(7) 

Çözülemeyen Superonline bağlantı sorunu

plutongezegendegilmi #1162339 
Superonline adsl (fiber değil) abonesiyim, 1 haftadır internetim yok.

3 kere arıza kaydı oluşturdum, elemanlar ısrarla "sorun ev içi tesisatta, binaya kadar gelen hatta sorun yok" diyorlar. Halbuki elektrikçi çağırıp ev içi hattı kontrol ettirdim, sorun yok.

Üstelik kaç gündür özellikle evdeyim, bina önüne gelen giden de yok (bahçede köpek var, gelseler duyarım). Ev site içinde ama müstakil.

Bunlara ek olarak, binaya gelen hat'ı açıp üzerine (binanın dışından) eski bir telefon bağladım, elektrik var ama çevir sesi yok. Zaten bu durum binaya kadar gelen hatta bir sorun olduğunu göstermiyor mu?

Sitenin dışında bir kutu varmış sanırım, tahminimce elemanlar onu kontrol edip gidiyorlar. Kutuya kadar problem olmayabilir, ama kutudan eve gelen hatta kesin bir problem var. Bu durumda ne yapmak gerekir? Kutudan eve kadar olan kablolar superonline'ın sorumluluğu olsa gerek, bu durumda benim yapabileceğim bir şey var mı?

Nasıl çözeriz bu sorunu?
(1) 

Müzik sitesi açmak

plutongezegendegilmi #1085144 
Merhabalar.

Elimde Türkiye dışından bazı sanatçılara ait büyük bir müzik arşivi var. Çoğu çok eski şarkılar (60'lar 70'ler falan), ve yayınlandıkları ülkeler Rusya, Ukrayna, Özbekistan gibi telif hakkı muhabbetlerinin çok da geçerli olmadığını düşündüğüm ülkeler.

Şimdi, Spotify benzeri bir müzik sitesi açıp, bu şarkıları yayınlamak istiyorum. Şarkılar Spotify'da bulunmuyor, bazıları Youtube'da var ama yükleyenleri tanıyorum, yani şarkıların legal sahipleri değiller, şimdiye kadar bir problemle karşılaşmamışlar.

Teknik anlamda bir sıkıntım yok ancak legal açıdan sıkıntıya düşer miyim? Düşmemek için nelere dikkat etmem gerekir? Siteden para kazanmam ya da kazanmamam bir şey farkettirir mi?
(1) 

Radyo Nostalji X'te çalan bulamadığım şarkı

plutongezegendegilmi #1083362 
Radyoda duydum, sözlerinin bir kısmı şöyle:

Gelene hoşgeldin, gidene güle güle
Hayat da budur güzelim, başka ....

Bir kadın söylüyor, kayıttan tarihinin 60'lar - 70'ler gibi olduğu anlaşılıyor. Kadın muhtemelen göçmen, çünkü L harfini telaffuzu ve O/Ö U/Ü geçişleri biraz değişik. (Balkan ya da Kırım Tatar göçmenlerinin konuşmalarını bilenler anlar diye tahmin ediyorum, O veya Ö yerine, ikisi arasında bir ses kullanıyorlar mesela. L harfini de daha damaktan söylüyorlar).

İnternetin altını üstüne getirdim ama sonuç olumsuz :(

Şarkının adını veya kadının adını bilen, hatta kayıtlarını bulabilen olursa çok teşekkür edeceğim.
(3) 

Yurtdışından projeksiyon cihazı getirmek

plutongezegendegilmi #1052478 
Merhaba. Şu mini projeksiyon cihazlarından almak istiyorum, 1000 lumen üzeri olması tercihim. Fiyat olarak da hani ne kadar ucuz olursa o kadar güzel olur. 600 lumenlik bir sürü buldum ama gündüz izlenmiyor.

Sorular şunlar:

1) Tavsiye edeceğiniz cihaz var mı?
2) Yurtdışından getirirken gümrüğe takılır mıyız, prosedürü nedir?

Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Hollanda vize başvurusu ile ilgili

plutongezegendegilmi #977067 
Merhaba, normalde 1 haftada çıkan başvuru, şansımdan dolayı 3 haftaya kadar uzadı, ve normalde öğrenci olduğum için sponsorumun banka hesap dökümünü isterken 2. haftanın sonunda bir de kendi adıma banka hesabı ve para istediler, önce haydaa desem de sonra hay hay dedim hallettim,

Sonuç olarak, ek evrak istediklerine göre açıp bakmışlar demektir, ve onlara verdiğim rezervasyon bilgilerinde uçağımın günü ve saati bile belli ama hiç yetiştirecek gibi değiller, süreci hızlandırmak ya da sadece birilerini darlamak adına ulaşabileceğim kişi ya da kurumlar kimlerdir? Çünkü çok gerginim ve hala bekliyorum.

Teşekkürler.
(1) 

hatırlayamadığım yaran entry

plutongezegendegilmi #956066 
sanıyorum peder zickler'indi. konusu da şöyle:

adamın biri evden çıkıyo, başına bir sürü olay geliyor. arada bi konsere geliyo hatta sahneye çıkıp metallica (megadeath de olabilir) ile konser veriyor, sonra elemanlarla arabaya binip gidiyo falan. (bi tek bu konser mevzsunu hatırlıyorum).

çok baktım ama bulamadım. hatırlayan var mıdır?
(2) 

Yeşil pasaport için "vize gerektirmez" yazısı

plutongezegendegilmi #955917 
Yurtdışında (Hollanda'da) yapacağım staj için yeşil pasaportun vize gerektirmediğine dair belge almam gerekiyor. Biraz aceleci davranıp şimdiden Hollanda'ya geldim, internette veya konsolosluk aracılığı ile bulabilmem mümkün müdür bu belgeyi?
PS: İngilizce olması gerekiyor.
(4) 

Tırnaktaki Sigara Lekesi Nasıl Çıkartılır?

plutongezegendegilmi #909407 
Diş ve deridekilerde problemim olmuyor da bu tırnaktaki namussuzu bir türlü çıkaramadım. Aseton filan denedim ama fayda etmedi. Var mı bi fikri olan?
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık