Stripe alternatifi?

uyku inadim inat #1581164 
Türkiyedeki yerli ve milli SaaS vs. girişimcilerinin kullanabileceği Stripe alternatifi neler var? Tecrübeleriniz neler?

Bir süredir araştırıyorum, şu dördünü bulabildim: Payoneer, PayU (bu ikisi hakikaten içime sinmedi), Lemon Squeezy, Paddle (bu ikisinin fee'leri bir tık yüksek geldi).

Independent contractor, Deel, ödeme alma

uyku inadim inat #1539589 
Yurtdışındaki bir şirket için Independent Contractor olarak çalışıp Deel üzerinden anlaşmayı yapan ve ödemeyi alan Romalı kardeşlerim!

Ödemeyi nasıl banka hesabınıza çekiyorsunuz, "alternatif" ;) yollar neler?

Yaratıcı çözümleriniz için PM de atabilirsiniz.

Öptüm, kıps.
(3) 

İş mülakatları - Tekrarlılık

uyku inadim inat #1510757 
Selam ola EkşiDuyuru ahalisi,

Teyit etmek amacıyla sormak istediğim şöyle bir soru var: Yakın zamanda katıldığınız farklı iş mülakatlarında size aynı soruların tekrar tekrar sorulduğunu/sorduğunuzu düşünüyor musunuz? Bundan bir rahatsızlık yahut bıkkınlık duymuşluğunuz var mı?

Hem iş arayan, hem iş veren (HR, şirket sahibi, vs. hepsini kapsayacak şekilde) fikirlerinizi merak ediyorum. Herhangi bir sebepten dolayı görüşünüzü özel mesajla bildirmek isterseniz lütfen çekinmeyin :)
(2) 

Covid-19 aşı / polen alerjisi

uyku inadim inat #1491744 
Selam ola,

Bu hafta Biontech aşı ilk dozu olacağım da yakındaki sağlık ocağındaki aile hekimimden randevu almaya çalışırken "Geçmişte şüpheli ya da bilinen alerjik öykünüz varsa aşı uygulaması için hasteneyi tercih etmelisiniz." diye bir şey çıkıyor.

Hafif seviyede (dibime çiçek koymazsanız hapşurmaya vs. bile başlamadığım, hatta 22 yaşına kadar fark etmediğim) bir polen alerjim var. Hastane bir miktar uzak ve hava da deli gibi sıcak olduğu için gitmeye biraz üşeniyorum. İlla hastaneye mi gideyim, yoksa sağlık ocağında aile hekimim yapsa sıkıntı yaşar mıyım?
(1) 

UX - Kariyer

uyku inadim inat #1487919 
Selam ola,

UX ve kariyer/iş güç temalı bir miktar (esasen çokça) sorum var. Alana ve sektöre hâkim, sorularımı cevaplmak isteyen koca yürekli insanlar insanlar varsa buradan veya mesaj kutumu yeşillendirerek benimle iletişime geçerse çok sevinirim.

Muhabbet esnasında kişisel bazı şeyler de anlatacağım için soru-cevap/muhabbeti buradan yürütme taraftarı değilim açıkçası, ama dileyen/merak eden olursa süreç sonuçlandıktan sonra genel hatlarıyla aldığım cevapları buradan paylaşabilirim.
(1) 

Ehliyet kursunda nelere dikkat etmeli?

uyku inadim inat #1469874 
Selam ola EkşiDuyuru ailesi.

Hayatında bir kere bile şöfor koltuğuna oturmamış biri olarak yaklaşan aile kurma arifesinde ehliyet alma kararı verdim. Ehliyetin kendisini yakın zamanda almam şart değil de en azından elime bir direksiyon değsin, kursu tamamlayıp ehliyet almaya hak kazanayım diyorum.

Bu süreçte ehliyet kursu bakıyorum görece küçük bir ilçede, görüşmeye gittiğimde neler sorulmalı, nelere dikkat edilmeli?

Teşekkürler efe'm.
(4) 

apple m1 macbook - bir süre sonra performans düşüşü(?)

uyku inadim inat #1468350 
selam ola,

apple m1 macbook almayı düşünüyorum, araştırıyorum bir yandan. bir arkadaşım "kullanıma başlandıktan birkaç ay sonra galiba ssd performansında düşüş oluyormuş" gibi bir şey söyledi, bu da kendisinin sağdan soldan duyduğu bir şey.

m1'li cihazlar piyasaya görece daha yeni sürülmüş, ama birkaç aydır kullanıp bu konuda bir gözlemi olan var mı?

tişikkirler efem.
(8) 

amazon.de laptop

uyku inadim inat #1467875 
selam ola,

basit iş güç için kullanmak için ana pc'ye ek olarak kullanmak amacıyla küçük, hafif, çok sıkıntı çıkartmayacak vs laptop bakıyorum da fiyatlar almış başını gitmiş.

amazon.de'yi karıştırıyorum da buradan alırsam dikkat etmem gereken şeyler neler? özellikle gümrükle ilgili bir miktar endişeleniyorum. koskoca jeff bezos bizi mağdur eder mi?

özetle, amazon.de'den laptop almak pişmanlık mıdır?
(2) 

ALES sonuç geçerlilik süresi?

uyku inadim inat #1344827 
ALES'in geçerlilik süresi ne oldu en son? 3 diyen var, 5 diyen var, ben 2 diye hatırlıyorum niyeyse.

Bakındıktan sonra girdiğim hâl: www.youtube.com
(2) 

Toshiba Satellite A300-1EC'de SSD verimliliği

uyku inadim inat #1340452 
Selam ola.

Elimizde yıllar öncesinden kalma şöyle bir laptop bulunuyor: www.toshiba-turkey.com

HDD ile iyi kötü çalışıyor ama, SSD taksak daha bir eline yüzüne bakılır olur mu acep?
(8) 

Nerede ev aramalı?

uyku inadim inat #1307067 
Selam ola.

Tercihen Yenikapı-Hacıosman metrosuna (Boğaziçi'ne gidişte kolay olsun diye) veya Kadıköy-Tavşantepe metrosuna (hatun kişi rahat gelebilsin diye) yakın ev bakınıyorum bir süredir 1+0 veya 1+1 şeklinde. Bakındım bakındım istediğim gibi bir yer bulamadım lakin.

Hürriyet emlak ve Sahibinden'den Kadıköy, Şişli, Levent, Beşiktaş ve Sarıyer'e baktım şimdilik. Başka sitelere veya ilçelere mi baksam n'apsam? Nereye bakayım mesela?
(7) 

Chromebook nereden alınır?

uyku inadim inat #1302213 
Bakındım şöyle bir de hiçbir markanın Chromebook'u satılmıyor sanki, bulamadım hiçbir sitede. Şuraya bak vs. diyeceğiniz bir site var mı?
(2) 

İstanbul- psikiyatr

uyku inadim inat #1296202 
Selam ola,

İstanbul içi tercihen çok dışarı taraflara doğru olmayan psikiyatr önerisi istiyoruz efem. Kaygı/depresyon/tükenmişlik için gideceğiz.

Burak Toprak'ı düşünüyoruz şu anda.
(4) 

Oyun laptopı tavsiyesi

uyku inadim inat #1280223 
Merhabalar efe'm,

Oyun laptopı bakıyorum kendime, 4000-6000 TL arası bir bütçe var kafamda. Araştırdım bir miktar, Monster'ın şu bilgisayarı aklıma yattı gibi: www.monsternotebook.com.tr

Ne dersiniz, ne önerirsiniz, başka bir bilgisayar öneriniz olur mu?

Sürekli bir yerlerden bir yerlere gitmem gerektiği için masaüstü pek uygun kaçmıyor bana ne yazık ki :/ Belirteyim.
(6) 

amazon.de gümrük vs.

uyku inadim inat #1147544 
Eskiden yurtdışından yapılan alışverişlerde alışveriş bedeli 100 euro gibi bir miktarı geçtiği zaman gümrükte takılıyordu falan sanki, o tip bir şeyler. Amazon.de'nin bunun için ekstra bir şeysi var mı, millet takır takır alıyor sanki?
(4) 

Yeni bilgisayar bakınmaca, tavsiye falan

uyku inadim inat #989737 
Sevgilim laptim Acer Aspire V3-571G'ı emekli etmek niyetindeyim, böyle Ekim başı gibi bilgisayar alacağım herhalde. LOL, Civ5, WOW falan oynayan bir adamım; genellikle bu tip oyunlar oynayacağım yine, ama ne bileyim bir Witcher 3'e ucundan da bakmak isterim arada.

Bütçe olarak 2500-3000 tela düşündüm, ne alsam ne önerirsiniz?

Masaüstü bakınacağım, benim laptiyi derste falan kullanırım; ama bak masaüstü alacaksın şöyle şöyle özellikleri olacak, aynı seviyede şu lapti var derseniz ona da bakarım şöyle bi'.

Tenkz.
(3) 

Browser önerisi

uyku inadim inat #968114 
Google Chrome'un ram'i şişirdiği, bilgisayarı zorladığı yönünde bayağı bir entry girilmişti; yerine alternatif browser arıyorum. Bir şekilde Chrome'daki yer imlerimi yeni browsera entegre edebilmemi sağlayacak bir add-on'u vs.si olursa pek bir güzel olur hatta.

Teş'kürler.
(5) 

Yurtdışından kitap almaca

uyku inadim inat #810051 
Abebooks üzerinden the book depository'den alıyordum önceden kitapları negzel kargo beleş diyerekten de o hizmetlerini de kaldırmışlar, kaldım gt gibi haliylen. Kitap alacağım zaman nereden alayım, en azından ya kitap accık ucuz olsun ya da kargo beleşe gelsin falan diyerekten?

Danke şön.
(1) 

Billy-Sheep Friends mp3 programı download linki

uyku inadim inat #654189 
Efenim, başlıkta belirtilen isimde gayet minimalist bir mp3 player programı var Billy adında; freeware kendisi, gayet de taşlı bir şey. Lakin sitelerindeki download linki geçici olarak offline imiş. Elinde olup da bir yerlere upload edebilen olursa negzel olur.

Google'ladım falan da hepsi siteye yönlendiriyor mınaki.
(2) 

Dawkins'li, gözlü video falan; n'abıyor tam olarak bunlar?

uyku inadim inat #398134 
www.youtube.com

Tam olarak yaptıkları ne burada yahut şair burada ne demek istemiş?
1

mobil görünümden çık