(2) 

Bu kızgın panda nerede Beyoğlu'nda?

damba #954424 
Fotoğrafı koyuyorum.
(6) 

annemle denize ve yeşile nazar edeceğimiz bir yer arıyoruz.

damba #949563 
tatil için, yeşilliğin ve mavinin olduğu kalabalık olmayan bir yer biliyor musunuz? ayder yaylası dedik ama çok pahalı yahu :(
(5) 

SAĞ KULAĞIM DUYMUYOR! kulak zarım mı yırtıldı acaba?

damba #946086 
merhaba,
dün sabah uyandığımda kulağım ağrıyordu, bu gece de üzerine yattım sağ kulağımın kalktığımda sağ kulağım duymuyordu. bir uğultu var kulağımda ama aşırı derecede bir ağrı yok. kulak zarı yırtılması mı bu nedir?
pazartesi gidicem doktora, sağır mı oldu sağ kulağımn?
(13) 

İngilizce için İrlanda'ya gidiyorum... Gideyim mi?

damba #940302 
Arkadaşlar seviyem advanced. Ama İrlanda'da benim dil okulunda ne işim var? Ama Amerika ve İngiltere de çok pahalı, babam memur. Ne yapacağım ben bu İngilizce'yle kendim çalışamam, kendimi disipline eden bir insan değilim.

Var mı İrlanda'ya giden? Gitmiş tanıdığı olan? Bana bir tavsiye verse?
(3) 

İngilizce için yurtdışı ne kadar mantıklı?-Çok Kararsızım, bir yardım!-

damba #937771 
Bölümümü İngilizce okuyorum. Makaleleri okurken, hocaları derste dinlerken, paper yazarken zorlanıyorum açıkçası. Yurtdışına gitme planım var bu yaz, 2 aylığına. Bir yandan bana aşırı pahalıya patlayacak, ailemi zor durumda bırakmak istemiyorum, bir yandan da writinge, readinge ne kadar yararlı olabilir ki diyorum. Onun yerine kendim İngilizce'ye maruz kalsam 2 ay sanki yine baya ilerleme kaydedebilirim gibime geliyor.

Çok kararsızım. Ne diyorsunuz?
(1) 

Facebook gizlilik ayarının gizlisine erişme?

damba #933995 
Hangi etkinliğe gitsem arkadaşlarımın anasayfasında "Damba X etkinliğine gidiyor." diye çıkıyor. Ya da tüm beğenilerim arkadaşım olmayanlar tarafında görülüyor, gittiğim gideceğim etkinlikler görünüyor. Bunları göstermemenin bir yolu yok mu?

Etkinliği ajandanaişaretke demeyin çok üşeniyorum.
(1) 

1.Köprü ve 2.Köprü yapımında yaşanan sıkıntılar

damba #932886 
Arkadaşlar bir bölgeye köprü yapılırken o toplumun bu yapıma verdiği tepkiler nelerdi? Bunun gibi haberler lazım bize. Mesela 3.köprü yapılırken İstanbul'da bazı Köyler iş olanaklarını, balıkçılık gibi, kaybedecek ve köylüler tepkili olabilir. Daha önce 1.köprü, 2.köprü yapımında böyle şeyler yaşandı mı? Ya da başka köprüler? Elinizde haber, kaynak varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.
(1) 

KYK'dan kurtuldum mu şimdi?

damba #929216 
KYK iptali için geçen ay dilekçe yazıp, Ankara'ya göndermiştim. Bu ay kredi yatmamış, herhalde halloldu değil mi? Bu kadar kısa sürede uygulayacaklarını beklemiyordum da şaşırdım epey. Nereden öğrenebileyim akıbetini bu kredinin?

Bir de mezun olmama 3 sene var neredeyse, şimdiden ödemeye başlayabilir miyim bu borcu?
(3) 

Millet/Milliyetçilik ve Sinema

damba #928498 
Millet ve Sinema adlı dersim için, millet kavramlarını analiz edebileceğim, Milliyetçilik yapılan ya da bir film bulmam gerekiyor.
Argo filmini Amerikan Milliyetçiliği ve İran'a bakış açısından Oryantalizm üzerine işledik mesela.

Ya da Paradise Now'da Filistin halkının aslında yaşadıkları, İsrail kavramı vs.

Europa'da AVRUPA'YI nasıl resmettiğinde üzerinden durduk.

Head On'da hem Türk hem Alman kültürünü inceledik.


Benzeri analizler yapabileceğim ne film önerirsiniz bana?

Şimdiden teşekkürler.
(7) 

Saçlarım ilaçlara rağmen aşırı dökülüyor, sorun nedir ki?

damba #927491 
Saçlarımda çinko eksikliğinden dökülme vardı doktor tavsiyesiyle Benexol, çinko ilacı kullanıyordum, epey azalmıştı dökülmem. Bir süre düzensiz kullandım daha sonra tekrar başladım bu sefer de normalden aşırı fazla dökülmeye başladı saçlarım. Elimi attığımda bir sürü tel kopuyor saçımdan. Eczacı dökülecek olan dökülüyordur, ilaç onları hızlandırmıştır dedi. Çok saçma geldi bu dökülme durmayacak mı? Saçlarım biterse :"(
(2) 

iPad mini2 mi iPadAir mı?

damba #905869 
Daha önce mini için daha küçük olur, taşıması hafif olur denmişti fakat daha çok okuma yapmak için kullanacağım sanırım. Boyutları arasındaki fark beni tereddüte düşürdü fiyatlar arasında da fark var baya. Hangisini almalıyım sizce?
(4) 

iPad nereden alınır?

damba #904076 
Arkadaşlar ipad alacağım, Apple. Apple Store'a gidip alayım mı direkt? Yoksa şuradan al daha avantajlı dediğiniz bir yer var mı? Ya da ipad alırken beni uyarmak istediğiniz bir mevzu var mı?

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Ducray Anacaps Kapsül kullanan var mı saç dökülmesi için?

damba #898634 
Gür saçlarım vardı döküle döküle önceki haline göre baya azaldı. Doktor B12, Çinko ilaçları verdi ve bir de Ducray Anacaps Kapsüllerinden verdi. Epey pahalı bu ilaç almadan önce sorayım dedim, kullanan var mı bu kamsüllerden? Saç dökülmem ilaç ve şampuanla azaldı fakat hızlıca uzasınlar istiyorum, üzülüyorum. Var mı yararını gören bu kamsüllerin?
(1) 

KYK kredisini nasıl iptal ediyoruz?

damba #896005 
Edebiliyor muyuz? İki buçuk senedir alıyorum.
(3) 

fişi ve garanti belgesl olmayan bilgisayarı garantiye vermek

damba #893443 
Yaklaşık 2 sene önce Casper bilgisayar almıştım Teknosa'dan fakat garanti belgesi ve fişi yok. Henüz garantisi bitmedi garantiye de gitmesi gerek, ne olacak şimdi?-whatsapptaki küçük emrah emojisi-
(3) 

kulağımın içinde bir şey şişiyor gibi, bu ne ola?

damba #888286 
dün sabahtan beri sağ kulağımın içinde sanki sivilce varmış gibi ağrı yapıyordu. git gide büyüyen bir ağırlık gibi. yastığa başımı koyduğumda acıtıyor ve yutkunduğumda da sağ kulağımı etkiliyor.

bu ne olabilir?
(2) 

Boğaziçi Edebiyat-Amerika'ya excgange programı

damba #886423 
Bir arkadaşım Amerika'ya exhangele gitmek istiyor. Fen Edebiyat Fakültesi'nin-Boğaziçi-Columbia Üniversitesi'yle anlaşması varmış sanırım.

Exchange programında eğitim, kalıcak yer, yeme içme, hangi kısımları ödememiz isteniyor bizden? Bir dönem Amerika'da yaşamak ne kadara denk gelir tahminen?

Bu programın bize avantajları, dezavantajları neler olur eğitim, yaşam açısından?

Giden, bilen, duyan varsa cevaplarlarsa çok memnun oluruz.
Teşekkürler şimdiden.
(5) 

Afrika'ya gönüllü gitmek istesek yardım için, önerileriniz?

damba #886419 
Afrika'da zor durumda olan insanlara buradan giden gönüllüler var mı? Doktorlar haricinde? Hangi kurumlar var mesela bu işi üstlenen, buradan gönüllülere aracı olan?

Şimdiden teşekkürler
(1) 

Beşiktaş akbil çıkarım yeri bugün açık mı?

damba #882783 
Karaköy açık sanırım ama Beşiktaş'tan emin değilim.

Bir de kaybettim akbilimi 2.kez. Çok mu para alacaklar?
(2) 

mail attım birine geri düşmedi posta kutuma iletildi diye

damba #875811 
hotmail adresimden bir mail attım. mail attıktan sonra gelen kutusuna mail tekrar geliyor ya, bu sadece iPhone'da mı oluyor? bilgisayardan gönderdim maili gönderilenler kısmında var mail ama gitti mi gitmedi mi nasıl anlıyoruz?
(3) 

İngilizce biliyorum ama yazamıyorum!

damba #860542 
Bölümümü İngilizce okuyorum, sözel bir bölüm. Makaleleri okurken çok zorlanmıyorum ve derslerim sürekli okuma yapma üzerine zaten. Yeterince İngilizce metne maruz kalmama rağmen İngilizce yazma yeteneğim o kadar gelişmiş durumda değil. Cevaplarımı ifade ederken zorlanıyorum sınavlarda, ne yapmam gerek şu durumda?
(3) 

Bioderma Kepek Şampuanı işe yarıyor mu?

damba #860538 
Eczanede bu şampuanlar satılıyor kepek için. Kullanan var mı bunu işe yarıyor mu?
(3) 

Bonzai kan tahlilinde çıkar mı?

damba #855362 
Bazı haberlerde bonzainin kan tahlilinde- özellikle uyuşturucu kullanıp kullanmadığına bakmak için kullanılan tahlillerde-çıkmadığını okumuştum, fakat şimdi kan tahlilinde çıkmaz diye net bir bilgi bulamadım.

Bir arkadaşımız bonzai kafasıyla yaptıkları yüzünden hayata veda etti diye biliyorduk fakat otopsi raporunda herhangi bir maddeye rastlanmamış diye belirtiliyor. Kafalar karışık.
(2) 

Bilgisayarım kendini karanlığa gömdü, geri getiremiyorum, bi akıl

damba #847110 
Casper ultrabook'um var. Çalşır vaziyetteyken dondu ben de kapatıp açma düğmesine bastım-evet Türk mantığı-kapanmadı. Ekran siyah, çalışıyor izlemini veriyor ışıkları falan yanıyor klavyenin. Bataryası da görünürde değil ultrabook olduğu için. Bu işlerden hiç anlamıyorum, bilgisayar da lazım. Ne yapayım sabaha kadar şarjının bitmesini mi bekleyeyim?

Evet, biliyorum, Casper pişmanlıktır. Evet, biliyorum.
(1) 

İzmir'den Saros'a nasıl giderim? Çanakkale'den Saros'a mı geçsem?

damba #827046 
İzmir'den Çanakkale otobüslerine binip, Çanakkale'ye geçip oradan mı Saros'a gitmeliyim? Nasıl yapmalıyım bilmiyorum. Ya da Çanakkale'den Saros'a nasıl geçilir onu da öğrensem olur herhalde.
(6) 

Cağaloğlu Anadolu mu Kadıköy Anadolu mu ?

damba #815275 
Yarın tercih yapacağız ikisi arasında kaldık. Eğitim kalitesi, öğrenci profili vs hakkında bilgilerinizi
bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Çocuklara kaliteli masal kitabı-yayın evi teklifi?-

damba #812227 
0-6 yaş arası çocuğumuz var, annesi kaliteli masal kitabı arıyor hani çocuğun eline baskı lekesi çıkaran değil. Önerebileceğiniz yayın var mı?
(2) 

Vefat eden arkadaşın ailesini ziyaret etmek hakkında

damba #797867 
Yaklaşık 3 hafta önce bir arkadaşımızı uyuşturucu yüzünden kaybettik. Arkadaşlarının çoğu arkadaşın madde kullandığını biliyorlarmış, ben bilmiyordum. O arkadaşlar sanırım kendilerini biraz da suçlu hissettiklerinden aileyi ziyaret etmek istemiyorlar, yanıma arkadaş bulamıyorum ailesini ziyarete gitmek için mesela. Ben de gitsem ailesine bir yararım yok biliyorum ama arkadaşım benim için değerliydi, hatta farklıydı, onu tanıma sürecim yarım kalmıştı, onunla ilgili anıları dinlemek bana iyi geliyor. Ve tahmin edersiniz ki annesi çok kötü bir halde ve bazen çocuğula ilgili duygusal paylaşımlar yapmak sanki ona iyi gelirmiş gibime geliyor. Şu konuda karar veremiyorum: ailesinin yanına gitmem ailesinin acısının hafiflemesine yardımcı olur mu, yoksa onları daha da kötü mü yapar? Sonuçta onlar genç yaşta çocuklarını kaybettiler ve çocuklarının yaşımı benimkiyle benzer, bu durum onları üzer mi yoksa çocuklarının sevilmesi onların hoşuna mı gider? Destek olacağım derken hata yapmayayım?
(3) 

İnci Sözlük'te yazar olmak için belli bir format bilmek gerekiyor mu?

damba #796569 
Buradaki entryler bilgi edinme amaçlı mı okunuyor, insanlar bilgilendirme amacıyla mı yazıyor yoksa içlerini dökmek için mi? İnci Sözlük'ü tam anlayamadım, açıklayacak olan var mı?
(4) 

Bacakların ve ellerin titremesi tansiyon falan mı?

damba #795070 
Bu aralar sanki üşüyormuş gibi arada titreme geliyor ama titremiyorum. Nasıl desem bacaklarımda güç yok gibi, yürürken birden gücümü kaybedecekmişim ve düşecekmişim gibi geliyor. Son günlerde yemek yemeği unuttuğum oldu tüm gün, bunun üzerine ellerim falan titriyor gibi oluyordu, halsiz hissediyordum, bu normal herhalde değil mi? Ama şimdi yemek yesem de geçmiyor. Tansiyon dedikleri böyle bir şey mi? Etrafımda hiç yaşlı teyze, dede de olmadığı için soramadım onlara. Ne oluyorum?

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Şu antika görünümlü radyodan arıyorum

damba #793237 
İnternetten değil de elden satın almak istiyorum. Şu mağazada gördüm diye bilgilendirecek birilerine ihtiyacım var. Teşekkürler şimdiden.
(1) 

YGS-LYS kitabı alabileceğim kırtasiye-kitapevi-Mecidiyeköy

damba #741129 
Karekök'ün 0 Limit kapsülünü alacağım ama her yerde bulunmuyor. Mecidiyeköy, Levent civarı nerelerde bulabilirim? Büyük kitapevleri var mı YGS-LYS kitapları bulabileceğim. Her kırtasiyede olmuyor çünkü.

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

facebook chat'te biriyle konuşmamızı mail olarak aktarabiliyor muyuz?

damba #732449 
sb
(4) 

tek başına Work and Travel yapsam çok mu sıkılırım?

damba #732394 
Gidenler bilir, ben bilmiyorum bu yüzden size soruyorum: Tek başıma gitsem beni ne gibi sıkıcı durumlar, zorluklar karşılar?

Tek başıma daha önce yurtdışına çıkmadığım için korkmuyor da değilim ama bu yazı Türkiye'de geçirmek istemeyip, speaking yeteneğime olabildiğince katkıda bulunacak bir şeyler yapmak istiyorum.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.
(2) 

Kadıköy Rexx'te sinema bileti ne kadar?

damba #728729 
sb.
(2) 

Work and Travel'a dahil olmak isteyen gencimize önerileriniz?

damba #727627 
Şu anda gitsem ne güzel olur desem araştırmalarımı nereden yapmam gerekiyor? Şirketlerin internet sitelerini pek çözemedim, gidip tek tek konuşmam mı gerekiyor?

Bir de geç kalmadım değil mi bu iş için? Bazıları kasım aylarında halletmen gerekti diye söyleniyor mesela.

Bilgi sahibi olan arkadaşlar başlangıç için minik bir yönlendirme yaparlarsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

KPSS-Tarih nasıl çalıştırılmalı?

damba #727624 
Abime Tarih konularını çalıştıracağıma söz verdim KPSS için. Üniversiteye hazırlanırken benim Tarih'im gayet iyiydi şimdi sorum şu ki:

KPSS kitabındaki bir Tarih konusunu ne kadar ayrıntılı çalıştırmam gerekiyor kendisine. Önemli yerlere değinmem mi gerekiyor sadece? Ygs'den ne kadar farklı KPSS?

Teşekkürler şimdiden.
(4) 

Odamdaki rutubet bana ne kadar zararlı olabilir?

damba #721606 
Yatağımın yanında duvarın bir kısmında baştan aşağıya rutubet var. Öğrenci evinde kalıyorum, evimden arkadaşlarımdan gayet memnunum fakat bu rutubet beni endişelendirdi. İkinci dönem yurda geçebilirim ama yurttan da istemediğim insanlar yüzünden yüksek ihtimal memnun olmayacağımdan korkuyorum. Rutubete alternatif çözüm üretemeyiz herhalde? Ev sahibi dışardan yalıtım yapmadıkça. Ya da var mı alternatif çözümü? Üzerini boyasak kısa süreli bir çözüm olabilir mi?


Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

Turkcell -8 tl'ye inmek için ne yapıyorduk?

damba #719661 
Bu avans işlemi bir ara kapatılmıştı kullanıma ama geçen gün bana sanki Turkcell'den mesaj geldi -8'e inmek için şunu şunu yapın diye, nasıl işleme koyuyoruz bu avans olayını bilen var mı?

Şimdiden teşekkürler!
(2) 

iPhone'daki resimleri iCloud'a depolayabiliyor muyuz?

damba #714776 
iPhone'umda yaklaşık beş bin fotoğraf var. Bunları bilgisayarda bir yere depolayamam çünkü yakın zamanda bilgisayarım sıfırlanacak, hard disklerim de hepten virüslüler. Bu fotoğrafları nereye depolasam da telefon bir rahata erse sizce?

Şimdiden teşekkürler.
(5) 

iPhone4'lere ios7.0.4 yüklüyor muyuz?

damba #711093 
ios 7 çıktığında iPhone4'lere pek iyi gelmediğini, yükleyenlerin pişman olduğunu duyunca 6'da kalmıştım. ios 7.0.4 iyimiş diyorlar, öyle mi?

Ben şimdi direkt 7.0.4'ü yükleyemeyeceğim değil mi?

Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Mecidiyeköy yakınlarında ''Şeker Hamuru'' satın alabileceğim yerler?

damba #711091 
Ya da sarı-kırmızı kalpli kurabiye de bulsam olur, şeker hamuru nerelerde satılır?

Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Lensli gözün kuruması problemine doktorun verdiği çareler neler?

damba #709029 
3 sene önce de lens kullanıyordum, bir süre sonra gözümde kuruluk yaptığı için doktor yapay damla vermişti. 2 ay önce tekrar lens kullanmaya başladım, son günlerde gözlerimde kuruluk hissediyorum, lensim sürekli bulanıyor bu yüzden.

Doktorun verdiği o yapay damlalardan almayayım değil mi eczaneye gidip? Önce doktora göstereyim onun talimatını bekleyeyim?

Şimdiden teşekkürler!
(1) 

Yaban Mersini-blueberry- nerede bulabilirim?

damba #708460 
Macro Center'da 125gr'ı 20tl, Rize'de yetişiyormuş orda tüketen var mı merak ettim, asıl sorum daha öğrenci bütçesine uygun fiyatla tazesini satın alabileceğim bir yer yok mu?

Şimdiden teşekkürler!
(2) 

Kredi kartı borcunu ödemeden alışveriş yapmak mümkün mü?

damba #699081 
Hesap kesim tarihi: 28 Kasım
Bakiyeyi doldurmuştum kasım ayında.
Borcu son ödeme tarihi 4 Aralık, ben henüz ödeme yapmadım. Şimdi alışveriş yapabiliyor muyum kartımdan? Alışveriş yaptığumda borcum aralık ayına yansıyacak evet ama önde borcu ödememiz mi bekleniyor?

Teşekkürler şimdiden.
1 ... 910111213   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık