(8) 

Amerika Vizesi Güvenlik Soruşturması

luthier #454651 
Selamlar,

Amerika'da bir üniversiteden master kabulü ve araştırma asistanlığı aldım. F-1 Amerikan vizesine başvurdum, görüşmede idari işlem yapılacak 4-6 hafta sürer en az diyip yolladılar. Sorunu bir an önce çözmek istedim, fakat konsolosluktaki tanıdık birkaç kişiden bu sürecin hızlandırılamadığı çünkü Washington üstünden sürecin yürütüldüğü cevabını aldım.

Size sorum şu: Bu durumu yaşamış olanınız varsa vizenizi ne kadar süre içinde aldınız? Süreci hızlandırmanın herhangi bir yolunu biliyor musunuz? Eğer 23 Ağustos'a kadar giriş yapamazsam Amerika'ya, diğer döneme kadar giremeyeceğim ve eğer 4 hafta sürerse işlem yetişemiyorum. Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler
(4) 

Cumartesi sabahı tadilat yapan komşu

luthier #435045 
Duyuru Ahalisi,

Yoldan geldim, 1-2 saat dinleneyim dedim yarım saat önce yer yarılıyor sanarak uyandım. Meğerse üst çapraz komşu balkonu deliyormuş. Cumartesi sabahı yapılan tadilat serbest mi? Polisi arasam bir şey yapılabilir mi?
(2) 

Arizona State University hakkında bilgi

luthier #412248 
Merhaba,

Arizona State University'de bir doktora pozisyonu var benim çalışma alanlarıma çok yakın, computer science ve endüstri mühendisliğinin hibrid bir alanında. Burada okuyan, bulunan vb. kimse varsa bana biraz bilgi verebilir mi? Akademik ortamı, tanınırlığı, yaşanabirliği vs. nasıldır? Post-doc'a daha prestijli bir yer için kapı açar mı yoksa imajı kötü mü? İnternetten biraz araştırdım ama içeriden bir gözün fikrine ihtiyacım var.

Teşekkürler.
(5) 

Haftasonu Para Aktarma Sorunu

luthier #396051 
Merhaba,

Bir yüksek lisans programına başvuru yapmak üzere para yatırmam gerekiyor. Son başvuru tarihi ise yarın. Bankayla çok işi olmamış biri olarak haftasonları eft yapılamadığını bilmiyordum. Şu anda ATM eft talimatını pazartesiye veriyor ve işlemin o zaman tamamlanacağına dair bir makbuz da vermiyor. Parayı yatırmam gereken bankanın ATM'sinden kartsız işlem yapmak istediğimde ise bu hesaba ATM'den para yatırılamaz uyarısı çıkıyor.

Size sorum şu: Bir şekilde parayı bugün veya yarın aktarmanın yolu var mı? Eğer pazartesi aktarılabilirse ancak, bugünden işlemi yaparak o zaman yatırılacağına dair bir makbuz alabileceğim bir yol var mı?

Not: Bu konuda bana yardım edebilecek bankacı bir arkadaş varsa da ayrıca makbule geçer.

Teşekkürler.
(7) 

Sınırlı Bağlantı Wifi Sorunu

luthier #296477 
Selamlar,

Kız arkadaşımın bilgisayarı aynı konumdan her zaman bağlandığı bir ağa bağlanamıyor. Girdiği şifre kesinlikle doğru ve daha 2 gün önce başka bir ağa bağlanabildi. Ayrıca şu anda bağlanmayı denediği ağa hali hazırda bağlanabilen bir laptop daha mevcut. Bilgisayar klasik "sınırlı bağlantı" hatası veriyor ve dns sunucusuna bağlanamıyor. Sebebi ve çözümü hakkında önerisi olan var mıdır acaba?
1

mobil görünümden çık