(4) 

Kadıköy'de otopark

violetsky #497695 
İskeleye yakın tavsiye edebileceğiniz, güvenli neresi var? Öğlen bırakıp gece 2 gibi alacağım arabayı.
(10) 

CV'ye yazsam mı?

violetsky #497074 
İki yaz boyunca Work and Travel programı ile Amerika'da farklı iki işte çalıştım. İş deneyimlerine yazsam mı? Ne bileyim, biraz komik duruyor sanki Cankurtaran yazınca :) Finansçı adamlar gülmez mi ki?
(6) 

Dudak ısırmayı bırakanlar el atın!!

violetsky #494910 
Nasıl vazgeçerim ben bu lanet huyumdan? Dudak koruyucu yumuşatıcı şeylerin nerdeyse hepsini kullandım, fayda etmedi. Yok, en fazla 3 gün dayanabiliyorum. Sonra bir bakıyorum ki, dudağımı yine parçalıyorum :(
(2) 

İngilizce iş ilanları

violetsky #492790 
İş bulma sitelerindeki İngilizce iş ilanlarına, İngilizce özgeçmiş ve önyazı ile başvurmak zorunlu mudur?
(4) 

Hediye verme adabı

violetsky #487207 
var mı böyle bir şey? Daha doğrusu sormak istediğim şu:
Diyelim ki bir arkadaşınıza/kardeşinize/yakınınıza hediye aldınız ve yüz yüze görüşmek üzere buluştunuz. Elinizde hediyenin kutusu ya da torbası var. O kişiyi görür görmez ya da masaya oturur oturmaz hediyeyi veriyor musunuz? Yoksa bir müddet sonra 'a bu arada, sana sana şöyle bir hediy....' diyerek mi?
Belki okurken çok güldünüz ama ben bu durumda hep geriliyorum yahu :) Direkt versen bir garip, kutu masada/elde beklese daha başka bir gerginlik.
(2) 

Nasıl ki şu mp3 çalar?

violetsky #486964 
tinyurl.com

8 gb'lık istiyorum ama maşallah çok pahalılar. Daha önce Philips kullanmadım. Özellikle GoGear kullananlardan yorumlarını merak ediyorum.
(6) 

Üzüm ağacı istiyorum!

violetsky #486660 
Hani böyle siyah üzüm olur ya, mis gibi kokar. Sonunda ondan buldum pazardan. Üzümlerin içinde de iri iri çekirdekler var. Şimdi ben bunları terasta kocaman bir saksıya eksem ağaç olur mu? Mümkünse önce ne yapmam lazım filizlendirmem için?
Evet hiç anlamam böyle ekme dikmeden, ama heves ettim be, kırmayın beni.
(5) 

Pratik mangal?

violetsky #462728 
Eklediğim resimdeki pratik, kullan at mangallar nasıl? Yakması vs. zahmetli mi? 3 kişi için bir kaç parça bi şey pişireyim diyorum terasta da, fiyasko olmasın.
(4) 

kadıkoy kartal metrosu calışıyor mu?

violetsky #462201 
kullanabilir miyim 10 dakika sonra? Açılış bitti mi? yoksa haydarpaşada inip treni kullanacağım da.
(4) 

Samsun otogarı

violetsky #460378 
Nasıl bir yer? Orda sabahlayıp sabah otobüse binmeem mümkün müdür sizce?
(3) 

Kadıköy - Kartal metrosu ve diğer toplu taşıma araçları

violetsky #457654 
Metro bayramda kullanıma açıldıktan sonra otobüs ve minibüs seferlerinde değişikliğe yol açacak mı? Bir ara, Pendik Tuzla civarından gelen otobüsler Kartal'a kadar götürecek; bir ara da, Gebze Harem dolmuşları kalkacak deniyordu. Ama bir açıklama vs. bulamadım.
(6) 

Öğrenci İstanbulkartı'mı kaybettim :(

violetsky #454565 
Üstelik tam da geçtiğimiz haziran mezun oldum !! Okul artık öğrenci belgesi de vermez. Elimde yalnızca öğrenci kartım var. Ne yapsam ne etsem, yenisini 'öğrenci' olarak çıkartsam? Kayıptan sonraki kart başvurusunda öğrenci belgesini tekrar istiyolarlardı değil mi? Yok mudur bir çakallık yolu :(
Teşekkürler, tikler sabaha :)
(4) 

4 büyük denetim firmaları . . .

violetsky #451624 
Yılda yalnızca bir kez mi alım yapıyorlar audit için? Kaçırdık mı yani?
(4) 

Bugünkü KPSS ile ilgili bir şeyler

violetsky #439853 
Sınavdan sonra eve gelir gelmez kafayı vurdum ve anca uyandım. Şimdi aklıma takılan şeyler:

1. İlk 155 dakika boyunca salondan çıkılamayacağı için neredeyse herkes 40 dakikada işini halledip uyudu. Hatta gözetmenlerin biri arkada neredeyse sınav boyunca, diğeri ise kürsüde sınavın yarısı boyunca uyudu. Sizde de oldu mu uyku durumu?

2. İkinci oturumda 155. dakikaya yaklaşmadan önce gözetmen bitirenlerin kitapçıklarını topladı. Ama ben vermek istemedim, ne bileyim, aklıma takılan bir şey pat diye aklıma gelir vs diye ( ki bana sıklıkla olur ). 155 dakika dolduğunda sınıfta kitapçığını vermeyen bir ben, bir de en arkada bir kişi vardı. Herkesle birlikte ben de çıkmaya çalışırken 'Siz çıkamazsınız, sınıfta en az iki aday olmalı.' dedi gözetmen. Neyse ben bir şekilde 5 dakika içinde, bahaneler yaratarak kedimi kurtardım ama kafama takıldı. Var mı böyle bir kural? Varsa neden kitapçıktaki kurallar içerisinde yazılı değil?
(1) 

Canı sıkılan biri yardım etse? (Ödevim için grafik)

violetsky #431555 
Bu gece çoook acil bitirmem gereken ödevimi yazarken bana yardım etmek isterseniz, ödevime destekleyici grafik bulur musunuz? Konu şöyle;
* ABD ve 'İslami Terör'
* Medeniyetler Çatışması ( Doğu - Batı )
* İslam ve terör ilişkisi
* 11 Eylül - Müslümanlar

Teşekkürler...
(12) 

Ben bu kursu ne yapayım ?!?

violetsky #396605 
Durumu kısaca anlatacağım. Sabırla okuyan herkese şimdiden teşekkürler.

Bir fırsat sitesinde gördüğüm Toefl kursu hakkında kurs merkezine gittim, görüştüm ve ücreti ödedim (Yani site bana sadece reklam aracı gibiydi.)
1 ay sonra başlayacak dedikleri kurs, tam 2 ay sonra başladı. Eğitim kalitesinden hiç bahsetmeyeyim bile, tam bir fiyasko. Neyse, sınıftaki 5 kişi bıraktı gitti, ben ısrarla devam ettim. Ama kursun müdürü sınıfta yalnızca benim olduğum için öğretmene özel ders ücreti ödediğini, zarar ettiğini, istersem üzerine para ekleyip, özel derse çevirebileceğimi, böylece istediğim saatte dersimi yapabileceğimi söyledi. Tabi ki kabul etmedim. Bunun üzerine bana ücretimi geri ödeyeceğini söyledi.
Tam 2 hafta sonra, bir telefon geldi ve kursa bir kişinin daha katıldığını ancak dersin haftasonu değil pazartesi akşamları olacağını söyledi. Ben ise pazartesi akşamları müsait olmadığım için katılamayacağımı, ücretimi geri istediğimi söyledim. Bunu onayladı ve ödemenin 15inde yapılacağını söyledi.
Dün (ayın 14ü) arayıp, ertesi gün ücreti almaya geleceğimi söyledim, ama lanet insan: 'biz size bir opsiyon sunduk ama siz kabul etmediniz. bu durumda ücreti ödeyemiyoruz.' dedi.
O kadar sinirliyim ki, bunları sürüm sürüm süründürmek istiyorum. Ne yapmalıyım sizce? Nasıl bir yasal yol izlemeliyim? Eğer ki o fırsat sitesi aracılığıyla alsaydım, direkt oraya şikayet edebilirdim, ama malesef öyle yapmadım. Her şeyden önce ben haklı mıyım?
(5) 

One Love Festival

violetsky #393889 
Avantajlı biletleri çıkmış, alayım diyorum ama program açıklanmamış. Risk almak istemiyorum da sevmediğim gruplar gelmezse diye. Kimler gelecek? Duyan eden var mı? Yok mu dedikodu? :)
(6) 

Fotoğrafta...

violetsky #386586 
soldaki yeşil yiyecek nedir? Fotoğraf Amerika'dan.
(4) 

İkinci el telefon...

violetsky #385849 
alıyor musunuz? Sıfır telefon alıp aylar sonra fiyatının düşmesi sinirlerimi hoplatıyor. Bu kez 2. el alacağım diyorum, uygun cihazlar buluyorum, bilhassa internetten.Mesela 'Sadece 1 ay kullanıldı.' diyorsa ilan, 'Hımmm sattığına göre bir şeyler var..' diyorum kendi kendime. Cihaza gidip bakmak istiyorum, sonra da ' Ya belki sistemsel bir sorunu vardır,ya o anda anlayamazsam? ' diyorum.
Tamam, belki yeni bir telefon almıştır adam ama güvenemiyorum nedense.
(9) 

6 sıfırlı kağıt para

violetsky #384804 
Babamın yıllar önce ansiklopedi arasına sakladığı, eski, 6 sıfırlı kağıt paralardan 150 TL buldum. Hala alan bir yer var mı bu paraları, yoksa saklayayım mı çoluğuma çocuğuma? :)
(4) 

Haydarpaşa - Gebze Banliyö son durum

violetsky #373545 
Yok yılbaşında kalkacak, yok efendim Mart ayında... Sürekli aynı şeyi duyuyorum, ama ortada hiç bir resmi açıklama yok. Bir sabah insanlar işe giderken falan mı öğrenecek yani? Nerden duydunuz dediğimde ise, 'arkadaşımın amcası jeton satıyor, o söyledi.' , 'bilmem nenin akrabası TCDD'de çalışıyor.' diye cevaplar alıyorum.
Eminim ki, benim gibi bir çok insan muhtaç bu trene. Nedir son durum? Kaynak vererek izah eder misiniz lütfen? Ha her haber sitesinde yazılmış bir haber ver, onu okudum.
(Tikleri sabah atacağım, teşekkürler)
(3) 

Madonna konseri sahaiçi sorunsalı

violetsky #373495 
Sahaiçi bilet seçeneklerindeki GNS-2, GNS3 seçenekleri nedir? GNS-4 de vardı ama tükenmiş.Hatta GNS-4 daha mı iyiydi diye düşünmedim değil.
(6) 

2012 konserleri

violetsky #371236 
Kimler gelecek Türkiye'ye? Dedikodu, tahmin, her şey olur. :)
(3) 

PSP kırmak zor mu ?!?

violetsky #371035 
Hediye olarak gelen 6.20 versiyonlu bir PSP'm var. Nasıl, bunu kırmak zor mu? Yoksa illa ki bir yerlere götürmem gerekir mi? İnternette birazcık kurcaladım ama çok fazla program vs gördüm ya da şaşkınlıkla yanlış şeylere baktım.
(6) 

Bu şarkıyı bulmadan ölürsem ?!?

violetsky #362068 
Daha önce de sormuştum, 2000li yıllarda yabancı popu Dream Tv'den takip edenler bir baksanız..
2005-2008 yılları arası gibi, Dream TV'de sürekli yayınlanırdı. Shayne Ward tipli bir adam söylerdi, dans ağırlıklı bir pop parçası. Şarkıcının keyboard çalışı ile başlardı.Şarkının breakdown kısmında adamın üzerine zıpladığı yerdeki kareler yanar, adam melodiyi bu ışıklı karelerin üzerinde zıplayarak, dans ederek çalardı. Siyah ve beyaz kıyafetler giyiyordu adam. Çok da iyi bir dansçıydı.
Not: Böyle bir gram bilgiyle şarkı soranları kınardım, başıma geldi, ilginç :)
(5) 

İstanbul Kart vize işlemi olmuyor !?!

violetsky #340289 
İstanbul Kartım (öğrenci) için online vize başvurusu yapmıştım. 10 gündür ses soluk çıkmayınca, 'vize takip'e girdim ve şunu gördüm:
Vize İşlemi Yapılamadı: Sizden istenilen bilgilerde hata olduğu görüldü. Vize Ücretini fazla yatırmış olabilirsiniz. Lütfen bilgilerinizi kontrol ediniz.
Şimdi bilgilerimi güncellerken, okulu seçtikten sonra şu uyarı geliyor:
Bir hata olustu. Lutfen daha sonra tekrar deneyiniz.Policy Falsified.
Nasıl bir iştir bu ya ??
12345   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık