(2) 

Türkiye’de unionpay

kojonotsuki #1582032 
Türkiye’de unionpay kartlar kullanılabiliyor mu? Hem ödeme için hem de atm’den para çekmek için. Türkiye’de herhangi bir bankadan değil de Çin’den alınmış bir kartım var, onun için soruyorum.
(1) 

iphone 14 birden fazla e-sim

kojonotsuki #1582031 
iphone 14’ün 1 tane fiziki sim girişi var. 1 tane de e-sim takılabiliykr onu da biliyorum. Birden fazla e-sim kullanılabiliyor mu? Bilgisi deneyimi olan var mı
(6) 

usd hesabından harcama

kojonotsuki #1580008 
yurtdışında bankadaki usd hesabımdan harcama yapmak istiyorum, kur farkı yememek için. bunun için usd hesabı için ayrı debit kart mı almalıyım, yoksa halihazırdaki debit kartımı usd hesabıyla ilişkilendirebilir miyim? nasıl oluyor bu iş?

Uçuş öncesi pasaportun konsoloslukta olması

kojonotsuki #1579927 
Başlık garip gelmiş olabilir. Şöyle ki:

Hırvatistan vizesine başvurdum. Vizem hala çıkmadı ve pasaport elçilikte. Vize için verdiğim pasaportta çin vizesi de var ve haftaya pazar çine uçuşum var. Stres yaptığım konu: Bayram falan derken vize çıkmazsa ben çine de uçamayacağım.

1- pazartesi konsolosluğa gidip vize talebimi vs iptal et pasaportumu ver diyeceğim. Sizce ne derler?
2- 2. bir türk pasaportum daha var. İçinde giriş çıkış vs az olduğundan vize başvurusunda vermemiştim. Bu pasaportu çin vize merkezine götürüp bu pasaporta vize basar mısın desem nasıl karşılarlar acaba? Saçma geliyor biliyorum ama götüm tutuştuğundan tün tuşlara basayım diyorum
(2) 

booking.com ücretli iptal-sanal kart

kojonotsuki #1579802 
otel rezervasyonun ücretsiz iptal tarihini salak gibi 1 saat ile kaçırdım. şimdi iptal için 1 oda parası istiyor. otele ücretsiz iptal talebinde bulundum.

diyelim kabul etmediler. ben sanal kartımı girmiştim sisteme, limiti 5 tl. bu karttan para çekemezlerse ne olur? yaşayan oldu mu? booking.com'dan ban yeme vs. tarzı sonuçları oluyor mu
(4) 

reçetesiz antibiyotik

kojonotsuki #1579361 
doktor anneme tetradox yazmış. annem de makasla küçük küçük parçalara ayırmış ilacı, her gün iki tanesini yanına almak için. komik olan bulamıyor bir kısmını...

sistemde de sana yazılan antibiyotik bitmeden doktor yenisini yazamıyor, bize söylenen bu.

reçetesiz antibiyotik almamız mümkün mü? ya da elinde fazladan/ kullanmadığı tetradox olan birisi bizimle paylaşmak ister mi?
(3) 

schengen ret itiraz

kojonotsuki #1578940 
Slovenyaya kısa süreli turistik başvurdum. Ret gelmiş, 12. madde: Belgelerin güvenirliğine ve doğruluğuna ilişkin makul şüphe.

İtiraz edip başarılı olan oldu mu?
(3) 

damatlık

kojonotsuki #1578913 
haziran sonu düğünü için damatlık alacağım. bu dönem hafif kilo aldığımdan şimdi almayayım fitleştiğimde alayım diyorum. bizimkiler ise pahalanır al diyorlar.

damat, vakko vs yerlerde sezonun fiyatları belli değil mi? gömlek pantalon sezon fiyatlarıyla çıkmıyor mu raflara?

bir de, haksız mıyım, sonradan ceketin daraltılması vs. güzel durmuyor. almışken ideal kilodan/formdan almak lazım değil mi
(4) 

schengen kısa sürede sonuçlanması

kojonotsuki #1578802 
12sinde vfs'den başvurdum. bugün mail gelmiş tamamlandı, geri istanbul vize merkezine dönüyor diye. bu kadar kısa sürede sonuçlanması hayır mıdır şer midir? yoksa hiçbir anlama gelmiyor saçmalama mı?
(1) 

Klozet 70'lik giriş

kojonotsuki #1578780 
Eve misafir tuvaleti yaptıracağız. Yaptıracağımız yerde 70'lik giriş var, 100'lük yok. tuvaleti 70'e bağlayacağız. bizim usta, abi sıkıntı yaratabilir tıkanıklık vs. yapabilir diyor.

bu şekil tuvalet yaptıran birkaç komşuya sordum, sorun yaşamıyoruz dedi. başka bir tesisatçıya sordum, abi 75 zaten aşağıda 125e bağlanıyor, sadece 100den 75e geçişte 5-6 cm oluyor daralma o da sıkıntı olmuyor dedi.

var mı fikri yorumu olan? ciddi sıkıntı yaratır mı bize?
(3) 

Ev için TV- OLED?

kojonotsuki #1578702 
Eve TV alacağım. Çok fazla marka-model var. ama marka LG gideyim dedim. ürün olarak da OLED.

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

bu iki ürün arasında ne fark var bilen var mı? biri c3 modeli, diğeri cs3.

1- lg oled tavsiye eder misiniz?
2- salon çok büyük değil. ona rağmen 65 inch alsam mı diye düşünüyorum. ne dersiniz?
(3) 

schengen sigorta

kojonotsuki #1577902 
Sigortayı nereden yaptırıyorsunuz? En uyguna nasıl getiririz? 8 günlük seyahat için yaptıracağım.

+ Slovenya'dan başvuracağım. Öncesinde yeşil pasaport kullanan ve vize deneyimi olmayan biri olarak schengen tavsiyelerinizi alırım.

uçak thy'den ücretsiz rezervasyon.
otel booking'den iptal edilebilir rezervasyon.
bir tane de niyet mektubu yazayım diyorum.
(1) 

Elektrik aboneliği

kojonotsuki #1577459 
Abonelik açacağım. Elektrik kullanım amacı/yeri soruyor. bizimki normal konut. Muafiyet yok deyip geçiyorum değil mi? Ortak kullanım abonesinin benle alakası yok?

ibb.co
(4) 

Schengen

kojonotsuki #1577065 
İtalya'dan randevu bulmak imkansız. Alternatif olarak isviçre ya da slovenya'dan alayım, ordan giriş yapayım, sonra italya'ya geçeyim diyorum. Bir arkadaşım, schengen'i gideceğin ülkeden alacaksın diye bir kural yok, diğer ülkelerden alıp da ilk girişi italya'dan yapabilirsin diyor. Ne diyorsunuz?

Bir de isviçre mi slovenya mı, hangi ülke daha mantıklı duruyor? Buralardan alırsam illa bu ülkelerde zaman geçireceği mi söylemem gerekiyor mu, yoksa kardeş ben direkt italya'ya geçeceğim diyebilir miyim?


Benden desteğinizi/yorumlarınızı esirgemeyin sevgili dostlar.
(1) 

italya vizesi istanbul

kojonotsuki #1575923 
italya vizesine başvuracağım idata üzerinden. 29 şubata kadar randevu yok diyor. randevu bulmanın bir yolu yordamı var mı?
(1) 

sırbistan - ne iş yapılır?

kojonotsuki #1575408 
İşten kastım maaşlı çalışan tarzı değil.Sırbistan'da bir şirket kurduk. bu şirketi de çalıştırmak istiyorum.

aklımda şu var: sırbistan'da ne gibi iş/ticaret imkanları var? avrupa ile veya türkiye ile alakalı ne gibi işler yapılabilir?

sırbistan'ı bilen yazarların fikirlerine ihtiyacım var. genel fikir belirtmek isteyen herkesin fikirlerini de duymak isterim tabi ki.
(1) 

wings black kredi kartı

kojonotsuki #1574489 
bu kredi kartını çıkarmayı düşünüyorum. en azından restoranlarda kampanyaları oldukça iyi. gıda alışveriş kartı gibi düşünüp kullanmak mantıklı gibi.

1- kullananlar memnun mu?
2- kredi kartı tavsiyeleriniz, önerileriniz var mı? her şeyiyle iyi bir kart yok gibi.
(5) 

döviz mevduat

kojonotsuki #1574488 
döviz mevduat hesabı için şu aralar hangi bankayı önerirsiniz, ve neden? deneyim, tavsiye ve öngörülerinize talibim.
(2) 

iphone 15 takas

kojonotsuki #1573953 
elimdeki iphone'u

medimarkt 11'e alıyor, 42k karşılığı iphone 15 veriyor. kurulum, telefon kabı, powerbank vs de dahil, ki faso fiso şeyler bunlar, benim için önemli değil telefon kabı vermesi.
gürgençler 18'e alıyor, tek sıkıntı şu anda ellerinde iphone 15 mevcut değil.

medimarkt ile takas yapmayıp yeni yılı beklesem telefonlara zam gelir mi? sanki yakın zamanda zam gelmişti sanki. napmak mantıklı sizce?
(1) 

İdrar tahlili (lökosit yok, bakteri var)

kojonotsuki #1573865 
kadın kişisinin idrar tahlilinin ilgili bölümü şöyle: ibb.co

lökosit negatif
bakteri 104 (Yüksek)
Yassı epitel 20 (yüksek)
idrar kültürü de verildi, sonucu bekleniyor.

idrar yollarında bir enfeksiyon var, tik. kültürün sonucunda ne tarz bir bakteri beklemek lazım? cinsel yolla bulaşan bir hastalık olup olmadığı bakteriden anlaşılır diye düşünüyorum. idrarda yanma, sık sık idrara çıkma tarzı semptomlar olmadığından kafam karıştı. kültürün çıkması da 2-3 gün sürüyor. yorum yapabilecek, fikir yürütebilecek var mı?
(1) 

ihracatçıya yeşil pasaport

kojonotsuki #1572853 
ihracatçılara yeşil pasaportun şartlarını vs. anladım. ama anlamadığım şey, başvurumuzu ne zamana kadar yapmamız gerektiği. mesela 2023 bitmeden başvurursak 2020-21-22'in ortalaması mı alınıyor? 2024 başında başvurursak da, 2021-22-23 verilerine mi bakılacak?

bir de, biz verilere bakarak kaç pasaporta hak kazandığımızı görüp öyle mi başvuruyoruz, yoksa başvurduğumuzda onlar mı söylüyor bu kadar hakkınız var sizin diye?
(2) 

Kabin bavulunu başkasının alması

kojonotsuki #1572025 
Uçuş sonrasını kabin bavulumu bulamadım. Uçağa onla bindim, tik. Uçakta yok, havayolu teyit etti. Başkası almış, hırsızlık da olabilir, yanlışıkla da almış olabilir. Yanlışlıkla alınmamış olma ihtimalinde, maksimum yapabileceğim nedir? Fikir, öneri, deneyim aktarabilecek var mı?
(3) 

Apple Store - Hong Kong

kojonotsuki #1571703 
Hong kong app store'undan uygulama indirmem lazım, türkiye app store'unda yok. ülke değştir diyorum, kart bilgilerimi/adresi vs. giriyorum, kart bilgilerimi kabul etmiyor. kredi kartı da denedim, debit kartı da.

nasıl çözebilirim sizce?
(1) 

Türk telekom müşteri hizmetleri

kojonotsuki #1571655 
Hem normal müşteri hizmetlerini hem de prime için olanını arıyorum. bir insana bağlanmak imkansız sanki. tuşlaya tuşlaya menüyü dolaşıp duruyorsun. bir insanla konuşmadan da sorunu halledemiyorum. bağlanabilen var mı?

soracağım şey de şu aslında: taahhüdüm 3 güne bitiyor. mobil uygulamada önerdiği tarifeler de çok uçuk. bana önerebileceğiniz tarife var mı, aynı tarifeye ne kadara devam edebilirim vs. vs.
(3) 

Vize vermişler mi (UK)

kojonotsuki #1571232 
Birleşik Krallık vizesine başvurdum. İki tane mail geldi bugün, linkteki gibi. Vize vermişler mi vermemişler mi anlamadım. Vize merkezine gidince mi anlayacağım verip vermediklerini?

ibb.co
ibb.co
(1) 

UK vizesi-banka hesap dökümü

kojonotsuki #1570846 
UK vizesine başvurdum. Tüm seyahati sponsor karşılayacak diye sponsora ilişkin bilgileri sundum, sponsorun 3 aylık banka hesap dökümü dahil olmak üzere.

Şimdi ise, “ben kendi banka hesap dökümümü sunmadım diye beni reddederler mi?” diye sorular dolanıyo kafamda. Ne diyorsunuz?
(2) 

Airbnb - hesabın kilitlenmesi

kojonotsuki #1569882 
Airbnb hesabıma bayadır girmiyordum. öncesinde hem doğrulanmış hem de yorum almış bir hesap. dün girmeye çalıştığımda hesabımın güvenlik sebebiyle kilitlendiği uyarısını aldım. Aşağıda, ekran görüntülerini iletiyorum:

1. sayfa: ibb.co
2. sayfa: ibb.co

Sorun şurada başlıyor: 2. sayfada next tuşuna bastığımda ilerlemiyor. kapatıp denedim. safari yerine chrome denedim. yok olmadı, telefon denedim. yazılım hatası değil herhalde demeye başladım. Ben bekleyeceğim, bu arkadaşlar mı benimle iletişime geçecek? Bilen/yorumu olan var mıdır?
(3) 

GSS Tescili

kojonotsuki #1569087 
SGK'den şöyle bir mesaj aldım:

"SGK TARAFINDAN GSS TESCiLiNiZ YAPILMISTIR. GELiR TESPiTi iCiN iKAMETiNiZDEKi SOSYAL YARDIMLASMA VE DAYANISMA VAKFINA BASVURMANIZ GEREKMEKTEDiR."

13 Ekim cuma önceki işten ayrıldım, 16 Ekim pazartesi yeni işe girişim yapıldı. Sadece 2 gün için mi GSS tescilim yapılmış? Bana tahakkuk eden 200 tl civarı borcu ödemem gerekiyor mu?

çin vizesi-ticari

kojonotsuki #1568268 
Yakın zamanda ticari çin vizesi alan var mı? Acentalar, çin'deki firma tarafından hazırlanmış ve çin'deki belediyeden onaylanmış davet yazısı gerekiyor diyor. çin'deki firmayla konuştum, belediyeden onay almaya çalıştık alamadık diyor.

belediye onayı olmadan başvuran oldu mu? tavsiye-deneyimlerinizi alabilirim.
(6) 

Trafikten men

kojonotsuki #1567520 
Dün gece şöyle ilginç bir olay yaşadım. Rota İstanbul-bodrum, saat gece 1, milas civarlarında çevirmeye girdim. Jandarma plakayı sorguladı, geldi, araç trafikten men gözüküyor dedi. Dedim mümkün değil. Sebebini sordum, gözükmüyor dedi. İşlem yapmayacağım, nereye gidiyorsunuz dedi, bodrum dedim, bodrum girişinde işlem yaparlar dedi. Neyse oradan ayrıldım, çevirme-kontrol olmadan eve vardım.

E-devletten bakıyorum, arabada eksik bir şey yok, sadece ödenmryen ek mtv var (ki men sebebi değil diye düşünüyorum). Muayene tam, sigortalar tam, ödenmeyen ceza yok, hak mahrumiyeti yok. Bana biraz adam bizi kekledi gibi geldi.

Ne diyorsunuz? Gidip bir bölge trafikten sorgulatmak gerekir mi?
(3) 

Jilet paslanmış mı?

kojonotsuki #1565714 
1989 sovyet üretimi jilet, hiç kullanılmamış. Paslanmaz çelik dese de, kutudaki 3 ürünün paslandığını düşünüyorum. 2sinde baya değişiklik varken birinin ise kağıdında iz var.

Ne diyorsunuz, pas değil mi bu? Bir de, görüntüde değişiklik olmasa/kağıtta iz olmasa bile paslanmış olabilir mi?

ibb.co
ibb.co
ibb.co
(2) 

Çin vizesi

kojonotsuki #1554175 
Yakın zamanda çin'e vize alan var mı? kaç güne çıkar, en mantıklı acenta hangisidir vs. tavsiyelerinizi alırım. 17 nisan'daki uçuşa kadar vizeyi almam gerekiyor.
(10) 

Ekşi sözlük- olay yeşili sönmüyor

kojonotsuki #1544313 
Herhangi bir olay olmamasına rağmen olay yeşilim sönmüyor. Nedendir, yaşayan oldu mu ayınısını?
(10) 

apple watch alınır mı?

kojonotsuki #1543153 
hiç apple watch kullanmadım. herkes kullanıyor memnun, alsam mı diyorum. alınır mı sizce ne diyorsunuz? alınırsa 8 falan mı almak lazım, yoksa se 2 ya da daha eski seriler de mantıklı mı?

bir de, celluar olması fark ediyor mu gerçekten?

nedir deneyimleriniz?
(6) 

iphone 14 plus, alınır mı?

kojonotsuki #1542586 
yılbaşından önce kayıt parası zammı vurmadan yurtdışından telefon alayım diyorum da, stoklarda 14 pro yok. 14 ve 14 plus var. 14 plus hoşuma gitti ama ekşide bazı yorumlar olumsuz. daha fazla koyarım 14 pro alırım/13 pro varken bunu niye alayım tarzı yorumlar var.

siz ne diyorsunuz? alınır mı bu telefon? iphone 8'den terfi etmeyi düşünüyorum.
(2) 

Hattın evde çekmemeye başlaması

kojonotsuki #1540135 
Eskiden evde çeken telefon, evde çekmemeye başladı. Hep 1-2 diş takılıyorum, konuşma sırasında kesilmeler gırla.

Çözüm, farklı operatöre geçmek midir, yoksa başka şeyler deneyip (şikayet oluşturmak belki) çözen oldu mu bu tarz bir sorunu?

Operatör: tt mobil, telefon: iphone
(4) 

Ofise otomatik kahve makinesi

kojonotsuki #1537722 
50 kişinin aynı anda bir arada olabileceği bir ofisimiz var. çok katlı bir bina. her kata filtre kahve makinesiyle şu ana kadar ilerledik ama bundan sonra 2-3 kata otomatik kahve makinesi koyalım diyoruz, isteyen americano içsin, isteyen cappucino. önerdiğiniz marka/model var mıdır? bu siemensler iyi gibi duruyor, ama sadece 2 bardağın aynı anda çalışabilmesi acaba önünde sıra yaratır mı diye düşündürdü beni.

önerilere açığım.
(3) 

Philips-Espresso Makinesi

kojonotsuki #1535512 
Selamlar,

Gün içinde fazla sayıda kahve içiyorum. Filtre kahve makinem, french pressim ve el değirmenim var ama biraz daha otomatik bir şeye geçeyim diyorum. americano içmek istiyorum çünkü özellikle. bir de, el değirmeni bir yerden sonra yorabiliyor çoklu çekimlerde.

www.amazon.com.tr

www.amazon.com.tr

www.amazon.com.tr

Aklımdaki üç makineyi alt modelden üst modele doğru sıraladım. Bu lattego zımbırtısı bana çok gerekli değil gibi geldi. sütlü kahve içmiyorum zaten. içersem de ya da misafir geldiğinde, manuel olarak yaparım diyorum. makinede americano yazmasına da gerek yok sanki, espresso üzerine sıcak su zaten.

Sizce bu makineler alınır mı? Alınırsa, tercihiniz hangisi olur?
(5) 

Termos- Hangisi?

kojonotsuki #1531638 
Zwilling termos ile stanley termos arasında kaldım.

Zwilling: www.amazon.com.tr

stanley:www.amazon.com.tr

sizce hangisi? var mıdır alternatif öneri?

Harbiye cemil topuzlu - oturma düzeni

kojonotsuki #1529742 
Selamlar,

Harbiye cemil topuzlu sahnesi için yorumları okudum. En önden almıyorsanız yer düzeni çok da önemli değil yönünde yorumlar. Öyleyse 7. veya 8. kategori alayım diyorum. N ve g blok veya p ve f blok nasıl? Öneriniz var mıdır?

Not: konser.

Nokia tuşlu telefon (askerlik için ideal)

kojonotsuki #1528589 
Selamlar,

Sadece 9 gün kullandığım nokia tuşlu telefonumu satıyorum. askerlik için almıştım. çift sim özelliği, 19 güne kadar şarj desteği ve fm radyosu mevcut. askerlik için ideal olduğu gibi, çift sim özelliği sivil hattı gizlemek için biçilmiş kaftan.

kutulu, garanti belgeli olarak şarj aletiyle beraber telefonu vereceğim. fiyatı 400 tl. tercihen istanbul içi. ilgilenenler dm atarsa, fotoğraflarını da paylaşabilirim.
(4) 

crocs-numara

kojonotsuki #1526578 
selamlar,

bu crocsların ideal numarası nedir? spor ayakkabıda 42-42.5 giyen biri olarak (42-43) numara crocs aldım. ayağıma oldu olmasına ama kafamda hala acaba bir numara büyüğü daha mı iyi olur sorusu var.

sizin deneyimleriniz nasıl?
(2) 

Burdur // nerde ne yenir?

kojonotsuki #1523527 
Evet dostlar. Burdur için yemek ve restoran tavsiyelerinizi alabilir miyim?

thy iade // acenteye başvurmak zorunda mıyım?

kojonotsuki #1522782 
Thy uçuşumun günü değiştiği için 1 ay içinde ücretsiz değişiklikle 2 yıl içinde para iadesi hakkı verdi. para iadesi istediğimde acenteden aldınız, acenteye başvurun diyorlar. mytrip.com'dan aldım evet. bu durumda kalıp da uğraşıp iadeyi thy'den alan oldu mu? acenteyle uğraşmak istemiyorum.
(1) 

bedelli- pcr testi

kojonotsuki #1520840 
selamlar,

Bedelliye gitmeden önce yaptıracağımız pcr testini illa ikametgahımızın olduğu ilde/ilçede mi yaptırmamız gerekiyor? Yoksa, kendimizi ili/ilçeyi seçebiliyor muyuz?
(1) 

amazon almanya'dan ürün

kojonotsuki #1519823 
Merhaba,

Amazon almanya'dan türkiye'ye gönderimi olan ürünler geliyor değil mi? Örneğin bu ürün: www.amazon.com.tr

ekstra ödemem gereken bir şey yok diye anlıyorum?
(2) 

Başka ülkeden alınan schengen

kojonotsuki #1515443 
Soru başlıktaki gibi. Başka ülkeden alınan schengen ile ilk girişte diğer bir ab ülkesine girilmesi mümkün müdür? Örneğin, almanyada'dan vize alıp ilk girişi italya'dan yapabiliyor muyuz? İnternette muhtelif bilgi var, hangisi doğru bilemedim.
(3) 

İtalya vizesi - Yetişir mi?

kojonotsuki #1515335 
İtalya için 24 mart kalkışlı uçuşum var. idatada ise en yakın randevu tarihi 14 mart. sabahtan gelinirse aynı gün içinde konsolosluğa teslim ediyorlarmış.

arada 7-8 iş günü ve 10 gün var. Bana vize çıkmayabilir gibi geldi, riskli. Sizce yetişir mi uçuşuma?
(2) 

italya-covid-schengen

kojonotsuki #1510634 
İtalya için uçak bileti, kalacak yer vs. hazırdı, şubatta gideyim diyordum. vize için başvurmadan bir bakayım dedim, şu anda türkiye'den turistik uçuşlara kapalı diyor italya. ben mi yanlış bakıyorum? eğer öyleyse ne kadar böyle gider sizce?

bir de, istisnalar arasında, romantik ilişkiniz olan biri italyadaysa uçabilirsiniz demiş. italyadaki arkadaşım erkek, ikimiz de heteroyuz, bu kapsamda kendimizi göstermemiz :) mümkün müdür sizce?
(9) 

İstanbul prosecco

kojonotsuki #1509591 
Aperolüm var, aperol spritze dönüştürmek istiyorum ama prosecco göremiyorum tekellerde/marketlerde. En son eatalyde gördüm zorluda ama onun da fiyatı gereksiz yüksek geldi.

Nerden bulabilirim uygun fiyata nispeten kaliteli prosecco?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık