(3) 

İstanbul hava limanında iç hatlardan gelip dış hatlara aktarma yapmak

zimbirik #1579644 
Ne kadar sürüyor?

Bavulum yok. İç hatlar üzerinden istanbul havalimanına iniş yapıp, dış hatlar aktarma tabelalarını takip edip pasaport kontrolünden geçeceğim ve dış hatlar uçuşuna yetişeceğim.
Çarşamba günü öğleden sonra, bayram falan olmayan bir tarihte.

1 saat 20 dk yeter mi sizce?
(2) 

Son 2 ay içinde evlenen kadınlar sadece kendi soyadlarını kullanabiliyor mu

zimbirik #1578949 
Sadece gercek ornekleri soruyorum. Lütfen canlı kanlı bir örnek tanımayan bu konuya cevap vermesin.
Yasa da nedir, ne yapılması gereklidir gibi teorik bilgiler degil merak ettigim.

Son iki ay içinde evlenen kadınlar, eslerinin soyadlarını almak istemedikleri durumda nüfus mudurlukileri buna uygun sekilde islem yapıyor mu? Yoksa süreçlerde oluşan boşluktan dolayı eskisi gibi mi davranıyor?

Bir kaç tane örnek duydum, nüfus müdürlüğünde bu konu ile alakalı yasal bir boşluk var, daha belli değil ne olacağı diyip tek soyad kullanma istediği reddetmişler.
(3) 

Alçıpan bölme duvar ile zemin arasında kalan boşlukları kapatma

zimbirik #1577117 
Duyurunun duvar ustaları,
Evimdeki duvarlar tuğla değil, alçıpan bölme duvar. Yani duvarların içleri boş.
Alçıpanın zeminde bağlantı yerleri görünmüyor çünkü üzerinde süpürgelik var. Ama duvarların içinde böcek gezdiğinden şüpheleniyorum. Sanırım zeminle de 0 şekilde kavuşmuyor alçıpan plakalar. O yüzden arada bir süpürgelik çevresinde böcek görüyorum. Ben süpürgelikleri çıkartıp silikon gibi, çokomastik gibi bi malzemeyle alçıpan ile zemin arasındaki boşluğu kapatacağım, sonra da süpürgelikleri tekrar çakacağım.
Bu boşlukları kapatacağım malzeme ne olmalı? Düz silikon tabancası ve silikonla mı yapayım. Daha farklı bir malzeme mi kullanayım?
Bir de süpürgelikle küçük çivilerle çakılmış. bunları çıkartmak için nasıl malzemeler lazım olur bana? Sonrasında yeniden çaksam yerine olur mu? Bunlar yapılan şeyler mi?
Not: Böcek ilacı vs sormuyorum.
(5) 

Tmk187 nin iptalinin, evli kadinlara etkisi

zimbirik #1575645 
Tmk187 nin iptal edilmis olmasinin hali hazirda evli olan kadinlarin soyadina bir etkisi olacak mi? Yoksa suan esinin ve kendi soyadini beraberce kullanan kadinlarin sadece kendi soyadlarını kullanmak icin mahkeme yollarini mi asindirmasi gerekiyor?
Bilen var mi?
(9) 

Elektrikten anlayanlar- ampül titremesi ve kapattığım halde yanık kalması

zimbirik #1569011 
Koridordaki aydınlatmada çok ilginç bir problemle karşı karşıyayım,
Evde uzun bi koridor var ve iki tane ışık bağlı.
Bu ışınlardan ikisi de aynı tuşla yanıp sönüyor, aynı birbirinden bağımsız değil, aynı hattalar.
Bu ışıkların iki tane açma kapama tuşu var, bir koridorun bir ucunda diğeri diğer ucunda. Ama hani anahtar konumu açık ya da kapalı kalmıyor, bir kere basıyorsun, iki ışık da yanıyor. Bir kere kada basıyorsun iki ışık da sönüyor, yani sabit bi açık kapalı konumu yok. Anahtar hep aynı konumda kalıyor.

Ve led ampül taktığımda ışıkda titreme oluyor. Anahtar düğmesine bastığım anda ışık ilk başta olması gereken parlaklıkta yanıyor ama mili saniye içinde biraz sönül bi ayara gelip titreme yapmaya başlıyor.
Işığı kapatmak için anahtara dokunduğumdaysa ışık yine bir anlığına yanması gereken parlaklığa çıkıyor sonra sönüyor.
Ve işin garip yani aşağıda linkteki tarzda bir ampül taktığımda tuşa bassam da basmasam da ampül hep hafif yanık bi şekilde kalıyor. Yani söndüremiyorum. Aslında kapalı konumdayken bile elektrik gidiyor yani lambaya, çok garip.
image-ikea.mncdn.com

Sizce problem nedir? Yaşayan var mı? Elektrikçiye erişimim biraz sınırlı.
(5) 

Kamburluk ve rounded shoulders icin spor onerileri

zimbirik #1567198 
6 yaşından beri tum gun masa başında oturduğum bir hayat düzenim var. Şuanda da bilgisayar başında calisiyorum ve kamburlugum gittikçe artıyor, sabitleniyor gibi.

Bana oyle bir spor onerin ki o kas gruplarını calistirsin ve one gelen omuzlarımı geri ceksin, duruşumu düzeltsin.
Ama sorduğum şey egzersiz hareketi değil, spor tipi.
“Mesela tenis oynamanın o kas gruplarına faydası olur, kamburluğunu düzeltir” Gibi bir öneri arıyorum. Egzersiz hareketlerini sırayla yapmaktan sıkıldığım icin sürdürülebilir olmuyor. Gyme gitmek, aletlerde çalışmak bana aşırı sıkıcı geliyor.

O yüzden dans çeşid, grup dersi, raketli sporlar, farklı tarzda oyunlar vs her seye açığım. Bana bir spor önerir misiniz?
Lütfen konu ile ilginiz/ bilginiz yoksa oneri vermeyin.
(3) 

Astronomi ve uzay bilimleri mezunu

zimbirik #1562789 
Arkadaşlar aramızda astronomi ve uzay bilimleri mezunu var mı? Ya da tanıyan? İş arkadaşı falan bu bölümden mezun olan var mı?

Nerelere giriyor bu mezunlar? Hangi şirketlerde çalışıyorlar? Her türlü bilgiye açığım.
(5) 

Free shoptan puro önerisi

zimbirik #1562149 
Bir tanıdığıma puro götüreceğim istanbul duty freeden alıp. Ama ben hiç bilmiyorum bu işleri. Götüreceğim kişi de bilmiyor.

Var mı sigara içmiş ama puro içmemiş birine hediye olarak götürülebilecek puro öneriniz? Mümkünse türkiyede tekellerde denk gelinmeyen bir şey olsun.

Bunlarin incesi kalini vs var sanirim, her turlu oneriye acigim.

Bir de bu konuları araştırabilecegim ya da hic bilmeyene anlatir gibi anlatan bir kaynak biliyorsaniz onu da paylasabilirsiniz.
(8) 

Ortada ayağı olmayan 3,5 kişilik koltuk problemi

zimbirik #1560911 
Merhaba,
Yakınlarda koltuk almayı planlıyorum. Xl diye tabir ettiğimiz 3,5 4 kişilik koltuklardan alacağım. 250 cm boyunda, total ağırlık 78 kg bir koltuk. Ama ortada ayağının olmaması, yalnızca 4 ayaklı olması beni biraz düşündürüyor. Bir kere alınca kullanmak istiyorum haliyle senelerce.

Konu ile alakalı deneyimi, bilgisi olanlar paylaşabilir mi? Ortada ayak olmaması sorun olur mu zamanla?
Fotoyu ve koltuk linkini ekliyorum.

www.mcdn.net

www.mio.se
(1) 

Burun eti yakma operasyonu süreçler

zimbirik #1555728 
Babama doktor burun etlerini yarın gel yakalım demiş. Lokal anestezi demiş. Babam da sormamış süreç nasıl, iyileşme süresi nasıl falan diye. Burun etini yaktıranlar var mı?
Kaç kere gittiniz doktora, ne kadar süre dikkat ettiniz, kontrolleriniz nasıl oldu operasyondan sonra? Uçuşa engel bir durum var mı, kaç gün uçuş yapamaz vs. Hiç bir şey sormamış babam.
20 gün sonra aslında seyahate çıkacaklardı.

Bilen varsa bi deneyimlerini paylaşabilir mi? Ya da doktor varsa genel bi bilgi verebilir mi?
(7) 

Seçim sırasında yurt dışı seyahatinde olmak

zimbirik #1552878 
Ailem seçin sırasında beni ziyarete geldikleri için yurt dışında olacaklar. Benim yerleşik bir ikametgahım var bulunduğum ülkede. Ailemin oy kullanması için yapabileceğimiz bir şey var mı? Bilen var mı?
(2) 

Monta mazot döküldü

zimbirik #1552638 
Evet problem budur. Sabunlu suyla vs yıkadım ama mazot kokusu çıkmıyor. Montun su geçirmez dış kaplamasına zarar vermesin diye ağır temizleyici kullanamıyorum, makineye atamıyorum.
Nedir bunu tekniği, bilen varsa çok makbule geçer.
(3) 

Ayak bileği kırılması sonrası kan sulandırıcı kullanımı

zimbirik #1548887 
Ne kadar sure kullanılıyor genelde?
Yurt dışında yaşıyorum ve bir doktor alçı çıkana kadar her gün derken diğeri 1 hafta yeterli dedi. Türkiyede kaç gün kullandırtıyorlar genelde. Belki ırksal bir farklılık vardır bilmediğim. Boştan yere emboli yaşamayalım.
Doktorlardan, ayağı alçıda kalmış olan kişilerden yorum alabilir miyim.
(1) 

Videoyu bulamadım - işimiz gücümüz koli hazırlamak oldu diye dert yakınan

zimbirik #1544492 
İnstagramda bi video vardı, bi teyze dert yanıyodu, aşağı yukarı şu şekildeydi;

Koli hazırla gönder, cacık hazırla gönder, tarhana hazırla gönder. Madem öyle neden gittiniz oralara, neden ayrıldınız memleketten, işimiz gücümüz koli hazırlamak oldu.

Bulamadım bi türlü ya. Elinin altında olan var mı?
(1) 

Banu berberoglu videosu

zimbirik #1543867 
Hani bi videosu vardi, sevgilisine sorular soruyodu, bak bu uzerimdekini begendin mi, sacim sence yapili mi vs gibi. Sevgiliside her seye cok guzel olmussun, cok yakismis vs diyordu.
Bulamadim bir turlu videoyu. Bilen var mi?
(2) 

Mubi türkiye yurt dışı kullanımı

zimbirik #1534885 
Türkiyede mubi üyeliği alıp yurt dışında kullanan oldu mu?
Mesela netflixde içerik değişiyor, blu tv bi çok içeriği kaybediyor vs, mubi de durum nedir?
(3) 

Marmaris önerileri- nerede kalalım, nerelere gidelim

zimbirik #1530087 
3 günlüğüne marmaris taraflarına gitmeyi düşünüyoruz ağustos ortasında. Tüm önerilere açığız. Kekolardan uzak bir tatil öneriniz var mı, marmaris diyince 6 7 ayrı konaklama bölgesi çıkıyor bozburun, selimiye, içmeler vs.

Merkezden, içmelerden, turunçtan uzak durun diyorlar. Bütçe yeterse bozburun, yetmezse selimiye ya da söğüt diyorlar.

Biz 5 yıldızlı otel tercih etmeyen, her güne başka bir aktivite koymak isteyen, akşam da rakımızı içmek isteyen kızlı erkekli 30 yaşlarda bi arkadaş grubuyuz.

Var mı önerileriniz?
(2) 

Son aylarda kovid olanlar kaç günde atlattınız?

zimbirik #1527978 
Biliyorum kişiden kişiye değişen bir durum fakat Kaç gün sonra işe döndünüz, arkadaşlarınızla buluşmaya çıktınız tekrar, ateşiniz ilk semptomlardan kaç gün sonra düştü?
(3) 

Avrupada eğlenceli şehirler

zimbirik #1526039 
Saray ve müze gezmek bizi biraz sıkıyor. Aktivite insanıyız biz çift olarak. Eğlence arıyoruz. Gece hayatı değil aradığımız. Aktivite arıyoruz. Pariste en eğlendiğimiz şey disneylanttı mesela. Türkiyede tatile gidince de biz trekinge, kayağa, kitesurfe, dalışa falan gidiyorduk. Makul şekilde gece hayatını da severiz. Ama şehirdeki tek eğlenceli aktivite gece hayatıysa o şehir bize pek gelmez.

Öneriler aksın o zaman.
(3) 

Kedideki kene eve yayılır mı

zimbirik #1525376 
Kedi bakıcılığı yapıyordum. Dünden beri evde olan kedinin kene taşıdığını farkettim. Oldukça da büyük bir kene diyebilirim. Ne kadar zamandır bu yavrucakta bilemiyorum.

Bu kene yumurtalarını falan eve saçıyor mudur şuanda. Çok tedirgin oldum cidden. Sahibi yarın alacaktı normalde. Ama sahibini aramak üzereyim başka ev bul diye.

Ev hayvanı olanlar bi içimi rahatlatsanız çok makbule geçer. Kenenin boyutu serçe parmağımın tırnağı kadar var
(5) 

Aynı Schengen vizesi ile 2. Seyahat

zimbirik #1521673 
Ailemin fransadan schengen vizesi var. Giriş çıkış yaptılar. Ama vize süresi geçmeden 2. Kere sehayat edecekler, isveçe gidecekler. Vizeleri buna uygun.

Ama isveçe girişte pasaport polisi ne sorabilir, ne isteyebilir bilemiyoruz.

Dönüş biletleri var.
İsveçte otelde kalmayacaklar, tanıdıkta kalacaklar o yüzden otel rezervasyonları yok.
Seyahat sigortası yaptırmak lazım.

Başka neler gerekebilir? İngilizceleri yok, o yüzden gerekecek tüm her şeyi önden yazdırıp yanlarında götürecekler.
(1) 

4 saatlik yolculuk sonrası kedinin çiş kaka yapmaması

zimbirik #1521671 
Normal midir?
Yolculuğun üzerinden 20 saat falan geçti. Su içip, mama yediği halde hala çiş kaka yapmıyor.

Kedi bu eve alışkın, 1 ay öncesine kadar bu evde yaşıyordu sahibi ile beraber, 1 ay önce beraberce taşındılar. Onların eski evinde biz yaşıyoruz. Kedinin sahibinin bir kaç gün kediyi bırakması gerektiği için bize getirdi. 3-4 saatlik bir araba yolculuğuydu bu. Mamasını suyunu ve kumunu eski yerlerine yerleştirdim.
Ama kumuna hiç yaklaşmıyor bile. 20 saat falan baya fazla. Aslında su da içti, mama da yedi. Ama tuvalet ile alakalı hiç bir belirtisi yok. Normal mi bu? Sahibine soramıyorum şuan toplantıda. Bi burada sorayım dedim.
(4) 

Ev alımında satıcının vazgeçme hakkı - kapora iadesi

zimbirik #1519884 
Bu durumun yasal karşılığını sormak istiyorum.

Satıcının kaporayı iade edip satmaktan vazgeçmesi ya da başkasına satışı gerçekleştirmesi ne kadar yasal?

Anladığım kadarıyla kapora nın yasal karşılığı tam net değilmiş, bağlanma parası ya da cayma parası olarak değerlendiriliyormuş. Kaporanın hangisine uyduğu duruma göre değişiyormuş vs.

Alıcının yasal bi hakkı var mı kapora verdikten sonra onu merak ediyorum. El sıkışmışız, kapora vermişiz, kredi sürecine başlamışız. Sonra satıcının paraya sıkışık olması nedeniyle paranın bi kısmını önden istemiş, onu da göndermişiz bi 50k. Şimdi satıcı biraz caymak istiyor gibi hissettiriyor bize. Cayarsa ödediğimiz paraları geri bize ödeyecek, konu o değil ama yapılmış bir sözlü anlaşmadan caymasının ve ödediğimiz kaporaları iade etmesinin ona ekstra bir yaptırımı olacak mı, olabilir mi onu merak ediyoruz?

İşin ortasında caysın istemiyoruz. Aramızda sözlü bir anlaşma var sonuç olarak. Yasal bi hakkımız vs var mı?
Yasal dayanağını ve yasal mercilerde uygulanışını bilenler bilgi verebilir mi?
(6) 

yabancı arkadaşlara evde yapıp tattıracak yemek/tatlı önerisi

zimbirik #1514449 
soru net. Evde yapabileceğimiz tatlı ve yemek önerilerine açığım. Gönderin gelsin.

Adam kaçırma- gasp - darp sonucu yapılması gereken işlemler

zimbirik #1513415 
Özetle böyle bir olay başımıza geldi. Kaçırırken arkadaş araçtan atlamaya çalışmış, biri görüp polisi aradığını işaret etmiş.( aradı mı bilmiyoruz, nasıl ulaşırız bilmiyoruz? Polis mi ulaşır bu kayda?) Ama sonra trafik açılmış ve arkadaş atlayamamış. Biz bu görüntüye mobeselerden falan nasıl ulaşırız? Polis kendisi mi bulur yoksa?
Bir ilçedeki polis merkezi diğer ilçede olan olayları göremiyormuş vs. Şikayette bulunduk ama her şeye bakılır mı, polis doğru şekilde ilgilenir mi bilemiyoruz.
Arkadaşın telefonuna el koymuşlar, 3 4 saat tutmuşlar sonra gece darp edip salmışlar,

Şikayet dışında ne yapılır, neye dikkat etmek lazım? Adaletin yerini bulmasını aşırı istiyoruz. Ne yapalım biz şimdi?

sağlık ile alakalı podcast - instagram hesabı

zimbirik #1511151 
Geçen gün bi instagram hesabı düşmüştü önüme, bazı postlarının altında podcast linki de vardı. tam ne olduğunu hatırlamıyorum ama konu beslenme falandı sanırım. Ama şunu ye bunu yeme gidi değil de maddelerin vücuda etkisi falan anlatılıyordu sanki, dolaşımla alakalı, kalp sağlığıyla alakalı falan da olabilir belki gördüğüm postlar ve podcastler.
Son postların altında yazan podcastin sırası 200 küsürlerde falandı hatırladığım kadarıyla. yani baya fazla podcasti de varmış bu hesabın.

Bir türlü bulamadım arkadaşlar. Deli olacağım. böyle bir instagram hesabı ve podcast yayını biliyor musunuz?
(7) 

Göğüs ağrısı - nedeni ne olabilir?

zimbirik #1509811 
Şimdi kötümser olmadan başka nedenlerini öğreneyim de acile gitmeyeyim gece gece diye buraya sorayım dedim.

Göğsümde hafif bir ağrı var. Tam ortada iman tahtasının iç kısımlarına denk geliyor. Biraz da sollu gibi. Bana sorsan kalp derim.

Sabah vapura falan yetişmek için kendimi çok zorladım. Koştum vs. 2 saat arayla bu şekilde depar atmam gerekti. Kalbimin falan zorlandığını hissetmiştim. Şimdide 2 3 saattir hafif bi ağrı var. Birden derin nefes alıp verirsem arttığını hissediyorum biraz. Dayanılmayacak gibi olmuyor.

Sizce acile gitmeli miyim? Evde kalıp sabahı beklesem kendime gelir miyim bilemedim. Daha önce bunu yaşayan var mı?
(3) 

Öğünlerden sonra Mide bulantısı, gaz problemi, bağırsak bozukluğu

zimbirik #1508104 
Şuan doktora gidebilecek durumda değilim. Ama bir kaç gündür her yediğim öğün sonrası, her atıştırma sonrası mide bulantısı ve gaz problemi yaşıyorum. Bazen ishal de eşlik ediyor. İstisnasız en sade beslendiğim öğünden en ağır beslendiğim öğüne kadar hepsinde oluyor. İlk defa 5 gün önce bir kahvaltıdan sonra farkettim. Akşam sabah farketmiyor ama.

Var mı yorumu olan, yaşamış olan vs. Daha 1 hafta boyunca doktora gidemeyeceğim. O yüzden buradan fikir alayım dedim.
(3) 

Eski laptopu kargo ile gönderme

zimbirik #1507528 
Eski laptopumu kargo ile kuzenime göndereceğim. Ama acaba zarar görür mü bilemedim. Kargolar kullanılmış ürünlerde garanti vermiyorlar. Var mı kargo ile elektronik göndermiş olan ya da farklı bi fikri olan? Kargo ile göndermek pek içime sinmedi.
(1) 

Bostancıya en yakın ücretsiz kovid testi

zimbirik #1507257 
Boğaz ağrısı vs gibi semptomlarım var, buralara en yakın ücretsiz kovid testi yapan hastane neresidir? Hiç bilmiyorum hangi hastane özel hangisi devlet, hangisi test yapabiliyor vs.
(6) 

Seyahat için alınan pcr testi

zimbirik #1506229 
Yurtdışına çıkışta alınan pcr testinde seyahat için olduğu bilgisi yazıyor mu?

Devler hastanesinden 170 tl ödeyerek test yaptırdık, sonucu e devletten alıp gidebilir miyiz hava limanına? bizim pcr testinin üzerinde seyahat ile alakalı bi bilgi yazmıyor. Yazmalı mıydı emin olamadık.
(2) 

Kazaskerde çok fazla polis ve ambulans var

zimbirik #1506062 
Nedenini bilen var mı? Kadıköy ilçesinde minübüs caddesi üzerinde, kazasker civarında.
Çok merak ettik ya.
(3) 

Diş çekimi sonrası bir türlü kapanmayan diş kökü

zimbirik #1505596 
17 gün önce 20 lik dişimi çektirdim. Gönülü vs değildi. Kolay bi çekim oldu. Ama gel gelelim diş eti bir türlü o boşluğu kapatmıyor. Doktor normal dedi ama çekmeden önce 10 günde et kapatır yaranın üzerini diyordu. Şişlik iltihap falan da yok ama et bir türlü kapatmıyor kemiği.

Bu durumu yaşayan oldu mu, sizin kaç günde kapandı çekilen dişinizin boşluğu?
(6) 

Hızlı şarj ile çabuk şarjım bitiyor gibi

zimbirik #1504930 
İphone 11 telefonumu hızlı şarj özellikli 20w şarj aletleri ile şarj ettiğimde kullanımıma göre daha çabuk şarjı bitiyor gibi hissediyorum. Zaten şarj olurken de ısındığı için ömrünü yiyor bir miktar farkındayım.

Sizde de öyle bir his var mı? Ya da böyle bir şey var mı ciddi ciddi, hızlı şarj çabuk mı bitiyor?
(5) 

Cheesecakeim pişerken kabarıp kenarlardan çatlıyor.

zimbirik #1504881 
Nasıl çatlamadan pişiririm bi türlü çözemedim. Halbuki ilk yaptığımda çatlamamıştı. 2. 3. Seferde çatladı hep.

Elle çırpıyorum hava karıştırmamak için, gereksiz çırpmıyorum, en son pıt pıt vurup havasını alıyorum.
Fırında su oluyor nemli olsun diye.
Benim problemim pişerken çatlaması, pişerken kabarıyor ve kabarırken kenar dokusundan ayrılıp kenarlardan çatlıyor. Soğuturken bu kabarma geçiyor ve tekrar düz hale geliyor cheesecakekim.

Var mı nedenini bilen, yorumu olan?
(3) 

Ücreti karşılığında ufacık bi fotoşop

zimbirik #1504518 
Merhaba, düğünümüzde babaannemin saçı açılmış, perçemi başörtüsünden çıkıp alnına düşmüş. Kendisi bunu çok dert etti, biraz da alzaymırı var ve olayları çok dert ediyor. Bu fotoyu ücreti karşılığı düzeltebilecek olan var mı? Yapabilecek kişi varsa özelden fotoyu paylaşırım.
(3) 

Valiz önerisi

zimbirik #1504015 
Kırılmaz, darbelere karşı dayanıklı abs olması önceğimiz. Samsonite falan 5000 tl olduğu için daha ucuz alternatifi var mı diye bakıyoruz. Kaliteli ama daha uygun marka öneriniz var mı?

15 sene önce 200 liraya aldığım abs valiz senelik 50 - 70 uçak yolculuğunu kaldırdı. Hala taş gibi. Lütfen “abs kırılır” demeye gelmeyin.

Önerilerinizi yazarken senede kaç kere kullandığınızı ve kaç senedir kullandığınızı da söyler misiniz?
(5) 

Beyoğlunda kahvaltı önerisi

zimbirik #1502952 
Merhaba, yarın bi için beyoğluna gideceğiz anneciğim ile. Beraber kahvaltı yapabileceğimiz, mümkünse manzaralı, nargileci olmayan, kekolardan uzak bir mekan arıyoruz.

Var mı önerisi olan. Manzaralı olması ilk şartımız değil. Ama keko ve bargile kuralını esnetemeyiz.
(7) 

Kapı açılınca telefona bildirim gönderen sistem. Alzaymırlı babaanne

zimbirik #1500335 
Babaannem maalesef alzaymır ve evden çıkabiliyor bazen. Düşeceği için tedirgin oluyoruz. Aslında 2 kat aşağıda oturuyoruz ama çalışıyoruz sürekli yanında olamayız. Ama gün içinde yanına çıkıyoruz 3 4 defa. Yemek götürüyoruz uğruyoruz falan.

Yani bize öyle bir sistem lazım ki daire kapısı açıldığında alarm falan çalmayacak ama belirli telefonlara mesaj ya da bildirim gidecek.
Hırsız alarmı gibi sürekli 3. Bir şirket tarafından takip edilsin ve telefonumuz aransın istemiyoruz çünkü biz de babanemin dairesine gidiyoruz sık sık.
Kısa mesaj ya da uygulama bildirimi gibi bi sistem olsun istiyoruz ki istediğimizde görmezden gelmesi kolay olsun,
Babanemin üzerine kapı kilitlemek istemiyoruz, yalnızca kapıdan çıkınca haberimiz olsun istiyoruz.

Var mı fikri olan?
(8) 

Her isteyene pcr yapılıyor mu?

zimbirik #1500289 
Ameliyat olacağım, ailemin refakatçi olması için pcr testi gerekiyor. Ama özel hastanede yaptıeaak 2 kişi 500 tl ödeyecekler. Devlet hastanesine gidip durumu anlatsak semptom göstermeseler de test yaparlar mı ücretsiz? Yoksa illa semptom göstermeleri mi lazım?

İşe giderken falan aşısız olduğu için pcr vermek durumunda kalan insanlar elini kolunu sallayarak devlet hastanesinde yaptırabiliyor mu?
Biz göztepe sak ya gideceğiz. Şimdi şehir hastanesi oldu yeni adından emin değilim.
(4) 

mahkeme devam ederken avrupaya taşınmak

zimbirik #1500049 
Eşimin soyadını mahkeme kararı ile sildireceğim. Bununla alakalı dava sürecine başlamayı düşünüyorum. Fakat dava ben oradayken sonuçlanırsa bu durumda benim oradaki çalışma vizem, pasaportum falan ilk soyadıma göre düzenlenmiş olacak. Ama gerçek soyadım farklı olacak.

Bu durumda türkiyedeki mahkeme sonuçlanıp eşimin soyadını sildirdikten sonra orada nasıl bir süreç beni bekler. Fikri olan var mı?

Türkiyeye gelmeden kimliğimi, pasaportumu yenileyebilir miyim? yenilersem aldığım vize ne olur? sorun yaşar mıyım sizce?

İsveçte çalışma vizesi alıp gitmemek hollanda d çalışma vizesi almaya engel

zimbirik #1499401 
Olur mu?

Diyelim ki isveçten bir iş teklifi aldık. Buna istinaden çalışma vizesine başvurduk ve çıktı. Fakat o sırada bize hollandadan bi teklif geldi ve isveçe gitmekten vaz geçtik. Bu durumda hollanda için tekrar çalışma vizesine başvurmamız gerekli.

Hollanda bize “sen daha 1 ay önce isveçten vize alıp gitmemişsin sen ne ayaksın?” Der mi? İşimizi yokuşa sürer mi?

Konu hakkında fikri olan, başına gelmiş olan var mı?
(1) 

Yakında hollanda vizesi alan var mı?

zimbirik #1497741 
Kaç günde çıktı vizeniz, vize türünüz nedir ve ne kadar zaman geçti üzerinden?

Bir şey sormak için kadın doğum uzmanı arıyorum

zimbirik #1497619 
Merhaba duyurunun doktorları. Doktorumdan bilgi alamadığım bir konu hakkında ufak bir şey danışmam gerekli. Şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

duş başlığı için filtre

zimbirik #1497253 
hello

Saçlarım aşırı dökülüyor. Fakat yalnızca istanbulda bu durumu yaşıyorum sanırım. İstanbulun suyundan olduğunu düşünüyorum. Duş başlığı için filtre baktım. Bir kaç tipte duş başlığı var birbirinin aynısı bir çok marka mevcut.
Varsa önerilerilerinizi alırım.
Aşağıdaki linklerdekileri örnek olarak koyuyorum.
urun.n11.com
urun.n11.com
www.hepsiburada.com

Çok önemli not: tasarruflu bi başlık aramıyorum. Yani daha az su ile duş almak istemiyorum çünkü kombi suyun sıcaklığını ayarlayamıyor öyle olunca.

Öneri ve yorumları bekliyorum.
(4) 

Ameliyat oldum çok sıkılıyorum. Öneriler pls.

zimbirik #1496860 
Salı günü ameliyat oldum. Ameliyat yeri kasık bölgem olduğu için sürekli yatıyorum. Oturamıyorum. Bacaklarımı çok da hareket ettiremiyorum. Eklemlerim falan ağrıyor tüm gün bacaklarım kırık yatmaktan. Yan dönebiliyorum ama çok rahatsız hissettiğim için geri sırt üstü yatıyorum.
Yani çooook sıkıldım.

Bana yattığın yerden sıkılmamam için yapılacak etkinlikler için öneriler lazım.
Oyalanacak internet sitesi olur
Telefonda oynanacak oyun olur
Dizi olur( bir çoğunu izlemişimdit)
Benzer rahatsızlık çekmiş kişilerden genel öneriler olur.

Yani her şey olur. Şimdiden teşekkürler.

Dirsek röntgeni yorumlamaca

zimbirik #1493035 
Dirseğimin üzerine düşmüştüm 2 haftadır bi miktar şiş ve acıyor. Doktor çok kötü ezmişsin dokularını dedi. Başka yorumu olan var mı?

Bursit mi sizce?

www.hizliresim.com
www.hizliresim.com

Not: sorum yorumlama yetkinliğine sahip kişileredir.
(2) 

Uçakların rüzgar üstüne kalkış inişinde bir rüzgar sınırı var mı?

zimbirik #1492110 
Yan rüzgar ve arka rüzgar için var. Fakat rüzgar üstüne doğru yapılan kalkış ve inişlerde sınır var mı? 100km/sa rüzgar olsa bile bu uçak karşı rüzgara inebilir mi?

Yalnızca bilenlerden, başına gelenlerden yorum rica ediyorum.

Pazar ya da pazartesi günü sinopa gideceğim. 40 - 60 km/sa kafa rüzgarı var. Karayoluna çevireceğim duruma göre.
(2) 

Nereye şikayet edilir. Pakduş

zimbirik #1491700 
Bizim duşa kabinin raylı kapısını tutan parça kırılmış. Bunun sonucunda cam düşmüş. Eve bi geldik her yer tuzla buz olmuş. Apartmana sorduk yaşayan var mı diye, 2 senelik bina olmasına rağmen birinin daha başına aynısı gelmiş. Duşa kabinin diğer kapısına baktık o da düşmek üzere, camı tutan parça açılmış iyice.

Firmayı aradık, metal parçalar garantili ama cam değil 420TL+KDV dediler. Google yorumlarında gördüm. Birinin daha başına aynısı gelmiş. o duşa kabinin sıfırı 500 TL olduğunu söylemiş.

Firma ücretsiz değişim vermiyor. Onu geçtim bana çok tehlikeli göründü bu durum. Çünkü biz o sırada banyoda olabilirdik. Kapının altından metrelerde ileri fırlamış kırılan parçalar.

Tehlikeli ve kalitesiz ürün kullanıp müşteriyi riske attıkları için bir yere şikayette bulunabilir miyim? Elimde fatura ya da garanti belgesi yok. Ama Pakduşun kayıtlarında bizim daireye takıldığı ve garantisinin devam ettiği bilgisi varmış.

Bu bilgi ile nerelere başvurabilirim ben?
(5) 

VFS global e ulaşım

zimbirik #1489885 
Merhaba,

Yarın erken saatlerde bostancıdan dolapderedeki vfsglobale gitmem lazım. ben cumhuriyet caddesinde sanırken dolapderede olduğunu farkettim.

Google çeşitli toplu taşıma yöntemleri var fakat bi kısmında otobüsü atlayıp yürüyeyim diyorum. Ama dolapdere falan biraz tedirgin etti. Taksim meydanından vfs globale gidilir mi yürüyerek? ya da vfs globalden çıkınca en kısa yoldan istiklale yürüsem tarlabaşı taraflaırında sırtçantamdaki laptopu kaybeder miyim? çok mu abartıyorum bilmiyorum hiç.

Kadın kişisiyim bu arada. işaretlediğim rotaları kullanacağım yürüyerek.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık