(6) 

"Twin Paradox" mu ne? Öyle bir şey...

pangea #238098 
imdi, benim kafa pek basmaz; ancak fizikçi bir arkadaşım anlattıydı... uzayda, iki tane elemanımız var. bunlardan birisi, kapsül mü ne öyle bi şeyin içinde sabit dururken, öbürünü ışık hızına yakın bir hızda hareket eden kapsül zamagingosuyla yolculuk ettiriyoruz. yıllar sonra 1. eleman yaşlanırken, 2. elemansa gençleşmiş olarak dönüyor. ilk duyduğumda götüm tavana değmişti " nası olur la, nası gençleşir diye!?"

aramızda hawkingler olacağını umut ederek buraya bir danışayım dedim; nedir/ne değildir mesele diyerekten.
(8) 

Saatler Neden Hep 10'u 10 Geçeyi Gösterir ?

pangea #236389 
Geçenlerde Tv izlerken birden aklıma takıldı: Saat reklamlarında neden tüm saatler istisnasız 10:10'u göterir?
Sebeb-i Hikmeti nedir bu işin?
(4) 

Ekşi Sözlük'te Temayı Kalıcı Yapmak

pangea #234941 
şimdik, mesele şu: mis gibi tema buluyorum, "haha olay budur hacı" diyorum; gel/gör ki sözlüğe bir daha ki girişimde temanın yerinde yeller esiyor. zati, onbin tane tema var; bir daha da bulamıyorum içlerinden hangisiydi bizim tema diye.
istiyorum ki, seçtiğim tema, allah ömür verdiği müddetçe ne zaman siteye girsem orada olsun. bunun bir çaresi yok mudur?
(4) 

1 Hafta Ara versem Fitness'a... Ne olur?

pangea #224252 
Değerli Arnold Sivastanegherler Şimdi şöyle bi durum var: Normalde haftada en az 3-4 gün düzenli fitness yapan bir adammım. Şınavdır, barfikstir, dumb-bell dır hiç aksatmadım. Neredeyse 1 yıl oldu, olmadı; bayağı da faydasını gördüm hani. Şimdi akrabay-ı tağlukat(böyle mi yazılıyodu bu? Havalı oluyo da. ) ziyareti için şehir dışındayım. 1 hafta kalıcam. Malum ekipman felan yok yanımda. acep bu süre içinde hiç bi aksyona girmesem bi bok olur mu? yoksa ufak ufak şınavdır mekiktir çekeyim mi yine de?
(2) 

CNBC-E'De Çalan Bir Parça

pangea #199786 
Selamlar duyuru sakinleri. CNBC-E'de gündüz ekonomi kuşağında, İMKB değerlerini gösterirken çalan bir parça var; acep parçanın adı ve yapanı kimdir? Bir de bu tür parçalar/müzikler hangi türe girer?

gracias canlar.
(5) 

poker nasıl oynanır? /nereden öğrenilir?

pangea #190718 
evet arkadaşlar, ha öğrendim; ha öğrenecem diye hep erteledim de erteledim. ama yetti gayri! artık ben de şu pokerin ne menem bir oyun olduğunu öğrenmek istiyorum. zira arkadaş çevrelerinde felan çok sık oynanıyor bu oyun. bayağı da keyifli, heyecanlı vakitler geçiriliyor anladığım kadarıyla. yalnız şu var ki, ben bu kağıt oyunlarında hayli malımdır. öyle, en temel şeyleri bile bilmem. diyesim, şu pokeri, hani şu gavurun, "x for dummies" tadında anlatan site/blog/oyun vs bilen poker üstadları mevzuya bir el atarlarsa çok bahtiyar olacağım.
(8) 

Fittness ile iştigal eden arkadaşlar bir bakabilir mi? Dumbbell ağırlılığı

pangea #189660 
Şimdik şöyle: Bazen evde; bazen de spor salonunda çalışıyorum. Spor salonu antremanları için dumbbell kulanmıyorum; ancak evde çalışırkene dumbbelllarla çalışıyorum. Bu evdekiler bayağı dandik. Her tafarı Demirdökümd'den çıkmış gibi. Tuması zor, kavraması zor; ikide bir gevşiyor felan. Bunları, plastik olanlarla değiştirmek istiyorum; amma velakin kiloda kararsızım. Bu, dandik dediklerim 6x2=12 kg. Bunların yerine 8X2= 16 kilo alsam çok mu ağır gelir? Yoksa, "Bişey olmaz hocam, al tabii." mi geçerlidir?
Yaklaşık, şöyle bir 4,5 aydır çalışıyorum.
(12) 

İngilizce bir cümle çevirisi.

pangea #186985 
Selam arkadaşlar. Az önce İngilizce bir yazı okuyordum; yalnız orada bir cümleyi hiç anlamadım. Şöyle bişey: "The guy is a mere cheeseburger away from tipping the scales at a very lean"
Bir el hatan olursa sevindirik olacağım. Mersi.
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık