airbnb yurt dışı konaklaması ödemesi

denizzz #1577918 
sizce bu ödemeyi tl cinsinden mi yapmak daha avantajlı oluyor yoksa euro olarak mı?
(7) 

kredi kartıyla zarara sokmayacak alışveriş

denizzz #1577543 
bir kampanyadan faydalanmak için kartla 25.000 liralık bir alışveriş yapmam lazım, daha doğrusu ekstre tutarının en az 25.000 tl olması gerekiyor. fakat şu var ki o kadar alışveriş yapmamı gerektiren bir durum da yok. kuyumcudan falan altın alsam ya da altungold gibi bir siteden diye düşündüm ama kartlı alım da epeyce bir fark da oluyor. ne yapmamı önerirsiniz en az zararla bu alışverişi yapmak için?
(4) 

sosyal hayat dengesi

denizzz #1575364 
sosyal hayat dengesini nasıl kuruyorsunuz? eskiden etrafımda çok az insan olmasını isterdim ve bundan da gayet memnundum. bir iki yakın arkadaşım olsun yeter kafasındaydım. yakın zamanda, insanlara mesafe koya koya çok fazla yalnızlaştığımı hissetmeye başladım. hatta bu ara içinde bulunduğum depresif modu da bu izole halime veriyorum. fakat şu da var ki bu durumu aşmak için bir adım da atamıyorum zira birilerine vakit ayırmak da hakikaten bunca iş güç arasında kolay bir şey değil. sizler bu konuda nasıl bir denge tutturuyorsunuz? gerçekten de bu işi muazzam yürüten insanlar görüyorum çünkü etrafta. bir yandan çok yoğun olduğu halde en az 5-6 arkadaşıyla temasını devamlı sürdüren insanların sayısı az değil ve gıptayla bakıyorum onlara.
(1) 

şu tip düşüncelerin aklımdan sık sık geçmesi normal mi?

denizzz #1574357 
"sıkıcıyım, ilgi alanlarım aslında hep başkalarının övgüsünü almak için şekillenmiş, hiçbir düzgün alışkanlığı uzunca bir zaman sürdüremiyorum, giydiğim şeyler hep aynı ve sıradan, kimseyle şöyle içten bir diyalog kuramıyorum, hayattan tam olarak ne istediğimi bilmiyorum, günlerim birbirini tekrar ediyor, sevgilimin yerinde olsam kendimi çoktan terk ederdim, sanırım hayatta gerçek anlamda tutkuyla bağlandığım bir şey yok"

evet bu ve bunun gibi bir dolu düşünce. okuduğum bir kitapta buna benzer düşüncelerin gün içinde pek çok kişinin aklından sıklıkla geçtiği, ancak bunları paylaşan pek kimse olmadığından bunları düşündüğümüzde kendimizi anormal hissettiğimiz yazıyordu. öneri de şunun gibi bir şeydi, "bunlar kaçınılmaz düşüncelerdir, onlar gelip geçedursun sen senin için anlamlı olan şeyleri yapmaya devam et". sizin yorumunuz ne bu konuda? normal mi böyle düşüncelerin sıklıkla aklımdan geçmesi?
(3) 

evde internet fiyatları

denizzz #1574254 
ev interneti fiyatları almış yürümüş durumda. taahhüt süreleri de azalmış. masrafları olabildiğince düşük tutmak için bir öneriniz var mı bu konuda?
(8) 

insanların dertlerini paylaşmaması

denizzz #1573364 
bu çok yaygın bir durum, değil mi? birebir sohbetlerde herkes halinden memnun gibi görünüyor, derdini tasasını pek anlatmıyor. ama yapılan araştırmalara baktığında nüfusun ciddi bir kısmı yaşamından memnun değil. bir de bu memnuniyetsizlik hali sadece ekonomik güçlük yaşayan insanlarla sınırlı bir şey değil, hali vakti yerinde olanlar da genel olarak bir tatminsizlik içerisinde. ama bu durum ne sosyal medya paylaşımlarına ne de arkadaş sohbetlerine yansıyor. bunu siz de gözlemliyor musunuz? "güçlü görünme arzusu" mu sizce bunun nedeni?
(5) 

Yatırım fonu getirisi hesaplama

denizzz #1572609 
Ay ay devamlı alım yapan bir kişi yıllık bazdaki getiriyi nasıl hesaplayabilir? Yani şunu demek istiyorum, diyelim ben bir kerede 20.000 liralık fon aldım. 1 sene hiç oynama yapmadan beklersem ertesi yıl aynı tarihlerdeki bir yıllık değişim ne kadar olmuş net görebilirim. Ama her ay farklı tutarlarda fon alıyorsam bunların yıllık getirisinin hesabını yapmanın yolu nedir?
(8) 

hediye yerine hediye kartı almak

denizzz #1572608 
alıcı olarak bunu hoş karşılıyor musunuz yoksa kaba mı buluyorsunuz?
(2) 

telefonda konuşurken hızlı konuşmak zorunda hissetmek

denizzz #1572171 
normalde böyle değilim de telefonda bu moda giriyorum, var mı sizde de böyle bir durum?
(5) 

bir gününüz nasıl geçiyor?

denizzz #1572070 
aslında sormak istediğim şu: gün içinde planladıklarınızın ne kadarını yapabiliyorsunuz? çoluk çocuk sahibi olmadığım ve trafikte fazla vakit geçirmediğim halde bana gün çoğu zaman yetmiyor, herkes aynı durumda mı merak ediyorum. vakit kaybı olarak gördüğüm bazı alışkanlıkları da kestim aslında yakın zamanda (sosyal medya takibi vs) ama buna rağmen yine kayda değer bir değişim olmadı ve bu durum beni acayip strese sokuyor.
(1) 

indie parça önerileriniz

denizzz #1571420 
neler olur? sevdiklerinden birkaç örnek vereyim de ne tarz parçalar beklediğim konusunda fikir versin:

Junk of the Heart The Kooks
Little Secrets Passion Pit
Hello Martin Solveig et Dragonette
(1) 

turcell kamu paketleri

denizzz #1571107 
60 liraya hala paket mi var yoksa bu çok eski ve artık aktif olmayan bir paket mi: m.turkcell.com.tr
(3) 

poşet-toz içecek markası önerisi

denizzz #1568298 
sevdiğiniz poşet çay, toz kahve vb ürünler var mı hızlıca sıcak su ile hazırlamalık?
(3) 

son 3-4 yılın yerli pop-rock, rock, indie albümleri

denizzz #1568297 
birkaç yıldır yeni çıkan albümleri takip etmiyorum. eskiden beri piyasada olan ya da ismini yeni duyuran hangi müzisyenlerin/grupların son üç dört senede çıkmış olan albümlerini dinlememi önerirsiniz?
(1) 

iş gören bir ai sunum hazırlama programı

denizzz #1567824 
var mı bildiğiniz?
(1) 

academia.edu

denizzz #1567823 
Academia’ya üye oldum, UPGRADE & GET 6 MONTHS FREE! diyor, ama upgrade’e tıklayınca yine aylık 22,58 TL’lik bir tutar çıkıyor. Bu 6 ay sonra ödemeye başlayacağım tutar mıdır?
(2) 

Qr kod oluşturma

denizzz #1567591 
Uzun bir liste hazırlayacağım, bu liste için bir kod oluşturup sonra çıktısını alıp birkaç yere yapıştırıp lazım olduğunda telefonumla kontrol edeceğim.

1- Bunun için en pratik yol qr oluşturmak, değil mi?
2- Ücretsiz olarak qr nasıl oluşturum?
(1) 

teams şifre istemeden açılıyor

denizzz #1567333 
bilgisayardan teams'e girecek olduğumda şifre istemeden açılıyor. çıkış yapsam da geçmişi silsem de böyle oluyor. ne yapmalıyım?
(1) 

microsoft edge'de office 365'ten çıkamama

denizzz #1567309 
office web sürümünden çıkış yapsam da edge'de siteye yeniden girerken şifre istemiyor, tam çıkışı bir türlü yapamadım, ne yapmalıyım?
(2) 

soğukta giyinme tüyoları

denizzz #1566897 
kışı soğuk bir ülkede geçireceğim, bu konuda bir tecrübem yok. nasıl giyinmek lazım.

bir de şu içliklerden hangileri daha fazla iş görür sizce?

www.hepsiburada.com

www.decathlon.com.tr

www.decathlon.com.tr
(6) 

sanat tarihi kitabı önerileri

denizzz #1566714 
sanat tarihi hakkında okumalar yapmak istiyorum. aslında esas olarak ilgimi resim tarihi çekiyor. var mı önerileriniz? benim için başlangıç olacağından okunması kolay kitaplar tavsiye edebilirseniz daha iyi olur.
(1) 

dayanıklı ve zarif çiçek önerisi

denizzz #1566481 
ofisteki masama koymak için şöyle 15-20 gün sulanmadığı zamanlarda bile ölmeyecek, fazla hassas olmayan ama aynı zamanda şık bir çiçek arıyorum. ne önerirsiniz?
(3) 

benzincide yıkamacıya kaç tl veriyorsunuz?

denizzz #1565452 
jetonlar 10 lira olmuş, iki jetondan aşağısı yetmiyor. jetonları verdikten sonra ben yıkamacıya işi bittikten sonra ayrıca 20 lira veriyorum, normal mi az mı çok mu sizce?

alışveriş kredisi hakkında

denizzz #1565447 
iki sorum olacak:

1- diyelim sipariş ettiğim ürün geldi ve iade ettim. o sırada da karttan 24 aylık alışveriş kredisi çekilmişti, yani 24 takside bölünmüştü. böyle bir durumda iade kartıma 24 aya yayılarak mı yapılır yoksa tam para iadesi şeklinde mi?

2- bu biraz matematik sorusu olacak. 800 liralık ürün alışveriş kredisiyle 36 ayda 2000 lira oluyorsa bana yıllık maliyeti yüzde kaç olmuş oluyor? ben %83,3 hesapladım ama emin olamadım.
(2) 

altın ve gümüş alanlara bir soru

denizzz #1565002 
platin de alıyor musunuz?
(3) 

yıllık kiralama

denizzz #1565001 
daireleri yıllık kiralamanın adana'da falan epeyce yaygın olduğunu biliyorum. diğer şehirlerde nasıl bu durum?

kiram güvende sistemi

denizzz #1564987 
bu sistem sanırım artık yok, buna benzer bir sistem var mı bildiğibiz?

bu arada sistem şöyle bir şeymiş: eksisozluk1923.com
(3) 

hırsız kilidi

denizzz #1564981 
balkon kapısı ve pencere için şu işimi görür mü:


www.hepsiburada.com
(1) 

indirilen program dosyasını silme

denizzz #1564584 
size süper cahil bir sorum var. bilgisayara 500 mb'lik bir program indirmiştim, indirilenlerde duruyor. sonrasında program kurulumunu yaptım ve kullanmaya başladım. o indirilen dosyayı silsem programı kullanmaya devam edebilir miyim yoksa o durumda program da siliniyor mu?
(1) 

iş planı için pratik bir takvim

denizzz #1564392 
basit bir takvime ihtiyacım var ay içindeki planlarımı-randevularımı-katılacağım faaliyetleri not edebileceğim. telefonda kullanım için de olur pc için de. ama pc önerileri daha makbule geçer. neleri önerirsiniz?
(2) 

sahibinden.com'da telefon numarasının görünmesi

denizzz #1564375 
ilan için mesaj yollarken karşı tarafın telefon numaramı göreceği yazıyor. bunu engellemenin bir yolu var mı?
(2) 

istanbul'da öğretmenlerin indirimli yararlanabileceği hizmetler

denizzz #1564276 
istanbul'da öğretmenlerin indirimli ya da ücretsiz yararlanabileceği hizmetler neler?
(1) 

aöf ikinci üniversitenin dönemlik masrafı

denizzz #1564186 
ikinci üniversite dönem başı öğrenciye ne kadar masraf yaratıyor? öğrenci olmanın avantajı toplu taşıma dışında nerelerde kullanılabiliyor?
(1) 

nakit avans ile altın/fon vb alımı

denizzz #1564185 
iki sorum olacak. birincisi nakit avans, kredi kartından nakit olarak çekilecek olan ve belli bir süre zarfında çekilmesi gereken tutar mıdır, doğru anlamış mıyım?

ikincisi, yapı kredi şu an yeni müşterilerine 0 faizli on beş bin tl nakit avans veriyormuş. bir ara bu tip kredileri yatırım için kullanmanın yasak olduğu söyleniyordu. bu yasak sürüyor mu?
(1) 

istanbul'da eylül ayındaki eğitimler/kurslar/atölyeler

denizzz #1564086 
bu tarz etkinliklerden haberdar olabileceğim siteler hangileri?
(2) 

spotify normal/premium abonelik

denizzz #1563021 
normal abonelikte çevrimdışı müzik dinleyememek dışında premium'dan neler eksik?
(3) 

ismi aklıma gelmeyen iki film

denizzz #1560446 
birincisi ailede babadan oğula geçen bir özellik vardı zamanı geri alma özelliği.

ikincisi ise okyanusun ortasında bir sandalın içinde birkaç hayvanın olduğu bir film.

neydi bunların isimleri?
(12) 

çantada bulunması elzem olan ufak tefek şeyler?

denizzz #1559771 
yükte hafif olan neler var beklenmedik anlarda çok iş görebilen?
(1) 

sahibinden.com'da kartla ödeme

denizzz #1558731 
kredi kartıyla ödeme oluyor mu sahibinden com'da? o durumda satıcı parasını peşin alabiliyor mu hesabına?
(2) 

oy kullanma stratejisi

denizzz #1556810 
millet ittifakı seçmeni oy kullandığı ilde chp adayları zaten kuvvetliyse akp adayının önünü kesmek için iyi parti adayına mı oy vermeli yoksa chp'liye mi? biraz araştırdım "fark etmez" diyenler de oldu ama tam anlamadım.
(2) 

Bursa'da görülecek popüler olmayan yerler

denizzz #1556049 
internet aramalarında devamlı koza han, misi köyü vb yerler çıkıyor. bunlar dışında çok bilinmeyen yerler, müzeler vs var mı önereceğiniz? ya da halihazırda şehirde devam eden sergi, fuar, festival gibi etkinlikler?
(18) 

sizce en güzel çay

denizzz #1554869 
çaykur filiz mi, çaykur tiryaki mi yoksa bunların dışında başka bir çay mı?
(1) 

Airbnb’de ödemeyi nasıl yapmalı?

denizzz #1554557 
Yurtdışı konaklamada kurdan vs en az zararla çıkmak için ödemeyi ekstresi döviz olarak gelen kredi kartı ile mi yapmalı, direkt döviz hesabından mı tutarı yollamalı, tl cinsinden mi ödemeli? Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
(5) 

sosyal medya kullanmamak çevreyle iletişimin kopmasına mı yol açıyor?

denizzz #1554452 
instagram, facebook, tiktok vs kullanmıyorum. aslında bu durumdan genel olarak memnundum ancak görüyorum ki örneğin instagram kullananlar arkadaşlıklarını daha kolay sürdürebiliyorlar. ben yeni birileriyle tanıştığımda çoğu zaman bağlantı bir süre sonra kopuyor, ama sosyal medya kullanıcılarında en azından o kanallar üzerinden iletişim bir şekilde sürüyor. bir de, bazen insan arkadaşlarının bir yakınının vefat haberini vs bile çok geç duyuyor ya da hiç duymuyor benim durumumda, bu da yine bağları kopartan bir şey gibi geliyor bana.

özetle, önceleri sosyal medya sosyalliği zedeler diye düşünürken şimdi tam tersini düşünmeye başladım, sizin görüşleriniz ne bu konuda?
(3) 

arkadaşsızlık

denizzz #1553903 
son birkaç aydır bu konu en büyük derdim haline geldi. şöyle bir alo dedikten sonra hemen akşam için plan yapabileceğim kimse yok etrafımda. ilginçtir, eskiden insanların sürekli birileriyle vakit geçirme isteğinde olmalarını tuhaf bulurdum, hatta güçsüzlük göstergesi sayardım. şimdi bakıyorum insanlarla mesafe koya koya etrafımda kimse kalmamış. kimseleri aramaya aramaya aranmaz hale gelmişim. bir de sosyal medya kullanıcısı olmamak da sanırım katmerlendiriyor bu durumu, iletişim tümden kopuyor. bunun bende bu kadar rahatsızlık yaratacağı hiç aklıma gelmezdi. ne yapayım sizce, eski arkadaşları bir listeleyip ara ara mesaj mı atayım? arayayım mı? bendeki bu yoksunluk hissi geçici bir şey midir yoksa gayet olağan mı?
(9) 

yoğun suçluluk hissi

denizzz #1551707 
deprem bölgesine gidip insanlara yardımcı olmadığım için müthiş bir suçluluk hissediyorum. hafta sonu ile birleştirip iş yerimden de birkaç gün izin alıp 5-6 gün için gitme şansım var ama ben bunu yapamıyorum. Yapamama sebeplerim de "üşüyeceğim", "tuvalet bulamayacağım", "belki uyuyacak yer bile bulamayacağım" gibi kaygılar. zaten esas bana kendimi kötü hissettiren de bu kaygılarım. insanlar orada günlerdir ne çileler çekerken ben kendi rahatımı düşünmeyi bırakamıyorum. şunu da görüyorum, günlük hayatta rahatı benden çok daha yerinde olan binlerce insan gitti oraya. bakıyorum aralarında oyuncular, akademisyenler vs var ve haftalardır o koşullarda yaşıyorlar. böyle örnekleri görünce daha da yerin dibine girecek gibi oluyorum, yani diyorum ki kendime "3-5 gün rahat uyuyamayacaksın diye, düzenin birkaç gün bozulacak diye oturduğun yerde oturuyorsun, ne bencil insansın sen".

var mı benim gibi hisseden? ya da baştan gözünde büyütüp sonra oralara gidip insanlara yardımcı oldukça biraz kendine gelen. ya da tamamen dışarıdan bir gözle bakıp yazdıklarımı değerlendirecek, bana yol gösterecek olan? hepinize şimdiden teşekkürler.
(3) 

özel günler için bağış

denizzz #1545110 
yıldönümü vs gibi günler için hediye almak yerine bağış yapıyorsanız eğer nerelere yapıyorsunuz?
(5) 

50-100 tl aralığında yılbaşı hediyesi

denizzz #1544841 
ne olabilir? farklı cinsiyetten 30-40 yaş aralığında birkaç kişiye hediye alınacak.

gibi 3/9'da çalan parça

denizzz #1544681 
bölümün başında masada oyun oynarlarken arka planda çalan parçanın ismi ne? (ilk parçanın)
(1) 

özel günler için orijinal hediyeler

denizzz #1544680 
hediyesepeti gibi siteler değil de şöyle daha orijinal işler yapan nereler var? şu tarz mesela:

arpadansanatlar.wordpress.com

farklı önerileriniz de olur tabii, maksat alışılmışım dışında bir şey olsun.
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık