(1) 

İstanbul Ataşehir Güvenilir Nakliye?

andy kaufman #1582130 
Selamlar,

2+1 evimi Ataşehir içinde 3 km öteye taşıtmak istiyorum. Güvenilir ve kurumsal bir firmayla çalışmak istiyorum. Önerisi olan ve nereden bulabileceğimi bilen var mıdır?

Çünkü Google'dan bulacaklarıma pek güvenemedim. Referanslı daha iyi olur sanki, hayattaki ilk taşınmam.

Sevgiler.
(5) 

İzmir Kısa Dönem Kiralık Eşyalı Daire Nereden Bulabilirim?

andy kaufman #1581107 
Selamlar,

Çocuğum annesiyle İzmir’de yaşıyor. Kısa dönem (1 aylık) eşyalı kiralık daire tutmam lazım. İlanlarda uygun ilanlar var ancak hepsi uzun dönem. Benim zaten böyle bir ihtiyacım yok. Yılda birkaç ay gidip 1 ay kalıp İstanbuldaki evime dönebileceğim temiz, kiralık, eşyalı ve kısa dönem evleri hangi siteden bulabilirim?

Kolaylıklar.
(2) 

Tag Heuer Carrera Casual Giyimle Uygun mu?

andy kaufman #1580335 
Selamlar,

Genellikle kot tişört ( bazen polo bazen bisiklet yaka) giyiniyorum. Casual bir giyim tarzım var. Takım elbise ya da formal giyimin yok denecek kadar az.

Bir saat beğendim, benim gibi casual giyinen birine uygun mu sizce?

www.engsaat.com

Yoksa daha spor model olan formula 1 modeline mi bakayım?
(5) 

Araç Lastiği Değiştireceğim Hangi Ölçü Almalıyım?

andy kaufman #1580254 
Merhaba,

Aracımın jantı 16 inç.

Üzerinde 205/55/r16 bir lastik var.

Şimdi yeni lastikleri alırken bu ölçüde mi almalıyım yoksa 195 / 55 /r16 gibi ya da 225/55/r16 gibi farklı modellere bakabilir miyim?

Ölçü durumu kafamı karıştırdı.

Şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Kiracısı Olduğum Evden Çıkarken

andy kaufman #1579423 
Selamlar,

Kiracısı olduğum evde 5. yılım 20 Mayıs tarihinde doluyor, mesaj yoluyla yazılı olarak 20 Mart tarihinde ev sahibine bildirdim. Farklı bir işlem yapmama gerek var mı?

Dikkat edilecek şeyler nedir evden taşınırken? Zahir ömrümde ilk kiralık evim ve ilk kıralıktan çıkışım pek bilgim yok.

Sevgiler.
(7) 

Evdeki Eşyalar Nasıl Satılır

andy kaufman #1578943 
Selam arkadaşlar,

Boşandıktan sonra bir süre daha evde kalmaya devam ettim kendisi ailesinin bulunduğu şehre döndü. Ben de aile evime döneceğim.

Evde buzdolabı, bulaşık makinesi, koltuklar gibi eşyalarları satmam lazım çünkğ evden çıkıyorum 2 ay içinde.

Sizce nasıl yapmalıyım 5 yıllık ürünler. aile evine gideceğim için televizyon ve çamaşır makinası hariç bir şeye ihtiyacım yok.

Spotçular nasıl fikir? İlan mı vermeli?

İstabul / Ataşehir.
(4) 

Devlet Edebiyat Öğretmeni Maaşları

andy kaufman #1578191 
Selamlar,

10-12 yıllık bir edebiyat öğretmeni devlette ne kadar maaş alır?

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

iphone 14 pro’yu Türkiye de Ödeme Yaparken Kullanmak

andy kaufman #1560440 
Selamlar,

Türkiye İş Bankası kredi kartım var. Kartı taşımadan telefonla restorantlarda falan nasıl ödeme yapabilirim?

Ticari Kredi oranları

andy kaufman #1559468 
Selamlar,

İnternetten bi bakayım dedim %5.50 istiyor garanti. Bu oranlar düşer mi sizce? Kredi için doğru zaman var mı. Merkez bankası faiz yükseltirse kredilere nasıl yansır?
(3) 

Çantaya Dökülen Viski Nasıl Temizlenir

andy kaufman #1550916 
Selamlar,

Şişesi kırıldı ve 1 litre viski çantama döküldü. Ancak nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum. Çok ağır kokuyor. Direkt makinaya atabileceğim bir çanta değil. Ne yapmalı?
(3) 

Ücretsiz Havale Eft Yapılabilen Ticari Hesap

andy kaufman #1550076 
Merhaba,

Ticari hesabımızdan 400-500 havale eft yapıyoruz ayda, Garanti BBVA ile çalışıyoruz çok ücret kesiyorlar ve şube kesinlikle ilgilenmiyor.

Hangi banka ile çalışsak havale eft ye para ödemeyiz.

Sevgiler.
(1) 

Bina Sağlamlık Kontrolü Kime Yaptırılır

andy kaufman #1549817 
Selamlar,

Annemlerin oturduğu ev İstanbul’da 30 yıllık yaklaşık.

Acaba binanın sağlamlığını kime, hangi firmaya test ettirebilirim.

Mal sahibiyiz ancak yaklaşık 40 daire var. Herkesin onayı şart mı? Yoksa biz kontrolcüyü tutup ödemesini yapıp, direkt binaya sokabilir miyiz.

Bir de tahmini ücretler nedir sizce. Ya da belediyenin böyle bir hizmeti mevcut mu? Nasıl alabiliriz bu hizmeti, tüm binanın onayı şart mı?

Sevgiler.
(8) 

Borsa Nasıl Rekor Kırabiliyor?

andy kaufman #1544060 
Selamlar,

Borsa konusunda hiçbir bilgim yok, hiçbir zaman da girmedim. Ancak bu kadar kötü bir ekonomide borsa nasıl rekor kırabiliyor. Batan kimseyi duymadım, herkes kazanıyorsa kimin parasını kazanıyorlar? Bu para sonuçta birilerinin parası. Ekonomisi kötü olan bir ülkede borsanın düşmesi gerekmez mi?

Sevgiler.
(1) 

Canlı yayında kadına omurga sorunu teşhisi koyan amca

andy kaufman #1532390 
Selamlar,

Bir kadın programında bir kadını yürütüyorlardı, bir amca da atarlı şekilde “l3,l4 sorunlu “ diyordu. Videosu var mıdır?
(6) 

İlginç bir eşyasıyla dünyayı gezen biri kimdi?

andy kaufman #1529135 
Merhabalar,
Şuan sevdiğim ve değer verdiğim bir arkadaşımla otururken. Aklıma bir eşyasıyla dünyayı gezen birinin olduğunu takıldı fakat eşyanın ne olduğunu bulamadık. Hatırlayan varsa bu eşya neydi. Saçma haber sitelerinde de çıkmıştı. Eşyasının da fotoğradını eyfel kulesinin orada falan çekiyordu.


Acil cevap bekliyoruz
(1) 

Ev kiralarken Depozito ödemesi ve kira sözleşmesinde dikkat edilecekler

andy kaufman #1355862 
Selamlar,

Ev kiralayacağız yarın, ev sahibesi depozitoyu elden rica etmiş. Emlakçı da sözleşmeye elden alındığını yazacağım bir sorun olmaz dedi.

Elden vermemde bir sorun olur mu? Banka yoluyla istememiş çünkü depozitoyu.

birde kira sözleşmesinde dikkat etmem gereken bir husus var mı.

teşekkür ederim. şimdiden
(6) 

Ev Kiralarken Pazarlık Yapmak

andy kaufman #1335640 
Merhabalar,


İstanbulda kiralık ev bakıyorum. Yaklaşık 3-4 aylık bir sürem var. Acelem yok. Ailemle yaşıyorum. Dolayısıyla acil bir ev ihtiyacım yok. Sahibinden'de kiralık ev bakıyorum. Merak ettiğim pazarlıklar nasıl işliyor.

Mesela 2.200 TL kiralık yazan yerleri 1800 e ya da daha altına tutma ihtimalim nedir? Hiçbir deneyimim yok bu konuda. Ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz ülke olarak. Bunlar şişirme fiyatlar mı yoksa 2200 Lük yerin pazarlık payı maksimum 2000 mi. Özellikle emlak sektöründen olanlar ya da bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim.


Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Ticari banka hesabına tanıdıktan yanlış gelen para

andy kaufman #1314636 
Selamlar,

Adi ortaklı bir ticari banka hesabımız var. Kardeşim bana para gönderecekken evde o hesabın cüzdanını bulup o hesaba yani iki ortaklı ticari hesabımıza gönderiyor aksilik olacağo varmış bunu da kira ödemesi diye gönderiyor.

Şimdi sorularım şunlar, müşterilerden ödeme aldığımız bir hesap bu. Kişisel bir para göndermenin ve kira ödemesi diye para gelmesinin (1 kerelik) maliyeci vergisi abiler tarafından bir sıkıntısı olur mu? Bir de kira ödemesi diye gönderilmesinin bir sıkıntısı olur mu?

Eğer olursa nasıl bir yol izlemeliyiz? Parayı aynen geri mi gönderelim?
(4) 

Görsel tasarımlarda telif hakkı

andy kaufman #1309658 
Merhaba,


Geçen kadıköyde bir mağazaya girdim, la casa de papel'den harry potter'a kemal sunaldan marlyn monroe ya baskılar, kupalar, bardak baskıları bir çok şey vardı. merak ettiğim telif haklarında bir sıkıntı olmuyor mu? game of thrones falan vardı. internette de bir çok böyle satış var.

bir de mesela atıyorum bobiler de bir şener şen vecihi tasarımı var. bir arkadaşım 7 farklı oynama yaparsan teklif hakkı olmaz gibi bir şey dedi. böyle bir şey var mı? yani adamın biri vecihiyi çizmiş ben onu atıyorum tişört yapıp satsam oluyor mu çünkü hakları korunduğuna dair bir uyarı yok internette her yerde mevcut. ya da 7 farklı değişiklik yaptığım da kalkıyor mu?

merak ettiğim ve bilgilenmek istediğim için soruyorum. teşekkür ederim.
(6) 

Tezsiz Yüksek Lisans Dondurma Sorusu

andy kaufman #1263004 
Selamlar,

Haliç Üni de tezsiz yüksek lisans yapıyorum. Toplam 3 dönemde bitirilmesi gerekiyormuş. Ben 2 dönem okudum. Ancak bu son dönemim yoğunluktan ötürü devam edemeceğim ve sadece bir dönem dondurmak istiyorum. Ders seçimi yapmazsan otomatik olarak donar ve gelecek dönem devam edebilirsin diyen arkadaşlar var. Devamsızlıktan önceki dönem 1 dersten kaldım. Bu dönem aynısı olmasın istiyorum.

Şimdi ben hiç ders kaydı yapmazsam, gelecek dönem devam edebilir miyim? Kaç döneme kadar dondurma yapılabiliniyor. O kadar emek vermiştim bu dönem 3. dönemim olacağı için ders seçmesen de kaydın silinmiş demezler değil mi?
(2) 

Yüksek lisans dondurmak askerlik tecili bozar mı

andy kaufman #1251023 
Selamlar, yoğunluktan dolayı yüksek lisansı dondurmak istiyorum. Son dönemim gelecek dönem. Dondursam sadece gelecek dönem, askerlik için tecilim bozulur mu? Öğrenci olduğum için okul yapıyordu.
(7) 

Rusya vizesi nasıl alınır

andy kaufman #1248054 
Selamlar,

Ocakta 3 günlük turistik seyahatimiz var. Rusya vizesini en ucuz yollu nasıl alabiliriz. 3 kişiyiz. Ben kız arkadaşım ve erkek kardeşi gideceğiz. Önerilerinize açığız.
(2) 

Ekşi sözlük ülkere göre bağlantı istatistiği

andy kaufman #1225190 
Selamlar,

Eskiden ekşi sözlükte hangi ülkeden kaç kişi bağlanıyor böyle bir istatistik vardı. Bulamadım, acaba nereden bakabilirim. Dünya çapında hangi ülkeden kaç kişi üye ya da online? Yardımcı olursanız sevinirim.
(5) 

Bu köpek dostumuzun cinsi nedir?

andy kaufman #1202077 
Selamlar,

Henüz bu ağır sorumluluk için karar vermedik fakat sevgilimle bir köpek sahiplenmek için düşünüyoruz. Bu fotoğraftaki dostumuzun cinsi nedir? çocuk dostu mudur? evimizde rahat eder mi? bir apartman dairesinde yaşıyoruz.


Biraz da cinsini merak ettiğimiz için soruyorum.
(4) 

İstanbulda fazla kıyafet verilecek yer

andy kaufman #1202064 
Selamlar,

Kullanmadığımız kıyafetleri nereye verelim. Anadolu yakası tercihimiz.
(1) 

Bodrum merkezde nerede ne yenir ne içilir.

andy kaufman #1187661 
Selamlar Bodrumlular,

Bodruda Kaleye yakın bir yerde kalıcaz 12-14 ü arası. Nerede denize girelim, nerede yemek yiyelim. Güzel manzarası olsun. Fiyatlar pahalı olabilir ama kazık olmasın. Önerilerinizi bekliyorum. Bir de araba kiralayayım mı? yoksa havaalanından başlayarak kolayca halledebilir miyim ulaşımı. Deli gibi gezeyim demiyorum ama merkeze yakınları gezeyim.
(2) 

Tatil Sorusu 21-30 Nisan

andy kaufman #1178685 
Selamlar,

21-30 Nisan arası boşluğum var. Türkiye içinde arabayla birkaç yere gitmeyi istiyoruz kız arkadaşımla.

İstanbulda yaşıyoruz. Ege ve akdeniz kıyıları hariç olursa seviniriz. Şubatta Ürgüp'e gittik, memnun da kaldık bu tarzdan.

Şimdi durak durak, mesken mesken tavsiyelerinize açığız. 5 gün falan güzel olabilir.
(6) 

İstanbul Sgk anlaşmalı kolonoskopi ve endoskopi merkezi

andy kaufman #1174528 
Merhabalar,

Sgk anlaşmalı ücretsiz olarak kolonoskopi ve endoskopi yaptırmak istiyoruz bir arkadaşıma. Acaba istanbulda kısa zamnda yaptırılabilinecek bir yer var mı?
(1) 

Iphone da olan Emojiler Samsung S6 Edge de yok?

andy kaufman #1153063 
Selamlar benim telefonumda yeni emojiler var fakat arkadaşımın samsun s6 edge telefonunda whatsappta bu emojiler yok. Henüz güncelleme olmadı mı onlara, yoksa nasıl çözülebilir.
(7) 

Gece rakı içen ve şimdi midesi bulanıp, kusan arkadaş ne yemeli.

andy kaufman #1148475 
Selamlar,

Arkadaşım dün gece rakı içmiş arkadaşlarıyla, çok da içmemiş. Eve gelince istifra etmiş. Şimdi sabah yine istifra etmiş, yemek yiyormuş ancak tekrar çıkarıyormuş.

Sizce midesini tutacak hafiflikte neler alayım kendisine, ona bakmaya gideceğim.

İlaç olarak da önerilerinizi bekliyorum, bir alka seltzer alacağım zaten.
(5) 

Hediyelik eşya tavsiyesi

andy kaufman #940517 
Selamlar,

Danimarkada iki tıp doktoruna hediye olarak verilecek. İstanbul'la ilgili objeler olmasını istiyoruz hatıra olarak. Ne alalım bilemedik. Öneri varsa çok sevinirim.
(9) 

Erikli damacana su fiyatı

andy kaufman #922547 
az önce 10.50 aldılar. normalde 9.50 ye alıyorduk. Getiren eleman değişmiş o değişince fiyatta değişti bi kıllandım.
(3) 

İngiltereden Turkiyeyi arayamamak Turkcell

andy kaufman #904415 
Selamlar simdi ben Turkcelliyim burada o2 uk ye gecti. İngilteredeki arkadaslarimi arayabiliyorum ama turkiyeden kimseyi arayamiyorum hat dusuyor. +90 girmeme ragmen basina. telefonum iphone 4.
(3) 

Londra Gatwick havaalanından king cross ya da waterloo station'a nasıl gid

andy kaufman #904032 
Sb..
(5) 

Londra'da gezilecek yer tavsiyesi

andy kaufman #898084 
Selamlar,

11-25 şubat tarihleri arasında Londrada olacağım. Mutlaka görmelisin dediğiniz yerler , sahne sanatları ve özel eventler vs gibi tavsiyelere açığım. ayrıca yemek için de tavsiyeler istiyorum. kısaca gidip görenlerin tavsiyelerine ihtiyacım var. İpuçları, şuna dikkat et buna dikkat et önerilerine de açığım. Teşekkür ederim.
(3) 

Kombi bar sorunu

andy kaufman #896046 
Selamlar,

Kobinin bar göstergesi 0 a yakın. bu iyi bir şey mi? barometresini arttırmak için ne yapmak lazım. mavi ve kırmızı vanası var. hiç anlamadığım şeyler.
(2) 

Yurt dışı banka kartı kullanımında en az komisyonlu hangi ATM

andy kaufman #895387 
Fransız bir arkadaşım bana geldi. VE yabancı banka kartı var. Türkiye olmayan bir bankanın kartı var. Hangi bankanın atmsiyle minimum kesintiyle para çekebilir? Teşekkürler.
(6) 

İngiltere Vizesi

andy kaufman #891319 
Bugün başvurdum, 16 sında belgeleri teslim edeceğim. 11 şubata kadar çıkar mı sizce? bir de daha önce abd ziyaretimin olması kolaylaştırır mı işimi?

3.5 hafta var. yok çıkmaz derseniz 100 sterline priorty visa mı alayım?
(4) 

Araç Ruhsatı almak ( Noter tescil belgesiyle)

andy kaufman #891318 
Merhaba, noterden satışı yapılmış aracın ruhsatını almak için nereye gitmem gerekiyor. Adresime göndersinler istemiyorum gidip kendim alayım. Nereden nasıl alabilirim, randevu almam şart mı bir de o yerden, yoksa gidip hemen alabilir miyim.
(4) 

PTT Cumartesi günü teslimat yapıyor mu?

andy kaufman #889424 
Sb. İstanbuldayım. Pasaportu bekliyorum dağıtıma çıktı diyor. Ancak bugün yapıyor mu ptt.
(9) 

Bluemotion motor Start&Stop

andy kaufman #888658 
Yahu bu motor her duruşumda motoru böyle kapatacak mı? bir iki saniyelik de duraksamam da kapanıyor motor. sonra tekrar marş alıyor hareketimle. bu kadar sık olması normal mi. araç 1.2 tsi polo volkswagen
(4) 

Yakın zamanda İstanbuldan pasaport alan?

andy kaufman #887627 
Ne zaman başvurduğunuzu da ekleyip kaç günde geldiğini söyler misiniz? Ben Haziranda almıştım eskisini 2011 de 3 günde gelmişti. Ama şimdi ne durumda hiç bilmiyorum.
(6) 

Bankacılar! Banka hesabı olmadan kredi kartı olabiliyor mu

andy kaufman #886684 
Bence olamaz bankaya ait bir banka hesabı da olmalı diye düşünüyorum. Ama bir bankacı varsa aydınlatırsa sevinirim. Yani baya ibanlı hesap nolu bir banka hesabı olmadan aynı bankadan kredi kartı alabilir miyim?
(5) 

Bugün EFT yapsam hesaba geçer mi?

andy kaufman #885713 
Resmi daireler tatil sadece di mi? bankalar çalışıyor?
(12) 

Uefa'dan men edilip yerel ligte ceza almamak

andy kaufman #860212 
Amacım kavga çıkarmak değil ancak bu fenerle beşiktaşın durumu ne olacak merak ediyorum. Olayı daha iyi takip edenler elbette vardır. Şİmdi uefa men etti bunları, cas'a gittiler yine olmadı. Yani men edilme nedenleri şike. Peki şike yapan bu takımlar neden ceza almadı.Aziz Yıldırım yaptıysa kupayı fenerbahçe kurumu aldı. kurum da cezalandırılmalı.

Bu hukuksuzluğa neden kimse sesini çıkaramıyor?
(1) 

60-70 yaşındaki dedeler-nineler izdivaç programında..

andy kaufman #859226 
yahu o paravan açılınca bunlar bir şey hissedemedim diye olumsuz yorum yapıyorlar. 3-4 gündür hastayım ve çok sardı program :) bu yaşlarda gerçekten bu his olayı kalıyor mu acaba? mesela bende kalsa gençlere kalır herhalde:)) asla aşağılamak niyetinde değilim. tabii ki insan olmanın verdiği bir şey olabilir. mesela benim dedem evlenmişti anneannem vefat ettikten sonra acayip çirkin bir kadınla evlenmişti. o zaman herhalde bu yaşlarda dış görünüş önemsiz oluyor diye düşündüm. sizce? gerçek mi bu 60-70 yaşlarına gelip de "elektrik alamamak"
(4) 

Altın ne olacak?

andy kaufman #859104 
Sizce altının kısa vadede 20-25 günlük süreç içinde kaderi nedir? Daha da düşer mi? yoksa bir kırılma yaşayıp çıkmaya başlar mı? Bozdurmayı düşünüyorum ne zaman 25 kasıma kadar erkenden mi bozdurayım yoksa 25 inde mi?
(1) 

Yoklama kaçağı cezasını nereye ödüyoruz

andy kaufman #855401 
Tecil yaptırmaya üşenip 122 TL yoklama kaçağı cezası yedim. Eve tebliğ geldi. nereye yatırıyoruz acaba?
(8) 

Valiz önerisi

andy kaufman #845616 
Merhaba 2 gün sonra için plan dışı bir seyehat çıktı. ancak bir valiz almak istiyorum. Tek kişi için, kabin boy olmayan daha büyük bir valiz almak istiyorum. Ancak internetten sipariş veremem. Kaliteli olsun ama gereksiz pahalı da olmasın istiyorum. Nereden alayım ne alayım sizce?


Not: Samsonite lar var 500 Tl den başlıyor. Gereksiz mi?
(1) 

Çalışan DNS

andy kaufman #843323 
DNS ler patladı galiba.. var mı yeni dns gençler.

edit: buldum ben.

89.233.43.71
89.104.194.142

lütfen iğrenç emellerinize alet ediniz.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık