(2) 

chatgpt 4o kullanabiliyor musunuz?

hsktr #1582383 
telefonum redmi note 10 pro. modelden modele çalışmamazlık mı yapıyor bu arkadaş? plus üyeliğim de var ama çalışmıyor. herkes deniyor. sizde açıldı mı? bende neden açılmıyor? telefonunuzun markası ne?

teşekkürler
(1) 

capitalism lab oynayan var mı?

hsktr #1581789 
oyunda enflasyon,alım gücü, işsizlik oranı, piyasanın durumu, faiz oranı vs var ona göre hisseler çıkacak mı inecek mi analiz şansımız var. kendi şirketimiz de borsada. şirketlerin hareketlerini, açtıkları marketleri madenleri görebiliyoruz. kar oranları zart zurt her şey var

bence finansal okur yazarlığı arttırmak için süper bir pratik şansı veriyor oyun. oynayan var mı?
(1) 

Oyunlara AI Entegrasyon ve Rise Of Nations

hsktr #1581607 
Son dönemde oyunlara AI takviyesi yapıp role-play oyunlarında her karakterle sohbet edebilmemizin yolunu açıyorlar. Harika bir gelişme ama bunu biz nasıl yapabiliriz? OpenAI API bir şekilde kullanıp amatör birinin bunu gerçekleştirmesi mümkün mü?

Ve rise of nations özelinde, custom map yaratıp kendi kendime oynadığım oyunlar çok fazla. Ama ilerleyen safhalarda artık rakiplerin söylemleri çok monotonlaşıyor. Almanya ne olursa olsun ''Your Arrogant Nation Must be Crushed before it is too late!'' diyor başka bir şey demiyor arkadaş.

Misal bir API bağlasak, bir eklenti kursak vs. de Almanya'yla şöyle bir masaya otursam desem ki, ''yahu kardeşim düşmanlar etrafını sarmış müttefiğe ihtiyacın var bu dönemde ne arrogant nation'ı? Bu nasıl bir diplomasi anlayışıdır''. Mümkün mü böyle bir şey?

Ayrıca bu konuyla alakalı fikriniz yoksa ama hala oynuyor/oynamak istiyorsanız da mutlaka yazın kapışalım. Diplomasili ama.

Teşekkürler.
(2) 

ekran kaydını reels yüklemek ideal yol

hsktr #1580562 
bir ekran kaydını (PC) reels -16:9 sanırım- formatında sunmam gerekiyor. Canva'da denedim ama bulamadım. Nasıl yapabilirim?

Teşekkürler
(7) 

evde yemek yemem lazım (kilo vermem,tasarruf etmem de...)

hsktr #1580443 
Kilo vermek istiyorum. Dışarıda yemeyip tasarruf yapmak istiyorum.

Aynı emelleri taşıyıp düzenli bir beslenme programı oluşturduysanız paylaşabilir misiniz?

İşe giderken ve eve gelince yemek yiyemiyorum. Zaman bulamamaktan ve çoğunlukla tembellikten. Hangi yiyecekleri önerirsiniz?

Teşekkürler şimdiden.
(6) 

tişört basma online satma işinde para var mı?

hsktr #1580331 
mantıklı bir girişim mi? ne dersiniz? makinasını alayım tasarımını yapayım yaptırayım satayım?
(2) 

döviz kazanma rehberi

hsktr #1580224 
Artık canıma tak etti. Ne kadar çalışırsam çalışayım yerimde sekiyor gibi hissediyorum. 3 senedir satış alanında çalışıyorum. Keşke teknik bir becerim olsaydı diye ağlanıp duruyorum. 26 yaşındayım. İstanbul Üniversite'sinde sosyal bir bölüm bitirdim.

Ne yapmalı da sterlin dolar euro kazanmalı? Türkiye'de yaşayan bir Türk'ün, hatta benim bile, sterlin kazanabileceği bir boşluk olduğuna inanmak istiyorum. Bana bir akıl verin ne olur.

Yapay zekaya çok ilgiliyim. Adobe Premiere ve Photoshop kullanıyorum. Kodlama beni uzun vadede sarmaz gibi. Durum böyleyken böyle.

Şimdiden çok teşekkürler
(1) 

Yeni bir meslek edinmek

hsktr #1578671 
2.5 yıldır meslek hayatı içinde olan ve mesleğinden haz etmeyen biri olarak yeni bir meslek,teknik beceri seçip üzerine gitmek istiyorum. Özellikle yapay zeka gelişmeleri 30 Kasım 2022'den beri beni derinden etkilemiş durumda. Etrafımda SAP sayesinde güzel paralar kazanan insanlar var. Sosyal medyayla alakalı işler, video editlemek ve çekmek vs vs vs. her şeyle ilgili ama hiçbir şeyde uzman olmama halinde kaybolmuş gibiyim.

Bu yüzden de yükselişte olan, para edecek teknik beceri seçerken sizden destek bekliyorum. Neler yapabilirim? Nerelere eğilebilirim? Yurt dışına hizmet vererek döviz kazanmak nasıl mümkün olabilir? (Upwork,Fiverr perperişan)

Tavsiyelerinize dört kulak açığım. Şimdiden çok teşekkürler.

Not: 26 yaşındayım. İngilizce dışında bir yabancı dil konuşmuyorum.
(3) 

yapay zekayla piyasa analizi yapan var mı?

hsktr #1571593 
sb. Yapay zekayı grafik analiz, piyasa analizi vb. konularda kullanan var mı? Nasıl ve hangi yazılımları kullanıyorsunuz/gördünüz? Çok etkili olabileceğini düşünüyorum.

Teşekkürler
(1) 

YouTube videonun arkaplanına hangi müziği eklerdin?

hsktr #1571493 
bundan önceki videolarıma mount and blade swadian hall koydum (git: www.youtube.com ). Yeni arayışlardayım.Ben konuşurken kulağı rahatsız etmeyecek ama masalsı bir deneyim de sunacak... Undertale düşündüm. Ama tavsiyeleriniz önemli. Oyun müziklerinden telif de yemiyoruz diye gözlemledim.

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Iphone 11 Yazılım Güncellemesi Hakkında

hsktr #1571456 
Şikayetvar'da herkes yeni ios güncellemesinden sonra şarjın çok hızlı tükenmesi ve şarj olmama/çok yavaş şarj olma/sadece ekran kapalıyken şarj olma gibi şikayetlerde bulunmuş.

Sizde bu tip sorunlar oldu mu? olmayan var mı? güncelleme yapıp yapmamam sizin elinizde.

Şimdiden çok teşekkürler.
(3) 

masaj aleti önerileri

hsktr #1570550 
Kullandığınız/tavsiye ettiğiniz fiyat performans masaj aletleri var mıdır? Sırt için ve ayak için bakıyorum.

şimdiden teşekkürler
(6) 

Kuru Otlar Üstüne'de kullanılan AI Fotoğraflar?

hsktr #1569442 
İlk izlediğimde dikkatimi çekmişti, ikincide fotoğraflarını çekmeye şansım oldu. Kimse de bundan bahsetmemiş. Burada gündeme taşımak isterim, bu benim yanılgım mı yoksa dikkate değer olmayan bir şey mi? Her halükarda yeni filminde son dönemin parlayan yıldızı ai tool'lardan muhtemelen midjourney'i kullanması enteresan bir seçim olurdu.

Bana öyle geliyor ki fotoğraflar tamamen AI olmasa bile yardımıyla zenginleştirilmiş. Fotoğraflar uzaktan çekildiği için tam olarak belli olmayabilir ama filmi sinemada izleyenler beni anlayacaktır.

Sizin görüşleriniz neler?

hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
(5) 

prizin içine fiş kaçtı

hsktr #1554489 
(5) 

Ahbap Destek Hattı ve WhatsApp API Hk.

hsktr #1549708 
İyi günler arkadaşlar,

Merak ettiğim bir şey var. +90 850 242 3640 Ahbap Destek Hattı WhatsApp üzerinden size seçenekler sunarak olası yardım isteği ya da bağış yapma seçeneklerine otomatik olarak yönlendiriyor. Bunu WhatsApp API'larını kullanarak mı oluşturmuşlar? Herkes bu şekilde kendi ''chatbot''unu oluşturabilir mi?

www.hizliresim.com

www.hizliresim.com
(3) 

fotoğrafçılardaki mantık hatası

hsktr #1544991 
Günaydınlardan bir demet duyuru ailesi,

Fotoğrafçılarda çektirdiğim vesikalık/Biometrik fotoğraflarımın dijital versiyonlarını mail adresime atmalarını istediğimde bana attıkları dosyanın boyutu komik düşüklükte oluyor. Telefonların kamerası dahi 20-50 MB fotoğraflar çekebilirken bu insanların profesyonel kameraları nasıl 447 kb, 1.3 MB gibi boyutlarda çekim yapabilir? Zaten kıllanıyordum ama geçen sefer ısrar edince daha büyük boyutta atabildiklerine şahit olmak bardağı taşıran son damla oldu :)

Nedir bu işin olayı? Kameranın en dandik modunu mu açıyorlar? Photoshop'a atıp boyutu mu küçültüyorlar? Kesinlikle aralarında saklı tuttukları bir ezoterik sır bu. Şimdiden teşekkürler sevgiler.
(3) 

işkence halinde sahte imza atmak

hsktr #1543065 
Ferhan Şensoy Pardon izlerken aklıma geldi. İşkenceyle veya tehdidiyle size işlemediğiniz suçları kabul ettiğiniz bir belge imzalattırılıyor. Atacağınız imzayı önceki imzaladığınız resmi belgelerdeki gibi değil de, uyduruk yeni bir karalama şeklinde atarsanız başınız -en azından 6 yıl yatacak kadar- beladan kurtulabilir mi?

Ya da sahte imza atmaktan suçsuzken suçlu hale mi düşersiniz? Nedir ne değildir?

Teşekkürler :)

Youtube Shorts'lardaki futbol videoları nasıl telif yemiyor?

hsktr #1538633 
www.youtube.com
www.youtube.com (az önce denediğim telif yemediğim video)

Mesela yukardıdaki kanal 3.5 MİLYAR izlenme sahibi olmuş bu videolar sayesinde. Arkasına hızlandırılmış ve yavaşlatılmış waka waka ve danza kuduro koyuyor dayıyor youtube'a.

Bu nasıl mümkün olabilir?
(2) 

Instagram'da ve Twitter'da otomatik post atma botu

hsktr #1538001 
Twitter'da birçok kez gördüğüm her gün aynı saatte paylaşılan aynı postlar (örn. bu geceyi bu hale getirenlerin Allah belasını versin) üzerine kurulu hesaplar var. Bunu nasıl yapıyorlar?

Aynı mantığı izleyerek, diyelim 200 adet fotoğraf yükledim kullanmam gereken bota/sisteme. bu fotoğrafları her gün düzenli olarak paylaşmasını istiyorum. Instagram'da ve/veya Twitter'da bunun otomatizasyonu nasıl mümkün olur?

Şimdiden çok teşekkürler.
(6) 

Yapay Zeka ile Yapılan Görseller

hsktr #1537919 
Aylar öncesinde bu konuyla ilgili videolar ve makaleler çıkmıştı ancak şimdilerde daha da gelişmiş gözüküyor bu teknoloji:

www.reddit.com

Reddit sayfasına baktığımda aklım çıktı. Image2Image tekniğiyle çizdiğiniz basit bir resmi mükemmel bir şekilde baştan tasarlayabiliyor yazılım. Muhtemelen burada bu işin geek'i kimseler vardır diye umuyorum. Benim kafama takılan ya da bulmaya tembellik ettiğim, sizden yardım isteyeceğim soru;

huggingface.co bu sitede basit aramalar yaparak genel olarak yüzleri belli belirsiz görseller elde edebiliyoruz. Halka açık bir sayfa. Şimdi girip herkes yapabilir. Ancak redditte paylaşılan stablediffusion'a millet nasıl erişiyor?

Bunu herkes bedava yapabilir mi? Nereden indirmeliyiz? Ne kadar acayip işler çıkmış! Heyecanlanmamak elde değil.

Hem bu soruya cevap bulmak hem de konuyla ilgili görüşlerinizi öğrenmek isterim. Teşekkürler.
(2) 

İstanbul'daki AVM'lerde silahlı çatışma istikrarı

hsktr #1537887 
Enteresan bir şekilde İstanbul'daki AVM'lerde düzenli olarak çatışma çıkıyor. Bugün de İstinye Park'da bir kafede yaşanmış. Geçen sefer Vadistanbul, ondan önce benim duyduğum Küçükçekmece Halkalı'da bir AVM'nin kafesi...

Aynı çete haraç mı topluyor? Bu nasıl bir tesadüf? Nasıl bir operasyon? Fikri veya bilgisi olan var mı?
(1) 

arkadaşla birlikte kitap okuma mekanı

hsktr #1532516 
İstanbul Avrupa yakasında ve tercihen Beşiktaş civarlarında serin serin oturup sakin sessiz kitap okuyabileceğimiz bir mekan var mıdır? illa kitap kafeler olması şart değil ama Maçka parkı da uygun değil gibi... her yer olabilir.

tavsiyelerinizi rica ederim ^^
(7) 

Robot Süpürge Tecrübeleri ve Hisleriniz

hsktr #1530567 
Evime robot süpürge alalı 3 gün oluyor ve bu zamana kadar niye es geçtiğime kahroluyorum bu teknolojiyi. Bana hissettirdiklerini paylaşmak ve size tecrübelerinizi sormak istedim.

3 gündür kalıp kalıp toz çıkartıyor evden bu arkadaş. Evet bu benim doğru dürüst bir ev temizliği rutinimin olmasını gösterse de, hiç mi bitmez bu toz arkadaş? İşimden dolayı evde camları sadece gece ve sabahları yarım saat açıyorum. Etrafta öyle inşaat vs. de yok... Siz nasıl açıklarsanız bu devamlı toz yutma deneyimini? Bir yandan tatmin ediyor, "bak bak sen şuna yine neler toplamış" diye gurur duyuyorsun. Bir yandan da tedirgin oluyorsun lan aylardır ben mi sokuyordum tüm bu pislikleri diye.

Kısacası bu kalıp kalıp toz çıkarma işlemi sizce kaç gün sonunda daha minimal boyutlara iner? Sizin tecrübeleriniz nasıl seyretti? Robot süpürgeniz size neler hissettiriyor?

Teşekkürler:)
(1) 

1274d398-c3c8-422e-87dd-2faffd5a7f2f yüzünden yeniden başlatamama

hsktr #1529691 
virüs müdür yoksa nvidia ile ilgili olabilir mi?
(3) 

Dinlediğiniz yabancı dil podcastler (öncelik ingilizce ve italyanca)

hsktr #1529393 
Berrak dil kullanan, bir sonraki bölümünü merak ederek beklediğiniz ve dinlemekten keyif aldığınız ingilizce ve italyanca podcast'leri paylaşırsanız çok sevinirim. Yanlarına da bir cümlelik format özeti ekleyebilirsek çok iyi olur.

Comprehensive input peşindeyim. Şimdiden teşekkürler.
(4) 

bugün ne yapılır?

hsktr #1524073 
Bugün ne yapacaksınız?
(5) 

eve dövme yaptırmak/Ev dekorasyonu

hsktr #1524071 
Nasıl vücudumuza bölge bölge küçük küçük dövmeler yaptırabiliyorsak evin belirli yerlerine de çizim yapabiliriz. İşte benim istediğim de bu. sokakta gördüğüm fotoğrafını çektiğim bir örümcek graffitisini, çocukluğumdan kalma bir kalemliği, köpeğimin portresini vs vs duvarlarıma nakşetmek istiyorum. bu 'dövme'lerin boyutu bir duvarı da kaplayabilir, mini de olabilir. Tıpkı gerçek dövmelerde olduğu gibi.

bu yolda tavsiyeleriniz ne olur? hangi boyalara/kalemlere ihtiyacım vardır? çizim yeteneği olan bir arkadaşım yardım etmeyi çok istiyor. Ona hangi olanakları sunayım ki sanatını konuştursun?
(1) 

çok kuru cilt ve çok hassas cilt farkı

hsktr #1524069 
nedir? bir de bunun sadece kuru cilt olanı var.
(2) 

şu an hangisine gidilir? neden

hsktr #1522512 
sb

a) Beşiktaş

b) Karaköy

c) Evde kalınır
(1) 

guldur nedir? guldur olmak

hsktr #1521373 
Bir anadolu söyleyişi sanırım. boşaltım sistemiyle ya da cinsellikle alakalı bir hastalığın halk arasındaki adı. Ama hangi hastalık?

videoda görebileceğiniz gibi hayko tuvalette beste yaptığından dalyan ve durdu çok sıkışık bir halde bekliyorlar. Mesanem patladı guldur oldum diye söyleniyorlar. Şimdiden teşekkürler))

youtu.be
(8) 

blackout perde alacakken dikkat edilecekler

hsktr #1515610 
black out perde almak, yatak odamda kapkaranlık bir gece uykusu yaşamak istiyorum. bu store olmak mı zorunda? düz perde olarak da var mı? iş görüyor mu? minimum fiyattan alırsam pişman olur muyum? nereden almak doğrudur?

Bilenler duyanlar kullananlar varsa yardımlarınıza açığım. Teşekkürler ^^
(3) 

istanbul avrupa yakasında çeşme

hsktr #1512882 
arkadaşlar selam,

anadolu'da çoğu kimse sebil çeşme(?) denilen çeşmelere gidip damacana damacana su doldurup ihtiyaçlarını bu şekilde gideriyormuş. istanbul avrupa yakasında da böyle çeşmeler olduğuna eminim. hangilerinin lokasyonlarını biliyorsunuz acaba? bildirebilir misiniz? :) sevgiler

konum: beyoğlu
(7) 

en iyi kulak tıkacı-koruyucusu (ear plug)

hsktr #1509585 
bu ara evde misafir çocuğu var. bağıra çağıra konuşuyor uyuyamıyorum. kulağı rahatsız etmeyen fiyat performans bir kulak tıkacı biliyor musunuz?
(2) 

kazık yemeden uçaktan atlamak

hsktr #1509537 
skydiving yapmak istiyorum. askeri olana nasıl kaydolurum hiçbir fikrim yok. tandem atlayış için de deli gibi para harcamam gerekiyor sanırım. hayalimi gerçekleştirmem için ne önerirsiniz?

konum: istanbul
(10) 

İstanbul'daki en sevdiğiniz etkinlikler

hsktr #1509535 
ne yapıyorsunuz? nelerden keyif alıyorsunuz? arkadaş gruplarınız nasıl? sahiden eğleniyor musunuz?
(3) 

whatsapp toplu mesaj gönderme teknikleri

hsktr #1509031 
500 kişilik bir kitlem var ve bunlara mesaj trafiği sağlamak istiyorum. toplu mesaj özelliğinde onlar seni kaydetmemişse mesaj gitmiyor. buna bir çözüm bulmak ve ultra önemli bildirimlerini almam için bir taktiğiniz var mıdır?))

teşekkürler
(1) 

whatsapp ileri tarihli mesaj göndermek mümkün mü?

hsktr #1509030 
sb. ilave program gerekiyorsa hangisi en iyi çalışıyor?

teşekkürler
(2) 

COVID 19 test sonucu ve şirket ve omicron

hsktr #1508868 
1- ben COVID 19 geçirdiğimde test sonucunda direkt covid 19 pozitif yazıyordu. şimdi test sonucu güney Afrika varyantı, omicron varyantı,İngiltere varyantı şeklinde mi çıkıyor?

2- diyelim test pozitif çıktı. şirkete bir ekran görüntüsü atmam yeterli olacak mıdır yoksa nasıl işler? biliyorum şirketten şirkete değişir belki ama yaşadıklarınızdan duyduklarınızdan bildiklerinize açığım.

teşekkürler
(2) 

Spider-Man olmak 2022

hsktr #1507931 
youtube.com şu videoyu görünce tekrar geldi aklıma. taaaa 2017'de bir duyuru açmıştım Spider-Man olmak mümkün mü diye. tekrar soruyorum: mümkün mü? neden?
(6) 

Steam Kış İndirimi Oyun Tavsiyesi

hsktr #1507904 
Bu dönem büyük bir indirim dönemi sanırım ve benim iştahım da çok açık açıkçası. Şöyle bir kendime bakınca eski ve popüler oyunları oynayan biri olduğumu görüyorum. Steam kütüphanemi paylaşacağım az çok tarzımı anlarsınız.

Burada sizlere sorum, eski olsun yeni olsun, orijinal ve güzel hisler yaratacak oyunlar sizler için hangileridir?

Tüm oyunlar red dead redemption gibi sanat eseri olmayabilir. Ama oyunun hikayesi düşük bütçeli-geniş bütçeli fark etmeksizin benim önem sıramda üst sıralarda. işte böyle parametreler arkadaşlar. listeyi görünce anlayacaksınız zaten 2008'de bir internet cafe havası da seziliyor...

Teşekkürler şimdiden!

edit: bu listeye half life da eklendi
(2) 

Beşiktaş Mekan Önerisi

hsktr #1507635 
-canlı müzik olmayacak, arkadaşımla birbirimizi duyabileceğiz.
-sıcak olacak, götümüz donmayacak.
-cebimizin düşmanı olmayacak.
-orada olmaktan hoşlanacağız, huzur ve refah bulacağız.

bu kriterlere uyan Beşiktaş'ta bir yer biliyor musunuz? :D


not: Beşiktaş çevresi de olur. malum park sorunu hat safhada
(2) 

arabada vlog çekmek

hsktr #1506895 
bunun için titretmeyen bir telefon tutacağı lazım sanırım. go pro almak için iyi bir vakit değil. o tutacak hangi tutacak? bir fikriniz var mı? teşekkürler
(2) 

kış lastiği değişimi ne kadar sürer?

hsktr #1506087 
sb. yarın sıkışık bir gün. bu teker değişimi randevusu 10.30'da. ne kadar sürer arkadaşlar?
(2) 

binance pay kullanıcı adı

hsktr #1505421 
nickimden anlayacağınız üzere kullanıcı adı almakta pek iyi değilim. binance pay'de de yalnızca bir kez belirleme hakkı var. bu kullanıcı adını sosyal medya adreslerinde kullandığım ismi yapmak mantıksız mı? ya da rakamlardan oluşan bir şey mi yapmak daha iyi? siz kullanıyor musunuz?
(4) 

İngiltere'de tır şoförü olmak! Şimdi!

hsktr #1505313 
ehliyeti aldınız. çalıştığınızın karşılığını almak istiyorsunuz. İngilizlerin size ihtiyacı var (herhalde). niye gitmiyoruz? gitmek istesek ne yapmalıyız? zart diye olmaz dememenizi umuyorum.
(4) 

san Sebastian'ı mikrodalgaya atmak

hsktr #1504754 
sıcak daha iyi gidiyormuş. evde san Sebastian var. mikrodalgaya atıp sıcak sıcak yenmesinde bir sakınca var mı?
(1) 

gibi dizisi 11. bölüm sonu şarkı

hsktr #1504357 
11. bölümün sonunda feyyaz'ın yıkadığı dedelerden biri 50'lerden bir rock'n roll şarkısı tarif ediyor... hangi şarkı o?
(12) 

asker rütbe sorusu

hsktr #1503707 
ben geçen bir mağazada il jandarma komutanlığı yapmış bir albayla tanıştım. bu komutanımız, askerlikten hiçbir şey anlamayan kişi için ne anlam ifade etmelidir? çok çok çok büyük bir rütbe midir bu? elimi hayli sıkı sıktı. serseri senii mi demek istedi acaba ahahah
(19) 

arabanızın bagajına koyulabilecekler

hsktr #1491779 
arabamın bagajı bomboş. geçen yedek kıyafet ve mobil sandalye koydum ve bu basit işlevsellik bile gün içinde beni mutlu etti :D

bagajıma ve arabanın içine gün içinde işime yarayacak ne koyabilirim başka? siz ne koyuyorsunuz veya koyardınız? :p
(6) 

İstanbul trafiğinde ne dinliyorsunuz?

hsktr #1489447 
uzun saatler süren bu macerada kültürel tüketim yapıyor musunuz? kesin herkes yapıyordur diye düşünüyordum ama birkaç kişiye sordum radyo programları ve pop müzik dediler. podcast neaağmna tarzı yorumlar yapanlar bile oldu. ben de sanıyorum herkes celal Şengörlü teke tek, esg falan dinliyor. duyuru kitlemizin kalitesine güvendiğim için size sorayım;

arabada neler dinliyorsunuz? dinlediklerinizi paylaşır mısınız? (yabancı içerikler dahil)
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık