(9) 

4 gün vaktim var nereye gideyim?

a perfect lie #1580632 
Şirket 22 nisanı da yıllık izin olarak kesti.

Planım yoktu hala yok. Gideyim kendi kendime biraz vakit geçireyim dedim ben de.

Tr de bir yer söyleyin. Çıkıp gideyim, yemek yer dolanır dönerim. Varsa başka tavsiyeniz ekleyebilirsiniz.

İstanbul çıkışlı olacak.

Teşekkürler
(5) 

Kuzu tandirin yanina

a perfect lie #1563928 
Ne yapalim? Pilav haric onerileriniz neler?
(1) 

zenci bebenin kızı tavlamaya çalıştığı şeyi

a perfect lie #1496246 
bi buldurabilir misiniz ya? Film mi dizi mi onu bile bilmiyorum. Gençlik aşk maşk şeysidir.

ınstagramda mı bir yerde aylar önce zırt pırt sahneleri çıkıyordu bu film mi dizi mi neyse onun.
Zayıf zenci bi oğlan bi kızı tavlamaya mı çalışıyor arkadaş olmaya mı uğraşıyordu ne. Kız hasta ölecek olabilir. Bu kısmı ben sallıyor da olabilirim. Bir de renkli saçları vardı yeşil mi mor mu ne bileyim sanki yine bu kısmı da sallıyor olabilirim.

hatırladığım şöyle bi sahne var ama, kız bir yerde çalışıyor (dondurmacı olabilir) çocuk oraya gidip şarkı ya da tekerleme bir şey söyleyip söyleyip kızın sattığı şeyden alıyor. Yani o şarkıyı söyleyince bedava mı veriliyor artık onun da bi olayı vardı herhalde ama tabii orasını da hatırlamıyorum kız da böyle bezgin bezgin hay amk diyerekten veriyordu sattığı şey neyse ondan.

Berbat anlattığımın farkındayım ama google a ne yazdıysam bulamadım. Komple sallıyor da olamam herhalde. Bugün durup dururken aklıma o görüntü geldi. Zaten çok hastayım bi de bu gerizekalı işi düşünüp durmak istemiyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
(8) 

Bu arabanın sorunu nedir ki?

a perfect lie #1484348 
Günaydın öncelikle,

Araç hızlı giderken sorun yok ancak yavaşladığı zaman sarsılmaya başlıyor, hatta kırmızı ışık için frene bastığımızda biraz sarsılıp durdu. aynı anlarda bir kere de devri çok yükseldi ama araç hareket edemedi.

Ne olmuş olabilir. Bir gün önce normaldi. Dün bunlar oldu. Tamirciye gideceğiz ama merak ettim. Tamirciye gidene kadar başımıza bir iş gelir mi acaba.

Araç otomatik Opel.

Tüm cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.
(13) 

Dont Starve Together

a perfect lie #1479087 
Öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim, (mümkünse tabii)

Şimdi oyunu oynayan başarılı bir arkadaş varsa bana biraz taktik verebilir mi acaba ya?
Ben bu ev bayramını bu oyuna ayırdım ama 12. günü daha göremedim :(

Hep hayvan saldırısında filan ölüyorum :( üzülüyorum,

PS4 te oynuyorum bu arada.

Yüm öneriler için şimdiden teşekkürler.
(2) 

Tr deki futbol maçlarını izlemek için

a perfect lie #1478515 
ne almak gerekiyor? Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz acaba?

Babam için eve almayı düşünüyorum ancak hiç anlamadığım bir iş. Türkiyedeki ligleri takip edebileceği bir şey lazım.

Evde hali hazırda sözleşmesi bir yıl daha devam eden dsmart var. Dsmart varken futbol maçlarını da izleyebileceği bir şey alamaz mıyım?

Nereye başvurmam lazım. Neyi araştırayım.

Her türlü bilgi için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
(6) 

Bu şarkı hangi başka şarkıyı hatırlatıyor?

a perfect lie #1467108 
Adamlar ın bu şarkısı bana başka bir şarkıyı belki de bir kaç şarkıyı çok ama çok hatırlatıyor ama bulamıyorum. Hatırlayamamaktan sinirim bozuldu ve yıprandım. Yardımcı olabilecek biri çıkarsa aşırı sevinirim. Şİmdiden çok teşekkür ederim.

Sertap erener mi acaba? Kime benziyor ya?


www.youtube.com
(8) 

evde mozarella

a perfect lie #1458257 
yapmayı deneyen oldu mu? bu yolu izlersen tadından yenmez, bunun da püf noktası budur arkadaş dediğiniz kısımlar varsa ve paylaşmak isterseniz çok sevinirim.

İlerleyen günlerde kendim processi iyice bi araştıracağım ama önden birinci ağızdan tecrübeleri dinlesem ve belki bir iki deneme yapsam hiç de fena olmaz.

Çok teşekkür ederim şimdiden.
(1) 

Kayip kedi icin

a perfect lie #1406747 
Ilan verilebilecek nereler var acaba?
Bugün bi yerden gecerken bi kedi gördüm. Bi saat sonra ayni yerden gecerken hala ayni sekilde oturdugunu görünce ilgilendim biraz. tasmasi vardi siyah. Cok da uysal. Hemen kucagima geldi. Tuyleri kepeklenmis sanki. Bi seyler aldim yesin diye bi iki fotoğraf cektim. Ama sinava gitmem gerekiyordu. Aklimdan da cikmadi. Twitterda instagramda.filan kayıp kedi ilanlarina balmaya çalıştım ama boyle en kalabalik kullanicili hesaplara filan nasıl ulasabilirim ki. Yazik varsa bi sahibi nasil ariyordur.

Yer. İstanbul
(2) 

Partili film

a perfect lie #1398637 
Bir kiz ve oglan partide tanisiyor. Saniyorum kiz dilsizmis gibi davranıyor ve oglanla not defteri ile iletisime geciyor. Bi sure sonra ya oglan anliyor ya da kiz itiraf ediyor bi sekilde aciga cikiyor iste kizin partide yalan soyledigi. Parti de kostüm partisi filan olabilir. Çok yeni bi film olmasa gerek.

Bu kadarcık hatırlıyorum.

Bilen var midir acaba. Tesekkur ederim
(2) 

Kel kafali video klip

a perfect lie #1380032 
Is arkadasim on gündür bir klip ariyormus. Verileri soyluyorum,

. En az on yillik
. Klibin sonunda bir kafa (zenci olabilir) sadece kafa gozlerinden ışın, lazer sacarak her yeri yakiyormuş
. Klibin ortalarinda bi yerde de beyaz bir kel sarki soyluyormus, zayif

Teşekkür ediyorum,
(3) 

yavru kedi hakkında bir çok soru

a perfect lie #1369698 
iş yerinin önünden bir ay kadar önce bir yavru kediyi alıp evlat edinmeye karar verdim. Doktora götürdüm, aşılar her şey tamam. Evde uslu akıllı yetişkin bir kedi vardı zaten. Onla ilişkisi hakkındaki soruların hepsini doktora sormuştum. Sağolsun sabırla cevaplamıştı.
Şimdi bir kaç şey de tecrübeli arkadaşlara sormak isterim,
1. Balkonda gepgeniş bir saksım ve başka çiçekler vardı, saksıya tuvalet muamelesi yaptı, yattı yuvarlandı içinde evi toprak yaptı. Her seferinde patilerini yıkadım, sonuç alamadık, balkonu açmıyorum artık. bi kaç kere de çiçekleri devirdi. Buna bi çözüm bulunabilir mi? Yoksa Balkon kapısı açık günlere elveda mı diyelim? Büyüyünce filan fikri değişir mi?

2. Yavruya özel ayrı mama alıyoruz ama o kadar aç ki sürekli büyük kızın mamasına (kısırlaştırılmış kedi maması) saldırıyor. Artık büyük kızın mamasını etrafta bırakmıyorum ama evde olamadığım günler mecbur koyuyorum ve hemen saldırıyor. Yani bu yemek konsundaki saldırganlık nedir bilmiyorum, ne yapılabilir büyüyünce düzelir mi? Bi kere büyük kızın mamasının oldugu odanın kapısını kapattım, küçük evlat kapının koluna atlamaya calıstı, duramıyor yerinde. Normal değil gibi ama ne yapılır bilemiyorum.

3. Her şeyi ısırıyor. Beni ısırmasını geçtim artık kitaplarımı ısırmaya başlamış, sağ alt köşede delikler var :( şuanda da pcnin kapağını ısırıyor mesela. Oynamak istiyor diye yorumluyorum ama bazen aşırı acıtıyor? Bu çözülebilir mi? Isırsın diye bi dunya oyuncak var. Oynuyor da çok güzel ama bi hareket görsün hemen onu dişlemeye koşuyor? Kablolar filan her şey nasibini alıyor. N'olacak böyle?

4. Sanki çok hırslı. Yani bir nefes alış verişi var. Çok acayip. Nasıl tarif edebilirim bilmiyorum. Elime atladığında, ısırdıgında kendimden uzaklaşmaya calıstırırken tuhaf tuhaf nefes alıp veriyor, arada da derin bi nefes veriyor. Normal midir?

5. Uyuyacağı zaman gelip kucağıma oturuyor ve asla ısırmıyor. Yalıyor, masaj yapma seremonisi, yüzüme toslama filan aşırı tatlı. Fırsat bu fırsat deyip seviyorum inceliyorum derken dikkatimi çekti ki bazen bi gözünü kısıyor, sanki bi değişik hareket ediyor gözü. Enerjisi bitiyor da yorgunluktan mı ki? Oluyor mu başka kedilere de yoksa doktora götüreyim mi?

Okuyup cevap vermeye çalışacaklara çok çok çok teşekkür ediyorum. Bunlar dışında yavru kedilere dair tavsiyeniz, dikkat etmem gereken bir şey, bak şunu şunu yaparsan ''hayır''dan anlar dediğiniz ne varsa hepsine açığım.

Bi de kendini çok oraya buraya vuruyor. İçi zarar görmesin yahu? Çok üzülüyorum. Ama yavaşlamıyor yani. İçerki odadan bi hırsla koşup gelip balkon camına tosluyor. Bi şey olmuyordur umuyorum.
(3) 

Askerliğini samsun da yapan var mı

a perfect lie #1340127 
15. Piyade egitim tugayi 5. Egitim taburunda yapan var midir?
Nasil bi yerdir? Napilir n edilir oralarda? Gidince de anlariz tabii ama bilsek belki biraz icimiz rahatlar.
(13) 

Bir makina bir mühendislik

a perfect lie #1311794 
Elimizde alman yapimi canavar bir makina var. Alüminyum folyo uzerine bizim belirttigimiz hacimde once kavite/kovuk acip bu kaviteye toz dolduruyor ve tamamen doldugu anda ikinci folyo ile bunu kapatiyor.
Makina ilk çalıştığı andan belli bi zamana kadar dogru hacimde kavite aciyorken bi sure sonra kavite hacmini kucultmeye dolayisi ile az toz doldurup kapatmaya basliyor.
Bir kere makinayı durdurup kavite acan parcalar cikarilip tekrar takildiginda tekrar doğru hacimde kavite acabildigini gozledik. Bi sure sonra tekrar hacimde kuculme gozleniyor.

Verilerin yetersiz olduğunu biliyorum ancak belki gozden gecirmemiz gereken parametreler konusunda fikir sahibi olabilecek biri vardır?
Almanlara sorulacak lakin adamlar gelip ayar yapip sorunsuz doldurup daha yeni gitmişlerdi.

Teşekkürler.
(3) 

Bu kitabin adi neydi?

a perfect lie #1284773 
Verilerimiz sunlar,
Daha yeni cikmisti sanki,
Latin ya da ispanyol portekiz olabilir yazari
Bi kadin/adam apartmanin ya da kendi dairesinin onune duvar oruyor ve senelerce disaridan bi haber evinde yasiyor, herhalde seneler sonra duvari kiriyor kirdiriyor bi sey oluyor,

Bilen varsa cok sevinecegim, saatlerdir ariyorum yok, bulamadim. Tesekkur ederim simdiden.
(6) 

Arabada unutulan kahve

a perfect lie #1276837 
Arabada 1\4 u kahve dolu bardagi unuttum. Muhtemelen kagit gibi bi seydir malzemesi. Sabaha kadar erir de kahve akar mi? Pijamalarimi giydim aklima geldi. Gidip alayim mi, yoksa hic bi seycik olmaz uyuyayim gitsin mi?
Teşekkür ederim.
(9) 

istanbul un en lezzetli pastası

a perfect lie #1211240 
nı yemek istersek nereye gidelim? İstanbul un kıyısı, ucu, ötesi, sonu yeri mühim değil. Gidilir alınır.

Teşekkür ederim.
(3) 

ambalaj yaptirmak istersek

a perfect lie #1151041 
bildiğimiz etimek, çokoprens, tutku gibi ürünlerin ambalajlarindan kendimiz tasarlayip bastirmak istersek bunu nerde yaptirabiliriz acaba, ya da yaptirabilir miyiz? bildiğiniz bir yer varsa ve söylerseniz çok sevinirim,
-ürünler örnek olarak rastgele seçilmiştir-

Teşekkürler,
(13) 

Sadece iki rengi olan şeyler?

a perfect lie #1148677 
Sadece iki rengi bulunan aklınıza ne geliyor? Her sey olabilir? Renkleri ile yazarsaniz cok sevinirim,
Ben sadece limon diyebiliyorum herhalde sari ve yesil.
Baska, baska?
Simdiden teşekkür ediyorum.
(2) 

periscope'dan 90 dk mac izlesem ne kadar internetim gider?

a perfect lie #1040994 
Soru başlıkta, tesekkur ederim.
(2) 

babil.com

a perfect lie #1020516 
Herkese günaydın,

bu siteyi daha önce kullanmış bilirkişilere bir kaç soru sormak istiyorum.

ekşide başlıklarını da okumaya başladım ama bir yandan da burdan sormuş olayım, bu site korsan kitap gönderiyor olabilir mi? eğer böyle bir durum söz konusu ise nasıl davranmak gerekir?

ben ilk siparişimde şüphelenip baskısı bozuk herhalde filan demiştim ama ikinci siparişimle anladım ki adamlar bildiğin korsan kitap satıyor.

bu kitaplar beni rahatsız etti, hepsini geri göndermek istiyorum. Nasıl olcak? Olabilecek mi? ayrıca internetten ayan beyan satışı nasıl oluyor yahu. şikayet filan edemiyor muyuz?

bütün öneri ve fikirlere teşekkürler.
(4) 

kitap - karpostal- moby dick ile ilgili sorular

a perfect lie #995969 
1. Zamanında bir fuardan, İstanbul'dan gelen bir sahafın standından aldığım, fotoğraftaki tipte eski kartpostalların satıldığı bir yer bilen var mıdır? Ya da İstanbul'da nerede aramalıyım?

2. İnternetten sipariş verdiğimizde kitap ayracı da yollayan kitap alışveriş sitesi var mı? Kitapyurdu yolluyordu eskiden şimdi bilmiyorum ama o hariç. İdefix de yollamıyor. Başka?

3. Elinde yapı kredi yayınlarından Moby Dick olan varsa, bir kaç sayfasının fotoğrafını rica etsem gönderebilir mi? Bunun için mesaj atarsanız sevinirim, bölüm numarasını söyleyeceğim.

4. İçimizi karartıp, içimize çöken bir şeyler okumak istesek, ne tavsiye edersiniz?

5. Doğu edebiyatından bir şeyler okumak istesek bir de yine neler tavsiye edersiniz?

Her bir cevap için ayrı ayrı teşekkür ederim,
(8) 

Stephen king

a perfect lie #984230 
Hiç okumadım, bir belki de iki kitabını okuyacağım yalnızca,
Size göre en başarılı, okunmalı dediğiniz kitapları hangisi?
İki öneri lütfen, teşekkürler,
(6) 

Çok önemli olmayan bir soru

a perfect lie #981798 
Diyelim ki bir arkadaşınız bir kaç aksilik sonucu, sabahın beşinde, biraz yabancısı olduğu bir şehirin terminalinde beş parasız kalıvermiş, bi şekilde sorun çözülmüş, aradan zaman geçmiş size bahsediyor,

Siz de, neden beni aramadın deyip çok az kızıyorsunuz,

Bunu o an durum gerektirdiği için nezaketen mi söylersiniz, arkadaşınızla samimiyet durumunuza göre fark eder mi, yoksa samimi olsanız da olmasanız da bu yada buna benzer bir şey söylemez misiniz, çözülmüş bir mesele zaten deyip geçer misiniz,

Kısaca böyle bi durumda ne derdiniz,

Teşekkürler cevaplar için,
(3) 

Battaniye örme

a perfect lie #967957 
Kendime bir battaniye öreyim diyorum ama nasıl?
-şişle mi örmeliyim tığ ile mi,
-motif motif örülmesi şart, motifler nasıl olmalı,
-şişle öreceksem merserize gibi bi ip mi kullanmalıyım yoksa baya örgü ipinden öreyim gitsin mi,
-başka neye dikkat etmek gerek, nasıl daha güzel olur,

İnternetten baktım baktım beğenemedim,

Hali hazırda ördüyseniz ya da bi adres, bi yöntem biliyorsanız çok sevinirim,
Her türlü görüş ve öneri için teşekkürler,
(1) 

kemerburgaz davutpaça cad.

a perfect lie #964102 
üzerinden geçen bir iett otobüsü var mıdır? varsa nerelerden kalkar, numarası ile yazarsanız çok sevinirim, başlangıç noktası mühim değil,
eğer yoksa da nasıl gidebiliriz?
helen doron'a gidilecek.
Teşekkürler.
(1) 

belediyenin hizmet reklamları

a perfect lie #953137 
şimdi bizim ilçede, sahil hattı boyunca bulunan bütün reklam panolarında, belediye olarak şunu yaptık, bunu yaptık, söz vermiştik bakın yapıyoruz, reklamları var. bu reklamları belediye kendisi mi bastırıyor -afişleri-, belediye bir yere bildiriyor da toplu basılıp ilçelere mi dağıtılıyor yoksa? bu iş nasıl oluyor bir bilen varsa aydınlatabilir mi? ilden ilçelere mi, yoksa bölgeden illere mi, yoksa daha genel olarak ülkede bi merkezde basılıp tek tek şehirlere mi dağıtılıyor,

bir de sizin ilinizde, farklı illerde yapılmış hizmet reklamları var mı, hiç dikkatinizi çekti mi?

teşekkür ediyorum cevaplar için hepinize,
(7) 

kartpostal

a perfect lie #950875 
sevdiğiniz insanlara kartpostal gönderiyor musunuz?

gönderiyorsanız eğer, ne sıklıkla, ve ne için gönderiyorsunuz? -özel günler, kutlama filan mı yoksa gelişigüzel mi-

göndermiyorsanız eğer, neden göndermiyorsunuz? -zor mu geliyor, saçma mı buluyorsunuz vb.-

teşekkür ederim cevaplar için.
(3) 

yakın zamanlarda darıca hayvanat bahçesine giden

a perfect lie #928946 
var mı aranızda? büyük ve vahşi hayvanlar da var mı? büyük bir yer mi? yoksa hemen biter mi gezerken?

teşekkürler.
(3) 

Kedi Sahiplendirme [beşiktaş]

a perfect lie #915143 
Olayı aynen arkadaşımın ağzından anlatıyorum; yazım hataları için kusura bakmayın, konuşmayı doğrudan kopyaladım,

Özeti şu: dışarıda bir kedi görmüş, dayanamamış eve getirmiş, eve getirmeden de veterinere götürmüş, sahip bulamamış, sokakta yaşayamaz diye de bırakmamış, ama bakamayacağını düşünüyor, bu kediye sahip arıyoruz, kedi şuan beşiktaşta, fotoğraflar ekte,

iletişim için: 05322832261 i arayabilirsiniz.

Eve gideyim niyetiyle baska bi otobuse bindim23:34
Durakta (soguk ruzgarli yagmurlu bi gun)23:34
Demir oturakta bi kedi yavrusu23:34
Yanina oturdum kucagima geldi usumus23:34
Annesine bakindim yok23:34
Ortada kimse yok23:35
Aldim bunu elime bi zipladi calilarin arasina gitti23:35
Hah dedim yuvasi ora herhalde23:35
Ama sonra anladim degil23:35
Veterinere goturdun23:35
Taniyonuz mu diye23:35
Alan olur mu dedim bunu hani numara falan birakan var mi yavru kedi icin23:36
Bi no verdiler23:36
Onu arayacam diye elimden yine kacti23:36
Arabanin altina23:36
Diger kedilerin ilgisini cekti23:36
Aradigim adam saticiymis disi mi erkek mi diye sordu23:36
Bakamadim abi dedim elimden kacti23:36
Ben de sehirdisindayim musteri de yok dedi23:36
Ooo oyle olmaz dedim gel dedim geldi23:37
Karsiya gecirdim23:37
Bizim kuafor var asagida23:37
Ona sorcam tanidik mi diye23:37
Yine atladi kucagimdan23:37
Bizim kediler geldi23:37
Kokladilat falan23:37
Ama yine bisey yok23:37
Kuafore goturdum23:38
Anlattim hikayeyi23:38
Bizimkiler daha yavrulamadi dedi23:38
Torunu kedileri baya seviyo23:38
Bunu da sevdi23:38
Neyse kene-pire icin anti parazit yaptirdim23:39
Mama ve cis kumu aldim23:39
Ilk gun mamaya dokunmadi bile23:39
Ha ilk verdigim yarim konserve yas mamayi yedi23:39
Su icmiyo23:40
Kediler kuduz olabiliyo mu?23:40
Korkuyo ama kediler zaten suyu sevmiyolar23:40
Eve getirdim iste sonra23:40
Velhasil poposu bi garipti23:41
Veterinere goturdum bu sabah23:41
Hemerois kremi verdi23:41
Onu falan aldim nobetci eczane bulup23:41
Mamasini da begenmedi diye pahali bisey aldim23:42
Onu da begenmedi23:42
Surekli uyuyo23:42
Ya kucagimda yatiyo23:42
Ya da kenarda23:42
Eve geldigimde eczaneden23:42
Kum kabinin yaninda bok gibi bisey vardi23:42
Hay sana dedim23:43
Sanirim kusmukmus23:43
Nabacam bununla bilmiyorum23:44
Biraz sut icti baska da icmedi23:44
Belki gece aktiflesince icer23:44
2 aylik erkek23:45
Tekir23:45
Aldim cunku biliyorum sokakta yasayamaz23:45
psst diyorum23:51
Sagir gibi23:52
Parmak saklatiyorum kulaklar kipirdamiyo23:52

Ricam duyurunun bir süre tepede kalması.
(3) 

bütünleme sınavına girebilme

a perfect lie #888864 
durumu her üniversiteye göre farklılık gösteriyor mu? mezun olduğum üniversitede finale girmesem de büte girebiliyordum. Şuan okuduğum okulda sordum öğrencilere bir kısmı finale girme şartı yor derken bi tanesi, finale girmezsen büte giremezsin. hoca isterse sınav yapar istemezse yapmaz dedi. Gerçekten böyle olabilir mi? Saçma değil mi?
okulun yönetmeliğine bakamıyorum çünkü açılmıyor.
sınav 9 da, okul bir buçuk saat uzaklıkta, sabah arayıp sormam da zor.

teşekkür ederim cevaplar için peşinen.
(5) 

Derste dinletilebilecek Ingilizce sarkilar

a perfect lie #870357 
bir anadolu lisesinde staj yapmaktayim, hocamiz her hafta dersin son yirmi dakikasini bize birakip gidiyor, bu zamani degerlendirmek adina genclere biraz eglenebilecekleri aktiviteler yaptirmayi deniyorum, onerebileceginiz ingilizce sarkilar var midir, anlasilmasi kolay ve biraz da hareketli, yeni nesil pop olsun istemiyorum. Ders kitaplari intermediate seviyede fakat benim gozlemlerime gore ingilizceleri cok da iyi degil o yuzden secmekte zorlaniyorum, oneriler icin simdiden cok tesekkurler!
(4) 

eski reçetemi bulabilir miyim

a perfect lie #867587 
yaklaşık iki buçuk ay önce doktorun bana vermiş olduğu reçeteye ulaşabilir miyim, mesela çıktısını alabilir miyim, doktor kod vermişti, o kod bende yok tabii,
eğer reçeteyi alabiliyorsam bunu doktordan mı yoksa gittiğim eczaneden mi yahut herhangi bir eczaneden mi almalıyım,
bir de o reçetenin üstüne başka doktorlara da gidildi, yani sorun olur mu,
belki son üç reçete filan görülüyordur, sınırlama vardır, bilemiyorum

çok teşekkür ederim cevaplar için,
(3) 

telefondan dizi

a perfect lie #866359 
izliyor musunuz, nereden izliyorsunuz? Ne yapnak gerekiyor. Tesekkur ederim.
(1) 

Ankara Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi

a perfect lie #862576 
Ales için gitmem gerekiyor, Gazi üniversitesi'nden bu liseye nasıl gidebilirim? Eğer metroya yakınsa ankamall tarafından da gidebilirim. Şimdiden çok teşekkürler. Bir de tahmini kaç dakika sürer?
(2) 

Ankara DT Irfan Sahinbas Sahnesine nasil gidilir?

a perfect lie #859783 
Buyuk tiyatro onunden hala servisler kalkiyor mu? Bir de kendimiz gitmeye calissak nasil bir yol izlenmeli, oraya giden bir ego/dolmus vs. var midir?
(4) 

Bon jovi klibi

a perfect lie #848589 
Bon jovi'nin bir klibi vardı; bir kız intihar etmek için binanın çatısına çıkmış yoldan geçerken bir delikanlı yerdeki ayakkabı tekini görüp kızı fark ediyor, koşarak çatıya çıkıp kızı vazgeçiriyor daha sonra kahve içip muhabbet ettikten sonra yolları ayırıyorlar, fakat kız bir türlü peşini bırakmıyor takip ediyor, çocuğunda sevgilisi var yüzüğünü gösteriyor git başımdan der gibi, baya sinirleniyor tabi sonra kız bunun üzerine koşarak yakınlardaki başka bi binanın çatısına çıkıp ayakkabısını aşağıya sallıyor ve yine başka bir delikanlıya rast geliyordu bu ayakkabının teki. Klibi bu kadar detaylı hatırlamama rağmen sözleri melodisi hakkında hiçbir şey hatırlamıyorum, herhalde kısa film tadındaki klibe kendimi çok kaptırmışım izlerken :D Böyle bir şeyi hatırlayan varsa, şimdiden çok teşekkürler :)
(5) 

telefonum sürekli mesaj atıyor

a perfect lie #848525 
kardeşime mesaj atmıştım, yaklaşık iki saattir mesajlar tekrar tekrar gidiyormuş, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, avea'yı arayıp bildirmem mi gerekiyor, daha önce başına gelmiş olan var mı?
(3) 

altyazı ekleme programı?

a perfect lie #770391 
Merhaba,
Çeviri ödevim için, kullanımı gayet basit olan bir alt yazı ekleme programı var mıdır bildiğiniz?
Şimdiden teşekkürler.
(1) 

ptt taahhütlü postayı sorunu

a perfect lie #707461 
malum ptt ile normal mektup yolladığımızda 1 lira 20 kuruş veriyoruz ve kaybolmazsa en kötü 3 hafta da bilemedin 4 haftada varıyor yerine,

ben kaybolmasını istemediğim bir mektubu 4 kasım tarihinde verdim taahütlü olarak, 4 lira elli kuruş da para ödedim, mektup bu süre içinde iletilmediği gibi bana da geri gelmedi,
şuan bakıyorum

Hükmü Şahsın Memur/Mustahdemine Teslim(Delivered to the employee...) 28/11/2013 - HATAY HATAY POSTA DAĞITIM

şöyle bir şey diyor, ne demekse,

sorun şu ki ben bu ptt den bir hak talep edemiyor muyum,
ya bu mektubu yolladığımın üzerine kaç tane normal posta yolladım iyi kötü ulaştı, buna fazladan para verdim güya, ay geçti hala ulaşmadı, bu ne biçim bi sorumsuzluktur ya,
(11) 

belediyenizin verdiği en işe yarar hizmet

a perfect lie #690864 
ne sizce?

ya da neler olsa iyi olurdu?

Tiyatro eleştirmenliği ve dramaturji

a perfect lie #684341 
okuyan varsa, ya da okuyan bir tanıdığı olan varsa bi mesaj atabilir mi acaba?
(1) 

Renkli ve kaliteli zarf

a perfect lie #665591 
Ekteki fotoğrafta bulunan zarflar gibi, güzel renklerde ve nispeten kaliteli zarf arıyorum ama son zamanlarda hiç bulamıyorum.
Eskiden en azından değişik renklerde bulabiliyordum, inceydi çok kaliteli değildi ama yine de güzeldi. Şimdi artık onları da bulamıyorum. D&r da filan böyle soluk renkli hiç de güzel olmayan zarflar var. Kırtasiyelerde yok, office storda filan yine soluk renkliler ve sarı beyaz var çoğunlukla.
gören bilen eden var mı yahu?
istanbul, ankara, kocaeli, buralarda varsa bildiğiniz yerler, çok sevinirim.

edit: kaliteliden kastım bu zarfların içerisinde beyaz astar var, kağıdınun hamuru da biraz farklı, o yani, ama o olmasa da olur, güzel renkliler de kabulum.
(12) 

örgüden anlayan kişiler

a perfect lie #511420 
şimdi ben bi atkı ördüm, bildiğimiz örgü, bi tarafı düz, bir tarafı ters yani ama, ucları kıvrılıyor içe doğru,

acaba bunu engellemek için bi şey yapabilir miyim ki, yoksa bu böyle mi kalır,
(3) 

gürcistan müzikleri

a perfect lie #423974 
annem tutturdu gürcistan şarkıları dinlemek istiyorum indir diye ama nerden bulacağım ben acaba? Bana albüm adı, şarkı adı filan söyleseniz biliyorsanız,

çok teşekkür ederim
(1) 

reklam görselleri veri tabanı

a perfect lie #405700 
büyük markaların billboardlar için, magazinler için hazırlanmış olduğu eskiden bugüne reklam görsellerine ulaşabileceğim bir veri tabanı var mıdır acaba? yabancı olursa çok iyi olur.
(9) 

korsan kitabı nasıl ayırt ediyorsunuz

a perfect lie #365770 
bugün sahafta karar veremediğim için bi türlü alamadım,
nasıl anlaşılır ki bu bi yolu var mı
bi de ciltli korsan kitap yoktur değil mi, var mıdır,
bi yardımcı olun nolur?
teşekkür ederim şimdiden.
(8) 

posterlerin yıpranmaması için?

a perfect lie #172644 
şimdi şöyle;
duvarıma asmak istediğim dünya, avrupa, amerika filan haritaları var ama astıktan sonra yıpranmasını da önlemek istiyorum. bunun için ne yapabilirim ki?

benzer şekilde harita dışında defter sayfalarımı da duvar kağıdı niyetine kullanmak istiyorum ama benzer bi koruma yöntemi bunlar için de istiyorum. ayıca yapıştırmak için ne kullanılabilir?

bir de bunlardan alakasız olarak böyle iki yanı yapışkanlı süngerimsi köpükümsü bişey var havlu asacağı olur ya tekli onların arkasındaki şeye benzeyen türde, onların adı ne tam olarak?
(5) 

mimarlıkla ilgili her bir şey

a perfect lie #157038 
mimar olmak isteyen ve okuduğu bölümü bırakıp tekrar sınava girecek bir arkadaşım için bir hediye hazırlıyorum.

içinde mimarlık ile ilgili herhangi bir şey - mimar olan bir karakter olabilir en basitinden aklıma gelen bu - barındıran kitap ve film ismi arıyorum.
içinde güzel mimarı yapılar olan bir filmde kabulumdur.
ya da aklına herhangi başka bişey gelen varsa çok memnun olurum.
teşekkür ederim.
1

mobil görünümden çık