(4) 

Bugün spam smsler sizde de kontrolden çıktı mı?

akhenaten #1581749 
Son iki saatte 8-10 tane mesaj geldi bugün. Uzun zamandır azalmıştı, yine numaramızı verdiğimiz bir alışveriş sitesi falan mı patladı acaba. Sizde de böyle mi özellikle bugün?

Bir de ek soru, google mesajlarda spam smsler spam klasörüne gidiyor gitmesine ama spam sms geldi diye bildirim de veriyor. Spam sms bildirimi kapanmıyor mu? Baktım ama normal bildirim ayarlarında bir seçenek göremedim.
(3) 

2. El eşya satışı, vergi ve diğer şeyler

akhenaten #1581347 
Bilgisayarımı satmayı düşünüyorum, daha önce internetten hiç satış yapmadım onun için kafam karışık.

1- Bunların vergilendirilmesi gerekiyor mu?
2- Satışta benim adıma kesilen faturayı da alıcıya vermenin herhangi bir sakıncası olur mu?

Teşekkürler
(4) 

Açlık ve tokluk şeker ölçümlerinde teknik fark var mı?

akhenaten #1580882 
Demek istediğim şeker ölçümü hiç hesapta yokken yanlışlıkla teste eklendiğinde ve açlık şeker ölçümü tok karnına yapıldığında absürt bir değer çıkması olası mı?

Daha detaylı olarak demek istediğim, açlık şekeri ölçümüyle tokluk şekeri ölçümünde tek değişken süre mi? Örneğin yanlışlıkla açlık şekeri olarak ölçülen x miktarındaki değer "ama siz tokmuşsunuz, bunu tokluk şekeri olarak düşünelim" denebilecek bir şey mi?

esasen demek istediğim, çıkan şeker değeri hem açlık hem de tokluk standartlarına göre yüksek bir değer. ancak test tok karnına açlık şekerini ölçmüş. bu durumda bu değer tokluk şekeri olarak mı değerlendirilir yoksa alakasız olarak mı?
(1) 

Doğu penceresinde hangi bitkilere bakıyorsunuz?

akhenaten #1580651 
İnternette çok fazla şey yazılmış, artık ai'la yazılmış çöp içerik gibi geliyor her şey. Birbiriyle çelişen bir sürü içerik var.

Sizin kendi yetiştirdiğiniz bitkiler var mı doğu yönünde? Pencereye uzak iç kesimlere değil de direkt pencere önüne koyacağım. Gerçi sabah güneşi ama yine de beş buçuk saat civarı direkt güneş alacak, yazlar daha sıcak artık malum. Aldığım bitki yansın istemiyorum şimdi.

Tanıyan bilen varsa kroton düşünüyorum ben, uygun olur mu? Önerilere açığım.

Saksı büyütmek yerine kök kısaltmak

akhenaten #1579952 
Selam, ufak saksılarda ufak bitkileri daha çok seviyorum onun için genelde saksı değişimi zamanı geldiğinde bitkiyi çoğaltıp yavruyu kendim alıp anneyi isteyen birine veriyordum ancak böyle de tam bitki kendini göstermeye başlayınca vedalaşmak gerekiyor.

Şöyle bir video buldum; www.youtube.com

Normalde köklere dokunulmaz gibi yaygın bir kanı var insanların genelinde, onun için biraz tedirgin oldum. Şimdi bahar gelmişken birkaç bitkide değişiklik yapacağım. Acaba denenir mi bu yöntem? Benzer şeyler yapıyor musunuz? Durduk yere öldürmeyeyim bitkiyi. Adam baya soğan doğruyor gibi doğradı kökleri.
(1) 

Elektrik Elektronik Atık

akhenaten #1575652 
Eve sığmakta zorlanma sinyalleri oluşunca fark ettim ki eski yazıcılar, modemler, kullanılmayan envai çeşit kablolar, uydu alıcısı, cd ve dvd kümeleri vb çok sayıda atılacak şey var.

Bunları hangi geri dönüşüm ünitesine atacağımı da bilemedim sonuçta plastik, metal birçok çeşit malzeme karışık bulunuyor.

Bu tür şeyleri elden çıkarmanın en doğru yolu nedir?

Bireysel sonuç alınabilecek gıda laboratuvarları var mı?

akhenaten #1575224 
Durduk yere aklıma geldi

Örneğin süt, zeytinyağı vs. gibi şeyleri aldıktan sonra yasadışı müdahale olup olmadığını bireysel olarak verdiğimiz numuneden tespit edecek kolay işleyen bir mekanizma var mı?

Devlete bağlı bir kurumun halkın kullanımına da açtığı aslında görev kapsamı daha geniş bir yer de olabilir, özel laboratuvarlar da. Özel labların arz-talep sebebiyle sadece bu amaçla döndürülmesi zor olurdu gerçi kabul ediyorum ama aslında buna yönelik bir reklam kampanyasıyla duyurulsa birçok insanın ilgisini çekebilecek bir konsept bence.

Olsa iyi olurdu çünkü.
(1) 

Mobilya kokusu ama hangi ağaç

akhenaten #1572704 
Genel ahşap kokusu gibi değil de, daha yoğun ve keskin bir kokusu olan mobilyalar var ya; hani taze nane kokusu gibi değil de kuru naneyi kokladığınızda gelen o keskin aromayla benzer etkisi olan kokudan bahsediyorum.

Ama sadece kurumuşluktan kaynaklı bir kokudan bahsetmiyorum, hani bir kek kokusu olur bir de cevizli tarçınlı kek kokusu olur. Bu cevizli tarçınlı kek gibi zengin bir koku.

Bu koku hangi ağaçtan yapılan mobilyaların kokusu? Teşekürler.
(1) 

Antistatik temizlik fırçaları nerede satılır

akhenaten #1571675 
Amazonda güzel setler var ancak hepsi yurtdışından gönderiliyor, uzun sürüyor onların gelmesi. Hepsiburada gibi yerlerde de doğru düzgün bir set bulamadım.

Bu tip fırçaları gidip satın alacağım nereler var İstanbul'da? Teknosa gibi mağazalarda yok ne yazık ki, baya bi mağazaya girip çıktım.

Şöyle şeylerden bahsediyorum;
m.media-amazon.com
m.media-amazon.com
(4) 

Milletvekili, muhtar, parti, belediye smsi almamanın bir yolu var mı?

akhenaten #1570226 
Yerel seçimler yaklaşıyor diye iyice coştular. Bu sms sisteminden komple ya da bu yoksa seçmece şekilde çıkmanın bir yolu var mı?
(3) 

Günlük konuşma dilindeki ufak bir değişim

akhenaten #1568234 
Bir süredir gördüğüm bir şey var, dikkatimi çekti. Sadece benim mi dikkatimi çekti diye merak ettim.

Soru zarfının alışılmış haliyle cümle başında kullanıldığı bazı soru kalıplarında artık fiilden önce kullanıldığını görmeye başladım. Hatta bunu daha çok erkekler ve özellikle de genç erkekler yapıyor sanırım.

Örneğin "Nasıl ünlü olurum?" diye sormak yerine "Ünlü nasıl olurum?" diye soruyorlar. Ya da mesela "Nerede rahat uyurum?" gibi bir biçim yerine "Rahat nerede uyurum?" şeklinde bir biçim kullanıyorlar. "Kazık nereye çakayım?", "Reçel neyle yiyeyim?" tarzında şeyler...

Google'a soru sorar gibi geldi :D Sizin gözünüze çarpıyor mu bu?
(2) 

Oda Tasarımcımsı

akhenaten #1566640 
Çok fazla siparişe dayalı marangozluk gerektirecek dizayn yapan iç mimarlık tarzı baya pahalıya gelen bir yer değil de, odanın planı yollayınca ona uygun hazır mobilya seçip düzenli bir yerleşim planı hazırlayıp kurulumunu yapacak bir yer var mı bildiğiniz?

Teşekkürler
(12) 

Adınızın hikayesi var mı?

akhenaten #1564410 
Hikayesi derken "işte şöyle bir olay olmuş annem/babam da çocuğum olursa adını x koyacağım demiş" tarzı bir şey. Adınızı söylemenize gerek yok pek tabi, sadece hikayeyi merak ettim.

Benimkinin yok, ailem isimler sözlüğünden seçmiş :D

İstanbul Tabiat Parkları, Mesire Yerleri, Ormanlar

akhenaten #1562466 
Merhaba

İstanbul'da mümkün olduğunca az yapılaşmaya sahip, orman gibi orman şeklinde ama doğrudan tam doğal, kim vurduya gidilebilecek tarzda ormanlık alan da olmayan (tabiat parkı gibi bir statüsü olan) yerlere bakıyordum gitmek için. Siz nereleri önerirsiniz?

Benim gözüme kestirdiklerim Belgrad'ta Irmak, Kirazlıbend, Fatih Çeşmesi, Falih Rıfkı Atay, Neşet Suyu ve Bentler tabiat parkları.

Şurası güzel, gidilir. Ya da şurası güzel ama çok kalabalık değmez dediğiniz bir yer var mı? Başka bir yer de olur.
(6) 

Operatörlerin İnternet Cimriliği

akhenaten #1562213 
Bana mı böyle geliyor sadece bilmiyorum, telefon operatörleri internet konusunda inanılmaz cimri.

Bugün bir tanesinden sms geldi otomatik fatura talimatı yapınca 6gb internet veriyorlarmış. Bunu görünce bir güldüm 6gb nedir diye, sonra okumaya devam edince gördüm ki her fatura ödendiğinde 24 saat geçerli 2gb toplam 6gb imternet veriyorlarmış. Yani bence bu da bir çeşit hakaret. Biraz abartılı olduğunun farkındayım ama vurgulamak için söyledim.

Tarifelere bakıyorum 100mb, 250mb, 1gb, 3gb... En iyisi 25-30gb internet veriyor ve bence hiç değmeyecek fiyatlara.

Bence zaten minimum 30gb'dan falan başlaması lazım halbuki tarifelerin...

Sinirlendim ayaküstü. Bir tek bana mı garip geliyor bu durum?

Yani bence 100mb internet diye bir şeyi koymaya utanmaları lazım, şey gibi bu su kullanımının bir kısmı insanı kullanım hakkı için ücretsiz, ama bu sonırı 1 litre olarak belirliyor olsunlar. Bence farksız okurdu.
(2) 

Saç Modeli

akhenaten #1561742 
Tıraş olurken kuaför baya bir sürü şekle sokuyor saçımı, çok da beğeniyorum hepsini, bambaşka biri gibi görünüyorum. Özellikle de yapmıyor bunu, sağa sola atarken kendi kendine oluyor. Evde ben beceremiyorum, ne yapsam olmuyor. Nemlendirmeyi de denedim yine olmadı. Olay tarakta mı ki acaba?

Yitik potansiyel resmen, acıdım bugün. On yıldır aynı şekilde yapıyorum saçımı.
(7) 

Akıllı Saat

akhenaten #1559981 
Merhaba, hediye alınacak. Fiyatı önemli değil durum şöyle;

Bu kişi yuvarlak ekranlı, büyük kaba saat biçiminden hoşlanıyor. Dolayısıyla Apple watch'lar kapsam dışında. Bu tarife uygun görünüşe sahip en iyi saatler hangileridir?
(3) 

Yasama yürütme ayrımı üzerine teknik soru

akhenaten #1558814 
Normalde düşününce yasama organının üyelerini oluşturan politik partinin başı aynı zamanda yürütmenin de başı olarak seçiliyorsa bu iki organ arasındaki ayrım çok ince çizgilere dönüşmüyor mu?

Bizde eskiden de böyleydi bu mesela. En çok oyu alan partinin genel başkanı aynı zamanda yürütme organındaki en yetkili isim oluyordu. E yasama organını oluşturan vekiller de kendi partisinin üyeleri zaten... Şimdiyse doğrudan yürütmenin başındaki kişi olabiliyor.

Bu olay dünyada da böyle mi? Atıyorum mesela Joe Biden aynı zamanda demokrat partinin başkanı mı yoksa parti başkanı farklı biri mi? Diğer ülkelerde durum nasıl? Mesela Fransa ya da başka ülkeler?

Yani mantıken parti başkanlarının yürütme organına aday olması yasayla engellenmiş olmalı gibi geliyor bana.

Çok bariz bir konu gibi ama nedense bu zamana kadar hiç üstüne kafa yormamışım.
(8) 

Yeni görgü kuralları

akhenaten #1558391 
Önceden gerek bugünkü teknolojilerin var olmaması gerekse yaşam tarzındaki değişiklerden ötürü yeni geliştiğine ve sessizce genele yayıldığına şahit olduğunuz görgü kuralları neler? Burda kıstas bu kural örneklerinin doğrudan kendi değer yargınızı yansıtmasından ziyade sizde yeterince geniş bir çevre tarafından kabul gördüğü intibası uyandırmış olması. Hatta bu size ters gelen bir şey de olabilir.

Benim aklıma gelenler;

-Toplum içinde telefonla bir şey izlenip dinlenecekse ya kulaklık kullanılır ya da izlenmez, dinlenmez.

-Sıradışı bir durum yoksa günlük haberleşme için; Mesaj atmak > Telefon etmek

-Başkasının çocuğuna mümkün olduğunca bir şey öğretmekten, benimsetmekten kaçınılır. Bir sorun olduğunda doğrudan çocukla muhatap olunmaz ailesine söylenir.

-Romantik anlamda tanışma talebi iletmek için tek bir hak vardır, ikinci defası olmaz.
(1) 

Bilgisayarı satarken dikkat edilecek konular neler

akhenaten #1556267 
SSD'yi çıkarıp microsoft hesabından cihazı silmek dışında dikkat edilmesi gereken bir şey var mı?

Zaten kaydelilen telefon görüşmesi diğer tarafça da kaydedilebilir mi?

akhenaten #1555804 
Müşteri hizmetleri gibi görüşmelerin kayıt altına alındığı yerlerde ses kaydı almanın hukuki durumu nedir bilen var mı? Karşı taraf kendi kayıtlarını sildi diyelim, bunlar bir davada delil sayılır mı? Yoksa burada da "görüşmeler benim tarafımdan da kaydedilmektedir" diye bildirim yapmış olma şartı olur mu?
(8) 

Dolar olayları

akhenaten #1555328 
Sabahtan beri ara ara bakıyorum çoğu bankanın satışı kapalı çarşıdaki alış fiyatından düşük. Nasıl oluyor ki bu? Bu kadar uzun süre arbitraja açık bir ortam olması normal mi? Yoksa bankalar fiziki dolar çektirmiyor mu şu anda?

Mesela şu anda iş bankası satış 20,0733 kapalı çarşı alış 20,3870 olarak görünüyor.

Bilgisi olan var mı?
(10) 

Psikolojim hava durumuyla senkronize değişiyor.

akhenaten #1553608 
İyice farkına vardım artık bunun hava kapalıysa ben de kapalıyım, hava iyiyse ben de iyiyim. Kışın karanlığında hayatı askıya alıyorum resmen, sadece Nisan-Ekim arası yaşıyorum, ekim sonuna doğru da aynı ağaçların yaprakları döktüğü gibi kendimi kış moduna alıyorum.

Aynı şeyleri yaşayıp bir çözüm bulan var mı aranızda?
(1) 

Codpiece adlı giysinin Türkçesi

akhenaten #1553104 
Kendisi şu; en.wikipedia.org

Bunun Türkçe'de nasıl kullanıldığını bilen var mıdır?

Autocad Sorusu

akhenaten #1552150 
Merhaba bir çizimin birim değerini units menüsünden değiştirtirip çizgiyi yeniden ölçtüğüm zaman sadece birimin kendisi değişiyor, çizimdeki ölçüler yeni belirlediğim birime ölçeklenmiyor.

Örneğin 10cm uzunluğunda görünen bir çizgi 10m olarak görünüyor.

Bense 10cm görünen çizginin birim değiştikten sonra 0,10m olarak ölçülmesini istiyorum.

Eskiden bunu tek bir şeyi değiştirerek yapabiliyordum, nasıl yapıyordum? Şimdi neden olmuyor? Şimdiki sürüm 2023. Eskiden kastım 2018 falan.
(1) 

Sirenli çakarlı araç?

akhenaten #1551616 
Dün trafikte sivil plakalı ve hiçbir şekilde resmi kullanıma uygun gibi durmayan hatchback bi araç tepesinde çakar ve polis sirenini andıran ama polis sireni olmayan bir siren açmış insanları gere gere ilerlemeye çalışıyordu.

Polisin böyle bir uygulaması var mı yoksa bu çakarlı araç sahipleri hepten mi cozuttu?
(2) 

Kullanıma ayrılmış parayı işletme

akhenaten #1551230 
Ay içinde belki lazım olur diye ayırdığınız paraları kullanmak için repo dışında ne alternatifler var. Siz ne yapıyorsunuz?
(8) 

Toplu Mezarlar Hakkında

akhenaten #1549591 
Bir toplu mezar görüntüsü dolaşıyor. Bir gün öncesinde de haber verilmişti zaten 24 içinde kimliklendirilemeyen merhumlar gömülecek diye.

Ama ben hep sonradan sağ çıkan yakınları ararsa diye bir fotoğraflarının çekilip atıyorum A123 diye etiketlenip arşivlenerek mezar başına A123 yazılı bir çubukla falan gömülürler, böylece de sonrasında yakınları mezarları bulabilir diye düşünmüştüm, ama görüntülerde baya sıralı dizip toprak yığmışlar üstlerine. Doğru mu bunlar?

Benim dediğim gibi yapılamaz mıydı? Çok zor olduğunu sanmıyorum. Bir grup tanınabilecek bir fotoğraf çekecek, bir başkası merhumun koluna vesaire bir etiket yazacak. Gömülecek yere gidince de gömen kişiler kolundaki etiketi mezar başına bir ahşap parçasıyla koyacak.

Gerçekten imkansız mı bunu yapmak?

Amoled ekran için uygulama banner'ı optimizasyonu

akhenaten #1546770 
Özellikle vodafone dmags için soruyorum.

Bir dergiyi okurken dergi tam ekran moduna girmiyor. Ekranın üst kısmında kırmızı bir banner sabit olarak kalıyor. Dergi okumak zaman alan bir şey, haliyle bir süre sonra burn-in problemi oluşturması kaçınılmaz. Bu tip bannerleri ortadan kaldırmaya yarayan bir yöntem var mıdır bildiğiniz?
(6) 

Trafik Cezalarındaki tuhaflık

akhenaten #1546072 
Makas atma cezası 20 bin lira olmuş, bu durum polislerin ceza yazma oranını kötü yönde etkilemez mi? Bunun yerine daha düşük cezaların seri şekilde uygulandığı bir politika daha iyi sonuç vermez mi sizce de?

Yani ceza 1.000 lira olsa ama herkese uygulansa daha efektif olur gibi geliyor bana hep. 20.000 lira ceza sanki "biz bu cezayı sadece ölümlü ya da yaralanmalı bir kaza olursa keseceğiz" demek gibi bir şey.

Trafikte, özellikle tem'de yoğun ama akıcı trafikte ortalık makas atan insan kaynıyor, hangi biri ceza alıyor ki bunların...
(6) 

En iyi sinema salonu hangisi?

akhenaten #1545053 
O kadar uzun zamandır gitmedim ki, tamamen konunun dışında kaldığımı fark ettim.

Şöyle insanların gittiği, hareketli, ekranı büyük, sesi güzel nereler var?
(5) 

Samsung A73 alınır mı?

akhenaten #1544900 
Merhaba, telefon almayı düşünüyorum. Orta segment içinde en çok önerilen Samsung A73 oldu şimdiye kadar. Bunu onaylıyor musunuz? Onaylamıyorsanız öneriniz nedir? Teşekkürler.

