(6) 

Yurtdışındaki arkadaşlara hediye olarak ne götürsem?

black sabahat #411286 
Birkaç güne Azerbaycan'a gidiyorum. Orada bir anne-oğul'un bir de benim yaşlarımda bir kız(20'li yaşların ortası) ile ablasının evine kalacağım. Anne-oğul Atatürk hayranı, büfelerinde Nutuk dahil ne ararsan var, o minvalde bi şeyler alabilirim, ev hediyesi de alabilirim.

Benim yaşlarımda kız yakın zamanda yaşadığım şehre geldi zaten, değişik ne götürebilirim ki? Onlara da bi ev hediyesi + kişisel hediyeler düşünüyorum.

Valla hediye almayı hiç beceremem, ne alacam diye düşünmekten gözüme uyku girmiyor. İşin kötüsü, burada ne ararsan Azerbaycan'da da aynısı var zaten. Bi yardım edin a dostlar.
(8) 

Birkaç kozmetik sorusu

black sabahat #410826 
Duyuru'cu bacılarıma sorularım olacaktı.
1- Yüzün için kaliteli bir güneş kremi almak istiyorum. Cildim yağlı. Çabuk emilen, paraben'siz, makyaj altına da baz olarak kullanılabilecek bir krem önerebilir misiniz?

2- Yakında free shop'lara yolum düşecek, e hazır gitmişken de kaliteli bi pudra alayım dedim. Chanel pudraları nasıl bilirsiniz? Yağlı ve eser miktarda sivilce izi bulunduran cildime önerebileceğiniz başka bi pudra markası var mı? (Kapatıcılığı iyi olan)
Free shop fiyatları çok farketmiyorsa buradaki kozmetikçilerden de alabilirim.

3- Makyaj bazı olarak ne kullanıyorsunuz? Ben Nötröjina'nın kremini sürüyorum, kuruduktan sonra makyaj yapıyorum. Amma ve lakin ki, bi arkadaşın dediğine göre göz makyajı için ayrıca, göze aydınlatıcı sürüp, ardından kalem/far vs. sürülmeliymiş.

İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz, kolay gessin :)
(2) 

Akaryakıt istasyonuyla yakıt kalitesi arasındaki ilişki?

black sabahat #410382 
Kimi diyor ki, şu istasyonun benzini iyi, şuranın kötü vs.. Kimi de diyor ki, hepsi yakıtı Tüpraş'tan alıyor zaten, performans değişikliği yakıtın sıcaklığına-genleşmesine bağlı.

Amma ve lakin ki, yaşadığım yere yakın bi istasyondan aldığım mazotla, araba yokuş çıkamıyor, tıksırıyor resmen. Aynı markanın başka bir şubesinden aldığımdaysa, yağ gibi kayıyor yolda. Aynı şekilde, ilk istasyondan aldığım 20 liralık mazotla 40 km anca yapabiliyorken, başka bir istasyondan aldığım 50 liralık mazotla 1 hafta boyunca dilediğimce geziyorum.

Yakıt kalitesi benim kuruntum mu, yoksa sizin de başınıza geliyor mu bu?
(Bursa içi istasyon tavsiyesi itinayla alınır)
(4) 

Finder çöktü?!! :(

black sabahat #410321 
Macbook'umda nete girmek ve film izlemek dışında bir şey yapmıyorum. Geçen bu rutine ek olarak, masa üstündeki birkaç dosyayı başka bir dosyaya aktardım. Ertesi gün bilgisayarımı açtığımda Finder logosu yerinde zıplayıp duruyordu ama üstüne tıklanmıyordu. "Restore windows" diye bi pencere açılıp durdu, ama restore ya da don't restore tuşlarına basılmıyordu. Şimdi finder'ın zıplaması kesildiyse de, yine dosyalarıma ulaşamıyorum, masa üstü de bomboş.

Nette araştırdım, doğru düzgün bilgi yok, tek kesin bilgi, formatla çözülmeyeceği.

- Bu durum başına gelen var mı? Çözümü nedir?
- Bilstore'a tamir fiyatı sordum, en basit şey, yani format 70 liraymış. Bunun tamiri için ne kadar sokarlar?
- Bu sorun oluştuktan beri laptop'ın şarjı çok çabuk bitiyor, alet çabuk ısınıyor.

Cihaz MacBook Pro, Mac OS X, 10.7.3

Cigerim yanıyor dostlar, bi yardım edin :/
(2) 

Cavit Çağlar İlkoğretim Okulu - Bursa?

black sabahat #409187 
Adres şu: İhsaniye Mah. Okul Cad. Nu:76 16130 Nilüfer/BURSA

Daha önceki duyurularda bi arkadaş hem Nilüfer hem de İhsaniye metro istasyonuna yakın demiş ama ben İzmir yolu üzerinden arabayla geleceğim için bu tarif pek işime yaramıyor. Anneye anlatır gibi anlatacak olursanız çok sevinirim :)

Şurada haritası var ama haritadan da bi şey anlamıyorum. www.cavitcaglar.k12.tr
(5) 

Levi's vs. çakmaları?

black sabahat #403310 
Bi arkadaş yakın zamanda İstanbul'a gidecek. Üstüne başına bi şeyler almak istiyor, kot beğenmiş bi tane Levi's. Ancak mağazasında 200 lira civarında olduğu için, İstanbul'da kaliteli çakma yapan bi yerler var mı diyor. Levi's olması da şart değilmiş, bilinen markaların kaliteli çakmalarını arıyor genel olarak. Mahmutpaşa işi olmayacakmış yani.
Benim aklıma Terkos'taki dükkanlar geldi ama başka yer bilmiyorum. Var mıdır bi fikri olan?

mod'lara not: sakıncalı bi durum varsa sadece sözlükçülere açık olarak edit'leyeyim.
(3) 

2 sene önce izlediğim bir film?

black sabahat #392911 
4-5 yıllık bir Amerikan filmi. Filmde, birbirini tanımayan elit insanlar, bi yerlerden telefon numarası alıp haberleşerek tek gecelik ilişkiler yaşıyorlardı. Daha sonra birbirlerini görmüyorlardı. İsteyen daha sonra başka telefon numaraları da alabiliyordu.

Bu filmi bilen, izleyen var mı?
(3) 

Mail'e virüs girdi?

black sabahat #391044 
Önce bilgisayara virüs girdi sandım ama sorun sadece yahoo mail'imde. Adres defterimdeki herkese keylogger linkleri gitmiş.
Mail'e virüs girer mi bilmiyorum ama bilgisayara da girmiş olabilir. Her gördüğüm link'e tıklamıyorum, spam'lere hiç bakmıyorum bile.

Neden olmuş olabilir ve çözümü nedir?
Bilgisayar Macbook bu arada.
(4) 

Yurtdışında yüksek lisans yapmak için ALES'e girme şartı var mı?

black sabahat #390225 
Nette araştırdım, çok güvenilir gelmedi bilgiler. Ben de burada sorayım dedim.
Okulun bitmesine 1 sene var ama böyle bi şart varsa yarın hemen gidip başvurayım ALES'e.

Avrupa'da yüksek lisans yapacağım, bitince de burda bi devlet kadrosuna girmek istiyorum. (memur olarak, akademisyen değil)
Farzedelim ki devlet bursuyla gideceğim (nerdeee), yine de ALES gerekiyor mu?
Kendi paramla gitsem gerekiyor mu?

edit: fransa'da yapacağım master'ı bi aksilik olmazsa.
(5) 

Arabanın her gün tozlanmasına çözüm?

black sabahat #387597 
Arabanın rengi koyu gri. (siyaha yakın) Kışın bu kadar çok tozlanmıyordu ya da yağmurla temizlendiği için bana bu kadar batmıyordu. Ama arkadaş, her gün yıkatıyorum arabayı, akşamına yine toz tutuyor. Hem de öyle bi toz tutuyor ki, resmen çamur akıyor camlardan.

Yaşadığım yer dağ başı değil, asfalt var, ama çok sık olmasa da toz-toprak yoldan geçiyorum. O kadarcık yoldan mı yapışıyor bu kadar toz?

Sizde de oluyor mu bu, bi çözümü yok mu? Her gün arabayı yıkatmaktan bıktım valla, kaportaya zarar gelecek diye korkuyorum :s
(3) 

yürüme/koşma olmadan forma girme?

black sabahat #380968 
Altta yağ yakmayla ilgili bi duyuru görmüşken ben de aklımdaki soruyu sorayım dedim.
Sağlık sorunları nedeniyle 1 ay yürüyemedim, haliyle kilo aldım. Çogafedersiniz göt göbek yaptım. Şimdi de sağlığım düzelmiş sayılmaz, ayağımın üzerine zar zor basabiliyorum. Yani, koşup kilo vermem hayal.
Peki bu durumda ne gibi egzersizler yapabilirim kilo vermek için?
(diyet olmasın, hareket etmek istiyorum)
(4) 

Ankara-Eskişehir yolunda gelen esrarengiz ses?

black sabahat #374115 
Duyuru'nun Reha Yeprem'lerine bi sorun olacaktı.
Dün Ankara-Eskişehir yolunun ortasında, Eskişehir'e daha yakın bi mevkide yoldan "vuuu" diye sesler gelmeye başladı. Radyoyu kıstık, bu sefer de "vuuuoo" seslerinin yanında müzik sesleri de gelmeye başladı. İşin ilginci, sesler arabadan gelmiyordu ve bize en yakın araç da 200 metre ötedeydi.
Aynı mevkide, aynı sesleri 2-3 ay önce de duymuştuk ama yol kalabalık olduğundan, illa ki başka arabalardan geliyodur dedik.
500 metre sonra sesler kesildi.

Bi 50-100 km daha gittik, 2 yerde daha "vuuuoo" sesini duyduk, radyoyu kapatıp öyle emin olduk hatta. Ses arabadan gelmiyordu kesinlikle.

2. bir Bermuda şeytan üçgeni vakası mı yoğusam? Bilimsel bi açıklaması olan?
(böyle bi soru sorduğuma inanamıyorum ama merakıma yenik düştüm)
(6) 

Uzun kordonlu kol saati arıyorum?

black sabahat #373027 
Kordon plastik veya silikon olmasın.
Var mı böyle bi bayan saati gören/duyan?
(5) 

en ucuz cep telefonu?

black sabahat #371059 
Bu tarz sorular daha önce de soruldu burada ancak bana güncel bilgi gerekiyor.
Anneme yeni cep telefonu alacağız. Ucuz, işlevsiz ama sıfır bi şey istiyoruz. Aranan tek özellik, tuşlarının büyük olması.
Netten baktım, en ucuz nokia 130 kaat. 70-80'e sıfır telefonlar vardı en son baktığımda, o yüzden pahalı geldi.

Telefon acil gerektiğinden netten almayacağız, teknoloji mağazalarından alacağız. Acaba son günlerde gözünüze çarpan ucuz telefon ya da kampanya falan var mı?
100 tl altı yeni bi telefon bulmak imkansız mı?
(9) 

şu elbiseye o para verilir mi?

black sabahat #370900 
hediye çekimle birlikte 45 kaat vercem ama sabah sabah emin olamadım o paraya değip değmeyeceğine. 30 lira olsaydı hemen alırdım, çünkü çok beğendim.
ne diyorsunuz ahali?

ya da, bu elbisenin daha önce bu sitelerden birine düştüğünü gören var mı?

www.trendyol.com
(5) 

Swatch yüzük alacağım ama...

black sabahat #367989 
Şu link'teki yüzüğü çok beğendim ama sevgililer gününe özel üretilmiş. Acaba 14 Şubat'tan sonra indirime girer mi?
Bir de, Swatch mağazasında mı daha ucuz, şu linkte mi, bilgisi olan var mı?
www.lidyana.com
(1) 

Disko Kralı'ndaki beyaz saçlı adam kim?

black sabahat #361024 
En başta oturuyor. Uzun, beyaz saçları var. Ben Halit Kıvanç diyorum ama arkadaş değil diyor. Ortada iddia var :/
(9) 

Macbook'um kablosuz ağa bağlanmıyor?

black sabahat #360018 
Ama sadece bir ağa. Yani kendi evimden, otobüsten falan çatır çatır bağlanıyor ama arkadaşımın evinde bağlanmıyor.

Kablosuz ağlar gözüküyor, şifreyi giriyorum, internete bağlı gösteriyor ama hiçbir sayfayı açmıyor. (internet bağlantısında sorun yok, kendi bilgisayarından girilebiliyor)

What's the problem maaaan? :(
(4) 

macbook hakkinda birkac sey?

black sabahat #358051 
Steve Jobs nesline birkac sorum olacakti...
Sincuk benim yepisyeni bi Macbook Pro'm var, onla ilgili bi seyler soracaktim.
- Baslangicta acilan programlari nasil degistiririz? System Preferances'a baktim, Login Items'ta bi sey gorunmuyor halbuki.
- Bilgisayarin dili Ingilizce, ne yazsam otomatik duzeltiyor, onu nerden degistirecegiz?
- Internet tarayicisinda ctrl+t nasil yapiyoruz yahu?? (touchpad'den)
- Mozilla'ciyim normalde, yuklesem mi buraya da? Safari kasiyor...
- Turkce klavyeyi nasil ayarliyoruz? Arastirdim, bulamadim valla.

Son olarak da, hangi programlari yukleyeyim? (Bilgisayardaki isim nete girmek, torrent'i somurmek ve film izlemekten ibarettir)

Teeenk yu.
(3) 

Akmis Seyahat'le Bursa'dan Sabiha'ya?

black sabahat #355622 
Normalde Kamil Koç'la gidiyodum ama servisleri kaldırmışlar.
1- Diğer firmaların Ataşehir'den Sabiha'ya servisi var mı?
2- Akmis'le yakın zamanda seyahat eden var mı? Gece 1 ya da 3'te bütün koltuklar dolu oluyo mu? Salaklar ebesinin göbeğinde ofis açtıkları için bilet almaya gidemiycem.
3- Normalde Bursa-Sabiha arası 2 buçuk saat sürüyo ama Akmis'teki adam hava şartları nedeniyle 7'deki uçağm için 3'teki değil de 1'deki otobüse bilet al dedi. Napak?
(2) 

şu takıları nereden buluruz?

black sabahat #350705 
ebay'den biraz araştırdım ama bulamadım. çok tatlı yahu :(
www.facebook.com
(10) 

Alttan dördüncü, mavi elbiseli kadın kim?

black sabahat #347120 
Foto yanda.
(6) 

paint'te fotoğraf kesmek?

black sabahat #346344 
Bir fotoğrafı makasla keser gibi kesmen gerekiyor, ama daha sonra başka bir fotoğrafın üstüne yapıştıracağımdan kenarda beyazlık kalmaması gerekiyor.

Paint terk bi insan olduğumdan işin içinden çıkamadım. Netten de birkaç program baktım ama hangisi işime yarar çözemedim... Nasıl yaparız duyuru ahalisi?
(4) 

şu parfümler orijinal midir?

black sabahat #343273 
www.birliktealalim.com

çok çakma duruyor ama bilemedim... bütün fırsat sitelerine ilan vermişler.
(2) 

birliktealalim.com'daki şu parfüm orijinal midir?

black sabahat #336977 
fiyat çok uygun olunca işkillendik. bir de size soralım dedik... napak, alak mı?

edit: ben link koydum diye hatırlıyodum ama koymamışım herıld :S
www.birliktealalim.com
(5) 

Lens çıkarma zorunsalı

black sabahat #328122 
Dayım lens kullanmaya yeni başlamış, aylık lens kullanıyor ama çıkarmakta zorlanıyormuş. Çıkaramadığı için hastaneye gitmiş bi seferinde, enjekörle çıkarmışlar.

Ebay'de falan contact lens remover falan satılıyor. Dandik bi plastik gibi görünüyo ama işe yarar mı? Ya da daha kolay nasıl çıkarabilir?
(5) 

Mozilla'da çerezler nasıl siliniyor?

black sabahat #317423 
Çerez dediğim de, hani mesela bir siteye giriş yaparken kullanıcı adı yazıyoruz, tarayıcı da onu kaydediyor.. (doğru biliyorsam)
Örnek vereyim, Facebook'ta kullanıcı adı girerken daha önce giriş yapmış herkesi görebiliyoruz..
Ya da, sözlükte arama yaptığım bütün konular, arama çubuğuna 2 tıklayınca ortaya çıkıyor ya...

İşte bunları nasıl temizleyebilirim?

Mozilla'nın çerezleri sil seçeneğini bayağı bi kurcaladım, bi şey çıkmadı. Benim gözden kaçırdığım bi şeyler mi var?
(7) 

28.000-29.000'e alınabilecek araçlar?

black sabahat #312474 
2010-2011 model, 40.000 km'yi geçmemiş, dizel, düz vites ve hatchback otomobil arıyorum. Renault/Peugeot/Hyundai olmayacak.

Ancak, paramla rezil oluyorum arkadaş! Alacak otomobil yok ortada!
Sahibinden.com'a bakıyorum ama pek aday yok. Dün araba pazarına baktık, oradan en güçlü birkaç adayı yazayım:

- 2011 Fiesta, km'si düşük, 2 parça küçük boyası var, 30.000 kaat.
- 2011 Citroen C3, 40.000 km, tertemiz, 30.000 kaat. (normalde Citroen sevmem ama favorim bu. ama 29'a bırakmadı satan)
- 2011 model Punto, km'si düşük, temiz, 27.000 (aslında çok uygun ama punto'ların kasasını beğenmiyorum)
- Bi de Corsa vardı 27.000 kaat'a ama km'si yüksekti iye hatırlıyorum.

Siz olsanız hangisini alırdınız?

- Aslında 2007 modelden itibaren de bi şeyler bakabilirim ama km'siyle oynanmıştır diye şüphe ediyorum. Bir aracın km'siyle oynanıp oynanmadığı yetkili serviste belli olur mu?

- Galerilere güven olur mu?
- Şu nasıl sizce: www.sahibinden.com ??

Bunların dışında bi öneriniz varsa bekliyorum, teşekkürler ;)
(7) 

bu araba alınır mı?

black sabahat #303688 
2003 model Citroen C3, dizel, 146.000 km'de. 16.000 liraya.

Normalde bu kadar eski model, üstelik km'si yüksek düşünmüyordum ama babam tutturdu sana bunu alalım diye. Satan tanıdıkmış, plaka sorgulama vs. yaptık, 800 ve 400 liralık iki kez masraf yapılmış, 1-2 de ufak boya var(çizik dolayısıyla).
Bütçe düşük olduğundan "hiçbir şey bulamazsam alırım" kategorisine koydum ama siz ne dersiniz sayın duyuru ekspertizleri?
(4) 

Medical Park muayene ücreti?

black sabahat #299524 
Sağlık güvencem emekli sandığı çalışan. Az önce kadın doğumdan randevu aldım ancak muayene ücretini 28 lira mı dedi, 8 lira mı dedi emin değilim. 12 liralık katkı payı bunlardan ayrı.

28'se iptal ettirecem.. Diğer tıp merkezlerinde 8 lira çünkü. Bi bilgisi olan var mı?
(9) 

25 bin TL civarı araba tavsiyesi ve diğer birkaç soru

black sabahat #295675 
1 ay içinde sıfır araba alacağım, bütçe biraz kısıtlı, 25 bin. Belki 1-2 çıkabilirim.
istenen özellikler:
- küçük olacak
- az yakacak- mümkünse dizel
- Renault olmayacak.
Bu paraya ne alınabilir?

Şimdi gelelim diğer sorulara- bu işlerden pek anlamadığım için anneye anlatır gibi anlatırsanız? :)

- 2012 modeller çıkıyor ya, 2011 modelleri ucuza kapatabilir miyim acaba?
- Bir de, deneme sürüşü araçlarına da sıcak bakıyorum.. Yılın bu zamanı satarlar mı 2011 model deneme araçlarını?
(2) 

Bursa-Antalya arası otobüsle kaç saat + havaalanına ulaşım?

black sabahat #290552 
Nette farklı bilgiler var, emin olamadım.

Bir de, otogardan havaalanına servisi oluyor mu Kamil Koç'un? Yoksa en kısa sürede ve/veya en ucuz nasıl gidebiliriz?
(2) 

Van-Tebriz arası otobüs var mı?

black sabahat #290372 
Ramazan Bayramı'nda İran'a gideceğiz, ancak Van-Tebriz arası çalışan TCDD trenleri çarşamba günü sadece, bu da bize uymuyor...

Sınırı minibüsle geçip Umumiye'ye gitme alternatifi var da, biz direkt Tebriz'e gitmek istiyoruz. Nasıl yaBsak?
(8) 

şu tişörtü nerden bulurum? (Mozart&Beethoven&Chopin&Brahms&Tchaikovsky)

black sabahat #282445 
elemanın birinde gördüm ama netten almak istemiyorum. bundan gören var mıdır?

www.originalmusicshirt.com
(7) 

pasaportta iran damgası olursa sorun çıkar efsanesi ?

black sabahat #277916 
duyuru'nun abbas kiarostami'leri!
eylülde iran'a gitmeyi tasarlıyorum. pasaportumda yeterli miktarda avrupa ülkesi damgası var. pasaportumun süresi 2 yıl sonra bitiyor. emniyetten yedek pasaport alabilme olayını biliyorum ama gezdiğim yerlerin damgalarını izleme takıntım var, hepsini tek bi pasaportta istiyorum.

sormak istediğim şu: vay efendim pasaportunda iran damgası olursa abd'den, ingiltere'den vize alamazsın geyikleri var ya.. ben zaten 2 sene içinde abd'ye ya da ingiltere'ye gitmeyi planlamıyorum-ki ingiltere'ye yolum düşse bile, referans olarak gösterebileceğim 2 adet ingiltere vizesi var zaten eski pasaportumda.

iran'a gittikten sonra da yine bilimum avrupa ülkesinde çatır çatır gezmeyi planlıyorum.
- sınırda sorun çıkar efsanesinin gerçekliği hakkında güncel bilgi sahibi olan var mı?
- bir de, 2 sene sonra, yepisyeni pasaportumla abd'ye vize başvurusunda bulunsam, ama referans olarak eski pasaportlarımı da göstersem, yine iran damgasına sorun çıkartırlar mı?

Teşekkür ettim.
(1) 

Hayrettin'in bir skeci?

black sabahat #275475 
Hani ntv'de bi program vardı, adam vahşi doğada ot, püsürük yiyerek hayatta kalmaya çalışıyodu. Hayrettin'in de bunun taklidini yaptığı bi bölüm vardı ama youtube'da bulamadım...
Var mı link atabilecek?
(12) 

yurtdışına ne hediye götürsem?

black sabahat #267852 
birkaç güne romanya'ya gidiyorum. giderken arkadaşlara ne hediye götürsem? ne yok orada?
(2) 

Gürcistan - Azerbaycan - Ermenistan arası geçişler?

black sabahat #267416 
duyuru'nun sörvayvır'ları!

Ekimde Tiflis'e uçakla gidip, dönüşü otobüsle yapmayı içeren bi gezi planlıyorum. Ancaaak, Azerbaycan'la Ermenistan arası geçişlerde sorun var benim bildiğim. Pasaportta Azerbaycan damgası olursa Ermenistan sorun çıkarıyor mu yoksa sadece Azerbaycan mı Ermenistan damgasına sorun çıkarıyor? Yoksa her ikisi de birbirlerinin damgalarına sorun çıkarıyor? (biraz karışık oldu, farkındayım)

Bu sorun ışığında, nasıl bir rota izlesem politik engellere takılmam?

Bir de, ülke arası çalışan otobüs neyim vardır değil mi? Buna bakabileceğimiz bir net sitesi var mı?
(1) 

Sakız Adası Hakkında?

black sabahat #264253 
- Kamp yapılır mı?
- Feribotun indirdiği yerden Managros'a nasıl gidebiliriz?
- Araba kiralasak, ücret 24 saatten mi geçerli, yoksa sabah kiralayıp akşam teslim mi etmek gerekiyor? (daha önce hiç araba kiralamadık, bilmiyoruz)
- Eşyalarımızı bırakabileceğimiz bi locker falan var mı? Eşyaları locker'a bırakıp öyle gezelim diyorduk..
- Plalarda duş muş var mı, nerde yıkancaz?

Şimdilik bu kadar, teşekkürler :)
(13) 

2004-2005 civarı yayınlanan yabancı bir dizi?

black sabahat #264146 
Bu diziyi çok izliyormuşum, ama hiç hatırlamıyorum ben.
Cnbc-e dizisi değil. Yabancı bi diziymiş, her gün yayınlanıyormuş ve zamanında herkes bu diziyi izliyormuş. Akşam üstleri yayınlanıyormuş.

Hangi dizi olabilir bu?
(7) 

bu saatte (4 buçuk) ezan okunması?

black sabahat #259644 
Normal mi, değil mi? Ben 6 gibi okunuyor diye hatırlıyorum ama emin değilim. Netten imsakiyeye baktık ama bi şey anlamadık.
(11) 

gümrükçüler supplement'larımızı iç ediyorlar?

black sabahat #251403 
Bodybuilding.com'dan daha önce defalarca supplement getirttik, bir şey olmadı. En son 6-7 Nisan gibi yine sipariş verdik. Eve bi kağıt geldi. Gelen kağıtta doktor raporu aldıktan sonra ürünleri teslim alabileceğim yazıyodu. Postaneye gittim, veremeyiz, 1 ay sonra imha edilecek ürünler dedi. Yeni yasa çıkmış.
Ordan gümrük müdürlüğüne gittim. Onlar da postanedekilerin bir şey bilmediğini, supplement'ları artık sadece milli sporcuların (onu da doktor raporuyla) yurtdışından getirtebileceğini söyledi. Yasa numarasını istedim,
"07.10.2009 T ve 23955 sayılı resmi gazete 2009/15481 Bakanlar kurulu kararı" imiş.

Resmen iç etmek üzereler ürünlerimi. Bu konuda neler yapılabilir???
(4) 

Yunanistan'a giden otobüs??

black sabahat #249489 
Nette araştırdım, güncel bi bilgi yok. Kamil Koç'un bi ara seferleri vardı, ne oldu ona??

Başka giden firmalar yok mu? Varsa fiyatı ve sefer sıklığı nedir?
(1) 

Krakow-Budapeşte arası otobüs ?

black sabahat #243380 
Orangeways'e ve Eurolines'a baktım, istediğim tarihlerde bulamadım arkadaş. Trenler de 180€ falan.

Yerel otobüs firması yok mudur bu hatta çalışan? Budapeşte terminalinden falan bilet alamaz mıyım oraya gidince? İnternetten almam daha iyi olur ama...

Şimdiden teşekkürler..
(3) 

Auschwitz, paskalya zamanı kapalı olur mu?

black sabahat #242150 
Paskalya 24'ündeymiş, ben oraya 25'i ya da 26'sında gitmek istiyorum. Kapalı olur mu? (paskalya zamanı her bi yer kapalı oluyor, biz ne bilelim abi)

Bir de Krakow'dan buraya giden tren ne kadar tutuyor? + Birkenau, Maidaneck ve Oskar Schindler'ın fabrikası buraya yakın mı?

Teeenk yu!
(4) 

Budapeşte'den Maribor'a (Slovenya) nasıl gidilir?

black sabahat #241788 
Nette araştırdım, bulamadım, kafayı yiyecem arkadaş. Arkadaşa sordum, o bile bilmiyormuş nasıl gidilir. İki şehir arasında çok az mesafe var ama trenler çok pahalı, hem de paskalyada gideceğim için çok fazla tren seferi olmaz diyolla.

Otobüsle gitmek istiyorum ama eurolines'tan hiçbir şey çıkmadı. Yerel otobüs firmaları falan yok mu bunların? Ya da, Budapeşte'deki terminalden de alabilirim otobüs biletini ama oraya sefer olup olmadığını bile bilmiyorum. Varsa ne kadardır ortalama?

Şimdiden teşekkürler.
(6) 

Seinfeld'in bi bölümü- takıntı yaptık!

black sabahat #241145 
İlk sezonlardan birindeymiş, bölüm sonunda bizim 4'lü bi binadan çıkıp birlikte dans ediyomuş. (Sanki bir şeyden kurtulmuşçasına)

Tek tek bütün bölümleri inceledik ilk 3 sezondan ama bulamadık. Belki gözümüzden kaçmıştır ya da yanlış hatırlıyoruzdur bölümü; ama kesin olan tek şey, 4'ünün sevinçle dans etmesi.

Ufak bir tahmininiz bile varsa, çekinmeyin.
(1) 

karikatür aranıyor!

black sabahat #237888 
aradım, taradım, bulamadım.

ilki, umut sarıkaya'nın. karl marx sanırım "benim komünist arkadaşlarım da var, muhafazakar arkadaşlarım da var, çok afedersin eşcinsel arkadaşlarım da var. ama hayatımdaki en büyük iyiliği bir anap'lıdan gördüm" diyor.

ikincisi, yiğit özgür'ün yeni bir karikatürü. diyalog şuydu:
- abi, benim kız arkadaşımın nefesi çok kötü kokuyor.
+ nefes mi alıyor?

şimdiden teşekkürler :)
(3) 

içinde "yeah yeah yeah" geçen şarkı...

black sabahat #236750 
indie ya da alternatif tarzda bi şarkıydı. Solist erkek. Ses çok kısık olduğu için sözleri çıkaramadım. Çıkarabildiklerim;
how much i try..... you can't see what you'll be.... ye ye ye... it's a sin (bundan emin değilim)
(5) 

sıvı bagajı kısıtlaması!!

black sabahat #232298 
Her bir sıvı max. 100 ml olmalı diyor ya, benim lens solüsyonum 360 ml ve işin kötüsü, sadece el bagajıyla bineceğim uçağa.
Ne olacak?!!

2. soru: free shop'ta aldığım içkileri uçağa sokmada tam olarak kısıtlama nedir?(netteki bilgi açık değildi)

mobil görünümden çık