(5) 

Ryanair 60l çanta alıyor mu?

nerobianco #1581068 
Ryanair 60 litrelik çantaları kabin bagajı olarak ücretsiz kabul ediyor mu? Şu tip çanta, tam dolu olmayacak şekilde:

www.decathlon.com.tr

Duolingo'ya zam mı geldi?

nerobianco #1580800 
2 haftalık deneme aldığımda denemenin ardından bir yıl için 319 tl çekeceği yazıyordu. Denemeyi son gün iptal ettim, şimdi baktığımda 839 tl gözüküyor. Bu sürede genel olarak herkese zam mı geldi yoksa fiyatlar sürekli artıp azalıyor mu?

Amazon Türkiye ofisinde maaşlar aşağı yukarı ne kadar?

nerobianco #1573518 
L3 için soruyorum.
(1) 

Video görüşmelerinde arka plan gürültüsü almayacak mikrofon

nerobianco #1572994 
Bilgisayardan yaptığım video görüşmelerinde dışarıdan gelen korna vs. sesleri almayacak, mümkünse sadece benim sesimi karşıya verecek bir mikrofon arıyorum. Bu tip bir mikrofon alırken hangi özelliklere dikkat etmeliyim?
(4) 

Netflix yurt dışında çalışmıyor mu?

nerobianco #1568077 
İnternette arattığımda yurtdışına çıkıldığında Netflix'in çalıştığı ama içeriğinin değişebileceği söyleniyor fakat ben giriş yapabildiğim halde videoları açamıyorum. Her hangi bir ayar mı yapmam gerekiyor?
(1) 

Kindle 2022'de sözlük ve not alma

nerobianco #1567357 
Kindle 2022'de sözlük ve not alma özelliği kuşlanışlı mı? Paperwhite ile aralarında ciddi bir fiyat farkı var. Kindle 2022 almaya değer mi?
(2) 

Alsancak'ta akustik canlı müzik

nerobianco #1565836 
Alsancak'ta bugün ya da yarın akustik, ya da çok gürültülü olmayan herhangi türde canlı müzik yapan bir mekan arıyorum. Önerisi olan olur mu?
(1) 

Çeşme seyahat bu yaz kaç para?

nerobianco #1562206 
Fahrettin Altay'dan Çeşme otogara biletler ne kadar bu yaz? Çeşme Seyahat'in internet sitesi hata veriyor.
(4) 

Sakız adası tek başına gitmeye değer mi?

nerobianco #1562080 
Hazır vizem varken günübirlik Sakız adasına gitmek istiyorum. Tek başına gitmeye değer mi? Yurt dışı izlenimi veriyor mu ya da çok Türk olduğu için Çeşme'den ayrılmış gibi olmuyor mu? Bir de feribotun yolcuları bıraktığı limana yakın, eşyalarımı kumsalda bırakıp tek başıma yüzebileceğim güvenli bir plaj var mı?
(2) 

Eski telefonun galerisini yeni telefona taşımak

nerobianco #1550835 
Eski telefonun galerisindeki bir fotoğraf albümünü fotoğrafların sırasını bozmadan nasıl taşıyabilirim? Google Photos'a yedekleyince yeni telefona indirdiğimde sırası bozuluyor. USB ile aktarınca da aynı şekilde.
(2) 

Yurt dışında oy kullanabilir miyim?

nerobianco #1546454 
Birincil ikametim Türkiye'de, yurt dışında şu anda yaşadığım adresim de ikametgahda diğer adres olarak gözüküyor. Bu durumda şu an bulunduğum ülkede oy kullanabilmek için ne yapmalıyım?
(7) 

Yurt dışında home office çalışanlar Türkiye'den çalışabiliyor mu?

nerobianco #1543926 
Avrupa'da yaşayıp oradaki şirketlerde home office çalışanların kısa süreliğine Türkiye'ye gelip işlerini burda yürütmesinin önünde yasal engel var mı? Vergi, sigorta vs. sebebiyle?
(6) 

Bazı USB kablolar telefonumu şarj etmiyor

nerobianco #1543081 
Elimde 3 tane C type USB kablo var. 2 tanesi hiç kullanılmamış, yeni. 1 tanesi sürekli kullandığım, temassızlık yapan eski bir kablo. Bu kabloyu orijinal Samsung adaptöre takınca telefonda "Hızlı Şarj" yazıyor ve kısa sürede şarj oluyor. Diğer 2 yeni kabloyu deneyince "Hızlı Şarj" yerine "Şarj Oluyor" yazıyor fakat şarjda kaldığı sürece telefon şarj olmak yerine şarjı azalıyor. Bunun sebebi ne olabilir?
(3) 

XBox Game Pass'te FIFA var mı?

nerobianco #1542190 
XBox Gamepass'e ayda 44 tl ödeyince FIFA 22 oynayabiliyor muyuz?
(1) 

Spiral ciltleme için baskı farklı mı oluyor?

nerobianco #1541391 
Elimde 300 sayfalık bir döküman var bunu spiral ciltleme istiyorum. Buna özel olarak soldan sağdan mesafe bırakılarak mı basılmalıydı yoksa direkt PDF'ten çıkarılmış haliyle spirallenebilir mi?
(2) 

VPN ile yurt dışından IPTV'ye bağlanabilir miyim?

nerobianco #1541369 
Yurt dışındayken Kaspersky VPN'den Türkiye seçip sadece Türkiye'de açılan IPTV'lerden yayın alabilir miyim yoksa IPTV'ler VPN'leri bir şekilde engelleyebiliyor mu?
(1) 

Google Cloud'da VPN kurunca ülke seçebiliyor muyum?

nerobianco #1541347 
Google Cloud üzerinden kendi VPN'imizi kurabildiğimizi öğrendim. Yurtdışından Türkiye'deymiş gibi gösterebilir miyim bu şekilde yoksa ücretsiz VPN'ler gibi rastgele bir ülkeden mi bağlanıyor?
(3) 

Illustratorda text'in kalınlığını customize etmek

nerobianco #1540025 
Illustrator'da stroke kullanmadan textin kalınlığını değiştirebiliyorduk. Bunu yaptığımızda yukarıdaki "Regular" "Italic" "Bold" vs. yazan kısımca "Custom" yazıyordu. Nereden yapılıyordu bu stroke dışında?
(1) 

Google Fotoğraflarda Yedeklemeyi kapatınca ne oluyor?

nerobianco #1535303 
Google Fotoğraflar'da Yedekle ve Senkronize Et'i kapatınca şuana kadar yedeklenen fotoğraflar siliniyor mu yoksa sadece bundan sonraki fotoğraflar mı yedeklenmiyor?
(1) 

Vizenin bitmesine az süre kala ülkeye girmek

nerobianco #1534467 
19 Eylül'de 1 senelik Polonya D Tipi vizem bitiyor. Aynı tarihte Polonya'da işe başlayacağım için geçen hafta oturum iznine başvurup Türkiye'ye geldim. 15 Eylül'de Berlin üzerinden Polonya'ya gitmek istesem pasaport kontrolünde sorun çıkar mı?
(1) 

Vizenin bitmesine çok az bir süre kala ülkeye tekrar girebilir miyim?

nerobianco #1533007 
1 senelik D tipi vizemin bitmesine az bir süre kala ülkeden çıkıp vize bitmeden 1 hafta önce tekrar girmeye çalışsam girişte problem olur mu?
(2) 

Arayıp bulamadığım İspanyolca bir şarkı

nerobianco #1518440 
İspanyolca ya da Portekizce bir şarkı arıyorum
Bir kadın tarafından söyleniyor yavaş ama hüzünlü olmayan bir şarkı. Adı "djega"ya benzer bir şeydi sanırım. Malesef tek hatırladıklarım bunlar. Yeni bir şarkı olsa gerek. Bilen çıkar mı ki acaba :/
(1) 

Messenger'da problem yaşayan var mı?

nerobianco #1517973 
Messenger'ın en yukarısında bir kaç saattir "ağ bekleniyor" yazıyor. Mesajlar geliyor fakat online olan kişileri ve bir kaç detayı daha göremiyorum. Benzer bir sorunu yaşayan var mı?
(1) 

Telefondan 1700 tane whatsapp fotoğrafı sildim fakat yer açılmadı

nerobianco #1513185 
Telefonda 10 gb boş yer gözüküyordu. Whatsapp Images klasöründeki 1700 fotoğrafı sildim ve hala 10 gb boş yer gözüküyor. Sebebi ne olabilir? Aynı şekilde google fotoğraflardaki kapasite de boşalmadı.
(2) 

Corona geçirmiş kişilere aşı neden yapılmıyor?

nerobianco #1511763 
Yakın zamanda covid ya da omicron geçirmiş olan kişilere neden aşı yapılmıyor? Herhangi bir zararı mı var?
(1) 

Aramızda profesyonel bir çevirmen var mı?

nerobianco #1510141 
Ödevim için mesleği hakkında çok basit bir kaç soru sormam gerekiyor. Yardımcı olmak isteyen olur mu acaba?
(6) 

Linkedin'de şirkette çalışan herhangi birine mesaj atmak mantıklı mı?

nerobianco #1503594 
Yurtdışında ufak bir şehirde yaşıyorum ve ilgilendiğim sektörde staj bulmayı umuyorum fakat şehir küçük olduğu için çok seçeneğim yok. Şirketlerden biri uluslararası bir çok şubesi olan bir firma fakat buradaki şubenin sadece telefon numarası var. Linkedin'de araştırırken şirkette ilgilendiğim pozisyonda çalışan birine denk geldim. Kendisine mesaj atıp cv'mi ve cover letter'ımı iletmek üzere işe alım birimi ya da herhangi bir yöneticinin e-mail adresini istemek mantıklı olur mu? Zira şansımı gerçekten denemek istiyorum.
(4) 

"playing the biggest role in our being here"

nerobianco #1496851 
Burada olmamızda büyük rol oynayan demek istiyorum. Bu kalıbı kullanabilir miyim?
(1) 

İzmir videosuna şarkı

nerobianco #1492761 
Yabancılara İzmir'i tanıtan ufak bir video çekiyorum. Sessiz kalan kısımlara şarkı koymak istiyorum. Aklıma sadece Dario Moreno geliyor. Fikri olan var mı?
(2) 

Mobil veride IP nasıl sıfırlanır?

nerobianco #1491219 
Bir site sık giriş yapıp çıkınca login hatası verdiği için modemi açıp kapattım ve düzeldi. Kısıtlı bilgimle IP adresinin değiştiğini varsayıyorum. Mobil veride de aynı problemi yaşarsam nasıl düzeltebilirim?
(4) 

Vize için banka hesap dökümü

nerobianco #1489750 
Vize başvurusunda istenen son 3 aylık banka hesap dökümünün ne zaman alındığının bir önemi var mı? Vize başvurusundan bir kaç hafta önce alsam sorun olur mu?
(8) 

"By next monday" hangi monday?

nerobianco #1488807 
Cuma günü biri size "by next monday" diyorsa hangi pazartesi olarak anlarsınız?
(1) 

Vize alırken eğitim ücretini taksitlerle ödemek

nerobianco #1488500 
Yüksek lisans öğrencisi olarak vizeye başvururken "Eğitim ödemesi ödendi makbuzu" istiyorlar. Okul ödemesini taksitlerle ödemekte olan bir öğrenci vize alamaz mı?

Transferwise'dan Türk kredi kartıyla ödeme yapılabiliyor mu?

nerobianco #1487071 
Transferwise'dan gönderiyi Türk lirası seçince kredi kartı seçeneği çıkmıyor. Euro seçsem bir Türk kredi kartıyla para gönderebilir miyim?
(3) 

Almanca şarkı önerisi

nerobianco #1482924 
www.youtube.com

Daha çok bu tarza yakın, rap ya da Rammstein harici Almanca şarkı önerebilir misiniz? Yenilerden de olur :)
(4) 

Bir kaç saat için video stoklayacağım bir site

nerobianco #1477475 
Youtube'un telif dolayısıyla muhtemelen sileceği bir videoyu, yapacağım sunum sebebiyle bir kaç saatliğine depolayabileceğim bir site arıyorum. Imgur 60 saniyeye kadar izin veriyormuş, video 90 saniye. Buna uygun bir site var mı acaba?
(2) 

HDD'yi bilgisayarı açan SSD'ye klonlamak

nerobianco #1456045 
Laptop'ta şuan bir SSD var ve harici olarak da aynı bilgisayardan çıkarılan HDD var. Bu HDD'de Windows dosyaları duruyor. Ben bu HDD'deki bilgileri komple imajlayıp SSD'ye klonlasam sorun olur mu? Bilgisayarın açılmasını sağlayan Windows dosyaları bu SSD'de olduğu için soruyorum.
(3) 

Bu cümleden ne anlıyorsunuz?

nerobianco #1455566 
Racialism, a word we don’t often hear in everyday speech, refers to the belief in racial superiority, inferiority, and purity based on the conviction that moral and intellectual characteristics, just like physical characteristics, are biological properties that differentiate the races.
(6) 

Bu cümlede relative clause doğru mu?

nerobianco #1454846 
Statutory Health Insurance is composed of not-profit-making private companies called “sickness funds”, for which the highest earners pay around €840.
(9) 

I am looking forward to working in the same project as/with Mr. Johnson.

nerobianco #1452302 
1.I am looking forward to working in the same project as Mr. Johnson.
2.I am looking forward to working in the same project with Mr. Johnson.

Hangisi gramatik olatak doğru?
(1) 

Transferwise - Transferiniz alınıyor

nerobianco #1449595 
Dün tranferwise'tan yurt dışına para gönderdim. Son aşama olan "ödeme alınıyor" kısmı 17:15 olarak öngörülmesine rağmen hala yeşile dönmedi. Endişelenmeli miyim?
(1) 

Transferwise'tan para göndermeyle ilgili iki soru

nerobianco #1449392 
Yurtdışındaki bir üniversiteye harç göndermem gerekiyor. Alıcıyı "Başka biri" ya da "kurumsal/bağış" seçmek fark eder mi? Mantıken kurumsal seçmem gerekiyor ama daha önce "başka biri"ni seçerek gönderdim diye hatırlıyorum. İkinci olarak bir sonraki aşamada "referans" bölümü harç ücreti diye not düşmem gereken bölüm mü yoksa başka bir şey mi? Normal yollardan para göndermekten biraz farklı olduğu için kafam karıştı.
(1) 

İngilizce'de "saklayacak bir şeyi olan"

nerobianco #1447519 
İngilizce'de "saklayacak/gizleyecek bir şeyi olan" anlamında kullanılan bir kelime arıyorum. Ne diyebilirim?
(5) 

doğruyu söylemekten yana olmak

nerobianco #1447013 
ingilizce'de "-den yana olmak" kalıbını fiil ile nasıl kullanırız? "side with telling the truth"tan daha doğal bir kalıp bulabilir miyiz?
(3) 

İzmir'de Online Ders Dinleyebileceğim Kafe ya da Kütüphane

nerobianco #1446160 
Karşıyaka, Güzelyalı, Alsancak ya da Bornova tarafında bilgisayarımı götürüp online ders dinleyebileceğim wi-fi hizmeti olan ve fazla gürültülü olmayan bir kafe yada arada bir etraftakileri rahatsız etmeden konuşabileceğim Milli Kütüphane gibi küçük olmayan bir kütüphane var mıdır?
1

mobil görünümden çık