(1) 

poster yaptırmak

passion rules the game #1295574 
sizce canvas mı iyi kuşe kapıt gibi mi?
nette nereden yaptırabilirim?
misal köpeğimin fotosunu veya nette bulduğum birkaç şeyi poster yaptırmak istiyorum, ölçü ne olmalı?

danke. bu da benim köpek.
(3) 

Oyun ifşası

passion rules the game #1294297 
Şaka lan şaka ifşa değil.

Hatırladığınız güzel nes/snes oyunları neler var? Snes classic aldım az oynayayım.

Danke.
(1) 

oy ve ötesi/sandık müşahitliği

passion rules the game #1288480 
katılan var mı? çok zahmetli bir iş mi? kaç saat sürüyor?

danke.
(13) 

tez yazan var mı?

passion rules the game #1286699 
hazır havalar ısınıp her şey daha çekilmez hale gelirken birbirimizi gazlaylalım.
(4) 

online defter alabileceğim yerler?

passion rules the game #1285863 
alengirli defterler arıyorum. hatta planlayıcı gibi şeyler olsa süper olur.
bilindik sitelere ya güvenmiyorum (d&r'ın kargo mevzuları gibi), pandora gibi yerlerden de almak istemiyorum sahibinden dolayı.
var mı pek bilinmeyen öneriniz?

danke.
(2) 

içim geçmiş gibi yahu, ne yapsam?

passion rules the game #1284375 
kendimi 3223 yaşında hissediyorum ya.
ne iş hayatında, ne özel hayatta bir başarı tatmin etmiyor, her şeyi kovalamayı bıraktım. atarlanıyorum arada bir millete, eskiden çok yumuşak başlıydım.

ne fiziki, ne duygusal ilişkiler tatmin etmiyor. yük gibi. bir adrenaline ihtiyaç var ama ne yapsam bilemedim. fikri olan var mı? böyle yaşayıp da normale dönen? yoksa şu kalp zımbırtısındaki düz çizgi gibi olacağım.

danke.
(1) 

davayla ilgili bilgileri paylaşmak yasal mı?

passion rules the game #1283993 
eksisozluk.com

mesela ben en son asus'a açtığım dava ile ilgili bir şeyler yazmıştım. bilirkişi benim lehimde bir rapor vermiş. ama asus itiraz edebilir tabi. benim böyle şeyleri yazmamda sıkıntı var mı ekşi gibi açık mecralarda?

danke.
(1) 

beraber izlenecek film önerisi?

passion rules the game #1282263 
hatun kişisiyle. romantik falan neler var son zamanlarda?

danke.
(3) 

ifşa

passion rules the game #1281117 
ifşa resimde. benim eleman.
(4) 

belirsizlikle mücadele etme yöntemleri?

passion rules the game #1277727 
hayatta çoğu şeyin ne olacağı belli değil. bireysel seviyedekiler de eklenince üretkenliğim dibe vuruyor.

siz kendinizi nasıl barıştırıyorsunuz böyle durumlarla?

danke.
(12) 

keyifler nasıl?

passion rules the game #1276028 
sb.
bir de duyuru eskisi kadar aktif değil mi?
(5) 

milletvekili falan görünce napıyoruz?

passion rules the game #1273848 
bazen meclise gidiyorum, veya hocalar sürüklüyor ve bürokratlara denk geliyoruz. bugün de veterinerde biriyle denk geldik, köpeğimi sevdi falan. gereksiz yere heyecanlanıyorum o neyse de, bir konuşmaya başlasam hangi parti olsa gömeceğim.

kibarca el sıkıştık falan ama şimdi hayıflanıyorum neden böyle böyle yapmıyorsunuz demedim diye. her yüksek bürokrat gördüğümde oluyor bu. adamlar sanki ülkede olan bitenden bihaber gibi geliyorlar. ya da takmıyorlar.

siz napıyorsunuz, heyecanlanıyor musunuz? kafa mı atmak istiyorsunuz kollarınızı açıp sarılmak mı?

danke.
(8) 

yabancılara karşı nötr hissiniz nedir?

passion rules the game #1272388 
artık at hırsızı mıyım, hüsn-ü kuruntum mu bilmiyorum ama karşı cins birine merhaba falan desem, bir şey bile sorsam kendimi sapık gibi hissediyorum. yani tamam kezbanlık bir yana çevre manyak dolu, hak da veriyorum ama yolda birinin arkasından yürürken dahi rahatsız olmasın diye kısa mesafe düz koşu yapmaktan forma gireceğim.

yurtdışında bu tip şeyler daha kolaydı, herkes gayet sıcakkanlıydı. türkiye'de sanki ana avrat sövmüşüm gibi geliyor bazen. biri bana dediğinde ben direk normal karşılıyorum ama aynı şeyi yapınca tepkiler garip.

sorun benden ötürü mü senden ötürü mü? silecem mi meseneden bu tip işleri?

danke.
(3) 

dry gin kokteyl ve film önerisi

passion rules the game #1271988 
üzerinize afiyet elime bir tanqueray (beğenmedim) geçti fakat tonik ile sevmedim. tariflere baktım ama hep ekstra şeyler lazım. acaba evde olabilecek şeyler ile nasıl bir şey yapabilirim cin ile?

üstüne de dandik projektör ile bir film izleyeyim bari dedim ama güzel film de bulamadım son zamanlara ait. önerisi olan? the greatest showman? son oscar filmleri?

danke.

bir de %47 alkol diyor, iç iç çarpmıyor ya, ne biçim meret bu.
(24) 

"evlenmem" diyen var mı?

passion rules the game #1271554 
yahu yaş 30'a yaklaştıka çevremdeki herkes evleniyor, yetmiyor bebek summon ediyorlar.
20'ler civarı "keşke evlensem" derken, şimdi "evlenip ne yapacağım, özgürlük nerede, hayat böyle geçer" mi diye düşünerekten bir şeyler ciddiye azıcık binse depar atıp uzaklaşıyorum.

mahalle baskısı hat safhada. aile, arkadaşlar, hocalar...sanki birleşmişler mürrüvetimi görseler ek maaş bağlanacak devlet tarafından.

mesela kaç yaşında evlendiniz? asla evlenmeyecek olanlar dünya turuna çıkalım mı? her gün aynı kişiyi görmek baymıyor mu?

danke.
(3) 

ingiltere’den içki

passion rules the game #1269720 
ne sipariş vereyim? duty free’de uygun ne var?
absinthelerde şu t ile başlayan maddeli olan var mıdır orada?

danke değil cheers.
(2) 

görseldeki gibi olan var mı?

passion rules the game #1267025 
bunun önüne nasıl geçilir lan?
tek başıma newton fiziği'ni kanıtlarım. eğer batırmaya başladıysam son hız batırıyorum.

sussam böyle garip bir sessizlik, konuşsam işler iyice çığrından çıkıyor. ne yapıyorsunuz böyle durumlarda?

danke.
(1) 

coco

passion rules the game #1266851 
ayrılan değil, film olan.

güzel mi, yaklaşık 2 saat harcamaya değer mi?

danke.
(4) 

statik ip yönlendirme

passion rules the game #1263936 
bende evdeki internete ait statik ip var. bunu bir domaine yönlendirmek istiyorum ki dışarıdan da erişebileyim. normal web sitesi domaini alır gibi mi almam gerekiyor, en ucuz yollu nasıl yaparım?

danke.
(1) 

instagram sayfası

passion rules the game #1262010 
bir ara buradan instagram sayfamızı ekleyince siliyorlardı, hâlâ öyle mi?

not: kişisel değil, geyiğine açtığım kedi köpek instagramım.

olmadı organik takipçi dedikleri olay için reklam şart mı? zaten yapmam da.
danke.
(12) 

konferansta konşumak

passion rules the game #1261262 
ilk deneyim olacak, muhtemelen kalabalık olacak ve hocalarım da olacak. seviye olarak en alt konumdaki konuşmacı da benim.

konuşacaklarıma aslında hakimim ama heyecanlanıyorum ve hızlı konuşuyorum.

passiflora falan değil de teknik olarak ne yapabilirim?

danke.
(10) 

danla bilic

passion rules the game #1259758 
lan soru sordum diye ana avrat gidecekler :)

tamam youtuber, makyaj falan yapıyormuş da ekşicilere ne demiş? ekşiçiler neden böyle deli gibi üstlerine alınmışlar? olayın çıkış noktası ne?

danke.

edit: şimdi baktım o makyaj videoları ne ya, pöfffff
(9) 

şu söze katılıyor musunuz?

passion rules the game #1259721 
had fikir teatisi.

"Being polite is so rare these days that it's often confused with flirting."
(3) 

skyrim?

passion rules the game #1258422 
aşağıda görünce sormak istedim, bu oyun saf rpg mi? ejderha falan mı var? kısaca konu ne yani? başlamadan önce bilmek gereken. bir de nasıl hâlâ milleti söğüşlemek için her platforma tam fiyattan çıkarabiliyorlar?

switch için aldım, beğenirsem PSVR da olabilir ama rpg sevmeme rağmen bu ejderhalar falan pek hoşuma gitmiyor.

oynayayım mı? başı sıkıcı mı?
bir kere başladım kale male bir tipler vardı baymıştım.

danke!
(3) 

sıkılıp bitkin düşünce n'apıyoruz lokman hekimler?

passion rules the game #1257769 
ya bu havadan mı acaba? mevsim geçişi falan diyeceğim de kış değil böyle bir garip, sabah kalkıyorum alacakaranlık kuşağı, akşam erkenden hava kararıyor.

pek bir şey de yapmıyorum ama feci bitkin hissediyorum, bir de mal gibi şeker yüklüyorum kendime galiba. uzun süredir günde 4-5 saat falan uyuyabiliyorum maksimum.

şimdi ilaç dışında ne yapılabilir, ne yenilebilir ki gündüz enerji versin ama gece de gulyabani misali sağda solda dolaşmayayım?

böyle bir şey yoksa gün içinde ve gece yapılabilecek şeyler söyleyin, vakit bol :/

danke!
(3) 

Sabahın körü ifşası

passion rules the game #1257027 
Gece ayaktaydım ama bakmamışım buraya ya

neyse, kendi kendime takılayım, balonla gezerken ben (literally)
(7) 

canım çok sıkılmakta...

passion rules the game #1256402 
hızlıca okunabilecek kitap, blog ıvır zıvır var mı?
Kısa kısa dizi, eğitici video falan da olur?

yoksa viskiye açılacak gibiyim ki tadı daha iğrenç çok az şey biliyorum.

danke
(10) 

ev tutsam mı?

passion rules the game #1252086 
Ön bilgileri vereyim:
- araştırma görevlisiyim ve bu sene doktora biter diye umuyorum. kadrodayım. yaş ~ 29
- aileyle yaşıyorum. yurtdışında yurt benzeri şekilde yaşadım.

Gelişme:
Nispeten iyi bir mahallede yaşıyordum ama cılkı çıktı. yobazı, suriyelisi...köpek gezdirmeye çıkınca bile delleniyorum. evet köpeğim var.

sonuç:
acaba eve çıksam mı? Okul arabayla ortalama 15 dakika ama herhangi bir merkezi yerden yürünebilir bile. Öyle olursa park yeri sıkıntı ama.

ev arkadaşı bulsam da olur ama tanımadığım biri olunca tırsıyorum. delisi var, manyağı var. aslında benden aşırı küçük veya aşırı büyük olmazsa ve kafa dengi olursa anlaşılır gibi.

tek eve de çıkabilirim. bu noktada fatura, kira vs. derken iyi para gider.

Son olarak evde olunca fatura, yemek, çamaşır şu bu derdim yok. kafama göre dışarı çıkıp kafama göre gelebiliyorum. aslında 2 sene önce olsa o yaşta aileyle ne işi var derdim ama şimdi rahatlıktan da üşeniyorum.

kısaca siz olsanız bu şartlarda ne yapardınız?
(5) 

yaşlanıp yaşlanmamak

passion rules the game #1248407 
Daha 30 bile olmadım ama böyle bir garip oldum.
yarın doğumgünümmüş, farkında bile değilim sfadaf. yılbaşı mılbaşı boş işlerin ötesinde geliyor.

bir de bakıyorum teyzeye mercidabık savaşı’nı sorsam ilk ağızdan anlatacak, parti marti içip sapıtan tonla insan. özellikle Türkiye’de yaşım daha küçükken gittiğim mekanları düşününce iyi dayanmışım diyorum.

siz bu haftasonu, özel gün vs. kendini dışarı atanları nasıl değerlendiriyorsunuz? Ben ülkenin dandikliğine ve iş hayatının milletin cılkını çıkartmasına bağlıyorum.

danke
(8) 

Pet ifşası bizden sorulur!

passion rules the game #1247527 
Hepsinin bir parça hastalığı, bir parça sıkıntısı var, hepsi can :)

Neden arkamda ayı mı var pozu: i.hizliresim.com
uyuyan eleman 1: i.hizliresim.com
uyuyan eleman 2: i.hizliresim.com

:)
(2) 

daha iyi fotoğraf çekmek?

passion rules the game #1246042 
az önce telefonla ekteki fotoyu çektim, tabi hayvan gibi efekt, düzeltme vs. var üstünde.

zaten ben ne açıdan, ne ışıktan, hiçbir şeyden anlamam. istiyorum ki biraz öğrensem, efektler sonra gömülse? böyle yol gösteren uygulama vs. var mı? aha bak çok ışık geliyo şöyle indir, açı boktan hemen düzelt misali.

bir de şu instax'lar nasıl, güzel mi yoksa sıkılıp rafa mı kaldırıyor millet?

danke.
(2) 

Beta sadece mobile mi?

passion rules the game #1243022 
masaüstü sitesi yok mu?

bir de kim tasarlıyor bunu, hangi dağda kurt öldü? :)

beta.eksiduyuru.com
(4) 

bu kodlama hangi dil ile yapılır?

passion rules the game #1238683 
1) hintli freelance arkadaşları bulabileceğimiz bir site vardı, hatırlayan var mı?

2) Kod isteğim kafamda belli ama dilleri ve fonksiyonlarını bilmiyorum. Excel macro da düşündüm ama benden başkası da direk açıp ben anlatmadan kullanabilsin istiyorum. Amacım adil bir görev dağıtımı sağlamak.

Şimdi haftanın 6 günü, her gün 4 adet görev var. işte A görev, n de gün ise, A....D'nin saatleri belli, her A saat 10.30 gibi;
pzt: Ap, Bp, Cp, Dp
salı : As, Bs, Cs, Ds…gibi gibi.
Her bir görevi ilgilendiren 4 kriter var: günü, saati, uzunluğu ve kaç kişi gerektirdiği (belki cumartesi daha özel olabilir ama)

elimde 8 kişi var mesela. bu 4 kriteri kendilerine göre sıralayıp öncelik belirtsinler istiyorum.

gerisini ise sistem optimum şekilde atasın gibi. kişilere kıdem verilebilir, eşit oldukları durumda random atayıp bir sonraki random atamaya sokulmayabilir vs. olası istekler de işte;
ben bir gün gelip tüm görevleri istiyorum
ben belirli saattekileri istiyorum
ben kısa olanları istiyorum gibi gibi. yani bir adam istediğini alıyorsa diğeri de alsın, alamıyorsa diğeri de alamasın, istekler çakışıyorsa optimum bir denge olsun gibi.

temelde bu şekilde bir şey düşünüyorum ama bu en rahat hangi dilde yazılır, ne gerekir falan hiç bilmiyorum. ücretli de yaptırabilirim çaresiz ama piyasa hakkında da fikrim yok. acelesi de yok zaten yani hemen lazım değil. fikirlere açığım.

danke.
(4) 

tüketici mahkemesi için avukat tutmak gerekli mi?

passion rules the game #1238120 
bilgisayarımı aldığım satıcıyı ve üreticiyi mahkemeye verdim. mart'a duruşma tarihi verdiler.
bilirkişi talep etmiştim. şimdi ilk duruşmaya kadar inceleme yaparlar mı yoksa o duruşma hani böyle durumu vs. anlatmakla mı geçer?
bir de avukat tutmak şart mıdır? hani tabi şart değil de, ben durumu zaten anlatacak ve iddialarımı vs. aktarabilecek düzeydeyim. karşıdaki elemanlar avukat tutup böyle abuk subuk hukuki terimler katarlarsa ve ben de alakasız bir şey söylersem diye tırsmaktayım. yoksa hiç gelmekle bile uğraşmazlar mı?

danke.
(3) 

evde çalışan erke dönergeci beslemek

passion rules the game #1237921 
ellerinizden öper veya yalar, hiç olmadı hafifçe ısırır 8 aylık bir köpeğim var.

gelişi için araştırma yapmıştım ama açıkçası ama türkiye'nin yıllık enerji ihtiyacının %50'sini karşılayabilecek kapasitede olduğunu bilmiyordum.

dışarı pek fazla çıkamıyoruz ılık saatlerde çünkü civardaki sokak köpekleri insanlardan daha zeki. erken saatlerde bizi buluyor ve bizim eleman onlarla oynamak da baya zevk alıyor, diğerleri de öyle ve besleyip çıkıyoruz. karşı küçük bahçede golden koşturan hanımefendi ise uzaktan o köpekler hasta öpüşmesinler vs. diyor mesela. ne var diye soruyorum mantar falan diyor ama bir belirti yok üstlerinde. neyse, hepsi küpeli neredeyse ve civarda başka besleyenler de var.

bizim elemanı kaç dakika ne kadar dışarıda tutmam gerek bilmiyorum. tuvalet eğitimini iyi kötü aldı ama dışarıda erken yoruluyor ve yatıyor. hareket etmek istemiyor, bazen kucakta vs. eve dönüyoruz ama 5 dakika sonra yine füzyon reaktörleri aktive oluyor. iki taraftan da kalça çıkığı var ve fakülte ameliyat etmek istese de farklı birçok kişi riskleri dolayısıyla önermiyor, ben de pek sıcak bakmıyorum. ileride topallama ihtimali çok yüksek ki şimdi bile sallanıyor sağa sola, daha ciddileşirse yürüme işi bile sıkıntı. o zaman yürüteç falan hallolur da şu an doyasıya oynasın istiyorum.

ne var ki iş saatlerim değişken, evde sık sık olsam da bazen uzun süre tek kalıyor. evde ben olmadığımda başkası bile olsa odamda sessiz sakin takılıyor ama kapıyı açtığım anda ağlama sesleri, havlamalar vs. hem dışarıda hem içeride oyun sonrası pestilim çıkıyor.

dışarıda yaptıklarımız: yürüyüş, sahada top oynama, sopa at getir, merdiven in-çık, kankileri gör vs. klasik şeyler
içeride yaptıklarımız ve başka fikirler beklediğim: köpek akıl oyunları (çekmece falan takmıyor, ters çevirip ne var ne yoksa döküyor), mamaları sakla odada arayıp bulsun, ipi çekiştir, oyuncak vb.
yaratıcılıklarım: döner sandalye peşinde koşturma, kucağıma alıp beraber dönme, ipi sandalyeye bağlayıp çektirme, duvara YouTube ile dans şarkısı açıp dans etme(ağzı beş karış açık beni izliyor, sirk maymunu gibi hissediyorum), top çevirme ve bilimum toplumda küçük düşürücü soytarılıklar. köpek masajı bile öğrendim.

ev içinde başka türlü enerjisini attıracak ne yapabilirim? bazen yastıkları bafileme ve mobilya kemirme gibi kötü davranışlar sergiliyor. dikkat dağıtacak yemek dışında bir şeyler bulmam lazım ama...

hayır yani yeri geliyor kendi sağlık harcamalarımı erteleyip en kaliteli mamayı alıyorum, bel fıtığım ortaya çıktığında bile koşuyoruz ediyoruz, abd'den ilaç geldi (ve çok şükür baya iyileşme sağladı), ortopedik yatak, köpek kamerası falan aldım vs. her türlü şey gözlemim altında ama mutlu değilse beş para etmiyor. işin garibi çoğu zaman da mutlu beni görünce. bu sefer iyice üzülüyorum.

üsttekiler tl;dr diyenler iki sorum:

1) ev içinde enerji attıracak her türlü öneri
2) ben bu arkadaşın doyup doymadığını nasıl anlarım? veteriner kilosu normal dedi ama bana vermiş gibi geliyor. günlük önerilen miktarı veriyorum ama biraz arttıracağım herhalde. bir de çim-toprak vs. baya eşeliyor ama bir yerde okumuştum sanırım bir şeyin eksikliğindendi yine okurum.

en uzun duyurum olmuş olabilir fwdsfsd
danke

ekteki eleman gözlerinizden de öper buraya kadar okuduysanız, bi öneri verseniz kuyruk da sallayabilir dsfsd
(1) 

tüketici mahkemesi dava süreci ortalama ne kadar sürüyor?

passion rules the game #1236459 
bugün dava dilekçemi adliye'ye teslim ettim, şimdi tebligat bekleyeceğim sanırım ama ne kadar sürebilir maksimum? kanunda 3 ay diyor da uzama falan olabiliyor mu?

teşekkür.

bir de bu uyap sms hizmetinin ücreti ne kadar, sitede o kısım çalışmıyor da...
(5) 

ingiltere'den ne gelsin?

passion rules the game #1235153 
Kardeşim krismısta bir uğrar ama ne getirsin bilemedim. Sevdiğim birkaç futbol takımı eşyası falan var ama illa ki değişik şeyler vardır. Ben döneli çok oldu, telefon falan da gereksiz. Böyle ucuz küçük vs gadget falan var mı?


Danke
(6) 

sıfır diye satılan laptopun içinin değiştirildiğini düşünüyorum...

passion rules the game #1235002 
durumu şurada anlattım,
eksisozluk.com

şimdi servise gitti ama kimin yaptığını muhtemelen bulamayacaklar, hatta bana bile yaptın diyebilirler. olmadı artık genel müdürlüğe yazarım asus'un ama bu konuda ne yapsam acaba net bir kanıt elde edebilirim? fikri olan, hukuki boyutunu bilen var mıdır?

danke.
(4) 

bayılazaam

passion rules the game #1233378 
son günlerde uykum ve enerji seviyem yerlerde. hiçbir şeye yetişemiyorum, yığılıp kalıyorum gün içinde. uyanamıyorum da doğru düzgün. şimdi isveç şurubu falan aldım, multivitamin vs. de var da beni dinç hissettirecek neler var? bitki baktım ama her bitkinin bir şeyini çıkartmışlar, çözemedim.

danke.
(10) 

Köpek kokusu

passion rules the game #1230266 
Eleman beni bitiriyor ya. Yatağa da çıkıp duruyor, sinmiş koku.
Uyuyamadım, 2 haftada bir yıkıyorum. Işıklı uv-c sterilizör bilmemne aldım ama bir türlü bitmiyor, kimyasal da pek istemiyorum.
Napsam?

Danke.
(8) 

harbi şöyle olmuyor mu?

passion rules the game #1229915 
şu sözü önceleri de duymuştum da gitgide daha mantıklı geliyor; "Being polite these days is so rare that it is often confused as flirting."

Yani azıcık ilgi göstersen, kibar davransan birilerine bana yazıyo yaa moduna giriyorlar. böyle yapmayınca da burnu havada, kendini bir şey sanan falan oluyorsun. Her şekilde ortam geriliyor yani. Özellikle hani yaşça küçük insanlarla iletişim kurmak gerektiğinde böyle oluyor gibi. Gerçi bunun pek yaşı yok sanırım. ulan beğensem direk söylerim zaten.

Naapsak ne etsek?

danke.
(2) 

sözlükte mallara ekleyince birisi

passion rules the game #1225701 
mesaj atmaya çalıştığımızda mümkün değil maalesef falan mı diyor?
danke.
(1) 

şu gif'e ne yazsam

passion rules the game #1223580 
bu aralar video editleme gif yapma falan işine sardım :) biraz kafamı boşaltayım diye.

i.hizliresim.com

şu gife başka ne yazılabilir? video biraz daha uzun aslında 15 saniye falan, kafa bir oraya bir buraya gidiyor :)

danke.
(6) 

veganlık işleri

passion rules the game #1223025 
Şu belgeseli izledim: www.imdb.com

Her dediği doğru olmasa da et ve türev sektörleri dünya için baş belası. Bu vegan işini de düşünüyordum.

Ne yiyorlar? Her gün ot falan yemek zordur. Snack olarak ne var?
Ankarada bi veganka var bildiğim hazır satan, başka var mı?

danke
(1) 

bu duyurusu açılan köpekler miydi?

passion rules the game #1221602 
sevindim valla...
www.hurriyet.com.tr
(3) 

şu imac ne kadar eder?

passion rules the game #1221319 
support.apple.com

yarın bilgisayarcıları dolaşacağım da kaç derlerse direk vermem mantıklı olur?

danke.
(3) 

ankara'da köpek gezdirilecek yerler?

passion rules the game #1219478 
en son altınpark'a gittim ama benim köpek neredeyse oradaki ortalama insandan daha zeki.
civarda da sosyalleştirecek insan/köpek sayısı az, en akıllı canlı bizimle gezen sokak köpeği diyeyim.
insanların köpeğini götürdüğü, benimkinin diğer canlılarla koşup oynayabileceği nereler var? feysbukta falan böyle gruplar var mı? gerekirse arabayla da gidebiliriz.

danke.
(3) 

köpüş soruları

passion rules the game #1218191 
gençler selam.
belki bilen vardır, ya da sorabileceğimiz yer bilen vardır.

4 aylık bir köpüş var. bu aralar huysuz baya. günümüzün çoğu beraber geçiyor ama arada bir havlayarak mahalleyi inletiyor.

sokağa 2 kere çıkıyoruz günde. her gördüğü insana sırnaşıyor, ya yanlarına gidiyor, ya da uzaktan tip tip bakıyor. hele bir güzel söz duyarsa yatıp göbeğini açıyor, seven var sevmeyen var.

sokakta ne bulsa yiyor. ağzından ıvır zıvır almaktan bezdim. arada bir çekiştiriyor, oturmayı falan öğrendi ama hayır deyince sallamıyor bile.

bugün mahallede gezen sokak köpeği ile sahipli bir pitbull ve husky dolaşıyordu kendilerince. benim eleman aralarına koşup kaos yarattı. pit ve husky kokladı da öbürüyle hopla zıpla yuvarlan derken peşlerinde ter içinde kaldım. arada birisi de dişiyle çizdi beni sdfsdsfd. bu sosyalleşme işi nasıl olacak? ne beklemem gerekiyor?

idrar ve dışkıyı bazen tutamıyor da o büyüdükçe oturur herhalde.

danke.
(1) 

arkadaşa hediye

passion rules the game #1217560 
beraber okuduğum bir arkadaş var, hintli. londra'da evlendi, ekim'de ikinci bebeği doğacakmış.
benim kardeşim de okumaya gidiyor ama ben erken bahar gibi gidebilirim, o da sıkıntılı.
bu yüzden hem arkadaşa hem de bebeğe ufak bir kutu yapıp kardeşimle yollayacağım.
türk lokumu sevmişti, bir kutu koyarım kesin.
başka ne olabilir? hint kültüründe falan çocuk doğunca ne yapılır? londra'da hiç altın maltın olayı görmedim zaten, o da garip olur.
nazar boncuğu var bir ton benim sayemde, adam nazar immune galiba.
her fikre açığım.

danke.
(3) 

tiroid biyopsisi

passion rules the game #1209992 
bu iğneyle yapılan acıtıyor mu?
11x6 mm miks ekoda diyor ultrasonda. doktor biyopsi dedi? bu büyük mü küçük mü, neler çıkabilir?

danke.

mobil görünümden çık