Bu patternde bir Instagram sayfası hatırlayan

perfectum #1580662 
Instagram'da bir adam vardı sokakta çaresiz ve bakımsız kalmış bir köpeği görüp etkileniyor ve sahipleniyor. Tüm özel zamanını neredeyse onunla geçiriyor. Göl deniz kıyısına falan gidip manzara eşliğinde ya da karda köpekle konyak içiyor falan. Duygusal bir adamdı. Moda fotoğrafçısı olabilir, gay değil. Çok popüler bir tip değildi ama bir yerden denk gelmiştim. Hatırlayan ya da bilen var mı tşkler

Not: Türk
(5) 

Crackli Program

perfectum #1487391 
Merhaba arkadaşlar,

Crackli program yüklersem risk alırım değil mi? :( Virüs programıyla taratsam bile içine gömmüş olabilirler sonuçta.
(8) 

Dakikanın yüzdesi falan

perfectum #1469872 
1 dakika 27 saniyede tamamlanan bir eylem, 60% daha hızlı olsa kaç saniyede tamamlanır?

3 dakika 33 saniyede tamamlanan bir eylem, 60% daha hızlı olsa ne kadar sürede tamamlanır?

Teşekkürler.
(5) 

Eski laptoptaki fotoğraflar

perfectum #1468984 
Selam,

Biraz önce usb'lerimi karıştırıyordum 1-2-3-4-5-6.... harici harddisk almak yerine neden böyle bir şey yapmışım bilmiyorum. Neyse.

Eski laptopumun ekran kartında bir problem vardı, dolayısıyla birtakım fotoğraflar orada kaldı. Bunları alabilmemin yolu nedir?
(2) 

Yaz Saati Uygulaması

perfectum #1464775 
Selaam,

Türkiye'de Yaz Saati Uygulaması geçen yıl yapıldı mı?

Bu yıl yapılacak mı?

Bu iki soruma kesin yanıt verebilecek birileri çıkarsa sevinirim. Saat farkları hesaplıyorum bir çizelgede ileriki tarihlere yönelik, bu açıdan hayli önemli. Teşekkürler.
(4) 

Malware

perfectum #1461040 
Merhaba arkadaşlar,

Google search'de saat farkı hesaplayan bir uygulama ararken yanlışlıkla bir siteye tıklamam sonucu (sonu .com ile vs bitmiyor bir anlık dalgınlığıma geldi). Kaspersky Cloud siteyi direkt engelledi. Sizce virüs tarayıcıya vs bulaşmış mıdır ya? :( Adwcleaner ile tarattım ama pek anlamam bu işlerden. Eskiden Kaspersky Internet Security kullanıyordum şu an Kasper'in ücretsiz dandik bir uygulamasını kullanıyorum. O yüzden içime kurt düştü. Bu işten anlayanlar yorum yapabilir mi?
(1) 

Google Arama Sonuçlarını Filtreleme

perfectum #1458132 
Merhaba arkadaşlar,

Dil ayarlarım Ingilizce, bölge ayarlarım da USA vs. Mesela bir haber search ediyorum karşıma salak salak "ludwig, reverso.net" gibi ıvır zıvır sözlükler ve anlamsız siteler çıkıyor ilk sayfada. Bunu önlememin bir yolu yok mu ya? Filtrelenmiyor mu bu gereksiz sayfalar?
(2) 

Win10'da Bilgisayarın gerçekten kapanmaması

perfectum #1457116 
Bunu nasıl çözüme ulaştırabilirim?

Fast startup'ı kapattım. Power button ayarlarını değiştirdim. Bkz. win10faq.com

Halen aynı sorun devam ediyor.
(4) 

Kod mu Bot mu bilmiyorum... Hangisiyse ondan

perfectum #1438754 
Selam,

Benim için 50 tane sayfayı tarayıp o 50 sayfadaki tek bir şey gerçekleştiğinde bana mail atacak ya da alarm çaldıracak bir sisteme ihtiyacım var. Bunu nasıl yapabilirim?

Bunu nasıl yapabileceğimi öğretebilecek birini arıyorum.
(5) 

Binarization in Excel

perfectum #1427881 
Selamlar,

Excel'de şöyle bir şey yapmam gerekiyor:

Örneğin bir satıra

02.09.2020

tarihi girdiğim zaman

Bir alttaki satırda bunu tekrar etmesini istiyorum.

Hatta mümkünse o ayı komple çiftleyerek sıralasın.

Mümkün mü? Bi' el atın lütfen :D
(5) 

Lenovo

perfectum #1387303 
Iyi bir laptop markası mı?

Ofiste HP kullanıyorum o yüzden HP almıycam. Eski ofisimde Thinkpad kullanıyordum o da Lenovo idi galiba. Basic bir şeydi. Şu an kişisel bir laptop almak istiyorum kendime iş dışında. Öneri sunar mısınız?
(10) 

0.25 Miyop olan var mı?

perfectum #1383159 
Merhaba arkadaşlar,

Gözlerim 0.25 Miyop olmuş. Açıkçası fark etmemiştim tesadüfen öğrendim. Öğrendiğim gibi mavi filtreli bir gözlük aldım bilgisayar için. Fakat gözlüğü taktığımda yakını halihazırda hd gördüğüm için görüntü kalitemi düşürüyor bu bir, sadece eksi değerde bir mercek söz konusu haliyle. Ikinci olarak gözlüğü çıkardıktan bir süre sonra gözüm falan seğirdi, zaten huylu bir insanım. 3 doktordan görüş aldım, istediğin zaman tak istemediğin zaman takma dediler. Yabancı kaynaklarda da kimileri kullanılması taraftarı kimileri değil. 0.25 olup sabit kalan var mı?
(7) 

Basit Hesap Makinesinde % hesaplama

perfectum #1366070 
Selam,

Bunu nasil yapabilirim? Google dan biraz baktim ama guzel anlatan birisi yoktu. Caylaga anlatir gibi anlatabilir misiniz?

Mesela 10800 ün %8 i demiş soruda. Bunu hesap makinesinde nasıl bulurum?
(11) 

Taştan sehpa istiyorum

perfectum #1364711 
Füme ve taş. Hani böyle alacalı bulacalı bir taş deseni olur ya, ondan. Çok pahalı bir şey mi, ne dersiniz?
(4) 

Amazon Order

perfectum #1359976 
Merhaba,

Amazon'dan fast shipping opsiyonu olmayan bir alisveris yaptim. Kart bilgilerimi girdim ancak ne telefonuma sifre geldi ne de kartin arkasindaki 3 haneli kismi istedi? Ee ne sekilde odemeyi alacak bunlar?
(7) 

Avrupa da yaşayanlara bir soru

perfectum #1354101 
Katedral mi kilise mi artık bilemiyorum bu ritüel nedir? Buradan paylaşmak istemiyorum link atıcam ama pmden.
(4) 

Zenginlerin proletaryası

perfectum #1350764 
Selam,

Bir şey fark ettim ve bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum. Zenginler kendi içlerinde tabii ki de sınıflara ayrılmakta bunu zaten biliyorum ama yine onlarla aynı sosyal çevreyi paylaşan fakat bunu onlara hizmet etmek yoluyla sağlayan bir sınıf da var. Mesela X kişisi Etiler'de doğmuş büyümüş ailesi de ortalamaya göre hayli üstte fakat bu kişinin zenginlerle keşisim noktası çalıştığı spor salonu. Halbuki ortalamaya göre bu kişi düşük sınıftan gelmiyor fakat zengin hiyerarşisinde bayağı alt sınıfta. Sadece onlara hizmet ederek aynı ortama girebiliyor. Örneği tamamen salladım bu arada. İşte bu grup bu psikolojiyle nasıl mücadele ediyor? Sonuçta Anadolu nun ücra bir köşesinden gelip Maslak ta beyaz yakalı da olabilirdi. Bunun yerine seçkin güruhun hizmetlisi konumunda. Aslında Anadolu da yetişenden segment olarak üstte ama son tahlilde seçkinlerin hizmetlisi konumunda. Fikirlerinizi alırsam belki farklı bir bakış açısı kazanırım teşekkürler.
(3) 

Yüzdeli soru nasıl çözülür?

perfectum #1346086 
Edit:
Link ekledim: i.hizliresim.com

Merhaba arkadaşlar,

Yanda görmüş olduğunuz yüzdeli soru nasıl çözülüyor? Bana mantığını açıklar mısınız? Teşekkür ederim.
(5) 

Yaşlılarla oynanabilecek oyunlar

perfectum #1337979 
Merhaba arkadaşlar,

Anneannemle oynayabileceğim bir oyun arıyorum. App olabilir. Yani mesela ben soracağım o cevap verecek gibi. Teşekkürler.
(3) 

Agno ile ilgili bir soru

perfectum #1337244 
Merhaba arkadaslar,

Agno olusumunda harf notu mu baz alinir yoksa dogrudan puan mi? 80 ile AA alan bir ogrenci ile 90 ile AA alan bir ogrenci arasinda fark var mi agnoda. Umarim meramimi anlatabilmisimdir. Tesekkurler.
(10) 

Netflix

perfectum #1329760 
Selam ben Netflix hiç kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum zaten Ing altyazılı bir sürü yerden buluyorum dizileri. Fakat Black Mirror un filmini izlemek istiyorum. Birisi 2 saatlik paylaşabilir mi hesabını? Şansımı denemek istedim tşkler

Edit: Izledim bitti. Tesekkur ederim hesabini paylasan arkadasa. Sevgiler.
(11) 

Kimya ne kadar zevkli bir ders

perfectum #1327008 
Selam arkadaşlar,

Bu esasen sorudan ziyade bir farkındalık duyurusu. Yıllarca sözel öğrencisi olduğum için Tarih gördüm fakat kimse de çıkıp Kimya bin kat zevkli bir dersmiş demedi. Hep sayısalla özdeşleştirilmiş çünkü. Bence Tarih gibi yoruma dayalı bayık bir dersten bin kat daha keyifli, oyun gibi ve sonuç olarak bir bilim ve öyle yoruma dayalı bir durum yok.
(2) 

Falımda ne var?

perfectum #1320807 
Bugünkü falımı yorumlar mısınız panpalar? ^_^


hizliresim.com

hizliresim.com
(4) 

Çok sakarım ne olacak?

perfectum #1320496 
Selam arkadaşlar bugün birkaç soru üst üste oldu kusura bakmayın.

Sabahın ilk ışıklarında mutfağa gireyim bir şeyler hazırlayayım dedim bir şeyin kapağını açarken adeta kapak elime girdi iki yerden, birisi derin. Dün plastik bir kapakla da kağıt kesiği gibi bir şey oluştu. Ayrıca kedim kucağımdayken sağolsun bacağıma tırnağını batırdı. Bir güne bu kadar sakarlık fazla değil mi ya. Ayrıca kediminki biraz derin ne sürsem?
(5) 

Değer

perfectum #1320456 
Değer:

1.766

Referans Değerler:

0.34 - 5.60

Birinci sıradaki değer referans değerler aralığında mıdır? Neden 4 haneli?

Teşekkürler
(5) 

Islak görünümlü saç istiyorum

perfectum #1315385 
Merhaba,

Ben saçıma wax sürünce kirlenmiş, yağlanmış gibi bir görüntü oluşuyor. Ama bazı erkekler görüyorum kafaya bir kilo wax sürüp hem ıslak görünüm elde edip hem de tertemiz duruyorlar. Ben neden temiz ve ıslak görünümlü bir duruş yakalayamıyorum, saçım ince telli olduğu için mi?
(5) 

Italiano

perfectum #1312477 
Selam,

Italyanca Grammar icin onerebileceginiz kaynaklar var mi? Milleti oyalamak icin gelistirilen coluk cocuk appler onermezseniz sevinirim :)

Hatta mumkunse English speakera yonelik kaynaklar olursa enfes olur.

Tesekkurler
(11) 

Beni teselli eder misiniz? :(

perfectum #1311898 
Arkadaşlar selam,

Envanter, Ingilizce ve Yetenek sınavı olmak üzere geçtiğim,
Ardından birebir Ingilizce Mülakatı da geçtiğim iş görüşmesinin başka bir sürecinde takılarak resmen olumsuz sonuç aldım :( Çok mutsuzum bugün.
Ing mülakat yaptığım beyefendi mülakatın sonunda Türkçe'ye geçerek "Sende cevher var. X mülakat çok önemli, extra dikkat et" demişti :( Çok iyi hissetmiştim.

USA'den yeni dönen birisi vardı onu işe aldılar, yurtdışı deneyimi olan başka birini de. Benim yurtdışı deneyimim yok napayım öleyim mi panpalar? :(
(21) 

Silaha merak nedir ya?

perfectum #1311727 
Selam, silahi olan var mi aranizda? Yazarken bile gerildim. Nedir bu silaha merak olayi. Bir arkadasim var boyle manyak bir meraki var, poligona gidip desarj oluyormus, 3-4 tane silahi var birisi de arabadaymis. Neyse guya hobi ama bana bir tuhaf geldi. Silahi olan birisi sinirlenince cekip vurabilir mi birisini?
(1) 

Biraz once bir duyuru gorunce aklima geldi...

perfectum #1309494 
Gecen gun hotelde spa sonrasi plastik sik disli bir tarak kullandim, pakedi ben actim. Bunu kullandiktan sonraki gunlerde kafa derimde bir kasinti vs basladi, acaba bu tarak yuzunden mi, daha once birisi kullanmis olabilir mi? Simdi sac derisi kasintisiyla ilgili bir duyuru gorunce sorayim dedim.
(17) 

Kedisi obez olan var mı?

perfectum #1309438 
Sb.
(9) 

Amazon

perfectum #1309190 
Arkadaslar merakimi mazur gorun ama daha onceden Amazon'dan Turkiye'ye gonderim yapan bir saticidan urun almistim diye hatirliyorum. Amazon Türkiye'nin acilmasi neden bu kadar buyuk yanki uyandirdi pek anlayamadim? Tesekkur ederim
(14) 

Ben vs Yurtiçi Kargo

perfectum #1309067 
Yillardan beri suregelen bir sekilde yemeksepeti, bitaksi ve tum kargolu alisverislerimi gercek ismimle degil "Jane Doe" tarzinda bir mahlasla yapmak gibi bir aliskanligim mevcut. Su zamana kadar herhangi bir sikinti yasamadim. Gel gelelim Yurtici Kargo bugun bana urunu bu isimde birisi olmadigi icin teslim edemeyecekleri konusunda cok ciddi sikinti cikartti. Yahu alt tarafi kozmetik aliyorum sanki degisik isler karistiriyormusum gibi enteresan bir yaklasim sergilediler. Neyse alisveris yaptigim siteye ulasarak kargo sirketine ismim guncellenmis sekilde mail atmalarini rica ettim. Maili ilgili subeye atip bana da forward ettiklerini gordukten sonra tekrar kargocuya gittim. Adam mailleri check etmekten aciz, tcmi dogru duzgun yazmaktan bihaber "Gecersiz TC" diyip hala sorun cikarmaya devam etti ta ki ben ekrana bakip uyarana kadar.

Gunumu rezil ettiler kisacasi.

Kim hakli? Sonucta parasini oduyor ve urun aliyorum kime ne ki? Ilk kez boyle bir sey goruyorum. Bir de adam Facebook isminiz mi falan diye sorup duruyor salak salak.
(12) 

Bir sabah uyandınız...

perfectum #1308833 
Yanı başınızda siyah bir pug köpek.

Aklınızdan ilk geçen cümle ne olur?

Teşekkürler :))
(2) 

The Silkworm - J. K. Rowling

perfectum #1308728 
Serinin ikinci kitabı olan The Silkworm'u okuyan var mı? Katilin bağlantısını tam olarak anlayamadım da. Teşekkürler.
(6) 

Flashplayer.exe

perfectum #1308251 
Bu virusu yedim subtitle ararken :( Nasil kurtulabilirim? Chrome'da Default klasorunu sildim, simdi de Malwarebytes ile taratiyorum ama bir sey cikmadi. Bence hala silinmedi. Baska ne onerirsiniz?
(5) 

Firmanın ne gibi bir çıkarı var bundan?

perfectum #1305550 
Normalde ücrete tabi bir eğitimi, yabancı bir firma neden doktorlara bedavadan veriyor? Nasıl bir çıkar söz konusu? Konferanslara vs bedava çağrılmak ok ama bu neden?

Adam eğitimde teknik öğretiyor sonuçta. Bu adamlar da bu teknikten para kazanan insanlar ama extra olarak bedavadan ilgili tekniğin en usta kişiden son updateini alıyorlar.
(2) 

Köy Okulları Yardım Projeleri

perfectum #1302399 
Selam, bazı organize yardımlara katılıyorum ancak ben özellikle Doğu'daki çocukları ziyaret ederek görece büyük bir yardımda bulunmak istiyorum. Yani gidip çocukları görüp sevmek de istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
(10) 

Yat kiralamak çok pahalı bir şey mi?

perfectum #1299482 
Gerçekten araştırmaya üşendim. Sorumun sebebi sadece merak.
(2) 

Kortizonlu krem kullanırken

perfectum #1298953 
Selam,

Kortizonlu bir krem kullanıyorum daha doğrusu kullandığım 100 grlık karışım içinde extra olarak 30gr kadar var, siz oranlayın. Bu kremi kullandığım süre zarfında geçen gün aşırı tuzlu bir şey yedim. Birkaç parçaydı ama yedim işte telde konuşurken dalmışım. Çok ciddi etkisi olmuş mudur?
(21) 

Bekletmek yeterince kötü bir özellik mi? Erkekler yanıtlarsa sevinirim.

perfectum #1298190 
Bir duyurudan aklıma geldi. Daha önce hiç düşünmemiştim. Şu zamana kadar erkek arkadaşlarımı kah arabanın içinde, kah evde, kah kuaför kapısında ortalama 1 saat süreyle bekletmişimdir. Bunu gerçekten elimde olmadan yapıyorum. Hatta erkek arkadaşım bir gün, 1 senedir şu saçın anında olduğu bir gün görmedim, sen assolist misin bu nedir ya diye bayağı saydırmıştı. Acaba benden soğuma sebepleri arasında bu da gösterilebilir mi :D Ben cidden merak ettim şu an.
(6) 

Fotoğrafçılıkla ilgilenenler ya da prolara bir sorum olacak

perfectum #1297475 
Merhaba,

Nasıl anlatsam bilemiyorum ancak yanda kısmen örnek görselleri paylaşıyor olacağım.

Kuzey Avrupa filmlerindeki metalik, soğuk tonları ve görüntüleri bilirsiniz. Tamamen hava ve iklimle açıklanamaz. Bu görüntüyü hangi lensle ya da filterle yakalıyorlar? Teknik olarak adı nedir? Bayağı araştırdım Wikipedia'da ama bulamadım. Kesinlikle Photoshop sormuyorum. Fotoğrafı çektiğimde direkt bu tonlara ulaşmak adına sahip olmam gereken ekipmanı soruyorum. Bilenler aydınlatırsa sevinirim.
(2) 

Sıfır Bir dizisi hakkinda ne dusunuyorsunuz?

perfectum #1295343 
Cok kufretmiyorlar mi? Tamam Adanalilar anliyorum da :D Cidden fikirleri merak ettim. Ben pek tolere edemedim de.
(11) 

Laptop isindigi icin kapandi

perfectum #1295292 
Yenisini mi almam gerekir yoksa temizletsem vs duzelir mi?
(6) 

1 senedir konusulmayan arkadasin tribi :D

perfectum #1295162 
Selam,

1 senedir konusmadigim bir arkadasim -belki daha kisa suredir, soru sormus olabilir hatirlamiyorum- vay sen beni Instagram'dan takip etmiyorsun demek ha falan diye tribe girdi yani kasti takip edilen kisiler listesinde olmamak. Yaptigi seyahatleri bilmiyormusum nasil bilmezmisim sjasjsdh ozur dilerim bilmedigim icin :D. dedim ben nereden bileyim ediyor muyum etmiyor muyum allah allah. Abi 35 yasinda koskoca adamsin bu nedir ya? :/ Onemli mi boyle seyler? Ben Facebook listemde kim var kim yok onu bile bilmem.
(6) 

Booking

perfectum #1292689 
Selam, booking'den dns'yi degistirip rez yapabilir miyim Turkiye icin? Eger olmuyorsa Turkiye'de olmayan bir arkadasima yaptiracagim da.
(2) 

Big Burn'e giden var mi?

perfectum #1291589 
Bisey sorucam da. Tesekkurler.
(9) 

Formulleri nasil aklinizda tutuyordunuz?

perfectum #1291385 
Ayni anda double soru olacak ama kusuruma bakmayin.

Ne zeki adamlarsiniz valla tebrik ediyorum. Formulleri nasil aklinizda tutuyorsunuz/tutuyordunuz arkadas? Ben ki ezberim tehlikeli duzeydedir buna ragmen matematiksel formulleri hic aklimda tutamiyorum. Text ya da kural olsa ezberlerdim. Bunun icin bir oneriniz var mi?

Not: Formulleri Turkcelestirmeme ragmen tutamiyorum onu da belirteyim :D
(1) 

Sözlük'teki bir başlık üzerine aklıma gelen soru

perfectum #1290413 
Başlık: mahkeme kararıyla zorla evli ilan edilmem eksisozluk.com

Geçenlerde yeni uzman olmuş bir arkadaşın Facebook fotoğrafında ailesini taglediğini gördüm, daha doğrusu bültenimde çıkmış. Taglenmiş bir çocuk vardı, çocuk bayağı ufak ama hakim olmuş şaşırdım. Hakimler artık çoluk çocuklardan mı seçiliyor?
(1) 

Tarife/Taahhüt

perfectum #1290406 
Bundan 1 yıl kadar önce bir taahüdüm varmış galiba ve bitmiş. Şu an aynı tarifede görünüyorum. Tekrardan taahhüt vermem gerekir mi? Gerekmiyorsa 1 yıl önce neden vermişim? Ben pek anlamıyorum bu işlerden. Taahhütsüz kullanınca ne oluyor?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık