(1) 

Büyükada'da meyhane önerisi

patlamis misir #1580642 
Merhabalar, yurtdışından misafirlerim geliyor. hem Büyüada'yı görmek hem de bir rakı sofrası istiyorlar. Büyükada'da önerebileceğiniz meyhane var mıdır? mezeleri ve ortamı güzel olan.

haftasonu delicesine kalabalık olur değil mi bir de? Haftaiçi ögleden sonra saatleri de gidebiliriz.
(2) 

kedisi için ecopirin (ya da kan sulandırıc) kullanan var mı acaba?

patlamis misir #1577203 
Kedisinde kan sulandırıcı ilaç kullananlar günde ne kadar ve ne dozda ne veriyorsunuz yazabilir misiniz? Özellikle ecopirin kullanan var mı merak ediyorum.

Veterinerimiz ecopirin pro, 4 günde bir 1 tablet reçete etti ancak bir tablet 81 mg biraz fazla geldi, bir de internette aspirin zehirlenmesi ile ilgili bir sürü sey okudum. İkilemde kaldım açıkçası. Yani her türlü vereceğim de benzer tecrübesi olan varsa duymak isterim.
(1) 

Kıvık kanepeyi uzanma koltuğu ile birleştirme

patlamis misir #1574142 
Elimde bir adet İkea'nın üçlü KIVIK kanepesi ve ayrıca da yine KIVIK uzanma koltuğu var. Her iki parçayı da ayrı ayrı kullanıyordum ancak şu an ikisini birleştirip L koltuk haline getirmek istiyorum. Ve fakat elimde ürünlerin baglantı parçaları yok. İkea'yı arıyorum ancak hiçbir şekilde yedek parça desteği sağlayamıyorlar. Sizce ben bu iki parçayı nasıl birleştirebilirim?

Uzanma koltugu: imgur.com
Kanepe: imgur.com
Birleşince şu şekilde olacak: imgur.com

sarı mercimeğin üstündeki siyahlıklar

patlamis misir #1566370 
bugun marketten yeni bir paket sarı mercimek aldım. ancak mercimeklerin üstünde resimdeki gibi siyahlıklar var ve defalarca yıkamama ragmen gitmediler. kaynatınca da yukarı cıktılar. ne ola ki bu? yenmez mi bu mercimek?

imgur.com
imgur.com
(1) 

T-shirt /sweatshirt üretimi

patlamis misir #1565285 
selam herkese, online araştırmalarım sonucunda birkaç firma buldum ancak buraya da sormak istedim. T-shirt - sweatshirt üretimi yaptırmak istiyoruz diyelim. Bu işler nasıl oluyor? İnternet sitesi üstünden baskı yapan firmaları kastetmiyorum. Gerçekten kaliteli t-shirt, sweatshirt üstüne baskı ya da nakış yaptırmak istedigimizi varsayalım. Halihazırda ürünü başka yerden alıp baskı/nakış için baska bir yere mi veriyoruz? Yoksa hem bu ürünleri üreten firmalar baskısı vs hazır şekilde teslim edebiliyor mu? Bildiginiz firmalar var mıdır konuyla ilgili benimle paylaşabileceğiniz?
(10) 

İstanbul Anadolu Yakası Günlük temizlik ücretleri

patlamis misir #1546243 
Merhabalar,

Malum enflasyon sebeplerinden artık ne uygun ne normal ne pahalı kavramım iyice şaştı. Size danışmak istediğim bir şey var:

İstanbul Anadolu Yakası'nda, 3 artı 1 bir evin günlük temizlik ücreti sizce ne olmalıdır? İki haftada bir aynı kişiden bu servisi aldığınızı da göz önünde bulundurun lütfen.

Aynı abla ile uzun süredir devam ediyorum, piyasa nedir bilmiyorum ve hakkını yemeyecek ama beni de çok zorlamayacak bir artış yapmak istiyorum.

Sizin kafanızdaki ideal rakam nedir mesela?
(5) 

Vegan/Vejeteryan Beslenme ve supplementler

patlamis misir #1544323 
Sorum plant based ve vejeteryan beslenenler için. Normel besleme düzeniniz dışında kullandıgınız herhangi bir supplement var mı? Öneriyor musunuz ve gerçekten gerekli mi?

2 seneden fazla süredir plant based besleniyorum, fiziksel olarak bir eksisini görmedim - D vitamini eksikliği dısında, etkisi var mı emin değilim- (görsem de etik sebeplerden dolayı vazgeçmem mümkün değil) ancak doktorumun isteği dogrultusunda B2, B3, B5, B6, B12; C; E ve D vitamini kompleksi olan supplement kullanmaya başladım.

Merak ediyorum bu şekilde mi ilerlemek gerekiyor, sizler neler yapıyorsunuz? Gıda konusunda bir eksiklik çektigimi düşünmüyorum; kendi öğünlerimi kendim hazırlıyorum ve özen gösteriyorum.

Sizler neler yapıyorsunuz?
(1) 

Kadıkoy'de Balon Şişirtilecek Yer

patlamis misir #1523372 
Cumartesi günü yaklaşık 20-30 adet balonu helyumla şişirtebileceğim bir yer arıyorum. Kadıkoy merkezde olması ya da merkeze cok yakın olması gerekmekte. Hayatımda ilk kez duyuyorum ama var mı gerçekten böyle yerler? bildiginiz bir yer var mı?
(4) 

Badem sütü neden böyle oluyor?

patlamis misir #1511133 
Chemexte demlediğim kahvemin için badem sütü ekleyince, resimlerdeki gibi bir hale geliyor sütüm. Kahvenin sıcağıyla bozuluyor diyeceğim ama, kahveyi zaten kaynar suda demlemiyorum ayrıca sütü eklemeden önce de kahveyi bayağı bekletiyorum. Yani kahve ılıkken ekliyorum sütü ve sütün bozuk olmadığından eminim. Yeni paket açıp eklediğimde de aynısı oluyor.

Neden böyle bir şey oluyor peki o zaman? Ben bunu böyle içiyorum günlerdir bir zararı olur mu ki?
(2) 

Buzluktaki bu küf nasıl gider?

patlamis misir #1503622 
Yaklaşık 2 aydır evde olmadıgım için, giderken fişini çekip çıktığım buzlugumun şu alt ızgarasının altında yogun miktarda küf oluşmuş. Yani neredeyse tüm buzlukta oluşmuştu, temizledim ancak bu kısım cıkarılabilen bir parçanın altında değil.

Sizce bu küften nasıl kurtulurum?
(8) 

Denize yakın rakı içmelik mekan önerisi atın üstüme - İstanbul

patlamis misir #1442832 
yurtdısından yeni tasınmıs bir arkadasıma rakı sözüm var ancak mekan bulamıyorum. hem denizin kenarında ya da güzel manzaralı olsun, hem deniz mahsülleri konusunda iyi olsun hem de güzel bir rakı seansı yapabileceğimiz bir yer olsun istiyorum.

fiyat cok sıkıntı değil yeter ki keyifli ve mutfagı iyi olan bir yer olsun.


neresi olabilir orası?

yer: İstanbul
(9) 

Katlanan bisiklet mi, değil mi?

patlamis misir #1425544 
Yaz aksamları sahil yolunda kullanmalık, cok uzak mesafeler için kullanılmayacak bir bisiklet arayısındayım. Ancak katlanan bisiklet mi almalıyım, normal bir şehir bisikleti mi karar veremiyorum. Artıları eksileri de cok bilmiyorum açıkçası.

Katlanan bisikletler çok mu uyduruk?

www.hepsiburada.com

Şu nasıldır mesela?
(2) 

Giriş seviyesi dövme makinası

patlamis misir #1423098 
Olaya tamamen yabancı satılırım ama yavaştan dövme yapmayı öğrenmek istiyorum. Profesyonel bi boyuta tasımak gibi bir hedefim yok. Hangi markayı almalı, gittigidiyorda filan satılan setler var ama emin olamadım içinde boyasına kadar dahil setin ben kaliteli malzemelerle başlayarak öğrenmek istiyorum. Var mıdır şu markayı şurdan alabilirsin, başlangıçta sunu alman kesin lazım diyebilecek. Hatta malzeme listesi de süper olur.
(6) 

Elektrik süpürgesi tavsiyesi alırım

patlamis misir #1414040 
Evde izolasyonda olduğumuz su günlerde elektrik süpürgem iflas ettiği için yenisini almam gerekiyor :( Evcil hayvanın olduğu, 3 artı bir bir evi temizlemek için fiyat performans oranı iyi bir süpürge arıyorum. Bütçem çok değil açıkçası 1000 tlnin üstüne çıkmak istemiyorum, önümüzü göremediğimiz dönemlerden geçtiğimiz için.

Bana süpürge önerseniz ya:)
(7) 

Küp küp kesilmiş soğan buzlukta...

patlamis misir #1413177 
Saklanır mı? Kilo hesabını bilemedigim için çok fazla sogan almısım yanlışlıkla. Bozulmadan hepsini tüketmem mümkün değil. Ben bunları yemeklik dograsam buzluğa atsam olur mu acaba?
(1) 

Van’da güzel yemek yenecek yer yardımı

patlamis misir #1402558 
Van’da da bucuk gün geçireceğiz. Aksam yemegi ve kahvaltı için suraya gidin dediğiniz yerler var mı? Alkollü yemek mekanı varsa o da güzel olur.
(5) 

Duyuru Kadınlarına Ufacık bir soru

patlamis misir #1401142 
Yaptığım bir araştırma için bu sorunun cevabına aşırı ihtiyacım var, yardımcı olursanız çok sevinirim:)

Duyurumuzun sevgili kadınları:

1- İpekyol markasından alışveriş yapıyor musunuz?
2- Yapıyorsanız neden yapıyorsunuz?
3- Yapmıyorsanız neden yapmıyorsunuz?




Teşekkürler şimdiden :)
(3) 

Kedimde mantar mı var?

patlamis misir #1394971 
1 hafta önce sokakta şiddet görerek kuyrugunu kaybetmiş bir bebiş sahiplendim. Evde halihazırda 1 yaşından büyük bir kedim var. Yeni gelen kedinin de 1 yasından büyük olduğunu tahmin ediyoruz. Gözlerinde biraz enfeksiyon ve hafif bir üşütme durumu vardı. Bunun tedavisi için zaten her gün veterinere gidiyoruz. Ancak vucudunun bir yerinde ekteki fotolardaki gibi bir tüy dökülmesi farkettim. Derisidnde ilk geldiginde kepeklenme vardı ancak kaliteli mama yemeye başlayınca geçti. Veteriner kedide mantar gibi bir durum olmadığını saglıksız beslenme nedeniyle dermatit vs gibi bir sorun olacagını ancak diğer kedime bulaşabilecek herhangi bir durum olmadığını söyledi. Ancak bu bahsettitigm tüy dökülmesi olan yerin mantar olmasından şüpheleniyorum yine de. Böyle bir şey varsa hem buna uygun bir tedavi uygulamak isterim hem de diger kedime bulaşmasını önlemem gerekiyor.

Kedişler konusunda tecrübesi ve bilgisi olanlar bir bakabilir mi fotolara sizce mantar mı bu?
(4) 

Balkon filesi montajı yaptırabileceğim bir yer

patlamis misir #1385360 
Yeni taşınacağım evim yüksek katta olduğu için balkona kedimin atlamasını önleyecek bir file taktırmak istiyorum. Ancak hem file tedariği yapacak hem de gelip montajını yapacak bir yer bulamadım bir türlü. Montajı kendim yapmam mümkün değil malesef. Armut'a ilan açtım bir firmadan teklif geldi onlar da sözleştiğimiz gün iptal ettiler. Var mıdır bu konuda beni bir yerlere yönlendirebilecek?
(9) 

Kedi evde yalnız kalır mı?

patlamis misir #1356999 
7 aylık bir kedim var daha önce evde 1 günden fazla yalnız kalmadı hiç. 2,5 günlüğüne kısa bir seyahate gitmem gerekiyor. Kafeste kedi misafir eden pansiyonlara bırakmak istemiyorum açıkçası. Yanımda götürsem kediye işkence olacak. Eve gelip kontrol edebilecek birilerini bulabilir miyim bilmiyorum o tarihlerde. Hoş eve gelen biri olsa da benim inanılmaz aklım kalır (cam açık kaldı mı vs gibi) . Kedi konusunda tecrübeli olanlara soruyorum, bol bol mama ve su bıraksam sizce 2,5 gün kendi kendine idare edebilir mi kedişim?
(7) 

kedim ip yedi

patlamis misir #1335583 
bugun gündüz saatlerinde kedim bir parça ip yuttu. agzından sallanırken almaya çalıştım ancak yetişemedim. hareketlerinde bir tuhaflık görmedim ama çok korkuyorum. bir zararı olur mu? Yediginden beri hiç dışkılamadı dolayısı ile iplik hala vücudunda olmalı. veteriner zeytinyagı içirip takip edin dedi ama çok endişeleniyorum. daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu?
(2) 

Kadıköy civarı terzi

patlamis misir #1305690 
Kadıköy çevresinde bildiginiz güvendiginiz terzi var mıdır? Elimde kumaş var çok basit bir şey diktirmem gerekiyor ama hiç bildigim terzi yok.
(13) 

'kırık olsa yerinde duramazdın' benzeri..

patlamis misir #1278329 
Başlıktakine benzer yaygın kullanımı olan cümlelere ihtiyacım var. Aklınıza gelenler?
(4) 

doktorlar house md dizisi hakkinda ne dusunuyorsunuz?

patlamis misir #1183732 
diziyi en bastan 2. kez izliyorum. konuyla uzaktan yakindan alakam olmadigi icin dizi bana cok etkileyici geliyor ama doktorlarin ya da tip okuyanlarin ne dusundugunu cok merak ediyorum dizi ile ilgili. cok mu uyduruk? basarili mi?
(1) 

Alice in Wonderland ! Yardim.

patlamis misir #1151724 
Selam,

alice in wonderland ' i orijinal dilinden ve kisaltilmamis orijinal haliyle okumak istiyorum. Ancak nette arastirdigimda bir suru versiyon cikiyor ve guvenemedim. Var midir bu konuda yardimci olabilecek? Bu isten anlayan birisi. Online olarak alabilecegim bir mecradan bulunabilirse ne guzel olur :)
(4) 

yurtdisina cikan anne babanin hatti

patlamis misir #1032330 
Selamlar,

Annem ve babam birlikte yurtdisina ciktilar gitmeden yurtdisinda konusma paketi filan da almislar ancak telefonlarini yurtdisina kullanima actirmayi unutmuslar. Bir sekilde telefon bulup bana ulastilar bugun ancak su an hicbir iletisimimiz yok kendileriyle. Turkcell i aradim baskasinin numarasini yurtdisina acamayacaklarini soylediler. Bu konuda sizce ne yapabilirim? Ne yapayim da babamin hattini yurtdisi kullanima actirayim? Yasli insanlar bir baslarina orada allah korusun acil bir sey olsa ne ben ulasabilecegim ne onlar. Fikri olan var midir?

Tesekkurler simdiden.
(2) 

mesnevi ama hangisi?

patlamis misir #911138 
Mesnevi yi okumak istiyorum ama bir cok farkli basimi var. Bana onerebileceginiz yayin evi hangisi olur acaba?
(2) 

bi-profenidle alkol alimi

patlamis misir #865529 
bi-frofenid 1 tablet icsem simdi aksama alkol alsam basima kotu seyler gelir mi?
(5) 

yds'de ki Rafaelli soru

patlamis misir #831452 
Cevabi ne olacakti onun ya ?

bir de 'needing less...' li soru?
(5) 

numarali gozluk

patlamis misir #811664 
simdi ben mesela elimde recete olmadan bir optige gitsem numarali gozluk istesem alabilir miyim? Yani iste sol 1.25 sag 1.50 olacak, cerceve de su olsun gibisinden soylesem alabilir miyim direkt?
(2) 

YDS icin kaynak

patlamis misir #811350 
Herkese merhaba,

YDS puanimi yukseltmem gerekiyor. Bana kisa surede max performans saglayacak kaynaklar lazim. Neler onerirsiniz?
(4) 

garanti atm para çekme

patlamis misir #790449 
Garanti atmsinden minimum para çekme limiti kaçtır. Mesela 9 TL çekmek istesem veriyor mu atm?
(2) 

Sürekli tespit yapma ihtiyacı neden oluyor insanda? Sözlükte?

patlamis misir #780905 
Sözlüğe bakıyorum şöyle bir sürekli insanların kategorize edildiği "şöyle şöyle kadınlar", "şöyle yapan erkekler", "şöyle duran kızlar" vs. gibi milyon tane başlık var. Başlıklara yazılan entrilerde bir sürü (bir çoğu saçma sapan) tespitlerle dolu. Özellikle kadınlar ile ilgili yapılan yorumlar cidden saçmalığın dik alası.

Neyi tatmin ediyoruz bu şekilde tespitlerle? Neden bunu yapma ihtiyacı duyuyoruz? İnsani tespitler benim de çok ilgimi çekiyor. Olayları sosyo-psikolojik boyutlardan tartışmayı da çok severim ama bahsettiğim şeyler bu tarz şeyler değil. Bir çoğu inanılmaz basit, hiç bir dayanağı olmadan yapılan, kusura bakmayın ama çok salakça değerlendirmelerden oluşuyor.

Ben bana çok ters gelen, normalde -öğretilmişliklerimde değerlendirdiğimde- yadırgayabileceğim durumlar olduğunda bile bu konu ile ilgili konuşmaktan hatta düşünmekten bile imtina ediyorum; çünkü kendimi bu tarz tespitler yapabilecek şekilde konumlandırmıyorum. "Ulan ben kimim ki böyle atıp tutabilirim" diye düşünüyorum.

Gerçekten soruyorum. Neden bu tavır? Neden genellemelere boğularak yapılan saçma sapan tespitler? Ne eksik?


edit: şu videodan ne farkı var ki bahsettiğim durumun?

www.izlesene.com
(6) 

çay pansumanı ne işe yarar?

patlamis misir #771003 
Göze yapılan çay pansumanının ne gibi bir faydası oluyor? Neye iyi geliyor? Ve iyi gelen madde ne?
(3) 

Seyrantepe'de döviz bürosu var mıdır?

patlamis misir #769429 
sb
(2) 

bu filmlere benzeyen filmler arıyorum..

patlamis misir #735930 
arkadaşlar,

aşağıdaki filmlere benzeyen, bu tarzda değişik filmler arıyorum izlemek için:

- the dreamers ,
- Les amours imaginaires
- kynodontas
- virgin suicides


Ne bilim işte bu tarz..
(3) 

yeditepe üniversitesi diş hastanesi

patlamis misir #632185 
20lik dişlerimin operasyona ihtiyacı var gerçekten güveniir ve SGK'nın karşıladığı bir yerde yaptırmak istiyorum. Yeditepe Üniversitesi'ni önermişlerdi ama orada SGK geçmiyormuş. Önerebileceğiniz bir yer var mı bu konuda?
(3) 

kış için upuzun kaban..

patlamis misir #632172 
Merhaba,

Şimdiden aklıma düştü; kış için siyah neredeyse bileklere kadar uzanan uzun bir kaban istiyorum. Genelde kabanlar hep diz hizasının altında bitiyor; bu tarz kabanları nereden bulabilirim?
(2) 

ornisid ve alkol

patlamis misir #526228 
Merhaba,

Ornisid forte adlı ilacın prospektüsünde "alkolle geçimsiz değildir" diyor. Bundan alkolle herhangi bir etkileşime girmediği ve ilaç kullanımı sırasında alkol alınmasının sakıncalı olmadığı sonucunu çıkarıyorum ben. Doğru mu çıkarım yapıyorum?


Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Denizatı akvaryumu kurmak

patlamis misir #497648 
Merhaba,

İnternette çeşitli kaynaklar bulmaya çalışıyorum konuyla ilgili ama açıkçası çok net ve güzel bilgiler elde edemedim. İçinizde denizatı akvaryumu olan, denizatı besleyen varsa ya da bu konuda çeşitli araştırma yapabileceğim kaynakları benimle paylaşabilecek olan varsa sevinirim. Bir denizatı akvaryumu kurmak istiyorum. Şimdiye kadar yaptığım araştırmalarda bu canlılar için besin bulmanın bir hayli zor olduğu, donmuş besinle hayatını sürdürebilen cinslerinin ise Türkiye'de bulunmadığını öğrenebildim sadece. Bu konuyla ilgili bildiğiniz ne varsa benimle paylaşmanızı rica ediyorum. Aynı zamanda denizatlarını ve bakımı için gerekli malzemeleri temin edebileceğim güvenilir yerleri ve konuyla ilgili internet sitelerini de söylerseniz çok sevinirim.
(4) 

kafamın sağ tarafı

patlamis misir #476803 
Daha önce de buna benzer şeyler olmuştu aslında ama bugünkü bir hayli şiddetli. Sabah tam olarak "baş ağrısı" diye adlandıramadığım garip bir hisle uyandım. Kafamın sağ tarafına 10-20 saniyede bir bıçak saplanıyor gibi bir ağrı hissediyorum. Aynı zamanda sağ gözüm hafif sulanıyor ve hassas. Sağ kulağımda biraz ağrı var ve boğazımın sağ tarafı acıyor. Yine aynı şekilde sağ yanağımın ve alnımın sağ tarafının derisi inanılmaz hassas. Daha önce bütün vucudumun sağ tarafının aynı bu şekilde hassasiyet gösterdiği ve bir kaç gün sürdüğü olmuştu ama bu kadar rahatsızlık verecek düzeyde değildi. Şu an bunu yazarken bile kulağıma sanki şiş sokuyorlar gibi bir his oluyor, sonra aniden geçiyor. Bütün enerjimi emen, günümü mahveden bir şey oldu resmen bu artık.

Ne olabilir acaba bu? neden kaynaklanıyor olabilir? Ve bunun için nöroloğa mı gitmek icap eder?

Not: "doktora gitmeliyim." bunu zaten biliyorum.


Teşekkürler.
(1) 

ÜDS hakkında

patlamis misir #449757 
Bu sene ÜDS'ye girmeyi düşünüyorum ve fakat geçen senenin sınav içeriğine şöyle bir baktım ve sınavın sağlık bilimleri-sosyal bilimler- fen bilimleri olarak 3 kısma ayrıldığını gördüm. Neticede dil yeterliliğini ölçmek için yapılan bir sınav değil mi bu? Herkes alanına ait olan soruları mı çözecek? Yani iktisat mezunları sosyal bilimler, mühendislik mezunları fen bilimleri kısmını mı çözecek?
1

mobil görünümden çık