Kullanım alışkanlığı: aldığım telefonun bütün özelliklerini kullanıyorum, ama "en iyi performansı versin, yoksa olmaz" gibi bir beklentim de yok.
(3) 

Türkçede yerleşik ağaç isimleri

akhenaten #1543987 
Merhaba; klasik çok bilinen portakal, kiraz, muz gibi özellikle yaş meyve veren ağaçlar dışında aşağıdakiler hariç bildiğiniz ağaç isimleri nelerdir? (Yabancı kökenli isim olabilir, önemli olan dilde yerleşik olarak kullanılıyor olması)

Kavak, Sığla, Çınar, Ihlamur, Dişbudak, Huş, Kestane, Fındık, Harnup, Akçaağaç, Meşe, Kayın, Kızılağaç, Karaağaç, Gürgen, Söğüt, Erguvan, Mimoza, Manolya, Defne, Mersin, İğde, Çitlembik, Okaliptus, Akasya, Palmiye, Ladin, Ardıç, Çam, Göknar, Servi, Sedir, Porsuk, Mabet.
(1) 

Çekilen durgun suların altında biriken beyaz ağsı yapı

akhenaten #1543823 
Nedir bu?

Detaylı tarif edeyim, kurbağa ve kaplumbağaların mesken edindiği tarzda yarı bataklık bir ortam düşünün. İnsan kaynaklı bir kirlilik yok. Bu bölgede suların çekildiği yerlerde zemini ve özellikle de kayaları tamamen kaplamış sıkı sıkı paket yapmış devasa bir ağ tabakası oluyor kurumuş şekilde. rengi beyaz. Bunu bir ucundan söküp kaldırdığınızda battaniye gibi kalkıyor.

Nedir bu tam olarak miselyum mu? yoksa bir çeşit yosun örtüsü mü? adını bilen var mı?
(2) 

Baluster'in Türkçesi nedir?

akhenaten #1542022 
Merdiven küpeştesindeki ufak sütunumsu mermer ya da ahşap olabilen süslemelerden bahsediyorum.

en.m.wikipedia.org
(1) 

Çevreyi kirleten araç nereye şikayet edilir

akhenaten #1541226 
Bu sabah tem'de şerit şeklinde kesilip imha edilmiş kağıtları taşıyan bir kamyonet hiçbir koruyucu brandası olmadığı için arkasında kağıt yağmuru oluşturarak ilerliyordu.

Kim bakar buna plakasını bildirsem?
(6) 

Borsaların düşüş ve yükselişleri

akhenaten #1537392 
Bir süredir Türkiye'deki ve dünyadaki borsalara bakıyorum, öncesini bilmiyorum bu arada çok takip etmem normalde. Bir şeyi fark ettim; genelde bir borsaya ait bileşenlerin ezici çoğunluğu aynı anda yükselip düşüyor. Ya sayfa yemyeşil görünüyor ya da kıpkırmızı. Hep mi böyleydi bu yoksa mevcut ekonomik durumlardan dolayı mı böyle? Neden böyle oluyor?
(9) 

Outlook'un olayı ne?

akhenaten #1536522 
Belki de hiç mail bombardımanlı bir işim olmadığından anlamadığım bir şey bu benim. Çocukkenden beri bu program benim için movie maker gibi orada öylece duran sürekli görülen ama kullanılmayan aynı babaanne vitrinindeki bardaklar gibi bir program.

Özellikle anlam veremediğim şey niçin sorunsuzca mail hesabınızın websitesini kullanmak yerine mailleri geç alabilen, bazen hatalar veren üçüncül bir program kullanıyor ki insanlar? Vardır heralde bir hikmeti, nedir?
(7) 

Ayarı kaçmış empati

akhenaten #1536391 
Birkaç hafta önce bir olaya şahit oldum. Arkadaşlar ve arkadaşların arkadaşları falan grup olarak bir yemeğe gidecektik. Ben bizimkileri almaya gittim, öğrendim ki birinin hoşlandığı kız da orada olacakmış. Bu da evde hazırlanıyor, ama ne hazırlanma; soruyor soruşturuyor ne yapayım ne giyeyim falan diye, baya heyecanlı. Neyse, giydirdik süsledik falan gittik. Sonra kız, sen tut resmen dalga geç çocukla. Yani dalga geçmek derken, ortamı bozan garip bir şey değildi ama tamamen "arkadaşlar arası" ortama uygun bir yaklaşım. Sadece bir an çocuğun gözünde bir bakış yakaladım, böyle tam bir hayal kırıklığının resmi, bir an ama.

Nasıl kalbim kırıldı, nasıl kötü hissettim, nasıl etkilendim anlatamam. Kendime yapılan hiçbir şey beni öyle etkilememişti.

Her neyse bu olaydan sonra saçmalamaya başladım. Örneğin birkaç gün önce yerel ürün satan bir yerden tereyağı aldım, yağ bir tuhaftı acı gibi. İade edeyim dedim sonra aklıma geldi acaba belki orda duran kadın dükkanını çok seviyor, yağını falan beğenerek oraya koyuyor da birisi beğenmeyip getirirse kalbi kırılacak, üzülecek falan gibi hissettim iade etmedim. Gözümde böyle elinde tereyağıyla depoya gidip sessizce iki damla ağladığı falan canlandı teyzenin.

Başka bir sefer butik, şirin bir cafede yediğim hamburgerin köftesi baya balık kokuyordu, ama buram buram. Ne alaka işte... Baktım garsonlar baya güleç falan, dedim acaba şimdi söylesem beğenmedi burgerimizi diye içerlerler mi... Demedim bir şey.

Deli saçması tabi, eş zamanlı olarak bunun da farkındayım ama engel olamıyorum. Fena travma yaşadım nedense :D çıkmıyor ağzımdan.

Geçer mi acaba bu kendi kendine.

Sosyal konut projesi hane toplam geliri konusu

akhenaten #1535503 
İstanbul için 18 bin, anadolu için 16 bin olarak belirlenmiş hane içi maksimum gelir sınırı. Yoksulluk sınırı zaten 22.278 bin lira değil mi?

Örneğin ailesiyle anadoluda yaşayan bir genci düşünelim. Anne babası ve kendisi asgari ücret alıyor olsa zaten 16.500 lira ediyor. Başvuru hakkı olmuyor bu kişinin. E genç işsizse zaten nasıl başvursun?

Bu belirlenen sınır yine sigortada çalışan görünmeyip aslında elden yüksek maaş alana yaramıyor mu? Çok garip geldi bana maksimum gelir sınırının bu kadar düşük olması.

Ya cidden açlık sınırında olacaksınız ya da kayıt dışı çalışacaksınız başvurmak için bu duruma göre. Yanılıyor muyum?
(3) 

Zoom, teams vb. uygulamalar hakkında

akhenaten #1535428 
Bunlarda yöneticinin bir kişinin mikrofonunu susturması ya da oturumdan çıkarması gibi bir seçenek yok mu yahu, son merve olayında iyice aklıma takıldı. Dünya genelinde yoğun olarak yaşanıyor bu ve benzeri olaylar sonuçta. Anlam veremedim.
(24) 

Ücretli öğretmenlik neden var?

akhenaten #1533544 
Bunun çıkış tarihini, sürecini nedenlerini hatırlamıyorum ben. Sadece birden bunun bir sorun olarak konuşulmaya başlandığını hatırlıyorum.

Hali hazırdaki öğretmenlerin ataması neden yapılmıyor ki? İnsan kaynağı var sonuçta.

Mantıken aklıma zorunlu hizmet bölgelerinde boş kalan kontenjanlar olduğu için gibi nedenler geliyor ama ücretli öğretmenlik baya da yaygın bir şey oldu sanırım, sadece öyle ücra yerlerde var gibi bir şey kalmadı diye biliyorum.
(6) 

Komik kitaplar

akhenaten #1530744 
Selam, edebi ağırbaşlı komik değil de baya günümüz normlarında komik kitaplar var mı bildiğiniz?

Disney+ Dil Seçeneği Sorusu

akhenaten #1530587 
Selam, benim hesabımda içerikler otomatik olarak Türkçe altyazı ve İngilizce seslendirme kombinasyonuyla başlıyor ancak tanıdığım başka birinde tüm içerikler Türkçe dublajla başlıyor. Onu da otomatik İngilizce seslendirmeyle başlatmaya çalıştık ama ne yapsak etsek de çözemedik problemi. Nedir sorun?

Ekstra not: İkimizin de bilgisayar dili ve konumu Türkçe ve Türkiye. Ben win11 kullanıyorum o win10.
(12) 

Yalnız çalışan var mı? Nasıl dayanıyorsunuz?

akhenaten #1529967 
Çalıştığım yerde kendi alanımda tek kişiyim ve odam da ayrı, haliyle diğer insanlarla iç içe değilim. İşim gereği kimseyle iletişim kurmam da gerekmiyor ne bir mail, ne telefonlaşma ne sözlü iletişim yok. Sadece gün içinde birkaç kere eş dostla whatsapp'tan yazışıyorum. Müşteri vs. gibi bir olayım da yok, labdayım. Çoğu günler iki dudağımı ayırmadan bütün gün bitebiliyor.

İşin kötüsü aslında geveze de bir insanım, gün geçtikçe daha zor oluyor bu benim için. Kaytarsam yine olmuyor, kaytarmak çalışmaktan daha sıkıcı.

Böyle olan var mı? Ne yapıyorsunuz akıl sağlığınız için :D Bayram tatilinden sonra iyice zor geldi.
(2) 

Engellediğim kişilerin entrylerini görmeye devam ediyorum

akhenaten #1529577 
Hepsinin değil, yani değildir heralde. Ancak bazen fazlaca agresif bir entry yüzünden yazarı engellemek için profiline girdiğimde zaten engellenmiş olduğunu görüyorum.

Bahsettiğim şey birkaç dakikada olan bir şey değil, örneğin 1 hafta boyunca engellediğim kimse yokken birgün birini engellemek için profilini açtığımda engelle butonuna basarken zaten engellenmiş olduğunu fark ediyorum.

Neden oluyor bu?
(2) 

Yapışkan his bırakmayan temizleme mendili

akhenaten #1529489 
Selam, rossman'da satılan toz alma mendillerini kullanıyorum ama silip kuruladıktan sonra bile yapışkan bir his bırakıyor. Özellikle mouse için çok rahatsız edici.

Siz neyle temizliyorsunuz plastik yüzeyleri?
(15) 

En sevdiğiniz market çikolatası hangisi?

akhenaten #1528518 
Özellikle marketlerde satılanları soruyorum. Ünlü butik çikolatacıların ve pastanelerin çikolataları dahil değil.
(2) 

Twitter gündemindeki başlıklar

akhenaten #1527448 
Bunlar içinde sürekli belli kesimlere ait bir yazım şekli görüyorum, bir cümleyi iki sözcük gibi yazıyorlar nedir olayı bunun?

Atıyorum şöyle oluyor;

DünFırından EkmekAldım

YarınHava GüneşliOlacak

YumurtaRafadan DahaGüzel
(8) 

Paralel/Alternatif gerçeklik filmi/dizisi arıyorum

akhenaten #1525086 
Ana konusu aksiyon olmaktan ziyade "bakın burada her şey ne kadar farklı" temasında yoğunlaşırsa tam istediğimi bulmuş olacağım.

Mesela bir adamın bir sabah sadece kadınların olduğu bir dünyada uyandığı tarzda filmler gibi. Ya da bizden çok farklı bir kültüre sahip uzaylıların dünyasına gidip orayı anlamaya çalışan birilerinin olduğu filmler. Ya da atıyorum kadın erkek rollerinin değiştiği veya distopik bir evrenin tanıtıldığı, insanların tanrı olduğu gibi şeyler.

Birkaç örnek de yazayım izlediklerimden

3%
Je ne suis pas un homme facile
In time
Bruce almighty
Downsizing
Upload
Black mirror
Island
Hunger Games serisi
Mass effect (oyun)
Idiocracy
12 monkeys
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık