(2) 

Müzik merakı, enstrüman, bilgisayarda beste yapmak ?

toshiro #342960 
selamlar ahali.. kendimi bildim bileli müziğe karşı hep bir ilgim vardı. ama bugüne kadar müzik eğitimi alamadım, bazı sebeplerden dolayı bunun için adım da atamadım. attıysam da başlamadan bitti. yaptığım tek şey çeşitli ucuz enstürmanlar alıp bunlarla evde öyle takılmak. kafamda duyduğum müziği ortaya çıkaramıyor olmak, herhangi bir enstrümanı iyi bir seviyede çalamamak bugün beni hala üzer.

sevdiğim bir kaç enstruman var. bunları şu an temin edip, öğrenmek pek kolay değil benim için. hatta imkansız desem yeridir. ben de diyorum ki bu müzik olayını bilgisayar ortamında yapsam nasıl olur. gerçeğe yakın sesler çıkaran bir program var mıdır? ne tavsiye edersiniz?

öyle profesyonel bir şey de olmasın ama, amaç kendimi mutlu etmek. mesela üniversitedeyken bi arkadaşım böyle bir program kurmuştu bilgisayarına ( adını hatırlayamıyorum ), hemen hemen bütün enstrümanlar vardı. istediği nota seslerini istediği enstrümandan çıkarabiliyordu. sonra kendince bir ritm oluşturup aralara istediği enstrümanları yerleştiriyordu. basit ama güzel şeyler çıkıyordu ortaya..

not: tikler sonra
(6) 

Bitkisel Hayata Giren Bilgisayar..

toshiro #341335 
selamlar ahali.. masa üstü bilgisayarıma bir haller oldu, dün gece gerçekleşen olayı aşamalı olarak anlatayım;

- bilgisayarı normalde kasmayan 1080p'lik filmi izlerken ekran birden dondu. bi 10-15 dakika kadar bekledim sonra bilgisayara reset attım.

- bu sefer ekran komple gitti, monitör kapalı konumda gibi ama ışığı yanıyor. kasa ise şuursuz bir şekilde çalışıyor. ne bios, ne windows hiç bi tepki yok..

- teknolojiden anlamayan adam olarak tekrar tekrar reset attım, hala durum aynı. kasa çalışıyor, ekrana görüntü gelmiyor.

sorun ne olabilir? ekran kartıyla ilgili bir durum falan mı acaba? bilgisayarın içine biraz toz falan dolmuş olabilir,onlardan mı oldu ki? bir de tamirlik bir durum olursa içindeki bilgileri kurtarmak mümkün müdür?

tam da en ihtiyacım olduğu zamanda bozuldu, yardım edebilecek arkadaşlara çok teşekkürler şimdiden..
(1) 

Küçükyalı'dan Pendik Devlet Hastanesine Nasıl Gidilir?

toshiro #340867 
selamlar ahali. bilgisayarda google earth çalışmadığı için öğrenemedim. küçükyalı minibüs yolundan pendik devlet hastanesine nasıl gidilir? tren veya minibüs ile gitmek mümkün müdür?
(2) 

Yurtdışındayken İnternetten Alışveriş ?

toshiro #340616 
selamlar ahali.. daha önce netten hiç alışveriş yapmadım, bu işlerin cahiliyim diyebilirim. mesela yurtdışındasınız, 6 ay kadar kalacaksınız. bu süre içersinde almak istediğiniz bir şeyler var ve amazon.com'dan almak istiyorsunuz ama kredi kartınız da yok. sadece bankamatik kartınız var. o zaman bu alışverişi nasıl yapıyoruz? alternatif ödeme şekilleri neler?
(2) 

İstanbul'da Açık Mr ? ( Biraz Acil )

toshiro #339921 
selamlar ahali.. istanbul'da açık mr ile görüntüleme yapan devlet hastanesi yok mu? hastamızın klostrofobisi var, bu yüzden beyin çekiminin açık mr ile yapılması gerekiyor. emekli sandığı ile anlaşması olan özel hastaneler veya görüntüleme merkezleri de olur. emekli sandığı ile anlaşmalı bi kaç yerle görüştük ortalama 350-400 tl fiyat verdiler. bundan daha uygun bi yer biliyorsanız, duyduysanız yazıverin lütfen..
(8) 

ABD için Ucuz Uçak Bileti..

toshiro #338059 
selamlar ahali.. abd'ye ocak ayında yapılacak uçuş için hesaplı uçak biletini nereden ve ne zaman almalı? bir de ücretsiz rezervasyon yapılabiliyorsa 10 numara olur..
(3) 

Yurtdışına Çıkarken Pasaport Kontrolü..

toshiro #337772 
selamlar ahali.. yurtdışına çıkarken pasaport kontrolleri polis kabinleri gibi olan yerlerde yapılıyor sanırım ama bu kontrollerin içeriği nedir? . bilgisayardan falan mı kontrol ediyorlar? eğer öyleyse neleri inceliyorlar? bilen duyan var mı? özellikle yeşil pasaport için olan prosedürü merak ediyorum..
(1) 

Bu Aralar ABD Vize Randevularında Yoğunluk Nasıl ?

toshiro #337441 
selamlar ahali.. bu aralar abd vizesi almış olan var mı? istanbul'dan yapılan başvurularda yoğunluk ne durumda, randevuları çok ileri tarihlere mi veriyorlar? ocak ayında bi aksilik olmazsa abd'ye gideceğim de..
(15) 

Neden şimdilerde böyle şarkılar yok ? ( Kaliteli Türkçe Müzik Sıkıntısı )

toshiro #336481 
selamlar ahali.. ya şu linklerdeki gibi şarkılar neden şimdilerde yapılmıyor? şarkıları dinledikçe moralim bozuldu anasını satayım. milleti niye şimdi abudik gubidik şarkılara mecbur bırakıyorlar? "yemişim parayı lan, biraz da müzik yapayım, işin içine ruh katayım" diyen adam hiç mi yok? demeyeyim diyorum ama dayanamıyorum, sokayım şu tüketim çağına.. güzel değil mi abi bu şarkılar? mis gibin..

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com


www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

adamı da böyle sekme manyağı yaparım.

az bilinen, gerçekten iyi müzik yapan bildiğiniz yerli şarkıcılar/ gruplar varsa paylaşmaktan çekinmeyiniz. boynunda fularla, ağzında piposuyla gezen biri değilim. önerileriniz linklerdekilere benzer de olabilir farklı bir tür de olabilir..

edit: öneriler verdiğim linktekilere benzer olsa daha güzel olur..
(1) 

Acun Firarda, Çılgın Amerikan Festivali..

toshiro #336405 
selamlar ahali.. şimdi dizi izlerken aklıma geldi. acun bir bölümde abd'de bir eyalete gitmişti. bütün gençlik sokaklarda içip, tozutuyordu. kızların erkeklerin boyunlarında da böyle değişik boncuklardan kolyeler vardı. bir eleman hatuna kolyelerinden birini verdiği zaman hatun ya bir buse konduruyordu ya da t-shirtini çıkarıyordu falan.. hatta o bölümün bazıları sansürlüydü diye aklımda kalmış. bu bölümü hatırlayan var mı? bu festivalin adı nedir?
(4) 

Deri Eldiveni Küçültmek ?

toshiro #336215 
selamlar ahali.. babamın bir çift deri eldiveni var, artık kullanmıyor. ben kullanayım dedim ama biraz büyük geldi sanki. bunları küçülttürmek mümkün müdür acaba? mümkünse maliyeti tahminen ne kadar olur?
(5) 

İnternet ve Kitap Okuyamamak..

toshiro #335822 
selamlar ahali.. okumayı seven bir insan olarak önceden haftada bir kitabı okuyup bitirebilen bir insanken şu an bir kitabı bir ayda zar zor bitirebiliyorum. bunun en büyük nedeni de ttnetin sınırsız internet paketi sanırım.

internetten bir iki şeye bakayım diyorum, pc başına geçince farketmeden saatler geçmiş oluyor. allahtan nette boş sitelere takılmıyorum pek. öyle facebook alışkanlığım falan yoktur. meraklı bir insan olduğum için sürekli bi şeyleri araştırıyorum, çeşitli blogları takip ediyorum. ama o da kitap okumak gibi olmuyor, buna canım sıkılıyor. bu arada ekşi duyuru da baya bir zamanımı almıyor değil.

bir de kitap okuduğum zaman pek film izleyemezdim. şimdi izlediğim film sayısında epey bir artış oldu..

sizin de böyle bir şikayetiniz var mı, ne yapıyorsunuz? internette geçirdiğiniz zamanı nasıl azalttınız? eskisi gibi kitap okumak için bir formül lazım bana..
(3) 

Emekli Sandığı Online Sorgulama..

toshiro #334936 
selamlar ahali.. netten daha önce bulabiliyordum fakat site değişmiş sanırım bu sefer bulamadım. emekli sandığından yararlanıp yararlanmadığımı nasıl öğrenirim?

not: e-devlet şifrem yok. şu an öğrenmem lazım.
(4) 

Vitrin Mankeni Fiyatları ?

toshiro #333224 
selamlar ahali.. 46-48 beden cansız manken lazım, annem dikiş nakış için kullanacak. bunun ucuzunu istanbul'da nerede bulabilirim? fiyatları nasıldır, bilen var mı?
(8) 

Asker Kınasında Takı Takılıyor mu?

toshiro #332915 
selamlar ahali.. arkadaş askere gidecek, ailesi kına gecesi yapacakmış. takı falan takmam gerekiyor mu? nedir bu işin raconu?
(11) 

Bu bir rahatsızlık mı? Psikolojik mi, nedir?

toshiro #332433 
selamlar ahali.. kendimi bildim bileli ne zaman çamaşır makinesi, fön makinesi, elektrikli süpürge sesine maruz kalsam çok pis uykum geliyor. berberde kaç kere uyuya kaldım bu yüzden. evde çamaşır makinesi, elektrikli süpürge çalıştığı zaman oturduğum yerde direk kafam öne düşüyor. sesi duymamla sanki komut verilmiş gibi göz kapaklarım düşüyor, içim geçiyor. bir nevi pavlovun köpeği gibi anasını satayım..

bunun nedeni ne olabilir? böyle bir şeyi daha önce hiç duydunuz mu?
(6) 

Kaydedilemeyen PDF Dosyasını Kaydetmek..?

toshiro #332044 
selamlar ahali.. şimdi şöyle bir pdf'miz var; www.temple.edu

bunu doldurup çıktısını almadan pc'ye kaydetmek istiyorum. doldurmadan dönüştürme işlemi yapılınca form bu sefer doldurulamıyor. bu formu doldurup pc'ye kaydedilir hale nasıl getiririm?
(1) 

Km Player Uzmanları; Tanımlı Ses Dosyasını Değiştirmek ?

toshiro #331525 
selamlar ahali.. mkv formatlı bir film indirdim. film fransız filmi ama rusça dublajlı çıktı. fransızca dil dosyası filmin içine gömülü, ses ayarlarından seçilerek açılabiliyor. ben istiyorum ki filmi ilk açtığımda rusça değil de fransızca olarak başlasın. splash playerla izliycem çünkü, onda bu şekilde dil seçimi yapılamıyor. bu dil seçimini kalıcı hale getirmek mümkün müdür, nasıl yaparım?
(3) 

Hay Ben Bu Sinbo'nun...

toshiro #331461 
selamlar ahali.. temmuz ayında sinbo marka bi katı meyve sıkacağı almıştık. ürünü aldığımızın 2. günü ilk denemede aletin motoru zırt dedi diye yandı, hem de kullanım talimatlarına uyduğumuz halde oldu bu. garantiye gönderelim dedik mail attık defalarca, telefon açtık. bekle bekle dur, ne ürünü almak için kargodan almaya gelen var, ne de maillere cevap veren..

o kadar uğraştan sonra aleti servise götürmek için kargo anca ekim sonu gibi geldi. neyse dedik tamir edecekler heralde. bu sabah tamirden geldi alet. kutuyu açtık, alet bizim paketlediğimiz gibi, alete sardığımız gazete kağıtları bile aynen duruyor. ulan dedim bunlar kesin tamir etmeden gönderdiler.

hakikaten öyle olmuş bi baktık alet çalışmıyor. servise telefon açtık niye tamir edilmeden geldi diye "ürün tamir oldu beyfendi" demesinler mi. "tamir edilmemiş, paketlediğimiz şekilde geri geldi" dedim. ismimi falan aldı, sistemden baktı, " kapağı değiştirilmiş beyfendi, bi sorun yok" diyor. ulan ben kapağını mı değiştirin dedim, aletin kapağında sorun yok motoru yandı. kaç tane mail attım, kaç kere telefon açtım sorunu açık açık anlattım. hata tespit kaydını kim yaptı diyorum isim de vermiyorlar. o kadar bekleyişten sonra resmen t.şşak geçilmiş gibi hissettim lan..

daha önce de ağzımız yanmıştı sinbo'dan ama bu sefer çok pis sinirlendim, bir yerlere şikayet etmek istiyorum. beyaz masa ilgilenir mi bu konuyla? sinbo'nun kendi müşteri hizmetlerine şikayet ettik oralı bile olmadılar..
(2) 

2000'lerden Sincaplı Yabancı Klip Sorusu..

toshiro #331085 
selamlar ahali.. zor bir soru olabilir. çok emin olmamakla beraber, 2000'lerin başında bir müzik klibine denk gelmiştim. klip çizgi film gibiydi, sincaplar falan vardı. hatta bu sincaplar fındık falan kovalıyordu. neşeli bi şarkıydı bu, eski disko müziklerini andıran bir yanı da vardı. sözler ingilizceydi. sizce ne olabilir bu?
(5) 

Citibank Bostancı Şubesi Hala Duruyor mu?

toshiro #330044 
selamlar ahali.. citibank'ın sitesi nasıl bir siteyse istanbul şubeleri nerede bir türlü bulamadım, şu sitede bostancı'da şubesi olduğu yazıyor; www.subeler.com

adresteki şube duruyor mu hala, bilen var mı? bi de bostancı civarlarında başka şubeleri var mı?
(10) 

26000 tl ile en hesaplı şekilde nasıl dolar alabilirim?

toshiro #329032 
selamlar ahali.. 26000tl ile amerikan doları almak istiyoruz. bunu en hesaplı bankadan mı döviz bürolarından mı halledebiliriz? bugün mesela bi döviz bürosuyla konuştuk alış fiyatına 20 kuruşluk bir indirim yaptı, bundan daha ucuzu bulunur mu?

bir de doları bu aralar ne zaman alsak iyi olur. bu aralar doların düşme, yükselme durumları nasıl olur tahminen?

bu arada istanbul'dayım, tikleri sonradan atıcam..
(2) 

Yeşil Pasaportun Geçerli Olup Olmadığını Öğrenme..

toshiro #328557 
selamlar ahali.. üniversiteden haziran ayında mezun olmuştum. mezuniyet sonrasında sigortalı herhangi bi işte çalışmadım. yeşil pasaportumun geçerliliğini uzatmak için aöf ikinci üniversite programına kayıt oldum.

1) mezuniyet sonrasında ve aöf kaydım arasındaki sürede pasaportum muhtemelen pasifleşti. şu an öğrenci olduğum için pasaportum otomatik olarak aktifleşmiş midir?

2) emniyete gidip öğrenebiliyor muyuz bunu? sistemden görebiliyorlar mı?

3) e-devletten bunun öğrenebiliyor muyuz, pasaportlarla ilgili bir kısım var mı? ona göre şifre alıp ordan bakıcam..
(1) 

Google, Ekşi Duyuru ve t joe ?

toshiro #328256 
selamlar ahali.. ne zamandır sorucam, unutuyordum hep. google'a ekşi duyuru yazınca arama kutusunda "t joe" diye google önerisi çıkıyor. kimdir bu t joe, niçin google'da bu şekilde çıkıyor?
(3) 

Abd, Citibank ve Para Yatırma, Gönderme..

toshiro #328151 
selamlar ahali.. planlarda bi aksilik olmazsa ocağa kadar abd'ye gitmiş olacağım. ufak bi araştırma sonrasında citibank hesabım olmasının iyi olacağına karar verdim.

ailemin de bu hesaba erişim hakkı olacak. bu hesaba abd'den para yatırma, gönderme işlemlerini en masrafsız ve pratik şekilde yapmak için öğrenci hesabı mı açtırmalı yoksa normal hesap mı?

sizin başka öneriniz varsa onları da duymak isterim..
(2) 

Enfiye Kullananlar Buraya! ( Tütün Mamülü Olan )..

toshiro #326502 
selamlar ahali.. daha önce de sormuştum www.eksiduyuru.com yanlış anlaşılma oldu tekrar soruyorum. pöschl gibi ithal enfiye markalarını istanbul'da bulabileceğim bi yer var mı? iyilerini nereden temin ediyorsunuz?
(5) 

Size Uygun İşte Mi Çalışıyorsunuz ?

toshiro #326272 
selamlar ahali.. hani meslek anketleri olurdu ya, kişiye en uygun mesleği belirlerdi falan. işte o anketi lisede ve ortaokulda bize de yapmışlardı. ankete göre güzel sanatlar, tiyatro, müzik ve istihbarat ( evet istihbarat ) gibi branşlara yatkınlığım varmış ama gel gör ki bambaşka bir alanda eğitim aldım. başka meslek anketlerinde de aşağı yukarı aynı sonuçlar çıkmıştı.

merak ettiğim şu, mesela ankette size uygun olan "a" mesleği çıktı ve şu an "a" işinde çalışıyorsunuz. böyle kimse var mı aramızda, ya da çevrenizde? ayrıca, bu anketler ne kadar doğrudur?
(9) 

Klasik Müzik Uzmanları ! Gaza Getiren Klasik Müzik Eserleri Arıyorum..

toshiro #326110 
selamlar duyurunun klasik müzik gurmeleri.. arşağıdaki duyuruyu görünce aklıma geldi. şu linkteki eserlerin ayarında böyle dinleyeni gaza getiren, heybetli eser tavsiyeleriniz var mı? nefesli sazları bol olan eserler de olabilir..

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

şunlara benzer eserler de kabulumdür;
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.izlemex.tv
(6) 

Enfiye Kullanan Var Mı ? ( Tütün Mamülü Olanı )

toshiro #326033 
selamlar ahali.. aranızda enfiye kullanan var mı? nerden temin ediyorsunuz? iyisini bulabiliyor musunuz?
(3) 

Yeşil Pasaport; ABD ve Turist Vizesi..

toshiro #325464 
selamlar ahali.. yeşil pasaportu olan biri abd'ye turist vizesi ile gitmek istediği zaman ne yapmalı? abd için yine de vize alınması gerektiğini biliyorum ama yeşil pasaport ile mi başvurmalı, yoksa tekrardan lacivert pasaport alıp mı başvurmalı bundan emin değilim.. nette farklı farklı cevaplar var.

bi de şöyle bir video var konuyla ilgili; www.uzmantv.com

konsolosluğa da konu ile ilgili mail attım ama 5 gün sonra cevap verebiliceklermiş. özellikle yeşil pasaportu olup bu şekilde abd'ye gidenlerin cevapları çok yardımcı olacaktır..
(9) 

ABD Vizesi, Banka Hesabı vs...

toshiro #325373 
selamlar ahali.. turist vizesi için başvurduğumuzda mal varlığı haricinde konsolosluk belli bir meblanın bankada gösterilmesini talep ediyor mu? ediyorsa ne kadardır bu?
(9) 

Macera Dolu Amerika; Turist Vizesi, Dil Eğitimi..

toshiro #324717 
selamlar ahali.. bir yurtdışı sorusuyla daha karşınızdayım. bazı finansal sebeplerden dolayı yurtdışı eğitim planlarımı ertelemek zorunda kalmıştım. çok yakın arkadaşım şu an abd'de, onun da gazı vermesiyle "gemileri yaktım gidiyorum" moduna geçmeye başladım.

arkadaşın gittiği kursta turist vizesiyle gelip bu şekilde kursa yazılan bi hatun varmş. bu şekilde gelmek daha hesaplı demiş ve öyle gelmiş. abd'ye girişte maksimum 6 aylık kalma damgası vurmuşlar hatunun pasaporta. daha fazla kalamayacak yani.

1) bu yöntem benim de aklıma yattı. şimdi ben de bu şekilde gitsem 1 sene kalıp türkiye'ye dönsem abd çıkışında "hoop bilader ne iş?" derler mi? zaten abd'ye bi daha muhtemelen gidemem, onun için de abd'ye sonraki girişlerimin engellenmesini çok önemsemiyorum.

2) kamuda çalışmak istiyorum. bu fazladan/kaçak kalma olayı yarın bugün memur olunca ilerde olurda karşıma kötü bir şekilde çıkar mı acaba?

3) abd'ye turist vizesi alarak gidişte banka hesabında para falan göstermek gerekir mi? ailemin üstüne ev, arsa vs var. bunlar yeterli midir?

4) haziran ayında mezun olmuştum üniversiteden. bu kadar aydır ne bir iş, ne bi şey.. askerliği de yapmadım, vize görüşmesinde adamlar temelli gidiyorum sanmasınlar. arkadaşın orda kendi evi falan var, arkadaştan bahsetsem vize görüşmesinde ters mi teper?
(7) 

Türk Gibi Güçlü...

toshiro #324037 
selamlar ahali, hepinize iyi bayramlar.. milliyetçi bir insan değilim, sorduğum soru ırkçı yanlara çekilmesin, önden belirteyim. son günlerde bi kaç oyunda, filmde denk geldiğim "strong like a türk" deyimi, italya'ya giden bi arkadaşın tecrübeleri vs kafamda soru işaretlerine neden oldu. geçenlerde arkadaşlarla konuşurken öğrendiğim şeyler de son nokta oldu.

arkadaşlardan spor eğitimi alanlar kas yapılarının ülkeden ülkeye değişiklik göstediğinden falan bahsetti, genetik ve coğrafik unusurlar vs. örnek üzerinden gidersek, afrika kökenli insanlarda motor kas denen bir yapı varmış, bu hızı ve sürekliliği etkileyen bir yapıymış. mesela adam 5 birimlik kuvvetle 10 kere peşpeşe vurabiliyormuş ( değerleri atıyorum tabi ). türklerde ise patlayıcı kas grupları daha gelişkinmiş, bu da kuvveti ve dayanıklılığı etkileyen bi yapıymış. mesela 10 tane 5lik değil ama bi kere de 10luk vuruyormuş falan. türkler atletizmde bunun için başarısız ama güç gerektiren oyunlarda başarılıymış falan..

bunun gibi bir şeyi daha önce duyan, gören var mı? bilimsel olarak ne kadar doğrudur?

bi de şu "türk gibi güçlü", "strong like a turk" gibi deyimleri hala kullanılıyor mu avrupada? arkadaş italya'ya gitmişti tatil için. yolda önünü kesen bi kaç adama türküm demiş adamlar arkalarını dönüp gitmişler, bunun nedeni ne ola ki?
(5) 

Çizim Tableti Önerisi.. ( Örnek Çizim Linkli )

toshiro #323134 
selamlar ahali.. photoshoptan falan anlamayan, çizim olayını dijital ortama taşıyamamış, şu linklerdeki gibi çizen birine hangi çizim tabletini önerirsiniz? çok pahalı bir cihaz olmasın yalnız. 200-300 tl lik bir bütçem var şu an..

imgur.com
imgur.com
imgur.com
imgur.com
imgur.com
imgur.com
i.imgur.com
(5) 

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lİsans ve KPSS...

toshiro #322730 
selamlar ahali.. nette okuyup araştırmıştım, bi de buraya sorayım. sizin tecrübelerinizi ve bildiklerinizi de öğrenmek güzel olur. şimdi ben siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum. önümüzdeki yıl kpss a sınavına hazırlanıp dışişleri veya kültür turizm bakanlığına girmeyi istiyorum. bunun için uluslararası ilişkiler bölümünde yüksek lisans yapayım diyorum önce, bu sayede şansımı daha çok arttırırım diye düşünüyorum. bir yandan dil eksiğimi de kapamaya çalışıcam..

sizce bunun için başka ne yapmalı? yüksek lisans konusunda ne düşünüyorsunuz? dışişleri bakanlığına girmek çok mu zor gerçekten? yani öyle miletvekili, bakan dayısı olan biri de değilim. çok yönlü bi insan olmama güveniyorum tamamen, sınavlara hazırlandığımda iyi bir puan da alabilirim.

bir de a kadrolar dışında b grubundan bu bakanlıklarda sizin önerebileceğiniz, methini duyduğunuz hangi kadrolar, pozisyonlar vardır?
(5) 

Pronet'te Çalışan Var mı?

toshiro #321827 
selamlar ahali.. bugün pronet adlı firma tarafından iş için arandım. detaylarını tam öğrenemedim maaş+prim şeklinde bir nevi pazarlama işi olacakmış. ücret ve çalışma şartları hakkkında detaylı bi bilgiyi telefonda vermediler. acaba burda çalışan/ çalışmış olan var mı? nasıl bir firmadır bu pronet? çalışılır mı?
(2) 

1000 tl ile ne yapayım; altın, dolar ?..

toshiro #320313 
selamlar ahali.. bankada fon hesabımda duran 1000 tl vardı, bunun hiç bi avantajı olmadı bana. altın veya dolar almayı düşünüyorum. hangisini almalı, ne zaman almalı?

edit: para şu an b tipi likit fonda.
(7) 

Vizede Sıkıntı Yaşamayan Ülke Vatandaşları..

toshiro #320096 
selamlar ahali.. aklıma geldi de merak ettim. dünyada hangi ülkenin vatandaşları vize konusunda minimum sorunla karşılaşarak seyahat edebiliyor, ya da vize almadan? "x" vatandaşları şu kadar ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor, "z" vatandaşları şu kadar gibi..
(3) 

Sizce Nerelerde Çalışmalı, Ne yapmalı? ( Yeni Mezunun Bocalamaları.. )

toshiro #320045 
selamlar ahali.. siyaset bilimi kamu yönetimi mezunuyum, mezun olalı kaç ay oldu aylaklık ediyorum hala. bugün de bi işe başlayacaktım, öğrencilik günlerinde yapılan çıtır çerez işlerden, yediremedim kendime işten ayrıldım. yurtdışı planlarım vardı, boka sardı gidemiyorum.

askerliği tecil ettirmiştim 2013e kadar. şimdi ya askere gidicem, ya da alese hazırlanıcam. kararsız kaldım. askere gitmeden iyi bi işe girmek te mümkün değil.

1- siz olsanız ne yapardınız? askerlik mi, yüksek lisans mı? asıl hedefim kpss ama bu sene hazırlanamıycam..

2- sizce bu durumdaki biri ne tür işlerde çalışabilir? nerelere başvurmalı?
(1) 

Elinde Ales Kİtapları Olan Var Mı?

toshiro #319898 
selamlar ahali.. elinizde kullanmadığınız konu anlatımlı ales kitapları varsa ( özellikle matematik ), atacaksanız falan bana verebilirsiniz, talibim ben bunlara.
(2) 

Gitardan Anlayanlara Bir Soru; Gypsy Jazz

toshiro #319125 
selamlar ahali.. gitardan teknik anlamda hiç anlamayan biri olarak, kendi kendime takılmak için pahalı olmayanından bi tane akustik gitar alayım diyorum . caz parçalarına kasıcam, sizce nasıl bir gitar almalı? bi de gypsy jazz için özel gitarlar mı satılıyor yoksa normal akustik gitar da iş görür mü? mesela bu parçalardaki gitarlar nedir;

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

www.youtube.com ( normal akustik gitar sanırım bu )
(1) 

Aikido veya Jujutsu/ Jiu jutsu Bilen Var mı?

toshiro #318020 
selamlar ahali.. varsa bilen bi kaç sorum olacak.
(3) 

Yabancı Öğrenciye Çalışma İzni Veren Avrupa Ülkeleri ?

toshiro #317120 
selamlar ahali.. avrupa ülkelerinden hangileri eğitim için gelen lisans veya master öğrencilerine çalışma hakkı tanıyor? şartlar nedir? bununla ilgili kaynaklara nereden ulaşabilirim? danke schön..

not: tikleri daha sonra atıcam
(3) 

Kindle Kullananlar; Sizlere Sorularım Var..

toshiro #317065 
selamlar kindlegiller.. nette sorularımdan bazılarının cevapları var ama bizzat kullananların cevaplarını ve yorumlarını merak ettiğim için bir de sizlere sorayım dedim.

1- bu kindle denen mereti türkiyede tam randımanlı şekilde kullanabiliyor musunuz? sayfa kaydetme, not alma gibi özellikleri mevcut mu? karanlıkta veya az/çok ışıklı ortamlarda okumada herhangi bir sıkıntı çıkarıyor mu?

2- kaliteli e-book bulma konusunda sıkıntı yaşıyor musunuz? e-bookları nasıl temin ediyorsunuz?

3- cbr formatındaki çizgi romanları kindle'da okuy(abiliy)or musunuz? bu formattaki eserleri kindle'da okurken beğenmediğiniz bi şey var mı, eksik bir özellik vs?

4- "kindle aldım, .....'sı var, büyük rahatlık" diyebileceğiniz ne özellikleri var bu meretin. kindle'dan sonra hayatınızda ne değişti?

kindle ile ilgili eklemek istediğiniz şeyler, yorumlar varsa çekinmeden yazınız efenim..
(5) 

İş Hayatı ve Hafta Sonu Tatili ?

toshiro #316663 
selamlar ahali.. bilindiği gibi türkiye'de kamu çalışanları haftasonları babalar gibi tatil yapıyor. özel sektörde çalışanlar ise genelde pazar günleri tatil yapıyor, şanslılarsa cumartesi de tatil vs.. merak ettiğim diğer ülkelerde durum nasıl? yurtdışında çalışanların tatil olayları devlet eliyle mi belirleniyor, yoksa şirketlerin insiyatifinde mi? çalışma saatleri de türkiye'ye göre ne tür değişiklikler gösteriyor? yanlış hatırlamıyorsam çek cumhuriyetinde falan mesela mesailer 15.00 gibi bitiyormuş..
(2) 

Mezuniyet Sonrası Yeşil Pasaport Durumu ??

toshiro #315950 
selamlar ahali.. yeşil pasaport hakkında kendimce bi şeyler biliyorum, burda yazılanları da okudum ama soracağım sorunun tam cevabını bulamadım. bu konuda tecrübelilerin cevaplarına ihtiyacım var.

üniversiteden bu yaz mezun oldum. öğrencilik dışında yeşil pasaport hakkı şartlarının hepsine uyuyorum. mezuniyetten sonra karakola gidip te pasaportu iade etmedim, hala ben de ama pasifleştirilmiştir diye tahmin ediyorum. önümüzdeki günlerde 2.üniversite kapsamında aöf'ye başvurucam. bu sayede elimdeki pasaportu tekrar kullanabilirim diye düşünüyorum. aöf kaydından sonra yeşil pasaport hakkım otomatik olarak devam mı eder, yoksa tekrar karakola gidip işlem falan mı yaptırmam lazım? nedir bu işin prosedürü?
(1) 

AGH ile Avrupa'ya Gitmiş Olan Var Mı?

toshiro #315912 
selamlar ahali.. agh programı ile avrupa'ya gitmiş olan var mı? bi iki sorum olacaktı..
(7) 

Au Pair Olayı..

toshiro #315851 
selamlar duyurunun pek bilgili güzel insanları.. şu au pair denen olaya denk geldim nette gezinirken. farklı farklı ve pek güncel olmayan bilgiler var, bi de genelde kızlar için ele alınmış hep. er kişi au pair denen olaydan faydalanamıyor mu şu an? diyelim ki faydalanabiliyor, er kişi çocuklara bakmasa evin işleriyle uğraşsa falan olmaz mı?

var mı aranızda au pair ile yurtdışına çıkmış olan? bi de ingilteredekinden çok amerika'daki au pairliği merak ediyorum..
(1) 

Öğrenim Kredisi ve Geri Ödeme ??

toshiro #315235 
selamlar ahali.. öğrenim kredisi ile ilgili soruları gelince benim de aklıma geldi. üniversiteden bu sene mezun oldum ve 10bin tl kadar kredi borcum var. mezun olduktan sonra hiç bir işlem yapmadım bu borç için. geri ödeme için verilen 2 yıllık erteleme süresi otomatik mi oluyor yoksa kyk'ya falan başvuru mu gerekli bunun için? 2 sene sonra direk icra memurları gelmesin eve. bu işin prosedürü nedir?
(4) 

Windows Media Player Niye Çalışmaz ?

toshiro #315049 
selamlar ahali.. media playerı çalıştırmak istediğim zaman pc beni hiç iplemiyor, yönetici olarak çalıştır diyorum hiç tepki yok. sizce sorun ne olabilir, ne yapmak lazım? müzik dinlemek için wmp'a alışmıştım. diğer playerlarla dinlemek zor geliyor..

mobil görünümden çık