tüketilmesi konusunu ne ölçüde düşünüyorsunuz?

m e b #1548818 
selamlar.
şu an doğanın ve kaynaklarının hunharca kullanılmasına karşı karınca kararınca neler yapıyorsunuz bireysel olarak?

yani yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama her gün duş alan, dişini fırçalar ya da ellerini sabunla yıkarken boşa su akıtan, yemeyeceğini bildiği halde siparişin yanındaki ücretsiz ürünleri alan, haddinden fazla kağıt/peçete kullanan, bardak yıkarken bile litrelerce su harcayan ve çeşmeyi boşa akıtan vs birini görünce uyarıyorum ama tabii her şey benim kontrolümde olmuyor. nihayetinde çocuk değiliz ki üstümüz çim ve çamur lekeleriyle krilensin. mesela günlük kıyafetini tek günlük giyip hemen makineye atmak ve suyu boşa tüketmek kötü değil mi?

bu "her gün kıyafetini değiştirmezsen, her gün duş almazsan pissin" düşüncesini kim oluşturdu da doğayı b.k ediyoruz?
(4) 

güzel konuşmak için ne yapılabilir?

m e b #1547182 
selamlar.
gün geçmiyor ki bir şeyimi kafaya takmayayım.
kelime dağarcığı etkenini görmezden gelelim; benim derdim yanlış vurgu, tek kulakta sağırlığın getirdiği sebepten ötürü yüksek ses kullanımı, heyecanlı ve hızlı konuşma durumuyla alakalı. karşı tarafı çok yoruyor, ayrıntılarda boğuluyorum ekseriyetle. çok konuşunca da başım ağrıyor. aslında fırsatım oldukça ve fırsat yarattıkça bol bol kitap okurum ama düşüncelerimi veya yaşanmış bir olayın güzel şekilde aktarımı konusunda bana yardımcı olmuyorlar pek.

çevrimiçi kaynak olabilir, youtube üzerinden video olabilir veya yüz yüze ders de olabilir (ama bu seçenek, iş saatlerinden dolayı makul değil.). ne önerirsiniz? bilhassa önereceği yolu kendisi deneyimleyip de "şunu tavsiye ediyorum" diye cevap verenler daha yardımcı olacaktır bana.
(15) 

bu sene içinde yapmayı hedeflediğiniz en büyük şey nedir?

m e b #1546664 
selamlar.
sorum başlıkta; belki bana da diğerlerine de ilham olur diye sormak istedim.
(3) 

Gözde ani odaklanma, görme bulanıklığı sorunu

m e b #1546543 
Selamlar. Yaşım 32.
Son birkaç gündür aniden başkasının gözüyle görüyormuşum gibi bakıyorum etrafa. Sadece odaklandığım yeri görüyorum, etrafındaki yakın nesneler ve yazıları görmekte zorlanmaya başladım. Bulanık görüyorum. Ama bir müddet sonra geçiyor. Bu süre zarfında gözlerim acıyor, görmeyi ve odaklanmayı reddediyor gibi. Yakın veya uzak fark etmiyor. Doktora gideceğim tabii de bu sorunu yaşayan var mı? Ne olabilir bu acaba?

Not: herhangi bir görme kusurum yok (miyop, hipermetrop vs).
(5) 

Yeni kimlik almak için randevu şart mıdır?

m e b #1546049 
Günaydın.
İnternette bazı yerlerde randevu şart diyor, bazılarında şart değil yazıyor.
Siz randevusuz işlem yaptınız mı?
(3) 

Kafa dinlemek için tek başıma nereye gidebilirim?

m e b #1545903 
Selamlar. İstanbul'da yaşıyorum.
Nihayet işimden ayrıldım ve yeni işime 9 Ocak'ta başlıyorum. Bir hafta dinleneyim istiyorum. İstanbul'dan fazla uzaklaşmadan nereye gideyim sizce? Araç yok, bu yüzden yakın bir yer olması önemli. Otobüsle 3-4 saat seyahat da sorun değil. Bütçem de 5000 TL diyebilirim :(

Yalova'ya bu yaz gittim. Yalova şimdilik en sonki tercih olabilir.
(12) 

Yetişkin ama çocuksu erkek çorapları giyiyor musunuz?

m e b #1542681 
Merhaba,
Hani moda diye demiyorum, zaten benden başka kimse de görmeyecek ayağımdaki çorapları ama benim hep hoşuma gitmiştir renkli, saçma sapan çoraplar. Hani böyle çocuksu duran ama belli bir konseptte olan çoraplardan bahsediyorum. Arabalı vs demiyorum. Öyle çorapları nereden alabilirim? Instagram'da reklam olarak görüyorum ama güvenilir mi, bilmiyorum. Trendyol'dan da istediğim kalitede göremedim hiç. Siz giyiyor musunuz öyle çoraplar ve nereden alıyorsunuz?
(17) 

Sözleri cinsiyetinize aykırı şarkılar dinliyor musunuz?

m e b #1542292 
Selamlar.
Müzik her zaman sözleri için dinlenmez ama merak ettim. Mesela erkeksiniz, sözleri feminen şarkıları müziği hoşunuza gitse bile dinlemeye devam ediyor musunuz? Tabii, kadınlar için de tam tersi olarak soruyorum.

Örnek vermem gerekirse mesela Delilah (The Cranberries), Jolene (Miley Cyrus), El Adamı (Yıldız Tilbe) vs vs.

Ben sözlerini değiştirmeden gayet de eşlik ediyorum ama sizleri merak ettim.
(4) 

disco elysium'u anlayamamak

m e b #1541997 
selamlar.
geçen haftalarda ben bu oyunu steam'den indirdim, dilini de türkçe yaptım.
karakteri de dedektif/polis olarak seçtim ama hiçbir şey anlamadım. biraz ilerledim, otel katını da açtım ama hala bir şey anlamadım. ben mi kaçırıyorum bir şeyler? sorun bende mi? tüm listelerde övgü dolu yorumlarını okuyunca heveslendim ama üzüldüm de :(
(8) 

hayatın anlamını tamamen kaybetmek

m e b #1540331 
merhaba.
uzun zamandır ama özellikle son dönemde daha da açmazda olduğumu hissettiğim bir noktadayım. 32 oluyorum yakında ama şöyle dönüp geçmişime bakınca hiç de güzel bir hayat yaşamadığımı ve yaşayamayacağımı görüyorum. son dönemde herkes böyle olabilir ama ben bunun ağırlığı altında eziliyorum günden güne.

zeki, yakışıklı, şanslı, karizmatik ya da zengin değilim.

-kendimden nefret ediyorum.
-güzel bir okulda okumadım.
-hiç sevgilim olmadı, aşırı da üstüne düşmedim bu durumun.
-güzel bir mesleğim veya bana iyi kazandıran mesleğim de yok.
-hayatta başarmak istediğim hiçbir şeyi başaramadım.
-sevdiğimden daha çok sevilmedim hiç.
-sevdiğim dostlarımın yaptıklarını görünce onlara imreniyorum, asla o noktaya gelemeyeceğimi görünce üzülüyorum.
-etrafımdaki güzel kadın veya erkeklere bakıp "asla tercih edilen biri, asla böyle yakışıklı/alımlı olmadım, olamayacağım"a takılı kalıyorum.
-ailemle birlikte yaşıyorum ve özünde onları üzmemek için çoğu şeye tepki koymuyorum ama içten içe de yapayalnız kalmayı istiyorum. ama ekonomik olarak mümkün değil.
-patronum oç cahil, kültürsüz, açgözlü birinin teki. babasının ofisindeyim ve onların da işini görerek sömürülüyorum, enerjim komple bitik.
-asla sevdiğim şeylere vakit ayıramıyorum. hafta içi her gün gidiş geliş toplam 4,5 saatim trafikte geçiyor. kitaplarımdan dahi uzaklaştım. ama şu an işten çıkma durumum yok.
-eve ekonomik olarak katkıda bulunuyorum, birikim yapma durumum yok ki zaten 7 bin tl maaş alıyorum.

son dönemde beni hayata bağlayan tek şeyin annem olduğunu düşünüyorum ama galiba artık o da yetmeyecek tutunmama. nereye kadar dayanacağımı bilmiyorum, mutlak bir aidiyetsizlik, komple boşvermişlik, bıkkınlık, hayattan çekip gitme isteği ama aynı zamanda da bir şeyler için çabalama gayreti hepsi aynı anda kafamda savaşıyor. hangisi savaşı kazanacak bilmiyorum.

tavsiye için de değil ama içimi dökmek istediğim için yazdım biraz.

yine de ne yapayım sizce?
(1) 

şöyle bir iş arama sitesi var mı?

m e b #1540225 
selam.
mesela işverenlerin yaptığı gibi ama tam tersi, yani iş arayan olarak özelliklerimizi yazabildiğimiz ve işverenlerin bizi aradığı bir platform var mıdır?

varsa da bu platformdan memnun kalma durumu ne olbilir?
(17) 

anket: buradaki espri belli mi?

m e b #1539857 
selamlar.
ekteki/linkteki fotoğrafla ilgili iki küçük bir sorum olacak:
1. espri belli mi?
2. komik olup olmamasından bağımsız olarak, bu espri saçma ve yanlış bağlam üzerinden mi kurulmuş?

DİĞERLERİNİ ETKİLEMEMEK İÇİN KONUYU YAZMAYIN LÜTFEN. çünkü buna göre bir değerlendirme yapmam ve sonuca varmam gerek.


i.hizliresim.com
(1) 

şöyle bir bilgisayar iyi midir?

m e b #1536893 
özellikler şöyle:
hp - elitebook - i7 vpro işlemci - 8 gb ram - 256 gb ssd.
ikinci el ve 6 bin tl.

iyi midir?

bu şarkıda sample var mı, yoksa orijinal bir eser mi?

m e b #1536671 
selam.
bu şarkının kemanlı kısmında sample var mı?
epey tanıdık geliyor ama internette de bir şey göremedim.
bahsettiğim yer 05-18 saniye aralığı..

youtu.be
(3) 

Burada iş aramak yasaktı bir ara, hala öyle mi?

m e b #1536298 
İyi geceler,
Sorum başlıkta. Sebebi hukuki mi?
(5) 

mini anket: hangi kitabı okuyayım?

m e b #1535452 
bulantı'yı bitirdim dün. Şimdi elimin altında dört kitap var.
a) ben kirke
b) yaşama uğraşı
c) amak-ı hayal (5-6 sene önce okudum)
d) aşk-ı memnu (10-12 sene önce okudum)
e) "bunları değil de x'i oku" (x, kişisel gelişim, sığ aşk meşkten farklı olmak üzere, x'i bulunuz)
(7) 

dizüstü bilgisayarda iki grafik kartının(?) olması ve ısınma & yavaşlık

m e b #1535249 
merhaba.
özet geçeyim. ben ikinci el bir bilgisayar almıştım. alırken pek işlem yapmamıştım ve herhangi bir hata ile karşılaşmamıştım. ancak ne zaman ki uzun vakit harcayacağım bir durum olursa bilgisayarım mavi ekran hatası veriyordu. (git: 1526715).
sonra ben amd olan grafik kartını devre dışı bıraktım ve sadece intel'i devreye soktum, hiçbir hata almıyorum artık ama bilgisayar bu sefer de çok ısınıyor, görsel/video kalitesi düşmüş gözüküyor ve bilgisayar temel görüntü ayarlarında açılıyor (tema veya görsel efektler çalışmıyor.). youtube'dan video izlerken takılmalar oluyor dalga dalga.

ekran görüntüsünü hem duyuruya hem de aşağıya bağlantı olarak bırakıyorum. ben bu dizüstü bilgisayarı nasıl daha iyi hale getirebilirim?

i.hizliresim.com
(2) 

şu şarkının şu kısmında çalan enstrüman nedir?

m e b #1533942 
köfn - bi' tek ben anlarım şarkısının 02:59'dan itibaren kısmında çalan yeri soruyorum.
youtu.be
(4) 

otelinizi nereden ayarlıyorsunuz?

m e b #1533289 
selam.
işten yıllık iznimi kullanacağım ve tek başıma olacağım. ama bir sürü uygulama var, trivago, etstur, jolly vs. hiçbirini de daha önce kullanmadım. açıkçası çok param da yok ama istiyorum ki kahvaltı bari otelde verilsin. kimilerinde yarım pansiyon yazıyor, kimilerinde "oda kahvaltısı mevcut" diyor. acemi olduğum için de kazıklanmak istemiyorum. bu uygulamalardan ya da harici ne önerirsiniz? yoksa gözüme uygulamadan otel kestirip yer de varsa doğrudan kendim mi gidip "akşama burada kalacağım" desem?
(5) 

bir ifade vardı...

m e b #1532801 
selam.
hani birisinin yargıları çok önemliymiş gibi, onu iğnelemek için "sanki yargı mercii, sanki bilirkişi, sanki uzman da gidip ona danışacağız" deriz ya; işte, onun gibi bir ifadeyi arıyorum. iki gündür kafamda dolanıp duruyor. aradığım ifade iki kelimeden oluşuyor. ne olabilir bu?
(5) 

nfc ile ödeme yapmak için uygulama? (android)

m e b #1530198 
selam.
android telefonunuzda nfc ile ödeme yapmak için hangi uygulamayı kullanıyorsunuz?
garanti müşterisiyim, önceki telefonumda bonus flaş kullanıyordum ama mümkünse ben sanal kart yaratmadan, bakiye eklemeden vs banka kartlarımın numaralarını girmek, uygulama içinde varsayılan kart ayarlamak ve nfc ile o şekilde ödeme yapmak istiyorum. böyle bir uygulama var mı?

bende ziraat, garanti ve iş bankası var; her biri için ayrı ayrı uygulama kullanmak istemiyorum.
(7) 

Dizüstü bilgisayar mavi ekranda kalıyor. (Caps'li)

m e b #1526715 
Selam.
İkinci el bilgisayar almıştım, aldığımdan beri defalarca format atıp sıfırdan Windows kurmama rağmen arada kriz nöbeti var gibi mavi ekran hatası alıyorum. Güvenli modda açılıyor ama sıradan bir şekilde açmaya çalışınca böyle saçmalıyor, defalarca kez yeniden başlatıyorum. Bazen de Windows logosunda takılı kalıyor.

"technical information" yazan yerdeki lfanümerik olarak belirtilen kodlar sürekli değişiyor. Sorun nedir tam olarak?

i.hizliresim.com
(3) 

"eveeet, bunu ilerleyen derslerde göreceğiz" demeyen java kurs önerisi?

m e b #1524611 
selam.
şu aralar java öğrenmeye çalışıyorum, sıfırdan. giriş seviyesinde html/php bilgisi edinmiştim. ancak java ya da python öğrenmek istiyorum. udemy'den hem android platformda uygulama geliştirmek üzerine hem de python üzerine kurs aldım; mobil geliştirme kursunun mottosu "sıfır bilgiyle mobil uygulama yazın" gibi iddialıydı. 27. derse kadar geldim, bunun yarısı zaten hocanın kendisini tanıtmasıyla ve gerekli teknik kurulumların yapılmasıyla geçti. diğer kısımlar ise "burada şunu yapıyoruz, nedenini bilmenize gerek yok, ileride anlayacaksınız.", "burada şu kodu yazacağız ama ne olduğunu sonraki derslerde göreceksiniz." gibi aptalca geçiştirmelerle dolu. ben de youtube'dan başka ders verenlere bakayım dedim ama çoğu aynı ama ya. "bunu şöyle yapın, şu kodu yazın, şu komutu seçin. ilerleyen derslerde göreceğiz bunların ne anlam ifade ettiğini." diyip durunca epey soğudum bu işten.

yani bu "arkası yarın, bakalım ayşe'nin katili çıkacak mı?" havası nedir?
bunu yapmayan iyi bir kurs tavsiyesi verebilir misiniz sıfırdan başlayanlar için adım adım giden ve işin mantığını güzelce açıklayan?
(3) 

bilgisayarım android sdk'yi çok zor açıyor, alternatif var mı?

m e b #1519302 
merhaba.
udemy'den kurs almıştım, android uygulamaları geliştirmek adına bir kurs.
tabii ki bilgisayarıma kurmam gereken uygulama/platformlar da java ve android sdk. en başta hiçbir sorun göremedim ama emülatöre cihaz atamam gerekti. sanal bir cihaz seçtim ve kurdum. ama programda çok basit temel bir uygulama taslağını çalıştırmaya çalıştığımda en başta emülatör/aygıt bulunamadı hatası alıyorum. sonra aradan 10 dakika geçiyor, sağ tarafta sanal cihaz açılıyor ama google/android açılış ekranında takılı kalıyor ve bütün her şeyim donuyor.
dizüstü bilgisayarım ikinci el; intel core i5-480m + 4 gb ram var.
benim bu emülatörü daha rahat çalıştırmam mümkün mü ya da alternatif olarak ne yapabilirim? kursum boşa gitsin istemiyorum. python kursu almıştım, onu mu öğrenmeye çalışayım?

not: işe yarar mı bilmem ama java ve sdk en son sürümde.
not2: windows 10 yüklü bende. windows 11'e yükseltmek istedim dahili emülatörü sebebiyle ama bilgisayarım desteklemiyormuş :(

instagram hikaye oluşturucu ve hazır filtre uygulamaları?

m e b #1516754 
selamlar.
instagram'da bireysel kullanıcı olarak kullandığınız hazır hikaye şablonları sunan bir uygulama kullanıyor musunuz storyart, canva ve inspiry gibi? bu üçü hariç neyi kullanıyorsunuz?

bir diğer sorum da koloro gibi lightroomhazır renk ayarı sunan veya vsco gibi filtreler uygulayan bir uygulama tavsiye edebilir misiniz?

not: android telefon kullanıyorum.
(2) 

Bluetooth kafaüstü kulaklığın tek kulaklığını deaktif etmek?

m e b #1512629 
İyi geceler.
Bluetooth kablosuz kulaklık kullanıyorum.
Benim sol kulağım hiç duymuyor ve istiyorum ki mono sesle sadece sağdan ses versin. Mono sese ayarladım, onda sorun yok. Ama kulaklığın solunu komple iptal etmek istiyorum. Ola ki kulaklığın sağı bozulursa sıfırdan sol kısmını kullanabileyim. Ben telefonun erişilebilirlik menüsünden ses kanalını sadece sağa ayarlasam kulaklığın ömrünü uzatmış olur muyum? Yani tamamen deaktif etmiş oluyor muyum böyle?
(9) 

Telefonda sadece WhatsApp'ın internetini kesecek bir uygulama?

m e b #1506829 
Merhaba.
Android telefon kullanıyorum. Sadece WhatsApp'ın internet trafiğini kesecek ve ben o internet iznini geri açana dek kapalı tutacak bir uygulama arıyorum. Var mıdır bir uygulama?

Bir uygulama var, kullanıyorum ama VPN kullanıyor. Ben reklam engelleme uygulaması kullandığım ve VPN tabanlı olduğu için, bahsettiğim uygulama reklam engelleyici VPN'yi devre dışı bırakıyor. Onu da istemiyorum.

Bu bilgiler ışığında uygulama öneriniz veya alternatif çözüm öneriniz var mıdır?
(Whatsapp Plus gibi çakma/mod uygulama istemiyorum.)
(4) 

instagram'da kaliteli fotoğraf/hikaye paylaşamıyorum

m e b #1495359 
merhaba.
telefonumun hem kendi hem de instagram kamerasıyla çektiğim ve paylaştığım fotoğraflar, asılları kadar kaliteli gözükmüyor. hele bir de hikaye şarkı ekleyince hikayeleri bulanıklaştırıyor. wifi veya mobil veride de durum aynı. mobil veri kısıtlaması/tasarrufu da kapalı (uygulama içinde de kapalı.)

telefonum android. aynı marka ve modelde paylaşanlarda hiçbir şey olmuyor, bende kayboluyor. yok mudur bunun bir çözümü?

hesabımla mı bir ilgisi var acaba? kişisel hesap, kullandığım ve denediğim telefonlar: xiaomi note 8 pro, general mobile gm 21 pro ve huawei mate 20 lite.
(12) 

işten ayrılmalı mıyım, ne yapayım sizce?

m e b #1491868 
merhabalar, kısa keseceğim.
2018'in mart ayından beri kurumsal olmayan bir yerde çalışıyorum; patron, tamamen babasının gölgesinde bir firma kurmuş ve onu işletiyor. babası gümrük müşaviri, oğlu (patronum) ise lojistik ayağında. babası, müşterilerin lojistik işi olunca bize paslıyor. biz lojistik firmasında sadece 2 kişiyiz: patron ve ben. haliyle her boka benim koştuğumu tahmin edebilirsiniz: yurt içi/dışı yükler için fiyat toplama, yurt dışı ile görüşme, operasyon takibi, fatura kesimi, gider faturalarını işleme vs gibi durumları ben hallediyorum. bir de bunca iş arasında yurt dışı partnerler araması konusunda patronun aptal aptal tercümanlığını yapıyorum; milyonlarca yabancı firmaya mail atıyorum. (uluslararası nakliye komisyonculuğu yapıyoruz bu arada, kendimizin hiç öz mal aracı yok.)

ben artık çok ama çok sıkıldım, üç senedir de doğru düzgün tatil yapmadım, hiçbir şekilde yıllık izin de kullanmadım, motivasyonum da sıfır; aldığım maaş 3500 tl; yemek ve yol firmadan.

herhangi bir yerden iş bakmadım, aramadım da. yani güvendiğim bir şey de yok.
sizce işten çıkmalı mıyım? sizce 3 senelik kıytırık bir yerdeki deneyim + ingilizce iş ararken bana fayda sağlar mı?

not: uluslararası ilişkiler mezunuyum, ingilizcem var ve istanbul'da yaşıyorum.
30 yaşındayım, bekarım ama aileme ev kredisinde destek oluyorum.
(5) 

bu vücudu, şu vücuda nasıl çevirebilirim? (çeşitli sorular)

m e b #1488166 
merhaba.
bugün bir spor salonunda 4 aylık bir üyelik başlattım.
vücudumu ve sahip olmak istediğim vücudu aşağıdaki linklerden görebilirsiniz. (gözlerinizi kanattıysam özür dilerim şimdiden.)
boyum 173, kilom 60.

o vücuda gelebilmem için;
-haftada 4-5 kez gitsem faydalı mıdır?
-iş çıkışı gideceğim için öğlen yemeğinden kalma mideyle spora gideceğim ve spordan sonra yemek yiyeceğim. bu benim spordan fayda almama engel olur mu?
-ben sadece kollar + dik duruş + omuzlarımın genişlemesi + sıkı karın + adonis için gideceğim.
terimleri hiç bilmiyorum ama öğrenirim, siz hangi hareketleri yapmamı önerirsiniz bu isteklerime göre?
-bir de bacaklarım ve kollarım orman gibi. tıraş etmem mi lazım sağlıklı kas gelişimi için?

benim vicit: i.hizliresim.com
olmasını istediğim vücoot: cdn.yemek.com
(1) 

buradaki espri ne?

m e b #1487743 
merhaba.
buradaki espriyi anlamadım. nasıl bir kelime oyunu var?

www.instagram.com
(1) 

aöf - yaz okulu için kaç ders almam yeterli?

m e b #1487060 
merhaba.
aöf'te son senemdi ve bütün derslere girdim. 7 tane şartlı (2 tane CD, 4 tane DC, 1 tane DD) + 1 tane FF var. krediler de DD 6, FF 6, DC 8 kredili, geri kalanı da 6 kredi. gano'm 1,83. yaz okulunda kaç ders alırsam gano'mu 2.00 yapabilirim? en fazla 5 ders seçebiliyorum ama var olan dersleri de daha aşağı çekmek istemediğim için, bir de çalıştığım için vakit bulamayacağımdan dolayı minimum ders seçimiyle bu süreci atlatmak istiyorum. yardımcı olabilir misiniz?
(21) 

sizin çevrenizde de "aşı olmam ben" diyen var mı?

m e b #1486258 
günaydın.
ofistekiler dahil olmak üzere aşılar henüz türkiye'ye gelmemişken "aha ölüyoruz, bitiyoruz; aşı kalmayacak bize; tüm dünya aşılanıyor, hükumet bizi kaderimize terk etti. geberip gideceğiz!" diyen bir sürü kişi şimdi de aşı olmaktan kaçınıyor, "ben aşı olmamaya karar verdim." diyor. sizin de etrafınızda bu tiplerden var mı? aşı olmama sebepleri ne? komplo teorileri mi?
(1) 

hediye almalık web sitesi var mı?

m e b #1486137 
selamlar.
internetten hangi sitelerden hediye gönderiyorsunuz?

kullandığınız siteler hediyeyi direkt alıcıya FATURASIZ yolluyor, değil mi?
çiçek sepeti'nde olduğu gibi aynı gün teslimat yapıyor mu?

bu iki konu benim için çok önemli; lütfen sadece deneyimliler cevap versin, işi şansa bırakamam.
(4) 

amazon'un abd sitesinden satış yapmak

m e b #1484978 
merhaba.
soruyu arkadaşım için soruyorum, deneyimliler yardımcı olursa çok daha iyi olur.
arkadaşım türkiye'de ve amazon'un abd sitesinden bireysel mağaza/satıcı profili oluşturup tr'den abd'ye ürün satışı yapmak istiyor. ancak sorun şu ki hiçbir şekilde komisyon tutarı ve kargo mevzusu konusunda bilgi edinemedi. ben de platforma yabancıyım, yanlış yönlendirmek istemiyorum. bu yüzden iki ufak sorum var: (tabii, bunun haricinde başka neyi dikkate alması gerekiyorsa lütfen yorum yapınız)
1. satış başına mı komisyon mu alınıyor yoksa aylık bir abonelik parası gibi bir şey mi ödüyor? ürün başı komisyon varsa bu oranı nereden görebiliriz?
2. amazon, abd'de ups ile partnerlik yapıyormuş kargoda. diyelim ki abd'li biri sipariş verdi. ups-tr kargoyu arkadaşımdan alıp bu kargo masrafını arkadaşıma mı yüklüyor yoksa kendi web sitesinden "ürünün ederi + x usd kargo ücreti" şeklinde alıcıya mı bildiriyor? (amazon, kendi web sitesinde satıcının bildirdiği koli üzerinden ücrete tabi ağırlığın hesaplanacağı yazıyor ama kime yansıtılacağını söylemiyor.)
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık