(3) 

kuru kaymak

yuvarlanantencereninkapagi #1173348 
ben bunu ilk kez duydum gördüm ve aşırı merak ettim. nereden alinir- yenir izmir' de?
(5) 

sakarım

yuvarlanantencereninkapagi #1173303 
her öğünde muhakkak bişey döküyorum. ya da bulaşık yıkarken muhakkak bir şey kırıyorum. nerdeyse her gün bir ' ev kazası' geçiriyorum.

bu nasıl önlenebilir? utanıyorum artık biraz.
(5) 

gerilimi bol distopik film

yuvarlanantencereninkapagi #1172204 
germesi önemli. var mı tavsiye edeceğiniz?
(5) 

2girls1cup, 1man1jar

yuvarlanantencereninkapagi #1172203 
bu gibi allahin cezası konseptler var mı başka. kendime işkence edicem
(8) 

sebamed 50f güneş koruyucu

yuvarlanantencereninkapagi #1172076 
nasıl bilirsiniz bu ürünü?

kullanımı kolay mı, kolay sürülebiliyor mu ve yağlı mı? vs
(2) 

yuruyus- kosu uygulaması

yuvarlanantencereninkapagi #1172038 
çok şarj yemeyen ve kullanışlı bir tane arıyorum.
(1) 

yüzüstü uyumayabilmek

yuvarlanantencereninkapagi #1171946 
yüzüstü uyumak istemiyorum ama sadece öyle uyuyabiliyorum. her uyandığımda yüzüm adeta ezilmiş oluyor, yüzüm kirisacak. omurga sağlığı için de iyi değil.

kendimi nasil alıştırabilirim bir fikriniz var mı? yan ya da sırt üstü uyumak için.
(7) 

yalnızlık temalı filmler

yuvarlanantencereninkapagi #1171871 
bugün adeta öz hissim hepimizin bir şekilde acınası şekilde yalnız olduğu. kimse kimseye ulaşamaz.

bu minvalde filmler arıyorum.
(7) 

yol kenarında piknik- mangal( !)

yuvarlanantencereninkapagi #1171569 
oturdugum muhit nezih ve doğayla iç içe( ! ) bir yer. haliyle şehrin merkezinde değil, şehrin girişinde. manisa- izmir yolunda, manisa' nın girişinde bilenler bilir birkaç tane restoran var. bu restoranların önünde, yol kenarında yeşil alanlar var. insanlar burda mangal- piknik falan yapıyor. piknik alanı falan değil, resmen yol kenarı çimi. tofaşlarıyla piizlenen insanlar falan da var. ben bunu ilk kez gördüm, ama sanırım hep böyleymiş.

ben de bu yolu kullanmak zorundayım ve güvenliğimden endişe ediyorum. napılabilir, nereye bildirilir? neden kimse burada mangal yapılmasına müdahale etmiyor?

edit: katledilmeden söyleyeyim; burda kimse hor görülmüş değil, olayı daha iyi aktarabileyim diye ' tofaş' tan bahsettim.
(1) 

mini trambolin

yuvarlanantencereninkapagi #1171494 
evde cardio yapmak için nasıl bu alet, kullanan var mı? hiç motivasyonum yok, belki değişik bir sey motive eder diye düşündüm.

bir de bunun üzerinde yalnızca zıplıyor muyuz, değişik egzersizler yapabiliyor muyuz?
(10) 

ifşa hususu

yuvarlanantencereninkapagi #1171159 
bu gecemi adeta şenlendirdi. emeği gecen herkese sevgiler <3

siz de eğlendiniz mi? bence anlamsız ama keyifli bir etkinlik. her seyi gözümde canlandırırım ve gereksiz düşünmeyi severim. yani neredeyse herkes hakkında bir görsel önizlemim var. böyle görünce de hoşuma gidiyor, kendimce eğleniyorum......
(9) 

' eski insanları' unutuyoruz

yuvarlanantencereninkapagi #1170837 
hayatımdan bir şekilde çıkmış olan, benim çıkardığım ya da adeta beni ' terk eden' , kötü seyler yasamıs olsak dahi unutamadıgım insanlar var. kimseyi unutamıyorum herkesi özlüyorum. gecenlerde erkek arkadasımdan ayrıldım. mesela onun dürtüsüyle ondan da eski erkek arkadasımı özlüyorum. onu özleyince ortak arkadaslarımızı özlüyorum.

bana kalsa utanmazca o insanlarla iletişim kurmaya calısırım. ama insanlar olaya böyle bakmıyor. mutlu mesut her seyi arkalarında bırakarak, yeni mutluluklara heyecanlara yelken acarak hayatlarına devam ediyorlar. ben neden yapamıyorum, bu durum beni çıldırtmaya basladı. yoruluyorum ve üzülüyorum. ' üç günlük dünyada neden hissettiklerimi yasayamıyorum' diye düşünüyorum.


siz nasıl hayatınıza devam ediyorsunuz? ben de birilerini ' artık' sevmemek, onları unutmak, geride bırakmak istiyorum. lanet hafızam hep iyi seyleri hatırlıyor.

' asla x arkadasım kadar tatlı bir arkadasım olmayacak' , ' kimse beni y gibi sevemeyecek, o muhtesemdi' beynimde sürekli bu düşünceler var.
(4) 

bilgisayarıma biri bağlı mı?

yuvarlanantencereninkapagi #1170299 
bilgisayarın donanımsal bir sorunu vardı. tanıdık bir bilgisayarcı var, annem tutturdu ona verelim diye. vermişken format falan da atıldı.

fakat ben su an bu kişinin bilgisayarı izliyor olabileceğinden şüpheleniyorum. bilgisayar kullanıcılarında bu kişinin ismi de çıkıyor. komut istemine girince bu kişinin ismiyle komut veriliyor. terimsel olarak bir şeyleri yanlış kullanıyor olabilirim ama umarım anlatabiliyorumdur. bu bilgisayara birinin bağlı olup olmadıgını nasıl anlayabilirim? ve bunu nasıl engellerim?

ek soru: true key laneti nasıl kaldırılır?

edit: ek olarak, sistem yapılandırmasındaki hizmetlerde bilinmeyen kaynaklı btdev manager diye bir şey gördüm. bu ne olabilir?
(8) 

komsunun ölmesi

yuvarlanantencereninkapagi #1170273 
23 senedir aynı sokakta oturuyorum. karşı komşumuz öldü. çok tuhaf hissediyorum. muhtemelen yarın her sey aynı olacak. ama cok korkunç, ölüm ve yaşam cok basit seyler( miş) . insan böyle zamanlarda daha cok fark ediyor.

insanlar yakınlarının ölümünü nasıl kabulleniyor, nasıl acısız bir şekilde yaşamaya devam ediyorlar? insanda onulmaz yaralar açar sanki ölüm. bir insanın tamamen gitmesi ve bir daha asla ama asla olmayacak olması. bunlar cok korkunc.
(3) 

youtube' da yaptıgım yorumlar

yuvarlanantencereninkapagi #1170163 
bu soru birkaç kez sorulmustu hatırlıyorum, aradım ama bulamadım.

youtube' da yaptıgım yorumların tamamını görebiliyor muyum, evetse nasıl?
(6) 

çok sıkıldım

yuvarlanantencereninkapagi #1168787 
ders çalışamıyorum.

sonra şöyle bişey oldu; www.eksiduyuru.com

bir de şöyle; www.eksiduyuru.com

siz nasılsınız, napıyorsunuz?

ek olarak ayrıldıgınız kişiye yazmamak, aramamak için neler yaparsınız?
(2) 

o ile başlayan bir çocuk hastaligi

yuvarlanantencereninkapagi #1168664 
bir türlü hatırlayamadım. o ile başlıyordu, çocuk nöbetler geçiriyordu. nörolojik bir hastalık. bir sendrom.
(6) 

ayrılmalı soru

yuvarlanantencereninkapagi #1168495 
iki insanın hissel olarak farklı iki uçta olması ayrılmak için bir sebep midir, bu değiştirilebilir bir şey midir ( ki neden değiştirelim? )

bir insanı hayatınızdan cıkarmak, hislerinizden bile vazgecmek için sizin için yeterli sebep nedir ya da bunun için yeterli sebepler var mıdır?

sevgilinizle yaklasık bes sene daha aynı sehirde bile bulunmanız imkansızsa ya da cok düşük ihtimalli bir durumsa bu sebeple ayrılır mıydınız? buna ek olarak az önce de söylediğim gibi duygusal anlamda farklı uc noktalarda olma, dolayısıyla bu konuda karşılıkla anlaşılamama, ilgisizlik, sıkılganlık vs.....

ben az önce bu gibi sebeplerle uzunca bir süredir birlikte oldugum erkek arkadaşımdan ayrıldım. hayatımda bir sürü sorun var ve artık o da sorun olmaya baslamıstı. onunlayken hiç ' biri var' güveni hissedemedim. yalnız hissettim. biriyle olmak, birinin derdiyle dertlenmek, ona bir omuz olmak ne demek bilmiyordu. sadece iyi anlarda vardı. hep yalnız gibiydim. birlikte oldugumuz süreçte bunların hep farkındaydım ama ona olan hislerim ve ' belki çok güzel olur' düşüncem bitirmeme engel olmustu. ve yasadıgımız sorunların bir çoğu ne o ne de ben kaynaklı ' hayat şartları' ydı. bizi ekosistemden silmek istememiştim, hala isteyemiyorum. yani bunlara yenilmek istemedim. ama yapamıyorum, yapamadım. buraya kadar direndim.

böyle. bu konu hakkındaki düşüncelerinizi de alabilirim.
(2) 

sözlükte müzikle alakalı takip ettiğiniz başlıklar

yuvarlanantencereninkapagi #1168364 
yeni şarkılar keşfettiğiniz ve müzik kültürünüze bir şeyler kattığınız... nelerdir?
(4) 

aşırı darlanma icerir

yuvarlanantencereninkapagi #1166968 
her şey üstüme geliyor. ailevi sorunlar, kötü baba, parasal sorunlar, eğitim problemleri. kafayı yiyeceğim. hasta bir insan oldum. hayatımda istahimin kesildiği bir dönem olmamıştı, iştahım bile kesildi. hiçbir şey yemek istemiyorum. kendim için hakikaten endiseliyim.

güçlü durmam ve destek olmam gereken insanlar var. derslerimi de bir şekilde halletmeliyim. her şey olurken her şeyi sürdüremiyorum ama yapmam gerek.

hiçbir şeyle ilgili motivasyonum yok. daha kotu olamaz derken bir şey daha da beterlesiyor ya da bir başka terslik çıkıyor.

napilabilir, siz böyle durumlarda naparsiniz? kafanizi nasıl rahatlatırsiniz?

sağlığımdan olmak istemiyorum, resmen artık kronik bir baş ağrım var. ' ailevi ve ekonomik buhranlarindan dolayı kafasını kopardi' diye üçüncü sayfa haberlerine çıkmak istemiyorum.
(4) 

TTNET düşük fatura

yuvarlanantencereninkapagi #1166919 
65 liralık bir internet paketi satın aldık fakat fatura 57 lira geldi. neden böyle olmuş olabilir bu, sonradan sorun olur mu, müdahale etmeli miyiz?
(3) 

dünya- ülkeler coğrafyası

yuvarlanantencereninkapagi #1165593 
coğrafya bilgimi biraz artırmak istiyorum ve bu konuda bir şeyler öğrenmek hoşuma gidiyor. bu konuyla alakalı güzel ve ilginç site, youtube kanalı vs var mı bildiğiniz?
(5) 

iki ya da çok kisilik android oyun

yuvarlanantencereninkapagi #1165057 
yan yana değilken de oynanabilecek iki kişilik ve ya çok kişilik güzel oyun tavsiyeniz var mı android için?
(6) 

ellerde sararma

yuvarlanantencereninkapagi #1163998 
bilhassa elin iç yüzünde, eklemler çevresinde. neden olur, neyin belirtisi olabilir?
(1) 

kira sozlesmesi

yuvarlanantencereninkapagi #1163841 
kira sözleşmesinin yasal olarak geçerliliğinin olabilmesi için ne şekilde ve ne şartlarda yapılması gerekir?

bunu araştırırken damga vergisi diye bir şey gördüm, o nedir?

kira sozlesmesi yapınca kirasi alinan mülk için ekstra bir vergi mı ödemek gerekiyor?
(9) 

babasıyla ' olmamis' insanlar

yuvarlanantencereninkapagi #1163211 
bilhassa kadınlar. bu insanlar hangi muhtemel açılardan zayıf ya da eksiktir? bu nasıl atlatılır, halledilir, unutulur? etkileri nasıl giderilir?
(1) 

annelerin hoşuna gidebilecek youtube kanallari

yuvarlanantencereninkapagi #1162689 
tabii anneden anneye göre değişir ama ' klasik turk annesinin' hoşuna gidebilecek; ev, yemek, alışveriş, sohbet vs bu tarz şeyler barındıran youtube kanalı var mı bildiğiniz?
(3) 

yeniden kan işemek

yuvarlanantencereninkapagi #1162239 
geçenlerde bununla alakalı bir duyuru açmıştım. kanlı ve acılı ağrılı isemeye başlamıştım aniden. duyuru su; www.eksiduyuru.com

bundan sonra iyi bir doktora gittim, kan ve idrar tahlili, batın tomografi çekildi. meğerse enfeksiyonum varmis, doktor keşke daha önce görseydik tomografi çektirmezdik falan dedi. tomografi raporu on günde çıkıyormuş. raporla tekrar yorumlanması için gitmedim, yani sadece biraz geç gidecektim.

ilaç olarak cipro ve piyeloseptyl kullandım. cipro bitti. piyeloseptyl den de 8 kapsül kalmış. dün geceden beri karnimda daha önce olduğu gibi şişkinlik ve rahatsızlık hissi vardı. tuvalete gittim ve tabii ki kan isedim. bildiğiniz kıpkırmızı idrar.

bunu görünce bir hayli canım sıkıldı, ilaç kullanmama rağmen iyilesmemesi üstelik tekrarlaması. bu olayın ciddi olduğunu mu gösterir, daha fazla ilaç tedavisi yapılması gerektiğini mı?

doktorum farklı bir şehirde ama yakın. yarın gitmeyi düşünüyorum, gideyim mi?
(23) 

instagram ve erkek arkadaş ve beğeniler

yuvarlanantencereninkapagi #1162157 
Instagram begenilerinin tamamen ' masumane' olduğunu düşünüyor musunuz? burda birçok kez gördüm, hoşlandığım biri var instagram' da begeneyim mi falan gibi sorular. yani aslında bunun bir ' yürüme' aracı olduğunu söyleyebiliriz. tabii ki bu tüm begenileri bu sekilde yorumlamamiz gerektiği anlamına gelmiyor.

erkek arkadaşım birlikteliğimizin ilk zamanlarında keşfet kısmında çıkan ' memeli dudaklı' falan bir sürü fotoğrafı futursuzca beğeniyordu. hatta bununla alakalı bir duyuru açmıştım. bundan çok rahatsız olduğumu söyledim. yapmayı kesti. fakat şu an da sıklıkla beğendiği şey, özellikle belirli kişilerin ' ben güzelim, hadi beni begenin' dercesine koyulmuş fotoğrafları. arkadaşları bunlar. ben bundan inanılmaz rahatsızlık duymaya başladım. bunu ona söyledigimde ' arkadaşım, ne alakası var' vs diyor. o zaman neden arkadaşının ' normal' fotografini begenmiyorsun.

evet insan sadece estetik geldiği için bir şeyleri begenebilir. ' güzel' i de begenebilir. ama neden içinden beğenmiyorsun. buna saçma bir ' sadakat' mi dersiniz bilemiyorum, ben birinden hoşlanıyorken başka kimseyi bile begenemiyorum. onun birini begenmesini birbirimize bu derece müdahale etmemeliyiz diyerek kabullenmeye anlamaya çalışıyorum. ama genelde aynı kişilerin ve aynı tarz fotoğraflarını beğenmesi inanılmaz canımı sıkıyor.

' birbirimiz için sadece biz olalım, başka kimseyi begenemez bakamaz' değil bu. bilmiyorum anlatabildim mi.

üstelik daha önce de bu kişilerden biriyle facebook konuşmalarını görmüştüm. sözde yıllardir arkadaşı olan bir kadın. ama konuşmalarındaki hava ' çaktırmadan benimle ilgilen, usul usul flortleselim' şeklindeydi. kıskanç biri oldugumu ve bunu istediğim gibi yorumladığımi düşünüyor olabilirsiniz. ama degil. mesela şey gibiydi' offf çok kilo aldım, lütfen bana hayır iyisin böyle güzelsin de' şeklindeydi.

siz ne düşünüyorsunuz ve bu sorusu aşmamız için napilabilir?

bu gibi durumlarda siz napıyorsunuz/ napardiniz?
(1) 

pancar salatasiyla ilgili bir ayrinti

yuvarlanantencereninkapagi #1161775 
sarımsak, limon, tuz ve zeytinyağıyla soslayacagim. sıcakken mı soslamak gerekir?

hemen yenmeyecek, yaklaşık bir saat sonra yiyeceğim. şimdi soslasam bir şey olur mu?
(2) 

YGS deneme tavsiyesi

yuvarlanantencereninkapagi #1161710 
bir sürü yayın evi peydah olmuş, hangisi iyidir bilemiyoruz. denemeleri güzel, kaliteli soruları olan bir yayinevi önerebilir misiniz?

çözümlü deneme olursa daha güzel olur.
(8) 

duygunuz gelince

yuvarlanantencereninkapagi #1161602 
duygunuz gelince, sevginiz taşınca naparsiniz?

ben ekseriyetle surat sıktırırım. mümkün değilse kendi kendime ufak çığlıklar atarım.
(14) 

ne yapıyorsunuz

yuvarlanantencereninkapagi #1160385 
şu on beş boş günde ne yapıyorsunuz ya da on beş boş gününüz olsa ne yapardınız? gün içinde.

( on beş bos gün mü, boş on beş gün mü? )
(16) 

ne izliyorsunuz

yuvarlanantencereninkapagi #1160381 
su bos 15 günde ne izleyeceksiniz ya da izlememiş olsaydınız ne izlerdiniz?

dizi, film, belgesel, her sey.

edit: mini dizileri de es gecmeyelim lütfen, çünkü bazen onları unutuyoruz.
(9) 

aniden oluşan kanlı idrar

yuvarlanantencereninkapagi #1158802 
hiçbir ağrım ya da enfeksiyonum yoktu. önce gece çiş yapmaya kalktım, yapamadım, yani çok az yapabildim ve doluluk hissi kaldı. uretra girişimde yanma hissi vardı fazlasıyla. daha sonraki idrarlarimda bildiğiniz kan vardı, pecetede de vardı. asıl acıyı idrar bitişinde, uretra cikisimda hissediyorum. dışından kontrol ettim ama anormal görünen bir durum yok.


bunların hepsi bir günde oldu. korkuyorum tehlikeli bir şey olabilir mi?
(10) 

sevgiliyle izlemelik dizi- film

yuvarlanantencereninkapagi #1157892 
keyifli olsun, sıkmasın, eğlendirsin. kahvaltıda da izlenebilirse cok güzel olur.
(5) 

klip

yuvarlanantencereninkapagi #1154852 
izlerken anlamsızca zevk aldığınız klipler var mı?

mesela ben suna bayılıyorum www.youtube.com
(3) 

içimizi ferahlatmak

yuvarlanantencereninkapagi #1154390 
her seyin ters gittiği, heveslerin kursaklarda kaldığı günlerde içinizi nasıl rahatlatıyorsunuz?

yakında kafamı koparıcam. her anlamda, ruhen cok ' sıkıştım' .
(3) 

yerel disk d dolu görünüyor

yuvarlanantencereninkapagi #1154387 
ama boş. geri yükleme noktalarını sildim ona ragmen hala dolu görünüyor. napılabilir?
(7) 

ttnet basvuru- kandirilmiyorum değil mi

yuvarlanantencereninkapagi #1153999 
www.ttnet-internet-basvuru.com

su siteden online başvuru yaptım. bir dk olmadan geri aradılar. musteri hizmetleri temsilcisi online işlem yaptığımız icin kurumsal bir whatsApp numarası verip, kimliğimin önlü arkalı fotoğrafını çekip gondermemi söyledi. numara da 0505 470 53 75. mantıklı ama hemen geri dönüş yapmaları biraz düşündürdü.
(2) 

dermal piercing

yuvarlanantencereninkapagi #1153775 
bu çok mu tehlikeli bir şey? su günlerde sürekli aklıma geliyor, aşırı yaptırasim var.
(6) 

üç yıldır kapağı açılmamış buzdolabı

yuvarlanantencereninkapagi #1152339 
biz bunu kullanmak zorundayız. baya içinde mantar kolonileri vardı. çamaşır suyuna falan abandım ama içim asla rahat değil. imkan olsa kullanmazdım.

ölür müyüz? daha iyi nasıl temizlenebilir?
(9) 

bahçe katına fare girme olasılığı

yuvarlanantencereninkapagi #1150754 
evi tuttuk, birkaç güne tasinicaz. eve fare girme ihtimalini düşünmekten uyuyamadım, bunu hiç düşünmemiştim. ev bahce katında ve yuksek giriş falan da değil. buraya kesin fare girer diyebilir mıyız?

bulunduğu yer, klasik reklamlarda gördüğümüz ' ormanla iç içe villalar' gibi bir konsepte sahip.
(4) 

bedava ev esyasi

yuvarlanantencereninkapagi #1150662 
bulabilir miyiz, nasıl buluruz?

izmir ve manisa'da
(8) 

okey nasıl oynanır ve birden seriler

yuvarlanantencereninkapagi #1150113 
ben bu oyunu bir türlü anlayamiyorum. ağlayacagim şimdi sinirimden. temel hatlariyla biliyorum ama az önce arkadaşım ısrarla 2besli 1dortlu ile bitilemeyecegini söyledi. neden bitmiyor?
(8) 

iki günlük tatil

yuvarlanantencereninkapagi #1149429 
uzun süredir gorusulmeyen arkadaşla iki günlüğüne ucuz ve güzel nereye gidebiliriz? o istanbul' da ben de izmir' deyim. fazla uzak olmayan hatta bizi ortada buluşturacak neresi olabilir?
(8) 

tek kullanımlık antibiyotik ( monurol)

yuvarlanantencereninkapagi #1149411 
idrar yolları enfeksiyonu için verilen tek kullanımlık, suya atılıp içilen antibiyotikten kullandınız mı? sizde direkt işe yaramış mıydı?

ben bunu yaklasık 14 saat önce içtim, fakat hala ağrım var. ve o ' iyileşmişlik' hissi yok.
(4) 

vlogger

yuvarlanantencereninkapagi #1149256 
severek keyifle izlediğiniz vloggerlar var mı?

seyahat, farklı kulturler vesaireyle alakalı olursa güzel olur. ama hiç alakasız da olabilir.
(10) 

müthiş bi film

yuvarlanantencereninkapagi #1148921 
şöyle müthiş bi film önerseniz de izlesem......

yoğun bir şeyler hissetmek istiyorum.
(3) 

sınavlardan sonra gelen öldürücü boşluk hissi

yuvarlanantencereninkapagi #1148760 
herhalde insan çalışırken hayatinin boşluğunun farkına varmiyor, çalışmak bir uğraş oluyor. ne zaman sınavdan çıksam her şey çok anlamsız ve boş geliyor. çılgınlar gibi calisan, bunu hayatının merkezine koyan bir insan değilim. ki bunu yapanlar bile böyle hissetmiyor gibi.

siz böyle hissediyor musunuz, hissetmiyorsaniz nasıl hissediyorsunuz, hayatınızı nasıl dolduruyorsunuz?0

mobil görünümden çık