(17) 

Tatil Bütçesi

auroraaurora #1580585 
1 haftalık tatile kaç maaşı vermek makul olur? 3-4 aylık maaşı gömmek saçma mı?
(2) 

Kaçınmacı Kişilik Bozukluğu

auroraaurora #1578999 
Merhaba, tavsiye edebileceğiniz psikolog var mı acaba?
(2) 

Saç Dökülmesi - Doktor Önerisi

auroraaurora #1576625 
Merhaba, kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi için tavsiye edebileceğiniz dermatolog var mı?
(6) 

İngilizce Telaffuz Kursu

auroraaurora #1576237 
İstanbul’da sadece telaffuz ve aksan törpülemeye yönelik kurs yok sanırım. Londra merkezli bir okulun online kursunu buldum. 15 saat 20.000 TL. Kendi kendime iyileştirmeye çalıştım, ama olmadı. İş hayatında sık olmasa da İngilizce konuşuyorum. Anlaşmakta zorlanmıyorum, fakat daha iyisi neden olmasın deyip paraya kıysam mı?
(10) 

Köpek Sahiplenme Hk.

auroraaurora #1575058 
Çok istiyorum, ama şartları ve huyu suyu aşağıdaki gibi olan biri sahiplenmeli mi?

- Evde 10 yaşında iki kedim var.
- Sabah 06:15'te evden çıkıp 18:15'te eve dönüyorum.
- Uykuyu severim ve pek enerjik bir insan değilim. Hafta sonları dışında köpeğe gösterebileceğim ilgi ve ayırabileceğim zaman çok kısıtlı olacak.
- Ola ki sahiplenmeye karar verdim. Kedilerle uyumlu, orta yaşlı ve/ya engelli bir köpek arayışına gireceğim.

Ne dersiniz?

Türkiye'deki Biontech Aşıları

auroraaurora #1573776 
Son varyantlara karşı etkili değil sanırım. Bazı ülkelerde uygulananlar etkili diye anladım ben TTB'nin açıklamasından. Ama açıklama Eylül'de yapılmış. O günden bugüne bir değişiklik oldu mu acaba?

Ek: Belki birinin işine yarar diye not etmiş olayım. İş yeri hekimine sordum; son varyanlara karşı etkili değil Türkiye'de uygulananlar.
(2) 

Deprem Çantası

auroraaurora #1573202 
Deprem çantanız var mı? İçine neler koydunuz? Ben aşağıdaki linkteki ürünü gözüme kestirdim. Rahat bir spor ayakkabı ve yiyecek-içecek dahil etsem yeterli olur mu? Para da koymak lazım sanırım.
Sıradan bir çanta alıp içini ben mi doldursam?

www.amazon.com.tr
(3) 

Kedi Alerjisi

auroraaurora #1572338 
15 yıldır kedilerle yaşıyorum. Hem kedi, hem köpek epiteline alerjim çıktı. Maalesef uyumaya çalışırken çok rahatsız ediyor. İlaca başladım, ama uykumun ortasında boğulurcasına öksürerek uyanıyorum iki gecedir. Kedilerle yaşayıp alerjisi olanların bu durumla başetmek için yönlemteleri var mı? Doktor birlikte uyamayacaksın diyor, ama gündüz zaten işteyim. Bir birlikte uyku keyfimiz var. :(
Hava temizleyici aldım belki faydası olur diye. Ama uykuda yararı olmuyor. Çok üzülüyorum, var mı tavsiyesi olan?
(3) 

Toi Moi Kedi Kumu

auroraaurora #1571721 
Bu markayı deneyen var mı acaba? Tozsuz kedi kumu arıyorum. Eve girer girmez hırıltılı solumaya başladım, kumdan olduğunu düşünüyorum. Başka marka önerilerine de açığım.
(2) 

Maaş Sorusu

auroraaurora #1571011 
Merhaba,
Malum iş değiştirmeden yapılan kuş kadar zamlarla gelir artmıyor. Ocak'ta iş değiştirdiğimde maaşım %100'ye yakın artmıştı. Şimdi duydum ki mevcut şirketim aynı rol için adaylara %60 fazla ücret teklif ediyormuş. Eh ben piyasa ortalamasında bir maaşla çalışmak için her yıl iş mi değiştireceğim? Aslında amacım akıl danışmak değil, dert yanmak. Maaş pazarlığını da beceremem zaten. Sizde durumlar nedir? Maaşınız piyasanın altında kalınca ne yapıyorsunuz?
(4) 

