(1) 

fotoğraf makinesi için ekspertiz benzeri bir şeyi nasıl yaptırabilirim

bcdhms #1580769 
merhaba,

ekspertiz abartılı oldu ama internetten 2.el bi fotoğraf makinesi alacağım. ilk makinem olacak, kendim de karıştırırım. netten de nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili şeylere bakıyorum ama bir bilene göstermek istiyorum.

istanbul'dayım. ilgili markanın satış merkezine gitsem veya mahalledeki fotoğrafçılara gitsem yardımcı olurlar mı? benim farketmediğim bir sıkıntı varsa iade süresi içinde geri veririm diye düşündüm.

nasıl halledebilirim bu durumu?
(5) 

orijinal (varta) aküyü inci akü ile değiştirmiştim, sıkıntı çıkar mı?

bcdhms #1577164 
merhaba,

2-3 sene önce orijinal akü ömrünü tamamlayınca inci akü taktırmıştım. bu sürede hiç bir sıkıntı yaşamadım yeni aküyle ilgili.
(start-stop kullanmıyorum zaten, arabayı çalıştırırken, elektronik aksamda vs bir sorun yaşamadım hiç)

Bugün yıllık bakım için arabayı götürdüğüm servisteki usta orijinal akü kullanmazsan sorun çıkabilir, kart yanabilir, bi bakarsın 50 binlik masraf olur vs deyip gözümü korkuttu açıkçası, bi düşüneyim dedim ben de.

araç 2016 golf. inci'nin start-stop uyumlu Efb modelini taktırmıştım. Ciddi bir risk var mı gerçekten, bilgisi olan paylaşabilir mi?

Teşekkürler,
(2) 

arabanın 3-5 tampon çiziğini kasko ile mi yaptırayım cebimden mi vereyim?

bcdhms #1575953 
merhaba,

hiç bilmediğim işler, şöyle bir durum var.

yıllardır aynı kasko firmasından poliçe alıyorum. 1 kere bile hasar - kaza - mini onarım vs için faydalanmadım. hep hasarsızlık indirimi devam etsen, tramer'e işlenmesin diye diye yılları devirdik.

park sırasında ön-arka tamponda oluşan 3-5 tane ufak çizik, boya kalkması var. 1-2 tanesi mini onarıma girmez diye düşünüyorum, 10-15 cm’den daha büyük çizikler zira.

poliçem yetkili servis onarımını karşılıyor. ne yapayım? kaskodan mı yaptırayım bunları? yoksa kendim cebimden mi vereyim?

teşekkürler,
(6) 

2.sene kira zammında %25 vs daha fazlası?

bcdhms #1574025 
merhaba,

kira zammı ile ilgili duyurularda genelde kira çok düşük kaldıysa ev sahibini mağdur etmemek gerektiği şeklinde yorumlar yapılıyor. ben de böyle düşünüyorum.

genelde piyasadaki mevcut kiralar ile %25 zamlı fiyatın ortasında bir şeyler yapılması uygun deniyor.

Benim durumumda ise ilk defa kirayı artıracağım, 12 ay önce gayet iyi bir para ile oturmaya başlamıştım (12.000). ilk senemde hiçbir şey demeden %25 zamlı olarak kirayı yatırmam uygun olur mu yoksa daha fazlası gerekir mi sizce?

teşekkürler,

istanbul kadıköy yakınında davul pratiği yapılacak yer

bcdhms #1573170 
merhaba,

davul dersi almayı düşünüyorum, eve de bir elektronik davul seti alacaktım ama apartman dairesi için uygun olmayacak, günlerdir araştırıyorum ama ses yalıtımı işini çözemeyeceğim.

pratik işini nasıl çözebilirim? ders almadan pratik için kiralayabileceğim yerler var mı? kadıköy'deki stüdyolar saatlik olarak kiralanabiliyor ama ben sadece davul için kullanacağım, makul fiyatlar önerirler mi?

veya başka bir yöntem var mıdır?
(9) 

şunu yaptıktan sonra bağışıklık sistemim acayip kuvvetlendi dediğinz ne var

bcdhms #1570192 
merhaba,

yılda ortalama 1-2 olan soğuk algınlığı ve boğaz şişmesi durumum bu sene çok arttı. iyi besleniyorum, spor yapıyorum, dikkat etmeye çalışıyorum genel olarak ama şunu merak ettim.

"artık kahvaltıda şunu tüketmeye başladım", "supradyn gibi vitamin hapları alıyorum", "alkolü azalttım", "şu kadar yürüyorum/koşuyorum" gibi örnek verebileceğiniz ve sağlığınıza çok net faydası olduğunu gördüğünüz bir şey var mı?

teşekkürler,
(7) 

nette gördüğüm bir sehpayı nerede daha ucuza yaptırabilirim?

bcdhms #1553312 
merhaba,

nette şöyle güzel bir sehpa gördüm, tam benim istediğim ölçülerde ama fiyatı uçuk geldi bu sadelikte bir ürün için (ahşaplı olarak 2800 TL):
www.abronya.com

bunu istanbul içi veya dışı nerede kimlere daha ucuza yaptırabilirim? veya yaptırabilir miyim?

teşekkürler
(16) 

ev - semt değişikliği konusunda kafa karşılıklığına çözüm aranıyor..

bcdhms #1545456 
merhaba,

hayatımda en son 5 sene önce bu kadar büyük bir kararsızlık yaşamıştım, iş konusundaydı, burada akıl danışmıştım, çok güzel fikirler verenler olmuştu, şimdi yine benzer bir kararsızlık yaşıyorum, bi akıl verirseniz çok makbule geçecek.


ev değiştirmek istiyorum, şu an oturduğum yer kurtköy’de bir site içinde ve kira + aidat toplam 3000 TL, yeni yılda zamla birlikte 4-5bin civarı olacaktır. Zamanında işe yakın olduğu için taşınmıştım ve trafikte geçirdiğim süreyi günde 2 saat azalttığı için çok memnundum ama pandemiyle birlikte evden çalışmaya başladığım için buranın hiçbir cazibesi kalmadı benim için (yazılımcıyım), gözüme batmaya başlayan kötü tarafları şunlar:

- haftada en az 2-3 kere kadıköy tarafına geçiyorum, geç saatlerde dönüş eziyet oluyor, arabayla gitmesi de toplu taşıma kullanması da zor gelmeye başladı.
- ev otel odası gibi ve tek cephe, çok eşyası olan biri değilim, ufaklığından yana şikayetim yok ama kimsenin birbirini tanımadığı, selamlaşmadığı bir yer. o eski mahalle havası tribine girmeyeceğim ama hiç hayat yokmuş gibi geliyor.
- sitenin içine girdikten sonra arabasız bir yere çıkmak zor. yürüyerek şuraya gideyim bi yürüyüş yapayım bi alışveriş yapayım imkanı pek yok.


geçmek istediğim yer Göztepe tarafında, bayağı beğendim, güzel bi muhit, kira + aidat 15000 civarına çıkacak. maaşım 55bin civarı, karşılayacak durumum var ama kira giderimin birden bu kadar artması garip geliyor çünkü özel bir şikayetim yok, evden çalışmasam değiştirmeyi düşünmezdim bile.

bir yandan da şöyle düşünüyorum, yıllık ekstradan 100bin civarı masrafım olacak, bu parayı biriktirsem bile çok bir anlamı yok gibi geliyor, kredi ile almak istediğim evlerin fiyatı uçtu gitti zaten, senede 100bin biriktirsem evlerin fiyatı 1 milyon artıyor zaten bu enflasyonda, o yüzden en azından kira fiyatları da uçmadan güzel bir semtte yaşamanın tadını çıkarayım diyorum.

kafam karışık yani, rahat mı batıyor, yoksa kendi sosyal çevreme yakın, parkı - bahçesi olan güzel bir yerde oturmak için değer mi sizce?

teşekkürler,
(10) 

kadıköy'deki bu ilan bölgedeki diğerlerine göre neden daha ucuz?

bcdhms #1545400 
merhaba,

sarı sitede kadıköy fenerbahçe'de şöyle bir ilan gördüm:
www.sahibinden.com

muhitteki diğer ilanlara göre ucuz kalıyor, bi yamuğu mu var sizce? ne olabilir?

teşekkürler,
(1) 

gitar kaydı sırasında çıkan şu ses ne (garagaband'de)? Ses kayıtlı

bcdhms #1543777 
merhaba,

çok sinir bozucu bi durum yaşıyorum kayıt sırasında, elimdeki cihazlar şu şekilde:

gitarı amfiye bağlıyorum -> amfinin usb çıkışından mac'in usb'sine bağlanıyorum -> mac'te garagaband'de monitoring seçip sesi dışarı veriyorum.

Her 15-20 sn'de bir şöyle bir ses geliyor: voca.ro

output'u amfiye de versem mac'ten de alsam eğer monitoring açıksa bu ses geliyor düzenli aralıklarla. noise gate'lik bir şey gibi gelmedi.

kablolarla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum, gitarı sadece amfiye bağladığmıda gelmiyor bu ses.

anlayan biri yardımcı olabilirse çok makbule geçecek.

Teşekkürler

ev almak mantıklı mı değil mi hesabı yapan bir site vardı, neydi?

bcdhms #1494991 
selam,

bir sürü parametreye göre (banka faizleri, kredi çekilecekse onun faizi-süresi,
ana para - kredi oranı vs) ev almanın mantıklı olup olmadığını hesaplayan bir site vardı, ekşi'de linkini görmüştüm 2-3 kere ama şimdi bulamadım.

bilen vardır mutlaka, yazarsanız çok makbule geçecek,

teşekkür ederim.
(3) 

gürültü önleyici özelliği olmayan bluetooth kulaklık tavsiyesi

bcdhms #1479061 
selam,

çok severek kullandığım kablolu bir kulaklığa sahibim (bilenler vardır, grado marka)

şirketin verdiği iphone'u kullanmaya başladım ve kulaklık jack girişi olmadığı için kendi kulaklığımı kullanamıyorum. (dönüştürücü kullandım ama ses çöpe döndü)

araştırdım azıcık ama kulaklıklar bildiğin oyuncağa dönmüş. sony'nin wh-1000mx4'ü ile ilgili 2-3 tane detaylı inceleme videosu izledim, ses kalitesinden ya hiç bahsedilmiyor ya da çok hızlı geçiliyor.

kulaklığı evde kullanacağım için gürültü engelleyici özelliği, elimi kulaklığa değdirince şarkıyı durdursun özelliği vs gibi şeylere ihtiyacım bulunmuyor.

bütçe konusunun ucu çok açık, 500-3000 arası diyebilirim kabaca.

sadece bluetooth özelliği olan ve ses kalitesi konusunda tavsiye edebileceğiniz kulaklık varsa çok makbule geçecek.


teşekkürler.
(3) 

prof. basketbolcular bilek burkulmasını önlemek için bir şey yapıyorlar mı?

bcdhms #1475776 
selam,

bugüne kadar 8 kere ayak bileğini burkarak basketbolu bırakmak zorunda kalan biri olarak basket maçlarında nasıl bu durum sık yaşanmıyor şaşırıyorum.

hadi benimki yer etmiş olsun, bağlarım zayıflamış olsun ama bu sporun yapısı gereği sürekli sıçrama ve iniş alanında sürekli başkalarının olması çok sık tekrarlanması gereken bir sakatlık yapmıyor mu bunu?(hele son zamanlarda bileği sarmayan basket ayakkabılarını çok görüyorum.)

bu tür şeyler sürekli oluyor ama profesyonellerin bilekleri sağlam olduğu için o kadar etkilenmiyorlar mı? veya bu durumu yaşamamak için iniş yerlerine filan mı dikkat ediyorlar?

konunun çıkış noktası şu: san antonio'dan bruce bowen'la ilgili bir videoda izlemiştim, bilerek ayaklarını rakip sporcuların iniş yerlerine yakın tutarmış sakatlamak için, oradan merak ettim.
(2) 

sadece XCode kullanmak için Macbook air önerisi

bcdhms #1424441 
merhaba,

şu an backend dev olarak çalışıyorum. 6 ay sonra IOS mobil tarafa geçme imkanım olacak şirkette. bu zamana kadar kendim Xcode'da pratik yapmak istiyorum.


kriterlerim şunlar:
kendi ufak tefek projelerimi yaparken kastırmasın.
6-7 ay sonra kolayca elden çıkarabileyim.
sadece yazılım geliştirme amaçlı kullanacağım, başka bir windows makinem var zaten, yani bu amaç dışında oyun vs hiçbir şekilde kullanmayacağım.
VM denedim, hoşuma gitmedi.

şunu al geç diyeceğiniz yıl-model vs varsa önerir misiniz?
(3) 

Duman köprüaltı'nın jazz versiyonunun gitar tabı (sene 2010-2012 civarı)

bcdhms #1409356 
merhaba,

ÖN NOT: Sufle versiyonundaki akorlar ama ben gitar solosunu arıyorum.

2010-2012 yıllarında köprüaltı'nın jazz versiyonuna ait bir guitar pro tab'ı dolaşıyordu nette.

tab'ın girişi şu video'daki akorlarla başlıyordu.
www.youtube.com

sonrasındaysa 1-2 dakikalık çok tatlı bir solo + arpej kısmı vardı.

tab dışında cover vs olarak herhangi bir yerde duymadım hiç. günlerdir aklımda bu melodi ama bulamadım.

bi bulduruverin be..
(6) 

hangi rus öyküsünde kar kış kıyamet teması vardı? gorki'nin miydi?

bcdhms #1391349 
selam,

hatırlayamadım bir türlü, şansımı deniyorum

kış vakti at arabasıyla uzun sürecek bir yolculuğa çıkan iki adam vardı, yollarını kaybediyorlarda tipiden, artık ümitleri tükeniyordu bir yerden sonra filan..

roman değildi, kısa sayılabilecek bir öyküydü diye hatırlıyorum. gorki olabilir, çehov olabilir gibi. neydi ki?
(3) 

resimli kitap ne var bildiğiniz?

bcdhms #1349597 
merhaba,

resimli kitapları çok seviyorum.
hani filmlerde olur ya, ortaçağ'da şövalyelerle veya vampirlerle ilgli yazılmış bol çizimli kitaplar vardır, onlar gibi olanlar mesela.

yaşar kemal'in, zülfü'nün kitaplarında da var ama çağdaş romanlara sonradan eklenen çizimleri vs kastetmiyorum.

var mıdır böyle türkçe veya ingilizce bildiğiniz kitap? sahaflara gidip de resimli kitap diye sorulmaz dimi?

ör: www.arthistory.upenn.edu
veya binbir gece masalları

konu, içerik farketmez.
(4) 

Tuvaletin üstündeki fayanslar kırılmış

bcdhms #1343424 
merhaba,

işten gelince berbat bir durumla karşılaştım. Tam tuvaletin üstündeki 8 fayans ortalığı dağıtarak düşmüş ve tuz buz olmuş.

Evin iç malzemesi kaliteli kaliteli diye az övmedim, başıma gelene bak..

bunlar iyi yapıştırılmadığı için mi düşmüştür? nette baktım rutubet-su kaçağı filan demişler ama öyle bir durum yok gibi.

Diğer fayanslara vurduğumda arkası boşmuş gibi bir ses geliyor, esas korkum diğerlerinin de tek tek düşmesi.

ne edeyim? su kaçağı filan varsa fayanslar kırılmadan anlaşılır mı?
(1) 

hangi roman/öyküde kanun çalan bir erkek karakter vardı?

bcdhms #1334094 
merhaba,

yıllar önce okuduğum bir kitaptan şöyle bir sahne geldi gözümün önüne ama çıkaramadım bir türlü; odasına kapanıp saatlerce kanun çalan bir müzisyen var, eşinden uzaklaşmış bir sebepten, karısı da kapının arkasından adamın çaldığı çok hüzünlü şarkıları, ezgileri dinliyor.

adam yıllar önce aşık olduğu kadını mı görüyordu veya hatırlıyordu da böyle bir bunalım yaşayıp eşinden uzaklaşıyordu tam hatırlamıyorum orasını.

sabahattin ali, reşat nuri olabilir.

hatırlayan olur mu?
(7) 

Yazılımla uğraşanlar, evden/uzaktan çalışma hakkınız bulunuyor mu?

bcdhms #1325166 
merhaba,

1. yazılımla uğraşanlar, uzaktan çalışma hakkınız bulunuyor mu?
2. varsa sıklığı nedir?
3. yoksa yakın gelecekte firmanızda böyle bir imkan olacağını düşünüyor musunuz?


benim acayip imrendiğim bir olay bu, iş değiştirmeye kalksam çok önemli bir etkisi olurdu hatta.
ancak benim firmada olması mümkün görünmüyor önümüzdeki 2-3 yılda içerisinde bile.

genel olarak sektörde böyle bir hak kullandırmak için eğilim gözlüyor musunuz bir de?
(4) 

Çölü yeşerten bir adam veya kadının olduğu film neydi?

bcdhms #1318844 
merhaba,

hatırladığım kadarıyla, kendini takip eden insanlarla birlikte çölde terkedilmiş bir yere yerleşen hükümdarın olduğu bir film vardı (bazı kısımlarını sallıyor olabilirim).

sonra orada çalışmaya başlıyorlardı, kuyu kazıp su çıkartıyorlar, fidanlar ekmeye başlıyorlardu, sonra da yemyeşil bir yere dönüşüyordu burası. manzaranın konak/saraydan gösterildiği sahneler de vardı hatta.

neydi bu film?
(4) 

playstation 4 alacağım, kampanya indirim olur mu bu aralar?

bcdhms #1318415 
merhaba,

playstation 4 slim bakıyorum bu aralar ama hiçbir acelem yok. Yakın zamanda veya yılsonuna doğru kampanya - indirim vs olur mu?

11.11 olayı var n11'in ama kupon almadım.
yılın bu zamanlarında şöyle bir fırsat olabiliyor dediğiniz bir şey var mıdır?

teşekkürler,
(3) 

biletix'te boş yer olan filme neden bilet alınamaz?

bcdhms #1311856 
merhaba,

"Şu anda satışta bilet bulunmuyor, lütfen daha sonra yeniden deneyin." diyor ama haftaiçi gündüz seansı olan bir film bu. tekrar açacaklar mı veya bilet almadan direkt salona gitsem yer olur değil mi?
(2) 

Gitar amfisinde bunu nasıl yaparım? FX Loop bunun için miydi?

bcdhms #1292934 
Merhabalar,

Bu işlerden uzak kaldım uzun süredir.

Yapmak istediğim şey şu; bir gitarım bir de loop pedalım var. clean tonda akor - arpej vs kaydettikten sonra farklı gitar tonları kullanarak kayıt üzerinde takılmak istiyorum. (Loop pedalı davul ritmi de ekliyor bu arada)

Ama kaydı yapıp amfiden çıkışı aldıktan sonra amfinin overdrive kanalına geçince loop pedalına kaydettiğimin ve davul ritminin etkilenmemesini (clean tonda kalmasını) istiyorum.

Bunun için FX loop'lu bir amfi mi kullanmak gerekiyor? Nasıl yapıyorduk bu bağlantıları?

Teşekkürler,
(2) 

Laptop The Witcher 3'ü kaldırır mı?

bcdhms #1288451 
Selam,

Assassin's Creed'de bırakmıştım bu işleri ama The Witcher'ın görüntülerini görünce dibim düştü. Orta karar bir laptop'ım var (Dell 5568).

Donanım işlerinden pek anlamam, yeterli olur gibi geldi ama ne dersiniz? Kaldırır mı makine yoksa zehir olur mu?

Benim laptop:
windows 10 - 64 bit
Intel Core i7 -7500U 2,7 GHz
8 gb RAM
Nvidia GeForce GT940MX

Steam'deki tavsiye edilen donanım:
Processor: Intel CPU Core i7 3770 3.4 GHz / AMD CPU AMD FX-8350 4 GHz
Memory: 8 GB RAM
Graphics: Nvidia GPU GeForce GTX 770 / AMD GPU Radeon R9 290
store.steampowered.com
(6) 

ÇiçekSepeti'nden saat alınır mı? (300 TL fark var, kıllandım)

bcdhms #1285593 
selam,

bir saat modeli beğendim. saat&saat'teki indirimli fiyatından 300 liraya yakın daha ucuza satıyorlar burada.

www.ciceksepeti.com

gördüğüm kadarıyla çiçeksepetiyle ilgili şikayetler siparişin gecikmesiyle ilgili. Orijinalliği ile ilgili bir sorun filan olmaz değil mi?

ne dersiniz aliyim mi?
(3) 

Aidat zammı önceki dönemlere yansıtılabilir mi? Çıkıntılık yapayım mı?

bcdhms #1273224 
Selam,

100 liranın lafını yapasım tuttu..
Nisan ayı itibariyle site aidatı %10 artmış. Bu ay zamlı vereceğiz eyvallah ama sene başından itibaren 3 ay için de zam farkını istiyor site yönetimi.

Böyle bir hakları var mı? Çıkıntılık yapayım mı?

NOT: Özel bir firmada site yönetimi..
(2) 

bu ne böceği? yardım lütfen..

bcdhms #1269508 
merhaba,

geçtiğimiz hafta 2-3 tane resimdeki ufak böceklerden görmüştüm. haftasonu evde değildim, bugün geldiğimde bi 6-7 tane daha öldürdüm.

aradım taradım nereden geldiğini bulamadım. mutfakta ve banyoda yok hiç, gördüklerim salon ve yatak odasının duvarlarında.. tavana doğru çıkıyorlar hep, oradan mı geliyorlar acaba?

ne olabilir? ne yapamalı?

açıkta yemek bırakmıyorum, bakliyat filan da yok evde.. kaloriferlerden olabilir mi?
(6) 

Şu laptop'u nasıl bilirsiniz: Dell 5567 Intel Core i7 7500U 8GB 256GB SSD

bcdhms #1248712 
Merhaba,

Dün kampanya sormuştum, bugün hepsiburada'nın kampanyasını gördüm, gerçi diğer sitelerde de 3 aşağı 5 yukarı fiyatlar aynı..

fiyatına göre (3150TL) özellikleri iyi geldi bana. SSD var, ekran çözünürlüğü yüksek, 8 GB RAM, i7 işlemci...
www.hepsiburada.com

Bu fiyat aralığı (3000-3500) için iyi midir? tavsiye eder misiniz?

not: oyun hiç oynamıyorum. Önceliğim uzun ömürlü olması.
android studio + intellij kastırmasın yeterli.

teşekkürler,
(7) 

Laptop alacağım, haberdar olduğunuz kampanya vs var mı bir yerde?

bcdhms #1248498 
Merhaba,

Aşağıdaki 2 laptop'tan bir tanesini alacak gibiyim.

Öncelikle bunlar hakkında bir tavsiyeniz var mıdır?
İkincisi yılbaşı filan dolayısıyla duyduğunuz bir kampanya, indirim vs var mıdır?

1. dell-inspiron-7567
www.hepsiburada.com

2. LENOVO IDEAPAD 520
www.teknosa.com


teşekkürler,
(3) 

iphone SE gittigidiyor'daki satıcıdan alınır mı?

bcdhms #1163618 
merhaba,

apple zam yaptı malum, vatan - teknosa - turkcell'de filan çok arttı fiyatlar.

gittigidiyor'da %99 puan almış bir firma gördüm: urun.gittigidiyor.com

yorumlarda hiç sorun yok görünüyor ama size de sorayım dedim. daha önce sıkıntı - sorun yaşayan olmuş mudur? 400 liralık fiyat farkı nasıl olabiliyor?

teşekkürler,
(4) 

Bunu hangi programlama - script dili ile yapabilirim

bcdhms #1161094 
merhaba,

olaya çok yeniyim, kendimi meşgul etmek için bir dil öğreneyim diyorum. direkt işin temelinden girmek yerine ihtiyacıma yönelik olarak öğrenmeyi deneyeceğim,

yapmak istediğim şu:
bir alışveriş sitesini kullanıp sitenin kendi filtreleriyle arama yapacağım belli aralıklarla (her 10 dakikada sorguyu yenilesin mesela), benim belirlediğim kriterlerde yeni bir ürün düştüğü zaman bir alarm üretsin. aynı zamanda listelenen sonuçları kendi belirlediğim arayüz üzerinden görüntüleyebileyim ve önyüzü formatlayabileyim.

js + html filan mı gerek bunun için?

(arayüz kısmı çok da zorunlu değil aslında, arkada çalışsın, arasın bulsun alarm üretsin de yetebilir)
(2) 

en az müdahil olan, en kolay kaldırılabilen formaliteden antivirüs programı

bcdhms #1159425 
selam,

antivirüs programı kullanmıyorum yıllardır ancak şirket bilgisayarına vpn ile bağlanabilmem için bu naneyi istiyor.

ücretsiz olan, tarayıcıları reklama boğmayacak, vpn ile işim bitince hemen korumayı kapatabileceğim en basit antivirüs programı nedir?

var mıdır bildiğiniz?
(6) 

Bir hangi araba sorusu da benden

bcdhms #1154944 
Merhaba,

1-2 ay öncesine kadar hiç aklımda yoktu ama iş değişikliği sebebiyle ihtiyaç haline geldi. Servis mesai saatinden tam 1 saat önce götürüyor, insanlar da genelde yarım saat geç geliyor ve 1,5 saat erken gitmiş oluyorum. (ve erken çıkamıyorum maalesef)

Bendeki durum şu:
*İstabul Maltepe - Kurtköy arası günde toplam 55-60km yol yapacağım haftaiçi. Sadece iş için kullanacağım.

*Sakin sürücüyüm, performansla işim olmaz, 90-100 gibi hızlarda güven versin, sarsılmasın, yolu güzel tutsun yeter.

*Hb olsun, çoluk çocuk yok.

*Trafiksiz yolda sakin sürüşle en fazla 5-6 litre yaksa şahane olur .

*Bir de 2 sene sonra satabilirim, piyasası olsun, kolay satabiliyim, değeri aşırı düşmesin.

*Tipi hiç önemli değil, honda jazz bile sempatik geliyor.

*Bütçeye gelirsek; ucu çok açık bunun. 70-75'lere çıkabilirim ama hiç gerek yok 50 bin'e şöyle bir şey var, senin işini görür derseniz özellikle gözden çıkardığım bir tutar değil bu. Dediğim gibi tamamen 2-3 senelik işlevine ve bana olan masrafına bakıyorum.

Biniyim sorunsuz sorunsuz, akarıyla kokarıyla uğraşmadan gideyim istiyorum.

Ne dersiniz? 1.el - 2.el? Benzin - Dizel?
capon arabalarına sempatim var, toyota, kia filan iyi midir?

edit: unutmuşum, otomatik vites bir de..
(8) 

Hangi işi seçerdiniz? Çok arada kaldım, fikrinizi belirtir misiniz lütfen?

bcdhms #1139421 
Selam,

Düşündüm düşündüm işin içinden çıkamadım, siz olsanız hangisini seçerdiniz? İkisinde de düzgün insanlar var, ikisi de çalışmak isteyeceğim yerler... Böyle arada kaldığımda içten içe sezdiğim-istediğim bir şey olurdu ve onu seçerdim ama bu sefer yok anasını satiyim...

1.FİRMA:
* Maslak'ta, eve 28 km. hergün köprü geçmem gerekecek. Tahminim diğer seçeneğe göre trafikte 30-45 dakika fazladan geçirmem gerekecek.
* kampüs ortamı, kuşlar böcekler...
* Yarım saat fazla çalışıyorlar. (8 değil 8,5 saat mesai var)
* İş diğerine göre daha teknik ve hakikaten sağlam iş öğreneceğim bir iş. ufkumu cidden genişletecek gibi hissediyorum.
* Ama diğerine göre daha stresli, daha fazla sorumluluğu olacak diye tahmin ediyorum.
* danışmanlık firması üzerinden çalışacağım, kadro olmayacak.


2. FİRMA:
* Kurtköy teknopark'ta, eve 30 km. daha uzakta ama trafikte daha az zaman geçireceğim.
* Firma allahın dağında. rutinimin ev-iş / iş-eve dönmesinden çekiniyorum.
* Daha önceden yaptığım işe çok benzer, zorlanmadan alışırım gibime geliyor.
* daha rahat insanlar, daha geyik ortam, daha stressiz iş hayatı.
* danışmanlık firması üzerinden bu da, 1 - 1,5 seneye kadroya alıyorlarmış.


sık dişini bu yaşlarda geliştir kendini, şimdi kasmayacaksın da ne zaman kasacaksın mı dersiniz? yoksa rahatlık, konfor önemlidir, hakim olduğun işi yap işte mi dersiniz?

mayışlar çok benzer, o fark yaratmıyor. yaş 29.
(iş IT-analiz bu arada..)
(12) 

Kendinizi Adayacağınız bir şey var mı?

bcdhms #1132510 
selam,

maddi güvenceniz olsa, gelecekle ilgili aklınızı meşgul eden kaygılarınızdan kurtulsanız kendimi şuna "adardım" diyeceğiniz bir şey var mı? yani düşünün ki piyango çıktı, yıllardır en büyük hayalimdi artık yapmak için hem param hem de zamanım var deyip kafayı kırarcasına tutkuyla yapacağınız bir şey var mı? kendimi zor tutuyordum, oh bee sonunda sabah akşam bununla uğraşabileceğim diyeceğiniz bir şey?


sevdiğiniz bir şeyden, hobilerinizden bahsetmiyorum. saplantı derecesinde kafanızı kurcalayan büyük bir isteğiniz, hayaliniz var mı?
zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum o şeyle meşgul olurken, saatler akıp gidiyor gibi...


şu sebepten merak ediyorum; benim vardı, artık yok, olmayınca da geriye kocaman bir boşluk kaldı, meşgul ediyorum bir şekilde kendimi ama çok farklı şimdilerde,


üniversite zamanları saatlerce gitar çalardım, evden çıkarken son bir kez dokunurdum filan, şimdi işti güçtü derken koptum bundan uzun süredir, bir kere koptum bir daha da toparlayamadım,


belki hali hazırda hayalini yaşayanlar da vardır, onlar da yazsın :)
(4) 

Amazon'dan alınan kitapların kargosu birleştirilmiyor mu?

bcdhms #1070947 
Selam,

Amazon.co.uk'den bir kitap beğendim 1.5 pound'a, kargoyla birlikte 25 TL'ye geliyor. aynı satıcıdan 2-3 tane daha aynı fiyata kullanılmış kitap buldum söylediğim fiyata değsin diye ama herbiri için ayrı kargo fiyatı hesaplıyor, 3 tane incecik kitap (120 sayfa) 75 liraya geliyor,

birlikte paketlenmiyor mu bunlar?
(1) 

Ziraat Teknoloji - İş analisti İlanı - Tahmini mayış

bcdhms #1070913 
Selam,

Ziraat Teknoloji en az 2 yıllık tecrübeli iş analisti arıyormuş, sizce tahminen mayış ne kadardır? IT ve bankalar hakkında bilgisi olanlardan yorum alabilir miyim?

ilan şu: www.kariyer.net

Teşekkürler,
(4) 

sağlam binanın kentsel dönüşüm için yıkılmak istenmesi

bcdhms #1059423 
merhaba,

son haftalarda binanın etrafında akbaba gibi müteahhitler üşüşmeye başladı. sokaktaki bir çok ev yenileniyor, şimdi 2 bloktan oluşan bizim binaları da yıkmak istiyorlar. zira arada büyükçe bir açık otopark olduğundan ve iki binayı birleştirip bir de kat çıktıklarında fazladan 20 daire yapabileceklermiş.

lakin bina 18 senelik ve sağlam bir bina (raporu var). inşaat mühendisi komşumuz her türlü kontrolü yaparak bunu tekrar belgeleyebileceğini söylüyor. biz de yıkılmasını istemiyoruz ancak değerlenecek diye isteyen komşular da var.

sorum şu; bina sağlam olsa bile eğer üçte iki çoğunluk yıkılmasını isterse yıkılır mı bina? azınlık olarak yasal bir hakkımız bulunuyor mu?

Teşekkürler,
(11) 

neydi bu söz? onların x'leri varsa bizim de birşeylerimiz var

bcdhms #1051631 
selam,

sanki zenginlik-fakirliğe göndermede bulunan bir sözdü, veya bir şiirin dizesiydi.

onların birşeyleri varsa bizim de baharlarımız var gibi bir şeydi ama hatırlayamadım.

edit: yabancı bir şairin dizesiydi sanırım, pablo neruda filan diyesim geliyor ama nette bulamadım.
(4) 

vatan ile hepsiburada arasında 300 tl fark normal mi? (logitech speaker)

bcdhms #1037764 
selam,

almayı düşündüğüm bir speaker var, hatta geçen vatan'a gittim denedim filan (logitech z623)

almadan önce nette bir araştırayım dedim ki bir de ne göreyim, vatan'da 900 liraya satılan cihaz hepsiburada'da 599 lira,

gittigidiyor'da bazı satıcılar daha bile ucuza satıyor ama güvenemedim,

ben mi birşeyi gözden kaçırıyorum? anormal değil mi böyle olması?
(hepsiburada'da indirim var görünüyor ama genel olarak piyasası çok daha aşağıda gibi)

www.vatanbilgisayar.com
www.hepsiburada.com
(1) 

neydi bu film - spoiler

bcdhms #1014044 
selam,


filmin sonunda kız erkek arkadaşına bıyık dövmesi yapıyordu intikam için,
adam arabasına aşık olan bir adamdı,

çok tribal bir filmdi, sarı rengin hakim olduğu, 2000 sonrası,
ingilizceydi ama amerika filmi değildi sanırım, avusturalya filmi olabilir

edit: yazan yöneten başroldeki abiydi, adı da "B" ile başlıyordu..

edit2: buldum, bellflower imiş, çok iyi filmdi izleyin :)

neydi bu film?
(5) 

Assos civarinda kapali havada ne yapilir?

bcdhms #995634 
Selam,

Ailecek bayram oncesinde 2-3 gun assos'a gelelim dedik, ilk gun hava gayet guzeldi ama bugun itibariyle kapatti, denize girilemeyecek yani,

Behramkale'yi ve liman taraflarini, kadirga koyunu gosterdim,
Bozcaada da yagmurlu olacakmis, feribottan tirsiyorlar, gidemeyecegiz,
Yesilyurt diye bir koy vardi, ona gidecegiz,

Baska nerelere gidebiliriz?
(7) 

4.kattan düşen ve kaybolan kedi ile ilgili yardım - tavsiyeleriniz lütfen..

bcdhms #974373 
merhaba,

az önce bir arkadaşımızın kedisinin 4.kattan bir arabanın üstüne düştüğünü ve korkup kaçtığını öğrendik. tüm gece aramışlar ama bulamamışlar, evi çevresini muhitini tanır mı bu arkadaş, geri döner mi?

ilan filan bastırmak gerekir mi? ne tavsiye edersiniz, ufak bir fikir bile çok makbule geçecek,

lütfen yardım...
(1) 

türk filmlerindeki şu şarkı neydi?

bcdhms #968442 
merhaba,

kesin biliyorsunuz ya, neydi şurada 4-5 saniye çalan şarkı: www.youtube.com
(3) 

"Kırılmak istemiyorsan kimseye 'ayna' olma" size ne ifade ediyor?

bcdhms #968081 
merhaba,

dücane cündioğlu'nun şöyle bir aforizması var: Kırılmak istemiyorsan kimseye 'ayna' olma.

size ne ifade etti bu? veya önceden biliyorsanız ne ifade ediyor?
(3) 

nicki "mrtckl" gibi olan ekşi duyuru kullanıcısı kimdi ya?

bcdhms #967184 
merhaba herkese,

duyuruda bir arkadaş vardı, geçtiğimiz günlerde iş durumuyla ilgili bir soru sormuştu, çok da güzel-detaylı bir cevap gelmişti ama silmiş duyuruyu,

ona bir şey soracağım, nickini tam hatırlayan vardır muhakkak, neydi ya?
(5) 

SGK priminin nisan ve mayıs aylarında az yatması

bcdhms #961091 
Merhabalar,

turkiye.gov.tr'de SGK-hizmet dökümümü kontrol ettiğimde normalde aylık olarak yatan tutardan daha az bir miktarın yatırıldığını gördüm,

önceki iş yerlerimde böyle bir şey yoktu, sorduğum zaman şöyle bir cevap aldım:

"2015 yılı ocak – mart aylarında ssk bildirgeniz 5510 sayılı kanun kapsamında bildirilmektedir. 2015 nisan ayı itibariyle muafiyetli personeller arasında bildirilmenizden dolayı ssk ve gelir vergisi teşviklerinden dolayı ssk matrahınız da değişim söz konusudur. Ücretler açısından herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Yanlışlık söz konusu değildir."

bir terslik yok mu burada ya, bugüne kadar hizmet dökümünde aldığım brüt ücret üzerinden yatırıldığını görüyordum hep, 3 sene sonra böyle bir şeyle karşılaştım, bilenler fikir verebilir mi?

Teşekkür ederim.

NOT: duyuru olarak açmıştım az önce, düzelttim.
(3) 

ihbar süresi ile ilgili acil yardım lütfen...

bcdhms #952642 
merhabalar,

bugün iş yerimdeki 6.ayımı doldurup 7.ayımdan 1 gün aldım, (8 aralık girişliyim)
bugün istifa dilekçemi verdiğimde ihbar süren 2 hafta değil 4 hafta dediler, çıkış süresi konusunda kolaylık da yapmıyorlar,

başka bir yere başlayacağımdan çok zor durumda kaldım,
yok mudur bir yolu?

bi yol gösterseniz?
(2) 

Arap asıllı meşhur bir fransız aktör - kesin biliyorsunuz

bcdhms #944583 
merhaba herkese,

aradım taradım bulamadım, meşhur sayılabilecek, 60-70 yaşlarından büyük, beyaz saçlı sakallı fas-tunus-cezayir asıllı, nur yüzlü bir fransız aktör vardı, kesin biliyorsunuzdur ya,

bulmaya çalıştığım filminde de torunuyla veya o yaşlardaki bir çocukla bir yolculuğa çıkıyorlardı, ufak çocuk hayat kadınlığı yapan birine tutuluyordu filan...

kimdi bu?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık