(6) 

Mart ayında şu ülkelerden hangisine gidilir?

mr.goodcat #1034743 
Çin, Endonezya, Filipinler, Japonya, Kore, Malezya, Singapur, Tayland ve Vietnam

Tek başına olacak şekilde. Turizm amaçlı gidip, gezilecek, görülecek farklı şehirleri arasında dolaşılabilir. ortalama kalış süresi 2 hafta falan olacak şekilde hangi ülkeye gitmek mantıklı? Çok aşırı pahalı olmamak kaydıyla (sanırım bundan dolayı Japonya elenecek)
(1) 

bilgisayar kasası önündeki şu anahtar ne işe yarar, nasıl açılır?

mr.goodcat #1032366 
bilgisayar açılmıyor. ön tarafında aşağıdaki resimde görebileceğiniz bir anahtar deliği var. burası kilitli olmuş olabilir mi? yani power tuşuna basınca ışıklar yanıyor, fan çalışıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor.

eğer kilitliyse nasıl açabilirim, anahtarı yok.

imgim.com
(6) 

geceleri sık sık uyanıyorum, uyku düzeni için ne yapmalı?

mr.goodcat #1032079 
geceleri sık sık uyanıyorum. tuvaleye kalkma veya susama gibi değil. uyanıyorum sonra uyumaya devam ediyorum. yani yataktan bir taraftan bir tarafa falan dönüyorum. uyandığımı da hissediyorum. dolayısıyla tam verimli bir uyku olmuyor benim için. ne tavsiye edersiniz?

son 4 günkü uyku analizim:

i.imgur.com
i.imgur.com
i.imgur.com
i.imgur.com

sürekli saat 3 ve 5 civarlarında uyanmışım.
(12) 

elektrik faturasını düşürecek alet için kaç para verirsiniz?

mr.goodcat #1031676 
ufak bir araştırma yapıyorum.

ortalama 75 tl gelen elektrik faturanızın 45 lira gelmesini sağlayacak bir alete ne kadar para verirsiniz?
(4) 

tereyağı tavsiyesi (marka)?

mr.goodcat #1031580 
pilavlarda ve yemeklerde kullanmak için tereyağı olarak hangi markadan alalım? hangisi en doğalı ve katıksızıdır?
(2) 

MUDO'dan alacak şey bulamıyorum, ne alsam?

mr.goodcat #1026367 
mudo'dan hediye çekim var 200 liralık. ancak alacak pek bir şey bulamıyorum. gömlekler 80-90 lira. kazaklar mont fiyatına. zaten genelde bayanlara yönelik mağazalar. erkek reyonu ufacık bir yer.

hediye çekini satmaya kalkıyorum almak isteyen yok. var mı tavsiye edeceğiniz bir şey. hacı şunu al, ben aldım memnunum diye.
(1) 

"steve jobs" izleyen var mı, nasıl?

mr.goodcat #1025945 
geçen cuma vizyona giren film. izleyen var mı, nasıldır?
(6) 

ishal için tedavi, ilaç vs. ???

mr.goodcat #1024664 
dün öğleden sonra başladı. türk kahvesinin üzerine limon sıkıp yedim ancak kısa süreli çözüm oldu. dünden beri tarhana çorbası ve patates haşlaması yiyorum. hiç ilaç işine girmedim ama tek çözüm o gözüküyor.

var mı tavsiye edebileceğiniz bir ilaç veya farklı bir şey?
(2) 

şirketin haftasonları eğitime yollaması

mr.goodcat #1022304 
çalıştığım şirket haftasonları beni eğitime gönderiyor. şehir dışı olduğundan tüm haftasonum gitmiş oluyor. cuma akşamı yola çıkıyorum pazar akşamı eve varıyorum. dolayısıyla iznim ve dinlenmeye vaktim kalmıyor. bu durumda bana ekstra izin vermesi gerekmez mi? iş kanununa göre böyle bir durum var mıdır?

lütfen bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. "evet vermesi lazım, vermiyorsa salla o şirketi" gibi cevaplar benim için bir şey ifade etmiyor.
(4) 

emlak vergisini belediye hariç nereden ödeyebilirim?

mr.goodcat #1019400 
bankanın internet şubesinde vergiler kısmında göremedim. başka ödeyebileceğimiz bir yer var mıdır?
(5) 

etkinlik için 500 adet bileti nasıl bastırırz?

mr.goodcat #1018794 
yılbaşı çekilişi için 500 adet bilet bastırmak istiyoruz. tipi biletixin biletleri gibi olacak yani sağ ucunu yırtıp kişiye vericez diğer kısmı bizde kalacak.

bu şekilde 500 adet bileti en ucuza nasıl bastırırız? boş hazır templateler var ancak türkiyede bulamadım. amerikada var 15-20 dolara falan. onlardan alıp yazıcıda basabiliriz ancak türkiyede yok işte.

var mıdır başka çözümü olan? matbaaları hariç tutalım.
(2) 

email ve şifrelerim birilerinin eline geçmiş sanırım?

mr.goodcat #1017670 
son 1 ay içerisinde aynı maili kullandığım bir çok servisten (facebook, amazon, linkedin vs.) parolamı değiştirmi gerektiren bir mail aldım. Maillerde online ortamda bir e-posta listesinin yayınlandığını ve benim adresimin de bu listede olduğu yazıyordu. Bu nedenle bana parola değiştirmemi öneren mailler atıldı.

Gelen mailler spam falan değil gayet ilgili servislerden geliyor. Zaten maillerde şuraya tıklayın şifreyi değiştirin diye bir şey yok. Sadece öneri olarak yazmışlar. Yani gayet legit bir şey.

Şimdi bu bahsi geçen listeyi benim bulma şansım var mı? Gerçekten mail adresim ve şifresi ifşa olmuş mu bir yerlerde? Eğer öyleyse bu mail adresimi kullanan tüm servislerde şifrelerimi değiştirip ek önlemler almak istiyorum.

Var mı buna benzer bir olay daha önce yaşayan?
(4) 

kot üzerine giyilebilecek casual ceket, nereden almalı?

mr.goodcat #1016776 
kot üzerine ve günlük olarak giyilebilecek ceket arayışındayım. ancak ceket satan markalar (tween, network, sarar, fabrika) genelde takım ceketi gibi ceketler satıyor. yani pek kot üzerine giyilebilecek cinsten değil gibi geldi bana. var mı tavsiye edebileceğiniz marka, hatta model?

teşekkürler.
(1) 

Besiktas kadikoy vapur calisiyor mu? Cok acil

mr.goodcat #1015794 
Yoldayim. Cok acil bilen cevaplayabilirse.
(1) 

şubat, mart gibi avustralya ?

mr.goodcat #1014154 
nasıl olur sizce? tek başına gidilip de gezilir mi? hostel, airbnb ile konaklama yapılarak. belki araba kiralayarak (ulaşım şekli nasıl olur bilemiyorum) en az 15 gün falan olacak şekilde. ne diyorsunuz? gitmiş, gelmiş birileri var mı?
(2) 

parafly kredi kartı (halkbank) kart ücretini geri yatırıyor mu?

mr.goodcat #1012791 
yapıkredide telefon açıyorum anında iade ediyorlar ancak halkbankını bilmiyorum. daha önce parafly kredi kartının aidat ücretini almış olan var mıdır?
(5) 

şunlar nedir? satsam satılır mı?

mr.goodcat #1009564 
eskiden kalma eşyaların içinden çıktı. 4 tane var hiç açılmamış. birini açtım içine bakmak için. sanırım hoparlör ancak bildiğimiz 3.5mm girişi yok. değişik bir şey. nedir bunlar? para eder mi?

fotolar:

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(3) 

yavaş yavaş yükselen alarm melodisi?

mr.goodcat #995527 
sabahları telefonun kendi alarmıyla kalkıyorum ama namussuz sanki savaş çıkmış gibi bağırıyor bir anda. ağır uykulu biri değilim şöyle yavaştan hafif başlayıp sonra duyana kadar yükselen bir alarm sesi istiyorum. var mıdır kullanan?
(1) 

film başlangıç sponsorlarıyla dalga geçen bir video vardı

mr.goodcat #995061 
izlemiştim bir ara ama şimdi bulamıyorum. filmlerin başlangıcındaki sponsorların, yapımcı şirketlerin kısa videolarını arka arkaya koymuşlar. ne kadar fazla ve uzun olduklarıyla ilgili bir video idi. sanki her an film başlayacakmış gibi ama bir sürü tanıtım şeyi var başında :)

var mıdır bulabilecek?
(1) 

aeropress kullananlar

mr.goodcat #994806 
hangi tarifi kullanıyorsunuz? kaç gr kahve, kaç derece su, kaç saniye bekleme?
(19) 

'Cevap bu'/Toplam cevap oranı'nız kaç ?

mr.goodcat #986376 
Benimki %70
(15) 

sabah uyanmak için ne kullanıyorsunuz?

mr.goodcat #985869 
cep telefonu, alarm, masa saati vs.?
(1) 

Pendikte yemek yiyecek yer yok mu?

mr.goodcat #983740 
Her taraf donerci hamburgerci. Is ile ilgili pendige geldim. Yemek yiyecek yer yok nerdeyse. Marina varmis ancak orda da cicek izgara mi ne var. hani su avmlerde olan. Soyle adam gibi et, balik, kebap yiyebilecegimiz bir mekan yok mudur burda?
(5) 

bulaşık makinesi ile ilgili sorular

mr.goodcat #981673 
eve bulaşık makinesi aldım. daha önce kullanmadığımdan bir takım soruların cevaplarını merak ediyorum.

deterjan olarak şu kapsüller var bir de ayrıca deterjan, tuz, parlatıcı vs. var. kapsül alınca diğerleri de bunun içinde mi oluyor yoksa her halukarda tuz ve parlatıcıyı almak zorunda mıyız?

sizce kapsül mü toz mu yoksa sıvı deterjan mı kullanmalı?

mesela tencere içinde veya tabak üzerinde kalan yemek kalıntıları (pilavdaki pirinç veya ufak soğan parçaları vs.) makinede ne oluyor? bunları böylece mi makineye koymalı yoksa önden bir sudan mı geçirmeli (o zaman makinenin bir hükmü kalmıyor gibi de :D )
(7) 

Çamaşır-Bulaşık makinesini tek giriş/çıkışa bağlamak ???

mr.goodcat #981645 
Halihazırda çamaşır makinesi mutfakta tezgah altında su girişi ve su çıkışı olarak bağlı. Şimdi yanına bir de bulaşık makinesi gelecek. Sanırım aynı giriş çıkışlara bağlanacak o da ancak bunun için hangi parçadan almam gerekiyor bilmiyorum. Yani parça T bağlantısı aslında ama ismini falan bulamadım internette. Ne diye aratmalıyım?

Aşağıdaki fotoğraf şuanki bağlantıları gösteriyor:

www.imgim.com

Giriş suyu bağlantısı için şu aparatı buldum herhalde alacağım aparat bu:

www.tekzen.com.tr

Ancak gider borusu için bir aparat bulamadım.
(1) 

doldurulabilir form oluşturup sonuçlarını bir database'de toplama işi?

mr.goodcat #979804 
kendi server'ımda çalıştıracağım bir sistem yapmak istiyorum. bir form sayfası olacak formun içinde listeden seçilebilecek değerler, textboxlar, radio buttonlar olacak. sonra göndere basıldığında bunların toplanacağı bir yer olacak. ben bu yere erişip bu formların ne zaman database'e geldiğini falan görüp filtreleme yapabileceğim (google docs gibi)

bunu nasıl yapabilirim? html, php, asp ? step step anlatan bir kaynak var mı? yoksa keywordleri verin bir araştırayım netten.
(13) 

piyasada adam gibi dondurma yok, siz ne yiyorsunuz?

mr.goodcat #978319 
algida, panda, golf vb. markaların dondurmalarına bakıyorum da hepsi kimyasal. hadi onu bırak hiçbirinde dondurma tadı yok. ne sakız kıvamı var ne içindeki aroma (vanilya, çilek, kavun vs.) var. siz dondurma olarak hangi markanın hangi ürününü tercih ediyorsunuz? bahsettiğim şey çubuklu dondurma değil de daha çok evde yemelik litrelik olanlarda
(9) 

yerli film tavsiyesi (son 10 sene)

mr.goodcat #978033 
son 10 senede çıkmış yerli film tavsiyesi istiyorum.

en son izlediğim filmler:

limonata
bana masal anlatma
içimdeki ses
köksüz
mustafa hakkında herşey
başka dilde aşk
zerre
karnaval
(1) 

zaman geçirmelik iphone oyun/programı tavsiye eder misiniz?

mr.goodcat #977917 
sb.
(2) 

google'dan daha hızlı dns var mı?

mr.goodcat #977671 
google dns en iyi ping süresini veriyor. buna yakın veya daha hızlı dns var mı bildiğiniz?
(4) 

Şu iPhone 5S kaç para eder?

mr.goodcat #976298 
Sizce bu cihaza ne kadar para istemeli satmak için? Değeri nedir?

iPhone 5s 16gb siyah
Kutu, usb kablo, adaptor
Amerikadan alınma. Pasaport kaydı var. 1 yıldır ben kullanıyorum. Garantisi yok.
1-2 kez düşme sonucu alt kısımda ufacık bir ezik. Arka kısımda kullanıma bağlı çizikler.
Çalışmayan veya sorunlu bir yeri yok.

Cihazın durumu hakkında fikir vermesi açısından bir kaç foto ekledim. Sizce ne kadar para istenir bu cihaz için?

imgur.com
imgur.com
imgur.com
imgur.com
(5) 

iPhone 6 kullananlar, telefonunuz büküldü mü?

mr.goodcat #975472 
Şu meşhur bükülme sorununu yaşayan var mı?

Sorum sadece iPhone 6 kullananlara, 6 Plus değil !!
(1) 

Pendikte yemek yenecek yer

mr.goodcat #974984 
Pendikte adam gibi yemek yenecek yer neresi var? Butce kisi basi max 60 tl
(9) 

son 5 yılda güzel mini-dizi çıktı mı?

mr.goodcat #972797 
en son lost room'u izlemiştim ve beğenmiştim. Bunun gibi mini dizi var mıdır tavsiye edeceğiniz?
(3) 

ucuza taze kavrulmuş kahve (filtre) alabileceğim yerler?

mr.goodcat #971155 
normalde baristasepeti.com'dan alıyorum ancak kargosuyla birlikte 25-26 liraya falan geliyor 250 gram kahve. daha uygun fiyatla alabileceğim nereleri var acaba? online veya dükkan olabilir.

tchibo'yu hariç tutalım.
(14) 

büyük ekran telefon kullananlar, cihazı nasıl taşıyorsunuz?

mr.goodcat #970814 
5" ve üzeri ekran boyutuna sahip telefon kullananlara soruyorum. telefonu nasıl taşıyorsunuz. cebinize büyük ihtimalle sığmıyordur. özellikle kot pantolonun cebine. pratik bir çözümünüz veya keşfettiğiniz bir şey var mı? bayanları hariç tutuyorum çünkü onların çantası var.
(4) 

şu iphone kapaklarından hangi rengi daha güzel?

mr.goodcat #970339 
sizce beyaz renk iphone 6 için aşağıdaki kapaklardan hangi rengi daha güzel durur? cihazı er kişi kullanacağından kırmızıyı hariç tutalım :)

www.baseus.com.cn
(3) 

(Imei kaydi) Arabayla bulgaristan giris cikis ile olur mu?

mr.goodcat #969024 
Tc pasaportuyla edirneden bulgaristana aracla gidildi ve geri donuldu. Bu sekilde bu pasaportu kullanarak imei kaydi yapilabiliyor mu yoksa sadece havalimanlarindan mi girip cikilmasi lazim?
(7) 

iPhone 6/6Plus kullananlar, kamera çıkıntısı sizin için problem mi?

mr.goodcat #967789 
iPhone 6 ve 6 Plus'larda bilindiği üzere kamera dışarı doğru bir çıkıntı yapıyor. Telefonu masaya koyunca bir problem oluşuyor mu? Sorum özellikle cihazı kılıfsız kullanan arkadaşlara. Kamera kısmında çizilme, kırılma, deforme olma gibi bir durum oluşuyor mu zamanla?

Teşekkürler.
(3) 

Şu iphone 5s kaç para eder?

mr.goodcat #966537 
Bir arkadaşım satın almak istiyor. Ne kadar istemeliyim?

iphone 5s 16gb siyah
Kutu, usb kablo, adaptor
Amerikadan alınma. Pasaport kaydı var. 1 yıldır ben kullanıyorum. Garantisi yok.
1-2 kez düşme sonucu alt kısımda ufacık bir ezik.
Çalışmayan veya sorunlu bir yeri yok.

Cihazın durumu hakkında fikir vermesi açısından bir kaç foto ekledim. Sizce ne kadar para istenir bu cihaz için?

imgur.com
imgur.com
imgur.com
imgur.com
(3) 

Sisli/mecidiyekoy civarinda ne yiyebilirim?

mr.goodcat #966465 
Haftasonu istanbula geldim. Gecen hafta cevahirde carls jr da hamburger yedim. Bugun ne yiyebilirim bu civarda. Aklimda burger house'u denemek var ama farkli bir seyler de olabilir. Tek kisiyim limit 60 tl
(3) 

Taksiyle anadolu'dan avrupa'ya geciste kopru ucreti odeniyor mu?

mr.goodcat #966202 
Sb.
(3) 

amerika 10 yıldan az süreli turist vizesi veriyor mu?

mr.goodcat #965934 
benim duyduklarım gördüklerim hep 10 senelik turist vizesiydi. hiç 10 seneden az olarak vize alan duydunuz mu acaba?

sizin aldığınız turist vizesi ne kadar süreliydi?
(7) 

işe giriş tarihleri genelde yaz aylarında mı oluyor?

mr.goodcat #964449 
merakımdan soruyorum sadece. benim de içinde bulunduğum durumdan dolayı merak ediyorum. çalıştığınız işe giriş zamanınız genelde yaz aylarında mı oldu? (haziran, temmuz, ağustos) çevremdeki insanlara ve çalışma arkadaşlarıma baktığımda genelde çoğunluk böyle başlamış işlere. sizde durum nasıldı?

herkese hayırlı işler :)
(3) 

superonline fiber kablo döşeme, eve bağlantı hk.

mr.goodcat #963148 
şimdi sokağımızın başındaki caddede superonline fiber kablo döüşüyor yerler kazıp. ancak sokak aralarına girmiyor. kabloları döşedikten sonra bizim eve bağlantı verebilirler mi yoksa sadece o cadde üzerindeki evler mi bağlantı alabilir. her binaya ayrı ayrı kutu mu koyuyorlar? eğer kutu koyuyorlarsa o kutuya gelen kablo nereden geliyor?

karılı kızlı bir soru olmadığı için cevap geleceğinden şüpheliyim ama umudum var.

teşekkürler.
(6) 

boğaziçi üni yakını kalacak otel tavsiyesi

mr.goodcat #962734 
iş için boğaziçi üniversitesine gelicem. 2 gecelik kalmak için otel lazım. geçen gelişimde mecidiyeköy divan otelde kaldım pek beğenmedim. var mıdır tavsiye edeceğiniz bir yer? günlük 200 lirayı geçmezse iyi olur.
(16) 

adam dolandırıldım demiş halen duyuru açılıyor !!!

mr.goodcat #958739 
adam aşağıdaki duyuruda dolandırıldım demiş. halen dolandıran kişi duyuru açıyor. bir yaptırım yok mu?

www.eksiduyuru.com
(3) 

os x el capitan kullanıyor musunuz?

mr.goodcat #957906 
dp1 sürümünü yükleyip kullanmaya başlayan var mı? yabancı forumlarda performansı yosemite'den daha iyi olduğu söyleniyor. ne düşünüyorsunuz?
(3) 

bisiklet tekeri ne kadar şişik olmalı?

mr.goodcat #957577 
şehir bisikletimin tekerleri sanki biraz inik gibi. el pompam mevcut ancak üzerinde herhangi bir basınç göstergesi yok. lastiklerin ne kadar şişkin olması gerektiğini anlamanın pratik bir yolu var mıdır?
(3) 

oscar almış bir filmin neden halen türkçe altyazısı olmaz?

mr.goodcat #955763 
bildiğiniz gibi son yapılan oscar ödüllendirmesinde citizenfour isimli belgesel/film ödül aldı. Ancak henüz türkçe altyazısı yok. divxplanet'de (yeni adıyla altyazi.org) çeviri aşamasında da gözükmüyor. Bir sebebi mi var acaba?

mobil görünümden çık