(4) 

after effects'e alternatif?

dayrise enterprises #1597398 
gayrimenkul işleri için drone'la çekilmiş videoda arazi işaretlemesi yapmam gerekiyor. konuyla ilgili egitim videolarında hep after effects kullanılmış. aynı işlemi yapabileceğim ücretsiz başka bir program var mıdır acaba?
(2) 

elektrikli araç şarj istasyonları Hk.

dayrise enterprises #1584614 
yarın kısmetse ilk uzun yolculuğuma çıkacağım.
evimin çevresinde sürekli kullandığım iki istasyon vardı. onların kendi uygulamalarını indirmiştim şarj ve ödeme işlemleri için. şimdi yol boyunca muhtemelen farklı farklı hizmet vericiler olacak (zes, trugo, e-şarj vs) şimdiden her birinin uygulamasını indirip kart, fatura vs bilgilerimi kaydetmem mi gerekiyor?
mesela voltla diye bir uygulama var hepsini toplu olarak güzergah üzerinde gösteriyor. ayrıca kart bilgilerini de girebiliyorsunuz. bu uygulama tek başına işimi görür mü? kullanıp da yardımcı olacak varsa sevinirim.
(2) 

neydi bu terimin adı?

dayrise enterprises #1583331 
zenginlerin sosyal sorumluluk ve hayır işleriyle uğramasına verilen bir isim vardı neydi o?
(5) 

sahibinden.com araç müşterisi / ne demek istiyor?

dayrise enterprises #1581255 
ilana koyduğum aracım için bir müşteri aradı. araca talibim vs muhabbetinden sonra şirket sahibi olduğunu, aracı şirketin üzerine alacağını söyledi. ben de şahıs olarak satış yaptığım için fatura kesmeyeceğim için gider gösteremeyecekmiş falan filan derken "muhasebecime sordum o da bi satış senedi imzalarsak olurmuş" diye ekledi.
tipik bir dolandırıcılık denemesi ile karşı karşıya olduğumu hissetmeme rağmen "hadi bi ihtimal laf anlatmaya çalışayım" diyerek
-şirketinin üzerine alacaksan şirketin banka hesabından parayı gönderirsin notere gider satışı yaparız. noter evrakının dışında başka bir şeye imza atmam, hele ki senet falan konuyla hiç alakası yok dedim. bu kez "valla muhasebecim öyle diyor belki de ben yanlış anladım" dedi. sen bi daha görüş muhasebecinle dedim öyle sonlandı muhabbet.
ne demek istiyor olabilir şimdi bu kişi, dolandırmaya mı çıkmış yoksa muhasebecisinin ne dediğini mi anlamamış?
şirketlerin şahıstan araç alırken ekstradan bir şey yapmasına gerek var mı?
(7) 

araç seçimi/ sizce hangisi?

dayrise enterprises #1574876 
ağırlıklı olarak şehir içinde ve kısa mesafelerde kullanacağım bir SUV almaya niyetlendim. yılda bir kaç kez uzun yola da çıkılabilir. şu üç hybrid modelden hangisini tavsiye edersiniz?

* kia xceed
* toyota corolla cross
* renault austral
(1) 

kafam karıştı/ yurtdışı telefonu IMEI kaydı Hk.

dayrise enterprises #1571264 
geçen sene almanya'dan getirdiğim bir telefonu o zamanki harç tutarı olan 2 bin küsür liradan kayıt ettirmiştim. durduk yere kendi kendisine restart attığı için bir iki hafta sonra yine almanya'ya servise göndermiştim, güya tamir edilmiş olarak dahan sonra teslim aldığım telefonu eskisi kadar olmasa da hala restart atıyor. artık bıktım ve ayıplı mal kapsamında değişim veya iade talep edeceğim. şimdi merak ettiğim bunlar bana aynı model yeni bir telefon verirlerse, o telefonu güncel imei kaydı tutarı üzerinden (20-30 bin neyse) kayıt mı ettirmem gerekecek? mevcut telefonumun kalan 2 yıllık IMEI kullanım hakkının devri falan söz konusu olabilir mi? ne olur benim bu halim?
(5) 

ihtiyaca yönelik araç tavsiyesi

dayrise enterprises #1565317 
arabayı ağırlıklı olarak şehir içinde ve kısa mesafelerde kullanıyorum. senede bir iki kez uzun yola anca çıkıyoruz.
mevcut aracım 1.5 dizel peugeot 5008. her şeyinden memnunum ama bu kullanım şekliyle ilerde başıma iş açar mı diye korkuyorum. arızası, servisi uğraşmak istemiyorum. yeri geliyor gün içinde 1-2 km'lik mesafelere gidip geliyorum sürekli.
merak ettiğim bana en uygun olan yakıt şekli hybrid midir, elektrikli midir? veya benzin de olur mu? doğrudan model olarak tavsiye varsa o da olur (suv olarak).
(1) 

kişiyi whatsapp'tan silmek ama rehberde tutmak?

dayrise enterprises #1564135 
mümkün değil mi bu?

cam filmi ve çiçekler hk.

dayrise enterprises #1564120 
balkonun korkuluk camını aynalı filmle kaplattık. balkondaki çiçekler bu durumda güneşten mahrum kalır mı acaba? yüksek bi yere kaldırıp saksı askılığı falan mı almak lazım? ne dersiniz?
(1) 

e-ticaret sitesi için şablon politikalar ve etbis'e kayıt

dayrise enterprises #1548670 
türkiye'de satış yapacak olan e-ticaret sitesi için şablon formunda iade politikası, gizlilik politikası, kullanım şartları sayfa örneklerini nerede bulabilirim? yasal yükümlülükleri atlamak istemediğim için ticaret bakanlığı sitesine baktım ama bulamadım. herhangi bir siteden alıp kendi firmamıza uyarlasam olur mu?
bir de bu konuyu araştırken etbis karşıma çıktı. etbis'e kayıt yapmadan siteyi satışa açmanın bir mahzuru var mıdır? kayıt yapayım dedim ama çoğu sayfası hata veriyor. sanki zamanında bir heves açılmış ve sonra ilgisiz bırakılmış gibi duruyor.

amazon avrupa seller center ücretlendirme hk.

dayrise enterprises #1539407 
amazon avrupa'da profesyonel satıcı hesabı açtıktan sonra 9 farklı ülkeye kayıt yapılabilir gözüküyor. merak ettiğim aylık 39.99$'lık bedel her bir ülke için ayrı ayrı mı tahsil ediliyor yoksa hepsi için tek bir bedel midir bu?
(2) 

yurtdışından google pixel getirtmek?

dayrise enterprises #1537833 
arkadaşım almanya'da. bir kaç gün sonra gelecek. gelirken bana google pixel 6 getirse diyorum. prosedür nedir? vergisi, imei işleme, pasaporta kayıt vs ne yapmak lazım?
(1) 

.tr uzantılı siteden yurtdışına satış

dayrise enterprises #1537469 
shopify üzerinden açacağım bir siteden avrupa'ya satış yapmak istiyorum. aklımda olan (.com) uzantılı domain satın alınmış (ticari değil kişisel bir site). bunun üzerine (.com.tr) uzantılı hâlini satın aldım. bu kez de bu şekil bir uzantı ile yurtdışına satış yapmak mantıklı mı değil mi diye bir düşünceye kapıldım.
ne dersiniz verimsiz olur mu? çok mu resmi ve yerel gözükür?
(13) 

ev satmak için uygun zaman mı?

dayrise enterprises #1521536 
ev fiyatlarının ve kiralarının uçuşa geçtiği, "kirada olana allah sabır versin" denilen böyle bir zamanda iş kurmak için nakit gerektiğinden, şu an piyasası 3-4 milyon arası olan oturduğum dairemi satıp satmama konusunda kararsız kaldım.

sizce bir kaç sene içinde işten elde edeceğim kâr oranı evin gelecekteki ederinin altında kalır mı? hayır evimden de memnunum. en az 2 yıl kiracı olarak kalmak kaydıyla mı satsam, var mı böyle bir satış sözleşmesi? ne yapacağımı bilemedim.

fikir verirseniz sevinirim.

ürün fotoğrafçılığı

dayrise enterprises #1515738 
15-20 parça mobilya grubu ürünü var mağazada. web sitesine yüklemek için bunların fotoğraflarını çekmem lazım. kendim uğraşmak istediğimden kiralama yapmak istiyorum. paraflaş, lens vs tam olarak hangi ekipmanları kiralamam gerekir?
(6) 

kiraya zam oranı?

dayrise enterprises #1512567 
2 yıldır home ofis olarak kullandığım 1+1 bir daire var. dükkan değil yani. dün ev sahibi ile yeni kira kontratı yapacaktık. açıkcası o da ben de konuya tam hakim değildik artış oranlarıyla ilgili. ben sadece önceki ayın tüfe oranıyla alakalı birşeyler hatırlıyordum. geçen ay yıllık bazda %48 olduğunu biliyordum.
Herneyse ben geçen sene 1600 öderken ev sahibi "ben görüştüm 2500-3000 arası dediler. Aidatlara da %50 zam gelmiş. Açıkçası bana çok geldi o yüzden 2400 yapalım" falan dedi. Hem biraz acelem olduğundan hem de o %48 kafamda durduğundan fazla üstüne eğilemeden 2100 lirada anlaştık.
Şimdi baktım son 12 ayın Tüfe ortalaması neyse artış oranında üst limit o oluyormuş. Ocak 2022 itibariyle ortalama %22. dolayısıyla maksimum 1950 lira olması gereken kirayı 2100'e bağlamışız.
Sizce tekrar görüşmeli miyim ev sahibi ile ne dersiniz?
(8) 

ailecek gezmeye gidilebilecek iller?

dayrise enterprises #1501033 
istanbul'dan arabayla yola çıkacağız. 3-4 gün boyunca doya doya gezebileceğimiz kadar doğal ve kültürel zenginliklere sahip şehir tavsiyesine ihtiyacım var. (edirne, bursa gibi yakın yerler dışında) şahsen şanlıurfa vardı aklımda ama özellikle sözlükte yazılanları okuyunca hevesim kaçtı. ne dersiniz?
(3) 

whatsapp web şu an aktif?

dayrise enterprises #1461449 
ofisteki bilgisayarimda whatsappi webten kullaniyorum. ofisten ayrilirken de oturumu kapatmiyorum, bilgisayarim da acik kaliyor.
az once ofisten uzakta evdeyken telefonuma "whatsapp web şu an aktif" bildirimi geldi. bu ne anlama geliyordur?
(4) 

lades hakkinda

dayrise enterprises #1455505 
Karsimdaki kisi bana bir kitap verdi. almadan once "aklimda" diyemesem de aldiktan sonra karsimdaki "lades" demeye kalmadan "aklimda" dedim. Bu durumda sonuc nedir? Oyna devam mi? Yoksa kaybettim mi? :)
(5) 

Mazda 3 1.5 Skyactiv / dizel mi benzinli mi?

dayrise enterprises #1427530 
Yaklaşık bir haftadır araştırıyorum hala hangisinin daha mantıklı olduğuna karar veremedim. Yılda yaklaşık 10 bin km yapıyorum. Çoğunlukla şehiriçi olmak üzere yılda 4-5 kere de uzun yola çıktığım oluyor. Tek çocuklu bir aile olarak hem yakıt tasarrufunda hem de özellikle uzun yolda yokuş performansında hangisini seçmem gerekir?

Araçta genel bir performans düşüklüğü olduğunda herkes hemfikir. Düz yolda her ikisinden de uçayım kaçayım tadında bir hızlanma beklentim zaten yok. Beygir gücü daha fazla olan benzinli motor kağıt üstünde daha mantıklı dursa da kimi kullanıcıların dizel motorun yüksek tork sebebiyle yokuşlarda daha güçlü olduğunu okuyunca kafam karıştı.

hemen hemen aynı kilometrede ve benzer hasarlarda veya hasarsız olan 2017 model power paket iki ilan için karşılaştırma yaparsak;

1.5 Dizel : 105hp - 270 Nm - 195.000,00₺
1.5 Benzinli : 120hp - 150 Nm - 185.000,00₺

Nasip olur da alırsam en az 5 yıl kullanmayı düşünüyorum. Sizce hangisini seçmeliyim? Mazda 3 kullananlar veya konuya hakim olanlar yardımcı olursa çok sevineceğim.
(4) 

cep telefonundan düşük boyutlu video çekmek

dayrise enterprises #1427001 
samsung telefonumdan yerleşik uygulamadan 5-6 dakikalık ön kameradan video çektiğim zaman yaklaşık 1.5-2 gb yer kaplıyor. bunu paylaşması, yedeklemesi vs. çok sıkıntılı oluyor.
videoyu çektikten sonra boyutlarını ayarlamak mümkün de çekerken düşük kalitede-boyutta olmasını sağlayan bir uygulama var mıdır?
(2) 

dudaklarda yanma ve uyuşma hissi

dayrise enterprises #1405981 
iki gündür dudaklarımda bi anormallik var. dişçiden çıktıktan sonra yaşanan uyuşma gibi bir his ve buna ek olarak acı biber yemişcesine bir yanma hali. buna ek olarak karnımda da ufak ufak kasılmalar yaşıyorum. yoğunluktan doktora gidemedim ama yarın sabah da geçmezse gitmeyi düşünüyorum.
sorun ne olabilir ve hastanede hangi birim doktoruna gözükmem lazım?
(2) 

Bireysel olarak ofis kiralama

dayrise enterprises #1405528 
Arkadaslar bilgisayar uzerinden yurutuyorum islerimi ama sirket kurmadim. Evde de coluk cocuk oldugu icin verimli calisamiyorum. Eve yakin bi yerde ofis kiralamayi dusunuyorum. Bu stopaj, fatura isleri nasil olmali? Sirket kurmadigim icin beyanname falan vermeyecegim sonucta. Benim gibi birisi icin en makul pazarlik ve kiralama anlasmasi nasil olmali? Proseduru bilenler yardimci olursa sevinirim :)
(2) 

spor ayakkabı numarası - 44 vs 44.5

dayrise enterprises #1351919 
44 numara asics marka koşu ayakkabısı aldım. ayağım çimento kalıbına girmiş gibi oldu giydiğimde. parmaklarım hiç bir şekilde esnemedi ayakkabı içinde. iade ettim 44.5 numara ile değiştirdim. bu kez de topuğum ayakkabıdan çıkacak gibi oluyor yürürken. sanki ayağımdan çıkmasın diye ayakkabıyı ayağımda tutmak için ekstra çaba harcıyormuşcasına bi his uyanıyor yürürken. yani aklım ayağımdayken bu şekilde spor falan yapamıyacağım ortada. 0.5 numaralık bir fark bu kadar uçlarda sorunlara nasıl sebep oldu onu da anlamadım. tekrar 44 numaraya dönüş yapıp "zamanla biraz esneyecek nasılsa" diye mi düşünsem yoksa bu marka ve modelden komple vaz mı geçsem. akıl fikir verin de rahatlıyım.
(2) 

borsa / stop loss hakkında

dayrise enterprises #1335239 
gün içinde ani dalgalanmalardan korunmak için belirli kademelere stop loss koyuyorum. merak ettiğim şey şu; örneğin 7.50'den kapanış yapan bir kağıtta 7.30'a stop loss emri girdiğimi farzedelim. girmiş olduğum emirin geçerlilik süresi ertesi günü de kapsayacak şekilde olsun. ertesi gün açılışta hisse 6,00 fiyatından, tabandan açılış yapacak olursa benim stop loss'um hangi fiyattan gerçekleşir? 7.30'dan mı olur, 6.00'dan mı? ne olur tam olarak, ne yapmak lazım bilen aydınlatırsa sevinirim.
(2) 

"şöyle bir mobil uygulama olsa" fikri ve sonrası

dayrise enterprises #1290595 
günlük kullanımda ihtiyaca cevap vereceğini ve yüksek sayıda yüklenme oranlarına ulaşacağını düşündüğüm bir mobil uygulama projesi var aklımda.
yazılım konusunda ise bilgim yok. daha önce kursa gitmek istedim ama "önce javadan başlayalım" falan dedikleri için konu gözümde büyüdü ve vazgeçmiştim. "kendi uygulamanı kendin yap" hizmeti sunan mobiroller benzeri sitelerden de alacağım randıman soru işareti oluşturuyor.

bu aşamada yapacağım tek şey fikrimi mobil uygulama yazılımcılarına açmak sanırım. merak ettiğim müşterisinin tek fonksiyonu "şu şöyle olsun" "buraya bunu yerleştirelim" "o hiç olmamış" demek olan yazılım firmaları var mı piyasada? yani organizasyon nasıl oluşuyor, verimlilik alınabiliyor mu? haklar, ücretler vesaire bir sürü soru var aklımda. sektörün içinde olup da yol gösterecek olan varsa bahtiyar olacağım.
(2) 

Kargo hakkında bir soru

dayrise enterprises #1245811 
Bi kişi gönderim ücreti 100 lira olarak hesaplanan bir koliyi karşı ödemeli olarak şehir dışına gönderse, alıcı da ödeme yapmayı kabul etmezse. Kargo geldiği yere geri döndüğünde akıbeti ne olur? Kargoyu ilk gönderen para ödemeden mi iade alır, 100 lira mı öder yoksa daha fazlası mı? Tam ne olarak nasıl sonuçlanır bu iş?
(1) 

kıyafet tasarlama / üretime geçirme

dayrise enterprises #1236010 
piyasada talep oluşturacağını düşündüğüm bir kıyafet şekli var aklımda.
konuyla hiç alakası olmayan birisi olarak nereden başlamam lazım?
kafamda canlandırması çok kolay ama "şurası şöyle olacak, burası böyle gözükecek" şeklinde ilk kime açılmam lazım ki bana bi çizim yapabilsin?
moda tasarımcısı, modelist, stilist vs..
arkasından üretime geçirme safhası. nasıl olmalı bu işler? işi bilenlerden tavsiye bekliyorum.
(2) 

Okunan kitaptan zaman ve kişi çizelgesi çıkarmak

dayrise enterprises #1233696 
Biraz kalın, fazla sayıda kişi ve olayın anlatıldığı bir kitap okuyorum fakat bir süre sonra zaman akışına ve konuya olan kontrolü kaybedip önceki sayfalara dönüş yapmak zorunda kalıyorum. Kişiler arasında bağlantılar ve kişilerin yaşadıkları zaman dilimini gösteren özet tablo veya çizelge oluşturmak için ne gibi bir araç kullanabilirim?
Aklıma ilk gelen excel. Daha işlevsel bir şey var mıdır? Ne yapabilirim?
(1) 

suya düşen telefon / ses var görüntü yok

dayrise enterprises #1221811 
lg g3 telefonum 2-3 saniye suyun içinde yüzdü. hemen çıkartıp pirinç & fön vs. yöntemlerini kullanmadan kağıt havluyla bataryayı, içini kuruladım. şimdi telefon açılıyor, birisi arayınca ses de çalıyor, siyah ekran üzerinden elimle kaydırıp aramayı da yanıtlayabiliyorum. tek sorun görüntü olmaması.

bu durumda yeni bir dokunmatik ekran alıp değişim yapsam sorun çözülür mü yoksa görüntü gelmemesinin başka bir sebebi de olabilir mi?
(1) 

Sarıyer hakkında

dayrise enterprises #1220155 
Özellikle şuraya uğramak lazım, oradan şunu yemeden dönmeyin diyebileceğiniz yerler var mı Sarıyer için? Hazır İstanbul sakinken gidelim diyoruz bugün.
(8) 

Esenboğa / Çankaya arası?

dayrise enterprises #1148430 
Cumartesi sabahı 08:05'te Esenboğa'da olsam, 9:30'da başlayacak sınav için Çankaya / Yeni Mahalle tarafına en tasarruflu gidiş şekli nasıl olur? Riske girmeden taksiye binsem ne kadar tutar? İkisinin arası 45 km gözüküyor.
(3) 

2016 Kaymakam adaylığı sınav yeri?

dayrise enterprises #1137179 
17 aralıkta ankara'da yapılacağı söylenmiş sadece. Araştırdım ama ilave bilgi bulamadım. Tam olarak nerede girecegiz bu sınava? Şimdiden uçak bileti alacağım da 07:05'te Esenboğa'da olsam rahat varır mıyım acaba bilen aydınlatırsa sevinirim.
(5) 

hatırlanamayan halley benzeri ürün

dayrise enterprises #1133396 
Çocukluğumda (yaş 30) yediğimi ve çok beğendiğimi hatırlıyorum ama bir türlü bulamadım. Ülker halley gibiydi ve üstelik marshmallowu muzlu idi. Neydi bu ürünün adı veya mevcut var mı böyle bir ürün?
(4) 

Monopoly'yi çözemedik?

dayrise enterprises #1052390 
Ufak yeğen ısrar etti gönülsüz oturduk başına ama zamanla iş ciddiye bindi. Kuralları bilmemezlik, para ve gayrimenkul hırsı da işin içine girince bi süre sonra herkes çirkinleşmeye başladı.
Şimdi arkadaşlar özellikle tapu belgesinde yazan şu şeyler ne anlama geliyor, kira sistemi nasıl işliyor bi aydınlatsanız size zahmet? görsel ektedir.
(8) 

leben der anderen das?

dayrise enterprises #1039549 
aileyle izlenir mi? müstehcen sahneler vs var mıdır?
(6) 

Türk Telekom reklamındaki pideci?

dayrise enterprises #1032746 
www.youtube.com
Lezzet duraklarına meraklı birisi olarak burayı çıkartamadım. Neresidir acaba?
(3) 

kim jong un'un atom bombası atması?

dayrise enterprises #1020228 
konu hakkında yeterince espiri yapıldı da benim merak ettiğim teknik olarak mümkün mü böyle birşey? ellerinde atom bombası var mı yok mu bilmiyorum ama var diyelim. Alkolü fazla kaçırdığı bir gece "tüm asya bu saç modelini tanıyacak ulan" diye coşup atamaz mı pekala bombayı? Bu işin prosedürü falan nedir, düşmeden mi infilak ettirilir nasıl olur?
(1) 

neydi o ingilizce kelime?

dayrise enterprises #1009082 
teşekkürler manasına geliyor ve aşağı yukarı purişeytıd diye okunuyor. çok aradım ama bulamadım?
(3) 

web sitesi / açılış sayfası denemesi

dayrise enterprises #1007217 
ekte bulunan şekle benzer bir çizim yapmak istiyorum. çizimdeki gibi içi farklı renklerle dolgulu şekiller diğerlerinden ayrılacak. her bir bölgenin üstüne geldiğimde www.ferryhalim.com adresindeki oyunlar gibi belirginleşmesini ve hafif öne çıkmasını istiyorum diyelim. tıklandığı zaman başka bir sayfa açılacak.

inşallah anlatabilmişimdir :) demek istediğim böyle bir çizim hangi program ile yapılır ve bu şekil bir sayfanın uzantısı ne olur? konuya baya yabancıyım da.
(3) 

Sehpaya çarpan ayak parmağı ağrısı

dayrise enterprises #988061 
Olay sabah gerçekleşti ama acısı ve ağrısı geçmedi bir türlü. Yere basmaya ve hafif yukarı aşağı oynatmaya gelmiyor. Pratik olarak ne sürsem veya uygulasam iyi gelir?
(3) 

kaza sonrası servis & sigorta hakkında..

dayrise enterprises #981567 
geçen hafta geçirdiğim ufak bir kaza sonrası tutmuş olduğum tutanak sonuçlandı ve karşı taraf %100 kusurlu çıktı. sigortacımı arayıp aracımdaki hasarı karşı tarafın trafik sigortası üzerinden nasıl karşılayacağımızı sordum. o da ben seni servise yönlendireyim senin kaskon üzerinden onarım yapılır sonra karşı tarafın trafik sigortası bedelini sana iade eder dedi.

bu biraz dolambaçlı bir yol değil mi? benim kaskom çalıştıktan sonra hasarsızlık indirimi vs zarar görür mü? ne dersiniz?
(1) 

Mantar tarama testi?

dayrise enterprises #979120 
Havuz için gerekli olan bir test ama randevu aldığım devlet hastanesi dahiliye polikliniği biz vermiyoruz onu dedi. Bunu nereden veya hastanelerin hangi biriminden alabilirim?
(3) 

Fren balatası değişimi?

dayrise enterprises #958435 
On ay önce ikinci el olarak aldığım araç 40 bin km'ye yaklaştı. Son günlerde frenleme esnasında ıslık sesine benzer bir ses geliyor ve fren mesafesinin de uzadığını hissediyorum. Araç Suzuki SX4 otomatik, önden çekişli. Şimdi sormak istediğim bu balataları kendim alıp sananiye taktırmak istiyorum. Yetkili servise havale etsem sıkı bir kazık yiyecegimi hissediyorum.
4 balata mı alman lazım 2 tane mi? N11'de var TRW marka modelle uyumlu balata. Oradan almamı tavsiye eder misiniz?
(5) 

böceklere karşı / ilaçlama servisi mi bireysel mücadele mi?

dayrise enterprises #955471 
sıcakların yükselmesi ile beraber evin içinde sağda solda beliren irili ufaklı böceklere karşı önlem almak istiyorum. 30-40 liraya hizmet veren ilaçlama servislerini tavsiye eder misiniz? yoksa bizlerin de uygulayabileceği pratik ürünler, yöntemler var mıdır? teşekkürler
(7) 

borsa - hisse senedi alışıya alakalı

dayrise enterprises #948062 
hisse senedi fiyatı 3.30 gözüküyor. internet şubesi yatırım hesabımdan alış yapmak istediğimde 2.80 - 3.75 arası fiyatlar çıkıyor karşıma. bu ne anlama geliyor tam olarak? yani 2.80'den alış yapsam ne çıkıyor ortaya tam anlamadım?
(2) 

bu ne bitkisi?

dayrise enterprises #943685 
Fotoğraflar ektedir, bi öğrensem çok makbule geçecek.
(2) 

excel'den web formuna toplu kopyala/yapıştır

dayrise enterprises #936012 
merhabalar, ekteki resimde de görüleceği üzere exceldeki hücreleri olduğu gibi işyerinde kullandığımız web formu hücrelerine yapıştırmanın bir yolu var mıdır? makro ile mi olur ek bir program ile mi nasıl yapılır bu iş?
(6) 

excel formulü hk.

dayrise enterprises #922030 
c sütununda beş bin küsür hücre var. her hücrede 15 haneli 80 ila 100 arasında sayı karışık şekilde yer alıyor. içlerinde kendini defalarca tekrar eden de olabilir yalnızca bir kere olan da.
bu hengameden o 80-100 sayıyı nasıl söküp alırız?
(3) 

excel formülü hk.

dayrise enterprises #918184 
merhabalar. b sütunundaki her satırda numaralar var. ben bu her numaranın başına "00" eklemek istiyorum. nasıl yaparız?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık