(1) 

B.Cekmece Gumusyaka arasi denize girmek icin en ideal yer?

alttaraf #1487585 
neresidir acaba?
selam arkadaslar,
Yarin Tuyaptan kalkan 300G hattina atlayip Gumusyakaya dogru yola cikicam ve bu arada bir yerde deniz sezonunu acicam ama nerede? iste bu konuda yardiminiza ihtiyacim var, biliyorum musilaj var, biliyorum marmara da girme dersiniz, ama simdilik imkanlar bu, o yuzden bu dar alanda bir tavsiyeye muhtacim..
bir suru semt adi var, kumburgaz, celaliye, guzelce, semizkum vs...
hangisi iyidir, bir oneri lutfen, tessekkurler..
(2) 

Florya Ataturk Ormani?

alttaraf #1485966 
Selam yuruyus dostlari:)
efendim ustunuze afiyet haftada bir 25 km yuruyen biriyim, bunun icin genelde sahil hatlarini kullaniyorum ama malum sicaktan dolayi bu kez kendimi agaclarin arasina atayim dedim ve bana en yakin lokasyon Florya Ataturk ormani.. simdi burasi yurume icin ne kadar elverisli bir yer, parkuru, kirmiz tartan pisti falanvar mi, daha cok piknikci dayilara gore bi yer mi, bir tur kac km yapar vs.. fikri olan yazabilir mi lutfen? daha once belgrad ormanini tecrube ettim mesela, orda yanilmiyorsam 2.5/ 3 km lik yuvarlak bir yol vardi, burada durum ne?
thanks..
(9) 

Akilli olmayan tv ye cep telefonu eslestirme mumkun mu?

alttaraf #1479629 
merhaba teknik abiler, pek bu islerden anlamadigimdan ve google amcada bir suru alakali alakasiz cevap oldugundan siz degerli suserlardan yardim istemek geldi aklima, ozellikle bu islerden baya anlayan ve zamaninda bana mucizevi yardimi dokunan @sutlunescafe arkadas hala burdaysa ona sesleniyorum:)
şöyleki;
elimde bir adet led tv var, Vestel in bi alt modeli, smart falan degil, lcd/plazma benzeri birsey.. evde internet baglantim yok ve sadece cep telefonumun interneti var ve sınırsıza yakın gb kotam var diyelim..
şimdi ben herhangi bir alet/aparat/program/arac gerec vs birsey yardimiyla cep telefonumu ekrana yansitip youtube vb şeyleri izleyebilir miyim?
sadece youtube bile is yapar ama bunun yaninda Vodafone tv, ne bileyim normal film falan olursa da super olur tabii..
tesekkurler gurular..
(9) 

Tanriyla bir anlasma imkanin olsaydi...

alttaraf #1477834 
Geri kalan omrunun her bir yili icin 1 milyon tl verse kabul eder miydin ve kac yil icin kabul ederdin? Acayim..
Hayal bu ya, farz edelim ki tanri seninle pazarliga oturdu ve dedi ki "bundan sonraki omrunun her bir 365 gunu icin 1 milyon teklif ediyorum, tek bir kez isteme hakkin var, kac gunun kaldigini biliyorum, ve istegin bakiyenden fazlaysa yani diyelim 4 yil icin 4 milyon istedin, yeterli bakiyen yok deyip pazarligi bitirecegim.."
cevabiniz ne olurdu?
kendi adima 5 yil/milyon olarak teklifimi iletiyorum..
(gunlerin omrunun son gununden itibaren dusecek elbette ve sen son gununun ne zaman oldugunu bilmeyeceksin, yani 5 yilin varsa son 4 unude istemis olabilirsin)
let the game begin:)
(13) 

Kaleminizi kaça satardiniz?

alttaraf #1477438 
Soru biraz provakatif gelebilir ama, yandaş kanallarda bir yalakayi gorunce aklima şeytanin düşürdüğü bir soru..
adami taniyorum, aslinda zihnen nasil muhalif oldugunu biliyorum, soylediklerinin tam tersini dusundugunu/bildigini biliyorum, ekran karsinsinda "yaliycam yaranicam" diye nasil parende attigini goruyorum.. liste uzar gider lakin bu "emeginin" karsiligi olarak nasil balli lokmalar aldigini da biliyorum, hersey ortada..
derken lanet seytan kulagima fisildiyor " sana malum gazatede malum tv de yorumculuk verseler yapar miydin, yapmaz miydin, kac paraya yapardin kac paraya yapmazdin, herseyin herkesin bir fiyati varda senin yok mu?"
durust olayim/olalim cevabi zor soru..
simdi bu soruyu ben size soruyorum gecenin iblisi olarak.
ama tek bir istegim var, samimiyet..
hemen " ben asla yapmam" demeyin..
aylik gelirin de ki 5000 de ki 10000 de ki hic..
sana da geldi dediki aylik 250.000...
oar icin leblebi degil, basaksehirde bir mutahitin bagislayacagi daire 2.5 milyon mesela..
tekrar soruya donersek ez cumle:
1-yapar miydin?
2-kaca yapardin?
unutma! tek kriter samimiyet, şu an teklifin yapildigini ve kimsenin cevabini bilmedigini farzet..
(4) 

Yanlış karar verdiginizde ne yapiyorsunuz?

alttaraf #1471766 
Selam duyuru sakini..
işe dair, eşe dair, aşka sevdaya dair, paraya pula dair..
bilerek ve yahut bilmeyerek, isteyerek ya da istemeyerek verdiginiz yanlis kararlar, attiginiz yanlis adimlar sonrasinda ne yapiyorsunuz? oncelikle kendinize ne yapiyorsunuz, ikincil olarak sonrasinda ne yapiyorsunuz? bir daha yapmayacagimlar bosa ciktiginda, atilan yanlis adimlar fark edildiginde tovbeler aslalar tukendiginde ne yapiyorsunuz kendinize ya da kendinizle ilgili..
yapmayacagim diyorsun yapiyorsun, olmayacak diyorsun oluyor..
bu bir diyet sarmali da olabilir, sigara alkol stalk yatirim akliniza gelirse artik..
(8) 

Spor olarak sadece yuruyus yapmak?

alttaraf #1465927 
bize ne katar ne katmaz?
soru biraz tuhaf gelebilir ama acayim..
sabah saatlerinde de konu ile ilgili bir duyuru basligi actim:
www.eksiduyuru.com
orada da belirtmeye calistigim gibi belki yaş/kilo vb sebeplerle yuruyus cok kolay/cazip gelirken fitness/kardiyo/agirlik/aerobik hareketler vs. isimleri neyse artik zor ve angarya geliyor..
simdi soruya tekrar donersek:
tembellik edip sadece yuruyus yaparsam (ama bunlar tempolu ve cook uzun yuruyusler 20/25 km durmaksizin) fit/saglikli/yagsiz(az yagli) kalmama yeter mi ya da ne kadar yeter?
derdim kasli, sekilli ,ucgen, damarli gorunmek falan degil, sadece normal bir insan gibi gorunmek (olmak)
(5) 

Yeni Baslayanlar icin Dumbell kullanimi fitness ve birkac soru?

alttaraf #1465869 
Selam bodybuildingci gencler..
ustunuze afiyet sadece diyet ve yuruyusle 20 kg verdim, (105 ten 85 e, boy 1.75, yaş 40)
sonrasinda artik ic ve diş ses olarak sunlar geldi:
"bak bu kilo verme iyi hosta olmaz/yetmez fitness/body/agirlik calisman lazim, kas yapman lazim, sekil onemli, yoksa sadece zayif bir insan olursun, kemiginin ustundeki deriyle dolasirsin.... vs " falan filan..
ben de gittim o gazla Bim'den (evet fakirim) 2*6 lik 2 dumbell aldimm..
simdi gelelim kafamdaki deli sorulara:
1- efendim ben sadece yuruyerek kilo verme isinden gayet mutluydum, ne gerek var simdi haril hurul bu islere girmeye şinavdir mekiktir dumbelldir sudur budur, yapmazsak olmaz mi, yapsak ne olur yapmasak ne olur?
2- illa yapacagiz diyelim, agirlikla yapmakla agirliksiz yapmak arasinda nasil bir fark var? zira illa yapacaksam agirliksiz yapmak istiyorum cunku dumbellari biraz denedim ve boyun bolgemde bir agri hissettim..
2-a-) (asil beni korkutan) dumbell kullanimi boyun fitigi vs islere sebep olur mu? yakin cevremde bel/boyun fitigi islerinden muzdarip cok insan var, cok lanet birsey, durduk yere basima is almayayim yani..
iste boyle gereksiz sorunlarim var sevgili duyurucular..
bu guzel gunsli pazar gununde okuyup cevaplamaya zaman ayiran herkese tesekkurler simdiden..
(1) 

Kulak Burun Bogaz icin hangi doktor/hastane?

alttaraf #1465756 
Selam duyuru sakinleri..
Valide Hanimin ozellikle de akut/kronik/buyuk sinuzit sorunu icin İstanbul icinde olmak uzere super bir KBB uzmanina ihtiyacimiz var, var mi tavsiyesi olan? Fiyat ve hastane onemli degil, isimizi gorsun yeterki, tesekkurler..
(6) 

Gloria Starbucks farki?

alttaraf #1462753 
Selam kahve severler..
Kahveden cok anlamayan, buldugunda Americano denen şeyi sade ve sütsüz yapistiran biriyim. Bugun Besiktasta yine bir Americano alayim diye Starbucksa ugrayayim dedim, bilenler bilir, Gloria ve Starbucks bitisik orada, gel gelelim Starbucksta 10 kisilik bir kuyruk vardi ama Gloria da tek bir kisi bile yoktu, sebebi tam olarak nedir? Sanirim Istanbul da diger yerlerde de durum ayni
(3) 

Şöhretler karmasi film onerisi?

alttaraf #1462526 
Selam filmloversss..
az önce philedelphia filmini izlerken gordumki tom hanks ve denzel abi guzel is cikarmislar, bana bunun gibi "sampiyonlar ligi" film onerebilir misiniz? iki kosul/gereklilik var:
1. si Yildizlar gecidi olacak, ne kadar star o kadar iyi..
2. si bilim kurgu,korku, fantastik olmayacak, hic sevmem..
aksiyon, gerilim, polisiye olursa super..
expandables gibi biseylee yani..
tesekkurler, bakarsiniz ortaya bir database cikar.
(1) 

Volim mi Şarap mi?

alttaraf #1455536 
Selam aksamcilar,
yarin bi arkadasla evde alkol tuketecegimde, iki alternatif var, ya 3/4 Volim ya da 50/100 liralik bir sise sarap.. baska tercih yok şu an, hangisini secsem kararsizim, Volim in tadi bok gibi afedersin ve cok sekerli ama kafasi guzel, şarap daha guzel/lezzetli ama kafasi yok, ne yapsamki bilemedim?
(2) 

Istanbul Edirne tren var mi?

alttaraf #1452212 
Selam gencler,
Biraz kafa dagitma amaciyla bir tren yolculugu yapmak istiyorumda, nette dogru durust bilgi yok, istanbul edirne tren seferleri yapiliyor mu bilgisi olan var mi? yapiliyorsa saatleri kac? link bulup atabilirsenizde makbule gecer ben bulamadim zira..
tesekkurler
(7) 

Böbrek taşı el aman?

alttaraf #1449677 
Selam arkadaslar, soru(n) bi arkadas icin, 45 K.
her iki bobrekte 6 mm tas var, ilk gidilen doktor hopla zipla şunu ic bunu ic dusurmeye calis deyip gonderiyor..
ama agrisi malum, ceken bilir..
simdi soru:
dusurmeye mi calismali, lazerle kirdirma yontemi mi uygulanmali ya da ameliyat mi olmali? bunlarin artisi eksisi agrisi sizisi getirisi götürüsünü düsününce hangisini tavsiye edersiniz tecrubeli arkadaslar ya da uzman saglikcilar?
elbette iyi bir doktora da danisilacak ve lakin buradada desteginize ihtiyac var, bu isle ilgili bildiginiz tavsiye edeceginiz İstanbul da olmak kaydiyla doktor/hastane nedir?
tesekkurler simdiden..
(6) 

Sadece ishal den doktora gidilir mi?

alttaraf #1449642 
Gecenin ya da sabahin bu vakti boyle boktan bir konuyla rahatsiz ettigim icin kusura bakmayin gencler ama korkunc derecede ishal durumundayim, bagirsagimda atom dahi kalmadi yani o derece, aksam mangal yaptik sadece ama hic birseyi fazla kacirmadim, diger elemanlarda da bir sorun yok, simdi sadece bu yuzden acile gidilir mi hele ki boylesi riskli bir zamanda? kendiliginden gecmesini mi beklemeli, ne yapmali ne etmeli ne yemeli ne icmeli a dostlar?
(6) 

Covid testini nerede yaptirabilirim?

alttaraf #1449302 
Selam gencler,
ustunuze afiyet klasik soguk alginligi yasiyorum ama ortam malum sakaya gelmez..
Avcilar/Beylikduzu hattinda en kolay nerede Covid testi yaptirabilirim ve ne kadar oderim bu ise? Klasik Sgk li calisanim..
tesekkurler ve herkese acil sifalar..
(3) 

Yemek yerken damagimi yaktim?

alttaraf #1447880 
ne yapsam? fena yaniyor ve aciyor:(
(5) 

Telefon kac gun kapali kalirsa whatsapp mesaji gelmez?

alttaraf #1447879 
selam gencler,
ustunuze afiyet 3/4 gun yurtdisinda olacagim, bu sure zarfinda iş telefonumu kapatip evde birakmayi dusunuyorum ama bir yandan da gelen mesajlari gormem gerek, bu whatsap mesajlarinda bir zaman asimi suresi var mi, varsa ne kadar ya da ne zaman telefonu acarsam duser mi ne dersiniz?
(3) 

Şu an cenaze namazi defin isleri falan, Corona sorusu??

alttaraf #1442292 
selam,iyi pazarlar..
bi arkadasimin babasinin vefat haberini aldikta, henuz kendisini arayamiyorum, cok sicak, yalniz merak ettigim, malum kosullardan dolayi surec nasil isliyor, camide toplanma, cenaze namazi, defin merasimi falan bir farklilik var mi yoksa maske/mesafe rutini disinda hersey ayni sekilde sski usul devam mi ediyor, yakin zaman tecrubesi olanlar bilgi verebilir mi acaba, tesekkurler
(16) 

Aksamki finale 1000 tl Munih e basmak macera mi olur?

alttaraf #1439977 
Selam duyurunun iddiacilari..
boyle bir soruyla meskul ettigim icin kusura bakmayin ama oran 1.85 ve şu siralar havadan gelecek 850 tl cok isime yarayacak, ne dersiniz, ne kadar garanti sizce?
(2) 

Trafik cezasi nerede cikar nerede cikmaz?

alttaraf #1435538 
selam gencolar,
kendi aracimla dag bayir dolassam malum her yerden bi ceza kitleniyo, bunlar arac muayenede ya sa satista cikiyormu karsina odemek zorundasin diye? şundan soruyorum, ben bir iki arac sattim, muayeneye soktum ve lakin karsima cikmadi, sonrasinda elime para gectiginde e-devletten kontrol ettim, ne kadar varsa toptan odedim, lakin arkadaslar der ki satista ya da muayenede cikar ve odemeden islem yapamazsin?
nedir bu isin asli astari?
bir de burda radardan otomatik olarak plakaya kesilen ceza ile polis amcanin durdurupta makbuzu yazip eline verdigi ceza arasinda fark var mi odeme yukumlulugu acisindan, hani birini odemek zorundasinda digerini odemesende almaya satmaya muayeneye engel degil gibi?
zaten hiz disinda kemer/alkol vs cezalar arabanin islem gormesine engel degil sanirim?
tam ayrimi nedir bu isin kisacasi? hangi ceza arac muayene veya satista karsima cikar?
(14) 

Sizce Din kavrami kac yil sonra ortadan kalkar?

alttaraf #1435027 
o zamana ışınlanmak istiyorumda, gundemden bagimsiz..
norvece gitme ihtimalim yok cunku..
(6) 

Acil iett durak bilgisi lazim, Altunizade?

alttaraf #1434630 
Selam gencler, iyi geceler..
Altunizade metrobus duraginda insem, Uskudar/Agva otobusune binebilir miyim? IETT'nin sitesinde Altunizade duragi var ama benim metrobusten indigim Altunizade duragi mi orasi ya da yakin bir yer mi, bilenler cevaplarsa cok makbule gecer, thanks..
(1) 

Şarköy, Kumbağ, Enez ya da baska neresi?

alttaraf #1434234 
selam gencler,
iki erkek (maalesef) 3/4 gunlugune istanbuldan yakin yerlere kacmayi planliyoruz, kumbag ve sarkoyu az cok gordum yani kiyisindan arabayla gectim, enezi hic gormedim ama cok duydum, simdi bu ucunden hangisine gidelim?
cok sey istemiyoruz, bi aracimiz var, kalacagimiz yer ucuz olsun, denizi sessiz sakin olsun yeter, eglence degil dinlenme ariyoruz biraz, ne yapalim? buralarin disinda aklimiza gelmeyen, maximum canakkaleye kadar yer tavsiyelerine de acigim.
tesekkurler
(2) 

Boyun fitigi doktor/fizik tedavi/ameliyat/felc silsilesi sorunsali?

alttaraf #1427558 
Selam muhteremler, soru 45 yas Kadin kisisi icin..
efenim cok uzatmadan,
sirt agrisi, el uyusmasi, elde kolda güç kaybi gibi sikayetlerle doktor doktor gezildi, cok riskli diyen var, ameliyat ol diyen var, olma diyen var, olursan felc diyen var, olmazsan felc diyen var, fizik tedavi ise yarar diyen var yaramaz diyen var...
bre aman duyurumuzun tecrubeli ya da varsa profesyonel abileri ablalari ne yapsin bu insan?
birincisi "su doktora su hastaneye git" diyebileceginiz bir tavsiye var mi?
ikincisi tecrubeleriniz nedir?
birde ameliyat diyen doktorlarin bunu ticari kaygiyla soyleyip soylemedigi meselesi var tabi, kime nasil inanilacak o da ayri bir dert ne yazikki..
(2) 

Sinemalar neden hala acilmadi?

alttaraf #1426701 
yahu her yer her sey neredeyse serbest, otobuste yan koltugu satip 300 lira fiyat cekilebiliyor, sinemada da bir dolu bir bos seklinde satilamaz mi, sanki 3/5 film haric tam kapasite mi oynuyor filmler, en azindan hafta icinden baslayarak acilamaz mi, nedir bunun mantigi sizce?
(2) 

Sinemalar acilacak mi?

alttaraf #1424864 
her yerin adı gecti ama sinemadan bahseden yok?
(8) 

En iyi 100 lük raki?

alttaraf #1424338 
hangisi sizce..
afbuyurun mangal yapacagiz yanina da bi 100 lük raki alacagiz, 100 lük sarti olmasa tercih belli , yeni raki ALA, fakat onun duty free disinda 100 lugu yok, digerlerine biraz baktim sozlukten, birinin ovdugunu oteki gömmüs, tekirdag altin seri dusundum ama onuda baya elestirmisler, ne yapsak?
(3) 

Kadikoyden nereye yurusem?

alttaraf #1422083 
Selam arkadaslar, güneşiniz bol olsun..
Malûm gunlerde yasaktan bir gun once uzuun yuruyuslere cikiyorum, yine malum sahillerimiz yasak, Avrupa yakasinda epey yer yurudum de Kadikoy tarafini pek bilmiyorum, metrobus son durakta indikten sonra bana şöyle 5/10 km lik bir yuruyus rotasi tavsiyesinde bulunurmusunuz, dönüş tarafi her hangi bir marmaray duragina yakin olursa perfect olur,
tesekkurler
(1) 

Bana acil internet lazim ama nasil, yardim?

alttaraf #1420134 
Selam, geceniz iyi olsun..
efendim, malum evdeyiz, simdiye kadar hic ihtiyacim olmayan internet lazim oldu haliyle film, dizi vs icin..
bastan belirteyim, bilgisayarim yok, internet baglatabilirsen tablet almayi dusunuyorum ama BÜYÜK bir sorunum(uz) var, şöyleki:
hangi operatoru aradiysam altyapiniz yok diyor, eh, bunun basvurusu, kurulumu iviri ziviri 180 gune kadar hallolur diyorlar maximum, ama 1 ay mi olur 1 hafta mi Allah bilir demeye getiriyorlar, malum kosullari ve personel azligini dusunursek bu ihtimal biraz devre disi..
yine bu mecrada buna benzer bir duyuru ile sormustum, sagolsun arkadaslar Super Box denen portatif Turkcell modem uygulamasini onermisti, aradim, onunda benim oturdugum yerde satisi yokmus, iptal..
bir tek turk telekom tasinabilir modem satisi soyledi, o da cok az, 50 gb 100 tl ve 24 ay taahhut ile..
baska carem yok mu benim?
(13) 

Hangi suça hangi cezayi verirdiniz?

alttaraf #1420008 
Az once yine bir Adana haberinde yine bir sokaga cikma gününde alkollu arac kazasi goruncr aklima gelen soru, mumkunse biri sozluk basligini da acsin..
efendim malum ulkemizde (dunyanin cogunda da oyle sanirim) cezalar caydirici ya da kamu/insan vicdanini tatmin edici degil..
tüm emir komuta sizde olsa, hadi populer tabirle soyleyelim, kendi kralliginizda, hangi suca ne ceza verirdiniz?
ben kendi adima bir kac tane yazayim baslangic olarak ve ilk taşi atayim..
** (sucun ve delillerin supheye yer birakmayacak kadar sabit olmasi kosulu ile, goruntu, itiraf, dna incelemesi vs)
her turlu cinayet ve tecavuz-- idam
**alkollu arac kullanma--ehliyetin ömür boyu iptali, yaralama/ölüm varsa kullanilan araca devletin el koymasi ve magdura bagislamasi
**uyusturucu kullanimi- serbest, ancak herhangi birine zarar vermede verilen zarara gore agir para ve hapis cezasi, ölüm/tecavuz varsa idam
**her turlu fikri yazmak ve soylemek serbest, bu yazi veya soylem siddet iceriyorsa dahi yazan soyleyen degil bundan olasi etkikenip fiiliyatta bulunan olursa ona en agir ceza, yine idama kadar yolu var..
**hirsizlik, dolandiricilik, kapkac gibi suclar icin olusturlacak yapay adada sucun agirligina gore, ertelemesiz, afsiz 10 ile 20 yil arasi indirimsiz hapis
belki boylece hem biraz suc orani duser hem de birazcik dogal seleksiyon saglamis oluruz..
sizler de buraya istediginiz suc ve cezayi ekleyebilirsiniz, hadi, duyuru ceza kanununu yazalim beraber..
let the anket begin:)
(9) 

Coronadan ölen 1000 oldu, var mi etrafinizda?

alttaraf #1415878 
Yani kim bu insanlar, benimde herkes kadar tanidigim var, hic ölene rastlamadim, belki benim şansim, belki hem devlet hem de ölenlerin yakinlari sakliyor ama var mi etrafinizda birinci dereceden birinci elden bildiginiz ölüm vakasi? hani hep sayinin daha fazla oldugu soylentisi vardir ama soylenen kadari bile gorunmez sanki, nerede bu ölüler, ne bir cenaze, ne bir agit?
(8) 

Corona ve Sigara?

alttaraf #1415707 
Twitirda sigara ve Covid nedeniyle curuyen bir akciger grafisi gordumde aklima geldi,
sigarayi birakmak icin daha ne lazim?
emiinim hala birakmayan binlerceniz var aramizda, gercekten ne bekliyorsunuz, neden birakmiyorsunuz, daha ne olmasi lazim, ne olursa birakirsiniz mesela?
bir nefes cektiginde ölmek mk lazim mesela? yoksa o zamanda "aman ölmeye deger, bir firt cekeyim sonra öleyim" mi dersiniz? bu kadar mi guzel ya hani anlayabilsem bende basliycam:)
(2) 

İstanbul Avrupa Yakasinda en kolay Corona testi hangi hastane?

alttaraf #1415283 
İyi geceler dostlar,
ya ustunuze afiyet 3 gundur dusmeyen bir atesim var, cok yuksek degil, 37 kusur falandir, simdi olctum koltuk altindan 36.9, dun ve onceki gun biraz daha yuksekti, katarin kulllandim belki etkisi olmustur..
soguk alginligi gibi gorunuyor aslinda, soguk alacak serseriliklerde yaptim dogrusu, iki uc gun soguk havada disarda surttum, arkadasta kaldim ev soguktu, uyurken usudum biraz felan..
simdi, malum devir suphe devri..
malum testten yaptirmak istiyorum fakat;
en rahat hangi hastanede sonuc alirim, ozel devlet fark etmez, tecrubesi olan arkadaslar paylasirsa herkese faydasi olabilir?
birde bu test denen sey nedir nasil yapilir sonuc ne kadar surede alinir?
paylasilirsa cok kisinin sorularina da cevap olur belki..
tesekkurler
(5) 

Evde bilgisayarsiz internet basvurusu

alttaraf #1415075 
Selam arkadaslar, malûm Corona gunlerinde eve kapandik, bende normalde internet yok, bilgisayarda yok..
diyorumki eve bi modem alsam sadece telefondan takilsam? once boyle birsey mumkun mu ne kadar nasil mumkun?
bu meraklar iki ayri operatoru aradim TT ve Vodafone, ikiside ev adresimi aldiktan sonra " sizde altyapi yok" dedi, ben şok!
nasik yani? normal internet cektiremiyormusum, halbuki cook onceki yillarda evde ev telefonu da bilgisayarda internette vardi..
simdi iki soru:
1- Bu hani "sizde altyapi yok" meselesi nedir ne olabilir fikri olan var mi?
2- bu tarz bilgisayar olmadan sadece modem ve cep telefonu yoluyla sinirsiz internet kullaniliyor mu, eger kullaniliyorsa paket vs tavsiyeniz ne olur?
tanri hepimizi bu Korona belasindan korusun, koca Ingiltere basbakanini yogun bakima aldilar yahu, ne illetmiş!
(1) 

Şu ev hapsi gunlerinde neden 10 gb internet vermezler?

alttaraf #1414828 
operatorcu abiler ablalar..
hani milli dayanisma, hani evde kal sokaga cikma vs bir suru beylik laf..
tamam diyelimki devlet vs herkese biseyler veremiyo falan bin turlu tartisma, bu ayri mesel..
ne olur yani her operator herkese ne bileyim 10 ar gb hediye etse? sermayesi ne ki bunun? ne kaybedecekler? hatta bu konuda yarissalarya ben daha cok verdim falan gibi, ne olur yani?
cok mu sey istiyorum?
(1) 

Ev hapsine karşı underratedları paylaşalım..

alttaraf #1414471 
Selam ev mahkumlari!
malûm sebeple evdeyiz, yapacak, edecek, dinleyecek herseyi tukettik. mi?
birbirimize, belki de kacirdigimiz iskaladigimiz film, muzik, dizi vs seyleri burdan atsakya, hatta bu baslik biraz ustte kalsa herkesler faydalansaya?
tabi kime neye gore underrated durumu var biraz, misal benim yazacagim birsey icin baska biri " ohoooo, sen bilmiyon , o senin ayibin, biz onu yedik bitirdik tukettik" diyebilir, olsun ne cikar, bir kisi bile kesfetse tatsa ne cikar?
misal ben az once Husnu Arkan Ustaya bir kez daha bayildim, yeni bir calisma yapmis huzunbaz bakan Zuhal Ablamizla..
link veremiyorum, tel den zor oluyor..
sevimli suserlarimiz link te verirlrse sahane olmaz mi, tadindan yenmez mi?
eh, hadi baslayalik o zaman ne duruyoruzkine..
(2) 

İstanbul sahillerinde hafta ici yurumekte yasak mi?

alttaraf #1413698 
soru biraz baslikta,
haftasonu yasak galiba ama haftaicide mi yasak, net birsey bulamadim.
ha bir de tek basina yurumekte mi yasak, hani birde fazla kisi belki sıkıntı olabilirde?
(1) 

Whatsapp dogrulama kodu sorunu?

alttaraf #1413577 
Selam bilisim kurdu arkadaslar,
Ya telefon degistirdim, simdi Whatsapp i kurarken iki adimli dogrulama kodu denen seyi istiyor, hic hatirlamiyorum oyle birsey, ya da kayitli mailime gonderiyo sozde, kayitli mailik artik her ne ise onuds bilmiyorum..
Nette arastirdigimda "7 gun bekleyeceksiniz, sonraki kurulumda dogrulama kodu istenmeyecek" diyor..Nasil yani? 7 gun Whatsapp kullanmamak disinda bir yolu olmali..
Var mi bilen?
(7) 

Etrafinda Corono magduru olan var mi?

alttaraf #1413422 
Gecmis olsun cumleten,
malûm Corona ile yatiyor Corona ile kalkiyoruz, hergun bi istatistik hergun bir sayi vs.. ama bize değmeden dokunmadan ulasmadan isin ciddiyetini de sanki yeterince kavramiyoruz ya da gercekten yeterince ciddi degil mi? Distopik bir filmde gibiyiz sanki..
hani piyango ile ilgili bir geyik vardir "hic etrafinizda buyuk ikramiye cikan oldu mu? yok, demek ki yalan"
elbette bugunku durum ayni sey degil ama, 100 kusur kisi ölmüş, binlerce vaka var falan..
sizin etrafinizda birebir tanidiginiz, bildiginiz, duydugunuz, gördüğünüz ölüm vakasi var mi? ölümü gectik diyelim, yogun bakimda olan, "gidici" görünen hard case ler var mi?
bunlari birbirimize anlatalim ki isin ciddiyeti ortaya ciksin, panik olmayalim, paranoyak olmayalim ama rahatligi genisligi de bir kenara birakalim..
nedir etrafinizdaki ornekler?
(15) 

Acun yarismalari neden izlenir?

alttaraf #1406934 
sozlukte almis yurumus basliklari gorunce aklima gelen soru..
hadi ulkenin C ve D kategorisi bin tane sebeple izleyebilir, sosyolojik bir durum ve lakin sozlukkte ve bu mecrada olan nisbeten A ve B kategorisinden olan, az cok okumus yazmis belli bir bilgi/birikim/kultur sahibi insan neden ve nasil olurda oturup ciddi ciddi Survivor, Masterchef, Yemekteyiz, O Ses Turkiye ve adini sanini bilmedigim nice baska yarisma mi neyse ne idugu belirsiz seyi niye izler? Entellik falan kasmak icin yazmiyorum, fluarli falan da degilim ama gercekten cok sacma ve can sıkıcı gelmiyor mu sizede? ne buluyorsunuz bunlarda? belki en cok verilecek cevap "kafa dagitmak icin, bosluktan" vs gibi cevaplar verilecek ama bunlar bahane olmamali bence, binlerce yapilacak baska sey varken..
Şuna benziyor biraz bu cevap, "sacma oldugunu bildigin halde neden inaniyorsun bir dine, cevap: napayim, siginacak bisey lazim.."
yani insan neden bosuna birsey yapar..
psiko sosyolojik cevaplarinizi bekliyorum anlamak icin:)
(5) 

Sözlükte paylasilan bir pasaj hangi kitaptan acaba?

alttaraf #1403484 
Selam ahali,
sozlukte Elif Şafak'tan bir pasaj paylasmis @oncethiefalwaysthief adki kullanici, rica etsem sorabilir misiniz hangi kitabindan, ya da bilen varsa yazabilir mi, cok begendimde, tesekkurler..
(5) 

Çocuklar ve erkekler neden cift soyisim tasimiyor?

alttaraf #1402757 
evet malum kadin evlenince soyadinin yanina esininde soyadini aliyor, guzel, artik beraberiz,bir butunuz falan..
peki madem erkekte soyadinin arkasina yada onune neden esinin soyadini almazki.. hadi biz diyelimki bedevi bir cografyanin biryerlerindeyiz ve ortadogululuktan cikamamisiz, bati da durum nasil?
ve hadi yine diyelim uç birsey benim dedigim fakat en azindan cocuga neden cift soyadi verilmez? sadece babaya mi ait o cocuk? bilakis, daha cok anneye ait, illa birine daha fazla pay vereceksek.. gel gorki cocuk soyadi konusundada modern dunyada fazla fark yok sanirim, ne dusunuyorsunuz bu konuda? sizce ne olmali? ileri medeni demokrasilerde durum nedir tam olarak? birde bizde aileler gonullu olarak bile olsa nufusa gidip cift soyad aldiramiyorlar degil mi?
(2) 

bir soz vardi neydi o

alttaraf #1402418 
gencligimi ya da hayatimi bir asgari ucret ugruna biraktim mi neydi ya bukowski mi demksti gorki mi bir turlu hatirlayamadim, soz neydi, soyleyen kimdi
(4) 

Ustume tablet atar misiniz?

alttaraf #1399480 
Selam bilisimci kardesler,
Ustunuze afiyet baglama kursuna basliyorum, netten konu ile ilgili videolari izlemek icin bir tablet almam lazim, lakin bu islerden pek anlamam, bana lazim olan, Youtube u acsin izleyeyim yeter, ne alsam?
fiyatlar ozellikler cok degiskenlik gosteriyor, şunu al yeter diyeceginiz birsey var mi? link verebilirseniz o da sizin guzelliginiz olur:)
(3) 

Mezar mezar ustune isleri ve kafada deli sorular?

alttaraf #1392157 
selam yetim oksuz abiler ablalar..
olmuslerinize rahmet, pederin 95 yapimi mezari vardi, 2016 da amcam küt diye rahmetli oldu, mezar yeri bulmak sorun oldu babamin uzerine defnetme karari alindi..
Mesele ya sa soru(n) şu:
Kabristana gittigimde gordugum manzara,; mezar 1 m civarinda kazilmis, kenarda toprak, ici bomboş.. ne kemik ne birsey..
basinda isci falan yok, imam var sadece kuran okuyan..
imama sordum:" burda bizim peder vardi, noldu acaba, daha altta mi, topraga mi karismis, hic bi iz kemik bez vs yok, ne is?" diye..
adam tam bi cevap veremedi ya da ben o kafayla anlamadim..
simdi kabristan ziyaretine giderken bir tuhaf oluyorum, mezarda iki isim yazili ama bizimkini komple söküp aldilar mi, altta mi, yoksa komple karismis mi, ama hic bir kemik kalmamasi da mumkun mu?
ne olabilir?
bu arada mezar, katli mezar degil simdikiler gibi, oyle olsa mesele olmayacakti, alttaki beton katta derdim ama 95 kosullarinda yapilmis siradan semt mezarligi..
(3) 

Nedir bu siyanür?

alttaraf #1391414 
yaw arkadaslar nedir bu siyanur? nerden alinir? nasil kullanilir? kati mk sivi mi gaz mi? neye karistirilir, neye sıkılır?
bunu kullanan anlamaz mi? gizlice verilebilir mi? neden kapiya " dikkat siyanur" diye yazilir? kullanilirken anlasilmayan bu meret sonradan nasil etkiler iceri girenleri? sorular..sorular...
derli toplu yazabilecek olan var mi?
bir de ucuz birsey mi bu? adam acliktan intihar ediyor ama siyanur buluyor, tuhaf..
(20) 

Bira gibi aç bitir içki?

alttaraf #1389779 
Selam alkol dostalri..
ustunuze afiyet, gobek yaricapimin alip basini gitmesi nedeniyle birayi biraktim ve lakin şöyle sahilde denize karsi kapagini acip tuketip cope atacagim birsey ariyorum..
bir arkadasim Volim diye birsey onerdi, şu an iciyorum ve tadi gercekten bok gibi, elimde patladi..
baska onerisi olan?
(3) 

Baldir zedelenmesi icin hangi jel/krem?

alttaraf #1387616 
selam sporsever abiler..
ustunuze afiyet 100 kiloma bakmadan halisaha maci yapayim dedim 20 yil sonra ve kacinilmaz son, kavalin arkasindaki baldirdan gelen 'şaakk' diye bir ses ve simdi zor zekat yuruyorum..
doktor bir krem verdi Reparil diye bir de hap Rantudil diye..
Fiyati hic onemli olmaksizin, sizin bildiginiz en iyi çözüm hangi jel veya hapta?
gunde 10.000 adim atilan bir iste ( dunyanin en buyuk ve cileli havalimani) calisoyorumda, acilen ceylan gibi sekmem lazim..
tesekkurler..
(5) 

Kelime Savaşı'nin Trivia Crack'in reklamsizi..

alttaraf #1387589 
selam arkadaslar,
ya bu kelime savasidir trivia crackdir, bunlar gibi interaktif,birisiyle karsilikli oynayabilecegim mumkunse genel kultur/bilgi degilse kelime falan yarismasi applikasyonu ariyorum, tek istedigim zirt pirt reklam/video falan cikmasin, adamakilli yarisalim, eglenelim.

yok mudur boyle eli ayagi duzgun bir applikasyon playstoreda?
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık