(5) 

Pasaport yenileme ve Almanya oturum karti?

allstar #1582295 
Yeni pasaport alinca icindeki numarasi ayni mi oluyor? Eger ayni degilse almanya oturum kartimi da yenilemem lazim. Pasaportumu Türkiyede yenilersem ALmanyaya geri nasil dönücem? Yenisini aldigimda eskisi direkt iptal mi oluyor yoksa bir süre kullanabilir miyim?
(3) 

Lazer yazici tavsiyesi?

allstar #1581803 
-Siyah beyaz
-Lazer, cipsiz(yani toneri doldurabilen) bir yazici ariyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum?
(1) 

Almanya sinirsiz oturum izni ile Ingiltere ve Bulgaristana seyahat?

allstar #1580506 
Türk vatandasiyim Almanyada sinirsiz oturma iznim var. Ingiltereye bir haftalik bir seyahat icin vize almam gerekiyor degil mi? Peki Bulgaristan, mart sonunda schengen bölgesine dahil oldu Bulgaristana da vize almam gerekir mi?
(6) 

Vurdumduymazlik, Overthinking, kücük tartismalari kafadana atamama?

allstar #1578737 
Cuma günü toplantida müdürümle uzun bir tartismaya girdim ve bu sene gerceklesen terfilerde haksizlik oldugunu düsündügümü söyledim. Tartisma sonrasi bir cözüm bulunmadigi gibi ikimizde bir sonuca varamadik. Bu gibi durumlarda is yerinde gerceklesen tartismalari kafamdan atamiyorum. Bütün hafta sonu kafamda tek bir sey vardi, hic bir sekilde kendimi rahatlatamadim. Üzerimde hafif bir soguk alginligi gibi bir üsüme, terleme, gözlerde yorgunluk,kafada agirlik ve gögsümün üstünde bir agirlik var.

Bu gibi durumlarla nasil bas ediyorsunuz? Bu tarz tartismalara girip sonrada hayatina oldugu gibi devam eden (biraz da kendini kolayca kandirabilen) vurdumduymaz insanlar var bu insanlar bunu nasil basariyor?
(3) 

Bambu boxer? Marka önerisi?

allstar #1577590 
Bambu boxer kullanan var mi? Hangi markayi tavsiye edersiniz? Gercekten anlattiklari kadar rahat mi?
(1) 

Blutv ipad üzerinde offline izlenir mi?

allstar #1573470 
Ucakta behzat c nin son sezonunu izlemek istiyorum. Blutv nin ipad uygulamasinda offline izleme özelligi var mi?
(5) 

yurtdisindan gelen telefon 120 günü gecmemesine ragmen kapandi

allstar #1573245 
selamlar,

bu yil dört farkli zamanda türkiyeye geldim ve toplamda 3 ay kaldim. Bir saat önce havalimanina indim ve vodafon faturasiz hattimi taktigimda telefonun calimsadigini fark ettim. Ayni sim kartini babamin telefonuna taktigimda fark ettim ki calisiyor. 120 günü gecmememe ragmen telefon kapatilmis olabilir mi? Bunu actirmanin bir yolu var mi?
(2) 

Deri isciligi?

allstar #1572374 
Hobi olarak deri iscligine baslamak istiyorum daha önce kumasla ugrastim. Cüzdan,kartlik falan yaparim diyorum. Alet edavati buldum ama deri nereden alabilirim bulamadim. Tam olarak ne aratmam lazim?gercek deri ya da dana derisi yazdigimda ceket ayakkabi falsn cikiyor sadece.
(1) 

yesparfumeri com dan parfüm alanlar?

allstar #1570995 
Asagidaki parfümün Almanya fiyati 80 euro 100 ml icin,yesparfumeri de ki fiyati ise 1500tl bayagi uygun yani. Bu site üzerinden daha önce alisveris yapan var mi? Orijinal olmama ihtimali var mi?
www.yesparfumeri.com

Kuru otlar üstüne, Almanya vizyom tarihi

allstar #1569047 
Kuru otlar üstüne Almanya’da ne zaman vizyona girecek eğer girdiyse Mannheim yakınlarında nerede izleyebilirim şimdiden teşekkürler
(1) 

Ücretsiz AI Photo generator uygulamasi ya da websayfasi

allstar #1567802 
Su ana kadar denedigim ürünleri hicbiri ücretsiz versiyonunda düzgün calismiyor. Benim bir kac fotografimi yükleyebilecegim ve bu fotograflardan takim elbiseli falan fotograflar olusturabilecek ücretsiz bir program var midir?
(7) 

Cilt bakimi ve deniz suyu?

allstar #1566983 
Şu ana kadar farklı cilt temizleyici jeller ve cilt bakımı ürünleri kullanmama rağmen yüzümdeki sivilceleri ve cildimin pürüzsüzlüğüne deniz suyu kadar iyi gelen bir ürün bulamadım yeni çıkmış sivilcelerin hepsini kurutup yüzümde pürüzsüz bir hissiyat oluşturuyor .deniz suyuna benzer cilt temizlik toniği ya da temizleme jeli var mı önerebileceğiniz?
(1) 

Turkiyedeb Almanyaya para transferi

allstar #1562410 
Turkiyedeki euro hesabimdan almanyadaki hesabima 250 000 euro transfer etmek istiyorum. Almanyada herhangi bir kurumu(ornegin finanzamt) bilgilendirmem gerekiyor mu?
(1) 

Yurtdisindan gelen telefona 120 gün hakki?

allstar #1562132 
Merhaba,
İnternetten okuduğum kadarıyla 120 gün içerisinde yurtdışından gelen telefonun kaydını yaptırması gerekiyor. Ben bu sene 60 gün Türkiyede kaldım. Seneye de 60 gün kalırsam telefon kapatılacak mı yoksa her sene 120 gün hakkım var? sene sonunda bu 120 gün sıfırlanıyor mu?

Not:Yurtdışında yaşıyorum.

Tax free form&Online alisverisler

allstar #1560809 
Selamlar,

yurtdisi oturum izni olanlar ülkeden cikarken aldiklarin ürünlerin vergisini geri iade alabiliyormus, bu elektronik ürünler icinde gecerli mi? Mediamarkt websitesi üzerinden ipad almayi düsünüyorum, online alisverisde bu formu nasil alabilirim? 12500 tl olan bir ipadden ne kadar geri vergi alirim?
(1) 

Türkiyeden Almanyaya para transferi?

allstar #1560657 
Selamlar,

Türkiyede babadan kalan evimi satip almanyada bir daire almak istiyorum. Toplamda 7 yildir almanyada yasiyorum,full-time bir isim var su anda. Trdeki evi sattikdan sonra bu parayi almanyaya nasil getirebilirim? Para transfer yoksa direkt ucakla kendim mi getirsem? Bu para üzerinden almanyada bir daha vergi ödemem gerekir mi? Banka(Almanyadaki) evi sattigima dair benden bir belge ister mi?

Sevgiler&Saygilar
(2) 

Antalya Havalimanina Konyaaltindan ulasim?

allstar #1558444 
En kolay nasıl ulaşırım? Konyaaltından 5m Migrosa taksiyle 40 TL’ye gidip oradan havaş otobüsüne binmek mantıklı mi? Migros’tan havalimanına giden Havaş pazar günü kaçta kalkıyor ücreti nedir kaç dakikaya gidiyor bilen var mı?
(5) 

SGK 4B Borcu

allstar #1557241 
Edevletde baska bir sey ararken SGK 4B borc sorgulama sayfasina denk geldim ve görünen o ki 140k TL borcum var. 4B nedir? Meslek Baslangic Tarihi var ekran görüntüsünde ama ben lisansim bittikten sonra Türkiyede hic calismadim. 2014 Marttan beri Almanyada yasiyorum. Bu borcu sildirebilir miyim?

i.ibb.co

Dell Precision 5470 usb c şarj

allstar #1555022 
Laptopun şarj girişi usb c , kendi şarj aletine dışında bir powerbabk ile laptopu şarj edebilir miyim?
(3) 

Windowsdan Ipad'e mp4 videolarini nasil aktaririm?

allstar #1554805 
Arada icloud olmadan ya da cloud kullanan bir platform kullanmadan, windows laptopumdaki mp4 dosyalarini ipad'ime nasil atarim? Attikdan sonra nasil izleyebilirim?
(3) 

Telefonu hotspot olarak kullanırken gelen arama ve smsleri bloklama?

allstar #1554492 
Evdeki internet bok gibi olduğu için şu sıralar telefonun internetini kullanıyorum, sanırsam telefona gelen aramalar internet bağlantısını etkiliyor. Hotspot açıklen gelen aramaları basıl bloke ederim?
(7) 

Türkiyede ikametgahi olmayan biri nasil banka hesabi acabilir?

allstar #1554260 
Yurtdisinda yasiyorum, türkiyeye sik sik geldigim icin burada bir banka hesabi acmak istiyorum. Türkiye vatandasiyim ama türkiyede ikametgahim yok, üzerime fatura yok. Nasil banka hesabi acabilirim?
(1) 

Tableti ikinci monitor olarak kullanmak?

allstar #1534313 
Hem tablet hem de ikinci monitor olarak kullanmak icin sunu almayi düsünüyorum. Görüntü kalitesi, performans falan hersey tamam fakat kafama takilan soru:

www.hepsiburada.com

Tableti ikinci monitor olarak laptopa baglayabilir miyim? Bazen disarda calismak zorunda kaldigimda tek ekran yetmiyor. Ikinci bir ekranda debug yapmam gerekiyor ya da chat/outlook. Tableti kablolu ya da kablosuz(bir app ile) Dell+windows laptopuma baglanabilir mi?
(2) 

Tuvalet su borusu su kaciriyor?

allstar #1532540 
Resimde gördügünüz metal boruyu cikarmaya calistim yenisini takmak icim ama baglanti yerlerini bir türlü ceviremedim, nasil cikarabilirim bu boruyu?
(3) 

Netflix,youtube, spotify premium üyelik? Yurtdisi?

allstar #1532278 
Selamlar,

almanyada yasayan biri vpn'i Türkiye olarak ayarlayip tl cinsinden Netflix,youtube,spotify üyeligi alabilir mi? Aldikdan sonra vpn olmadan login oldugunda almanyadan baglandigi tespit edilirse üyelik otomatik olarak iptal mi oluyor ? deneyen var mi bunu?
(1) 

Dovizle askerlik, Almanya, Gün Hesabi?

allstar #1525861 
Dovizle askerlik icin basvuru yaptiginda 1095 gün nasil hesaplabiyor? Kac gün calistigima dair belgeyi nerden almam gerekiyor?
(3) 

Izmirde uber var mi?

allstar #1525860 
Uygulamaya girdigimde hic araba gozukmuyor, izmirde Uber aktif mi?
(2) 

Zoom hesabi & 4 paralel toplanti

allstar #1521871 
Selamlar,

mayis ayinda yapicagimiz bir konferansi zoom ile stream etmek istiyoruz. Bazi katilimcilarin seyahat engelleri oldugu icin. Konferansda 4 farkli session (paralel) var, 4 tane laptop ayni anda 4 salonda da acik durucak ve konferansi kamera ile zoom üzerinden katilimcilara aktaricak. Zoom premium alicaz fakat ayni kullaniciyla 4 farkli laptopdan login yapilamiyormus. 1 laptop 1 tablet 1 telefondan giris yapilabiliyor maximum. Bu durumda 4 farkli premium hesap mi almak gerekir?

Enpara hesabi acmak?

allstar #1521459 
Selamlar

Yurtdisinda yasadigim icin türkiyede ikametgahim yok, üstüme kayitli bir faturada yok. Türk vatandasiyim en parada hesap acabilir miyim? Eger acamazsam hangi bankada acabilirim?
(8) 

Rüyalar ve Psikolojik danismanlik

allstar #1515495 
Selam Romamilar,

üniversiteyi bitireli yillar oldu. Iyi bir isim ve saglikli bir yasamim var. Hala haftada en az bir ya da iki kez, sinava gec kalmali ya da düsük not almali rüyalar görüyorum. Farkli senaryolar ama hep sinavlarla alakali. Üniversitede fena bir ögrenci degildim ama bazi dersler gercekten kabusum olmustu. 3, 4 kez aldigim dersler ve yaz okuluna gittigim oldu. Su a önümde gecmem gereken bir sinav ya da büyük bir challenge olmamasina ragmen hala ayni rüyalari görüyorum. Cevremde bir kac kisiyle bu konuyu konustum. Bazilari hala öss ile ilgili kabuslar gördügünü bosvermem gerektigini söyledi. Sizcce psikolojik yardima ihtiyacim var mi?

Cevaplar ve yardimlar icin simdiden tesekkürler.
(1) 

PTT ile Almanyaya koli gönderme?

allstar #1504190 
PTTnin sitesindeki hesap makinasi calismiyor. 40x30x20cm , 10kg agirliginda bir koli kac TL tutar?

Not: Hizli olmasina gerek yok, Karadan gitsede olur.
(5) 

Widget'i olan doviz uygulamasi?

allstar #1503796 
Selamlar,

ios üzerinde kullanabilecegim widget'i olan bir doviz(euro,dolar,tl kurlarini görebilecegim) uygulamasi ariyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.
(5) 

Almanyadan Türkiyeye para transferi

allstar #1485494 
Selamlar

Almanyadan Türkiyeye 30k euro göndermem gerekiyor. Transferwise ile bile göndersem masraf nerdeyse 200 euro. Onun yerine ben ucaga atlasam parayi yanimda götürsem daha mantiklli geliyor. Parayi Türkiyeye vardigimda gümrükte beyan etmem gerekiyor mu? Beyan icin parayi bankadan cektigime dair bir dekont lazim mi? Beyan sirasinda vergi ya da bir ücret ödeniyor mu?
(1) 

SQL En cok kayitin oldugu tarihi bulmak

allstar #1462150 
Elimizde su sekilde bir database table olsa en cok kayit girilen günü sql query ile nasil bulabiliriz?

ID Name Surname Date
1 X y 10.01.2020
2 X y 10.01.2020
3 X y 10.01.2020
4 X y 10.01.2020
5 X y 08.02.2020
6 X y 09.02.2020
7 X y 01.03.2020
8 X y 15.03.2020
9 X y 15.03.2020
(1) 

Dovizle askerlik toplam calisma süresi?

allstar #1454286 
Selam Romalilar,

dovizli askerlik yapmak icin 3 yil yurtdisinda calisma sarti var . Bu 3 yil kesintisiz mi calismis olmak lazim? Ben önce bir sirkette 6 ay calistim daha sonra 1 yil dil kursuna gittim ardindan tekrar baska bir sirkete girdim 2 yildir da calisiyorum. Simdi ben dovizli askerlik yapabiliyor muyum yoksa son girdigim sirkette 1 yil daha mi calismam lazim?

Not: Konsoloslugu aradim acmadilar :D Mailime de cevap yok hala.
(4) 

Yurtdisinda yasayan/calisan birin Türkiyede kredi cekmesi?

allstar #1431970 
Selamlar
Bes yildir yurtdisinda ikamet ediyorum, iki yildir fulltime calisiyorum(alanim IT) net maasim 2500€,Türkiyede ev almak icin Türkiyede bir bankada 500k TL krediye basvursam cikar mi?
(1) 

Abu Dhabi icin transit vize gerekli mi?

allstar #1380585 
Istanbul Abu Dhabi aktarmali Bangkok'a ucagim var aktarma suresi 3 saat 45 dakika. Tayland icin vizeyi havalimaninda alabiliyomusum peki Abu Dhabi icin transit vize almam gerekli mi?

Not: Pasaport normal yesil degil.
(6) 

Spotify offline kullanabilcegim smartwatch?

allstar #1368529 
Selamlar

Smartwatch arayisi icerisindeyim.Iphone ile uyumlu, spotify yükleyip sarkilari offline olarak dinleyebilecegim bir smartwatch ariyorum. Smart gear 2 ile yapabilir miyim bunlari?
(4) 

IPhone 8 iOS 13 guncellemesi

allstar #1362339 
Sedan IPhone 8 sevdalilari aranizda benim gibi ios 13 guncellemesi gelmeyen var mi?
(3) 

Istanbul havalimanindan izmite ulasim?

allstar #1350410 
En kisa sekilde izmite nasil ulasirim? Hareme gitsem Havaist ile ordan izmit otobusune binsem diyorum ama en az 4 saat sürer.
(2) 

Ozel egitim ogretmenligi bolumu(Hacettepe,Eskisehir,Marmara, Akdeniz Uni)

allstar #1348630 
Selamlar Romalilar,

Almanyadan bir arkadasim erasmus ile Türkiyeye gelmek istiyor. Kendisi Almanyada Ozel egitim ogretmenligi 2. sinif ogrencisi.Gidebilecegi Universiteler

Hacettepe
Eskisehir(Osmangazi mi Anadolu mu bilinmiyor)
Marmara
Akdeniz

Simdi bu bölumlerin hepsi 100% Turkce, arkadasinda Turkcesi sifir gidipde ulkesiyle ilgili powerpoint yapip geri kalan zamaninda erasmus partilere gitmek istemiyor. Acaba bu bolumde okuyan arkadaslar varsa aramizda beni bilgilendirebilirler mi erasmusla gelen ogrenciler ne yapiyor?Hic ingilizce ders var mi?

Simdiden tesekkurler
(1) 

Google sonuclarindaki sponsorlu reklam linklerini bloklama?

allstar #1307910 
Resimdede gouldugu gibi arama sonuclarida gelen ilk 6 link reklam her arama yaptigimda cikiyor lanet olasi bu linkler adblocker ve adblocker plus denedim ozellikle o bolgeyi secip remove ad yaptim advanced settingden ayarlari su sekil yaptim ama hala geliyor lanet olasi reklam linkleri en basta


SECURITY

Block additional tracking acik


Block social media icons tracking acik

ACCEPTABLE ADS

Allow Acceptable Ads
kapali
(4) 

Esenler-Atatürk havalimanı

allstar #1299970 
Bu gece 4te uçağım var.Saat 1de esenlerde olacağım.O saatte metro kapalı olduğu için tek çare taksi.Esenler -havalimanı kaç tutar?Pazarlık yapayım mı?
(4) 

Atatürk havalimani sigara fiyatlari?

allstar #1299743 
Son zamanlarda duty free den sigara alan var mi? Marlboro gold ya da light karton fiyati nedir? Şu an türkiyede bir bakkaldan alsam 13/6,3=2,2 eu paket.Freeshopdan bundan daha mı ucuz?
(2) 

Bedelli hakkinda soru

allstar #1296361 
Bugunku haberlerden okudugum kadariyla kanun kesinlesmis.Fakat yurtdisinda yasayanlar icin bir belirsizlik var. Hali hazirda yurtdisinda 3 yil calisanlar 1000 euro odeyip dovizli yapabiliyordu, yeni cikan yasayla bu ücret 2000 euro oldu.Fakat anladigim kadariyla sartlarda degisen birsey yok. 3 yildan fazla yurtdisinda bulunmus ama sadece 1 yil calismis biri bu durumda yararlanamiyor?dogru anlamis miyim?



Kaynak:www.hurriyet.com.tr
(3) 

Javacript Primitives vs Objects

allstar #1296340 
Şöyle bir sorum olacak Romalılar
var age=27;// bu bir primitive değişken
var obj={
name:'Ali',
city:'Ankara'
};//burda bir obje olsun

function change(a,b){
a=30;
b.city='İzmir';
}

change(age,obj);
console.log(age,obj);

Nasıl oluyorda konsolda 27 izmir yazıyor? fonksiyon objenin city değerini değiştiriken age değeri neden 27 kalıyor? Return olmadığından mı yoksa değişkenlerin tanımlanmasındaki scope hiyerarşisinden mi?
(4) 

Youtubedan direkt ipad e video indirme?

allstar #1274038 
Youtubedan bir kac video indirmem gerek.Yanimda pc olmadgi icin direk ipade indirmek zorundayim bir kac tutorial izledim ama anlatilan uygulamalarin cogu ya bir ise yaramiyor ya da app storeda yok. offliberty.com uzerinden denemedim fakat download butonuna basinca video oynamaya basliyor,indirme falan baslamiyor. Arada bilgisayar olmadan youtube videolarini ipad e indirmenin ya da offline izlemenin bir yolu var mi?
(1) 

Kucuk fermuarli cuzdan

allstar #1262066 
images-na.ssl-images-amazon.com

Bu tarz fermuarli cantalarin adi ne? Turkiyede internet uzerinden satan var mi bildiginiz?
(1) 

Almanca ufak bir ceviri ricasi?

allstar #1258261 
Kündigung meines Arbeitsverhältnisses vom xx.xx.xx.

Sehr geehrte Damen und Herren,
hiermit kündige ich das mit Ihnen bestehende Arbeitsverhältnis zum xx.xx.xx. Da ich noch in der Probezeit bin, erfolgt meine Kündigung mit der im Arbeitsvertrag vereinbarten Kündigungsfrist von zwei Wochen.


buradaki tarihlerin hangisi kontratin yapildigi tarih? Biri istifa edecegi tarih digeride ise basladigi tarih ama hangisi hangisi cözemedim.
(4) 

Bakaya kalan/aranan dövizli askerlik?

allstar #1239553 
Lisans sonrasini iki yil tecil alip yurtdisinda yuksek lisansa baslayan biri okulu bittikten sonra aradan bir yil bucuk gecse(bir ucuk yil boyunca konsloslugun askerlik subesine gitmemis yukseklisans sonrasini bir yillik tecili bile yaptirmamis) bile yurtdisinda calismaya basladigi icin dovizliden yararlanabilir mi? Bu durumda olan biri Turkiyeye giris cikista problem yasar mi?
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık