(3) 

Kalp Sorunları ve Tusubasa Sendromu

ruh adam #587891 
selam sevgili hipokrat dostlar ve kalp sıkıntısı çeken dünyalılar.

durum şu : geçen hafta sol kol ve çene de ağrı, nefes alamama, alınan nefesin yetmemesi hissi, halsizlik vs şikayetler ile hastaneye gittim. Yaklaşık 1 hafta boyunca boyunca sırasıyla kan testi, ekg, eforlu ekg, talyum testi, tomografi ve koldan anjiyo yaptılar.

Kesin raporlar elimde olmadığımdan doktorun söylediklerinin ne anlama geldiği konusunda yardım edebilirseniz sevinirim.

Sırasıyla

Kan tahlili :Troponin diye bir şey varmış o normalin üstündeymiş. Bir de kreatinli bir şey dedi o da yüksekmiş.


Ekg: ilginçmiş. (Evet ekg'ye uzun uzun baktıktan sonra sadece ilginç dedi) Eforlu Ekg ile ilk ekg birbirini doğrular nitelikteymiş.


Talyum testi : Bir kaç gün insanlara pek yaklaşmamamı ve önümüzdeki bir kaç ay kimseyi hamile bırakmamamı tembihlediler. (Radyoaktiviten dolayı sanıyorum) Damarlarda önem atfedilecek bir sıkıntı yok anlamına gelecek bir kaç cümle kurdu.


Tomografi: Herhangi bir şey denmedi. niye çektiler anlamadım da zaten. Talyum testinin bir parçası olabilir ama emin değilim.


Anjiyo : Kalp normalde biraz oval olması lazımken benim kalbin bir tarafında "L harfi" şeklinde düzleşme görülüyormuş. Buna bağlı olarak apikal balonlaşma varmış. (tusubasa sendromu olabilir gibi bir şey dedi ama tusubasa diye bir sendrom olamayacağından bunu yanlış anladığımı/hatırladığımı düşünüyorum.)

Bunlara ek olarak kesin tanı çıkana kadar arada bir aspirin almamı ve 2 ay sonra tekrar gelmemi söyledi.

Kısacası neyim var benim acaba? Fikri olan?
1

mobil görünümden çık