Smart TV ve Mubi

auroraaurora #1568211 
Merhaba,
Sadece Netflix uyumlu Arçelik marka bir akıllı televizyonum var. Bunda Mubi kullanabiliyor muyum? Mubi'nin sitesine baktım, ama pek anlayamadım. :( İzleyemiyorsam Apple TV kullansam olur mu? Bu cihazı televizyona mı bağlıyorum, nasıl oluyor? Of çok cahilim :)
(18) 

Sizce Bu Kabalık mı?

auroraaurora #1567812 
İş yerinde yan odadaki biri kafasını çıkarıp sorabileceği şeyi Teams üzerinden yazsa bunu kabalık olarak algılar mısınız? Ben adab-ı muaşeretten yoksun olarak görüyorum böyle kişileri. Abartıyor muyum?

scuba

auroraaurora #1566731 
eğitim ve brövelerle ilgili birkaç konu danışmak istiyorum. bilgisi ve tecrübesi olan varsa bana mesaj atabilirse çok sevinirim.
(2) 

İş Yerinde Can Sıkan Şeyler

auroraaurora #1537616 
Merhaba,
Bu işle ilgili sorduğum kaçıncı soru, hesabı tutamıyorum artık.
Tesadüfen aynı işi yaptığım kişilerin benden %25 fazla maaş aldığını öğrendim. Biri işe başlayalı 1 ay oldu. Diğeri benimle hemen hemen aynı kıdemde.
7 aydır işten ayrılan birini yedekliyorum. Yani diğerlerinden dörtte bir az maaşa iki kişinin işini yapıyorum.
Boş pozisyonun birkaç hafta içinde dolma ihtimali var. Dolmazsa artık yedekleme yapamayacağımı kesinlikle söyleyeceğim. Ayrıca, bu maaş adaletsizliğini bildiğimi hissettirmek istiyorum. Sakin ve profesyonel bir dille bu şartlarda çalışmaya devam etmeyeceğimi nasıl ifade edebilirim? Bir yandan harıl harıl iş bakıyorum.
Teşekkür ederim.
(13) 

İş Değiştirmek Kararsızlığı

auroraaurora #1527464 
Merhaba,
Mevcut işimde çok mutluyum. Yoğun değilim, mesai saati dışına nadiren çıkıyorum, evle iş yürüyerek 15 dakika mesafede. Tek sorun var; geçinemiyorum. Önümüzdeki ay zam alacağız, ama o da yetersiz kalacak. Maaşlarımız piyasanın altında; sözümona firma sektör lideri.
Bir firmayla görüşüyorum. Anlaşırsak zamlı maaşımın iki katını teklif edecekler. İş yoğun ve mesleki tatmin büyük olasılıkla daha az olacak. Kurumsal bir yapıda yarı-kurumsal bir iş. Filmlerden dizilerden aşinasınızdır belki, celebrity asistanlığına denk geliyor diyebilirim. Tüm gün masa başında olunmayacak, yurt dışı seyahatler olacak. Bunlar artıları. Birlikte çalışılacak kişi ise tam bir kapalı kutu. İşin ucunda pişman olmak da var. Gerçi her iş değişikliğinde var, ama mevcut durumda çok rahatım.
Siz olsanız ne yapardınız? Verecekleri para beni ihya eder, gözümü karartayım mı?
Teşekkür ederim.
(7) 

Özgeçmişimi Göndereyim mi?

auroraaurora #1523816 
Rakip/Benzer sektörde bir firma ilan çıkmış. Kurucularından biri ile yazışmışlığım var. Adama mail atıp ilgilendiğimi söylesem nasıl olur? Etik dışı davranmış olur muyum? Adam yabancı bu arada, ilgisi var mı bilmiyorum ama.
Teşekkür ediyorum.
(17) 

Zam Oranı Üzdü

auroraaurora #1511943 
%33 yapıldı. Resmî enflasyonun bile altında olması canımı çok sıktı. Şirkette işler iyi, oldukça büyük bir gruba bağlı büyük bir firma. Harıl harıl iş ilanlarına bakmaya başladım. Niye bu kadar az diye de soramadım. Üzülmekte haksız mıyım? Geçen yıldan daha az kazanacağım anlamına gelmiyor mu bu? Şimdi ben başka iş bulup gitsem para için gitti, sadakat yok bıdı bıdı der bunlar.
(11) 

Yıllık izinde iş isteyen yönetici

auroraaurora #1491292 
Merhaba, başıma ağrı girdi. Mail atıp duruyor. Görmemiş gibi davranmayı düşünüyorum. İzin gününde maillerime bakmak gibi bir sorumluluğum var mı? Sözümona kurumsal firma.
(2) 

Amazon - Altyazı Senkron Sorunu

auroraaurora #1484219 
Merhaba,
Sadece bir dizide sorun var. Telefondan kontrol ettim, sorun yok. Haftalardır izlediğim dizi. Televizyonu kapatıp açmak, uygulamaya çıkış yapmak kar etmedi. Fikri olan var mı? Teşekkürler.
(4) 

Şu Mantar mı?

auroraaurora #1482707 
Elimdeki şey mantar mı acaba? Teşekkürler.
(8) 

Psikiyatri Muayenesi böyle mi oluyor?

auroraaurora #1464701 
45 dakika görüştük. O sordu, ben anlattım. Sonunda ilaç yazdı, ama teşhis koymadı. Zaten uzun yıllardır doktor kontrolünde olmadan ilaç kullanıyordum. Bir müddet vermediğine göre ömür boyu ilaç kullanmam gerektiği sonucunu mu çıkarmam lazım bundan? Bir de kitap önerdi, okuduktan sonra tekrar görüşelim dedi? O zaman psikoterapi mi başlayacak? İlk tecrübem olduğu için bu soruları soramadım/sormadım o an. Teşekkürler.
(10) 

Dolar Borcum Var

auroraaurora #1463435 
Merhaba, bir tanıdığa borcum var. Belli bir tarih yok ödemek için. Elime biraz para geçti. Bu parayı borcun tamamını ödeyebilecek duruma gelene kadar Enpara’da mı tutsam, yoksa Dolar yapıp kenara mı atsam?
(4) 

Çevrimiçi Tiyatro Oyunu

auroraaurora #1457890 
Deneyimleyen oldu mu? Keyifli oluyor mu?
(15) 

İş Arkadaşı Sorunu

auroraaurora #1448766 
Kafama takmayayım diyorum, yine de deli oluyorum.
Odada iki kişiyiz, aynı işi yapıyoruz. Ama yöneticilerimiz farklı.
Bu arkadaşın rutini şöyle:
Mesaiye 1 saat geç gelme, yerinde kahvaltı, dışarıda kahve molası, 2 saat öğle arası, öğleden sonra bir kahve molası daha, yerinde oturduğu zamanlarda sürekli bağıra çağıra telefonla konuşma ve dedikodu.
O bu mühim işlerle ilgilenirken onun işlerine ben ‘destek’ oluyorum. Yöneticileri ile enseye şaplak olmuşlar. Onlar da şikayetçi olsalar da sert tepki vermiyorlar bu davranışlarına.
Bu sabah yine geç geldi ofise. Doğrudan onu ilgilendiren bir telefona niye bakmamışım diye laf etti. Ben de patladım artık. Saydım döktüm yaptıklarının bir kısmını, geç gelmelerini vb. İK’ya şikayet et dedi. Ben konunun aramızda olduğunu, ama istiyorsa İK’ya taşıyabileceğimizi söyledim. Kesti sesini.
Toplantı odasına taşıdı eşyalarını, orada çalışıyor şimdi. Ben o keyif çatarken onun işlerini yapmayacağımı açık bir şekilde ifade ettim. Daha dün bir şey sorduğumda “Senin işin” deyip kestirip attı hanımefendi üstelik. Dışarı çıkamıyor diye kuduruyor şimdi.
İnanılmaz dedikoducu biri. Herkese kafasına göre anlatacak mevzuyu muhtemelen. Bu şahıs önümüzdeki hafta bu hallerini sürdürürse yöneticime taşıyayım konuyu diyorum. Benden duysun en azından. Evli barklı 30 yaşında kadın, ama tam bir ergen.
Nasıl bir tavır takınayım buna? Ben profesyonel yaklaşmaya çalışıyorum. Ama kadınla bu yolla anlaşmak mümkün değil.
Teşekkür ediyorum.
(10) 

İK ile nasıl konuşmak lazım?

auroraaurora #1404835 
Merhaba, 7 aydır çalıştığım departmandaki yöneticim değişti. O geldiğinden beri abartısız 8 saat boş boş oturuyorum ofiste. Adamın bana ihtiyacı yok. Sıkıntıdan patlamak üzereyim. İK’ya başka bir yerde açılma olursa beni değerlendirin diyeceğim. Lisan-ı münasiple şu an ofisteki ortamı nasıl iletebilirim?
Teşekkürler.
(1) 

Hangi Branş?

auroraaurora #1395987 
Günaydın,
Uzun bir süredir boyun ağrısından muzdaribim. Birkaç gündür çakma şeklinden kuşağımda da ağrı başladı. Ağrı kulaktan mı boyundan mı kaynaklanıyor ayırt edemiyorum. Önce hangi bölüme gitmem lazım?
Teşekkürler
(1) 

Kitap Okuma Lambası

auroraaurora #1389734 
Merhaba, lamba veya led ışıklı gözlük öneriniz var mı?
(3) 

Robogil Robot Süpürge

auroraaurora #1387569 
Fiyatı uygun geldi. Alınır mı bu?

www.morhipo.com
(2) 

Akıllı Telefon

auroraaurora #1379013 
Merhaba, bu telefonu almayı düşünüyorum, ama 3 yıl önce aldığım Samsung J serisi telefondan bile daha ucuz olması kafamı karıştırıyor. Yine 3-4 yıl kullanmak isterim. Fotoğraf çekmek, whatsapp ve Chrome dışında pek fazla işim düşmüyor telefona.
Teşekkürler.

www.teknosa.com
(12) 

İş Yerinde Sorun

auroraaurora #1372174 
Merhaba,
Yeni bir ise başladım. 1 ay oldu. Ekiple kaynaşmakta sorun yaşıyorum. Geçen gün akşamüstü kahvaltı organizasyonu yaptılar aralarında. Sen şunu getir, ben bunu vb. Sabah beni de davet etti birkaç kişi. Katılmadım. O zamandan beri surat asıyor bazı kişiler bana. Kendi aralarında organize oldukları için ben nezaketen davet edilmiş hissettim kendimi. Bu nedenle katılmadım. Şimdi kendimi haklıyken haksız duruma düşmüş hissediyorum. Nasıl toparlayacağım bu durumu?
(8) 

Net Maaş

auroraaurora #1371939 
Merhaba,
Bu ay ilk maaşımı aldım brüt üzerinden. Internetteki hesaplamaların üzerinde yatmış. Ise giriş tarihiyle mi alakalı? Hem sevindim, hem merak ettim. :)
(5) 

Pankreas Kanseri'nden Kurtulan

auroraaurora #1353595 
İlk yıl hayatta kalma oranları bile çok kötü. Var mı duyduğunuz, bildiğiniz nispeten uzun ve sağlıklı bir hayat geçiren kişi?
Eski erkek arkadaşım yakalanmış, metastaz da yapmış maalesef. Daha 37 yaşında.
(2) 

Bilgisayarıma girildi

auroraaurora #1351515 
Başta pop-up'lar açıldı. Dokunmatik ekran kullanıyorum, yanlışlıkla dokunduğumu düşündüm. Sonra sürekli Başlat'a tıklandı. Kapatıyorum, açılıyor. Sonra da imleci göstere göstere hareket ettirmeye, bir yerlere tıklamaya başladı. Sekmeleri ayırıyor vb. Klavyeye erişemedi sanıyorum ki. Kapatıp açtım, sorun yok gibi. Kapatmama da engel olmaya çalıştı. Düğmeden kapattım. Benim gibi bir garibandan ne isterler? Kim olduğunu bulabilir miyim?
(1) 

Yurt Dışında Türkcell Hat Kullanımı

auroraaurora #1338177 
Merhaba,
Bir arkadaşım adına soruyorum.
Türkiye, İsviçre, Almanya'da çalışan hat, İtalya'da çalışmıyor.
Türkcell telefonun ayarları ile ilgili olduğunu iddia ediyormuş. Hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar.
Arkadaşımın söylediğine göre bütün İtalyan şebekeleri blokeymiş.
Sizce sebebi ne olabilir? Başka telefonda hattı deneme imkanı yok şu an için maalesef.
Teşekkürler.
(5) 

Geçmek Bilmeyen Aft - Hangi Doktor?

auroraaurora #1325283 
Merhaba,
Dilimdeki aft 10 gündür geçmiyor. Kenacort kullanıyorum. İlk birkaç gün küçülür gibi olmuştu, ama yine genişledi ve dilimin başka yerlerinde de kızarıklık ve şişlik var. Hangi bölüme başvurmak lazım?
(5) 

İş Görüşmesi - Vesikalık Fotoğraf

auroraaurora #1320137 
Merhaba, mülakata gelirken vesikalık fotoğraf isteniyor. Daha önce böyle bir şey duyan bilen var mı, başvuru formuna mı yapıştıracaklar acaba? Tabii, insan "Yarın gel, başla" demelerini umuyor, ama olmaz herhalde öyle bir şey. :) Büyük bir firma bu arada.
(1) 

Film Gösterimi için Mekan - İstanbul

auroraaurora #1312404 
Merhaba,
Her Cumartesi birlikte film izlediğimiz, sonrasında filmi yorumladığımız bir grubumuz var. Mekan sıkıntısı baş gösterdi. Yaklaşık 5 saat için kullanabileceğimiz, tercihen Kadıköy'de veya Taksim'e yakın bir yerlerde bildiğiniz bir mekan var mı? Aşağıda yukarı 20 kişi katılıyor.
Teşekkürler.
(8) 

Elimi Kesmiştim

auroraaurora #1312101 
Merhaba,
Geçen Cuma günü elimi kestim. Yara oldukça kapandı, ama hem hafif bir şişlik ve kızarıklık var etrafında hem de ağrıyor. Bunun için doktora gidilir mi, kendi kendine iyileşmesini mi bekleyeyim?
Teşekkürler.

eksiup.com
(4) 

Maltepe/Aydınevler'den Levent'e

auroraaurora #1305205 
Merhaba,
İş değiştirme ihtimalim var. Aydınevler'de oturuyorum, iş yeri Levent'te. En hızlı seçenek metrobüs sanırım, ama o kalabalığa girmek istemiyorum.
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi daha makul olur?
Metro-Marmaray-Metro (Yaklaşık bir buçuk saat sürüyor.)
Metro ile Medeniyet Üniversitesi durağına, Bostancı-Şişli otobüsüyle Şişli'ye, Şişli'den metro.
İkinci seçenekte otobüs yolculuğu ne kadar sürer trafiğin en yoğun olduğu saatlerde?
Üçüncü alternatif ise taşınmak, ama hiç hevesim yok açıkçası. Bu yol çekilir mi her gün?
(5) 

Ciltte Aniden Belirip Kaybolan Kabarcıklar

auroraaurora #1301352 
Kaşınınca fark ediyorum. Yakın yakına 4-5 tane irili ufaklı kabarcık çıkıyor. Ten rengimle aynı neredeyse veya biraz daha açık. Kollarımda çıkıyor sanırım sadece. 10 dakikaya geçiyor. Stesliyim bu ara, psikolojik midir, yoksa başka bir şey olabilir mi?
Teşekkürler.
(1) 

Antalya Merkez

auroraaurora #1282108 
Merhaba,
Sea Life Otel'e gideceğim havalimanından. Havaş'tan hangi durakta inmem lazım? Teşekkürler.
(3) 

Ücret Beklentiniz Nedir?

auroraaurora #1275753 
Ben bu soruya hiç makul bir cevap veremiyorum.
Birkaç yerle görüştüm mesela. Şimdiki maaşım şu kadar, azıcık üstünde olsun gibi bir şeyler diyorum. Utanıyorum; sen kim, o maaş kim diye düşünürler gibi geliyor.
Bu gün Euro üzerinden maaş ödeyen bir firma için bir İK danışmanlık şirketi aradı. Saçmaladım yine maaş konusunda. Yüz yüze görüşmeye çağırırlarsa nasıl bir tavır takınmam lazım? Şimdiki maaşımın ne kadar üzerinde bir tutar söyleyebilirim?
Not: Bulunmaz Hint kumaşı değilim; uzmanlık gerektiren bir iş de yapmıyorum. Sadece maaş beklentisi nedeniyle işe alınmama ihtimalim de var. Ama az istiyormuşum gibi sanki. Çünkü geçen sene ortalama bir maaşa denk geliyorsa aldığım ücret, bu yıl kuş kadar kaldı enflasyon, döviz kuru vb. nedeniyle. Bunu söylesem olur mu mesela? Bilemedim.
(4) 

Yamyam Sorusundan Aklıma Geldi

auroraaurora #1274055 
St. Petersburg'da 1. Dünya Savaşı döneminde bazı insanlar bebeklerini öldürüp diğer çocuklarına yedirmişler ve/ya kendileri yemişler. Hayal etmesi güç, ama siz böyle bir durumda ne yapardınız? Yemeseniz hepinizden birden öleceksiniz.
Ben yine de ne kendi bebeğimi ne de başkasını öldüremezdim sanırım.
(2) 

Gebze Organize Sanayi

auroraaurora #1272592 
Merhaba,
Harem-Gebze dolmuşu mu yoksa Kartal'dan kalkan otobüsle mi daha hızlı giderim? Bir de, Gebze'de indikten sonra taksiye binsem kaç dakikada orada olurum?
Teşekkürler.
(5) 

Doğalgaz Bacası

auroraaurora #1269707 
Merhaba,
Temizletilmesi gerekiyor mu? Annem birkaç yere sormuş. Dalga mı geçiyorsunuz bizimle doğalgaz bacası temizlenmez demişler. 4 yıldır el değmedi benimkine. Zehirlenmeyeyim.

Edit: :)) Aman iyi be!
(3) 

Giysi İade

auroraaurora #1268383 
Merhaba,
Mağazada fişiniz saklayın, iade edebilirsiniz demişlerdi. Ben kıyafetin arkasındaki etiketleri kestim, nasıl olsa iade etmem diye. Bir sorun olur mu acaba?
Teşekkürler.
(6) 

Çalışırken İş Görüşmesi Teklifi Geldiğinde

auroraaurora #1261309 
"Sadece para için iş değiştirmeyi düşünürüm."ün kibarcası nedir? Maaşınızın epeyce üstünde bir teklifi değerlendirirmişsiniz mesela.
(8) 

Zorunlu BES

auroraaurora #1258207 
Merhaba,
Bu aydan başlayarak bizim şirkette de uygulanacakmış. Başta yasal süreyi doldurunca çıkarım diye düşünüyordum. Ama devlet katkısı aklımı çeldi. Kuş kadar bir maaşım var; birikim falan hak getire. Ne yapsam, kalsam mı?
Teşekkürler.
(1) 

Çiçek Bakımı

auroraaurora #1253015 
Merhaba,
Fotoğraflardaki çiçekle nasıl ilgilenmek lazım? Günden güne kötüleşiyor gibi. Düzenli su veriyorum yaklaşık 1 aydır; ama bir faydası olmadı. Pek güneş alan bir yerde durmuyor.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(3) 

Sadece İşi Düştüğünde

auroraaurora #1252025 
İş hayatında (varsa) size sadece işi düştüğünde 'iyi davranan;' canımlı cicimli konuşan kişilere karşı nasıl bir tavır takınıyorsunuz? Diğer zamanlarda koridorda karşılaşsanız kafasına çeviren tipler bunlar.
Ben 'oltaya' geliyordum ilk zamanlar. Ama soğuk davranıyorum, güler yüz göstermiyor şimdilerde. İstediklerini yerine getiriyorum tabii; işimin bir parçası nihayetinde. Normalde insanların şahsi isteklerini bile geri çevirmem; ama bunlar yüzünden herkesten soğudum.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık