(10) 

Kiracı hakkında ne yapmalıyım?

ekaterina #1577376 
Evimi 2020 yılında kiraya verdim, daha sonra 2021’de yasal oran %35 çıktı, ben de %30 yapın siz dedim, sonra da %25 şartı geldi, 2. Sene %25 zam yaptı, 3. Senede %25 çok az oluyor yasal oran 70 çıktı ama %60 yapar mısın krediyi ödesin bari zorlanıyorum dedim, ben devletin verdiğinden 1 tl fazla yapamam dedi, ben de bir şey demedim ve her ay dava vs açamayayım diye 5812 tl ödüyormuş, 12 tl bana hakaret dedim ama beni kötü niyetli olmakla suçladı (evin yeri vadi istanbul’a yakın ve rezidans btw). Ev bize lazım şimdi, annemler istanbul’a taşınacak, annem 6 ay arayla 2 büyük ameliyat geçirecek dizlerinden. ben başka kiracıya da vermeyi düşünmüyorum bi daha ama avukatım dedi ki çıkarmak çok zor 2 sene uğraşırsın :/ Sözleşme yenileme dönemi geliyor, siz nasıl fazla zam yapıyorsunuz? Eğer çıkaramayacaksam bu fiyata oturmasın ki başka bir ev tutabileyim anneme.

Codenames oynamayı seven yeni arkadaşlar arıyoruz.

ekaterina #1538969 
Codenames oynamayı seven (bunun yanı sıra tetris vs de oynuyorsa süper olur), kurallara uygun oynanan bir yer arayan varsa gelsin pliz. discord.gg
(2) 

Sinyalize kavşakta bekleyen tırlar

ekaterina #1524833 
İstanbul'da bildiğiniz taşıt kompozisyonu içerisinde tır da olan ışıklı kavşak var mı acaba? Herhangi bir yer olabilir semt önemli değil.

Teşekkürler.
(4) 

Çocuk doktoru var mı?

ekaterina #1479382 
merhaba, arkadaşın 5 yaşındaki kızı sabah uyandıktan sonra kusmuş, yüzünde ufak kırmızı benekler oluşmuş bi de. Ateşi yok fakat halsizmiş, acaba doktora gitmek gerekir mi covid var diye hastaneye gitmek istemiyorlar acaba neden olabilir bu?
(2) 

Doktora tezi için anket

ekaterina #1335147 
İstanbul Teknik Üniversitesinde doktorasını yapan bi arkadaşımın, "Kuruluşlarda Sürdürülebilirlik ve İnsan Kaynakları Yönetimi" ile ilgili yapmakta olduğu doktora tezini tamamlayabilmek ekteki görselde yazan şirket çalışanlarına ulaşması gerekiyor. Eğer bu şirketlerde çalışıyorsanız bana mesaj atarsanız veya bu duyuruya cevap yazarsanız anket linkini ileteceğim. Anket en fazla 5-6 dakika sürmekte ve hiçbir kişisel bilgi istememektedir.

Çok teşekkürler.

eksiup.com
(3) 

İspanya'dan ipad almak

ekaterina #1320826 
Barselona'daki apple store'dan ipad alsam tax free yapabilir miyim? Tax free yapınca o kdv'nin tümü geri alınıyor mu?

Tşkler.
(1) 

Gri pasaport çıkma süresi

ekaterina #1319570 
Sizce 14 kasım'da gri pasaporta başvursam 23 kasım'da pasaportum elime geçmiş olur mu?

Teşekkürler.
(5) 

Dolmakaleme yazı nerden yazdırabilirim?

ekaterina #1285838 
Bi dolmakalem aldım üzerine yazı yazdırmak istiyorum, nereden yazdırabilirim acaba? Daha önce yazdırıp memnun kalan var mıdır? teşekkürler.
(5) 

Bisikletimi elektrikliye çevirmek istiyorum, hangi kit?

ekaterina #1283051 
Okulumuzda çok fazla yokuş var bunları çıkamıyorum, ben istiyorum ki düz kısımlarda hem bisikletimi süreyim hem de yokuş çıkınca ölmeden çıkabileyim. Dönüştürmek mantıklı mı sizce? Bir de hangi kiti tercih etmeliyim, tecrübesi olan var mı acaba? Bisikletim de şu, bu güzelliği bozacakmışım gibi geliyor aslında :( görünüşü bozmadan monte edilebilecek bi kit varsa daha iyi olur.

st1.myideasoft.com
(2) 

Bu iki macbook air aynı mı?

ekaterina #1279709 
Annemlerin bilgisayarı yok şu anda, internete girecekler, dizi vs. izleyecekler, çok çok bi de facebook'ta oyun oynar annem. Macbook air alayım diye düşündüm. İyi düşünmüş müyüm?

Bir de Apple ve teknosa arasında 1000 tl fiyat farkı var, apple'da seri nosunu da bulamadım. Bu iki macbook aynı mı tamamen?

www.apple.com

www.teknosa.com
(3) 

Cabrio araba?

ekaterina #1274687 
Sizce istanbul'da cabrio araba alınır mı? Eksileri neler olur acaba, kullanan varsa dinlemek isterim. a180 yerine bmw 2 cabrio almak gibi bi çılgınlık yapasım var ama kararsızım.

Not: Ayda 600-700 km. yapıyorum genelde.
(8) 

Her buluşmada tüm gününü ayırma zorunluluğu.

ekaterina #1248340 
Selam, naber. Benim çevremde birisiyle buluşunca tüm gününü ayırma zorunluluğu gibi bir durum var maalesef, mesela bi arkadaşıma gel akşam yemeğini beraber yiyelim diyemiyorum. Mesela buluşunca akşam yemeğini yiyoruz, ee şimdi nereye geçsek? sorusu geliyor, hadi geçip bi şeyler de içiyoruz ee şimdi kahve mi içsek oluyo bu defa da. Bi gecede 3 mekan gezmek hem beni yoruyor hem de daha sık görüşebilecekken sırf böyle olacağını bildiğimden 2 haftada bir falan görüşüyorum çünkü zamanım yok. Bunu kırmadan söylemenin bir yolu var mı acaba yoksa arkadaşlık bunu mu gerektirir?

Böyle olmayan bi arkadaşım vardı aslında ama kendisi yurtdışına gitti :(( özlüyorum.
(6) 

Almanya'da araba kiralamalı mı ve başka sorular.

ekaterina #1234817 
28 ekimde karlsruhe'ye gideceğim, ordan heidelberg, füssen, liechenstein, zürih ve strasbourg'u gezeceğiz. 2 kişi olacağız, araba kiralayalım mı? Otobüs, tren biletine para vermek yerine mantıklı geldi bana ama bilemiyorum. 8 gün için 110 euro'ymuş kiralamak.

2. sorum da "şurda bi şey yok ya oraya niye gidiyosun" dediğiniz bir şehir var mı bunların içinde veya "ooo oraya gitmişken şurayı görmeden gelme" diyebileceğiniz bi yer var mı. Her türlü tavsiyeye talibim, teşekkürler <3.
(12) 

Mercedes Gla Amg vs. Comfort + gri mi siyah mı?

ekaterina #1227634 
Arabayı sattım, yarın gidip alıyoruz ama hangisi :O Donanım paketi olarak Gla Amg 223 bin tl, comfort 190 bin tl. Peki fark ne? Sunroof, spor koltuklar, hafızalı sürücü koltuğu, elektrikli koltuk ayarı, otomatik bagaj kapağı, yan marşpiyeller, arka çift egzoz, 18" jant, kesik spor direksiyon olmayacak. Sizce bu donanımlar için 33 bin tl fazla verelim mi :( yoksa vermeyelim mi?

Comfort'un içi:

www.mercedes-benz.com.tr

Amg'nin içi:

www.otoshops.com

Tenks <3
(10) 

Askerde verilen botlar dışarda satılır mı?

ekaterina #1225207 
Bu botlardan almamız lazım ama birebir aynı olmalı, markası bile aynı olacak. Onat markaymış, bulunur mu sizce? Teşekkürler.
(14) 

Ben çok şey mi istiyorum?

ekaterina #1224505 
Duygusal duyuru girişi click bait'i yaptım ehehe, ford focus 2012 model 1.6 benzinli otomatik, titanium donanım paketli, şeker kırmızısı rengindeki aracımı satıyorum, satıyorum;

satamadım :(.

Geçen hafta başından beri satılık, aracımızın hiç sıkıntısı yok :D, 2 kazası var birisinde ön tampon ve sol çamurluk değişti, diğerinde de sağ çamurluk ve arka tampon boyandı. Başka hiçbir şey yok bunları da kazadan saymıyorum tampondan nolacak ya, çarpılsın diye var yani. 83000 km'de. İstediğim fiyat 64000 tl. Kim arasa off çok, 54'ten fazla etmez diyor, 2-3 galeri aradı biz satalım diye onlar da aynısını söyledi. Anlamıyorum bu aracın yenisi 110 bin lira, şeker kırmızı renk farkı bile 4000 tl. Çok mu istiyorum, gerçekten 54 bin liradan fazla etmez mi? Tenks.

64 diyorum ama 61'e falan bırakacaktım :(.
(19) 

Mercedes gla mı yoksa bmw x1 mi?

ekaterina #1223316 
İki aracın da fiyatı aynı, mercedes'in görünümü bence daha güzel ve donanımlı ama çok sert, yoldaki her şeyi hissediyorsunuz. Bmw daha konforlu, içerisi de daha ferah ve geniş. Hangisi sizce?

2. Sorum gla derseniz dizel mi benzinli mi, dizeli bir bayide benzinliden 10 bin fark vererek alınacak şekilde bulduk. Performans olarak daha düşük ama benzin de öldürüyo insanı sonra.

3. Sorum Kime sorsam o arabalara 210 bin tl verilmez diyo, e neye verilir? Anlamadım ben. Sizce daha iyi alınabilecek bi araç var mı? Q3 seneye kasa değiştirecekmiş ajandamıza uymuyor.
(22) 

Bence abartmıyorum ama var mı burda bi hatam?

ekaterina #1222489 
Kuzenim evleniyor da kuaförde saç provası varmış, saat 1'de randevu almış. saat 1'de de geldik. Geldiğimizde tamam birazdan alıcaz dediler, bir sürü de işimiz vardı burdan çıkıp yapacaktık ve 16:30'da olmamız gereken bi yer vardı. 16:20'ye kadar bekledik, 20 geçe gelip sen 4 bucukta bi yerde olucam diyordun, git istersen, düğün günü yarım saat önce gel dedi.

Ya bir kusura bakma yok, 3 bucuk saat bekletmişsin ve kusura bakma bile demiyorsun. Ben de sinirlendim madem böyle yetişmesi zordu, randevu vermişiz ama şöyle yapalım diye önceden deseydiniz dedim. Efenim sinirlenmeme ne gerek varmış, insanlık haliymiş, niye sinirleniyormuşum. Bakın dedim bir kusura bakma demediğinize sinirlendim, evet böyle şeyler önemli çünkü. Ben bir sürü işimi erteledim burda beklemek için ve elime bir şey de geçmedi. Olamaz mıymış, sanki provaymış, çok mu önemliymiş. Yarın 12 gelin başı varmış çok yoğunlarmış, sus eka dedim kendime kolay gelsin dedim kapansın diye. Ay demesin mi hepsi sizin gibi olursa işimiz var diye, yani adam hatalı ve ona göre nolcak ki, birisi hatasına tepki de gösteremez çünkü insanlık hali.

Bu ne ya, insanlar neden böyle, bu aralar çok fazla böyle şeylerle karşılaşıyorum ve sürekli kavga ediyormuşum gibi, ben kavgacıymışım gibi davranıyorlar. Abartıyor muyum? Teşekkürler.
(4) 

Askerde kullanılacak telefon önerisi?

ekaterina #1219372 
Aslında en basic telefonları biliyorum da urun.n11.com , şunu alsak nasıl olur? İçine biraz sevdiği şarkıları falan atarım diye düşündüm, hem radyosu var belki dinleyebilir :') Aaa bunun radyosu var, çift simli diye almamazlık ederler mi? Teşekkürler.
(8) 

Değişimden/yaşlanmaktan korkmak

ekaterina #1218988 
Bu korku bende çok ciddi bi düzeyde var. Annem gençliğini anlatınca falan durup bi düşünüyorum, şimdiye bakıyorum, ne çok şey değişmiş hayatında, ailesini kaybetmiş, arkadaşlarını kaybetmiş. Sağlığı artık eskisi kadar iyi değil, ben de ilerde böyle olacağım kaçınılmaz son maalesef. Artık arkadaşlarımızın anne, babalarının vefat ettiği yaşlara geldim, asla başımıza gelmeyecek gibi yaşıyoruz ama adım adım geliyor işte. Aklıma geldikçe çok üzülüyorum, her şeyi olduğu gibi seviyorum, kaybetmekten, değişmesinden çok korkuyorum. Bunlar olduğu zaman bunalıma girip çıkamamaktan korkuyorum ciddi şekilde.

Geçen hafta arkadaşımızın düğününe gittik, gece çok içtik, eğlenceli bir düğündü. Hep birlikte bi arkadaşta kaldık, sabah 7'de arkadaşımın telefonu çaldı, babası kalp krizi geçirmiş, vefat etmiş :(. Onun da 1 ay sonra düğünü vardı, babası olamayacak şimdi yanında, her şey iptal oldu zaten belirsiz bi süre için. Hayatımız böyle bir telefona bağlı işte. Haziranda da eniştemi kaybettik, diğer bir halam kanser, kuzenim Amerika'da stajda, 10 güne gelecek orda üzülmesin diye söylemiyorlar, onu düşünüp üzülüyordum zaten bi de şu olaydan sonra kendime gelemedim pek. Nasıl anlatsam, bunlara o kadar çok üzülüyorum ki, sırf şu acıları çekmesin diye çocuğum olsun istemiyorum. Yani bunlar için bir psikologla görüşsem mi diye düşündüm ama görüşünce nolacak çok da bilmiyorum ya. Siz de bu kadar kötü oluyor musunuz? Veya oluyordum ama şöyle şöyle düşünerek aştım falan diyebilen var mı, teşekkürler.
(12) 

Trigger kayışı değişsin mi?

ekaterina #1216228 
4 yıl olmuş servis değiştirelim dedi ama 895 tl. diyorlar. Napim değiştireyim mi? Araç 83 bin km.'de eylülde satılacak.
(13) 

Muhaliflerin mantıksız argüman üretmesi

ekaterina #1214274 
Dün işte organik hoşaf patladı ben de çok şaşırdım önce sonra baktım, izledim. bu bir bilim yarışması değil, hangi ürün para getirir hangi ürün çok satar onun yarışması, yarışmada torpil vardır yoktur yorum getirmiyorum, her şey olabilir. Değinmek istediğim nokta şu; bilim yarışması olmamasına rağmen facebook ve sözlük, seneye organik çeşitli ürünlerle nobel alıcam diyenlerle dolu. Ya arkadaşım yarışma bilim yarışması değil, neden böyle yapıyorsunuz? Birisi de çıksın desin fizik tedavi cihazı insanların ihtiyacına daha uygundu, torpil var, tamam eyvallah ya. Ayrıca bütün haberlerde alzheimer çipi yazıyor ama böyle bir çip yok, orda burda yorum yazanların yarısı okumamış izlememiş bile başlık üzerinden oooo demiş girişmiş. Saçma sapan argümanlardan siz de bıktınız mı? Yani biz karşı tarafı eleştiriyoruz, okumuyorlar, anlamadan yorum yapıyorlar diye e peki bunlar ne? Bana öyle geliyor ki böyle her şeyle dalga geçip laf sokuluyor diye bi gün hakkaten bişi olunca kimse sallamayacak. Sinirlenmiştim, geçti. Tşkler.
(1) 

Bunları nasıl yapıyorlar?

ekaterina #1211916 
(1) 

B2 seviyesindeki ingilizceyi C1 seviyesine çıkarmak için kurs önerisi

ekaterina #1211610 
B2'den C1'e yükselebilmek için faydalı bir kurs bulabilir miyim acaba? Resmen zamanın doğal akışı içerisinde ingilizcem b2 seviyesine ulaştı, ama bundan öteye geçemiyor, bir şey yapmam lazım. Ielts'e girdim, reading: 8.5/9, listening: 7.5/9, speaking: 6.5/9 ve writing: 6/9 aldım. Gördüğünüz gibi yazamıyorum ve konuşamıyorum, en büyük sorunum bu. Bana İstanbul'da bir kurs tavsiye edebilirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

not: Yurtdışına kursa giderim de seneye sömestrda 1 ay falan giderim, çalıştığım için uzun süreler gitmek mümkün değil maalesef.
(11) 

Bu hediye olarak nasıl olur, kullanışlı mıdır?

ekaterina #1211491 
www.amazon.com , aşırı ponçik geldi de almak istiyorum, sizce nasıl olur? Yorumlar genel olarak iyi gibi.
(1) 

Avrupa yakasında fasıl için nereye gidelim?

ekaterina #1209462 
Fasıla gitmek istiyoruz ama hiç yer bilmiyoruz. Avrupa yakasında (ama çok yeşilköy falan olmasın, istinye'ye normal bi mesafede diyelim) fasıl için mekan önerileriniz varsa çok sevineceğim. Teşekkürler.
(8) 

Lojmana çıksam mı?

ekaterina #1207031 
Eskiden bize lojman vermiyorlardı artık veriyorlarmış, şu an yurtta kalıyorum oda arkadaşım normalde var fakat ayda 1 duş alıp kıyafetlerini almaya geliyor yok diyebiliriz.

Yurt - 300 tl
Ortam güzel - sıkılınca bir sürü arkadaş var sohbet edecek
Mutfak ortak ve oda temiz, 2 günde bir temizlik yapılıyor
Odada 3 tane büyük dolap var tüm eşyalarım sığıyor
Misafir gelemiyor

Lojman-400 tl
Ortam yok - herkes odasında
Terası güzel, manzaralı, mangal, masa tenisi ve salıncak var
Odada sadece tek dolap var
Mutfak ortak ve cok pis, kimse temizlememiş / odanın temizliği de bireye ait
Misafir girebiliyor

Not: Misafir önemli çünkü erkek arkadaşımla aynı şehirlerde yaşayamayacağız en az 1 sene falan, geldiğinde perişan olunabilir. Ben de ona gidemem çünkü ailesiyle yaşıyor o yüzden gelirse o gelir. Ne yapsam sizce? Tşkler.
(2) 

ygs-2 den 164 puan almış birisi 4 yıllık tercih yapabilir mi?

ekaterina #1206922 
Ek puanla birlikte 249 puan elde ediyor, 4 yıllık fakülte tercihi yapabilir mi? Yoksa sadece ön lisans tercihi mi yapabilir?
(12) 

Kira arttırma

ekaterina #1206907 
Bizim bi dükkanımız kirada, kiracısına aşırı derecede gıcık oluyorum (her ay söylemeden yatırmıyor, kirayı 15-21 aralığında ödemesi lazımken bazen diğer ayın 5'inde veriyor genelde de 30'unda falan alabiliyoruz, böyle böyle 1 ay kayboldu arada gitti falan, bi de veresiye çalışıyorum ben paraları toplayamıyorum dedi, haziranın kirasını temmuzun 30'unda veriyo, geçmişten 800 tl. borcu var 2 senedir vermedi) şu an kira 1450 lira, ben bu kirayı 1800 tl yapıyorum desem nolur? Çünkü 3 sene hiç zam yapmadan oturdu, diğer kiracımız (yan dükkan) 1800 tl veriyor, ikisi de köşe, ikisi de ana caddede çok sinir oluyorum bu duruma. Veremezsen de çık demek istiyorum, hem bezdirdi beni hem de çıksa artık 2500 tl'den kiraya veriliyormuş, karşısındaki dükkan sahibinden duydum. Böyle bi şey yapabilir miyim? Tşkler.
(5) 

Düğünlerde pop/yabancı müzik çalınması

ekaterina #1204283 
Kuzenim evleniyor, düğünde ne çalsa diye düşünüyoruz da, siz başlıktaki olayı seviyor musunuz? Ben bir türlü sevemedim, o pist asla bir club gibi dolu dolu olmadığından pop şarkılarla dans etmek çok komik geliyor bana :/ az önce shape of you önerilmiş bi düğün için de cidden düşünemedim. Bence kimse dans etmez herkes sağa sola sallanıp birbirine bakar çünkü hep böyle oluyor :( diğer oyun havalarını da çok sevmiyoruz peki nasıl olacak? Teşekkürler.
(4) 

Çeviri yaptırmak

ekaterina #1203531 
Çeviri yaptırmak için duyuru açtım da dün, belki silinir diye ücretli yazamadım ama tam anlaşılmadı galiba, ücretli çeviri diye duyuru açınca siliniyor mu, bu da mı iş/işçi arama olarak değerlendiriliyor? Ona göre tekrar açacağım.
(3) 

Samanyolu tv'nin neden telesatış kanalı olması?

ekaterina #1203261 
Bugün kanal değiştirirken samanyolu'na denk geldim de baktım telesatışa başlamışlar. Maceracı kaporta temizleme jeli tanıtıyor falan asasdsad. Kayyum atayıp, cemaatçi insanları kovup (kanalda çalışan herkes sanırım lol) yeni insanlar alıp neden yayına devam etmediler? Sonuçta bir sürü fasilitesi olan ulusal bi kanaldı. O kötü etkiyi silmek için tgrt'nin fox olması gibi ismini de değiştirebilirlerdi, neden bunu yapmayıp, samanyolunu sildiler?
(12) 

300-400 bin tl. arası yatırımlık daire nerden alınmalı?

ekaterina #1202425 
İstanbul'da bu fiyatlar arasında ev alınabilecek, ilerde değerlenecek+güzel kira getirisi (1700-2000 tl) olan semt neresidir? Bi de nokta atışı site önerisi de yapabilirsiniz hatta bu daha süper olur. Teşekkürler.
(17) 

İnsanlar nasıl bu kadar laubali? sinirlendim.

ekaterina #1201538 
Ya eski bir öğrencim İstanbul'a gelmiş görüşelim dedi, işim var yarın yurt dışına gideceğim valiz hazırlıyorum, çamaşır yıkamam lazım vs. dedim. Çamaşırı elde mi yıkıyorsunuz yazmış :/ e işim var işte bak samimi görüp detay da vermişim sana, gerçekten işim olduğunu anlatmaya çalışıyorum, neden sorgu? Sonra yurt dışına neden gidiyorsunuz dedi, ailemi görmeye falan diye anlattım biraz, anneniz akıllı kadınmış, babanızı yalnız bıraksa şimdi bir sürü kardeşiniz vardı yazmış. Oha yuh, öyle değil mi ya? Bi şey desem mi çok patavatsız olduğuna dair vs.

Bu çocuğu severim de o kadar yani, belirli gün ve haftaların hepsini kutlar, iyi bir çocuk ama konuşacak çok şey bulabilir miyiz emin de değilim, pek görüşesim de yoktu. 1-2 kişi hariç öğrencilerle bireysel görüşmeyi sevmiyorum zaten. Bunu söylesem mi toplu görüşsek daha uygun olur gibilerinden? Yoksa sallamayıp bahaneye devam mı :/
(5) 

Hamileler emar çektirebilir mi?

ekaterina #1198411 
Kuzenim dün gece nefessiz kalmış, eşi sesler duyup uyanınca görmüş, heralde oksijensizlikten yüzü morarmış. Hemen uyandırmış hastaneye gitmişler, doktor pazartesi emar çekelim demiş ama 5 aylık hamile bir şey olur mu, bi sakıncası var mıdır?

2. Si de bu nefes alamama durumu neden olmuş olabilir acaba daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Teşekkürler.
(7) 

Bu karyola ve komodinler nasıl + bir takım sorular?

ekaterina #1196990 
i.hizliresim.com karyola ve komodinler burda, aslında bi de dresuarını alıcam ama bunları beğenirseniz onu da beğenirsiniz nasıl olsa eklemiyorum ehehe.

bi de sağına şu sağdaki berjeri almayı düşünüyorum; i.hizliresim.com

gardırop almayı düşünmüyorum beyaz devasa gardırop var 3 kapaklı, orta kapağında ayna var, onu yeşile boyatsam nasıl olur?

Sorular bunlar, ama hikaye okumak isteyenler aşağıyı okuyabilir :)

Maalesef aşağılık ve dolandırıcı mobilyacının, hiç olmayacak bi sistemde karyola yapmasından dolayı ilk geldiği günden beri bugün kırılır yarın kırılır diye beklediğimiz karyolam 5. yıldönümünü göremeden kırıldı. Umarım işleri rast gitmez, elini nereye atsa kurur ve ömür boyu sefalet içinde debelenir. (O banyo dolabını mancınıkla fırlatıp dükkanını yıkıcam bekle yaşar usta) Her yaşar usta ahlak timsali değilmiş + + + marangozlara inanmayın. Aynısını yaparız abi derlerse hahahaha hadi lan ordan deyip kaçın. :')
(5) 

5 yıldır kamuda çalışan yazılımcı arkadaş ne iş yapabilir?

ekaterina #1196974 
Bi arkadaşım 5 yıldır kamuda çalışıyor. Müdürleri değişti, bir sürü olay oldu vs. şu an aşırı mutsuz ve hep böyle kalmaktan çok korkuyor. Şimdi 29 yaşında, yaşım daha fazla ilerlemeden çıkacaksam çıkayım diyor ama çıkıp napacağını bilemedik pek, sürekli mesaiye kalınan bi iş yaptığı için programlara hakim, boş memurlardan değil. Sizce özel sektörde bi şansı olabilir mi? Yoksa tamamen başka bi iş desek, ne yapabilir? Bir bilgisayar mühendisi için başka alanlar nelerdir ki :/

Yetiştiriliş tarzından heralde iş deyince sadece üniversite diplomasıyla yapılacak işler geliyor aklımıza, başka bir şey gelmiyor :/.
(12) 

Böyle çocuk nasıl yetiştirilir?

ekaterina #1196740 
Arkadaşımın, yeğeni(8-9 yaşında) ve annesiyle oturdum da geçen gün. Çocuk bi okulun sınavına girmek istiyormuş, annesi de, "kazanınca gidecek misin o okul çok katıymış, arkadaşımın oğlu orada derste çikolata yedi diye hoca sınıftan atmış, zorlanırsın belki" dedi. Çocuk "bu disiplinle alakalı bi şey, bence disiplin kötü bir şey değil" dedi. Allahım böyle çocuklar da mı var, hayran kaldım çocuğa, en güzeli de annesine, ha tamam o zaman demeyip, kendi fikrini söyleyebilmesiydi bence. Sizce de çok güzel değil mi ya, nasıl yetişmiş acaba bu çocuk :/.
(18) 

Motor alayım mı?

ekaterina #1196716 
Motor sürmek bana hep çok ilginç ve heyecanlı gelmiştir. İstanbul'da geniş bi kampüste yaşıyorum, arabam da var ama diyorum ki motor alayım, kampüs içinde motorla dolaşayım hevesimi de almış olurum, kesinlikle benzin almak haricinde dışarı çıkmayacağım. Sizce saçma mı? Heves almalık olduğu için çok para vermek istemiyorum max. 10k falan olsun bi de scooter da almak istemiyorum, vitesli öğreneyim bari, ne tavsiye edersiniz? (çok uzağım hiç bilmiyorum, bi ara iron 883'ü çok gözüme kestirmiştim ama hem pahalı hem de çok ses çıkartıyor vazgeçtim)
(5) 

Doktora yaz okulu

ekaterina #1195389 
Yaz okulunda doktora dersi açan okul bilen var mı? Teşekkürler.
(3) 

İftar fon müziği

ekaterina #1194508 
Ya böyle her ramazanda, iftarda tv programlarında, restoranlarda vs. çalan bi müzik vardı. Rumeli hisarının yapılışı diye hatırlıyordum ama değilmiş. Ritimli bi şey onun gibi, hatırlayan çıkar mı acaba? Tşk.
(2) 

Hesap işletim ücretini geri alma dolandırıcılığı

ekaterina #1194002 
Soru şeklinde açıyorum ki bu duyuru silinmesin bi de soru sorayım hatta, aşağıdaki olaydan sonra bu numarayı tekrar aradım ve bu numara kullanılamıyor dedi, bunlara herhangi bir yaptırım yapılamıyor mu? Her gün kaç kişi dolandırılıyor :/

Olayı arattım da hiç kimse bahsetmemiş bu tip dolandırıcılıktan o yüzden anlatayım dedim. Sizlerin de başına farklı olaylar geldiyse paylaşın bilelim.


telefon çaldı 0850 333 60 94 nolu telefondan arandım. Yapı kredi bankasında birikmiş 380 tl hesap işletim ücretimin olduğunu, bunun yasal olarak iptal olduğunu, yapı krediden aradıklarını ve iade edeceklerini söylediler. Arayan kadın gayet call center çalışanı gibi kibar ve düzgün türkçeyle konuşan birisiydi, tc kimlik numaramı da biliyordu, söyleyerek güven kazanmaya çalıştı. Yapmam gerekense şuymuş, beni bilgilendirdikten sonra sesli yanıt sistemine aktaracakmış ve internet bankacılığı şifremi girecekmişim daha sonra da telefonuma bir şifre gelecekmiş onu girmem gerekiyormuş. Ahahahah diye güldüm ben içimden, bi de sakın bana söylemeyin böyle bir bilgiyi benimle paylaşmanız yasak diye güven oluşturma vol. 2 de yaptı. Dolandırıcısınız siiizzz diye bağırdım yüzüme kapattılar. Dikkatli olun lütfen, banka hesabımdaki tüm para uçabilirdi resmen, her şey bi anlık dalgınlık. İyi akşamlar :)
(1) 

Bonsaim bitlendi :( help?

ekaterina #1189190 
Bonsai bakımından anlayan sevgili arkadaşlar bonsaim bitlenmiş durumda yapraklarında larvalar var ve toprağında da kaynıyolar adeta. Yerini sevmemiş olabilir dediler ama tam tersi çiçekler açıyordu, çok mutlu gibiydi. Neden olur bu? Çaresi nedir? Nolur atmak zorunda kalmayayım hediye gelmişti de çok değerli :(
(5) 

Dijital piyano tavsiyesi

ekaterina #1184504 
Bi arkadaşıma yamaha piyano önerdim, zuhal müziğe gitmiş bakmak için de adam, yamaha iyi değil benim dükkanıma giremez ben satmıyorum demiş. Bütçeye göre roland veya kawai önermiş. Yamaha kötü mü cidden? Ben kendim de kullanıyorum hem p115'im hem clavinova clp 340'ım var ikisinden de memnunum :/ hangisini alsın sizce? Zuhal müzik haklı mı?

Not: midi al demeyin. almayacak.
(7) 

Kimseyi çağırmamak sadece çağrılan yerlere gitmek

ekaterina #1181092 
Ben bunu çok yapıyorum ya, hiç kimseyi arayıp şöyle yapalım mı demem, hep beni çağırıyorlar gidiyorum fakat trip yemeye başladım sen hiç aramıyorsun ki falan diye :/ Yani yıllardır böyle ama baya alışmışım, bi de bi işim vs. olmuyor ki bazen aklıma tiyatro falan geliyor söylüyorum gelir misiniz diye ama onun dışında canım sıkılıyor gel oturalım demem mesela. Siz nasılsınız bu konularda?

Ek sorum da var yeni bi ortama girdiniz, denk gelince aa gelsene diyorlar ama onlar haberleşip buluşurken sizi sadece görürlerse çağırıyorlar, gider misiniz? Çok tenks.
(1) 

Fuzzy logic uzmanı var mı?

ekaterina #1179794 
Fuzzy logic'ten özel ders almak istiyorum ileri seviyede anlayan, birlikte çalışabilecek olan kimse var mıdır? Varsa mesaj atarsanız sevinirim. Teşekkürler.
(11) 

Bu ayakkabı nasıl?

ekaterina #1179189 
Biliyorum garip bi çirkinliği var ama sanki garip bi cazibesi de var scontent.fsaw1-2.fna.fbcdn.net çok kararsız kaldım :/ Sizce alınır mı?
(9) 

Okumadım ama ... diye cevap verenleri siz de saçma buluyor musunuz?

ekaterina #1179028 
Her gün bir sürü cevap görüyorum okumadım ama bla bla diye gidiyor. Madem okumadınız cevap vermeniz için silah mı dayandı başınıza neden cevap veriyorsunuz?

Bir başkasının duyurusunda çok saçma bi cevap gördüm mesela, adama mesaj atıp yanlış anlamışsın bak olay öyle değil sanki hiç okumadan yazmışsın gibi diyorum, ergen şeyleri okumakla vakit harcayamam ya okumadım tabii diyor. Wtf, amaç?
(7) 

Hep dating app var neden hiç gelin tanış, arkadaş olalım appi yok?

ekaterina #1178987 
Herkesin iyi kötü arkadaşı vardır diye düşünülüyor ama mesela duyuruya baksan çoğu insan arkadaşsızlıktan kırılıyor. Arkadaş bulmak date bulmaktan daha zor çünkü. Ayrıca arkadaşı olanlar da değişik ortamlar, değişik insanlar isteyebilir gayet normal. Özellikle büyük şehirlerde uzaklıktan dolayı bazen varolan arkadaşlarla sık görüşülemiyor. Böyle insanları ortak ilgi, hobi vs. lere göre matchleyen, ne bileyim aşk acısı anlatmak istiyorum, birlikte sinema ve kahve yapmak istiyorum, gece çıkıp bir şeyler içmek istiyorum gibi seçenekler sunan bi app olsa yakındaki insanları tarasa tutmaz mı? Sanki tutmaz ama konuşalım nolacak :)
(11) 

Booking meselesi

ekaterina #1178731 
Booking başlığını okuyordum da demişler ki, turizmciler booking'le çalışmak istemiyormuş çünkü booking %15 komisyon alıyormuş. Ben hep otellere booking'den bakıyordum, sonra da oteli arayıp fiyat soruyordum çünkü aynıysa uğraşmak istemiyordum booking'le vs. ama her zaman daha pahalı fiyat veriyorlardı, booking'de böyle deyince de oraya özel fiyatımız ordan yapın rezervasyonu diyorlardı. Özetle anlamadım yani bu nasıl booking'le çalışmak istememek, sizce de çok saçma değil mi? Ben adama %15 kaybetmeme şansını sunuyorum ama bana aynı fiyatı vermiyor bile :/
12345678  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık