(3) 

Eve yeni kedi gelmesi

Lusid* #1581290 
6 yaşında british kedim var, 1.5 yasinda cinsinden tam olarak emin olmadığım (british kirmasi gibi) bir kedi sahiplendim ilk birkaç gün kendi kedim ona tıslıyordu, alakasız yerlerde oturuyordu, yanımıza gelmiyordu, mamasını da az yemişti. Bugün 5.gün ikisi de aynı odada oturuyor, bazen uyuyorlar, tıslamaları bıraktılar ve bize de kendilerini sevdiriyorlar. Ancak sorun şu kedim nereye giderse yeni gelen onu takip ediyor ve gövdesine yanaşıyor (kokluyor mu napıyor anlamadım) benimki de itiyor vs. Bir de biz yokken bir odaya girip kavga ediyorlar (oyun mu emin değilim çünkü ağızlarında birbirlerinin tüyleri oluyor) ve kavga sesi çıkarıyorlar sokak kedileri gibi. Neden kavge ediyorlar? Bu durum zamanla düzelir mi? Ayırıyoruz ancak 5dk sonra yine o odaya girip kavga ediyorlar ya da yapılabilecek bir şeyler var mıdır?
(3) 

Taşınmak mantıklı mı?

Lusid* #1571094 
Şu an oturduğum evin içi eski, kirası 4500₺ ve yeni sözleşmeyi ''sözleşme bitiminde evden çıkılacak maddesi'' ile kabul etti ev sahibi. İlanlara bakıyorum civarda banyosu yıkık dökük evler en az 10k, eli yüzü düzgün evler en az 15k o da şanslıysan.

Bir ev buldum, merkezi konumda kira 14000, merkezi ısıtma ve aidat birlikte 750₺ ve sahibinden (depozito var kira bedeli) Sorum şu, bu şartlarda evden çıkmak mantıklı mı? yılbaşında ve temmuzda olası zamlar (ağustosta sözleşmem bitecek) ile kiralar ne duruma gelir? evler zamlanmadan emlakcısız ev bulmusken çıkılır mı?

konum ankara ve maas yeni evi karsılayabilecek duzeyde (ev arkadasım mevcut)
(1) 

banyo aydınlatması

Lusid* #1568734 
yeni taşındığımız evde banyonun aydınlatması şu şekilde (ibb.co) ve kutudan dolayı mı ampul mu bilmiyorum ama hiç aydınlık değil, karanlıkta yıkanıyor gibiyiz. Kutuyu çıkaramıyoruz kablolar vs var su gelir diye, nasıl bir şey yapılabilir? ampulu yeni takmıştık ama dandik 20liralık bir şey, farklı bir ampulle çözülebilirse hangisi alınmalı?
(2) 

dik süpürge tavsiyesi

Lusid* #1565514 
philipsin kablosuz dik süpürgesini aldım ancak hiç memnun değilim, evde kedi var ve kum, kedi tüyü vs şeyleri zar zor çekiyor sonra çektiğini de geri düşürüyor. öğrenciyken fantom mu ne süpürgem vard o bile daha iyi bence bundan, deli gibi çekiyordu her şeyi

kablosuz olan ama kedili ev için tavsiye ettiğiniz süpürge var mıdır? (dyson ve philips olmasın lütfen teşekkürler)
(3) 

Bu hangi karakter?

Lusid* #1565178 
Bir oyundan mı? Tam olarak görselin kaynağını bulamadım bilen var mı?

ibb.co
(2) 

excel sorusu

Lusid* #1562438 
prnt.sc

şunun gibi ayrı sütünlardaki verileri kopyalayıp farklı bir programa yapıştırmak istiyorum, direkt hepsini seçip kopyala yapıştır yaptığım zaman bu şekilde yan yana hizalı olmuyor alt alta sıralanıyor. Bunu doğru şekilde, yan yana yapmamı sağlayacak bir yol var mıdır acaba?
(2) 

ev sahibi-kiracı sorunu

Lusid* #1558110 
Kiralık evde oturuyorum, yakın zamanda ev sahibi aradı. Ablası kendi ev sahibiyle mahkemelikmiş ve bizim eve taşınma durumu olabilirmiş ancak orta yolu bulabilirmişiz yine de (kira artırmak için yalan mı söyledi bilmiyorum). Normalde yasal olarak %25 zam yapılır diye biliyorum ancak ev sahibinin orta yollu dediği fiyat %200e denk geliyor.

Şimdi birkaç sorum var, benim sözleşmem 1 senelikti ve ağustosta bitiyor. Bazı araştırmalarımda kiracının sözleşmesi bitse bile %25 zamlı tutarı gönderdiği takdirde oturma hakkı 5 yıl daha oluyor, bu doğru mu? adam kabul etmezse sözleşmesiz devam ediliyor mu?

Ben biraz daha zamlı olarak orta yolu bulmak istiyorum günümüz ev kira fiyatları belli olduğu için, eğer bunu kabul etmezse ve illa çıkarmak isterse sözleşmem bittiğinde kesin çıkarabiliyor mu? (belki ablam taşıncak, evi satıyorum vs gibi şeylerle) Bilen kişiler yol gösterirse çok sevinirim, teşekkürler
(6) 

kedi için tırnak makası

Lusid* #1557548 
evde şu modelden var prnt.sc ancak hem keserken tek seferde bitmiyor hem de yarım yamalak kesiyor. Daha düzgün hayvana da zarar vermeyi minimuma indirecek tavsiyeniz varsa çok sevinirim
(2) 

sağlıklı yaşamla ilgili kitap önerisi

Lusid* #1557245 
Biraz kendimi resetlemek, iyi hissetmek için belki motive edebilecek sağlıklı yaşam, beslenme, psikoloji vs ile ilgili size de iyi gelmiş kitap önerisi rica edebilir miyim?
(1) 

internet sayfasinda ayni kelimeleri bulmak

Lusid* #1545516 
su sekilde anlatayim ctrl+f yapip herhangi bir kelimeyi aratmak degil de
mevcut sayfa icinde birden fazla gecen kelimeleri otomatik bulmak istiyorum, ornegin eksi duyuru ana sayfasinda duyuru kelimesi 5 kere geciyor, hayvan kelimesi 3 kere geciyor seklinde kelimeleri ben iletmeden bulabilecek bir sey icin bir yol mumkun mudur ya da bir tarayici eklentisi vs
(4) 

Apple sitesinden alışveriş yapan var mı

Lusid* #1544949 
Bilgisayar alacaktım ama kredi kartım yok ve banka kartı ile ödemeyi kabul etmiyor. O kadar yüksel limitli kk da nereden bulayım :( buradan nasil alışveriş yapabilirim bilgisi olan var mıdır
(1) 

Android uygulamalarını iphone’a taşımak

Lusid* #1543053 
Move to ios ile verileri taşıdım ancak izlediğim bir videoda aktarım bittikten sonra iphonea bir pop up geliyor ve uygulamaları da taşımak ister misiniz diye soruyor. Ben yaptıgımda boyle bir sey gelmedi ve uygulamaları bir türlü alamıyorum, aslında yandex anahtar google aut gibi şeylere ihtiyacım var doğrusu. Ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?
(1) 

ankara'da ingilizce kursu?

Lusid* #1540589 
hem genel ingilizce hem de yds icin, gidip memnun kaldiginiz bir yer var mi acaba?
(4) 

Ev boyatan var mı

Lusid* #1531301 
Yeni eve taşındım, 3+1 daire metrekare olarak emin değilim ama 120 olabilir. Armuttan tekliflere bakıyorum işçilik 1300 bandında ancak boyayla birlikte 4bini buluyor boya işi. Boyayı dışardan alıp sadece işçilik düşünüyorum ancak birkaç sorum var

Kaç litre boya lazım 3+1 için ortalama, tavanlarla birlikte?
Tavan beyaz olsa onun masrafı ne olur öünkü odaları beyaz istemiyorum

Boya için ucuz markalar var ama hangisi en uyguna gelir?

Yoksa bırakıp direkt boyasıyla mı halletirmeliyim?
(3) 

Mamak nasil bir yer

Lusid* #1530185 
Ev bakınıyorum buralar nasıl düzgün muhitleri neler? General zeki doğan nasıl yaşanır mı?
(3) 

Ankara gültepe

Lusid* #1528936 
Ankarayı bilmeyen biri olarak taşınmalıl ev bakıyorum, gültepe mahallesi nasıldır? Biraz kötü yorum okudum ama eski yorumlar. Hala kötü durumda mı yaşamak için?
(5) 

Tahta pencere

Lusid* #1528799 
Taşınmak için ev bakıyorum, birtane beğendim internetten aslında ama camları tahta, ankarada ne gibi olumsuzlukları olur soğukta yağmurda vs.?


www.hizliresim.com
(2) 

kyk borcumu nerden gorebilirim

Lusid* #1528469 
edevletten girince vergi dairesi ile iletisime gecin diyor ve gelir idaresinin linki. Linke girince nereden bakacagimi bulamiyorum ama toplam borcumu ogrenmek istiyorum
(3) 

excel sorusu

Lusid* #1526570 
elimde soyle doldurmama gereken bir excel dosyasi var
prnt.sc

burasi da verileri kopyalamam gereken sitede gorunen
prnt.sc

ben bu sitedeki verileri direkt excele duzgunce kopyalayamiyor muyum? tek tek girmek yorucu oluyor. kopyala yapistir yaptigimda direkt kutunun icine yazmiyor ve boyle gorunuyor prnt.sc
(4) 

evi kelebek sarmasi

Lusid* #1524126 
Kelebek mi yoksa guve mi tam emin degilim, salonda mutfakta degil benim odamda dolaniyorlar. Kiyafetlerim dolap degil acik aski bir seydeydi acaba onlari mi yiyorlar ya da odada duvarda yuvarlak bir boru deligi tarzinda bir delik vardi belki ordan geliyorlardir diye dusundum. Dun deligi bantla iyice kapadim, kiyafetlerimin cogunu da bastan yikadim ve odaya koymadim, odada yikanmamis cok az sey var.

Kiyiya koseye naftalin de doktum, gordugum her kelebegi de supuruyorum ama az once odaya girdigimde 3 4 tane gordum yine :( bunlar nerden geliyor nasil yok olacaklar kafayi yiyecegim :(
(2) 

Ankara macbook tamir

Lusid* #1522887 
Güvenilir bir yer var mı bildiğiniz :(

Klavyeye sıvı dokuldu, duzgun bir yerde işlem yaptirmam istiyorum
(2) 

Macbook tavsiyesi

Lusid* #1522779 
Elimde 2017 model 128gb ssdli 8gb ramli macbook air var. İçine sıvı dokuldu, tahmini olarak 3500 tl gibi bir şey tutacak klavye ve touch pad değişirse ama henüz görmediler telefondan bilgi aldım. Bilgisayarı açınca içinden sesler geliyor, farklı hasarlar da olabilir bilmiyorum.

Grafik ve modelleme programları kullanıyorum açıkçası 128gb ssd zaten yetmiyor eger yaptirirsam ssd de taktırmam gerek ve 8 gb ram de blender, cinema 4d gibi programlarda yetersiz gibi.

M1 çipli 16 gb ram ve 256gb ssdli macbook air almak daha mı mantıklı acaba? 18k gibi fiyatı var, diğeri yaptırıldığında ssd de taktırmam gerek ve ne kadara patlayacak her şey bilmiyorum ve garantisi de olmayacak tekrar arıza çıkarmayacağının. Mac pro 21k civarı grafik isleri icin cok fark eder mi bu bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız yeni bilgisayar mı eskisini yaptırmak mı?
(9) 

sigortasiz iste calismak

Lusid* #1520283 
Ogrenci bir arkadasim, armada avmde eli yuzu duzgun bir yer sandigimiz bir yerde barista olarak ise girmisti. Sigorta yapmadilar ve isten ciktiginda 13 gunluk maasi yerine 7 gunluk odeme yaptilar, buna cevap olarak da ''uzun sure calismadiginiz icin bu kadar yardimci olabiliyoruz''gibi bir cevap vermisler. Gunde 12 saat kole gibi calistirip boyle bir sey yasayinca uzucu oluyor haliyle ancak sigortasiz bir iste calistigi icin herhangi bir hak iddia edebilir mi?
yasak olmasina ragmen ucuz diye migros sut kullanan, orijinal kahveleri yerine baska bir yerden alan, alkollerinde chivas satip icine jb dolduran, pahali sarap diye leyla satan bir yer. Gunde 20k kazanip ogrencinin parasina coktuler resmen, neler yapilabilir?
(2) 

kulak ustu kulaklik tavsiyesi

Lusid* #1520140 
www.amazon.com.tr


butce max 450tl civari, bu kulaklik nasildir ya da siz kullandiginiz ve memnun olduklarinizdan ornek verebilir misiniz? tesekkurler
(2) 

kripto sorusu

Lusid* #1518977 
mesela birine bitcoin gondermek istiyorum, bana bitcoinin kendi cuzdanini verdi. Ben bu cuzdana, erc20 ya da bitcoinin kendi agiyla gonderim yapsam da o para karsiya ulasir mi? yoksa illa ayni uzerinden mi yapmam lazim?
(3) 

bilgisayar sorusu monster

Lusid* #1506559 
prnt.sc

su ozelliklerdeki bir bilgisayar icin bu fiyat makul mudur? raft, age of tarzi oyunlar oynamak icin alinacakmis ama daha agir oyunlari kaldirirken sikinti cikarir mi? bir de sarj durumu nasil oluyor monsterlarda?

alternatif oneriler de sunabilir misiniz daha makul fiyatlarda rica etsem
(3) 

ankara'da ders calismalik mekan

Lusid* #1503211 
sessiz sakin olursa cok iyi olur ama onceligim internetinin hizli olmasi, indirmem gereken videolar var. bildiginiz guzel yerleri yazarsaniz sevinirim
(2) 

ev arkadasi nasil buluyorsunuz?

Lusid* #1493270 
istanbul'a tasinma durumum var, ilk etapta ev arkadasi benim icin daha iyi olabilir ama birlikte cikabilecegim kimse yok su an.

internetten bulanlar nerden buluyorsunuz :(
(4) 

orijinal parfumu nereden aliyorsunuz?

Lusid* #1487588 
internetten alacagim ama hangi site ya da magaza guvenilir bilmiyorum
(2) 

online yds/yokdil kursu

Lusid* #1477177 
kullanan var mi acaba? bircok kurs var memnun olduklarinizi yazabilir misiniz? bir de sinavdan kac aldiniz kursla calistiginizda?
(4) 

trendyoldaki saticilar

Lusid* #1471543 
bazi markalar var satici olarak, mac clinique vs gordum, bunlar orijinal mi? kendi sitelerinde de bir sey yazmiyor, trendyolda cakma urun gonderildigini vs duymustum. alisveris yapan var mi marka saticilardan?
(1) 

kayip zamanin izinde okumadan once

Lusid* #1467151 
okunmasini tavsiye ettiginiz baska bir sey var mi? yoksa direkt bu seriye baslanir mi?
(1) 

telegram gizlilik sorusu

Lusid* #1462026 
gizlilik ayarlarinda kisileri esitleme kismi var.
burayi kaparsak eger, rehberimizde kayitli olup yeni telegram kurmus kisiler bizi yine de gorebilirler mi kisi listelerinde?

ya da yeni gelenlere gorunmemek icin baska bir yol var mi?
(2) 

Aştiden belligun caddesine

Lusid* #1461849 
Muhsin ertugrul, belligun caddesine gitmem gerekiyor, otogardan merkezi bir yere gelsem de olur oradan taksiye binerim. Nerden hangi otobuse binmem gerekir? anneye anlatır gibi anlatabilir misiniz

Bir de otobus kartı zorunlu mu ankara icin? Para geciyordu sanirim eskiden
(5) 

air pods 2.nesil ile pro arası

Lusid* #1446501 
Kulaklıgım bozuldu :(
daha düzgün bir şeylere bakmak istedim ve hali hazırda mac ve iphone kullanıyorken bu sefer apple ürünü alayım diyorum.

Pro 1650tl, 2.nesil 1000lira ikisine de iyi kötü şeyler yazmışlar ama bariz farklar var mı aralarında?
Bunlarla ilgili videolar vs var ama benim merak ettiğim burada her ikisini kullanıp yorum yapabilecek birileri var mıdır? Pro için değer mi o parayı vermek?
(2) 

İzmir havaalanından otogara nasıl gidilir?

Lusid* #1439536 
Bir otobus varmıs galiba 204 eshot, 20 geçe inecek uçak sonra bavulu falan alacağım da bu otobüse yetişebilir miyim 40 geçe kalkıyormuş.

Alternatif bir ulaşım söyleyebilir misiniz taksi hariç? İzbanla nasıl gidilir ne kadar sürer vs
(4) 

Taşınmak

Lusid* #1434192 
Öğrencilik zamanımda hep tek yaşadım ve eşyalı apartlarda kaldım. Bilgisayar üzerinden çalışıyorum bir süredir ve artık bulunduğum şehirden gitmek İstiyorum. Ankara ve İzmir’den evlere bakıyorum sahibinden’de ama eşyalı olarak hiç düzgün bir yere denk gelmedim ya da hep eski şeyler.

Sıfırdan eşyasız bir yere kiraya çıkmak zor mudur? Ev dizmek baştan? Biraz galiba gaza ihtiyacım var :( Bütçem 4.5k bununla Ankara veya İzmir’de düzgün bir yere çıkabilir miyim?
(2) 

Kediyle ucaga binen var mi

Lusid* #1433254 
evde boyle bir box var galiba 50 olculu olanlardan, havayolu sirketleri 30 istiyor olcu olarak. orda olculuyor mu bunlar? bununla giren var mi varsa hangi firma?

bir de kedinin eksik olan bir asisi ucustan bir gun once yapilsa bu sorun olur mu?
(7) 

Satın almalık bir şey

Lusid* #1429472 
500tl bütçe var fazladan, böyle normalde isteyip de almadığım bir şey düşünüyorum. Filtre kahve makinesi ya da instax gibi, olsa da olur olmasa da yani. Aklınıza bu tarz gelen ürünler var mıdır?
(4) 

Kedi için mama

Lusid* #1422694 
1.5 yasinda british kedim var, ilk defa bu kadar çok tüy döktüğünü gördüm, normalde royal canin mama alıyordum ama birkaç aydır temizmamadaki mamadan aldım onu yedi. Tekrar düzgün bir mama alacağım royal canin hills proplan hangisini tavsiye edersiniz?

Kedi kısır bir de erkek, mevsimsel bir durum olabilir mi mama dışında?
(3) 

Bitcoin alayım mı

Lusid* #1414221 
Amacım satmak değil, uzun sure durduracagim kenarda. Şu an almak mantıklı mıdır, düşer mi yakın zamanda, bekleyeyim mi?
(2) 

banka para iadesi?

Lusid* #1410175 
prnt.sc
simdi soyle bir islem var halkbankta, ustte odeme olan kisimda, biri para yatiriyor hesaba. Altta para iadesi kisminda da bu hesabin hesabin sahibine gore, yatirilan para tekrar karsiya iade ediliyor.

benim anlayamadigim, banka hesap ozetinde para iadesi olsa da, kime iade edildigi tekrar gorulmez mi aciklamada?
paranin iadesI seklinde yaziyor, sanki kendisi yazmis gibi.

para iade oldugu durumlarda bu hesap hareketlerinde nasil gorunuyor halkbankta?
(8) 

Ankara'ya tasinmak

Lusid* #1407261 
Daha once arkadaslarimin yanina geldigim kadar biliyorum, semt semt seklinde bir bilgim yok ama

-1.5k 1.6k kadar kira verebilirim, 1+1 2+1 olabilir
- esyali ve nispeten eli yuzu az da duzgun olan, genc agirlikli ve bilinen yerlere ulasimin kolay oldugu semtleri soyleyebilir misiniz nerelere bakayim?

sahibinden'e bakiyorum sadece yasamkent konutkent falan cikiyor hep buralar neresi uzak galiba merkez yerlere?

tavsiye ettiginiz facebook gruplari vs de varsa soylerseniz cok mutlu olurum
(2) 

kedi sahiplendirme sorusu

Lusid* #1406267 
kotu bir ortamdan kurtarilmis bir kedi var, bayagi da masraf yapildi bu kediye yeni yeni kendine geliyor hayvan hatta, 2yasinda.

bazen kafasi gidiyor, tuvaletini kuma da yapiyor evin baska yerlerine de, strese girdiginde ustune de yapiyor. Kediyi sahiplenen arkadasin esi hamile ve biraz cekiniyorlar bu yuzden bir sikinti olabilir diye. Ancak bir taraftan da vicdani bir tarafi var kotu hissediyorlar.

nasil bir yol izleyebilirler, siz olsaniz ne yapardiniz?
(7) 

nerelere bagis yapiyorsunuz?

Lusid* #1405854 
wwf icin yapmayi dusunuyorum, hayvan evlat edinme vs var. sizin bagis yaptiginiz nereler var?
(4) 

Bilgisayarda calisirken arka planda oynayacak

Lusid* #1400655 
bir seyler katacak, turkce seyler var midir? ted dinliyorum bazen bazen tarihin arka odasi gibi seyler, bu tarz onerileriniz var midir?
(1) 

gelen mailin sahte olup olmadigini anlamak

Lusid* #1400437 
prnt.sc

burada mesela localhost yaziyor, spf ve dmarc kisimlarina fail gorulebiliyor. Gmaile gelen mailde, bu kisimlari ne taraftan goruntuleyebiliyoruz?
(2) 

kısırlaşmış kedi ne zaman normale döner

Lusid* #1397684 
Yaklaşık 10 gündür kızgınlık dönemindeydi, 1 yaşında ve erkek. Dün ameliyat oldu ve o narkozlu kafayla bile tek gözü kapalı olsa bile geldi kolumuza bi şeyler yapmaya başladı. Ne zaman normale dönme söz konusu oluyor?

Bir de kızgınlık döneminde ameliyat yapılmamalı diyor bazıları ama veteriner o dişiler için geçerli dedi, bilginiz var mı?
(3) 

Izmir'de kira durumlari?

Lusid* #1392436 
izmir'e tasinabilirim, su an yasadigim sehirde 1+1e 900 lira kira veriyorum dogalgazli, esyali guzel bir apartim var. Izmir'de kiralar nasildir? az cok eli yuzu duzgun cevre, eski esyali vs olmayan apartlar icin nerelere bakabilirim? kira butcesini 1300e kadar cikarabilirim.
(3) 

sos buzlulta saklanir mi

Lusid* #1380701 
İcinde salca, domates puresi, sarimsak ve cesitli baharatlarin oldugu sosu surekli kullaniyorum. Acaba tek seferde cok yapip posetlere ayirip sonra cozdurup kaynatsam tadi nasil olur ve kullanilir mi?
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık