(1) 

VHS kasetten cd'ye aktarma

demoniclewinsky #891801 
Elimde bir çizgi film kasetim var.
s30.postimg.org

Onu kadıköy ve çevresinde dijital ortama aktarabilecek bir yer var mı?

Eski duyurulara baktım,fotoğrafçılar yapar denmiş de bana garip geldi azcık.

Tenk yu.
(4) 

[ geçmeyen öksürük tedavisi ] nereye gitmeli?

demoniclewinsky #696228 
eski duyurularda bi dolu, geçmeyen öksürüğe ne yapmalı sorusu var amma hastanede hangi bölüme gitmek lazım,öncelikli olarak onu bi soriym.

kısaca durum su; 3 hafta önce boğaz ağrısı,ateş,halsizlik şikayetiyle doktora gittim.dayadı antibiyotiği.bi hafta sonra geçti amma sonrasında öksürük baş gösterdi.
ani ve boğulacakmış gibi öksürüyorum.kusma hissi yaratıyor.burnumdan nefes alıp vererek azaltıyorum.
bunun haricinde esneme,hapşırma gibi boğazımı serbest bırakarak yapılan seyleri yapmam mümkün değil,direkt öksürmeye baslıyorum yoksa.

hangi bölüme gidilir,ne testi yaptırılır?
daha önce yaşayıp çare bulan oldu mu:)

not:bi de deneyebileceğim zencefil,bal,ıhlamur vb birkaç bitkisel sey denedim.
her türlü otu kaynatıp içemiyorum zira alerjim var.şişiyorum bi anda.

thank you.
(5) 

[ bundan sonra ne olacak ] gezi'den sonra

demoniclewinsky #614852 
bu direniş sonrası olayların nasıl devam edeceğini düşünüyorsunuz?
kısa ve uzun vadede olabilecekleri kastediyorum.
herkes farklı bir şey söylüyor,kısaca şunlar hakkında düşündüklerinizi ve genel yorumlarınızı merak ediyorum.
1-rte'nin küresel desteği kaybetmesi?
an itibariyle gözden çıkarılmış mıdır?

2-rte'nin gezi olayları boyunca sergilediği saldırgan tutum bilinçli bir şekilde oluşturulmuş bir durum mudur yoksa tamamen kendini kaybetmesine mi bağlamak lazım durumu? (1. soruyla bağlantılı olarak da soruyorum aslında)

3-bu olaylardan sonra yurtiçinde genel durum nasıl devam edecektir?
(tüm direniş,yaşam standartları,seçimler vs şeklinde genel bir perspektifle bakıldığında ne söylenebilir?)

3a-rte,söylendiği gibi kendi kesimini de kaybetmiş durumda mıdır?
öyle ise bu herhangi bir şeyi değiştirir mi?

4-bu olaylar öncesinde,çözüm süreci adıyla başlatılan kürt-pkk (nasıl görüyor ve adlandırıyorsanız) görüşmeleri nasıl ilerleyecek ve tüm bu süreçte kürt halkının duruşu ne olacak? ne olmalı?

sorular çoğaltılabilir. bi dolu teori ve yazılmış yazı da vardır muhtemelen.
gerek kendi düşüncelerinizi gerekse bu konuda okuduğunuz şeylerden anlamlı bulduklarınızı paylaşır mısınız?

teşekkürler
(3) 

[ lazerli uzaklık ölçme şeysi ] - lazer metre

demoniclewinsky #232945 
boschunkiler biraz pahalı da, daha orta yollusu nereden bulunur?
bugün kadıköy ya da beşiktaş civarında bir yerlerden alıciim.
var mı bildiğiniz bir yer?
tenk yu.
(2) 

[ sims 2 ] silemedimm

demoniclewinsky #98130 
efeem ben sims 3 yüklediğimden mütevellit sims 2lerimi sileyim dedim ama olmadı.
yani sadece double deluxe diil diğer expansion packleri( pets,open for business,apartment life,bon voyage,H&M, ikea gibi gibi) de silinmiyor.kendi uninstall kısmından da denetim masasından da denedim olmuyor.nette bir ton sey yazmıslar ama
anlamadım acıkcası.var mıdır bir bileni?

tsk pls=)
(2) 

at binmek

demoniclewinsky #50027 
şimdi ben ata binmek istiyorum 23 yasında bi insan olarak.profesyonel olarak değil tabii.istanbul atlı spor kulübünün kursları var arastırdıgım kadarıyla.
daha önce de polonezköyde bir yerlere gtmiştim denemek için ama gördüm ki ufacık cocuklar pıtı pıtı biniyorlar fln insan kendini kötü hissediyor=P
ben bu saatten sonra gitsem kart bi kişi olarak saçmalamış mı olurum? sonucta prof. olarak ilgilenmeyeceğim bu işle ,zevk tamamen ama binicilikle ilgili böyle bir yaş olayı var mıdır?
tesekkürler
(1) 

[ laptop sticker ]

demoniclewinsky #47064 
hani bu laptopların üzerine yapıştırılan koruyucu stickerlar fln var ya,onlardan
nerede bastırabilirim? yani normal çıkartmalardan farklıdır heralde=)
bir ozalitciye gitsem istediğim resmi laptop stickerı halinde basabilir mi?
tsk pls
(5) 

[ koşu bandı yürüyüş alanı ]

demoniclewinsky #45906 
koşu bandı almayı planladıgımızdan birkaç yer ile konustuk.herkes farklı bir sey
söyledi.kosu alanı genelde 40cm*120 cm nette gördüğüm kadarıyla.ama koşu için 50 cmden az olmamalı diyorlar.
nedir olayı?
diğer duyurulara bakınca herkes bi süre sonra askılık olarak kullanılacagından almayın demiş gerçi ama=)
tsk pls.
(3) 

[ laminat parke ] öğrenci evi

demoniclewinsky #44888 
Beşiktaş'taki öğrenci evimize laminat parke yaptırmayı planlıyoruz.13-14 m2lik bir oda için max. 250ytl gibi bir miktar ayırabiliriz.
koçtasta paket fiyatı 40 ytl olan paketlerden 6 tane alırsak yeterli oluyor ama buna montaj ve diğer işçilikler dahil olmadıgından pahalıya geliyor.
beşiktaş civarında daha uygun bir fiyata laminat parke yaptırabilceğimiz bir yer var mıdır?
ayrıca pvc zemin kaplamaları cok mu dandik olur? kullanan var mı ? varsa m2 fiyatları ortalama ne kadar olur?
tesekkürler
(2) 

[ sağlık ] Kalori Hesabı

demoniclewinsky #43757 
Gün içerisinde 8 saat çalışan/okula giden bir kişinin ortalam harcadığı kalori miktarı nedir? ve kişinin kalori ihtiyacı bu değerin üzerinde mi olmalıdır yoksa biraz altında mı olmalıdır?
(3) 

[ pc ] Kurtarma CD/DVD'si oluşturan yazılım?

demoniclewinsky #43708 
Elimizde açılmayan bir laptop ve açılan bir laptop var. Windows XP Pro SP3. şimdi düzgün çalışan laptop ile hangi yazılımı kullanarak kurtarma cd/dvd'si oluşturabiliriz? diğer laptop windows logon ekranında donup kalıyor safe mode da fayda etmiyi.
(4) 

[ taşınabilir evler ] ben burda yaşarım hacı

demoniclewinsky #43702 
efenim bi okul projesi kapsamında tasınabilir barınma üzerine arastırma yapmam gerekiyor.
tasınabilir derken illaa karavan olması gerekmiyor tabii,misal living box denen olay da olur.prefabrike yaşam üniteleri seklinde gecen,daha ufak boyutlara indirilip tırlarla vslerle tasınabilen birimler. (resimlere bakınız)
şimdi böyle bi yaşam sekli ne kadar cekici sizin için? tercih eder misinizi? ederseniz neden? etmezseniz neden? bi profil olusturmam gerekiyor kullanıcılarla ilgili.

not: para mühim değil,abi ben nasıl tasıcam bunu demeye gerek yok,gemi olur tır olur bi şekilde tasırız.tanıdık nakliyeci var diye düşünün misal:P

tsk pls.
(2) 

uğur yücel / azınlıkta kaldık

demoniclewinsky #40571 
ugur yücel'in havlucu mehmet'i,köşk emin'i anlattıgı bir gösterisi vardı zamanında tvde.adı "azınlıkta kaldık" idi yamulmuyorsam.nasıl nerden bulunur o??

zamanında sorulmus bu ama bi sonuc cıkmamıs.
www.eksiduyuru.com
(1) 

[ film adı ] Gerard Depardieu

demoniclewinsky #39245 
Gerard Depardieu'nun bir filmini soruyorum efenim.

Filmde Gerard abi hayırlı bir kısfmet bulmak ümidiyle tanımadığı
insanların düğünlerine katılmakta,tüm tanısma olaylarına dahil
olmaktadır.Arkadasıyla gittikleri bir düğünde diğer eleman geline
aşık olur ve olaylar gelişir.

neydi bu filmin adı?
(3) 

video yüklemece

demoniclewinsky #38507 
efenim bir adet ilan-ı aşk videosu var elimizde,amerikadaki bi vatandaşa izletilmek isteniyor.rapide yükledik ama dosyayı ya yükleyemediler ya da player açmadı vs.

dosya 53 mb,13 dakika kadar sürüyor.youtube a eklenmiyor.uzunlugundan mı dosya boyutundan mı sitenin yasagından mı nedir bilmiyorum.yapamadık sonucta.

youtube benzeri bir site var mıdır ki su videoyu ekleyip link gönderelim adama??

hayrına cvplayın lütfen,sevenleri birleştirceksiniz sevaptır:P
(4) 

mide krampları

demoniclewinsky #35662 
4-5 ay önce midemdeki ağrıdan dolayı doktora gitmiş,krampların stres kaynaklı oldugunu öğrenmiş idim.

aynı sancılar son 2-3 gündür tekrar ortaya çıktı.(sevgili,sorun,bıdı bıdı bikbik kaynaklı sanıyorum )önceden kullandıgım spazm giderici ilaçları aldım ama işe yaramıyor.
napmak lazım?
(1) 

ispanyolca bilen?

demoniclewinsky #26667 
şöyle bir durum var karısık.bi arkadasım ( ilgi ) bir arkadası için ( diego ) "hoşcakal videosu" hazırlamıs ayrılırken,bir bölümünde ispanyolca bir konusma var (10 sn sadece) ama ne anlama geldiğini bilmiyoruz.
dinleyip cevirebilecek varsa süper olur.

bu da link.
rapidshare.com

tsk pls:=)
(5) 

[ piercing ] çıkmıyor.

demoniclewinsky #26166 
dudagımın kenarındaki piercingi cıkarasım geldi ama yapamıyorum.fıldır fıldır dönüyor da ucundaki topu cıkaramadım.kargaburun gibi bişiler vardı,onu da evde bulamıyorum.
bunun bi çıkarma yöntemi var mı yoksa dişimle arkasını sıkıstırıp ucuna mı yüklenmeliyim nedir nedir?
tsk pls
(2) 

[ kendi kendine açılan siteler ] rumuz: lost magduru

demoniclewinsky #25133 
saçmasapan bir torrent sitesinden lost'u indirdim.yükledim actım efenim ama açılması için su siteye girip gerekli programı indiriniz dedi.saflıgıma geldi,indirdim yükledim açılmadı tabii..

ancak o andan itibaren cep melodi benzeri siteler kendi kendine açılıyor.programı sildim de napim baska?
(4) 

[ yaza dogru artan spor salonu soruları ] avrupa yakası

demoniclewinsky #24968 
tercihen avrupa yakasında,senelikten cok aylık olarak üye olunabilecek mümkünse havuzu olan bir spor salonu,fitness center vs var mıdır?

*daha önce sorulmus sorulara baktım ama genelde yazılan yerler biraz tuzlu.aratsana bi ton sey vardır yazılmıs demeyin diye söylüyorum.
tsk pls
(2) 

[ dogum günü seysi ] arkadaslar,eğlence şaka şaka fanta

demoniclewinsky #24495 
cuma günü dogum günüm münasebetiyle arkadaslarla toplanılacak muhabbet edip içilecek bi yer var mı bildiğin? (taksim civarı)
yani müzik bangır bangır olup konusmaya engel olmasın,içki çok pahalı olmasın.ortam güzel olsun nebliim
bu tarz sevdiğiniz mekanlar varsa tavsiyeleri bekleriz efenim.
tsk pls
(1) 

[ havuz problemi ] kış döneminde istanbul'da nerede yüzülür?

demoniclewinsky #21532 
istanbul'da öğrenci bünyesini çok sarsmadan gidilip
yüzülebilecek yer var mıdır?
üyelik olayı senelik olunca fiyatlar pek uygun olmuyor,o yuzden aylık ya da 3-6 aylık üyelik seceneği olsa süper olur.
ayrıca üniversitelerin de havuzları var ama yıldız teknik'in de var mı? varsa yeri fln?
tsk pls
(3) 

[ HP Pavilion dv2085 ] yanıyorrr

demoniclewinsky #21324 
kendisin yakın zamanda anakartı değişti ancak cok ısınıyor artık.hatta bi kere oyun oynarken kapandı.
eskiden böyle bi sorun yoktu.nolmus olabilir?
tekrar servise götürüp bir ay el konulmasını istemiyorum.
napmak lazımdır?
tsk pls
(3) 

[ the movies ] + [ kapanan laptop ]

demoniclewinsky #20492 
bir iki gün önce bu oyunu yükledim bilgisayarıma efenim.
ancak 15ila 30 dakika içerisinde kapanıyor pc.ısınma sorunu diye düşündüm ama sürekli netteyim,bilmem kaç saat açık kalırken böyle bir sorunla karsılaşmıyorum.oyunu açınca çat.
ama oyun baska pcde catır catır çalısıyor.

neden olabilir böyle? napmak lazımdr?
kendisi servisten henüz gelmiş,anakartı yeni değişmiş bir hp paviliondur.
tsk pls
(4) 

[ laptop ] batarya / HP

demoniclewinsky #20198 
bilg. bataryası değişti.şimdi nasıl şarj etmek lazım.daha uzun ömürlü olması babında.
(2) 

[ film ] Rounders

demoniclewinsky #19834 
rounders filmini indirmeye çalışıyorum. (edward norton, matt damon fln var hani) emuleden olmuyor çünkü low id.high yapamadım bi türlü.bu sebepten dolayı da indiremiyorum.
baska nerden bulabilirm filmi???
tsk pls
(5) 

[schengen vizesi] sonunda prag

demoniclewinsky #19770 
milattan önce bi ara bir tur şirketinden prag gezisi kazanmış idik.23 nisanda gidicizz kısfmetse.ancak söyle bir durum var;
ben zamanında yeşil pasaport almıstım ancak babamın vefatından dolayı maaş aldıgımdan pasaportum arastırma neticesinde geri alındı.şimdi tekrar cıkartacagım.

tur şirketi schengen vizesi alacakmıs ancak öğrenci olarak gidiyorum ve istenilen belgeler arasında(internetten okudugum kadarıyla)öğrenci belgesinin dısında ailedeki bordrolu çalışanlarla alakalı belgeler de var.onlar da sunlar imiş;

• İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafindan)
• Şirketin imza sirküleri
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
• 4 aylık sigorta bildirgesi
• Son üç aylık bordro
• Hesap cüzdan fotokopisi • Gayri menkul tapu fotokopisi
• Kredi kartları fotokopisi, Evli bayanlar için kızlık soyadı gerekmektedir

cidden bütün bu belgeleri mi toplamam gerekiyor? ailede bordrolu olarak tek çalışan annem oldugundan (memur statüsünde oluyor sanırım)üstteki zilyon tane maddeden annemle alakalı olarak toparlamam gerekenler hangileri? genel olarak bu konuyla ilgili bilgisi olanlar varsa ve bi iki sey karalarsa sevinirim.

son soru: 23 nisanda gidileceğinden ve en az 1 snelik pasaport süresi gerektiğinden diğer işlemleri de göz önüne alırsak( tur şirketi ilgilenecek hepsiyle) ne zaman belgeleri toparlayıp şirkete teslim etmem gerekir?

tesekkürler=) (uzun oldu biraz ama niise)
(5) 

[hp servis ] ne zaman gelir bu????

demoniclewinsky #19082 
tam 10 (on) gün önce hp pavilionumu ekran kartındaki sorun nedeniyle servise verdim.
2-3 gün önce aradıgımda parca için yurtdısından sipariş verildiğini ve henüz gelmediğini söylediler.(bana haber verilecekmiş)

parca sipariş tarihi de gözükmüyormus ekranda.
peki ne zaman gelir bu alet??

ayrıca format atılır mı? yani baska türlü alamadıkları için "gerekli görülürse format atılabilir" seklinde belge imzalamak zorunda kaldım ama sorunun ekran kartı oldugu kesin (kendileri de söylediler) sadistlik olsun diye dosyalarımı çizimlerimi silip elime vermezler di mi laptopu??
(1) 

[internet explorer] hata!!

demoniclewinsky #17542 
internet explorer nerdeyse tüm sitelerde hata veriyor su sekilde;

"internet explorer,bu internet sitesini açamıyor: www.bidibidi.com ,işlem iptal edildi"

nedir sorun? sinir etti bi saattir poff:/
(6) 

itü / endüstri ürünleri tasarımı

demoniclewinsky #15725 
dönemlik "bırakıcam ben okulu" sendromları ile bogusmakta olan yıldız teknik üniversitesi mimarlık bölümü öğrencisiyim.

olayı en bastan anlatmak gerekirse öss sonrası puanım yetmediğinden itü endüstri tasarımı bölümüne giremeyip yıldıza transfer oldum.okulun ilk 2 yılı fena değildi.her çalışkan öğrenci gibi derslere girip çıkıyor,not alıyor,çizimlerimi günü gününe yetiştiriyordum ama artık fenalık geldi.bitmiyor bu okul.

bıraksam,tekrar girsem össye.bu sefer endüstri ürünleri tasarımı yazsam,kazansam.. negzel olur.gerçi sistem de değişti ben anlamıyorum ki sayısal 2 sosyal 5 ne bunlar.

tavsiyesi olan,gecer bunlar olur arada sıkıntıdan,takma diyen,bence gir sınava tekrar diye gaz veren nebliim hayata dair bi cümlesi olan herkesin cevaplarını bekliyorum.iclal aydınla hayat güzeldir'de buluşmak dileğiyle ( ühü çok kötüyüm be sözlük)
(3) 

turkcell faturaları / bu nedir yauu!

demoniclewinsky #9554 
Turkcell faturalı hat ile ilgili bir sorun yasıyorum şöyle ki iki hafta önce guncel konusma tutarımı öğrenmek üzere mesaj attım,yaklaşık 40 ytl oldugunu görünce bari bu ay bokunu çıkarmıyım diyerek diğer hattımı taktım.bir hafta sonrasında tekrar aynı hattı takarak tekrar sorgulama yaptıgımda güncel miktar 80 ytl gözüküyordu.

şimdi,
1)belki ilk sorgulamaya son birkaç günün konusmaları yansımamış olabilir ama bu konusmaların toplamda 40 ytl olmasının imkanı yok.nasıl oluyor bu?

2)müşteri hizmetlerini arayınca bu konuda bir şey yapamayacaklarından ve itiraz hakkımdan bahsettiler.
(hat annem üzerine kayıtlı ayrıca)

3)benzer bi olay ile kazıklanmış olan var mıdır turkcellden?
(deli oluyorum,kontör yetiştiremiyoruz diğer hattan sevgilimize yau)
(2) 

futbol / Altay Spor Kulübü / Atakan

demoniclewinsky #9131 
Atakan vardı sanırm eskiden Altay'da,yani 10 küsur sene önce,neydi onun soyadı?

(sakallı,Uğur tütüneker'e benzeyen bi adamdı galiba)
(10) 

gözdeki nokta-sekil

demoniclewinsky #9073 
hani gözlerinizi kısıp hafif odaklandığınızda gözünüzün önüne gelen garip şekilli bir sey var ya ,hıhh onun adı neydi?

bonus track: hatta bu nickte sözlük yazarı da var sanırm:)
(a ile baslıyordu galiba,sallıyorum ya da bilmiyorum)
1

mobil görünümden çık