(4) 

pegasus bilet iptali

contavolta #561325 
yarın sabah 8 de uçağım var ama bi aksilik oldu kullanamayacağım, iptal etme şansım var mı? ücreti geri alabilme ya da daha sonraki bi tarihe erteleme şansım var mıdır? flypgs.com da bakındım bulamadım iptal ile ilgili bi şey.

kütahya- istanbul uçuşu. bileti 30 liraya almıştım.
(2) 

askerlik sorunu

contavolta #559860 
daha önceleri de sordum bu soruyu ama karar vermem lazım artık bi an önce bi daha danışıyorum sizlere. malumunuz nisan celbinde askere gitmek için bu ayın sonuna kadar tecili bozduracağımızı bildirmemiz gerekiyormuş.

1 buçuk senedir çalışıyorum bi yazılım firmasında. Nerde angaraya iş var ben yapıyorum. genelde herkes java ağırlıklı çalışıyor bana ise php de delphi de işler var onları yıktılar. bi şekilde 1 senedir falan onlarla uğraştım ama artık her gün aynı şeyleri yapıyorum gibi geliyor, üstelik kendimi gelştiremiyorum hiç. aldığım ücret buçuk senelik çalışana göre fena sayılmaz, 3 bini az geçiyor. delphiyle falan ilerde çok bi iş bulabileceğimi sanmadığımdan, java ya da pl/sql işleri yapan başka bi firmaya geçmek istiyorum. lakin tecilimin bitmesini de 1 sene kaldığı için görüştüğüm firmalar çok sıcak bakmıyor.

ben de bu sebeplerden askere gitmeye karar verir gibi oldum. nisan celbinde gidersem 1 buçuk senelik tazminatımı alıcam. askerden dönünce belki java kursuna falan da giderim sonra da yeni iş aramaya başlayarım diye düşündüm.

ama nisan celbinde askerlik zor olur diyenler aklımı çeliyor. ağustos a ya da aralığa kadar da bu şirkette devam edebilir miyim bilmiyorum artık sabahları işe gidesim gelmiyor bile hiç. zorla çalışıyorum anlayacağınız. patronla falan da aram çok iyi değil.

siz olsanız napardınız? bi an önce askere gitmek mi yoksa biraz daha sabredip ağustos ya da aralıkta askere gitmek mi?

bir de şirkete önceden haber vermek gerekiyor mu? yasal bi prosedür var mı?
(4) 

Hafta sonu özel hastanelerde muayene

contavolta #556583 
evet bi kaç kere devlet hastanesine gittim saç dökülmesi ve yüzdeki sivilceler için olumlu bi sonuç alamadım. Şimdi özel bi hastaneye gideyim diyorum, belki daha fazla ilgilenirler diye.

Hafta içi müsait olamıyorum çok. bu yüzden hafta sonu dermatoloji için muayene yaparlar mı?

bir de özel sağlık sigortası hepsinde geçerli oluyo mu?

hangi hastaneyi önerirsiniz?

şehir yazmayı unutmusum, istanbul. mümkünse avrupa yakası.
(3) 

Schengen vizesi için hesap dökümü

contavolta #551018 
İspanya için schengen vize başvurusunda bulunacağm. Vfs global diye bi şirket var oraya başvurdum. orda evraklar kısmında son 3 aya ait hesap dökümü istiyor. Alttaki gibi bi madde var bunun için.

Son 3 ayın hesap hareketlerini gösteren, içinde 3 günlük seyahat için minimum 600€/1500TL bulunan, güncel tarihli şahsi banka hesapları (Kaşeli ve imzalı veya hesap defter dökümü)Ankara için hesap dökümünün son 1 hafta içinde alınmış olması gerekiyor.

Şimdi 3 sorum var;
1-benim ispanyada bulunacağım gün sayısı 14. Maaş hesabımda hiç para yok gibi bişey, ay sonu olduğu için. Mevduat hesabımda ise 7500 lira gibi bi meblağ var. Paranın mevduat hesabında olması bi sorun teşkil eder mi?

2-Yukardakilere göre 14 gün için hesabımda 7000 lira gibi bi para olması lazım en az ama paran ne kadar çoksa o kadar iyi diye duydum. Özel bir şirkette ortalama bi ücrete çalışıyorum. benim hesabımdaki para az diye vize vermemezlik gibi bir durum olur mu?

3-İlk defa yurt dışına çıkıyorum bir de onun da negatif etkisi olabilir mi?
(1) 

fm 2013

contavolta #549929 
şimdi şubatın sonuna kadar mı ne indirime girmiş diyolar öğrenciler için. ama ben öğrenci değilim. diyelim internetten aldım, parasını ödedim, sonra sen öğrenci değilsin diye ürünü geri mi alacaklar? olayı anlayamadım.

d&r da internette 30 liraydı, istinyepark şubesine gittim 79 lira mı ne. adama dedim ben netten baktım 30 liraydı. yok olamaz falan diyo.

şimdi baktım teknosada, electroworld, darty de falan da 30 lira yazıyor internette ama öğrencilere özel diyo yine.

alan eden var mı?
(2) 

Başkasının üzerine olan Avea hattı kendi üzerine almak

contavolta #548843 
5-6 sene önce okulda dağıtılıyordu avea hat, ordan almıştım. doğal olarak hat benim üzerime değil şu anda. galiba o zaman dağıtan görevlinin adına. benim o görevliyi bulma gibi bi şansım yok.

geçen sene falan sorduğumda o kişinin de gelmesi gerektiğini söylemişlerdi, hattı kendi üzerime almak için.

Bi arkadaşatan duyduğuma göre bu sene alabiliyomuşuz yeni yasa çıktı falan dedi. biraz google ladım am sağlıklı bilgiye ulaşamadım. taahhüt falan verililyomuş diye duydum.

Hattı başkasının üzerine olupta, hattı kendi üzerine alan var mı? bunun için bi ücret ödeniyor mu aveada?
(5) 

Web sitesini ingilizce yapmak

contavolta #548789 
Hali hazırda var olan türkçe bi web sitesinin inglizce versiyonun da yapmam lazım. adamların istediği bi tane link olsun işte, ona tıkladığında siteadi.com/eng altına gitsin. eng diye klasör açtım bütün dosyaları onun içine atıp ordan değiştireyim dedim ama siteadi.com/eng deyince 500 - Internal server error. alıyorum.

Nasıl yapabilirim?
(5) 

Barselona Hostel

contavolta #548183 
Şubatın 22 sinde barselonaya gidecez 3 arkadaş. Fakat geç kaldık galiba. hostellerin fiyatlaı baya artmış iyi hostellerde yer kalmamış. Kslanlarda fiyat olarak pahalı. Biz 3 kişilik oda istiyorduk. 4 kişilik oda seçsek diğeri yabancı biri oalcak sıkıntı olur diye düşünüyorum. sizin var mı önerebilceğiniz hostel bi onlara da bakayım. konum olarak uzak olmasın işte la ramblaya falan bi de fiyatı çok pahalı olmasın.
(1) 

barcelona havaalanı-otel

contavolta #544577 
şimdi şubat sonu gibi barcelonaya uçak biletimiz var. oranın saatiyle 23:30 gibi ineceğiz barcelonaya. uçaktan iniş, pasaport kontrolü derken saat 00:30 falan olur gibi. havaalanından çık derken gece 1 oldu diyelim.

şimdi o saatte la rambla'daki hostelimize gidebilir miyiz? havalimanı, la rambla arası mesafe uzak mı? taksi çok para tutar mı? hostel bizi o saatte alır mı?

ya da sabaha kadar havalimanında takılıp sonra sabah biraz gezip öğlen gibi hostele gidip 3-4 saat uyuyup sonra yine gezmek mi mantıklı sizce?
(8) 

Kadıköyde napılır nedilir?

contavolta #535889 
yarın bi ortak arkadaşım vasıtasıyla tanıştığım bi kızla buluşucaz. kadıköyde buluşalım falan dedi. ama ben kadıköyü çok bilmiyorum. işte saat 3-4 gibi ve o saatten sonrası için kadıköyde nerelere gidilir, napılır, nasıl vakit geçirilir?
(1) 

oracle mutating trigger hatası

contavolta #534014 
şimdi bi tane tablom var bu tabloda iki tane kolon için daha öncevar olan değerler girildğinde hata versin istiyorum.

