(1) 

Excel Filtre

Piukh #1400106 
Mesela sütunların bazılarında a ve b var, bir de hem a hem b var. Ben bunları filtrelemek istiyorum ama seçenekler doğal olarak a, b ve a,b oluyor aslında sadece a ve b var. Yani mesela a, b,c için anlatayım:

1 a
2 b
3 c
3 a, b
4 a, b, c
5 a, c
6 b, c

Nasıl yapıyoruz bu işi? Filtrede a, b, c yani 3 değişken olsun istiyorum.
(15) 

''akıllı kadın'' deyince aklınıza kim geliyor?

Piukh #1395052 
Marie Curie de olabilir, Tomris Uyar da hatta Ching Shih de olabilir. Kimler geliyor aklınıza?
(14) 

Sevgilinin artı ve eksilerini yazmak

Piukh #1382216 
Bi' kitabın arasında buldum bu bakkal hesabını ve dedim ki: Ne kadar güzel değerlendirmişim. Kalem kalem maddeleri yazıp bir de önemine göre puanlayarak toplamışım.

Halbuki yaparken kötü ve iğrenç bir hesap bu diye utandığımı hatırlıyorum. Belki de şu an duygusuz baktığım için mantıklı geliyor. Duygular ve mantık. Neyse.

Siz ne düşünüyorsunuz?
(9) 

Bilgisayar açılmıyor, bip sesinin manası?

Piukh #1381564 
Günaydın.

Açma tuşuna bastığımda ışıkları geliyor ve fanı çalışıyor, ekranda ise hiçbir şey yok. Çıkan bip seslerini aşağıdaki kayıttan dinleyebilirsiniz. O seslerden sonra öylece simsiyah duruyor bilgisayar. Lenovo e540

vocaroo.com
(7) 

Buzdolabı hangi marka?

Piukh #1378343 
Bekarım, buzdolabından beklentim de çok değil. Bu sebeple Altus marka bir buzdolabı aldım bundan 2.5 sene önce. Bozuldu, 4 5 defa servis geldi ve en sonunda buzdolabı değişti. Aradan 1 sene geçti yeni gelen buzdolabı da bozuldu. Oturduğum sitede neredeyse 600 insan var, genel bir altyapı problemi de yok. Lanet olsun dedim ve elimden çıkardım dolabı.

Şimdi ne alsam diye bakıyorum, o kadar çok şikayet var ki her marka için. Almaya korkuyorum yeni bir buzdolabı yani sırf uğraşmamak, o sinir harbini yaşamamak için.

Çok para vermek istememiştim, dolabı da dolduramadım çoğu zaman. Büro tipi mi alsam ne yapsam. Ama hangi marka? Markasına göre de hiç belli olmuyor işte.

Sizce mantıklı olan ne?
(8) 

Zıddı garip gelen kelimeler, neden?

Piukh #1366173 
Araba ne kadar da hızsız..

Trafik ne kadar da tıkasız..

Bunlara aşina olmadığımız için mi garip geliyor?
(2) 

Berjer tavsiyesi

Piukh #1352517 
Yeni bir berjer almayı düşünüyorum. Rahat olsun, kitap okurken mayışıp kalayım, bir şeyler izlerken içim geçsin..

İkea'daki STRANDMON hoşuma gidiyordu hep, rahat da geliyordu ama almaya niyet edince içime sindiremedim. Kumaşı kötü diyen ver, süngeri çöküyor diyen var..

Lazzoni, enza bilmem ne oralara da baktım ama sade ve rahat bir şeye denk gelemedim.

Önerisi olan var mı?
(1) 

Clio 4'e sığar mı?

Piukh #1342705 
(10) 

Paralı poşet uygulaması sonrası ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Piukh #1329686 
Sb.
(7) 

Sigorta ve Kasko 2016 Renault Clio

Piukh #1325788 
10 yıllık şoför, büyük kaza yok geçmişte. Araç yeni alındı.

Sigorta 1254, Kasko 1700.

Sizce fiyat nasıl?
(2) 

Alüminyum - Poliüretan yapıştırma

Piukh #1325577 
Bir de buradan sorayım istedim. Sika ya da plexus tutmuyor. Ne kullanılabilir?
(3) 

Kelime ezberlemek için uygulama

Piukh #1324384 
Ezberlemem gereken mesleki terimler var, anlamını biliyorum aslında hepsinin ama düşünmem gerekiyor ya da istediğim zaman bu kelimeler aklıma gelmiyor.

Bunları kart gibi önüme rastlantısal getirecek bir uygulama var mı?
(4) 

Perde İkea Korniş

Piukh #1314096 
Pazartesi ev tutacağım ve vaktim çok kısıtlı. İkea'dan perdeyi alıp hemen takayım diyorum ama baktığımda perdeler hep bara geçirilecek şekilde. Bunların kornişe uygun opsiyonları var mı yoksa yaptırmak mı gerekiyor?

Eğer yaptırmak gerekiyorsa gri, kornişe takılacak, uygun fiyatlı bir perdeyi nereden hemen alabilirim?
(3) 

Askerlik telefon

Piukh #1308149 
Bedelli kapsamında gideceğim. Tuşlu, kamerası olmayan bir telefon aldım. İçeri girerken askercell olması gerekiyor mu yoksa boş telefonu alırlar mı? Hattımı çorabımda sokarım diye düşünüyorum.
(1) 

Basit bir iş planı için excel template ya da ms project tarzı program?

Piukh #1298807 
Basit bir plan hazırlamam gerekiyor. Başlangıç tarihi, bitiş tarihi ve süre olmalı. Ana basamakları ve alt kalemlerini belirtebileyim ve bir de gantt çizelgesi vermesi yeterli.

İnternetten araştırdım ama bulamadım tam istediğim gibi bir şey. Ms project bulup indirmek, öğrenmek de mesele şimdi. Sizin bir öneriniz var mı?
(2) 

Dost kitabevi gotikleri ve meclis parkı emolarına ne oldu?

Piukh #1292763 
2000'li yılların başlarında karanfil'deki yeni dost kitabevi'nin müzik tarafının önünde buluşup takılıyorlardı bir yerlere geçmeden önce. Var mı tanıdığınız o dönemlerden?

İkinci merak konum ise meclis parkının gölgelerinde takılan emo kardeşlerimiz.

Tanıdığınız gerçek biri üzerinden konuşursanız sevinirim.
(17) 

Başkasının teri hoşunuza gitti mi?

Piukh #1292753 
Sevgiliniz, anneniz, babanız, çocuğunuz, kardeşiniz.. olabilir.

Bir anlık beğeni ya da hoşlanma değil ama kastettiğim, en azından bir dönem için.
(6) 

E-sigara tavsiyesi

Piukh #1272190 
Selamlar,

İnternette o kadar çok kaynak var ki, insan araştırırken kendini kaosun içinde buluyor.

Sigarayı bırakmak değil derdim, evde ve ofiste sigara içmek için alıyorum. Sağlam, kullanımı kolay ve malzeme temini rahat olan bir cihaz arıyorum. Alacağım siteyi de paylaşırsanız çok sevinirim.
(1) 

Ses kartı, gitar ve midi klavye

Piukh #1263634 
Behringer UM2 ses kartı alsam mic/line in girişine gitarı, inst yazan yere klavyeyi bağlayamam değil mi? Midi girişi bambaşka bir şey?

Bu durumda klavyeyi bilgisayara bağladıktan sonra ses kartını sadece gitara bağlayarak hepsini düzgün bir şekilde çalıştırabilir miyim?

Midi girişi olan ses kartlarının da 2 line in girişi oluyor ve fazladan para veriyormuşum gibi geliyor.
(1) 

Montaj için eleman bağlantıları

Piukh #1257522 
Mesela bir parçaya kapak açılacak, bunu bir sürü farklı şekilde yapabiliriz. Makara bir plakaya oturtulacak diyelim pim kullanacağız sonra onu yataklayacağız..

Bu gibi bağlantı, montaj meselelerini gösteren klasik bir kitap, kaynak var mı? Düşünüp bulmak ya da tecrübe etmek çok vakit alıyor, yok mu bunun bir kaynağı okuyup öğrenelim?

Makine elemanlarındaki gibi mukavemet hesapları falan aramıyorum, bağlantı çeşitleri, tipleri olsa yeter.
(4) 

Telefon hattı olmayan eve İnternet?

Piukh #1255632 
Alt kattaki dairenin elektriği, suyu, televizyon hattı yukarıdan geliyor.Yukarıdaki daireye ulaşmadan (anahtar yurtdışında) internet bağlanabilir mi alt kata? Yukarıda da internet yok ve müstakil geçiyor yani tek numara bu iki daire. Ttnet'i mesai başlayınca arayacağım da merak ettim.
(3) 

Y. Lisans ve askerlik tecil

Piukh #1254879 
Bahar dönemi için yarın y. lisans kaydı yaptıracağım. Tecili yarın ya da 6 ay sonra yapmam bir şeyi değiştirir mi? Normalde 6 ay sonra bitiyor tecil.
(1) 

Yüksek lisans mülakat

Piukh #1253448 
Askerliği tecil ettirmek için yüksek lisans mülakatında çok meraklı, konuya hakim gibi konuştum, işin en sonunda çok sevindim, beraber çalışırız, oldu bil'e bağladı hocanın biri. Toplam 5 kişi başvurmuş bir de.

Kaydı yaptırdıktan sonra kayıplara karışmamda teknik bir problem var mı? Atamazlar değil mi?
(3) 

Kılavuz, pah, havşa..

Piukh #1250082 
Parça imalatında ya da montajda daha doğrusu sahada kullanılan bu gibi tabirleri yazabilir misiniz?
(5) 

Nüfus cüzdanı kaybetme

Piukh #1249752 
Kaybettim ve şu an başka şehirdeyim. Herhangi bir nüfus müdürlüğünden çıkarabilir miyim, 1 günde halledebilir miyim? Beni neler bekliyor?
(2) 

10 aylık çalışan için işten ayrılma

Piukh #1248314 
Proje ertelendi, bana da iş kalmadı. Verilen işler de holdingin diğer firmaları içindi. Başka bir iş bulup müdürümle ben istifa edeceğim diye konuştum ve dedi ki:

Projeye devam ediyor olsak gitmeyeceğini biliyorum, ben bugün ik'ya görev tanımın değişti diye mail atacağım, sana iletildiğinde kabul etmiyorum dersin tazminatı alırsın istifa etmiş olmazsın dedi.

E iyi hiç yoktan para gelir dedim, beklemeye geçtim ama 3 gündür ik hiçbir şey demiyor. Müdüre söyledim, gitti yüz yüze konuştu. Ceo onaylayacakmış, belki ayın sonuna kadar tutabilirlermiş..

Diğer işten bekliyorlar, daha orada ev bulmadım. Neyse sorularım şunlar:

Tazminatım ne kadar? İnternetten araştırdım 2 haftalık ihbar tazminatı diyor. İş Kanununu baştan sona okumadan belki burada cevabı bulurum.

Sizce ne yapayım?
(1) 

Hem tezli hem tezsiz yüksek lisans başvurusu

Piukh #1247834 
Biliyorum, ikisi aynı anda yapılmıyor. Benim kaygım, tezli yüksek lisansa kabul edilmezsem bari tezsiz yüksek lisansa girmek. Askerlikten ötürü y.lisans yapmak zorundayım, gördüğüm her yere başvuracak mıyım? Aynı üniversitede farklı bölümlere başvurabiliyor muyuz?

Bu işi en kolay ve hesaplı yoldan nasıl çözerim?
(3) 

İnşaatçıların kullandığı tripodlu ölçüm, hizalama cihazının adı?

Piukh #1246680 
İnternette bir sürü ürün buldum ama teknik adını yazmamışlar. S ile başlıyordu galiba. Bir de bu alete sahada ne diyorlar? O teknik ismi de zordu sanki.
(3) 

Sci-fi küçük toplar adamın gözüne girmeye çalışıyordu?

Piukh #1245148 
Aklıma bir film düştü. Adam bir apartmanda oturuyordu ve küçük toplar kontrole mi geliyordu yoksa orada devriye mi geziyordu neydi bilmiyorum, adam fark edilmemek için su dolu küvete giriyordu galiba ama fark ediliyordu bir şekilde. Top diyorum ama teknolojik küreler. Distopik bir filmdi.
(2) 

İran ambargoyu nasıl delmiş?

Piukh #1243358 
Zarrab duruşmada anlatıyor ancak nasıl oluyor anlayamadım. NIOC(Ulusal İran Petrol Şirketi) açısından bakarak biri şu paranın hikayesini başından sonuna anlatabilir mi?
(14) 

Metruk, izbe, virane, sapa, tenha..

Piukh #1239975 
Bu kelimelerin anlamlarına yakın arapça ya da farsça kökenli bir kelime vardı, neydi o yahu?
(4) 

Cenazesi olana kim diye sorulur mu?

Piukh #1236189 
İş yerindeki müdürüm aradı yaklaşık 5 6 aydır beraber çalışıyoruz, bugün cenaze sebebiyle gelemeyecekmiş, ben de başın sağolsun, şunu şunu söyle yaparız problem yok dedim kapattım.

Yakınınız mı, ne kadar yakındınız diye sormak garip geliyor. Eşelemek istemedim ama takmıyormuş gibi mi oldu? Neticede adam kimin öldüğünü söylemiyor ve yarın işe gelecekmiş demek ki çok yakını değil. Bu işlerin usulü nedir, mesela ben bana sorulmasını istemezdim. Siz ne düşünüyorsunuz?
(4) 

Çiğ yumurtada son durum nedir?

Piukh #1227258 
Salmonella diye diye zararlı olarak bellettiler bunu ama ikna olamıyorum. Market yumurtası için konuşursak, günde 2 tane çiğ yumurta içerek büyük risk mi alıyoruz? Kim söylüyor? Risk var ama ne kadar? Her şeyin bir riski var neticede.

www.cdc.gov

www.ncbi.nlm.nih.gov

Dedem ömrü boyunca her sabah kümesten aldığı yumurtalardan birini daha ilk adımını atmadan direkt kırıp içerdi. Bir de bizim tavuklar her bulduğunu yer, çöplerin, ahırın oralarda gezinirler. Çiftlikler daha iyi demiyorum ama en azından belli kuralları var.

Ona bir şey olmadı diye bana da bir şey olmayacak diyemeyiz pek tabii ama bu durumu tam anlamıyorum. Çiğ yumurta yemek uçurumun kenarında dolaşmak mı? Niye yemiyoruz yahu?

www.bbc.com
(6) 

İnternetten çiğ kuruyemiş satan kaliteli bir firma?

Piukh #1225960 
Çiğ badem, fındık, kaju, ceviz almak istiyorum, önerebileceğiniz bir site var mı?
(2) 

Saatçi Tornavida

Piukh #1214232 
Laptop gibi elektronik aletleri açmak için bu saatçi tornavidaları kullanılıyor değil mi? Hangi marka kalitelidir, nasıl bir şey almam gerekiyor? Tekli mi alayım takım mı alayım? 2 3 sefer kullandıktan sonra aşınsın istemiyorum.
(1) 

Pocket, metni kaydediyor mu?

Piukh #1191575 
Sayfayı kalıcı olarak kaydettiğini düşünüyordum ama kayıtlarımdan birine ulaşamadım ve link de ölmüş.

Kaydettiği zaman offline okuyabiliyor olmamız mıydı yani tek avantajı? Neye göre kaydediyor ki bu?

Önceki kayıtlarımı export etmeye çalıştığımda da sadece link veriyor.
(1) 

.sys dosyaları

Piukh #1176888 
System32 içindekileri göremiyorum. Hidden items'leri de açtım, gizli dosyaları da ama bir tanesi bile görünmüyor. Nasıl düzeltiyoruz?

Windows 10
(6) 

Kaliteli beyaz leblebi

Piukh #1171844 
Beyaz leblebiyi seviyorum, tadım iyi ama paket küçük ve kalitesine göre pahalı bence. Günde 200 gram tüketiyorum. Bu sebepten kaliteli bulursam 5 kilo sipariş vereyim diyorum. Bildiğiniz bir marka var mı?
(5) 

pick-up ile ne yapılır?

Piukh #1157849 
Pick-up ile ne iş yapıyorlar merak ediyorum. Galiba en çok kullanan şantiyeler ama orada da şüphem var yani adam kaç palet fayans getirecek pikapla, kamyon ile gelmiyor mu bunlar? Bu arabanın pratikte yaptığı iş nedir? Arkasına mitralyöz koymayacaksam doblo ile de yaparım aynı işi gibi geliyor. Hilux 900 kg taşıyabilirken doblo 710 kg taşıyor bu kadar mı? Arka koltuğu çıkarıp hiluxun aldığı kadar mal da yüklerim ben bu arabaya. Hadi onu geçtim bu kadar taşıma meraklısıysam van alırım kamyonet alırım.
(4) 

Şişlik, kitle, kist, tümör

Piukh #1156946 
Derimin altında iki mercimek büyüklüğü kadar sert bir şey çıkıyor. Bastırınca acımıyor, ittirince biraz kımıldıyor, şişliği ise biraz belli oluyor. Çenemin 20lik dişi hizasında, hatta çenem biraz keskin olduğu için üstüne ve altına alabiliyorum ittirerek. Daha önce iki defa daha farklı bölgelerimde oldu bu.

Hadi diyelim tümör, nasıl anlayacağız? Her seferinde doktora mı gideceğiz? Daha önce hiç gitmedim ikisi de geçti, bu da geçecekmiş gibi geliyor ve geçmezse 1 2 ay daha beklerim doktora gitmek için.

Siz ne yapıyorsunuz bu durumlarda, ne yapılmalı?
(5) 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Derslere Giriş

Piukh #842177 
Başka bi üniversitede örgün öğretim görüyorum ve İÜ'de girmek istediğim birkaç gece dersi var. Sadece dersler ilgimi çektiği için gitmeyi düşünüyorum, zaten o derslerin benim bölümümle hiçbir alakası yok. Kapıdan tek başıma girebilir miyim? Giremiyorsam, bölüm başkanlarından biriyle görüşüp halledebilir miyim sizce?
(5) 

Kredi kartı bilgileri telefondan verilir mi?

Piukh #828417 
Kredi kartının numarasını, geçerlilik tarihini ve güvenlik kodunu telefondayken arkadaşıma verecektim ve ''dur dur söyleme öyle, mesaj at ne olur ne olmaz'' dedi. Sonra aklıma düştü bu mesele. Bir başkasının öğrenme ihtimali var mıdır? Kim benim telefonumu dinlesin, hayır bunu beceren kişinin benimle ne işi olur zaten. Sizce söylenir mi, söylediniz mi?
(4) 

''Korkak'' Askerin Fotoğrafı

Piukh #819712 
İnsani değerlerini yitirmemiş, militarizm ve savaşla aklen, ruhen çelişen askerler aradığım. Savaşmadığı için ölüm makineleri tarafından ''korkak'' diye alay edilen askerler.

Aradığım vietnamlı yaralı bir çocuğa yardım eden amerikan askeri gibi değil, birbirlerine silah çekmiş iki askerin donup kalması ya da fırsat elindeyken düşmana saldırmaması, saldırsa bile ardından tedavi etmeye çalışması.

www.youtube.com

www.youtube.com

Böyle film kareleri değil de fotoğraflar bulabilir misiniz?
(5) 

Hamam böceği ocağa girdi, nasıl çıkar?

Piukh #816898 
Bir anda ocağın altına oradan da içine girdi tutamadım peçeteyle. Vuruyorum çıkmıyor, deodorant sıkıyorum çıkmıyor ne yapmalıyım? Çoğalır mı acaba orada?
(6) 

Kindle işime yarar mı?

Piukh #811880 
Elime alıp detaylı olarak irdeleyemediğim için şu meredi size sorayım. Takip ettiğim haber, sinema siteleri, bloglar, makaleler, twitter, sözlük yormaya başladı beni. Bilgisayardan hepsine yetişemiyorum, gözlerim yoruluyor ve zannediyorum ki sürekli aynı yerde aynı tarafa doğru oturmazsam daha verimli çalışabileceğim.

Kitap okumak gibi bi maksadım yok. Yalnız pdf formatında tez dosyaları var, onları okurum ancak direkt açmıyormuş, araştırdım convert olayı zor gelmedi. Ben formatı çeviririm de kindle düzgün gösterir mi? Ya da haber sitelerindeki fotoğraflar, yazılar iç içe geçip kayar mı? İnternet tarayıcısı nasıldır?

Lafın kısası, bu işleri ben kindle'da da düzgün bir şekilde yapabilir miyim, yaparsam hangi modeli almalıyım sizce? Ya da başka bir ürün var mıdır bu mahiyette?
(6) 

Araba, vasıta, araç, taşıt

Piukh #800958 
Manasında ama çok farklı bir kelime vardı neydi o?
(10) 

Çalışan biri olursa daha iyi olur

Piukh #796853 
Evlilik konusunda başlıktakini söyleyen bir erkek, kadın hakkında ne düşünüyorsunuz? Tabii böyle olayı sadece tek cümle ile değerlendirmek yerinde olmuyor ama aklınıza geldiği kadarıyla artık.
(5) 

İskandinav Folk

Piukh #778183 
Aklınıza hangi gruplar, kişiler geliyor?
(5) 

Rönesans temalı film

Piukh #765576 
İnternetten araştırarak birkaç film belirledim ama merak ettim buradan ne çıkacak.
(6) 

Kan Alma

Piukh #707017 
Kolundan enjektör ile kendi kanını almanın, en büyük riski nedir? En ciddi ne olabilir? Daha önce böyle bir tecrübesi olmayan biri için soruyorum.

mobil görünümden çık