insertte sorun olmuyor ama update yaparken mutating hatası alıyorum. nasıl çözebilirim.

create or replace trigger trg_country_schema_biur
before insert or update on country_schema
for each row
declare
v_count number;
begin
if inserting or updating then
select count(*)
into v_count
from country_schemat
where t.first_country = :new.first_country
and t.second_country = :new.second_country ;
end if;

if v_count > 0 then
raise_application_error(-20988
,' Your definition already exists!');
end if;

end trg_country_schema_biur;
(6) 

erkek parfümü

contavolta #532094 
böyle soft, ağır olmayan parfüm önerileriniz var mı?

şimdi genelde parfüm doldurulan yerlerden armani aqua di gio alıyorum. şimdi bu 10-15 liralık doldurma parfümlerle, işte 100-150 liraya alınan parfümler arasında gerçekten çok fark oluyo mu? o para farkına değer mi sizce?

kendim kullanacağım, öyle hediye falan değil.
(9) 

iş değiştirme vs

contavolta #528408 
yaklaşık 16 aydır bi yazılım firmasında yazılım geliştirici olarak çalışıyorum. ama nerde boktan iş varsa ben yapıyorum. bu yüzden kendimi hiç geliştiremediğimi düşünüyorum. bildiğin artık işe giderken lanet ediyorum sabahları. o boktan işler için bile hafta sonları gelip çalıştığım oldu ama buna rağmen hala azar yemek çok koyuyor.

şu anki iş yerimde arkadaş ortamı gayet iyi, üniversiteden arkadaşlar falan var. sırf bu yüzden yeni iş yerinde bu şekilde bi ortam bulamayacağım için iş aramaktan çekindim. bi kaç yere görüşmeye gittim bu süreçte ama burdan aldığım parayı vermediler.

seneye aralığa kadar çalışıp askere gider sonra başka bi işe girerim diyodum. tecilimin dolmasına 15 ay falan var. şimdi işten ayrılsam iş bulmak zor olur mu? işte tecilin bitiecek sana işi öğreticez sonra sen askere gideceksin diyebilirler gibi geliyor.

siz olsanız benim yerimde napardınız? burdaki arkadaş ortamını bırakıp hem de daha az paraya ama kendini geliştirebileceğin bi işimi tercih ederdiniz yoksa burda 1 sene daha dişini sık mı derdiniz? ya da burdan istifa edicem nisan'a kadar boş durup nisan'da askere gidicem.

lütfen bi akıl verin.
(3) 

behzat ç. son bölüm

contavolta #526765 
şimdi dün tam olarak beyin amcıklaması geçirdim izlerken. bazı anlamadığım noktalar var.

-bu eylül kim olm? hayal değilmiş aslında eylül diye biri varmış. ama necidir.

-bu savcıyı öldüren beşir niye eylülü bul dedi lan zamanında?

var mı başka kaçırdığım yerleri şu bölümü bi özetleyin la iyice.
(2) 

hostelworld'den rezervasyon yaptırmak

contavolta #526097 
merhabalar, 2 arkadaş romaya gidecez mart başı. bi tane hostel bulduk, 3 kişilik oda var. 2 kişi kalıcaz biz. fakat biz ödeme yaparken sadece bir kişinin ismini soruyor. doğal oalark vize alırken falan diğeri için sorun olabilir diye düşündük. nasıl bi yol izlenebilir?

diğer sorumsa, %10 civarı bi depozito ödüyoruz. kalanını orda mı ödüyoruz? şimdi hepsini kredi kartından ödeyemiyor muyuz hostel world'de?
(6) 

Barcelona, Roma hostel tavsiyesi

contavolta #520791 
duyurunun seyyahları,

22 şubatta barcelona'ya gidicez 3 erkek arkadaş. 3-4 gün kalacaz. burada konum itibariyle iyi yerde, fiyatları uygun, odaları temiz kalabileceğimiz hosteller hangileridir?

1 martta da romaya gidicez bu sefer 2 arkadaş. aynı şekilde roma da tavsiye ettiğiniz hosteller hangileridir?

hostelworld.com dan baktım ama sizin önerdikleriniz hangileri, gidip kalan var mı daha önce, izlenimleri nasıl onları öğrenmek istedim?

şimdiden kalacağımız yeri ayarlayalım diyoruz, sonra yer bulma sıkıntısı falan olmasın.
(2) 

kedide garip davranışlar

contavolta #520567 
durmadan böyle hafiften miyavlıyor gibi. yürürken baş kısmını yere yaklaştırıp kalça kısmını yukarı doğru çıkarıyor. ters dönüp kafasını yere sürtmeye çalışıyor. neden olabilir acaba? kıllanmaya başladık.
(5) 

Maslak civarı dişçi

contavolta #518042 
işteyim şu anda fena bi diş ağrısı var dünden beri.

şöyle eli hafif, işinin ehli, fiyatı makul, maslak civarında dişçi var mı bildiğiniz?

daha önce hiç dişçiye gitmedim, tırsıyorum hala ama bu sefer gitmek zorundayım galiba. randevu falan almak gerekiyor mu hiç bilmiyorum dişçi olaylarını?
dolgu ya da diş çekimi fiyatı ne kadar oluyor?
(1) 

KPSS tercihte sözleşmeli kurumlar

contavolta #517257 
şimdi tercih kılavuzunda teiaş, tcdd, ptt, tarım işletmeleri,türkiye taş kömürü, yeniköy elektrik üretim a.ş, devlet mlzeme ofisi, et ve balık kurumu, ti maden işletmeleri gibi kurumlar sözleşmeli personel alıyor.

bu gibi kurumlarda sözleşmeli mühendis olmakla, diğer kurumlarda kadrolu olmak arasında ne fark var? para konusunda söleşmeliler daha fazla alıyor diye duydum. sizce hangisi daha avantajlı?

bilgisayar mühendisiyim özelde çalışıyorum, devlete geçmek istiyorum.
yukarda saydığım kurumlardan hangisini tavsiye edersiniz?

sözleşmeliyle 4/b adrosu aynı şey mi demek?
(2) 

KPSS 2012/2 tercihleri hakkında

contavolta #513240 
kpsszedeler,

şimdi ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum. okuduğum kadarıyla mühendis kadroları için p3 puan türünden alım yapılıyor. benim 82 puanım var bu puan türünde, sizce bi yere girme şansım var mıdır?

bir de bazılarında java bildiğini belgelemek, oracle bildiğini belgelemek gibi nitelikler isteniyor. bunları nasıl belgeleyebiliriz. diyelim ben şimdi tercihleri yaptım böyle bi yeri tutturdum, belgeleyemezsem ne olacak?

şu kılavuzda dokuman.osym.gov.tr 4531 kodlu olanlara bakıyorum sadece. bu ilanlarda sınıf ve derece alanlarında yazanlar hakkında hiç bi bilgim yok. sözleşmeli olanlar hangileri, onları tercih etmek istemiyorum?
(2) 

JSF kaynak

contavolta #512385 
hacılar şimdi az buçuk object oriented ve Java bilgim var. bunun üstüne JSF ekleyeyim diyorum.

kaynak falan buldum ama böyle baştan başlayıp adam gibi sonuna kadar anlatan yok. ya başlamış devamı gelmemiş ya da bi örnek vermiş geçmiş falan. Varsa elinizde güzel önerebileceğiniz kaynaklar, bekliyorum.

şu an çalışıyorum ama yaptığım iş PHP üzerine, memnun değilim yaptığım işten, işten ayrılmayı bile düşünüyorum ve artık java üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Bi framework öğreneyim diyorum. JSF öğrenmek mantıklı mıdır?

Bu aralar bir karar evresindeyim. Android falan mı kassam yoksa JSF, Struts tarzı bi framework mü öğrensem. üstüne de primefaces çaksm iyi olur gibime geliyor.

Fikirleriniz benim için değerli olacak baya.

Siz olsaydınız ne yapardınız.
(3) 

Mektup türkü evi

contavolta #511483 
beyoğlundaymış. giden eden var mı? fiyatları nasıldır? 3-4 erkek gideceğiz. rezervasyon falan yaptırmak mı gerekiyor, öyle bişeyler duydum.
(2) 

android uygulamalar

contavolta #508912 
böyle günün ücretsizleri, indirime girenler falan gibi bi uygulama var mı androidde? varsa nedir?
(2) 

Akıllı telefon için akıl vermece

contavolta #502445 
şimdi hali hazırda galaxy ace kullanıyorum ama telefon bana yetmiyor. hafıza az geliyor, oyun oynayamaıyorum falan. bu sebeplerden telefon değiştirmek istiyorum. bilimum oyunları oynayayım, onun dışında kasma olayı olmasın istiyorum.

aklımda 3 tane model var.
-galaxy s3
-nexus
-iphone 4s

galaxy s3 iyi telefon baya hoşuma gidiyor ama 1400-1500 lira civarı eder mi sizce?
nexus daha uygun 1100-1200 civarına var.
iphone 4s te arkadaş getirmiş, herşeyi tamam 1400 e falan satacak. android kullanıyorum bayadır, ios u da merak etmiyor değilim aslında.

mart gibi yurt ışına gideceğim, aslında amacım iphone 5 almaktı o zaman ama değiştirmekte istiyorum telefonumu.

firsat.milliyet.com.tr
firsat.milliyet.com.tr

şurdaki fiyatlar uygun geldi güvenilir midir, daha önce alan var mıdır?


bi akıl veren olursa sevinirim.
(2) 

film önerileri

contavolta #494437 
şimdi son dönem çıkan filmlere biraz uzak kaldım. hangileri var önerebilceğiniz? öyle çok yayvan komedi filmleri olmasın. sürükleyici filmler olsun işte.

bir de var mı böyle film yorumları falan olan takip edilecek blog. kedilervekitaplar vardı çok sık güncellenmiyor galiba artık.
(1) 

Mysql Database Otomatik Yedek Alma

contavolta #493959 
şimdi makina windows ama mysql db kullanıyorum. phpmyadmindeki tablolarımı, datalarımı haftanın belli günleri yedek alma işlemi olsun istiyorum.

nasıl yapılıyor bu işlem? cron falan diyolar da başka bi yolu yok mu? oracle daki gibi job yazabiliyor muyuz?
(3) 

gardroptaki kıyafetlere sinen kötü koku

contavolta #492625 
kıyafetlere sinen kötü kokuyu nasıl giderebilirim?

nem yok gibi bişey evde ama bi süre içinde duran kıyafete kötü bi koku siniyor. parfüm falan sıkıyorum ama çare olmuyor.

ayrıca kıyafetleri yıkayıp seriyorum. balkonum yok ışarıya serme fırsatım olmuyor odanın içinde kurutuyorum, kuruduğunda onlarda da değişik bi koku oluyor. yumuşatıcı falan da kullanıyorum.

yardımlarınızı bekliyorum.
(12) 

Barcelona mı? Roma mı?

contavolta #484187 
ikisi arasında seçim yapsanız hangisine gidersiniz? Hangisi daha gezilesi?

4 gün yeterli olur mu bu şehirler ve etrafındaki şehirleri gezmek için?

vize almak hangisi için daha kolay?

bir de şubat sonu, mart başı gideceğim havalar nasıl olur o aralar?

2 sini de kesin gitmelisin diyenler varsa 2 sini de gideceğim.
(1) 

PHP de DB ye kaç kez gidildiği bulunabilir mi?

contavolta #483546 
şimdi sitemde hem Mysql hem de Sql server kullanılıyor. Sql server başka sunucu üzerinde.

Aynı sayfada hem mysql e hem sql server a gidilen durumlar oluyor. Bazı sayfalar çok yavaş geliyor. Diyelim ki bi tane hotelleri listeleyen sayfa var. Bunun hotel bilgileri mysql den fiyat ve kontenjan bilgileri Sql serverdan geliyor. istanbul daki otelleri arattığımda 30 sonuç getiriyor ama 25 sn falan sürüyor. Çok fazla bi süre değil mi bu kadar sonuç için. Bunun sebebinin Sql serverdan kaynaklandığını düşünüyorum.

Bana girdiğim sayfada kaç kez mysql e gittiğimi ve kaç kez Sql server a gittiğimi ve bu sorguların sürelerini gösteren kod var mı?

Mysql benim kontrolümde ama sql serverda tablo yapılarına müdahele edemiyorum sadece select çekip procedure leri kullanıyorum.
(4) 

Avrupa Turu

contavolta #483013 
Mart başı gibi 1 haftalık Avrupa turuna çıkmayı düşünüyoruz. Pasaport falan yok.

-Pasaport, vize işleri kolay hallolur mu?

-Nereleri gezmek lazım? Siz bi haftalık bi rota çıkarsanız nerelere giderdiniz? ite şuraya kesin gitmelisiniz dediğiniz yerler var mı?

-Mart ayında çok soğuk olur mu Avrupa? iklim şartları nasıl olur? karlı, çok soğuk günler olursa çok iyi olmaz gibime geliyor.

-Kalacak yer olayını falan nasıl ayarlarız.
(4) 

Led TV

contavolta #476536 
bi tane 40 ya da 42 inç tv almayı düşünüyorum aileme hediye olarak.

hangi özelliklerine dikkat etmem lazım?

en az 100 hertz olsun falan deniliyor, onun dışında nelere dikkat etmem lazım.

bir de bu smart tv olayı hakkaten işe yarar bişey mi?

bütçem 1000-1500 arası, bu aralar bu fiyata güzel bi led tv alan varsa, aldığı yeri de söyleyebilir.
(2) 

Regex Yazımı

contavolta #475182 
şimdi textboxa girilen değerler olacak. bunlar sadece sayı olacak ve aralarında virgül olacak.

şöyle bi şey yazdım ([0-9]*[\.|\,]*[0-9]*[\.|\,]*[0-9]*)

ama 3 tane sayı girebiliyorum. girilen sayı adedini sınırsız nasıl yaparım?
(1) 

Checkup yaptırmak

contavolta #471649 
şimdi özel sağlık sigortam var anadolu sigortadan. baktım senede bi tane checkup hakkım varmış. kullanmak istiyorum, istanbul'da hangi hastaneyi tavsiye edersiniz. medical park, memorial, acıbadem benim aklımdakiler. çok farklı bi işlem oluyo mu? ücret ödüyomuyuz ekstradan?

bir de eko checkup denilen şey ne oluyo?

tam kapsamlı oluyo mu, nelere bakıyolar?
(2) 

Gecikmeli Askerlik Tecil

contavolta #471006 
şimdi 2012 Ocakta mezun oldum. ama bu askerlik tecil işini sallandıra sallandıra eylül oldu.

ilk sorum, ben asker kaçağı olarak görülüyo olabilir miyim?

2. şimdi ben gitsem askerlik şubeye "sen nerde kaldın la it herif, alın şunu askere" derler mi? tecil ettirme işi nasıl oluyo, neler gerekiyor?

3.şimdi benim tecilim ocaktan itibaren 2 yıl mı olacak yoksa diyelim ki yarın işlemleri yaptım 4 eylülden itibaren mi? (bu çok önemli)

4.orda indirin la donları deyip, mekanizmaya bakıyolar mı eskisi gibi?
(1) 

3 tane etkileşimli combo box

contavolta #460894 
şimdi 3 tane combobox ım var. ilki ülke diyelim, 2. si şehir, 3. si havalimanı.

ülkeyi seçicem, o seçime göre o ülkedeki şehirler 2. combobox ta çıkacak.sonra seçtiğim şehre göre o şehrin havalimanları listelenecek.

bunun bi örneği var mı? 2 lisini yapmıştım daha önce jquery de. ama 3 lü olunca mı olmadı anlayamadım. elinde olan varsa yardım edebilcekse sevinirim.
(2) 

amerika'dan saat, gözlük alınacak site?

contavolta #457326 
arkadaşım amerikaya gitti. saat, güneş gözlüğü falan aldırayım diyorum. amazon dışında başka güvenilir site var mı? bunların dışında neler alınabilir? hangi markalar iyidir?
(1) 

facebook uygulaması nasıl yapılır?

contavolta #456485 
şimdi en baştan bi uyguluma nasıl yapılır? az çok php, java biliyorum. amacı belli başlı sitelerden veri çekip bunu uygulamamda göstermek.

php sdk yı falan indirdim de bunu nasıl kullanacaz.google da araştırdım ama istediğim gibi bişey bulamadım, anlayamadım çok. varsa iyi kaynak bildiğiniz, bekliyorum.
(7) 

Babaanneye, dedeye hediye?

contavolta #455120 
uzun bi aradan sonra yanlarına gideceğim. ikisi de 70 yaşlarında, köyde yaşayan tipler. ne alınabilir sizce? aklıma geliyor bi şeylerde, onları istanbul'da nerden bulabilirim o da düşündürüyor açıkçası?
(2) 

Kolesterol sorunu

contavolta #453587 
selam hipokratlar,
şimdi dün kan,hormon tahlili yaptırdım, bazı değerler yüksek çıktı görünüyor.
değerler şöyle;
trigliserid 249 max 170 olması gerekiyormuş,
kolesterol 214 max 200 olması gerekiyormuş,
ldl kolesterol 150,3 max 130 olmalıymış,
vldl 49,8 max 40 olmalıymış.

bir de vb12 110 geldi, 189-883 aralığında olması gerekiyormuş. o da düşük geldi yani. doktorsa bana sadece b12 yle ilgili bi ilaç verdi. ben de sormayı unutmuşum kolesterolü. bu değerler çok yüksek değil mi? kolesterol için neler yapmak lazım?
(1) 

IPAD nedir, ne değildir?

contavolta #450202 
Bu Ipad denen alet ne işe yarar?
Kullanışlı mı sizce?
New ipad le eskiler arasında ne farklar var?
Android tablet mi, Ipad mi?
Verilecek bu paraya değer mi sizce?
(4) 

Akbank Üyelik Ücreti

contavolta #447850 
Axess Gold kredi kartım var. Üyelik ücreti diye 65 lira kesmişler bu ay.
Bunu geri alma imkanım var mı? ya hadi 15-20 lira falan olsa sesimi çıkarmıcam da, 65 lira çok değil mi ya? GSBonusum var o bile 45 lira kesiyo, onun avantajlarından yararlanıyoruz, axessin hiç bi avantajını da görmedim.
(2) 

PHP Güvenlik Açığı Nasıl Giderilir (XSS)

contavolta #443893 
şimdi şöyle bir durum var;

www.siteadi.com/?sid=turlar&script1342086130249=12345"><sCrIpT>alert(74133)
</sCrIpT>

şu şekilde browsera yazıldığında sayfaya gitmesini engellemem lazım.

www.siteadi.com/?sid=arac_kiralama&kat_id=14"><sCrIpT>alert(77417)
</sCrIpT>&bolge=52&tarih

mesela bunu engelleyebiliyorum, kat_id is_numeric değilse anasayfaya yönlensin diyerek. Ama ilk yazdığımda başka bi yöntem izlemem gerekiyor, onu çözemedim. yardımcı olursanız sevinirim.
(4) 

Hangi scooter

contavolta #443651 
şimdi 1500 lira civarında scooter almayı planlıyorum. motora bi kaç kez binmişliğim var biraz acemiyim, bunda geliştiririm, işe giderim, biraz da gezerim diye düşünüyorum. istanbul da kullanacağım bu arada.

mondial 125 zn ve asya as 125 t yi inceledim, güzel geldi. bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz ya da bunların dışında şunu al hacı bu fiyatlara daha iyidir dediğiniz başka modeller varsa onları da düşünebilirim.
(6) 

Jquery ile ilgili

contavolta #442590 
merhabalar,

şimdi sayfanın içinde iframe çağrılıyor. bu yüzden sayfa ilk açıldığında geç yüklendiği için beyaz bi sayfa geliyor. benim buraya sayfa tam olarak yüklenene kadar bi tane loading yazısı çıksın istiyorum.

sayfaya aşağıdaki kodu koyarsam sayfa yüklendikten sonra kaybolmuyor benim loading divim. ne yapmak lazım?

jQuery(document).ready(function(){
jQuery("#loadpage").show();
});
(9) 

Dişler Hakkında

contavolta #442136 
yaş 25 oldu, şimdi çocukluğumdan beri tırstığım için bu yaşa geldim daha hiç diş hekimine gitmedim. Azı dişlerimde çürük var, soğuk bişey yeyince sızlıyor çok feci. bi tanesinin yarısı kırıldı hatta. bunların çekilmesi mi gerekiyor.sigara içtiğim için de sarardılar, temizletmek de istiyorum. diş çektirmek, dolgu yaptırmak, diş temizletmek ne kadar ücret olarak?

bir de ön dişlerimin arasında da biraz boşluk var. hatta 2 tanesi de biraz uzun gibi. yemek yerken devamlı bişeyler kısıyor ve görüntü olarak ta hoşlaşmıyorum. bunun için nasıl bi tedavi uygulanabilir. dişe tel falan takmadan bi çözümü var mı? ne kadar sürer, ne kadara patlar?

devlet hastanesine güvenemiyorum, dentistanbula falan gideyim diyorum. ayrıyetten önerebileceğiniz diş hekimi var mı uygun fiyatlarda?
(3) 

İçilecek mekan

contavolta #441146 
şimdi bi arkadaşım askere gidecek. onun için bi mekana gidelim diyoruz amma velakin çok mekan bilen biri değilim. herkes erkek olur büyük ihtimal, çok pahalı olmayan, rakısı, mezesi iyi olan bi mekana ihtiyaç var. bir de cumartesi yapmayı düşünüyoruz, daha önceden rezervasyon yaptırmamamız gerek.
nereler olabilir. önerebileceğiniz yer var mı?
yer istanbul.
(11) 

PHP uzmanı lazım

contavolta #439345 
php kurtları,

şimdi bi site yapıyorum bitirme aşamasındayım ama ana sayfada ve bazı sayfalarda aşırı yavaşlık söz konusu. ansayfa 6-7 saniyede yükleniyor. bi tane otel sorgulama sayfası var 50 sn de 10 otel getiriyo mesela. iki tane db var. biri mysql, diğeri mssql. otel sayfasında mesela otel ismini özelliklerini mysql den çekerken, fiyatı mssql den çekiyorum. mysql de sorguladığım her hotel için mssql e gidiyorum yavaşlığın sebebi bu galiba ama çözüm bulamadım.

yardımcı olacak yiğitler var mı? Bi yemek yeriz yardımcı olursanız.
(1) 

Diyet yemekleri

contavolta #436949 
şimdi öncelikle 169 boy 80 kiloya sahip er kişisiyim. çok kilo takıntısı olan biri değilim normalde. işe başladıktan sonra bi 6-7 kilo aldım 1 senede. bu hızda gidersem ilerde sorun olur diye biraz yediklerime dikkat etmek istiyorum artık.

Amacım biraz yediklerime dikkat etmek. akşamları genelde dışarıdan yemek söylerim eve biraz da bunun payı büyük galiba kilo almam da.

Size sorum yemek yerken nelere dikkat etmek gerekli? akşamları neler yemek lazım? evde kısa sürede hazırlanacak zahmetsiz yemekler de olabilir, dışarıdan söylenecek yemekler de olabilir. tavsiyelerinizi bekliyorum. yemek ayrımı yapmam, sadece süt ve yumurta yemiyorum.
(2) 

PHP Stored Procedure Kullanımı

contavolta #434652 
elimde bi tane stored procedure var MSSQL de yazılmış. ben bunu php sayfamda çağırıp kullanmak istiyorum. Out parametreleri nasıl kullanıcam, çağırıcam yardımcı olabilecek var mı?


Gerekli parametreleri gönderiyorum. sonra
while ($obj = odbc_fetch_object($sonuc)) {
$kontenjan = $obj->Kontenjan;
$kullanilan = $obj->Kullanilan;
}

diyerek çağırıyorum ama değişkenlerim boş geliyo.

procedure un parametreleri aşağıdaki gibi,

CREATE procedure SP_KontenjanTur(
@SirketNo int,
@AcenteKod varchar (50),
@TurKod varchar (50),
@Donem1 datetime,
@Donem2 datetime,
@Kontenjan int out,
@Kullanilan int out
)
(1) 

Galaxy Ace için Rom

contavolta #429062 
telefondan çok sıkıldım artık. aldığımdan beri rom atmadım hiç. Hangi rom en sorunsuz? hangisini tercih ediyorsunuz? bende ona göre değiştiricem.
telefonda root yok bu arada. önce onu mu yüklemek lazım. root olmadan rom atamıyor muyuz?

mobil görünümden çık